ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

“Η ιδέα ήταν να ξεπουληθεί η κρατική περιουσία στην Ελλάδα. Πρέπει να ανάψεις φωτιά για να γίνει ξεπούλημα (βίντεο)”

image Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από την εκπομπή InfoWars του δημοσιογράφου Alex Jones.
Σύμφωνα με τον Greg Palast (ελεύθερος δημοσιογράφος που δουλεύει για τους New York Times, το BBC και τον Observer) σε συνομιλία που είχε με τον Robert Mundell (νομπελίστα οικονομολόγο και εμπνευστή του ευρώ)του είπε πως «Δεν ήταν αυτό το σχέδιο. Η ιδέα ήταν να ξεπουληθεί η κρατική περιουσία στην Ελλάδα. Πρέπει να ανάψεις φωτιά για να γίνει ξεπούλημα. Αυτός ήταν ο στόχος του Ευρώ.»
Στο βίντεο γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην Ελλάδα. Δείτε το  υποτιτλισμένο στα Ελληνικά παρακάτω:

“Η ντροπή της Ευρώπης”, του νομπελίστα Γκίντερ Γκράς

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκράς καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μέσω της κρίσης του ευρώ, σε ένα ποίημά του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung.
Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Είσαι πολύ κοντά στο χάος, γιατί δε συμμορφώθηκες πλήρως στην αγορά
κι απομακρύνεσαι απ’ τη χώρα, που ήτανε κάποτε λίκνο για σένα.
Ό,τι με την ψυχή ζητούσες και νόμιζες πως είχες βρει
τώρα σαν κάτι περιττό αποβάλλεις και το πετάς μες στα σκουπίδια.
Ολόγυμνη σαν οφειλέτης διαπομπεύεται, υποφέρει η χώρα εκείνη
που έλεγες πως της χρωστάς ευγνωμοσύνη.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Υπάρχει δέσμευση από τους Ευρωπαίους γι’ αυτά που υπόσχονται Σαμαράς-Βενιζέλος;

Σε όποια συζήτηση και να πέσεις στην τηλεόραση, όποια εφημερίδα κι αν ανοίξεις, όποιο “μεγάλο” ειδησεογραφικό portal κι αν διαβάσεις, θα πέσεις πάντα στην ίδια ερώτηση, η οποία μάλιστα επαναλαμβάνεται καθημερινά ελαφρώς τροποποιούμενη, για να μην ξεχνιόμαστε: “υπάρχει κάποιο σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από την ΤΡΟΙΚΑ”; Και το ερώτημα αυτό σωστά βασίζεται στις δηλώσεις όλων των ευρωπαίων ηγετών και του ΔΝΤ ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, το ίδιο θα κάνει και η Ευρώπη και θα σταματήσει τη χρηματοδότηση.
Δεν είδα όμως σε κανένα κανάλι, δε διάβασα σε καμία εφημερίδα ή σε κανένα σχεδόν από τα πασίγνωστα sites -πλην ίσως ελαχίστων – να απευθύνεται στους ηγέτες της μνημονιακής πτέρυγας, δηλαδή στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, το εξής απλό ερώτημα:

Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις; Κάνε φορολογική δήλωση για ν’ αποφασίσεις!

Συζητούσα πριν καμία βδομάδα μ’ ένα φίλο μου περί φορολογικών δηλώσεων. Με δεδομένο την επιστροφή φόρου πέρσι λόγω αποδείξεων, με ρώτησε περίπου πόσο θα πάρει πίσω φέτος! Του είπα λοιπόν ότι θα πληρώσει πάνω από 700 ευρώ, αφού τόσο είναι ο πρόσθετος φόρος περίπου λόγω της μείωσης του αφορολόγητου από τα 12000 ευρώ στα 5000 ευρώ, και ότι από τις αποδείξεις φέτος δεν παίρνεις επιστροφή. Ο άνθρωπός εκπλάγηκε.
Χτες με βρήκε ξανά. Ήταν έξαλλος. Είχε κάνει τη φορολογική του δήλωση. Θα πληρώσει περίπου 850 ευρώ πρόσθετο φόρο, ενώ του έχει γίνει και παρακράτηση γύρω στα 1.700 ευρώ. Δηλαδή του αναλογεί συνολικός φόρος περίπου 2.550 ευρώ, για μισθωτή εργασία 20.400 ευρώ!  Βάλτε και την έκτακτη εισφορά ...

