ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012: ΟΧΙ σε Αποχή, Άκυρο ή Λευκό!

imageΈνα αρκετά κατατοπιστικό βιντεάκι κυκλοφορεί στο youtube, σχετικά με το τι συμβαίνει με τα λευκά, άκυρα ή την αποχή στις εκλογές, σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Το αναδημοσιεύω με την ελπίδα να πειστούν όσο γίνεται περισσότεροι να συμμετάσχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου,  ώστε να μην επωφεληθεί από την αποχή τους η τη διαμαρτυρία με λευκό ο δικομματισμός, και κυρίως το πρώτο κόμμα που απ΄ ότι φαίνεται θα είναι η Νέα Δημοκρατία.
Δείτε το βίντεο κάνοντας “κλικ” παρακάτω:

Τεράστια έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

image Σε απόγνωση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, που αναγκάζει τους εργαζόμενους  να μην παίρνουν κανονικές άδειες (υπάρχουν  τμήματα με οφειλόμενες άδειες από το 2010), να εργάζονται μόνο με ένα ή χωρίς καθόλου ρεπό, να εργάζονται με λιγότερα άτομα από τα απαιτούμενα σε κάθε βάρδια.
Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων έχουν  σταματήσει πλήρως, ενώ και οι υποσχέσεις για πρόσληψη συμβασιούχων και επικουρικών έμειναν μόνο υποσχέσεις.
Παράλληλα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου συνεχώς αποδυναμώνεται με αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλα Νοσοκομεία και φορείς...

Δε σφίγγω κανένα χέρι που υψώθηκε για να ψηφίσει “ναι” στην εξαθλίωσή μου!

Τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί το φαινόμενο υποψήφιοι βουλευτές να επισκέπτονται εργασιακούς χώρους.
No-Handshake Κατά τις επισκέψεις τους αυτές, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗ.ΣΥ(από το ΛΑΟΣ δεν έχω δει κανένα ακόμα)τείνουν με περίσσιο θράσος το χέρι στους πολίτες, λες και δεν τρέχει τίποτα… Λες και το χέρι αυτό δεν υψώθηκε – και μάλιστα κατ’ επανάληψη – στη βουλή για να υπερψηφίσει ή να αποδεχτεί τελικά κάθε μέτρο που οδήγησε στη μείωση του μισθού τους και της σύνταξής τους, την αύξηση της φορολόγησής τους και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων και τη μείωση των παροχών υγείας, τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους, την απώλεια της εργασίας του και την αύξηση της  ύφεσης και της ανεργίας. Με μία λέξη, την εξαθλίωσή τους!
Κι όμως! Μπαίνουν μέσα χαμογελαστοί, με τα τσιράκια να τους συνοδεύουν και να μοιράζουν φυλλάδια, με τα κουστουμάκια τους ή τα ταγεράκια τους και το μαλλί του κομμωτηρίου, σα να μην τρέχει τίποτα, σα να μην έχει αλλάξει τίποτα στη χώρα και στη ζωή μου!  Κι έχουν το θράσος....

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Διακοπή Ρεύματος σε ζευγάρι μακροχρόνια ανέργων με μωρό στις εργατικές κατοικίες Ηρακλείου!

image Σήμερα το πρωί, μέλη του συλλόγου επικοινώνησαν μαζί μας για να μας πουν ότι σε εργατικές κατοικίες της πόλης, είχε εμφανιστεί ιδιωτικό συνεργείο της ΔΕΗ και τους είχε διακόψει τη παροχή ρεύματος στα σπίτια τους. Όταν πήγαμε στη περιοχή, διαπιστώσαμε ότι όντως, Παρασκευή και ώρα 12, είχε βρεθεί δίχως ηλεκτρικό ρεύμα σπίτι με ζευγάρι μακροχρόνια άνεργων και μωρό 20 μηνών. Υπήρχε κόσμος στο δρόμο που φώναζε ότι είναι άδικες αυτές οι πράξεις και μετά από συζητήσεις -και ενώ είχαν έρθει και μέλη της συνέλευσής πολιτών Μασταμπά- καταλήξαμε ότι δεν είναι επιτρεπτές και δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι τα πράγματα.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Θα ξεσηκώσουμε την Κρήτη να σώσουμε τα βουνά μας (βίντεο)!

Συγκλονιστική ομιλία του 90χρονου κου Σολανάκη από το Αποπηγάδι Χανίων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης την Τρίτη 24 Απρίλη, για την έγκριση της ΜΠΕ του του Παγκρήτιου Υβριδικού Υδροηλεκτρικού Πάρκου.

