ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Να τη και την ανακοίνωση του Δήμου για το Τζάμπο!!! Όμως πιστεύουμε καλύτερα τα μάτια μας, παρά τις ανακοινώσεις…

Τι σας έλεγα χθες για την απάντηση που ετοίμαζε ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” για το πάρκινγκ στο Τζάμπο;; Σήμερα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα.

Ο κος Καμπανός ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό του δήμου Ηρακλείου. Στη επιστολή του αναφέρει ότι ακριβώς σας γνωστοποίησα χθες:

«Η Δημοτική Αρχή και ο Γ.Κουράκης δήλωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ότι θα εφαρμόσει το Σχέδιο Πόλης και θα αποδοθούν όλοι οι κοινόχρηστοι στους δημότες. Κίνησε τις διαδικασίες και κέρδισε όλες τις δικαστικές μάχες διανοίγοντας όλους τους δρόμους που ήταν αδιέξοδα παρά το γεγονός ότι οι διανοίξεις αυτές, έκοψαν σε διάφορα σημεία το πολυκατάστημα και κατεδάφιζαν αποθηκευτικούς χώρους 4.700 μ2.
Στους συγκεκριμένους χώρους μετά από την εκπόνηση σχετικής μελέτης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, προβλεπόταν η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ παιδικής χαράς και πάρκινγκ. Ένα έργο που αποτελούσε και θα αποτελέσει εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την περιοχή και τους δημότες, το οποίο υποχρεώθηκε να χρηματοδοτήσει το ίδιο το πολυκατάστημα ως αντιστάθμισμα της μέχρι τότε χρήσης αποθηκών. Σήμερα στο χώρο αυτό δημιουργούνται: Μπάσκετ, σκέιτ μπορντ γυμναστήριο, ποδηλατοδρόμιο για μικρά παιδιά, ενώ φυτεύονται περισσότερα από 100 μεγάλα δέντρα. Έτσι αναμορφώνεται μια υποβαθμισμένη περιοχή που αποκτήθηκε από το Δήμο μετά από συνεχείς και σκληρές δικαστικές μάχες, που κερδίσαμε μόνοι όταν όλοι για χρόνια σιωπούσαν. Και αποδίδουμε σήμερα τον υπόλοιπο χώρο στους δημότες της περιοχής για στάθμευση, όπως έχουμε κάνει και θα κάνουμε και σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα όπως π.χ. η Φορτέτσα, η πλατεία Καμινίων, και δυτικά του Τάλως. Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει στην πράξη την ευαισθησία της για τους δημότες και τα προβλήματα τους, και αυτό δεν μπορεί να τεθεί «εν αμφιβόλω» από κανένα. Κάντε λοιπόν υπομονή να ολοκληρωθεί το έργο και τότε θα έχετε όλο το χρόνο να το κρίνετε με όση αυστηρότητα θέλετε
».

Τελικά, επειδή πολύς κόσμος κάνει τα στραβά μάτια γι’ αυτά που γίνονται, με το (λάθος για μένα) σκεπτικό ότι γίνονται και έργα στο Ηράκλειο, νομίζουν ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ!!! Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΙ!!! ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ!!!

Και ξέρω επίσης ότι η μελέτη που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, είναι ακριβώς αυτή που υλοποιήθηκε!!! Και σε αυτήν , δεν προβλέπονταν κανένα ποδηλατοδρόμιο για τα παιδιά!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ “ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ”, ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ!! Η ΕΙΚΟΝΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ!!

Υπάρχουν όμως και άλλα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος σας, που δείχνουν ότι ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ:

Το πρώτο είναι ότι  σε όλες τις δηλώσεις σας και στα σχετικά δελτία τύπου υπήρχε ρητή αναφορά στη “δημιουργία περίπου 70 θέσεων στάθμευσης”… Για μετρήστε τις θέσεις στάθμευσης όπως είναι τώρα ο χώρος να δείτε πόσες είναι… Λίγο περισσότερες από 70. Αν καταργήσουν τον ένα διάδρομο, και τον κάνουν ποδηλατοδρόμιο, οι θέσεις δε θα είναι 70 αλλά 40!!!

img_4169 Το δεύτερο είναι η αδιάψευστη φωτογραφία, που φιλοξενείται στην ίδια την ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου, και δείχνει το Δήμαρχο Γιάννη Κουράκη, τον αντιδήμαρχο κο Καμπανό και υπηρεσιακούς παράγοντες, να κοιτάζουν το σχέδιο διαμόρφωσης του χώρου. Αν κάνετε ζουμ στη φωτογραφία, θα δείτε ότι φαίνεται καθαρά η διαμόρφωση του χώρου, με τις θέσεις στάθμευσης να καταλαμβάνουν τα 2/3 του χώρου!!!!

TZAMPO_2

TZAMPO_3

Προτιμούμε λοιπόν να πιστέψουμε τα μάτια μας, παρά εσάς!!! Όσο για το πότε θα κρίνουμε το έργο σας, δε θα μας το επιβάλετε εσείς, αλλά η δική μας κρίση και λογική.

Τις καντίνες τις σφραγίζετε…τα δημοτικά πάρκινγκ γιατί λειτουργούν ακόμα;;;

Εφαρμόστηκε χωρίς άλλη παράταση, και μάλιστα λίγο πριν τις γιορτές, η απόφαση του εισαγγελέα Ηρακλείου για το κλείσιμο των καντινών που λειτουργούσαν χωρίς την απαραίτητη άδεια έξω από το ΠΑΓΝΗ…

Καλώς έκλεισαν αν δεν είχαν άδεια..Όμως πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας , ο Δήμος Ηρακλείου, αλλά και η Νομαρχία να μας απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

ΠΡΩΤΟΝ: γιατί δεν έδωσε προθεσμία μετά τις γιορτές, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη ζοριστούν οικονομικά αυτές τις μέρες;

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:πως γίνεται και άλλες καντίνες που δεν πληρούν τις απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις (κυκλοφοριακή σύνδεση, φωτισμός οδού, κλπ) να έχουν πάρει άδεια;

ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ: γιατί τα οκτώ δημοτικά πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ, που χρεώνουν 4 ευρώ για στάθμευση μέσα στις λάσπες και τα χώματα, δεν έχουν σφραγιστεί ακόμα, αφού η απόφαση της Νομαρχίας για τη σφράγισή τους έδινε προθεσμία μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη;

Η..τύχη των ενετικών τειχών

Εκατό περίπου χρόνια πήρε στους Βενετούς να ολοκληρώσουν τα Τείχη του Ηρακλείου. Αποτελούν το σπουδαιότερο μνημείο οχυρωματικής τέχνης της Ευρώπης του 16ου και 17ου αιώνα. Άντεξαν για 25 χρόνια την πολιορκία του τουρκικού στρατού, που ήταν ο ισχυρότερος της εποχής εκείνης. Δεν υπάρχει καμιά πόλη στην Ευρώπη ούτε στην Ανατολή που να σώζει τόσο πλήρη και ακέραια τα οχυρωματικά της έργα, σαν το Ηράκλειο.

Και τι κάνουμε εμείς οι πολίτες του Ηρακλείου; Σεβόμαστε  το μνημείο αυτό, που αποτελεί εκτός των άλλων το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό της πόλης μας, μαζί με το φρούριο Κούλε και τη Λότζια; Πολύ φοβάμαι πως όχι… Μια βόλτα γύρω απ’ αυτά θα σας πείσει…

πύλη2

Παντού υπάρχουν γραμμένα συνθήματα πάνω στις πέτρες, οι οποίες προέρχονται από τα ερείπια της Κνωσού… Στην καινούρια πόρτα δε, η κατάσταση είναι απελπιστική… Μηχανάκια παρκάρουν μέσα στις καμάρες, ενώ τα συνθήματα στους τοίχους είναι πάρα πολλά. Τα μαγαζιά που νοικιάζουν τους χώρους στολίζουν την πραμάτεια τους έξω, ενώ και το καινούριο καφέ που έχει ανοίξει εκεί, έχει καρφώσει πάνω στα τείχη τον πάγκο του, πάνω στον οποίο ακουμπάμε τους καφέδες μας. Ακόμα και ο Δήμος Ηρακλείου όμως, που ομολογουμένως κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να συντηρήσει και να αναδείξει τα τείχη, έχει βάλει τους κάδους σκουπιδιών ανάμεσα στις καμάρες!!!

πύλη1

Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά γιατί αυτός που σηκώνει το χέρι του να γράψει ένα σύνθημα πάνω στα τείχη, δε σκέφτεται καθόλου την ιστορία τους. Στο κάτω-κάτω, αν θέλουν να γράψουν οπωσδήποτε σε τοίχους, υπάρχει τόσο μπετό στην πόλη του Ηρακλείου, που δε θα δυσκολευτούν καθόλου να βρουν χώρο.

Ειδικά στο Ηράκλειο, πρέπει να σεβόμαστε λίγο παραπάνω την ιστορία μας. Γιατί, εκτός απ’ όλα τ’ άλλα, από αυτήν ζουν εκατοντάδες οικογένειες .

Γύρω γύρω όλοι... Μα στην μέση το παιδί...

Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου με τιμή σας προσκαλούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, στο κλειστό στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αλικαρνασσό και ώρα 10:30 για να συμμετέχετε σε πρωτότυπες δραστηριότητες που έχουν οργανώσει με πολύ μεράκι & αγάπη για να εορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, και να ολοκληρώσουμε τους εορτασμούς των 100 χρόνων Ελληνικού Προσκοπισμού.

Το 1977, ιδρύθηκε η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, που σκοπό της έχει την πληροφόρηση των Ελλήνων για την κατάσταση των παιδιών και των μητέρων τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την εκπαίδευση για την ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον από μια ευαισθητοποιημένη νέα γενιά, την πώληση προϊόντων (κάρτες, τετράδια, παιχνίδια, είδη γραφείου κ.ά.) και τη συλλογή πόρων μέσω δωρεών για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης ή επείγουσας ανάγκης σε περισσότερες από 150 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και της Ανατολικής Ευρώπης.

11 Δεκεμβρίου Ημέρα του Παιδιού στην Ελλάδα, η γενέθλια ημέρα της UNICEF γιορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού.

proskopoi1

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - Η κατάσταση στην Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η σημερινή και εκατομμύρια παιδιά συνεχίζουν να πεθαίνουν από ασιτία και να εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες. Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 22.500 παιδιά χάνουν ημερησίως τη ζωή τους από έλλειψη εμβολίων, ακάθαρτο νερό, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή. Εκτιμάται ότι 980.000 - 1.250.000 παιδιά πέφτουν κάθε χρόνο θύματα εμπορίας ανθρώπων (για πορνεία, παιδική εργασία, αφαίρεση οργάνων) και 158 εκατ. παιδιά, ηλικίας 5 - 14 ετών εργάζονται υπό σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες. Αισιόδοξο στοιχείο αποτελεί η είδηση ότι εκατομμύρια περισσότερα παιδιά παρακολουθούν σήμερα σχολείο απ’ ό,τι πριν από 10 χρόνια.
    Η κατάσταση στην Ελλάδα     Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κοινωνικό Πορτρέτο της Ελλάδας 2010 (ΕΚΚΕ), 450.000 παιδιά και έφηβοι διαβιούν υπό ενδεείς συνθήκες. Κι αν τα ελληνικά νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά μειώνονται σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των φτωχών παιδιών αυξάνεται σταθερά. Σήμερα το 23,3% των παιδιών ηλικίας 0 -17 ετών ζουν στη φτώχεια, στο περιθώριο της κοινωνίας και το ποσοστό βαίνει αυξανόμενο.
    Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να παράσχει ισότιμη σχολική φοίτηση σε όλα τα παιδιά. Το 7% των μαθητών εγκαταλείπουν το σχολείο στο δημοτικό ή το γυμνάσιο. Ανάλογο ποσοστό εφήβων εγκαταλείπει το Λύκειο, ανεβάζοντας στο 14,6% το ποσοστό των παιδιών που αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη 12ετή εκπαίδευση. Ειδικά μεταξύ των φτωχών παιδιών, αναλφάβητα είναι το 71,2%.
    Σε ό,τι αφορά την παιδική εργασία...,

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο δωράκι στα κανάλια από την κυβέρνηση

Τη στιγμή που η χώρα ζει στιγμές απίστευτης λιτότητας, που οι περικοπές μισθών έχουν γενικευτεί πλέον σε όλο σχεδόν το εργατικό δυναμικό, που οι συντάξεις έχουν μειωθεί, το όριο απολύσεων έχει διπλασιαστεί, δε χορηγούνται αποζημιώσεις για απολύσεις μέσα σ’ ένα χρόνο, την ίδια στιγμή που ο ΦΠΑ εκτοξεύεται στο 23%, που ο ειδικός φόρος πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται με του κίνησης, που τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν μετατραπεί σε πενιχρά επιδόματα, η κυβέρνηση έρχεται να προσφέρει σε μια μερίδα ανθρώπων ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο:

ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΒΟΛΗ στην επιβολή του ειδικού φόρου 20% στα έσοδα των τηλεοπτικών καναλιών από τις διαφημίσεις!!!

Ο φόρος επρόκειτο αρχικά να επιβληθεί την 1η Ιουλίου κι έπειτα αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά αναβλήθηκε για το 2013!!!

Να σημειωθεί ότι (σύμφωνα με δημοσιεύματα) οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υπερχρεωμένοι και λειτουργούν με κρατικές επιχορηγήσεις.

Δώρο στα συνεταιράκια της κάνει λοιπόν η κυβέρνηση. Έτσι, εξασφαλίζει για άλλα δυο χρόνια την εύνοια των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι σίγουρα θα βρουν τον τρόπο να ανταποδώσουν το δωράκι!!! Έχει κανείς καμία αμφιβολία;;;

Το τηλεκοντρόλ όμως είναι στα χέρια μας. Να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, μα έτσι κι αλλιώς πέρα από την προπαγάνδα και τα ριάλιτι, δεν προσφέρουν και τίποτα αξιόλογο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Η σωστή ενημέρωση πλέον γίνεται από το διαδίκτυο, και μόνο από επιλεγμένες, σχετικά αντικειμενικές πηγές.

“Ενοχλήθηκαν” στο δήμο από τις αντιδράσεις για τον κοινόχρηστο χώρο στο Τζάμπο

Ενοχλημένοι είναι οι Δημοτικοί άρχοντες στο Ηράκλειο, με τη δημοσιότητα που έχει πάρει πλέον το θέμα, και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων για το θέμα του κοινόχρηστου χώρου στο Τζάμπο που πρώτοι εμείς αποκαλύψαμε

TZAMPO3

Σήμερα στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” υπάρχει ολοσέλιδο άρθρο για το θέμα. Μάλιστα οι αντιδράσεις είναι τόσο έντονες, που οι πολίτες εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν δια της νομικής οδού, προκειμένου αφενός να εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλης, που προβλέπει τη διαμόρφωση ενός ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, και αφετέρου, να διερευνηθούν οι όποιας μορφής ευθύνες των αρμοδίων, για το πάρκιγκ το οποίο έχει κατασκευαστεί και το οποίο ζητούν εδώ και τώρα να καταστραφεί.

Θέση παίρνει και ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου, που θεωρεί ότι η διαμόρφωση του χώρου σε πάρκινγκ που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το πολυκατάστημα, ζημιώνει τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου.

Με τις παρούσες εξελίξεις, ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι πολύ ενοχλημένοι. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ετοίμασαν μια 2σέλιδη απάντηση-ανακοίνωση για το θέμα, την οποία πιθανότατα να δούμε από αύριο να κυκλοφορεί. Σε αυτή θα αναφέρονται φυσικά τα τόσα καλά που έχει κάνει ο Δήμαρχος στην περιοχή, ότι συγκρούστηκε με το πολυκατάστημα, ότι διάνοιξε τους δρόμους γύρω από το Τζάμπο, ότι αποδόθηκε ο χώρος στους δημότες, και ότι φυσικά ο δήμος δεν πλήρωσε για τη διαμόρφωση, αλλά έγινε με έξοδα του Τζάμπο!!! Πιθανότατα να αναφέρεται ξανά ότι το πολυκατάστημα δεν εκτέλεσε τη μελέτη που ενέκρινε το Δημοτικό συμβούλιο, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!

ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ; ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ 5 ΣΤΡΕΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ; ΤΙ ΚΙ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟ;

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη των πολιτών που διάβασα στην εφημερίδα, άλλωστε το έχω προτείνει κι εγώ: ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΟ, ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ.

Όσο για τη δικαστική οδό, αφήστε το καλύτερα… Θα πάρει 9 αναβολές, και στο τέλος θα πούνε ότι έγινε για το καλό της πόλης.. Γι’ αυτό αντίδραση, και δημοσιότητα. Μόνο αυτά φοβούνται, και μόνο αυτά θα τους κάνουν ν’ αλλάξουν τα σχέδιά τους…

Ξεμπλοκάρει το έργο ανάπλασης της Λ. Παπαναστασίου

Αρνητική ήταν η Απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης στην προσφυγή που είχε κάνει Εργοληπτική επιχείρηση, κατά της Απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου, που επικύρωνε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση – Ανακατασκευή οδού Παπαναστασίου”.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία εταιριών που είχε προσφύγει, είχε δώσει μεν τη μεγαλύτερη έκπτωση στο διαγωνισμό (56,24%) , υπήρχε όμως πρόβλημα με τα δικαιολογητικά που προσκόμισε (θέμα πτυχίων και υπεύθυνων δηλώσεων) κι έτσι ακυρώθηκε από τη δημαρχιακή επιτροπή. Το έργο, με την ίδια απόφαση, κατακυρώθηκε στην “Κοινοπραξία Κόσμος Κατασκευαστική Α.Ε. – Βαβουράκης Μιχ”, που ήταν δεύτερη στη σειρά με έκπτωση 53,74% .

Έτσι, με την απόφαση που βλέπετε παρακάτω, ανοίγει ο δρόμος πλέον για την υπογραφή της σύμβασης του έργου . Ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη του Ηρακλείου, καθώς είναι ο ένας από τους τρεις βασικούς οδικούς άξονες που ενώνει το Ηράκλειο με τα νότια προάστια.

SYNOLO2

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί τώρα ο ΟΛΗ στην παραλιακή…

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί τώρα ο ΟΛΗ, μετά τις αποκαλύψεις των κακοτεχνιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο έργο της διαμόρφωσης της παραλιακής λεωφόρου, από τον κόμβο του ΟΛΗ έως τον κόμβο Κατσαμπά, αλλά και του πορίσματος των επιθεωρητών δημοσίων έργων.

Θυμίζω ότι με το πόρισμα αυτό, ευθύνες επιρρίπτονται τόσο στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου (ως προϊσταμένη αρχή), όσο και στην Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΗ και στον κο Λιόκαλο προσωπικά (ως προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων του ΟΛΗ).

Ο τελευταίος, προκειμένου προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά και να αποκαταστήσει τις όποιες κακοτεχνίες έχουν κατασκευαστεί στο έργο, δίνει “ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ” στην εργοληπτική εταιρία να άρει τις κακοτεχνίες, και συγκεκριμένα:

  1. Να αποκαταστήσει την καθίζηση του οδοστρώματος στη Ράμπα προς Νέα Αλικαρνασσό
  2. Να αποκαταστήσει το πηχαριστό σκυρόδεμα νησίδων και πεζοδρομίων όπου έχει διαβρωθεί
  3. Να αποκατασταθούν τα τοιχεία των φρεατίων αποχέτευσης που έχουν ρηγματωθεί
  4. Να αντικατασταθούν οι στύλοι των πινακίδων κυκλοφορίας με νέους που πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές
  5. Να αποκατασταθεί η στεγανότητα του οδοστρώματος με τη δημιουργία στραγγιστηρίου σε τοίχο αντιστήριξης.

Με την ίδια ειδική διαταγή γίνονται μειώσεις τιμών σε εργασίες που παρουσιάζουν απόκλιση από τις προδιαγραφές, αλλά η αποκατάστασή τους απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες (ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα).

