Από την πρώτη μέρα που βρίσκεται στον “αέρα” αυτό το blog, στη δεξιά στήλη υπάρχει αναρτημένη η πρόταση που βλέπεται στην εικόνα. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποκαλυφθεί ποιος υπουργός ή βουλευτής έβαλε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι, ή πήρε το βάζο κι έφυγε! Οι εξεταστικές και οι προανακριτικές επιτροπές, όποτε έχουν γίνει, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί τους κανόνες, δηλαδή τη νομοθεσία, την ψηφίζουν οι ίδιοι οι πολιτικοί, οπότε φροντίζουν να υπάρχουν οι κατάλληλες δικλίδες ασφαλείας (βλέπε παραγραφή).
Χτες, στην ομιλία του στη βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με την εξής πρόταση: «Σας καλώ να συμφωνήσουμε να ζητήσουμε έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των βουλευτών που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα», και συμπλήρωσε: «Έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων ώστε να φανεί πως μπήκαν στην πολιτική, πως προχώρησαν και πως βγήκαν».
Τι έγινε βρε παιδιά; Ο Σαμαράς διαβάζει “αντίπαλους”; Ή απλά η πρόταση αυτή ακούγεται ολοένα και συχνότερα από τους Έλληνες πολίτες, και ο Σαμαράς θέλει να συνταχθεί με το λαό; Το δεύτερο φυσικά. Αλλά έστω κι έτσι,και αν γίνεται για την ικανοποίηση του κοινού αισθήματος, είναι η πρώτη φορά που το θέμα τίθεται εντός την Ελληνικής Βουλής.
Το λυπηρό είναι όμως ότι ο κος Παπανδρέου, που συνεχώς τάσσεται υπέρ της διαφάνειας, αρνήθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση (όπως άκουσα πριν λίγο στην τηλεόραση), αφού απλά την ..αγνόησε, και αρκέστηκε στο γνωστό “τι κάνατε εσείς 5,5 χρόνια”.
Το θέμα είναι “τι κάνατε όλοι εσείς οι πολιτικοί από τη μεταπολίτευση και μετά, και φτάσαμε σε αυτό το χάλι”, κε Παπανδρέου. Γι’ αυτό θέλουμε να λογοδοτήσει το πολιτικό σύστημα. Δεν ξύπνησαν οι Έλληνες μια ωραία πρωία, και είπαν “ας βάλουμε τους πολιτικούς μας φυλακή”. Αλλά όταν τους ζητάς να δώσουν από τα λιγοστά τους χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους που με δική σας ευθύνη δημιουργήθηκε, θα πρέπει κι εσείς να κάνετε τα αδύνατα δυνατά ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως πως φτάσαμε στην αδυναμία εξυπηρέτησής του. Και η διαφθορά του πολιτικού συστήματος είναι ένας από τους κυριότερους λόγους.
Tι ειναι αυτα που λετε τωρα;Θα πρεπει να βρουμε νεους βουλευτες...φτου κι' απ την αρχη..ολοι μεσα θα μπουνε αν υπαρξει ποτε διαφανεια....
ΑπάντησηΔιαγραφή