ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Για να το διασκεδάσουμε και λίγο....

Σε λίγο θα φωνάζουμε όλοι όπως ο Τομ..

Πλύση εγκεφάλου...

Η πλύση εγκεφάλου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις πλέον.. Αφού για καιρό όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, μας προετοίμαζαν για κατάργηση 14ου και 13ου μισθού, ήρθε τελικά η περικοπή του 30%, για να πουν οι περισσότεροι : "φτηνά τη γλυτώσαμε" !!
Τώρα έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο: μας λένε ότι είμαστε ένα βήμα πριν το ΔΝΤ, το οποίο ως γνωστόν όπου έχει επέμβει έχει επιβάλει μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, και απελευθέρωση απολύσεων, με απώτερο σκοπό το πάγωμα των μισθών και εκεί, όπου κανόνας είναι τα 700 ευρώ...
Πες πες, θα το συνηθίσουμε και αυτό...και αν καταφέρουμε να τη γλιτώσουμε με απλό πάγωμα μισθών, θα τους πούμε κι ευχαριστώ....έστω κι αν τα έξοδά μας δεν παγώνουν καθόλου!!!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=27351158

Για τους καθηγητάδες και αυτό...

αμ πώς!...

Βαθμολογία υπουργείων

Συγγνώμη


Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τηλεφωνική γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) ανακοινώνει τη λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού 116 111 «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας της παιδικής και εφηβικής ηλικίας είναι συχνά και αφορούν μεγάλο αριθμό παιδιών και εφήβων. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ο επιπολασμός των ψυχικών διαταραχών ανέρχεται στο 10-20% του συνόλου των παιδιών και εφήβων. Από αυτό το ποσοστό, το 10% αφορά σοβαρά και χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. Ως εκ τούτου η ανάγκη για πρόληψη είναι μεγάλη. Η «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» λειτουργώντας προς αυτή την κατεύθυνση παρέχει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να ζητήσουν βοήθεια για θέματα που τους απασχολούν, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, να επικοινωνήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να παραπεμφθούν σε κοινοτικές υπηρεσίες, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Ο ευρωπαϊκός αριθμός 116 111 είναι ένας αριθμός ατελούς κλήσης, τον οποίο μπορεί να καλέσει παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Η υπηρεσία λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00μμ έως τις 20:30μμ με την προοπτική να διευρυνθεί η λειτουργία της και τις πρωινές ώρες. Στις κλήσεις απαντούν εξειδικευμένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας σε θέματα παιδιών και εφήβων.

Μέχρι σήμερα ο αριθμός έχει εκχωρηθεί σε 14 τηλεφωνικές γραμμές 14 ευρωπαϊκών χωρών (Φιλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ουγγαρία, Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Ρουμανία, Πολωνία, Ελλάδα και Εσθονία). Οι συντονισμένες ευρωπαϊκές προσπάθειες θα βοηθήσουν στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, όπου και αν ζουν, για φροντίδα και λήψη βοήθειας, όταν την έχουν ανάγκη.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε στηρίζει το δικαίωμα των παιδιών να τηλεφωνήσουν και να πάρουν βοήθεια για όποιο θέμα τους απασχολεί, όπου και αν βρίσκονται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Βασιλική Κονδύλη, παιδοψυχίατρο της Συμβουλευτικής Τηλεφωνικής Γραμμής, τηλ: 210 6431488, email: grammi1177@epsype.gr

Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε που συμπεριλαμβάνει τη «Γραμμή-Σύνδεσμο 801 801 1177», η οποία λειτουργεί πλέον αποκλειστικά για γονείς και για οποιονδήποτε ενήλικα επιθυμεί να μιλήσει για θέματα σχετικά με παιδιά και εφήβους, και τη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111», που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους, λειτουργεί με τη χρηματοδότηση και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ parents.gr

Τα χειρότερα έρχονται....

Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των χτεσινών εφημερίδων (Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος,Καθημερινή, κλπ),είχαν πρώτο ή δεύτερο θέμα την υστέρηση των δημοσίων εσόδων το πρώτο τρίμηνο του έτους. Μόνο 3 από τις 67 ΔΟΥ Αττικής έπιασαν το στόχο για τα έσοδα.. Όπως θα έλεγε και ο φίλος μας ο Γιώργος Αυτιάς, "καταλαβαίνετε τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή"...
Πτωχέ (και όχι μόνο "τω πνεύματι" πλέον) δημόσιε υπάλληλε, συνταξιούχε, μισθωτέ....Νόμιζες πως θα τη γλυτώσεις μόνο με πάγωμα μισθού και σύνταξης,ε; Νόμιζες ότι θα δώσεις 30 % από τα δώρα σου, από το επίδομα αδείας σου, και θα έχεις κάνει το χρέος σου; Νόμιζες ότι θα συνεχίσεις να ζεις πλουσιοπάροχα, μέσα στη χλιδή και στις καταχρήσεις, δίνοντας μόνο το 12 % των απείρων επιδομάτων που τόσο άδικα λαμβάνεις τόσα χρόνια; Τα τσακάλια της κυβέρνησης, με τη συμβολή (ή το άλλοθι) του Δ.Ν.Τ. σε παρακολουθούν...και θα επέμβουν και πάλι για να διορθώσουν τις αδικίες που υπάρχουν στη χώρα μας, με στόχο πάντα τη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος....