Ράμπα πρόσβασης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ζητούν οι minoistas

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6sFikXfcvo-UxxY_TmfJTpAP99k_bKHoVWyDKdrYga2416gAMiKWGYcKQnCQfFa_UO6vWEnj0zZbIG_GxbjOZOc7K80L_hcNdTSTe0wrXBUgyV0OIGduWaLpGmqkXK5HmONxBSezmOJk/s1600/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85.jpgΡάμπα πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες στο κτίριο της Βασιλικής του αγίου Μάρκου ζητάνε με ανοιχτή επιστολή τους από το δήμο Ηρακλείου οι Minoistas, τονίζοντας ότι “ένα από τα αρχιτεκτονικά στολίδια του Ηρακλείου που συχνά φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών, ενδιαφέρουσες ομιλίες, σεμινάρια, συναυλίες, χορωδίες κ.λ.π. είναι  απαράδεκτο εν έτη 2012 να μην μπορεί να δεχτεί συμπολίτες μας με αναπηρία επειδή τους εμποδίζουν  4 σκαλοπάτια” !
Στην επιστολή τους ακόμα αναφέρεται:
Επειδή και οι ανάπηροι έχουν ψυχή αλλά και έντονη την ανάγκη να ψυχαγωγηθούν και να νοιώσουν ενεργοί και χρήσιμοι, η κίνηση ενεργών πολιτών Minoistas διεκδικεί και απαιτεί από τον Δήμο Ηρακλείου να τοποθετήσει άμεσα ράμπα για αναπηρικές καρέκλες προκειμένου να έχει πρόσβαση και αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας.
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να ...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ευρώ ή δραχμή (βίντεο);

Η άποψη του καθηγητή Κώστα Λαπαβίτσα στο ερώτημα “ευρώ η δραχμή”, όπως παρουσιάστηκε σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στην ιστοσελίδα enikos.gr.

Απίστευτο μήνυμα προς την (προηγούμενη) κυβέρνηση (φώτο)!

Μήνυμα προς την προηγούμενη προφανώς κυβέρνηση θέλησε να στείλει ένας πολίτης, και διάλεξε ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο!

537704_3779099163558_1459270320_33300992_1444236836_n

Έγραψε πάνω, σ’ ένα 5ευρω:

“ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Επειδή ξέρω πως και αυτό θα φτάσει στα χέρια σας αργά ή γρήγορα, σας εύχομαι για το 2012 να πάτε στο διάολο. Με αγάπη, …..”

Λέτε βρε παιδιά να παίρνουν και ψιλά;

Δ.Τ: Ποδηλατόβολτα στα Τείχη Νο 2

Το Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ανακοινώνει για δεύτερη φορά την διοργάνωση "Βόλτα με ποδήλατα στα τείχη του Ηρακλείου" το Σάββατο 26/5/2012 στις 10:30 το πρωί με σημείο εκκίνησης το βορειοδυτικό προμαχώνα των τειχών, γωνία Λεωφόρος Μακαρίου και Λεωφόρος Σοφόκλη Βενιζέλου, και σημείο συνάντησης το χώρο στάθμευσης έναντι μηχανολογικού.

Η πρώτη φορά ήταν στις 11/6/2011 και η διαδρομή που ακολουθήθηκε επί των τειχών ήταν από το βορειοδυτικό άκρο των τειχών μέχρι την περιοχή Βίγλα και στην συνεχεία η επιστροφή έγινε από τις παρακάτω οδούς: Βίγλα- Λεωφόρος Δημοκρατίας- Λεωφόρος Μποφόρ- Λεωφόρος Νεάρχου- Λεωφόρος Σοφόκλη Βενιζέλου.

Ίσως φέτος προστεθεί και το φρούριο Κούλε στη διαδρομή αναλόγως με τη διάθεση όσων μας ακολουθήσουν. Ραντεβού λοιπόν να αποφασίσουμε και να ποδηλατήσουμε μαζί και φέτος.

Τα τείχη αξίζουν να γίνουν το χρυσό περιτύλιγμα για το κέντρο του Ηρακλείου

Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αναγνώστης: Συντονισμένη προσπάθεια με στόχο της συνέχιση της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου

Τις ημέρες που έχουν μεσολαβήσει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου γίνεται μια συντονισμένη επικοινωνιακή επιχείρηση εναντίον των κομμάτων που είναι κατά του μνημονίου, κυρίως βέβαια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επίθεση αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που ανήκουν στους επιχειρηματίες που υποστηρίζουν την πολιτική του μνημονίου με τις περικοπές μισθών και την επιβάρυνση των μικρομεσαίων (Μπόμπολας, Ψυχάρης, Αλαφούζος, Λάτσης, Βαρδινογιάννης κ.α).
Επίσης στην επικοινωνιακή επίθεση συντονισμένα συμμετέχουν...

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα, από το Ράδιο Αρβύλα (βίντεο)!

Δύο κι ένα δεν κάνουν τρία για τη Ντόρα και τη Νέα Δημοκρατία!

image Όσο απλά και να είναι τα μαθηματικά, στις εκλογές δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή. Και αναφέρομαι στη “σύμπραξη (;)”, “κοινό αγώνα (;)”, “προσχώρηση (;)” ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας – που μόνο δημοκρατική δεν αποδείχτηκε, αφού η απόφαση δεν προήλθε μέσα από κομματικές διαδικασίες – στη Νέα Δημοκρατία.
Ήδη έχουν εκφραστεί πάρα πολλές διαφωνίες για την κίνηση αυτή...

