ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας για διατροφή, φυσική δραστηριότητα και σωματικό βάρος στους εφήβους

Το σκέλος της πανελλήνιας  έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής που αφορά στη διατροφή, φυσική δραστηριότητα και σωματικό βάρος στους εφήβους δημοσιεύτηκαν πριν λίγες ημέρες. Τα κυριότερα ευρήματά της συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:

image

Από τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώνεται πως όσο μεγαλώνουν οι έφηβοι υιοθετούν πιο ανθυγιεινούς τρόπους διατροφής. Αναλυτικότερα, από την ηλικία των 11 στην ηλικία των 13 ετών και των 15 ετών παραλείπουν συχνότερα το πρωινό τους γεύμα, περιορίζουν την εβδομαδιαία κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, αυξάνουν την κατανάλωση γλυκισμάτων ή αναψυκτικών και μειώνουν τη συχνή φυσική δραστηριότητα. Επιπλέον, 1 στους 5 εφήβους έχει σωματικό βάρος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου για την ηλικία και το φύλο του (υπέρβαρος ή παχύσαρκος), ποσοστό που εμφανίζει αυξητική τάση από την ηλικία των 11 ετών στην ηλικία των 15 ετών. Σημαντικός αριθμός ερευνών έχουν επισημάνει ότι η αύξηση του βάρους στην εφηβεία συνδέεται με τη χαμηλή ποιότητα διατροφής, την παράλειψη του πρωινού γεύματος και την περιορισμένη φυσική δραστηριότητα.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαχρονικά ευρήματα της παρούσας έρευνας, από το 1998 έως το 2010 καταγράφεται αυξητική τάση στο ποσοστό των εφήβων με σωματικό βάρος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου για την ηλικία και το φύλο τους (υπέρβαροι ή παχύσαρκοι). Μια άλλη πρόσφατη έρευνα στον ελληνικό πληθυσμό ηλικίας 10-12 ετών επισημαίνει ότι το ποσοστό υπέρβαρων παιδιών το 2010 είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα. Κατά συνέπεια, αναδεικνύεται η ανάγκη για περισσότερες και συστηματικότερες παρεμβάσεις πρόληψης της παχυσαρκίας, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τις μικρότερες ηλικίες.
Τα κορίτσια καταναλώνουν συχνότερα φρούτα και λαχανικά, ενώ παραλείπουν συχνότερα το πρωινό τους γεύμα και κάνουν φυσικές δραστηριότητες λιγότερο συχνά από τα αγόρια. Οι διαφορές αυτές μεταξύ των δύο φύλων έχουν περιγραφεί και από άλλες έρευνες. Επίσης, τα ευρήματα της παρούσας έρευνας στη χώρα μας επιβεβαιώνουν εν μέρει ανάλογα ευρήματα προηγούμενης έρευνας σε ελληνικό πληθυσμό ηλικίας 13-19 ετών από την οποία προέκυψε πως η παράλειψη του πρωινού γεύματος είναι συχνότερη στα κορίτσια, στους εφήβους μεγαλύτερων ηλικιών και στους εφήβους που καπνίζουν, ενώ η τακτική κατανάλωση πρωινού χαρακτηρίζει τους εφήβους που δεν έχουν κάνει ποτέ δίαιτα και που ασκούνται σωματικά.

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, τα κορίτσια στην εφηβεία παραλείπουν το πρωινό γεύμα συχνότερα από τα αγόρια, με σκοπό να ελέγξουν το βάρος τους, ενώ η δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος οδηγεί αρκετά από αυτά σε υπερβολικές δίαιτες ή ακόμα και σε σοβαρές διαταραχές λήψης τροφής.
Στην παρούσα έρευνα σημαντικός αριθμός κοριτσιών εκτιμούν λαθεμένα το σώματός τους ως υπέρβαρο, ενώ σύμφωνα με το δείκτη μάζας σώματος το βάρος τους είναι κανονικό ή ακόμα και χαμηλότερο από το κανονικό για την ηλικία και το φύλο τους. Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν και με μία πρόσφατη έρευνα σε ελληνικό πληθυσμό ηλικίας 13-18 ετών. Επίσης, τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας δείχνουν ότι περισσότερα κορίτσια από ό,τι αγόρια προσπαθούν να αδυνατίσουν με δίαιτα και όσο μεγαλώνουν το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην
παρούσα έρευνα διαπιστώνεται σημαντική αύξηση διαχρονικά στον αριθμό των εφήβων που προσπαθούν να χάσουν βάρος με δίαιτα ή με άλλες μεθόδους είναι σημαντικό να σχεδιαστούν παρεμβάσεις προαγωγής υγιεινών συνηθειών διατροφής, απώλειας βάρους και πρόληψης των διατροφικών διαταραχών, κυρίως στα κορίτσια στην εφηβεία.
Τέλος, οι προληπτικές παρεμβάσεις είναι σημαντικό να εστιάζουν στο συνδυασμό σωματικής άσκησης και υγιεινής διατροφής, στις οποίες δίνεται έμφαση στην τακτική λήψη του πρωινού γεύματος και τακτικών μικρών γευμάτων.Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που υλοποιούνται προς αυτό το σκοπό στο σχολείο μεγιστοποιούνται εφόσον συνοδεύονται από κατάλληλη ενημέρωση των γονιών για θέματα διατροφής.

Αποκλειστικό: Χρεωστικό λογαριασμό 894.845,21 ευρώ στέλνουν Δ.Ηρακλείου και Ο.Λ.Η. στον εργολάβο της παραλιακής!

Σε τελική φάση μπαίνει η υπόθεση του έργου “Διαμόρφωση Παραλιακής Λεωφόρου Λιμένος Ηρακλείου από κόμβο Ο.Λ.Η. έως κόμβο Κατσαμπά”, όσον αφορά την παραλαβή του έργου αλλά και την αποκατάσταση των κακοτεχνιών και παραλείψεών του.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί ο 3ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας της κύριας σύμβασης του έργου και ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας της Συμπληρωματικής σύμβασης. Ακόμα, αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η αποκατάσταση των εργασιών που σύμφωνα με την επιτροπή παραλαβής του έργου έχουν ουσιώδη ελαττώματα και κρίνονται απαράδεκτες. Την υποχρέωση αυτή να εκτελέσει τις απαιτούμενες εργασίες ανέλαβε ο Ο.Λ.Η. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ, και συνέταξε λογαριασμό (9ο λογαριασμό του έργου) ο οποίος κοινοποιήθηκε στην ανάδοχο κοινοπραξία “ΒΚΜ WORKS AE - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΑΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜ.” , μετά την οριστική άρνηση του τελευταίου να υπακούσει τις ειδικές διαταγές και να εκτελέσει τις απαραίτητες για την έντεχνη ολοκλήρωση του έργου εργασίες.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ 894.845,21 ευρώ! ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ, σε διαφορετική περίπτωση η οφειλή αυτή θα εισπραχθεί με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (μέσω Δ.Ο.Υ.).

Θυμίζω ότι εν λόγω  έργο είχε ενταχθεί στο Γ’ΚΠΣ και μετά  τις εκθέσεις των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων απεντάχθηκε, με συνέπεια όλο το βάρος και το κόστος να πέσει στο δημόσιο! Ακόμα, όπως πρώτο σας αποκάλυψε το ιστολόγιο “Αντίπαλοι” ήδη με δικαστική απόφαση δήμος Ηρακλείου και ΟΛΗ έχουν πληρώσει 530.000 ευρώ στον εργολάβο, λόγω παράλειψης έγκρισης λογαριασμού εντός της νόμιμης προθεσμίας!

Το σίγουρο είναι ότι εργολάβος, Ο.Λ.Η. και δήμος Ηρακλείου έχουν όλοι ευθύνες για την τελική έκβαση του έργου και τις ουσιαστικότατες κακοτεχνίες και παραλείψεις που έχει. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτό που γίνεται τώρα, με μια επιτροπή παραλαβής όχι και τόσο νόμιμη αφού συμμετέχει σε αυτή ο τότε διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κος Λιόκαλος (ο οποίος ελέγχεται ο ίδιος για ευθύνες που έχει για το συγκεκριμένο έργο), προσπαθούν πλέον να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να περιορίσουν την οικονομική ζημιά του δημοσίου.

Βέβαια το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα. Η ανάδοχος κοινοπραξία θα προσφύγει στα δικαστήρια, τα οποία δεν ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο. Και εκεί προβλέπω τα πράγματα να έχουν διαφορετική έκβαση, όχι τόσο προς την αναγκαιότητα εκτέλεσης των εργασιών και την αποκατάσταση των κακοτεχνιών, αλλά ως προς τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας που έχει ακολουθηθεί.

Αναγνώστης: “Πλήρωνε ΜΟΥΖΙΚΕ ΛΑΕ!”

image

image

171 μύρια για την βουλή δηλ. κατά μέσο όρο 580 χιλ. σε καθένα βολευτή μαζί με παρατρεχάμενους, υπαλληλικό προσωπικό γυμναστήρια κλπ κλπ. Το μισθό των 1000 ευρώ όμως θα τον κάνουν 800 και την σύνταξη άλλα τόσα . ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΟΥΖΙΚΕ ΛΑΕ!!!!!

Αναγνώστης

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το“Κίνημα Νέων Ιατρών Κρήτης” για την κατάσταση στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

image Οι καθημερινές εξελίξεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας οδηγούν τους εργαζόμενους σε νέες διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατά του υπουργείου υγείας και της διοίκησης των νοσοκομείων, δεδομένου ότι προσπαθούν με έμμεσο τρόπο να υποβιβάσουν τις παροχές υγείας του ΕΣΥ υπηρετώντας διάφορα συμφέροντα που δεν οδηγούν απαραίτητα σε μείωση των εξόδων και εξοικονόμηση χρημάτων.

Η συνένωση των νοσοκομείων του Ηρακλείου και η μείωση των κλινών, που αποφασίστηκε, από τη διοίκηση του υπουργείου υγείας, οδηγεί στη μείωση των θέσεων εργαζομένων και υποβιβάζει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Η κατάργηση των κλινικών και η δημιουργία τομέα (Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ να λειτουργούν ως ένα νοσοκομείο), που μεθοδεύεται με έμμεσο τρόπο, οδηγεί σταδιακά στην μείωση του αριθμού ασθενών που έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει κάθε νοσοκομείο χωριστά.

Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό είναι τραγικές. Από την σπάταλη του παρελθόντος, στον πλήρη περιορισμό και έλλειψη υλικών, χωρίς επιστημονικά κριτήρια, παρά μόνο την οικονομία και τους αριθμούς, οδηγεί σε απρόβλεπτες συνέπειες.

Το ελλειπές και ανεπαρκές σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφηση, το μπάχαλο με τον νέο ασφαλιστικό ταμείο(ΕΟΠΥΥ) που κανείς δεν γνωρίζει τι επιθυμούν να επιτύχουν, πέρα από την ιδιωτικοποίηση της υγείας σε μια περίοδο κρίσεις που ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στον ιδιωτικό τομέα, και η ανέφικτη ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τα δημόσια νοσοκομεία μόνο ταλαιπωρία προσφέρει στους ασθενείς.

Η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού, όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί και οι κρίσεις, οδηγεί σε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και αδυναμία ανταπόκρισης του συστήματος στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού, σε μια γεωγραφική περιοχή όπου κατά την θερινή περίοδο έχει να εξυπηρετήσει πολλαπλάσιο αριθμό πληθυσμού.

Όλα αυτά οδηγούν στην εξαθλίωση του συστήματος υγείας, στην ελλειπή παροχή υπηρεσιών και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους που έχουν να ανταποκριθούν σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με λιγότερες δυνατότητες.

Κρίνουμε απαράδεκτη τη μην καταβολή δεδουλευμένων εφημερίων των ιατρών από μηνών, και στηρίζουμε την όποια κινητοποίηση των νοσοκομειακών ιατρών και κυρίως των ειδικευόμενων, όπου πλέον βιώνουν τραγικές καταστάσεις στο χώρο εργασίας. Το δικαίωμα της επίσχεσης είναι αναφαίρετο και δεν έχει κανένα δικαίωμα καμιά διοίκηση να κάνει παρακράτηση μισθού σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία

Συμφωνούμε με την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο χώρο της υγείας και στη συνδιοικήση αλλά όχι σε αλλαγές που οδηγούν στην εξαθλίωση της δημοσιάς υγείας, θέτουν σε κίνδυνο τη υγεία των ασθενών και αναγκάζουν τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας να εργάζονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Παρουσίαση βιβλίου: “Ο Μίτος της Αριάδνης"- ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης

afisa2

Η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Άγιο Νικόλαο

imageΠραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 17/11/11 στον Άγιο Νικόλαο η πορεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου που οργανώθηκε από το Εργ. Κέντρο, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων της περιοχής.

Στην πορεία συμμετείχαν πολίτες και εργαζόμενοι από όλους τους χώρους και κυριάρχησαν τα παρακάτω συνθήματα:

"Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλι λαϊκή", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73",  "ΕΕΕ, ΟΟΟ, πάρτε τον τραπεζίτη σας και φύγετε από δω" και "Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη" .

image

Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους του Αγίου Νικολάου και κατέληξε ξανά στην πλατεία, όπου δόθηκε από όλους ραντεβού για την εκδήλωση που οργανώνεται αύριο, Παρασκευή 18/11 στις 6 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή θεσμών της ΕΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότη Μαριά.

Απαράδεκτη συμπεριφορά από το Μίλτο Πασχαλίδη χτες βράδυ στο Μύλο

Χτες βράδυ βρέθηκα στη μουσική σκηνή “Μύλος” στο Ηράκλειο, για να “απολαύσω” υποτίθεται τον μέχρι χτες αγαπημένο μου καλλιτέχνη Μίλτο Πασχαλίδη. Και λέω μέχρι χτες, γιατί με τη συμπεριφορά του μ’ έκανε πραγματικά να τον σιχαθώ σαν άνθρωπο!

image Θα περιγράψω σύντομα τι έγινε. Αφού η έναρξη καθυστέρησε περισσότερο από 45 λεπτά, πράγμα ίσως σύνηθες για καλλιτέχνες, αλλά για τον κόσμο που η επόμενη ημέρα είναι  εργάσιμη έχει μεγάλη σημασία η βραδιά να ξεκινά στις 10:30 και όχι στις 11:15, ο κος Πασχαλίδης ξεκίνησε να τραγουδάει. Μετά το πρώτο τραγούδι, άρχισε τις παρατηρήσεις προς τους συνεργάτες του: “Τα φώτα είναι δυνατά, η κιθάρα είναι σιγά, η φωνή μου θέλει βάθος και το ακορντεόν δεν ακούγεται” .  Και αυτό θα ήταν λογικό, αν δεν ακολουθούσε η συνέχεια, με παρατηρήσει προς το κοινό πλέον…

Σε κάθε τραγούδι που έλεγε, έκανε και μια μικρή ας πούμε εισαγωγή. Στην εισαγωγή αυτή λοιπόν, είχε την απαίτηση το κοινό από κάτω να τηρεί σιγή ιχθύος! Να μη βγαίνει κιχ! Δηλαδή ο κόσμος, που ήταν πάρα πολύς, άρα ήταν αδύνατον να μην υπάρχει σούσουρο, έπρεπε να κρέμεται από τα χείλι του για ν’ ακούσει ότι “ το 92 στο μαθηματικό με μια παρέα τρελούς” έκανα αυτό κι εκείνο, ή ότι “το 93 τραγουδούσε στο ¨Αυγό” και ένα βράδυ μπήκε ο Στόκας μέσα” , και άλλα τέτοια. Και κάθε φορά έλεγε,:“ρε συς, κάντε ησυχία να ακούσετε”. Μάλιστα κάποια στιγμή είπε (με χιούμορ) “δε με νοιάζει αν μιλάτε όταν τραγουδάω, αλλά μη μιλάτε όταν μιλάω εγώ”!

Αφού λοιπόν είπε αυτός 4-5 τραγούδια, και οι κοπέλες που τον συνόδευαν είπαν από ένα, απαίτησε άλλη μια φορά να γίνει ησυχία για να πει την ιστοριούλα του. Κι επειδή δεν του έγινε το χατίρι, δηλαδή να βγάλουν το σκασμό όλοι, άφησε κάτω την κιθάρα και είπε: “κάνουμε διάλειμμα να τα πείτε, και συνεχίζουμε μετά”, κι έφυγε από τη σκηνή!

Ο κόσμος έμεινε έκπληκτος, στην αρχή σοκαρισμένος, αλλά μετά σχολίασαν αρκετοί άσχημα το γεγονός και με χαρακτηρισμούς που δεν μεταφέρονται. Εγώ φανερά ενοχλημένος ζήτησα το λόγο από τον υπεύθυνο του καταστήματος, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να τον επαναφέρουν στη σκηνή αμέσως. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μάλιστα μου είπε ο υπεύθυνος ότι θα του περάσει και θα βγει. “Γράψ’ τον, μου είπε, μη χαλιέσαι” .  Ένας άλλος από το μαγαζί, που έχει δει πολλούς καλλιτέχνες να περνάνε από εκεί μου είπε: “ξέρεις από μουσικούς; Αυτός είναι από την πολύ κακή φάρα!”

Τελικά ο “κύριος” Πασχαλίδης εδέησε να ξαναβγεί στη σκηνή μετά από 15-20 λεπτά, και συνέχισε το πρόγραμμα του με 4-5 σερί τραγούδια χωρίς να συμβαίνει τίποτα! Στη συνέχεια, όταν ζητούσε από τον κόσμο να του προτείνουν τι να πει, έλεγε: “αφού μιλούσατε πριν, δεν το λέω αυτό το τραγούδι”! Και κάπως έτσι, κύλισε η βραδιά, με αρκετό κόσμο να έχει χάσει τη διάθεση του!

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! ΔΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ! Γιατί, για τον καθένα που πλήρωσε 10 ευρώ είσοδο, και 8 ή 10 ευρώ το ποτό έξτρα για να τον δει, δεν του περίσσευαν τα χρήματα αυτά! Τα στερήθηκε για να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα, να ακούσει ωραία μουσική και να δει και την παρέα του! Δεν πήγαμε ‘δα και στο μέγαρο για να κάνουμε απόλυτη ησυχία, ούτε ήταν στη σκηνή ο Παβαρότι! Τον Πασχαλίδη πήγαμε να δούμε στο Μύλο! Που καλά καλά δεν τον βλέπαμε από την κάπνα και τον κακό εξαερισμό, και δεν τον ακούγαμε από το χάλια ήχο (και ο ίδιος τα έβαλε πολλές φορές με τον ηχολήπτη του)!

Έχασα πάσα ιδέα για τον Πασχαλίδη χτες. Με είχε προειδοποιήσει βέβαια ο φίλος μου ο Δημήτρης όταν του πρότεινα να πάμε μαζί να τον δούμε: “Εγώ τον ξέρω από το μαθηματικό. Έχει καλή φωνή, ερμηνεύει καλά, γράφει ωραία τραγούδια, αλλά δεν είναι καλό πράμα. Δε χαλαλίζω τα λεφτά μου να πάω να δω αυτόν που δεν ξέρει τίποτε άλλο από το να λέει εγώ,εγώ, εγώ”.

Πόσο δίκιο είχες Μήτσο.. Από χτες βράδυ, προσυπογράφω κι εγώ. Και κάτι τέτοιους τύπους, που κάθε άλλο παρά “καλλιτεχνικές ευαισθησίες” έχουν, πρέπει να τους βγάζουμε εμείς στο περιθώριο, και όχι να τους αναδεικνύουμε και να τους ενισχύουμε από το υστέρημά μας.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

“Μπαμπά, οι άνθρωποι έδιωξαν τους τύραννους!”

image

“Μπαμπά, το ξέρεις ότι οι τύραννοι πριν πολλά χρόνια ήθελαν να σκοτώσουν τους ανθρώπους; Κι έβαλαν τους αστυνομικούς να γκρεμίσουν την πόρτα μ’ ένα τανκς, και μπήκαν μέσα για να τους σκοτώσουν; Όμως οι άνθρωποι κατάφεραν να διώξουν τους τύραννους”!

Με αυτές τις φράσεις με υποδέχτηκε ο 4χρονος γιος μου όταν πήγα να τον πάρω από το δημοτικό παιδικό χτες. Με ξάφνιασε, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Κι άλλες φορές μ’ έχει ξαφνιάσει, λέγοντάς μου πράγματα που έχει μάθει στον παιδικό. Γιατί εκεί, όπως και σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και δεν ευνοούν καθόλου τη “διδασκαλία”.

Κι όμως, η βρεφονηπιοκόμος του δημοτικού παιδικού, η κακοπληρωμένη και απαξιωμένη κοινωνικά βρεφονηπιοκόμος που σύμφωνα με την κυβέρνηση (και δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας) έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας,  κάπου ανάμεσα στο παιχνίδι και την κύρια ασχολία της που είναι να διατηρήσει σώα 25 παιδιά για 8 ώρες, βρήκε το σθένος, την όρεξη και τον τρόπο να συγκεντρώσει την προσοχή των μελλοντικών πολιτών, και να τους περάσει το μήνυμα: “οι άνθρωποι κατάφεραν να διώξουν τους τύραννους”!

Σήμερα, ανήμερα της 38ης επετείου του πολυτεχνείου, σκέφτομαι τα λόγια του γιου μου όλη μέρα… Και, μπορεί χτες να χάρηκα τόσο πολύ που τα άκουσα, αλλά σήμερα μ’ έπιασε η στεναχώρια. Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να εξηγήσω στο παιδί ότι αυτοί οι άνθρωποι που έδιωξαν τους “τύραννους” όταν εγώ ήμουν σαν κι αυτόν στην ηλικία, σήμερα έχουν γίνει τύραννοι για εμάς. Και ότι χρησιμοποίησαν αυτό ακριβώς το γεγονός , το ότι πολέμησαν για τη δημοκρατία, για προσωπικό τους όφελος. Ότι έφεραν στη χώρα μια δημοκρατία την οποία στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν, και τελικά εξευτέλισαν.

“Μπαμπά, τελείωσες τη δουλειά σου στον υπολογιστή; Θέλω να παίξουμε”, μου φωνάζει ο γιος μου.. Λέω τελικά να μην πω τίποτα στο παιδί. Να μην του κόψω τόσο γρήγορα τα φτερά. Και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε το δικό του το παιδί μια άλλη βρεφονηπιοκόμος το διδάξει ότι στην Ελλάδα, οι άνθρωποι, έδιωξαν δυο φορές τους τύραννους και όχι μία…

Απόφαση – “Ελπίδα” για το χαράτσι της ΔΕΗ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας!

Εκδόθηκε χτες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), απόφαση με την οποία διατάσσεται προσωρινά η ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο τελευταίος, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο. 

image

Με απόφαση αυτή, που για κάποιους νομικούς καθίσταται 'απόφαση - οδηγός' για την περαιτέρω εφαρμογή του σχετικού νόμου, το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο υπολογισμός του τέλους ακινήτων ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή αφενός μεν υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του ύψους αυτού και αφετέρου είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα από την πραγματικά δομημένη επιφάνεια.

Και, επειδή όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ένα μεγάλο ποσοστό των λογαριασμών της ΔΕΗ περιέχουν τέτοιου είδους σφάλματα, αλλά και κανονικό υπολογισμό του τέλους για κατηγορίες ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, Πολύτεκνους που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μειωμένο συντελεστή, και η κυβέρνηση με εγκυκλίους είχε τονίσει ότι πρέπει να πληρώνονται πρώτα και μετά να διορθώνονται τα  σφάλματα αυτά, καταλαβαίνεται ότι η απόφαση αυτή, αν έχει ανάλογη συνέχεια, μπορεί να ανατρέψει στην ουσία την εγκύκλιο και το νόμο !

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καταναλωτής που προσέφυγε στα δικαστήρια είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ.

Για άλλη μια φορά ο Κουρουμπλής δε μασησε τα λόγια του στη Συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή, στη Συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη με κομμένη την ανάσα, εξελίξεις που την φυλακίζουν άμεσα και καθημερινά όλο και περισσότερο στην αβεβαιότητα και την κοινωνική ανασφάλεια. Η μάνα που αναγκάστηκε να κλέψει δύο μπλούζες για να ντύσει τα παιδιά της, και την πιάσανε και από την ντροπή της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία είναι ένα ακόμα θύμα της μεγάλης κρίσης.

Αυτούς όμως που άρπαξαν το δημόσιο χρήμα, που συμμετείχαν στο μεγάλο πάρτι του φαρμάκου, που άρπαξαν τα αφορολόγητα χρήματά τους και τα μετέφεραν σε τράπεζες τους εξωτερικού  ποντάροντας στην πτώχευση της Ελλάδος, που χρωστούν βεβαιωμένους φόρους 10 δις ευρώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, αυτούς τους  «κουστουμάτους και  «φιρμάτους» συνεχίζουμε να τους παρέχουμε άσυλο μέσα στο Κοινοβούλιο.

Κύριε Πρόεδρε, λαϊκισμός δεν είναι εάν κάποιος υπερασπίζεται την καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας, λαϊκισμός είναι η συντήρηση της κοινωνικής αδικίας, της φοροδιαφυγής, όταν το ποσοστό των άμεσων φόρων παραμένει αγκυροβολημένο στο 6% του ΑΕΠ, ενώ στην Ευρώπη είναι 12,5%.

(δείτε το βίντεο σε αυτό το σημείο λέει κι άλλα για μισθούς και συντάξεις, προμήθειες κλπ)

Ο κ. Σαμαράς κλαυθμηρίζοντας, ζήτησε από την Κυβέρνηση να μην κόψουν το ρεύμα σε όσους πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν. Μπορεί τώρα ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση να απαλλάξει από το χαράτσι την πρώτη κατοικία και να αυξήσει το μέτρο από 16€ σε 20€ σε περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες όπως σε Εκάλη και Μύκονο;

H Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με το τι συμπεριλαμβάνουν οι όροι της δανειακής σύμβασης όσον αφορά τη σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και το πάγωμα επιτοκίου και χρέους σε περίοδο ύφεσης καθώς και για την περιρρέουσα πληροφορία όσον αφορά  την υπαγωγή  του ελληνικού ιδιωτικού  χρέους από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο και τις καταστροφικές συνέπειες  που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη.

Διερωτώμαι ποιος βουλευτής θα ψηφίσει μια διάταξη που παραδίδει το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος και το οποίο δεν παραχώρησε καμία άλλη χώρα. Φοβούμαι ότι θα κουβαλάνε την κατάρα του έθνους όσοι ψηφίσουν μία τέτοια διάταξη. 

Θα δεσμευτεί η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής από Ευρωπαίους οικονομολόγους  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο ποσοστό το δημόσιο χρέος είναι επαχθές; Δεν σας διάβασα κύριε Πρωθυπουργέ ως πρώην σύμβουλο του Πρωθυπουργού να σχολιάζετε την τοκογλυφία στην οποία επιδίδονται τα τελευταία δύο χρόνια οι έλληνες τραπεζίτες  εις βάρος του ελληνικού κράτους, δηλαδή το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος τους παρείχε εγγυήσεις 100 δις ευρώ και έτσι λαμβάνανε δάνεια από την ΕΚΤ με 1% επιτόκιο τα οποία δάνειζαν εν συνεχεία στο ελληνικό κράτος με 5,5% επιτόκιο, ακόμα και τώρα σε περίοδο κρίσης. Αρνητικό σχόλιο που παρά ταύτα έκανε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πως είναι δυνατόν η  ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με 50% της τρέχουσας αξίας και να τα πωλεί σε εμάς εις ολόκληρο και μάλιστα ζητώντας εγγυήσεις για την εξόφλησή τους, ενώ η ίδια δε συμμετείχε στη ρύθμιση του «κουρέματος»; Επίσης έντονη είναι η φημολογία σχετικά με την κινητικότητα δανειστών  να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα που λήγουν τα τελευταία δύο χρόνια σε τρέχουσα αξία κάτι περισσότερο από 50% για να τα μεταπωλήσουν και αυτοί με τη σειρά τους εις ολόκληρο.

Επιπροσθέτως η  Κυβέρνηση πρέπει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία ότι οι δανειστές ζητούν επιτόκιο μετά το κούρεμα 8%, που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσό των τόκων θα είναι το ίδιο με αυτό που πληρώναμε μέχρι τώρα. Και επίσης ζητούν σε περίπτωση ανάπτυξης της χώρας  να πληρώνουμε περισσότερα ποσά για την αποπληρωμή, δηλαδή να μην επενδυθεί κανένα ευρώ στην ανάπτυξη.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους μου βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ήθελα να τους πω παραφράζοντας μια γνωστή ρήση ότι «όταν δεν μπορείς να προστατέψεις τις αρχές και την ιδεολογία της παράταξης τουλάχιστον μην τις εξευτελίζεις». Η ζωή θα διαψεύσει ή θα επιβεβαιώσει αυτό που λέγεται ότι έφυγαν οι υποκριτές και ήρθαν οι υποβολείς».

Ένα μεγάλο μπράβο στον κο Κουρουμπλή. Φαίνεται ότι, μόνο όταν είσαι ανεξάρτητος βουλευτής  μπορείς να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας…

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις ο Άδωνις από…τις πινακίδες του υπουργείου!

Έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά ο Άδωνις, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού! Η πρώτη “μεταρύθμυση” που έκανε (μπορεί να αποδειχτεί και η μεγαλύτερη της υπουργικής του καριέρας) ήταν… να αλλάξει τις πινακίδες στο γραφείο του και στην αίθουσα συσκέψεων!!!

image

image

Προφανώς είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω του κάτι για να τον θυμούνται, κάτι που θα θυμίζει “Άδωνι”. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τη χρήση του πολυτονικού συστήματος στις επίσημες πινακίδες του υπουργείου, ενός συστήματος που έχει καταργηθεί εδώ και 2 δεκαετίες!

Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα!  θα μπορούσε η πινακίδα του γραφείου του να γράφει κάτι στο πιο αρχαιοπρεπές, όπως “Πρόαρχος Ανάπτυξις και Ναυκληρίας”!

Άντε βρε Άδωνι, με το καλό και σε άλλες τέτοιες μεταρρυθμίσεις!

Ερώτηση Κουρουμπλή προς τον υπουργό Οικονομικών για το νομικό καθεστώς που διέπει τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους

image Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής όσον αφορά το νομικό καθεστώς που διέπει τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τις συνέπειες που επιφέρει  αλλαγή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Μια ερώτηση που θα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός ΠΡΙΝ προχωρήσει σε οποιαδήποτε υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και στην ομιλία του κατά τη συνεδρίασης της ολομέλειας της βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με νομικές μελέτες των Πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης, του Σικάγου και του Ντιούκ, το 90% του ελληνικού χρέους στα τέλη Απριλίου του 2010 ρυθμιζόταν με βάση το ελληνικό δίκαιο, ενώ με εξαίρεση το χρέος που κατέχεται από θεσμικούς δανειστές της χώρας, δηλαδή το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ρυθμίζεται με βάση το ελληνικό δίκαιο. Εξ αυτού του γεγονότος απορρέουν μερικά εξαιρετικής σημασίας νομικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα.

Αυτά μπορούν να φανούν χρήσιμα τόσο ως ένα πανίσχυρο διαπραγματευτικό «χαρτί» κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της να αποφύγει την πτώχευση βαδίζοντας στο δρόμο που καθορίζει σε συμφωνία με τους εταίρους της, όσο και ως «όπλα» εκτάκτου ανάγκης, για να προστατευτεί στην περίπτωση που, για τους οποιουσδήποτε λόγους, εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της και τελικά οδηγηθεί σε μία μη ελεγχόμενη χρεοκοπία. Στην ιδιάζουσα σημασία του νομικού καθεστώτος που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος έχουν αναφερθεί με δημοσιεύματά τους η Wall Street Journal, το Reuters και οι Financial Times, και γνωστοί οικονομολόγοι όπως ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπινί. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD το οποίο προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50% στα πλαίσια της συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, η Ελλάδα συμφώνησε να παραχωρήσει αυτό της το πλεονέκτημα, αποδεχόμενη τη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό. Επιπροσθέτως λέγετε ότι το δικαίωμα αυτό της Ελλάδος, το παραχώρησε  η  καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα  Μέρκελ στους τραπεζίτες ως «δώρο» για να καμφθούν οι αντιρρήσεις τους.

Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες νομικές μελέτες αλλά και με το δημοσίευσα της WSJ, μία μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο σημαίνει πως η Ελλάδα χάνει ισχυρά νομικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ της οικονομικής της επιβίωσης και της οικονομικής της καταστροφής, ιδιαίτερα στην περίπτωση που οδηγηθεί σε πτώχευση, καθώς θα αναγκαστεί να αποπληρώσει ολόκληρο το χρέος της σε ευρώ, παρά το γεγονός ότι θα έχει επιστρέψει στη δραχμή. Αντίθετα, διατηρώντας αυτό το πλεονέκτημα θα έχει τη σημαντική δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να επιτρέψει στην Ελληνική Βουλή να αποφασίσει για το νόμισμα στο οποίο θα αποπληρωθούν οι δανειστές στην περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Επιπλέον, με αυτό το πλεονέκτημα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει αναδιάρθρωση του χρέους της που κατέχουν οι ιδιώτες με τρόπο που δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί από τα διεθνή δικαστήρια, γεγονός που, επίσης, αποτελεί ταυτόχρονα πανίσχυρο διαπραγματευτικό χαρτί αλλά και εξαιρετικής σημασίας «όπλο» για την επιβίωση της στην περίπτωση που εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της. Παρόμοιο νομικό πλεονέκτημα, μάλιστα, διατηρούν και δεν έχουν αποχωριστεί η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία”.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά:

1) Αληθεύει ότι  ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του ελληνικού χρέους ρυθμίζεται ακόμη και σήμερα από το ελληνικό δίκαιο και ότι μέσω αυτού η Ελλάδα έχει ένα ιδιάζον νομικό πλεονέκτημα; Επιπροσθέτως είναι αληθές  ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τη νομική δυνατότητα να σχεδιάσει μία αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες έτσι ώστε να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους σε αυτήν, ελαφρύνοντας τη χώρα από ένα επαχθές βάρος;   και

2)Υπήρξε  συμφωνία,  ώστε η αρμοδιότητα του νομικού καθεστώτος που διέπει τα ελληνικά ομόλογα να περιέλθει στα αγγλικά δικαστήρια και αν ναι γιατί και με ποιο σκεπτικό; Έχουν υπολογιστεί  ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Ελλάδα της απώλειας αυτού του πλεονεκτήματος στην περίπτωση χρεοκοπίας;

Επιπροσθέτως αληθεύει  ότι με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει στην ελληνική βουλή το βάρος της απόφασης σε ποιο νόμισμα θα αποπληρωθεί το διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο χρέος καθώς επίσης ισχύει ότι εάν το δίκαιο που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα μετατραπεί στο αγγλικό τότε στην περίπτωση χρεοκοπίας η χώρα δε θα μπορεί να πληρώσει του δανειστές σε δραχμή αλλά θα υποχρεούται να τους πληρώσει σε ευρώ;”

Εκδήλωση με το Μανώλη Γλέζο από τους “Πολίτες κατά του Χρέους”

image

Εκδήλωση με θέμα "1973-2011-από την εξέγερση ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών” στον Άγιο Νικόλαο

image Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Κρήτης Νότης Μαριάς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "1973-2011-από την εξέγερση ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, στην αντίσταση ενάντια στην παντοκρατορία των "αγορών", που θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων του ιδ. και δημ. τομέα και τους αποφασισμένους πολίτες  Μεραμβέλλου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

O Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς γεννήθηκε το 1957. Είναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και fellow του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. 
Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Έχει εκδώσει τα βιβλία «European Citizenship», «The European Ombudsman», «Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση των Πολιτών και της Αλληλεγγύης», «Η Διακυβερνητική Διάσκεψη και η Συνθήκη του Άμστερνταμ» (από κοινού με την Κατερίνα Πολυχρονάκη), «Η Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Τουρκίας» ( από κοινού με τον Πάνο Καζάκο κ.ά.) και «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ελληνοτουρκική Προσέγγιση».

Ο καθηγητής Νότης Μαριάς είναι το τελευταίο διάστημα ευρύτερα γνωστός για τις απόψεις που διατυπώνει σχετικά με το μνημόνιο, το χρέος της χώρας και τη διακυβέρνηση της χώρας μας από την τρόϊκα.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν το χεράκι τους υπέρ του νόμου για το χαράτσι, προτείνουν τώρα τροποποίηση!

image Δεκατέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που κατά την ψήφιση του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011 για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών σήκωναν ψηλά το χεράκι τους και φώναζαν “ΝΑΙ”, ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο “να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης κάνοντας αλλαγές στην ρύθμιση του”. Μάλιστα, τάσσονται τώρα υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, κάτι που έκανε και ο νέος πρωθυπουργός χτες στην ομιλία του στη βουλή!

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια της ομιλίας του Πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έγινε ειδική αναφορά για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης.
Αγαπητέ Υπουργέ,
Βιώνουμε σήμερα όλο και πιο έντονα την αγωνία των πολιτών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδες ανάγκες της καθημερινότητας. Στην κατεύθυνση της πρόσκλησης της κοινωνίας για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια όλων οφείλουμε να προσεγγίζουμε με ρεαλισμό πλέον το θέμα της έκτακτης εισφοράς ακινήτων.
Προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επί του συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως του εμβαδού των 80 τ.μ. και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο. Θεωρούμε ότι είναι ένα βήμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής για να “ακούσει” κοινωνία τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης
».

Πέρα του ότι η συγκεκριμένη επιστολή είναι η παραδοχή των συγκεκριμένων βουλευτών ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του κόμματός τους, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ, ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ, δείχνει τελικά ότι οι βουλευτές πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, χωρίς να έχουν καμία συνέπεια λόγων και πράξεων! Κάποιοι από αυτούς τους βουλευτές, ΠΑΛΕΨΑΝ  για να εξαιρεθούν μερικές επαγγελματικές ομάδες από αυτό το φόρο, και τώρα έρχονται να το παίξουν δήθεν προστάτες των αδυνάμων, επειδή διέκριναν στο λόγο του νέου πρωθυπουργού την πρόθεση να προστατέψει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα!

Φαίνεται ότι οι αντιδράσεις του κόσμου την 28η Οκτωβρίου άρχισαν να πιάνουν τόπο… Στη απίθανη περίπτωση δε που ο Βενιζέλος ή ο νέος πρωθυπουργός κάνει δεκτή την τροπολογία (δε νομίζω ότι θα γίνει, αφού δεν έχει δείξει καμία ευαισθησία μέχρι τώρα, και πολλοί έχουν ήδη πληρώσει), μη διανοηθούν αυτοί οι κύριοι να το παίξουν σωτήρες! Οι πράξεις τους έχουν καταγραφεί!

Οι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν την επιστολή είναι: Ι.Αμοιρίδης, Β. Γκεγκέρογλου, Ν.Ζωίδης, Γ.Χαραλαμπόπουλος, Σ.Μαργέλης, Α.Αγάτσα, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Α.Σιδηρόπουλος, Γ.Φραγκίδης, Π.Στασινός, Α.Παπαδόπουλος, Σ.Μοσχόπουλος, Η.Θεοδωρίδης και Δ.Βαρβαρήγος.

Απορρίφθηκε προσφυγή 90χρονης για το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων!

image Η Ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι τυφλή! Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει 90χρονη συνταξιούχος αναφορικά με το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας. Έτσι, η γιαγιά προκειμένου να μην ης διακόψουν την ηλεκτροδότηση, θα πρέπει να πληρώσει το έκτακτο τέλος για το σπίτι της που ανέρχεται στο ποσό των 1.104 ευρώ, και να περιμένει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει, που ορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου.

Η 90χρονη ισχυρίστηκε ότι, επειδή η σύνταξή της ανέρχεται σε 900 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 500 πληρώνει σε γυναίκα που τη φροντίζει, δεν μπορεί να πληρώσει το “χαράτσι”, αφού δεν διαθέτει άλλα περιουσιακά στοιχεία και έσοδα. Υποστήριξε δε ότι η επιβολή του τέλους με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική. Όλα αυτά όμως δε συγκίνησαν τον δικαστή, ο οποίος απέρριψε την αίτησή της.

Βέβαια η συγκεκριμένη μάχη που χάθηκε σήμερα στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Απλά δείχνει την κοινωνική αναλγησία ενός συγκεκριμένου δικαστή, που δεν διέταξε καν τη διακοπή της πληρωμής έως ότου κριθεί από το ΣτΕ αν το μέτρο είναι αντισυνταγματικό. Και αυτή η δίκη στο ΣτΕ θα είναι η μεγαλύτερη δικαστική μάχη ενάντια σε αυτόν τον άδικο φόρο.

Ο δήμος κόβει το νερό … στο κολυμβητήριο!!

image Το είδαμε κι αυτό! Μία επιχείρηση του δήμου Ηρακλείου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), έστειλε έγγραφο  για να ενημερώσει τη Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) ότι αν δεν εξοφληθεί το χρέος των 60.000 ευρώ των τιμολογίων της, τότε θα προχωρήσει στη διακοπή της υδροδότησης του κολυμβητηρίου!

Βέβαια η ΕΑΚΗ δεν είναι επιχείρηση του δήμου, αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά από αυτήν ωφελούνται καθαρά οι δημότες Ηρακλείου. Είναι απαράδεκτο λοιπόν ο ίδιος ο δήμος να απειλεί με τέτοιο τρόπο τη διοίκηση του κολυμβητηρίου, τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αφού πριν 20 μόλις ημέρες είχε διακοπεί και η ηλεκτροδότηση, και επανήλθε μετά από διακανονισμό της οφειλής προς τη ΔΕΗ.

Νομίζω δεν ξεκίνησε καλά ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ. Θα μπορούσε να είχε γίνει κάποιος διακανονισμός, χωρίς να φτάσει το θέμα στα άκρα. Και, σε τελική ανάλυση, αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης του κολυμβητηρίου είναι οι 2.000 αθλούμενοι, παιδιά και ενήλικες που προπονούνται καθημερινά στο κολυμβητήριο, στην πλειοψηφία τους δημότες Ηρακλείου!

Ο αείμνηστος Μανώλης Παγωμένος δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο…

Ο Παπαδήμος μίλησε με πρόγραμμα… Παπανδρέου!

image Ακούσαμε χτες την ομιλία του νέου πρωθυπουργού κου Λουκά Παπαδήμου στη βουλή, για το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης (δείτε την εδώ). Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι σε 45 λεπτά έγιναν μόνο 2 σαρδάμ, και ότι δεν υπήρχαν διακοπές για χειροκροτήματα, θα μπορούσε κάλλιστα η ομιλία αυτή να είχε γίνει από… το Γιώργο Παπανδρέου!

Με σταθερή φωνή και λιγότερη ένταση απ’ ότι είχαμε συνηθίσει τα 2 τελευταία χρόνια, ο κος Παπαδήμος δε μας είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που περιμέναμε ν’ ακούσουμε, και που ακούμε τόσο καιρό τώρα: προτεραιότητα η επόμενη δόση, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και ν’ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όλοι μαζί μπορούμε, στήριξη στις τράπεζες, τάξη στο δημόσιο (εννοεί και αυτός απολύσεις) και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (ένα χρόνο τώρα ανοίγουν).

Είπε όμως και κάτι άλλο, το οποίο επίσης ακούγαμε συνεχώς από τον Παπανδρέου: ότι διακυβεύεται η παραμονή μας στο ευρώ. Μπορεί να μη μας απείλησε “στην ψύχρα” , αλλά ήταν σαφέστατη η απειλή και από αυτόν.

Όσοι λοιπόν είχαν άλλες προσδοκίες από το νέο πρωθυπουργό, ελπίζω να προσγειώθηκαν χτες στην πραγματικότητα: ότι έχουμε μια νέα κυβέρνηση με πολιτική που έχει χαραχτεί από την προηγούμενη και από την Τρόικα, και που αναμένετε να γίνει πιο σκληρή μέσα στο 2012, αφού πρέπει να πιάσει η χώρα αρκετά φιλόδοξους οικονομικούς στόχους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η μόνη διαφορά είναι στο πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό. Δεν είναι και λίγο βέβαια αυτό, μετά τα όσα έκανε ο Παπανδρέου. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα σε επίπεδο καθημερινότητας.

Με μια κυβέρνηση όμως που στα βασικά υπουργεία δεν έχει αλλαγές, και με μια δημόσια διοίκηση κακοπληρωμένη, θα γίνει ξαφνικά το θαύμα και θα εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πιο συμπαθής στους ξένους, ίσως και σε εμάς;

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (βίντεο)

“Αναλαμβάνω την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης στη δυσκολότερη στιγμή της χώρας στη νεότερη ιστορία. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται όταν ενώνονται όλες οι δυνάμεις του έθνους. Αυτό το νόημα έχει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Κανείς δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ”, τόνισε ο κ. Παπαδήμος ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του που είχε θέση προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, τόνισε ότι το κύριο έργο της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στην υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές και υποστήριξε ότι αυτό συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Διευκρίνισε ότι καλείται να εγγυηθεί την τήρηση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από το ισχύον πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τους εταίρους της.

“Οι σημαντικές θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες”, είπε ο κ. Παπαδήμος, “και αυτό θα επιτευχθεί υπό δύο προϋποθέσεις: να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια για το πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να πάμε, καθώς και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων προς εμάς, αλλά και «να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις”.

"Το κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις. Το έργο της είναι δυσανάλογα μεγάλο για το βίο της. Γι΄αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε ταχύτατα":

  • Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, η οποία θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως την 15η Δεκεμβρίου δεδομένων των χρηματοδοτικών αναγκών του δεύτερου μισού του μήνα.
  • Δεύτερη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα με βάση την 5η αναθεώρηση του αρχικού προγράμματος. Μετά την ολοκλήρωση θα καταρτισθεί νέα δανειακή σύμβαση που θα πρέπει να κυρωθεί έως τα τέλη του έτους

Όσον αφορά στις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούν οι εταίροι μας από τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κος Παπαδήμος είπε: "Το αίτημα αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως απαίτηση απρόσωπων εξουσιών και οργανισμών. Πρέπει να κατανοήσουμε τις πραγματικές του διαστάσεις. Η ζητούμενη δέσμευση εκφράζει το αίτημα λαών και φορολογούμενων πολιτών που άμεσα ή έμμεσα μας στηρίζουν. Γιατί αυτοί οι λαοί αναλαμβάνουν τους κινδύνους από το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας". Οπότε οι έγγραφες δεσμεύσεις, συνέχισε ο κ. Παπαδήμος, αποτελούν και "υποχρέωση απέναντι στους άλλους λαούς. Έναντι της αλληλεγγύης την οποία μας δείχνουν".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι:
-Η διασφάλιση με τη συνεργασία της ΕΚΤ και του EFSF της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών
-Νέο μισθολόγιο, αποκρατικοποιήσεις, κλειστά επαγγέλματα, αξιολόγηση φορέων του δημοσίου τομέα, μείωση των τιμών των φαρμάκων και εξασφάλιση του ελεύθερου ωραρίου των φαρμακείων
-Διαρθρωτικές αλλαγές για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ενίσχυση των εξαγωγών, προώθηση σχεδίων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
- Άμεση δημοσίευση της δημόσιας διεθνούς αναγγελίας για το PSI
-Η κατάργηση περιττών φορέων και η μείωση της σπατάλης, το σχέδιο νόμου για την πειθάρχηση των δημοσίων υπαλλήλων και η βελτίωση της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος
-Κύρωση της σύμβασης που ρυθμίζει εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες
- Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012

Αναγνώστης: Αποκλεισμένοι μαθητές του 6ου Γυμνασίου στο καράβι στον Πειραιά

image Είμαι γονιός με παιδί που φοιτά στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν οι καθηγητές να πάνε τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Η εκδρομή περιελάμβανε επίσκεψη στην Ακρόπολη, στο μουσείο της Ακρόπολης, στη Βουλή, στο ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και στο Αττικό Πάρκο. Επίσης μια έξοδο βραδινή και επίσκεψη στο πολυκατάστημα mall.

Η εκδρομή είχε ορισθεί να γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και επιστροφή την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ προέκυψε το θέμα της κακοκαιρίας (όπως εμένα μου είπε το παιδί μου) και αλλάξανε την ημερομηνία. Αποφασίσανε λοιπόν να φύγουνε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και να επιστρέψουνε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Πήγανε τα παιδιά στην Αθήνα επισκεφτήκανε όλους τους προαναφερόμενους προορισμούς εκτός από το Αττικό Πάρκο γιατί εν τω μεταξύ ο καιρός χάλασε πολύ και δεν μπορούσανε να πάνε, επιπλέον κράτησαν τα χρήματα που θα δαπανούσαν στο Αττικό Πάρκο για τις ανάγκες που θα είχαν στο πλοίο μη ξέροντας πόσο θα μείνουν.

Αποτέλεσμα όλη η Γ΄ τάξη του 6ου Γυμνασίου είναι αποκλεισμένη στο λιμάνι του Πειραιά από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου μέχρι και πιθανόν αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου που θα φτιάξει ο καιρός.

Ενώ οι καθηγητές το γνώριζαν αυτό (την κακοκαιρία) αποφάσισαν αψήφιστα να πραγματοποιήσουν την εκδρομή και να παίζουν αψήφιστα με την ψυχολογία των παιδιών. Μπορούμε να ξέρουμε τι κάνουνε όλη τη μέρα τα παιδιά στο πλοίο; Χωρίς έλεγχο, γιατί πως να τα ελέγξεις.

Τα χρήματά τους τελειώνουν (σε κάποια παιδιά τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει) και έχουν άγχος πως θα περάσουν τις υπόλοιπες μέρες. Δεν σιτίζονται καλά γιατί όλα είναι ακριβά στο πλοίο και τρώνε πολύ λίγο.

Και ρωτώ: προσπάθησαν οι καθηγητές που συνοδεύουν τα παιδιά να έχουν κάποια συμφωνία με την εταιρία να γευματίζουν τα παιδιά όλα μαζί σε ιδιαίτερο χώρο και με κάποιες ειδικές τιμές;

Τέλος οι καθηγητές πρέπει να βοηθήσουν εμάς τους γονείς που προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τα παιδιά μας στα νέα δεδομένα. Φαίνεται λίγο σα να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Φαντάζεστε να μην άφηνα την κόρη μου να πάει?

Σας ευχαριστώ, Αναγνώστης

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Οι Anonymous απειλούν με αποκάλυψη των Αστυνομικών “κουκουλοφόρων” (βίντεο)

Με ένα βίντεο που διοχετεύτηκε στο διαδίκτυο, οι γνωστοί χάκερς Anonymous ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεση τους μια μεγάλη λίστα από αστυνομικές ταυτότητες Ελλήνων «κουκουλοφόρων», και απειλούν ότι αν οι στρατιές αυτές των αστυνομικών κουκουλοφόρων χρησιμοποιηθούν σε κάποια από τις επόμενες διαδηλώσεις στην Ελλάδα, θα τις αποκαλύψουν.

Δείτε το βίντεο. Η μετάφραση στα Ελληνικά ακολουθεί:

Πολίτες του κόσμου,

Ένας καρκίνος έχει πλέον φανερωθεί στο κοινό μέσω φωτογραφικού υλικού αλλά και βίντεο, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ελλάδα.
Ένας πολιτικός καρκίνος που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική ηγεσία, αν και τυπικά είναι υπό την αρχηγία των διεφθαρμένων πολιτικών.
Αυτός ο καρκίνος ονομάζεται "κράτος εν κράτη"
Πολλοί από εμάς έχουμε δει αυτές τις περίεργες φιγούρες μέσα στο πλήθος φορώντας κράνη μηχανής, κρατώντας μπάρες ξύλινες η και σιδερένιες, σκορπισμένοι στο πλήθος ώστε να κάνουν τη "δουλειά" τους.
Τελευταία τους έχουμε δει να βγαίνουν από τον πυρήνα πολιτικών κομμάτων, τα οποία περιφρουρούσαν τη Βουλή.
Μαντέψτε. Αυτά τα άτομα, στην πλειοψηφία τους, δουλεύουν για την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
Έχουμε εξαγριωθεί.
Αυτό είναι απαράδεκτο, ειδικά από κάποιον που υποτίθεται πως έχει σαν καθήκον την προστασία των πολιτών και του συντάγματος.
Έχουμε στη διάθεση μας μια μεγάλη λίστα από τις αστυνομικές σας ταυτότητες.
Αποφασίσαμε ότι θα δεχτείτε την όλη οργή των Anonymous.
Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίων σας μέχρι να πληρώσετε το τίμημα των κατακριτέων πράξεων σας.
Εάν στείλετε τη στρατιά σας ξανά στις επόμενες διαδηλώσεις θα σας εκθέσουμε όλους.
Έναν προς έναν.
Απαιτούμε την παραίτηση των αστυνομικών που πήραν μέρος σε αυτό.
Δε θα σταματήσουμε τις επιθέσεις μας μέχρι να το κάνετε.
Αυτήν την κίνηση την κάνουμε για τους Έλληνες πολίτες που πέρα των πολλών προβλημάτων τους αυτόν τον καιρό, μέρα με τη μέρα, σιωπούνται από τα δικά τους ΜΜΕ, την κυβέρνηση τους, αλλά πάνω από όλα, τον φόβο.
Μη φοβάστε πολίτες της Ελλάδος. Ξέρουμε την κατάσταση της χώρας σας και σας υποστηρίζουμε πλήρως.
Είμαστε οι Anonymous.
Είμαστε Λεγεώνα.
Δε συγχωρούμε.
Δε ξεχνάμε.
Να μας περιμένετε!
Εις το όνομα της #OpSupportGreece

Αναγνώστης: “Καλού – κακού, βρείτε δουλειά στο εξωτερικό”

image Καλά τόοοοσο άσχετοι είμαστε οι Έλληνες. Πιστεύει κανείς ότι ο Παπαδήμος  δεν έχει διοριστεί (κατόπιν απαιτήσεως) από τα μεγάλα μέσα του παγκόσμιου κεφαλαίου;  Καλά μακάρι να βγω ψεύτης αλλά θα δείτε στην πορεία ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα και η φυγή του ΓΑΠ αλλά και η τοποθέτηση του Παπαδήμου. Απλά τα κόμματα έπεσαν στην καλά στημένη παγίδα, τώρα θα μου πεις τι να έκαναν γιατί αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι η κυβέρνηση συνεργασίας και όχι η όλη σκευωρία για την ολοκληρωτική άλωση της Ελλάδας.  Οι ίδιες πολιτικές θα συνεχιστούν και ο θεός να βάλει το χέρι του. Κάθε λίγο θα έχουμε το δίλημμα είτε κάνουμε αυτό είτε δεν παίρνουμε δόση ως συνήθως. Γιατί είδα διάφορες δημοσκοπήσεις που δίνουν κάτι 79% στον Κο αυτόν και τον παρουσιάζουν σαν σωτήρα.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ – ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΟΜΩΣ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Αναγνώστης