Λίγο αργά τα σκέφτηκαν όλα αυτά στον ΟΛΗ. Αυτά γίνονται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, και όχι κατόπιν εορτής. Μόνο μία επιβλέπουσα (αυτή των Η/Μ) είχε έγκαιρα κάνει αναφορά για κακοτεχνίες, οι οποίες ποτέ δεν εισακούστηκαν. Μάλιστα, έχω την πληροφόρηση ότι ακόμα και ειδικές διαταγές είχε συντάξει προς τον εργολάβο, οι οποίες ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΗ με ευθύνη των προϊσταμένων της!!!

Η όποια αποκατάσταση βέβαια γίνει από τον εργολάβο με βάση αυτή την ειδική διαταγή (την οποία είμαι σίγουρος ότι θα προσβάλει δικαστικά), δεν απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους φορείς από τις ευθύνες που έχουν, τόσο για τις κακοτεχνίες, όσο και για τις παράτυπες ή μη σύννομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκτέλεση αυτού του έργου.

Δείτε ολόκληρη την ειδική διαταγή παρακάτω:

ΟΛΗ1  ΟΛΗ2ΟΛΗ3

Από το “Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν”, στο “Δυστυχώς επτωχύναμεν”…

image Σαν σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 1893, ο Χαρίλαος Τρικούπης, συνοψίζοντας στη Βουλή την οικονομική κατάσταση της χώρας, είχε πει το πασίγνωστο “Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν”…  Σήμερα, το 2010, όχι το κράτος προς το παρόν, αλλά ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, αναφωνούν καθημερινά “Δυστυχώς Επτωχύναμεν”…

Και από εδώ και εμπρός, θα ακούγεται όλο και πιο συχνά αυτή η φράση, αφού με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή (πάλι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) , δίνεται το ελεύθερο στην κάθε επιχείρηση να διαμορφώνει όπως θέλει αυτή τους μισθούς για 2 χρόνια, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ, με μοναδικό μαξιλάρι το βασικό μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης ( 740 ευρώ)!!! Ακόμα, όσοι εργάζονται λιγότερο από ένα χρόνο στον ίδιο εργοδότη, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση (έως σήμερα δικαιούνταν ένα μισθό)!!!

Πρόσω ολοταχώς για νέες εποχές λοιπόν… Ή μάλλον, πίσω ολοταχώς… γιατί θα πάμε πολλά χρόνια πίσω, όσον αφορά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και την οικονομική μας ευχέρεια.

Σημείωση: όλοι εσείς που πανηγυρίζατε όταν μειώνονταν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα, τι έχετε να πείτε τώρα;  Αν διαβάζατε αυτό το blog, ασφαλώς θα θυμάστε ότι το είχα επισημάνει… Ήταν απλά θέμα χρόνου να μειωθούν οι μισθοί και στον ιδιωτικό τομέα (επίσημα). Απλά η τακτική της κυβέρνησης ήταν να μη συγκρουστεί ταυτόχρονα με το σύνολο των εργαζομένων από τη μία, και από την άλλη, με την προπαγάνδα περί άνω του 1 εκατομμυρίου εργαζομένων στο δημόσιο (που κατέρρευσε με την απογραφή), να φέρει απέναντι τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Και, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, τα κατάφερε μια χαρά…

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί άλλο η μείωση μισθών, λέει ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί η μείωση των μισθών και συντάξεων για να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα κ. Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Τον κο Τόμσεν μπορεί να τον αποκαλούμε τελευταία “MR BLUE EYES” στην Ελλάδα (το έκανε μόδα η Πετρούλα), για το ΔΝΤ όμως  είναι  ο  «troubleshooter» (ένα είδος εξολοθρευτή των προβλημάτων) του Ευρωπαϊκού Τμήματος. Σε όποια χώρα της Ευρώπης υπάρχει πρόβλημα αναλαμβάνει ο Τόμσεν.

Δε δίστασε και πρόσφατα σε συνέντευξή του να παραδεχτεί τα λάθη του προγράμματος σταθερότητας της χώρας μας, λέγοντας : «Δεν υπολογίσαμε σωστά την επίπτωση των φόρων στον πληθωρισμό, είναι γεγονός. Όμως, έχουμε δημοσιονομική μείωση του ελλείμματος από 15,5% σε 9,5% σε μια οικονομία με ύφεση 4%. Θα ληφθούν και άλλα μέτρα ώστε να πέσει το έλλειμμα στο 7,5%».

Τουλάχιστον βρίσκεται κι ένας ξένος να πει μια μαύρη αλήθεια σε αυτό τον έρμο το λαό που καλείται μόνο να πληρώσει, και να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Ελπίζω να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι “δικοί” μας κυβερνόντες τα σημερινά του λεγόμενα.

Δείτε τι είπε σήμερα στο συνέδριο του Economist.

Για το καλό της πόλης ρε γαμώτο!!

image Ωραίο και τούτο!! Ο εισαγγελέας του Εφετείου των Χανίων πρότεινε την αθώωση ΟΛΩΝ των κατηγορουμένων για την κατεδάφιση του ΞΕΝΙΑ Ηρακλείου, στη δίκη που συνεχίστηκε σήμερα, ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ!!!

Είναι φοβερό το πως λειτουργεί η Ελληνική Δικαιοσύνη!! Φυσικά έγινε δεκτή η πρόταση του Εισαγγελέα, και όλοι αθωώθηκαν!! Έτσι,  ανοίγει ένας καινούριος δρόμος, “πεδίον δόξης λαμπρόν” για τους εκλεγμένους πλέον και παντοδύναμους Δημάρχους και Περιφερειάρχες!!! Ότι εμποδίζει, κατεδαφίζεται!!! Χωρίς να τηρείται κανένας νόμος, καμία διαδικασία!! Για το καλό της πόλης βρε παιδί μου!!!

Καλά λένε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή! Τουλάχιστον, αφού το πήγαιναν για αθώωση, ας μη μεθόδευαν τόσες αναβολές, να πληρώνουν τα έξοδα οι έλληνες φορολογούμενοι!!!

Ή μήπως περίμεναν τα ποσοστά των εκλογών, για να δουν τι απόφαση θα πάρουν;;;;

Υ.Γ.: Μήπως τώρα θα πάρουν σειρά τα “ετοιμόρροπα” της Αγίας Τριάδας; Τι κι αν είναι διατηρητέα; Για το καλό της πόλης…

Πρωτοβουλία του ΤΕΕ-ΤΑΚ για τη διάσωση του “ΗΡΩΟΥ” της Πλατείας Ελευθερίας

Το Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, με απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση της 2/12/2010, μετά από σχετικό αίτημα και σχολαστική πληροφόρηση που είχε από το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων για την εξέλιξη των διαδικασιών του τελευταίου χρόνου και την αρνητική απάντηση του ΥΠΠΟΤ για την αναπομπή του θέματος της κήρυξης του «Ηρώου» της Πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο σε διατηρητέο μνημείο για την πόλη από το Κεντρικό Συμβούλιο νεωτέρων μνημείων, αποφάσισε να λάβει πρωτοβουλία για τη διάσωσή του.

Έτσι, με έγγραφό του προς το Δήμο Ηρακλείου (Δ/νση Πολεοδομικών Λειτουργιών και Τμήμα Παλιάς Πόλης)  , το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων  και τις εμπλεκόμενες αρχαιολογικές υπηρεσίες, καλεί σε συνάντηση – συζήτηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή στάση και ένα πλαίσιο περαιτέρω δράσης για τη διάσωση του “Ηρώου”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/12/2010 και ώρα 12.00 πμ στα Γραφεία του Τμήματος μας στην οδό Πρεβελάκη & Γρεβενών στο Ηράκλειο.

Ολόκληρο το έγγραφο του ΤΕΕ-ΤΑΚ έχει ως εξής:

ΗΡΩΟ 1

ΗΡΩΟ 2

ΗΡΩΟ 3

Τη χάνουμε τη βουλή, πατριώτη!!!

image

Εκτός βουλής φαίνεται να μένουν τα δύο νέα κόμματα της κας Μπακογιάννη και του κου Κουβέλη, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της MRB για το Mega.  Στο 4,1% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας , ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος για άλλη μια φορά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Με βάση την έρευνα αυτή, τουλάχιστον έξι κόμματα θα είναι στην επόμενη Βουλή.

ντόρα κουβέλης Δε φαίνεται να πείθουν λοιπόν οι δήθεν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί. Και πως να γίνει αυτό, αφού ούτε κάτι νέο σε στελέχη παρουσιάζουν , αλλά κυρίως ούτε σε ιδέες. Οι προσωπικές φιλοδοξίες που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν μέσα από αυτά τα κόμματα, αφήνουν προς το παρόν αδιάφορο τον κόσμο. Ένα κόσμο που πραγματικά περιμένει, και προσπαθεί σιγά-σιγά με τη στάση του να επιβάλλει νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας . Όμως η αντίσταση είναι σθεναρή, και απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια κι επιμονή.

Όχι αποχή, αλλά συμμετοχή.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ενδοοικογενειακή βία…Τυχαία η αύξηση κρουσμάτων ή δείγμα των καιρών;

Δύο κρούσματα ενδοοικογενειακή βίας είδαν σήμερα το φως τη δημοσιότητας. Χθες το βράδυ μια γυναίκα 45 ετών, παρουσία του πατέρα, χτύπησε με μανία τον 15χρονο γιο τους, ύστερα από φραστική λογομαχία. Η γυναίκα φέρεται να άρπαξε το μπουκάλι και να χτύπησε τον έφηβο αρχικά στον αυχένα και στη συνέχεια με τα χέρια και τα πόδια της στο υπόλοιπο σώμα του. Το ζευγάρι μετά το συμβάν άφησε αβοήθητο το παιδί, που βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση από διερχόμενο πολίτη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ξάνθης. Επιπλέον, στην ίδια πόλη, σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 40χρονος, ύστερα από μήνυση που υπεβλήθη εις βάρος του από τη συνομήλικη σύζυγό του για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλές και αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.Και πριν μια εβδομάδα περίπου,στο Ηράκλειο, πατέρας τραυμάτισε σοβαρά το γιο του με μαγκούρα, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και του άλλου του γιου που προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν.
Και πόσα άλλα τέτοια περιστατικά έχουν διαφύγει της προσοχής μου το τελευταίο διάστημα, και πολύ περισσότερο, πόσα δεν έχουν βγει καν έξω από την πόρτα του κάθε σπιτιού που συμβαίνουν! Είναι άραγε τυχαία η ένταση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας αυτό το διάστημα, ή είναι δείγμα της εποχής;

Έκανε το deal της ζωής του ο Λαζόπουλος, ή είναι απλά άλλο ένα gossip;

Φίλος του blog με μήνυμά του με προέτρεψε να διαβάσω ένα άρθρο  σε ιστοσελίδα με τίτλο “Η μυστική συμφωνία Alpha - Λαζόπουλου”. Το άρθρο επικαλείται  “εγκυρότατες” πηγές, και περιληπτικά κατηγορεί το Λάκη Λαζόπουλο ότι επιτίθεται  εσκεμμένα στο Γιώργο Παπανδρέου, επειδή επί Νέας Δημοκρατίας  ο δημοφιλής  καλλιτέχνης είχε κάνει συμφωνία με την τότε κυβέρνηση (μέσω του Γ.Γ. του  υπουργείο Οικονομικών κο Γ. Κουρή) να διαγραφεί πρόστιμο 6 εκατομμυρίων ευρώ (με  τη διαδικασία του επανελέγχου) από την επιχείρηση που διατηρούσε με τον αδερφό  του. Μάλιστα,  προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα (σύμφωνα πάντα με το άρθρο ), ο συντάκτης  αναφέρει ότι ο Λάκης Λαζόπουλος επωφελήθηκε από τις σχέσεις του τότε Υπουργείου  Οικονομικών, που πούλησε μέρος του ΟΤΕ στους Γερμανούς, αλλά και την πώληση του  Alpha στο Γερμανικό RTL, και πήρε μεγάλη χορηγία από τον ΟΤΕ για την εκπομπή του .
Με μία φράση δηλαδή,  “με τη μεσολάβηση Αλογοσκούφη-Κουρή το  πρόστιμο των 6 εκατ. ευρώ εξαφανίσθηκε και με την μεσολάβηση του RTL ο  ταλαντούχος Λάκης πήρε προίκα την καλύτερη χορηγία στην εκπομπή του, αξίας  επίσης πολλών μηδενικών”.
Πόσο όμως αλήθεια μπορεί να είναι αυτό; Ας δούμε μερικά “κενά” που παρουσιάζει το συγκεκριμένο άρθρο:

Ταινίες μικρού μήκους αφιερωμένες στα παιδιά

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος Σωματείων για την κακοποιημένη γυναίκα και παιδί σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου θα προβάλλουν τη συλλογή ταινιών μικρού μήκους All the invisible children στον κινηματογράφο Βιτσέτζος Κορνάρος. Πρόκειται για επτά ταινίες με θέμα τη ζωή των παιδιών από κάθε γωνιά της γης, σκηνοθετημένες από διάσημους δημιουργούς όπως ο Εμίρ Κουστουρίτσα ,ο Τζον Γου, ο Σπάικ Λι, οι Τζόρνταν και Ρίντεϊ Σκοτ και αρκετοί άλλοι.

Η προβολή θα αρχίσει στις 19:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πορεία ενστόλων στις 14 Δεκέμβρη. Μαζί και όχι απέναντι στα αιτήματά τους.

Σε πανελλήνια ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή) - Σταδίου 10, στην Αθήνα, στις  16:30 το απόγευμα, καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) τα μέλη της.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.), “στις δύσκολες τούτες ώρες της κρίσης και της οικονομικής αφαίμαξης των μικρομεσαίων και των χαμηλόμισθων, κυρίως, στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι ένστολοι, ο όποιος εφησυχασμός, ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Απαιτείται αγώνας!
Αγώνας αντίδρασης για να ορθώσουμε τα απαραίτητα αναχώματα μπροστά στην επερχόμενη καταστροφική λαίλαπα που θέλει να σαρώσει, να συντρίψει και να αλώσει συνειδήσεις και οποιεσδήποτε σκέψεις αντίστασης.” 
image
Βέβαια, λίγο σαν ανακοίνωση αριστερής οργάνωσης μου ακούγεται το παραπάνω κείμενο. Και είναι τουλάχιστον αρκετά οξύμωρο να ακούς από αστυνομικούς να σου λένε “απαιτείται αγώνας αντίστασης” , και “να ορθώσουμε τα απαραίτητα αναχώματα μπροστά στην ανερχομένη καταστροφική λαίλαπα” , την ίδια στιγμή που...

Αντιδράσεις αριστερών οργανώσεων για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

image Έντονες αντιδράσεις από το χώρο της Αριστεράς προκάλεσε η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο.
Σε ανακοίνωσή της , η οργάνωση Ηρακλείου της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) μεταξύ άλλων, τονίζει:

7η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 4ου και 50ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου ΤΑΛΩΣ

Με το σύνθημα “Ας μην χτυπάει μονό η δική σας! Βοηθήστε να χτυπάει και των άλλων”, οι μαθητές και δάσκαλοι του 4ου και 50ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία. Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καλούν τον κόσμο την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 9π.μ έως 1:30  στην παραλιακή απέναντι από το TALOS PLAZA στο δημοτικό πάρκινγκ δίπλα από το ENVY, να προβούν σε αυτή τη χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.

image

Οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου έκαναν βίντεο τα αιτήματά τους

Το θέμα της διαμαρτυρίας των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων Ηρακλείου το έχουμε προβάλει αρκετές φορές. Είναι όμως πολύ καλύτερο να μιλήσουν τα ίδια τα παιδιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έτσι, έφτιαξαν οι ίδιοι ένα βίντεο, που έχει σκηνές από την καθιστική διαμαρτυρία στις 30 του Νοέμβρη, στην Πλ. Ελευθερίας, τη Λότζια και τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου με αιτήματα την αντικειμενική πρόσληψη των καθηγητών των μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας και την άμεση εγκατάσταση ηλεκτρικού και αρδευτικού δικτύου.

“Είναι δυνατόν να λεγόμαστε "Καλλιτεχνικό" και "Μουσικό" και να μην κάνουμε καλλιτεχνικά και μουσικά μαθήματα; Να αναπληρώνουμε τις χαμένες ώρες φυτεύοντας λουλούδια στους κήπους ή καλώντας καλλιτέχνες έξω από το σχολείο ή από το εξωτερικό, για να μας κάνουν μάθημα;!
Αγαπάμε την τέχνη, εκφραζόμαστε με αυτήν και αγαπάμε πολύ το σχολείο μας! Όμως, ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι!” , λένε τα παιδιά.. Έχουν άδικο;

Δείτε τι λένε στο βίντεο που έφτιαξαν οι ίδιοι:

Ένα…διαφορετικό ημερολόγιο για το 2011

Ένα..διαφορετικό ημερολόγιο για το 2011 λανσάρουν τα παιδιά του λυκείου Κιμώλου. Μου το έστειλαν με e-mail, και σας το παρουσιάζω:
image
image

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Λύση..αλά Ελληνικά για τις παράνομες χωματερές

image Το θέμα των παράνομων χωματερών είναι πολύ σοβαρό για τη χώρα μας. Γι’ αυτό και στο παρελθόν, από αυτό το blog, έχω αναφερθεί επανειλημμένα (δείτε εδώ κι εδώ). Φαίνεται όμως ότι η χώρα μας, και σε αυτόν τον τομέα, είναι πολύ πίσω από την Ευρώπη.
Παρά την προθεσμία που είχε δώσει το ΥΠΕΚΑ στις Περιφέρειες της χώρας για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών μέχρι τα μέσα του περασμένου Ιουλίου, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να λειτουργούν τουλάχιστον 250 ανεξέλεγκτες χωματερές, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απειλείται με πρόστιμα – μαμούθ ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ . Στο τέλος του Δεκέμβρη, το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα πρέπει να έχει προετοιμάσει «έκθεση προόδου» -αναφορικά με τις παράνομες χωματερές- την οποία θα υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εντός δύο μηνών από την παραλαβή της  θα αποφανθεί σχετικά με το εάν οι επιδόσεις της Ελλάδας στην «υπόθεση ανεξέλεγκτες χωματερές» είναι καλές. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα μας θα οδηγηθεί για δεύτερη φορά στο Ευρωδικαστήριο γι’ αυτό το θέμα (η πρώτη ήταν στις 6 Οκτωβρίου 2005) και θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμα ύψους 34.000 ευρώ ανά ημέρα για καθεμία παράνομη χωματερή. Ποσό το οποίο διαμορφώνεται στα 8,5 εκατ. ευρώ την ημέρα για το σύνολο των 250 ενεργών ΧΑΔΑ (χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων) !!!
Ενόψει αυτής της απειλής, το ΥΠΕΚΑ, ΑΝΤΙ να κάνει τ’ αδύνατα δυνατά ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ τις Περιφέρειες να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ,  προτείνει με κοινή εγκύκλιο με το Υπουργείο Εσωτερικών...

Τα ψώνια των γιορτών «πονάνε»;

image Με τις γιορτές να πλησιάζουν επικίνδυνα το shopping και η οικονομική σπατάλη σε καθημερινή σχεδόν βάση, γίνονται πρωταγωνιστές όσο κι αν το ΔΝΤ προσπαθεί να μας βάλει σε μια τάξη. Τι καθορίζει, όμως, τον τρόπο που ξοδεύουμε χρήματα όταν βγαίνουμε στα μαγαζιά για ψώνια; Και τι διαχωρίζει τους σπάταλους από τους τσιγκούνηδες;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε όλους μας αρέσει να ξοδεύουμε χρήματα τουλάχιστον κάποιες φορές. Το κλειδί που καθορίζει, όμως, αν κλίνουμε προς την σπατάλη ή την τσιγκουνιά είναι ο συναισθηματικός πόνος που βιώνουμε όταν πραγματοποιούμε μια αγορά και η ισορροπία του με την ανταμοιβή μας, δηλαδή την ευχαρίστηση που μας προσφέρει το αντικείμενο που αγοράσαμε.
Μπερδευτήκατε; Αν πληρώνατε ας πούμε 1 ευρώ για ένα καινούριο αυτοκίνητο θα νιώθατε σίγουρα πολύ ευτυχισμένοι. Αν αντίθετα πληρώνατε χίλια ευρώ για ένα σάντουιτς θα νιώθατε δυστυχισμένοι. ...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κατεδαφιστέα όλα τα αυθαίρετα 25ετίας