Δ.Τ: Εθελοντική Δράση Καθαρισμού Ακτής Παγκρητίου Σταδίου από το Δήμο Ηρακλείου και τη MEDASSET

image Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης « Πάρε μέρος και Καθάρισες » που διοργάνωσε ο Δήμο Ηρακλείου και η ΜΚΟ MEDASSET, διοργανώνονται και φέτος νέες δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών σε ολόκληρη τη χώρα.
Συγκεκριμένα στη πόλη μας, η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 από τις 10.00 π.μ. στην παραλία μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΕDASSET – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών ιδρύθηκε το 1988 στην Αγγλία και συστάθηκε στην Ελλάδα το 1993 ως ένα επιστημονικό και φιλεκπαιδευτικό Σωματείο, με στόχο τη μελέτη και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου.
Σ’ αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία...

Ηλεκτρονικό Μητρώο τοπικών παραγωγών από το δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας δημιούργησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Εργαστήριο Επεξεργασίας Δεδομένων) ένα καινοτόμο εργαλείο στήριξης της τοπικής οικονομίας, που φέρνει σε επαφή τον καταναλωτή απευθείας με τον παραγωγό: το Ε-Market.
image
Πρόκειται για την ηλεκτρονική σελίδα (webpage) μητρώου τοπικών παραγωγών και τοπικών προϊόντων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που στοχεύει στην ...

Φαντάσου την πόλη: Ηράκλειο 2012

image Το «Φαντάσου την πόλη: Ηράκλειο 2012» εγκαινιάζεται την Τρίτη 22 Μαΐου και ώρα 19:00 στον εκθεσιακό χώρο Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 21 έως 31 Μαΐου 2012 και στα πλαίσια της θα φιλοξενηθούν παράλληλες δράσεις όπως ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ Κων/νου Σερράου, παρουσίαση των προτάσεων από τους μελετητές, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού με αφορμή το υλικό της έκθεσης και άλλα.
Εκθεσιακός χώρος: Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Παρ. 9:00-13:30 και 17:30-21:00, Σάββατο 9:00-13:30
Κεντρική Ιδέα και επιμέλεια: Imagine the City, ομάδα εθελοντών
Διοργάνωση: Plan Bee
Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το πρόγραμμα .
Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πρώτα η ασφαλτόστρωση και μετά η αποχέτευση ομβρίων!

imageΔελτίο τύπου εξέδωσε ο δήμος Ηρακλείου για την ολοκλήρωση της διάνοιξης τμήματος της οδού Αρχαγγέλου στα Καμίνια. Στο δελτίο αυτό, αφού επισημαίνεται το πόσο σημαντική είναι η διάνοιξη αυτή, αφού ενώνει 3 συνοικίες στα Καμίνια, καταλήγει ως εξής:
“O κ. Κουράκης που βρέθηκε σήμερα το σημείο της διάνοιξης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καμπανό δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης ενώ θα δημιουργηθεί και αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων”.
Κατάλαβα καλά βρε παιδιά; Πρώτα θα γίνει η ασφαλτόστρωση, και μετά θα δημιουργηθεί το δίκτυο της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων; Θα κάνουμε τίποτα με τη σωστή σειρά σ’ αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα; Θα ρίξουμε δηλαδή μια “τσίπα” ασφαλτικού τώρα και θα ...

Οι περιπέτειες της Ντόρας Μπακογιάννη – Κομανέτσι (βίντεο)!

Η πορεία της Ντόρας Μπακογιάννη από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας μέχρι την αναστολή της και την "απορρόφησή" της από τη Νέα Δημοκρατία, με τη ματιά του  "Αντίπαλου".

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

image “Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολιτικών σήμερα είναι η εξής:
Από την μια μεριά βρίσκονται εκείνοι, δυστυχώς λίγοι, που έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτή η κρίση και αντιδρούν ανάλογα. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, προσαρμόζονται και προτείνουν μια νέα πορεία, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Από την άλλη μεριά, δυστυχώς, η πλειονότητα των πολιτικών που συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πολιτικοί που ακόμη και σήμερα λαϊκίζουν και που, μερικές φορές, υποτάσσουν ακόμη και το εθνικό συμφέρον στις κομματικές ή και προσωπικές τους σκοπιμότητες.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο...

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς λέει “όλοι”, εννοεί όλοι!

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε “καλώ όλες τις κεντροδεξιές δυνάμεις εντός και εκτός βουλής”, φαίνεται ότι πραγματικά το εννοούσε!
Εννοούσε ότι δεν έχει σημασία αν μόλις πριν ένα μήνα σε άρθρα τους τον χαρακτήριζαν “αδιόρθωτο, που αλλάζει άποψη σ’ ένα βράδυ για κορυφαία ζητήματα” και “συνεχίζει να εκδίδει «Ζάππεια» μέχρι αυτό να ξεπεράσει σε συνέχειες το... “Rocky” , όπως έκανε η Ντόρα, μαζί φυσικά με άλλες πολλές δηλώσεις περί “καταστροφή της χώρας από Πασόκ και Νέα δημοκρατία”!
Εννοούσε επίσης ότι δεν έχει καμία σημασία αν...