Δ.Τ: προβολή του CATASTROIKA στο πολυχώρο Ξαστεριά

image Στις 26 Απριλίου 2012 στις 20:00 το βράδυ (ξανα)κλείνουμε την τηλεόραση, για μια εναλλακτική ματιά στην ενημέρωση. Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ και μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική, παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο CATASTROIKA, στην ιστοσελίδα ή στο πολυχώρο Ξαστεριά στο Ηράκλειο.
Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
Ο Σλαβόι Ζίζεκ, η Ναόμι Κλάιν, ο Λούις Σεπούλβεδα, ο Κεν Λόουτς και ο Γκρεγκ Πάλαστ μιλούν για την πολιτική του μνημονίου, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και...

Παρκαρισμένο αυτοκίνητο…τσούλησε από κάθετο δρόμο, και βρέθηκε στη Λ. Κνωσού!

Πριν λίγο πέρασα από τη Λ. Κνωσού. Στο ρεύμα της ανόδου και λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση για Φορτέτσα, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο είχε προφανώς τσουλήσει από τον κάθετο δρόμο, και είχε καρφωθεί στη νησίδα της Λ. Κνωσού! Το αυτοκίνητο πιθανότατα ήταν παρκαρισμένο στην κάθετη οδό χωρίς χειρόφρενο, και για κάποιο λόγο “έφυγε” από τη θέση του και βρέθηκε στη Λ. Κνωσού, αφού ο κάθετος δρόμος ήταν κατηφορικός!

DSC05963

Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα ούτε με διερχόμενο όχημα, αλλά ούτε με κάποιο πεζό. Φαντάζεστε να περνούσε εκείνη την ώρα κάποιο μηχανάκι ή κάποιο παιδί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;

Στο σημείο βρέθηκε μετά από λίγο και η τροχαία, που τηλεφωνούσε για να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Αναγνώστης

Ακούσατε τίποτα; Ήταν… η σιωπή του Καραμανλή που έσπασε!

image Οι “κύκλοι” διαλύθηκαν. Αυτοί που συνήθως διέρρεαν τα λόγια του μέγιστου πρώην , σίγησαν για να μιλήσει ο ίδιος. Και ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα… Ήταν η σιωπή του Καραμανλή που “έσπασε”!

Ο πρώην πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά ότι… είναι παράγοντας στη χώρα μας! Βέβαια εδώ και 2,5 χρόνια έχει εντελώς ξεχάσει ότι ήταν πρωθυπουργός της από το 2004 μέχρι το 2009! Ένα διάστημα στο οποίο το έλλειμμα της χώρας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από -6,6% του ΑΕΠ το 2004  έφτασε στο -15,6 %  και το χρέος της Κυβέρνησης από το  109,3 % στο 129,4% του ΑΕΠ. Και γι’ αυτά, δεν έχει βγει ακόμα να πει ούτε μία κουβέντα! Όπως δεν έχει πει κουβέντα για κανένα άλλο μεγάλο ζήτημα, όπως οι μίζες της Ζίμενς, το Βατοπαίδι, το μνημόνιο, τις δικές του γενικότερες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας. Για την αποτυχία της “κάθαρσης” και της “επανίδρυσης του κράτους”, που επί πρωθυπουργίας του είχαν γίνει σημαία!

Τώρα βέβαια έχουμε εκλογές. Αυτό φαίνεται για τον κο Καραμανλή είναι σπουδαιότερος λόγος για να μιλήσει. Και βέβαια, μετά τις εκλογές, θα αποσυρθεί και πάλι στη Ραφήνα, να συνεχίσει τις πολύχρονες διακοπές του..

Άντε βρε Κωστάκι, καλοκαίρι έρχεται, καλά μακροβούτια σου εύχομαι! Και άσε τα υπόλοιπα στους “κύκλους’ σου! Να μη μείνουν και αυτοί άνεργοι σε μια τέτοια δύσκολη για τα εργασιακά εποχή!

Πολίτης περιγράφει πως ο Πρωτόπαπας ζήτησε τη σύλληψή της επειδή… αρνήθηκε να του δώσει το χέρι!

image Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 22-4-2012. Ο κος Πρωτόπαπας έκανε περιοδεία στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έπιναν τον καφέ τους πολίτες, μεταξύ αυτών και η κα Μαρίνα Εμμανουήλ.
Ο κος Πρωτόπαπας, όπως περιγράφει η εφημερίδα Δημοκρατία, προσπάθησε μεταξύ άλλων να χαιρετήσει δια χειραψίας την κα Εμμανουήλ. τότε ακολούθησε μεταξύ τους ο παρακάτω διάλογος:
“-είναι απόλυτο θράσος να θέλετε να με χαιρετήσετε. Ούτε να σας βλέπω δεν θέλω.
-πως μου μιλάς έτσι, ξέρεις ποιος είμαι εγώ; (απάντησε ο κ. Πρωτόπαπας)
-ένας συνδικαλισταράς που τα πούλησε όλα για να γίνει βουλευτής. Και μόνο που σας βλέπω αηδιάζω.”
Στη συνέχεια, δύο ανδρών από την ασφάλεια του κ. Πρωτόπαπα της ζήτησαν τα στοιχεία και το κινητό της τηλέφωνο, επειδή είχαν την υποψία ότι είχε βιντεοσκοπήσει την αντιπαράθεσή τους, και την προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα όπου παρέμεινε γαι 3 ώρες, με την πρόφαση ότι ο κος Πρωτόπαπας θα υποβάλει μήνυση για εξύβριση, κάτι που δεν έγινε . Η ίδια, περιγράφοντας στο facebook την περιπέτειά της , το βράδυ της Κυριακής έγραφε:

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

I am Hellene….but i’ve chosen to live in United States of America (βίντεο)!