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

Κατάληψη Αναρχικών στο Creta Chanel

Κατάληψη στο studio του Creta Chanel κατά τη διάρκεια του χτεσινοβραδινού δελτίου ειδήσεων από αναρχικούς. Χωρίς να ασπάζομαι τις απόψεις τους, παραθέτω το video...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τεκμήρια διαβίωσης και στεγαστικό δάνειο

Θα ξεκινήσω το blog αυτό με μια ανάρτηση σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτές τις μέρες. Είμαι κι εγώ της άποψης ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να παταχθεί επιτέλους η φοροδιαφυγή σε αυτή τη χώρα. Πρέπει να σταματήσει να πληρώνει φόρους μόνο ο δημόσιος υπάλληλος, ο συνταξιούχος και ο μισθωτός (αν και ο τελευταίος απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω απ' όλους τους γνωστούς μου, είναι πάντα κάτω από το αφορολόγητο όριο, αφού έτσι συμφωνείται με τον εργοδότη του..), και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες να δηλώνουν κάτω από 10.000 € το χρόνο.
Θα θίξω όμως ένα σημείο σχετικό με τα τεκμήρια διαβίωσης που θεσπίζονται με το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο έχει περάσει στο "ντούκου" από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά: η δόση του στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία θα αποτελεί πλέον τεκμήριο. Αυτό κι αν είναι αδικία!!! Δηλ στο τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τα τετραγωνικά μέτρα της πρώτης κατοικίας και των βοηθητικών αυτής χώρων, θα προστίθεται και το ετήσιο ποσό που καταβάλει ο ιδιοκτήτης για την εξόφληση του δανείου που έχει πάρει για να αγοράσει ή να χτίσει την κατοικία αυτή!!!!!
Ας το δούμε και μ' ένα παράδειγμα: ζευγάρι (δημόσιος υπάλληλος με μισθωτό)έχει συνολικό ετήσιο εισόδημα 18000+12000= 30.000 €. Έχει πάρει στεγαστικό δάνειο 200.000 για απόκτηση 1ης κατοικίας 160 τ.μ με αντίστοιχο υπόγειο (160 τ.μ.)σε περιοχή χαμηλής ζώνης. Έχει ακόμα ένα Ι.Χ 1800 κ.ε. 6 ετών, κι ένα Ι.Χ. 1200 κ.ε. 3 ετών. Δεν βάζω δευτερεύουσα κατοικία. Η δόση που πληρώνει το μήνα για το στεγαστικό δάνειο είναι 1000 €, δηλ 12.000 € ετησίως. Βάση τεκμηρίων , το εισόδημα του ζευγαριού είναι:

Οικία 0-80τ.μ : 30 x 80 = 2400 €
Οικία 81-120τ.μ : 50 x 40 = 2000 €
Οικία 121-160τ.μ : 60 x 40 = 2400 €
υπόγειο 160 τ.μ. = 30 x 160 = 4800 €
Εξόφληση στεγαστικού δανείου = 12000 €
1 Ι.Χ. 1800 κ.ε. = 4800 x 0,70 = 3360 €
2 Ι.Χ. 1200 κ.ε. = 3000 €
Δαπάνη διαβίωσης = 5000 €
--------------------------------------------
Συνολικό τεκμαρτό εισόδημα = 34.900 €

Δηλαδή το ζευγάρι αυτό, ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!!! Και το έγκλημα που έχει διαπράξει αυτό το ζευγάρι είναι ότι έχει αποκτήσει ένα σχετικά μεγάλο σπίτι, το οποίο θα αποπληρώνει για μια ολόκληρη ζωή από το υστέρημά του!!! Αυτή είναι η φορολογική ανατροπή που ευαγγελίζεται η κυβέρνησή μας; Αυτή είναι η αναδιανομή που πλούτου που επιχειρεί να κάνει;

Αν πραγματικά θέλετε να βρείτε χρήματα κύριοι της κυβέρνησης, αφήστε επιτέλους ήσυχους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, και πιάστε κανένα μεγαλοκαρχαρία επιχειρηματία που δηλώνει 10.000 €... Ή εναλλακτικά, περιορίστε τις μίζες από τις προμήθειες στα νοσοκομεία, στα δημόσια έργα, και τις σπατάλες στα υπουργεία από τις εκατοντάδες επιτροπές και τους χιλιάδες συμβούλους που αμείβονται πλουσιοπάροχα!! Εκεί είναι τα λεφτά, και όχι στις τσέπες του κάθε εργαζόμενου!!