Οριστικό τέλος στην υπόθεση των αυθαιρέτων βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνοντας αντισυνταγματική και ανίσχυρη κάθε διάταξη νόμου που επιχειρεί να εμποδίσει την κατεδάφισή τους.
image
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση - βόμβα, βρίσκονται «στον αέρα» όλα τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα «νέας γενιάς» που κτίστηκαν την τελευταία εικοσιπενταετία, καθώς η φυσική προοπτική τους είναι η κατεδάφιση από την οποία και δεν επιτρέπεται, κατά το Σύνταγμα, να εξαιρεθούν.
Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατη και η προώθηση οποιασδήποτε ρύθμισης για τακτοποίηση ή νομιμοποίηση αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τις 31-1-83, γεγονός που σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εγκαταλείψει κάθε ιδέα αναζήτησης εσόδων από αυτή την πηγή.

Συμβαίνει τώρα: Προσυγκέντρωση μαθητών στην πλατεία Ελευθερίας για την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (βίντεο)

ΜΑΘΗΤΕΣ1

Αυτή την ώρα εκατοντάδες μαθητές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας, και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην πορεία που θα λάβει χώρα στους δρόμους του Ηρακλείου, στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν τόσο έξω από το Νομαρχιακό μέγαρο, όσο και γύρω από το δικαστικό μέγαρο.

Δείτε το βίντεο με τους συγκεντρωμένους μαθητές.

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά 2011 στο Ηράκλειο

image Ο Δήμαρχος  Ηρακλείου  κ.Γιάννης Κουράκης  θα φωταγωγήσει  το  Χριστουγεννιάτικο  Δέντρο  την Τρίτη  14 Δεκεμβρίου  στις   21:00  παρέα  με τη Νατάσα  Θεοδωρίδου  και το  συγκρότημα  της  και  καλεί  τους Ηρακλειώτες  να παραβρεθούν  σ’ αυτή  τη εναρκτήρια Εκδήλωση  του  Χριστουγεννιάτικου  Πολιτιστικού  Προγράμματος  του Δήμου  στην  Πλατεία  Ελευθερίας.

Μέχρι  τότε  θα  είναι  έτοιμη  η Παραμυθοχώρα  και  οι  άλλες  κατασκευές  στη  Πλατεία  Ελευθερίας  που   πραγματικά  θα  ενθουσιάσουν  τους  μικρούς   φίλους  και όχι μόνο.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα  των  εκδηλώσεων  Χριστούγεννα  Πρωτοχρονιά  2011 στο έγγραφο που ακολουθεί:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετατάξεις…για γέλιο!

image

image

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

image Δύο χρόνια έχουν περάσει από τον άδικο θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, και σήμερα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει παναττική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Συλλαλητήρια επίσης στα Προπύλαια και σε διαφορετικές ώρες έχουν προγραμματίσει ΟΛΜΕ, φοιτητές, μαθητές και αντιεξουσιαστές. Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, καθώς από τις 10:00 π.μ. της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, αλλά και στάσης και στάθμευσης οχημάτων στις οδούς και λεωφόρους  Αλεξάνδρας, Σταδίου, Πατησίων,Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Πειραιώς, Βασ. Σοφίας, Φιλελλήνων , Υψηλάντου, Κόκκαλη, Μάρνη, Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας και  Γ' Σεπτεμβρίου. Κλειστοί θα είναι επίσης και οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, και Κάνιγγος.

Το Ηράκλειο, στο οποίο τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη παρουσία μαθητών και φοιτητών στους δρόμους εξαιτίας των καταλήψεων σε σχολεία και σχολές, είναι μεταξύ των πόλεων οι οποίες θα τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη, με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η αστυνομία μάλιστα θα έχει (απ’ ότι ακούγεται και γράφεται) έντονη παρουσία στην πόλη, προκειμένου να μην παρεισφρήσουν στην πορεία άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και δημιουργηθούν επεισόδια.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Περί πυροσβεστικής…μέρος δεύτερο

Επειδή η ανάρτηση σχετικά με τη στάθμευση οχημάτων της πυροσβεστικής στο πεζοδρόμιο και στη μέση του δρόμου είχε αρκετά σχόλια, θα ήθελα να απαντήσω στους φίλους αναγνώστες που έσπευσαν να υπερασπιστούν την τακτική αυτή των οδηγών της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου.
πυροσβεστικη
Κατ’ αρχήν, το πυροσβεστικό όχημα δεν βρίσκεται εκεί για λίγη ώρα, αλλά για αρκετή. Και το φαινόμενο αυτό είναι καθημερινό. Δεν γνωρίζω τι είδους συντήρηση είναι αυτή που γίνεται καθημερινά, και απαιτεί να είναι έξω στη μέση του δρόμου, δίπλα στη νησίδα το όχημα. Όπως και να έχει όμως, αυτός ο χώρος δεν είναι για στάθμευση, αλλά για διέλευση οχημάτων. Και όπως είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σε περίπτωση ατυχήματος την ευθύνη θα φέρει καθαρά ο οδηγός του πυροσβεστικού, αφού προφανώς και δεν έχει έγγραφη εντολή να σταθμεύει το αυτοκίνητο εκεί. Αυτά φίλε μου πυροσβέστη είναι λεπτά ζητήματα, που πρέπει να τα προσέχετε, γιατί θα βρεθείτε κάποια στιγμή μπλεγμένοι, και οι ανώτεροί σας θα «νίπτουν τας χείρας τους»..
Όσον αφορά την έλλειψη χώρου στάθμευσης,

Να αναζητηθούν και αλλού οι ευθύνες για το θάνατο του βρέφους στην Πάτρα…

Μια ιστορία φρίκης αποκαλύφθηκε χθες, και δυστυχώς περιλαμβάνει την κακοποίηση και το θάνατο ενός βρέφους μόλις 22 μηνών στην Πάτρα από τους ίδιους του τους γονείς…
Σύμφωνα με άρθρο του zougla.gr, ένα βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό σε νοσοκομείο της Πάτρας, από τους Ρομά γονείς του. Οι “γονείς” του μωρού όμως, όπως προέκυψε, το άφησαν νεκρό ένα ολόκληρο βράδυ στην κούνια του, αφού το χτύπησαν το βράδυ της Πέμπτης αλλά εμφανίστηκαν μόλις το πρωί της Παρασκευής στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω με τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ότι (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα) το παιδί είχε πέσει και στο πρόσφατο παρελθόν θύμα της βίας των γονιών του αφού μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχε νοσηλευθεί έχοντας δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι. Οι γιατροί, μάλιστα, θεώρησαν τότε σκόπιμο να το διασωληνώσουν και να το μεταφέρουν στο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα.
Και ρωτώ: είναι δυνατόν να φτάνει σε νοσοκομείο ένα βρέφος με χτυπήματα στο κεφάλι, και να μην αναλαμβάνει τη διερεύνηση του θέματος η Ελληνική Αστυνομία, οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας; Δε θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο ότι δεν ειδοποιήθηκε τότε από τους γιατρούς (το θεωρώ απίθανο)…
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...,

Που ‘ναι η μπάρα οέο;

Αθλητισμός και αλκοόλ έχουν δεσμούς στενότερους το απ΄ όσο θα φανταζόταν κάνεις. Απ΄ ότι φαίνεται, όσο μεγαλύτερο τον ταλέντο, τόσο ισχυρότερη η ροπή προς τον «ποταθλητισμό». Μάρτυρες μας οι ιστορίες, όπως τις διαβάσαμε στις σελίδες του περιοδικού ΄Playboy΄...
Όταν η φήμη προηγείται
govou Λόγοι επικαιρότητας επιβάλλουν να ξεκινήσουμε από τον Γκοβού, αν και ο Γάλλος είναι «παναγία» μπροστά σε άλλα «αστέρια». Παρ΄ όλ΄ αυτά, είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός που τον ερχομό του συνόδευε «συστατική επιστολή». Οι συμπατριώτες του, λοιπόν, έχουν δημιουργήσει γκρουπ στο Facebook με τίτλο «Για όσους θέλουν ο Σίντνεϊ Γκοβού να σταματήσει το αλκοόλ! (ή το ποδόσφαιρο)». Οι συμπαίκτες του, πάλι, είχαν «κολλήσει» στο δίδυμο Γκοβού-Λουιντουλά το παρατσούκλι «ουίσκι κόλα» (στα γαλλικά κάνει ρίμα), αποδίδοντας λεκτικά τη χημεία μεταξύ των δύο εκτός γηπέδων. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να είχαν γνώση οι φύλακες, αλλά ότι ο παίκτης θα τους εξέθετε έτσι δεν το περίμεναν, γιατί φυσικά των δύο πολυσχολιασμένων παραστρατημάτων είχαν προηγηθεί και κάμποσα άλλα. Το «ουίσκι κόλα», πάντως, δεν πολυστέκει, αφού ο Σίντνεϊ, σύμφωνα με μαρτυρίες, προτιμά γνωστή premium βότκα από την πατρίδα του. Τώρα, αν πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετηθεί νέο παρατσούκλι, η ψήφος του περιοδικού πηγαίνει στο «Λαγκοβούλιν», όπως αλιεύτηκε από το χώρο των μπλογκ. Κρίμα που δόθηκε δανεικός ο Σίλβα -«Σίβας» - Κλέιτον και χάθηκε η ευκαιρία να ανοίξουν στο Τριφύλλι κάβα.

Τεχνικό Επιμελητήριο: Ο ΣΕΒ αρνείται ν’ αντιληφθεί και ν’ αναλάβει τις ευθύνες του για έξοδο από την κρίση

Την έντονη αντίδραση του ΤΕΕ προκάλεσαν οι απόψεις του ΣΕΒ αναφορικά με τους μηχανικούς, τους επιστήμονες γενικότερα και συνολικά για τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα κατά την οποία ο ΣΕΒ στρέφεται κατά των αμοιβών των μηχανικών και διατείνεται ότι το κόστος των κατασκευών μπορεί να μειωθεί κατά 3,5 – 4,5% από την κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών, η Εθνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει αυξήσεις δομικών υλικών 3,1% μόνο για τον τελευταίο μήνα  , τονίζεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΤΕΕ.
«Με τέτοιες πρακτικές συνιστά θράσος να προτείνεις μειώσεις στις αμοιβές των εργαζομένων, των ουσιαστικών συντελεστών της παραγωγής, ισχυριζόμενος πως έτσι θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα ενός κλάδου κατά 15%» προσθέτει ο κ. Σπίρτζης.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κάλεσε τους βιομηχάνους να «εγκαταλείψουν τον εφησυχασμό του εύκολου κέρδους, της αυθαιρεσίας και των ανέξοδων προτάσεων» και να καταλάβουν ότι..., όπως και δεν μπορεί να προτείνονται νέες φοροαπαλλαγές για όσους δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο.

Συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ στο ύψος του Πετρέ στο Ρέθυμνο

πετρε Μια ομάδα ενεργών πολιτών στο Ρέθυμνο αποφάσισαν να μη μένουν άλλο αμέτοχοι παρακολουθώντας απλά τις υποσχέσεις πολιτικών για την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του ΒΟΑΚ, αλλά ταυτόχρονα και την αιματοχυσία που λαμβάνει χώρα καθημερινά σε αυτόν. Έτσι, οργάνωσε μια κίνηση μέσω του facebook, και σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, θα κλείσουν για 3 ώρες την εθνική οδό στο ύψος της στροφής Πετρέ, θυμίζοντας σε όλους τους αρμόδιους ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι δρόμος καρμανιόλα και πως πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την αναβάθμισή του.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα αυτή, “η προσπάθεια αυτή είναι βασισμένη στην αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών που απλά βαρέθηκαν να κάθονται σπίτι τους και να παρακολουθούν τα πάντα από τον καναπέ τους.Την Κυριακή στις 5/12/10 όλοι όσοι βρεθούν στο σημείο θα είναι σε θέση από την ίδια μέρα κιόλας να πουν ότι «Εγώ προσπάθησα , εγώ αντέδρασα και δεν έμεινα απλός θεατής στην αιματοχυσία του Β.Ο.Α.Κ».

“Δεν περιμένουμε να φτιαχτεί το οδικό δίκτυο της Κρήτης σε μια μέρα άλλα ούτε και σε ένα χρόνο, περιμέναμε να ήταν ήδη έτοιμο έπειτα από τόσα χρόνια εξαγγελιών και κονδυλίων.
Το λιγότερο λοιπόν που περιμένουμε τώρα και με την αυριανή (σ.σ. σημερινή) μας κινητοποίηση είναι να γίνει η στροφή του Πετρέ το πρώτο από τα τόσα σημεία καρμανιόλες του Β.Ο.Α.Κ όπου θα φτιαχτεί και να γίνει η αφετηρία για να επακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.
Δεν νομίζω ότι κανείς είναι διατεθειμένος να θυσιάσει καμία άλλη ανθρώπινη ζωή στην άσφαλτο του Β.Ο.Α.Κ .”