Ένα όμορφο βιντεάκι με τη συμπαθέστατη ηθοποιό Κατερίνα Μουτσάτσου κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, με την ηθοποιό να προσπαθεί με το δικό της τρόπο να προβάλει την Ελλάδα, αλλά και τον τρόπο που νιώθουν σήμερα αρκετοί Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας. Παρόλα αυτά, αφού το δείτε παρακάτω, ή διαβάσετε τι λέει η Κατερίνα, θα διατυπώσω τις ενστάσεις μου επ’ αυτού!
«Γεια σας, δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτρα. Δεν πίνω ούζο, δεν σπάω πιάτα, ούτε λέω “όπα” στην καθημερινότητά μου. Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα αν και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.
Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.
Πιστεύω στον ελληνισμό... Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα - και δεν είμαι η μόνη που οφείλει - είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.
Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.
Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες περισσότερων από 6.000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.
Με λέτε Greek αλλά είναι Ελληνίδα. ΌΧΙ Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
Το όνομα μου είναι Κατερίνα... Και είμαι Ελληνίδα»
Αυτά λοιπόν λέει η όμορφη Ελληνίδα στο ωραία σκηνοθετημένο βίντεο, με την υποκριτική ικανότητα που διαθέτει ως ηθοποιός. Όμως, βλέποντας το βίντεο, με το ξεκίνημά του μου προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα....

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ανοικτή συνάντηση φορέων, ΜΜΕ, Πολιτών Ηρακλείου για την προστασία και την ανάδειξη του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

image Ο αγώνας για τη διάσωση του Ηρώου της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκεται σε μια κρίσιμη και αποφασιστική καμπή. Οι κεντρικοί μηχανισμοί προστασίας του ΥΠΠΟΤ, δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να ανταποκριθούν με τον τρόπο που θα όφειλαν στο συλλογικό αίτημα των αρμόδιων υπηρεσιών προστασίας και των φορέων της πόλης για την κήρυξη του κτίσματος ως διατηρητέου μνημείου και η διαδικασία για την έκδοση άδειας κατεδάφισης συνεχίζεται!
Είναι πραγματικά να διερωτάται κανείς προς τι αυτή η σπουδή. Μήπως για να μεγαλώσει ο χώρος εκμετάλλευσης του υπαίθριου χώρου στάθμευσης και να χωρούν περισσότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης; Με ποιο τρόπο αλήθεια προστατεύεται η συλλογική ιστορική και αρχιτεκτονική μας κληρονομιά όταν ένα μνημείο αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο στην κεντρικότερη περιοχή του κηρυγμένου πια ως αρχαιολογικού χώρου τμήματος της πόλης εντός των τειχών; Θεωρούμε πως στα ζητήματα αυτά πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις, τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Ηρακλείου και μάλιστα άμεσα.
Καλούμε τους φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό, τα Μ.Μ.Ε. και τους Πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και όσους επιθυμούν να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την υποστήριξή τους και να δυναμώσουν το μέτωπο για τη διάσωση και την ανάδειξη του Ηρώου, στη μεγάλη ανοικτή συνάντηση ενημέρωσης που θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, στις 11:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ –ΤΑΚ, στη συμβολή των οδών Π. Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο (πίσω από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης).
Η συλλογική παρουσία μας εκείνη τη μέρα θα αποτελέσει την πιο ισχυρή και υπεύθυνη απάντηση σε όλους εκείνους που αδιαφορούν με όλους τους τρόπους για την καταστροφή της συλλογικής Μνήμης του Τόπου και της Πόλης. Παράλληλα θα επιβεβαιώσει την ανυποχώρητη θέλησή μας και τον επίμονο αγώνα μας να υπερασπιστούμε τις ιστορικές, αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές της αξίες που διασώζονται ακόμη και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τη βελτίωση της ποιότητας του μνημειακού της αποθέματος και του δημόσιου χώρου, που τόσο έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας.

Το Συντονιστικό φορέων για την προστασία και την ανάδειξη του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας:

  • Μinoistas
  • TEE-TAK
  • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου
  • Παράρτημα Κρήτης Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων
  • Δημοτική κίνηση - Ηράκλεια πρωτοβουλία
  • Παράρτημα Κρήτης Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
  • Σύλλογος Φαρμακοποιών Ηρακλείου
  • Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου
  • Ποδηλατικός Ομιλος Ηρακλείου - 'ΚΑΣΤΡΟ'
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη