ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ανθρώπινη Πόλη: Καταγγελία για την επίσκεψη ΓΑΠ στο Ηράκλειο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο, μέλος της ομάδας νέων της Ανθρώπινης Πόλης δέχθηκε επίθεση από την προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Στ. φοιτητής Χημικού ενώ ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν τα εκλογικά γραφεία του κ. Κουράκη και του κ. Αρναουτάκη, φώναξε «Κύριε Παπανδρέου έχω 70 λεπτά στην τσέπη μου». Με αυτόν τον τρόπο, ο νεαρός διακωμώδησε την προ μηνών προτροπή του πρωθυπουργού «να δώσουν οι πολίτες και τον 14ο μισθό τους για να σώσουν τη χώρα».
Οι μπράβοι-τραμπούκοι του πρωθυπουργού που τον συνόδευαν και που μάλλον τον προστατεύουν από τον «εχθρό – λαό» σε κάθε περιοδεία του ανά την Ελλάδα, επιτέθηκαν στο φοιτητή με  μένος!  Βρισιές, κλωτσιές και φίμωμα του στόματος. Πολίτες που παρακολούθησαν το περιστατικό «φυγάδευσαν» το φοιτητή και είναι ευτύχημα το ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Το γεγονός καταγράφηκε και από τα μέσα που κάλυπταν την περιοδεία του πρωθυπουργού.
Δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση! Αυτή είναι η δημοκρατία της τρόικας! Πρωθυπουργοί να φυλάγονται από τους εργαζόμενους στη «Βοήθεια στο Σπίτι» και από νεολαίους!
Ως «Ανθρώπινη Πόλη» καταδικάζουμε απερίφραστα τον προπηλακισμό και τη βάναυση συμπεριφορά απέναντι στο φοιτητή, μέλος της νεολαίας της «Ανθρώπινης Πόλης».
Πιστεύουμε ότι το στοιχείο του σαρκασμού είναι απόλυτα θεμιτό και  επιβεβλημένο στην πολιτική και στη δημοκρατία. Όταν ο σαρκασμός αλλά και η διαμαρτυρία γίνονται δεκτά με «τραμπουκισμούς» τότε τίθεται υπό αμφισβήτηση το δημοκρατικό μας πολίτευμα.


Το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού Ανθρώπινη Πόλη
Σάββατο 6/11/2010

Τελικά κάτι λίγα φαίνεται να τα φάγαμε μαζί… Αλλά τα πολλά τα φάγατε μόνοι σας!!!

Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σας παρουσιάζουμε παρακάτω, που αφορά τον έλεγχο γεωργικών δαπανών που πραγματοποίησε η Ελλάδα και άλλα 18 κράτη – μέλη της Ε.Ε το χρονικό διάστημα 2004 – 2007, η  χώρα μας καλείται να πληρώσει πρόστιμα πάνω από 335 εκατ. ευρώ για ελλιπείς ελέγχους στρεμματικών ενισχύσεων που δόθηκαν για καπνό, σταφίδα, και  αιγοπρόβατα. Επίσης, επιβάλλεται και ένα πρόστιμο για «ειδικά μέτρα ενίσχυσης στη γεωργία για τα νησιά του Αιγαίου» της περιόδου 1999 – 2001.

Πιο συγκεκριμένα, για τη χώρα μας, το ποσό των 335 εκατ. ευρώ αναλύεται ως εξής:

  • 210,9 εκατ. για ανεπάρκειες του ΣΑΑ-ΣΓΠ και ελλείψεις στους επιτόπιους ελέγχους για το έτος 2006 όσον αφορά τις δαπάνες στρεμματικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης βάσει της έκτασης·
  • 54,7 εκατ. ευρώ  όσον αφορά τις σταφίδες για μειώσεις στην ελάχιστη απόδοση, ειδίκευση των αμπελοτεμαχίων, αναποτελεσματικότητα του αμπελοοινικού μητρώου και ατέλειες σχετικά με τη διαχείριση του καθεστώτος και τον έλεγχο για τα οικονομικά έτη 2003-2007·
  • 50,16 εκατ. ευρώ λόγω μη μείωσης ενισχύσεων για μη εκπλήρωση των κτηνοτροφικών απαιτήσεων όσον αφορά την τήρηση μητρώων προβατοειδών, ανεπαρκειών στους επιτόπιους και διοικητικούς ελέγχους και απουσίας συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου για τους ελέγχους σχετικά με τις συμπληρωματικές πριμοδοτήσεις στις μειονεκτικές περιοχές·
  • Εντυπωσιακό είναι ωστόσο το γεγονός ότι η χώρα μας από μόνη της, καλείται να επιστρέψει το 40% του ποσού στο οποίο αναφέρεται η απόφαση, ενώ οι υπόλοιπες 19 χώρες το άλλο 60% !!!

    epidotiseis

    Τελικά ίσως ο Πάγκαλος να έχει ένα μικρό δίκιο όταν λέει μαζί τα φάγαμε. Όμως σίγουρα το γεγονός ότι οι έλεγχοι ήταν ελλιπείς το ήξεραν τα πολιτικά στελέχη των εκάστοτε υπουργείων Γεωργίας. Και σε τελική ανάλυση, τα 335 εκατ. ευρώ  δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στα 325 δις ευρώ που είναι το χρέος της Ελλάδας σήμερα.

    Τα πολλά λοιπόν τα φάγατε εσείς, κι εμείς τσιμπήσαμε κάτι από τ’ αποφάγια σας!!!

    Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση

    Όψιμο το δίλημμα για εκλογές ή μνημόνιο

    Και να που έφτασε η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ώρα ν’ αποφασίσουμε ποιον θέλουμε για δήμαρχο και περιφερειάρχη. Η ώρα όμως για ν’ αποφασίσουμε, κατά τα λεγόμενα και των πολιτικών μας αρχηγών, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ‘Η ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Και απ’ τ’ αποτελέσματα των εκλογών αυτών, θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός αν θα πάμε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, για να υπάρχει εντολή στη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει ή όχι την πολιτική που υπαγορεύεται στο μνημόνιο με την Τρόικα.

    Μήπως το δίλημμα όμως αυτό είναι όψιμο; Μήπως έχουν αργήσει μερικούς μήνες να μας ρωτήσουν, και εμείς αναγκαζόμαστε πλέον μέσω αυτών των εκλογών, που θα έπρεπε να έχουν καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, να στείλουμε το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε τόσο καιρό, και μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα;

    Η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”. Υποσχέθηκε σε όλους αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πήρε διαφορά 10 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία. Γνώριζε ή δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας δεν έχει σημασία γι’ αυτό που θα πω, οπότε δεν το εξετάζω. Η ουσία είναι ότι ψηφίστηκε για να εφαρμόσει μια άλλη οικονομική πολιτική.

    Όμως 5 μήνες μετά την εκλογή της, δηλαδή το Μάρτιο του 2010, αντί να κάνει αυτά για τα οποία ψηφίστηκε, έκανε ακριβώς τα αντίθετα: προχώρησε στην υπογραφή του μνημονίου, και μέσω αυτού, σε σοβαρότατες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τότε όλοι είχαν ξεσηκωθεί, φωνάζοντας ότι δε νομιμοποιείται να το κάνει, καθώς δεν έχει την εντολή του λαού γι΄αυτό. Μάλιστα, πολλοί είχαν ζητήσει και δημοψήφισμα, πράγμα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε.

    Γιατί λοιπόν σήμερα, 8 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου, έρχεται και ζητά την νομιμοποίηση από το λαό, για να συνεχίσει να ισχύει το μνημόνιο; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ‘Η ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟ; Τώρα μόλις έλαβε τα μηνύματα του κόσμου; Ίσως αν έμενε και λίγο περισσότερο στην Ελλάδα αντί να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διακηρύσσοντας ότι θα μας κόψει τους μισθούς , κι έκανε και λιγότερες διακοπές το καλοκαίρι, να το είχε καταλάβει νωρίτερα.

    ΛΙΓΟ ΟΨΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΥΤΟΥ  ΚΑΘΑΥΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ.Γιατί πολλοί συμφωνούν με τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται, αλλά λίγοι με τη δημοσιονομική πολιτική.

    Και μαζί με το μνημόνιο, θα πάρει η μπάλα δυστυχώς και τον Καλλικράτη. Γιατί πλέον, μετά τα διλήμματα που έχουν τεθεί ένθεν και ένθεν, ποιος θα ψηφίσει για περιφερειάρχη με βάση καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια ; Ελάχιστοι…

    Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα, θα σκέφτεται τώρα ο Πρωθυπουργός. Το κακό είναι όμως, ότι το έχουμε σκεφτεί κι εμείς, και μάλιστα άπειρες φορές, από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα…

    Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

    Το δις εξαμαρτείν , ουκ ανδρός σοφού εστί… Το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος !

    Σήμερα στις 8.30 θα μιλήσει ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης…. Στην πλατεία Ελευθερίας, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ τις οποίες ήταν υποψήφιος!!! Μια υπόσχεση, μία εξαγγελία την οποία ειδικά την πρώτη τετραετία την είχε κάνει σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας.

     

    Και καλά, την πρώτη φορά, δεν ήξερε.. Δεν ήξερε ότι το κόστος ανακατασκευής είναι υπέρογκο.. Τη δεύτερη γιατί το ξαναείπε; Δεν τον ενημέρωσαν οι μελετητές του; Είμαι σίγουρος πως ναι.. Και, άραγε, θα το εξαγγείλει και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη τετραετία, αυτό το έργο;

    Η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου αναμφίβολα χρειάζεται ένα συμμάζεμα. Αυτό όμως συμβαίνει, επειδή έχει αφεθεί στην τύχη της τα τελευταία χρόνια. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΕΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ. 

    Τώρα, για το αν όπως είναι η πλατεία είναι χρηστική,  και αν τα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί είναι τα κατάλληλα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Επίσης άλλο ένα θέμα είναι αν πρέπει να δοθούν ένα σωρό χρήματα για να ξαναφτιαχτεί η πλατεία, ενώ μπορούν να πάνε σε γειτονιές του Ηρακλείου που έχουν άμεση ανάγκη από έργα… Πάντως, το σίγουρο είναι ότι η πλατεία χάλια δεν είναι από αρχιτεκτονικής πλευράς, όπως το παρουσίαζαν από την παράταξη του κου Κουρακη πριν 8 χρόνια, στην πρώτη τους εξαγγελία. Άλλωστε, η μελέτη έχει πάρει το Πρώτο βραβείο Βραβείο σε Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό το 1993…

    “Το δις εξαμαρτείν , ουκ ανδρός σοφού εστί”,  έλεγαν κάποτε… Περιμένω να ακούσω αν απόψε το βράδυ εξαγγελθεί για τρίτη φορά αυτό το έργο. Γιατί και για  τότε υπάρχει αντίστοιχη  ρήση, που λέει:

    Το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος !

    Καλούν και τηλεφωνικά στην υποδοχή του Παπανδρέου στο Ηράκλειο.. Τόσο πολύ ζορίζονται;

    Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα σπίτι μου, με απόκρυψη φυσικά… Μια ευγενική κυρία μου είπε:

    “Γεια σας. Από το ΠΑΣΟΚ σας τηλεφωνούμε. Πήραμε για να σας καλέσουμε αν θέλετε να παρευρεθείτε στην υποδοχή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που θα γίνει αύριο στις 11:00 στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου”. Και μετά από παύση ενός δευτερολέπτου, αφού είδε ότι δεν “κραύγασα” από τη χαρά μου, μου είπε: “καλό σας απόγευμα”…

    Μα καλά, τόσο πολύ ζορίζονται, ώστε καλούν ανθρώπους τηλεφωνικά να υποδεχτούν τον Πρωθυπουργό; Τι θέλουν να δείξουν, μια λαοθάλασσα να περιμένει το Γιωργάκη στο αεροδρόμιο; Ποιος νομίζουν ότι είναι, ο Ανδρέας; Αυτές οι εποχές περάσανε ανεπίστρεπτη, ακόμα και στην Κρήτη… Και τι θα καταφέρουν μ’ αυτό; Να πείσουν τους αναποφάσιστους και καλά να πάνε με “το πολύ πλήθος;

    Και για ποιο λόγο να τον υποδεχτώ; Επειδή μου μείωσε 20% το μισθό μου; Επειδή έκοψε 2 συντάξεις από τον πατέρα μου; Επειδή η σύμβαση της γυναίκας μου έχει μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης, με αντίστοιχη μείωση μισθού; Επειδή ακρίβυνε τα πάντα, και δεν μπορώ να προσφέρω τα απαραίτητα στα παιδιά μου; Για τί ακριβώς;

    Καλύτερα να μην έρθω κυρία μου… Γιατί δε μου περισσεύουν και παπούτσια, και οι τομάτες είναι και λίγο ακριβές αυτή την εποχή…

    Νέα στοιχεία κατά του Μνημονίου στις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας

    image Νέα στοιχεία κατά του Μνημονίου, και τη μείωση των μισθών και των συντάξεων κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας  ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενόψει της εξ’ αναβολής εκδίκασης των αιτήσεών τους στις 23 Νοεμβρίου, στην οποία θα κριθεί αν είναι συνταγματικές οι περικοπές που επέβαλε το Μνημόνιο. 

    “Εντός της αυτής περιόδου που το Κράτος έθαλψε και αμνήστευσε τους παρανομούντες (εισφοροδιαφυγόντες και φοροδιαφυγόντες) έναντι πενιχρού ανταλλάγματος και τους απάλλαξε δια παντός από τα πολλών δισεκατομμυρίων χρέη τους, επιβάρυνε μισθωτούς και συνταξιούχους για την κάλυψη δημοσίων ελλειμμάτων, περικόπτοντας μισθούς, επιδόματα και συντάξεις που με ελεύθερες και συλλογικές διαπραγματεύσεις και με μακροχρόνιες καταβολές εισφορών αυτοί είχαν νομίμως θεμελιώσει», αναφέρουν στο υπόμνημα που κατέθεσαν, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους βάλλουν κατά της συνταγματικά προστατευόμενης ανθρώπινης αξίας και της αρχής της ανάλογης συνεισφοράς στα δημόσια βάρη.

    Και συμπληρώνουν: «Το Κράτος εμφανίζεται, όχι μόνο να μην εγγυάται την πιστή εφαρμογή των νόμων, ούτε να προασπίζει τους νομίμως κτηθέντες μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις τους (άρα, κατά συνεκδοχή, την νόμιμη εργασία, τις ελεύθερες συλλογικές συμφωνίες και την κοινωνική ασφάλεια των ανθρώπων), αλλά και να επιβαρύνει εκείνους που παραβίασαν τον νόμο (ακόμη και λήπτες ή και εκδότες εικονικών φορολογικών στοιχείων ή και υπεξαιρέτες του ΦΠΑ), διαψεύδοντας έτσι την εμπιστοσύνη στην έννομη τάξη, στις αρχές του Κράτους Δικαίου και στην αποτελεσματική λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών επιβολής και εφαρμογής του νόμου».

    Κάτι αντίστοιχο έχουν κάνει και δύο δικαστές, των οποίων οι αιτήσεις που στρέφονται κατά των περικοπών των επιδομάτων τους κατ εφαρμογή του Μνημονίου, θα εκδικαστούν στις 8 Μαρτίου του 2011.

    Βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν είναι νομικά σε θέση να ακυρώσει στο σύνολό του ή εν μέρει το Μνημόνιο. Και αυτό επειδή το Μνημόνιο συνιστά διεθνή συμφωνία και ως τέτοια αποτελεί τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας.
    Συνεπώς, αν οποιοσδήποτε προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου αυτά να κρίνουν τη συνταγματικότητα ή όχι του μνημονίου, το ελληνικό δικαστήριο θα θέσει προδικαστικό ερώτημα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το τελευταίο θα αποφανθεί ότι το μνημόνιο -ως τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας- υπερέχει των ελληνικών νόμων και του ίδιου του Συντάγματος.

    Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι απόψεις που κατατέθηκαν από ΤΕΕ και ΔΣΑ δεν έχουν βάση. ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕΣ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ;  Και , εν τέλει, νομιμοποιείται η κυβέρνηση να συνάπτει συμφωνίες με την Ε.Ε., που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της χώρας, βάση του οποίου έχει εκλεγεί;

    Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία πάντως… Κι επειδή δεν έχουμε και πολλά να ελπίζουμε τελευταία, ας πιαστούμε απ’ αυτό. Εξάλλου, η 23η Νοεμβρίου είναι κοντά. Αν δεν έχουμε άλλες εξελίξεις μέχρι τότε…

    Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

    ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

    Ακόμα γελάω με το συγκεκριμένο βίντεο!!! Είναι μια διαφορετική οπτικά απόδοση του τραγουδιού της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Απολαύστε το χωρίς άλλα σχόλια…

    online συζήτηση του πρωθυπουργού με τους νέους

    Πέρα από τις ερωτήσεις που θα αποστείλουν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός θα δεχτεί ερωτήσεις από νέους από διάφορους χώρους της Νεολαίας, από πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδεςΜε νέους θα συζητήσει την Παρασκευή 5/11 στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τίτλος της διαδραστικής διαδικτυακής συνέντευξης είναι: «Οι νέοι και η κρίση. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, η συζήτηση θα αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, στην εργασία τους, στην οικογένεια, στην καθημερινότητά τους. Ο πρωθυπουργός “θα ακούσει τις απόψεις τους και θα αναζητήσει  μαζί τους λύσεις”.

    Μπορείτε από τώρα να απευθύνετε τις δικές σας ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό μέσω facebook και μέσω twitter προσθέτοντας στην ερώτηση σας το hashtag #GreekPmLive. Τώρα, αν ο πρωθυπουργός τις απαντήσει, εγώ κρατάω μια επιφύλαξη. Εδώ σε στημένη συνέντευξη, άλλα τον ρωτούσαν, κι άλλα απαντούσε… Σε live ερωτήσεις θ’ απαντήσει;;;

    Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο government.gov.gr/live.  Επιπλέον, όποιος επιθυμεί, μπορεί να αναμεταδώσει τη συζήτηση από το site ή το blog του.

    Ευχαριστώ, εγώ δεν θα πάρω…

    Ε όχι και δημοψήφισμα για το κάπνισμα!!!

    Διαβάζω σε εφημερίδες και sites ότι από χθες έχει ξεκινήσει ένα “δημοψήφισμα” στο Ηράκλειο για το κάπνισμα, που οργανώνει ο σύλλογος ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων. Μάλιστα, μαζί με τον καφέ που σερβίρουν, δίνουν στον πελάτη και το σχετικό έντυπο, και το υπογράφουν, απαντώντας αν θέλουν ή όχι να επιτρέπεται το κάπνισμα σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια!!! Το αποτέλεσμα του ιδιότυπου αυτού δημοψηφίσματος, σύμφωνα πάντα με το σύλλογο, θα σταλεί με την ολοκλήρωσή του, στο Υπουργείο Υγείας.

    Δε χρειάζεται βέβαια καν να πούμε, ότι το “δημοψήφισμα αυτό δεν έχει καμία μα καμία ισχύ… Είναι σαν να κάνεις ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα στις φυλακές, και να ρωτάς τους κρατουμένους αν πρέπει ή όχι να δικάζονται οι παρανομούντες… Και μετά να στέλνεις το αποτέλεσμα στον υπουργό δικαιοσύνης, ζητώντας του να καταργηθούν οι δίκες!

    Δεν αμφιβάλλω φυσικά ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα, αν και νομίζω ότι στο Ηράκλειο ειδικά δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα, όσο είναι σε άλλες πόλεις. Όμως σίγουρα δε φταίει η απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά η δεινή οικονομική κατάσταση των εν δυνάμει πελατών τους από τη μία, σε συνδυασμό με την παρεχόμενη ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και τις τιμές . Δεν είναι δυνατόν από τη μία να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν δουλειά, και από την άλλη ο καφές στο κέντρο του Ηρακλείου να κοστίζει 4 ευρώ, η μπύρα 5 ευρώ, το ποτό 6 και 7 ευρώ, ενώ ένα γεύμα για 2 με σαλάτα στη μέση, 1 ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο κατ’ άτομο, και ένα ποτήρι κρασί να κοστίζει 25 ευρώ για τον καθένα, δηλαδή ένα ολόκληρο μεροκάματο!!!

    Αλλά, αντί να δουν αυτά τα ζητήματα, να μειώσουν τις τιμές για να προσελκύσουν κόσμο, προσπαθούν να καταργήσουν ένα νόμο του κράτους, από τους λίγους σωστούς κατά τη γνώμη μου που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση!!

    Ρίξτε τις τιμές σας κύριοι, φτιάξτε την ποιότητά σας, και τότε θα αυξηθεί η πελατεία σας!!! Προσπαθήστε να προσελκύσετε και τους μη καπνιστές. Γιατί εγώ που δεν καπνίζω, και δε θέλω να με “λιβανίζει” ο διπλανός μου, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. 

    Υ.Γ. Εδώ δεν έγινε δημοψήφισμα για το μνημόνιο… για το κάπνισμα θα γίνει;;

    Υπάρχει κι ένα καλό με τους τρομό-φακέλους…

    image Χαμός έχει γίνει σε όλο τον κόσμο, με τους φακέλους και τα δέματα που έχουν αποσταλεί από τη χώρα μας, με παραλήπτες πολιτικούς ηγέτες και πρεσβείες. Μάλιστα, απαγορεύτηκε η αποστολή δεμάτων και φακέλων στο εξωτερικό για 48 ώρες, προκειμένου να ελεγχθούν ΌΛΑ προληπτικά!!

    Έτσι που το σκέφτομαι, με την τρομο-υστερία που υπάρχει, και που καλλιεργείται για διάφορους λόγους και από τα μέσα ενημέρωσης, μπορεί να προκύψει κι ένα καλό απ’ αυτή την ιστορία:

    Όταν πάτε στο νοσοκομείο, την πολεοδομία, την εφορία, στο βουλευτή, στο δήμαρχο, και σας ζητήσουν φακελάκι, αφήστε και κανένα υπονοούμενο: “θα σκάσω για να βρω τα χρήματα” ή “ σαν βόμβα ακούγεται αυτό που μου ζητάς” , και μετά από λίγο, κάνε ότι δίνεις το φακελάκι…. Είμαι σίγουρος ότι δε θα το πάρει κανένας!!!

    Fast track … σύντομα κοντά σας!!

    Παραγωγή: Γιώργος Παπανδρέου

    Σκηνοθεσία: Χάρης Παμπούκης

    Φιλική συμμετοχή: Λούκα Κατσέλη, Τίνα Μπιρμπίλη

    Πρεμιέρα: Το Νοέμβριο 2010, στο ΚΑΤΑΡ!!!

    fasttrack

    Ο ορισμός του… παράλογου !!!

    h Άλλη μια φωτογραφία από την οδό Κόσμων, στην παλιά αγορά του Ηρακλείου,  μας έστειλε αναγνώστης. Και σε αυτήν , φαίνεται ο παραλογισμός των υπευθύνων του δήμου Ηρακλείου, που, από τη μία  κατασκεύασαν τη λωρίδα όδευσης τυφλών για να βοηθήσουν την κίνηση ατόμων με προβλήματα στην όραση, και από την άλλη, η όδευση αυτή οδηγεί ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

    Καταλαβαίνω το γεγονός ότι η κολώνα αυτή, παρά την υπογειοποίηση των δικτύων, έπρεπε να παραμείνει. Δεν γινότανε όμως, η όδευση των τυφλών , αφού υπήρχε το συγκεκριμένο πρόβλημα, να κατασκευαστεί στη δεξιά λωρίδα των πλακών, ή έστω, να γίνει μια παράκαμψη στην κολώνα;;; Πρέπει να οδηγήσουμε τους ανθρώπους πάνω στο στύλο;;;

    Λίγη λογική, και λίγη προσοχή στα έργα που κοστίζουν τόσα χρήματα, δε βλάπτει. Τα έργα πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες, και όχι να τους δημιουργούν προβλήματα.

    Που ήσουνα ΕΣΥ κε Πλακιωτάκη;;;

    Άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο, καθώς πήγαινα στη δουλειά μου, το διαφημιστικό σποτ του Γιάννη Πλακιωτάκη, υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης , και πραγματικά βγήκα από τα ρούχα μου!!!!

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΑΚ; ρωτάει ο κος Πλακιωτάκης στο σποτ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;

    7319_136919873470_131551513470_2431124_3898048_n

    Και ρωτώ εγώ: ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΕΣΥ κε ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ, ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009; ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; Γιατί δεν έκανες τίποτα γι’ αυτά τόσα χρόνια που ήσουνα κυβερνητικός βουλευτής; Τώρα ζητάς τα ρέστα;

    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…. ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ…

    ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕ ΒΛΑΦΤΕΙ… ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ…

    Ένα τηλεμαραθώνιο για τους βουλευτές βρε παιδιά!!!

    image Ψηφίστηκε προχτές κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο Προϋπολογισμός δαπανών της Βουλής του οικονομικού έτους 2011.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, στην ομιλία του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα, είπε ότι ο προτεινόμενος Προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2011 είναι μειωμένος κατά 20.104.000 € σε σύγκριση με τον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό του 2010,  σε μια προσπάθεια να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι δαπάνες, “χωρίς ωστόσο να τίθεται σε κίνδυνο η ποιοτική λειτουργία του Κοινοβουλίου”… Τώρα, ποια ποιοτική λειτουργία εννοεί δεν ξέρω.. Εγώ απ’ όσο έχω παρακολουθήσει, δεν βλέπω καμία ποιότητα, ούτε στη λειτουργία (ψηφίζουν πρώτα και μετά συζητούν, βρίζονται, κλπ) αλλά ούτε και στα πρόσωπα!!! 
    Για τις βουλευτικές αποζημιώσεις είπε ότι  οι μειώσεις για το 2011 ανέρχονται σε 20.000€ ετησίως για τον καθένα, δηλαδή σε τουλάχιστον 1.600€ μηνιαίως για κάθε βουλευτή, ποσοστό που αγγίζει το 20%. Μάλιστα, αναφερόμενος στα επικριτικά σχόλια ορισμένων ΜΜΕ για το ύψος της συνολικής βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές, τόνισε ότι «κανείς από αυτούς μέχρι σήμερα δεν πλούτισε από τη βουλευτική αποζημίωση που δεν ξεπερνά τα 6.500 ευρώ το μήνα, δηλαδή τις 75.000-80.000 ευρώ σε ετήσια βάση!!

    ΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ; Γιατί ότι πάρα πολλοί πλούτισαν, είναι δεδομένο. Ή μήπως ξέρετε πολλούς  στην Ελλάδα που έχουν ατομικό εισόδημα 80.000 ευρώ;

    Βέβαια μας είπε ο πρόεδρος ότι έχουν και πάρα πολλά έξοδα οι άνθρωποι, που τα πληρώνουν απ’ την τσέπη τους, όπως τα έξοδα κίνησης για τους βουλευτές περιφέρειας, τα ενοίκια γραφείων, κλπ.

    Δε μας τα λες καλά πρόεδρε!!! Δεν δικαιούνται οι βουλευτές αεροπορικά εισιτήρια, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, γραμματείς, κλπ; ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ κε πρόεδρε των βολευτών;

    Αν πάλι δε βγαίνετε με τα χρήματα που σας πληρώνει ο Ελληνικός λαός για να τον κλέβετε , να πάτε σπίτια σας!!! ΔΕΝ σας έβαλε κανένας με το ζόρι εκεί!!!

    Σχόλια αναγνωστών για τις δήθεν “Αθλητικές Εγκαταστάσεις” στο Τζάμπο

    Για την ανάρτηση σχετικά με τις δήθεν αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στον κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο Τζάμπο  (στην πραγματικότητα κατασκευάζεται ένας τεράστιος χώρος στάθμευσης),  οι αναγνώστες μας έκαναν τα παρακάτω σχόλια:

    TZAMPO11[4] 

    Τι να πεις....
    πραγματική κοροϊδία αυτό το πράγμα.............
    κανονικά πρέπει να μετακομίσει το Τζάμπο σε έκταση έξω από το Ηράκλειο!
    Η κίνηση που δημιουργείται πάνω στην 62 Μαρτύρων οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε αυτό........
    Ελπίζω να μη βάλουν και ταμπέλα παρκινγκ πελατών.. εκεί θα έχει γέλιο...

    --------------------------------------------------------------

    Ελλαδιστάν... Με την ανοχή μας... Μπράβο σας που αναδεικνύεται όλα αυτά τα θέματα...

    --------------------------------------------------------------

    Αν και γύρω δεν υπάρχει ένα πάρκο να παίξουν τα παιδιά…. Τι ναπει κανείς;;; Απλά στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται άμα έχεις.. βύσμα!!! Με το να πες και τι να κάνω δεν αλλάζει τίποτα!!! Κάτι όμως πρέπει να γίνει γιατί έχουμε παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε διαμερίσματα!!! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!

    Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

    Άρθρο-παρέμβαση : Γιατί το Ηράκλειο να είναι η πόλη του τσιμέντου και των σκουπιδιών χωρίς πράσινο και πολιτισμό;

    Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη , από την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ

    Ας συζητήσομε για την πόλη που θέλομε να έχομε
    Το Ηράκλειο άλλαξε, αλλά, άραγε, έγινε πιο όμορφο και η διαβίωσή μας πιο ανθρώπινη;
    -Δεν μʼ αρέσει η πόλη μου, γιατί δεν έχει πράσινο, είναι γεμάτη σκουπίδια, έχει πολύ τσιμέντο και συνεχώς μπλοκαρισμένους δρόμους.
    -Δεν μʼ αρέσει που τα εμπορεία, κατά τη ρήση του μακαρίτη Κωστή Φραγκούλη,είναι στην πρώτη προτεραιότητα.
    -Δεν μʼ αρέσει γιατί συγκεκριμένες συνομοταξίες του ίδιου κύκλου ανθρώπων στριμώχνονται γύρω από τη Λότζια για να ανελιχθούν επαγγελματικά ή πολιτικά
    - Δεν μ΄αρέσει που όλα έγιναν είδος αντιπαροχής
    -Δεν μʼ αρέσει που έχει τον πολιτισμό και την ιστορία της σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, αντί να υπερηφανεύεται γι αυτά.
    -Δεν μʼ αρέσει που στον πολιτισμό κάνουν κουμάντο άνθρωποι που ξεχωρίζουν για το τραγούδι τους τη νύκτα ή αμπελοφιλοσοφούν στις καφετέριες των Λιονταριών

    Ακούω, συχνά, τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής να μας λένε ότι η πόλη του Ηρακλείου άλλαξε. Ότι πλέον έχει μια άλλη εικόνα.
    Όντως, άλλαξε. Ομόρφυνε, όμως; Βελτιώθηκε η ζωή των κατοίκων; Έγινε πιο ανθρώπινη η διαβίωση και η επιβίωσή μας; Αντιμετωπίστηκε το κυκλοφοριακό πρόβλημα; Έχομε περισσότερο πράσινο; Έχομε περισσότερους ελεύθερους χώρους; Κάναμε πλατείες; Γιατί έχομε σε δεύτερη μοίρα την ιστορία και τον πολιτισμό μας;

    Φοιτητές ίδρυσαν πρακτορείο γυμνών οικιακών βοηθών!! Για καθαριότητα που φαίνεται με …. γυμνό μάτι!!!

    naked cleaner Ένα πρωτότυπο πρακτορείο οικιακών βοηθών αποφάσισε να ιδρύσει φοιτητής των οικονομικών στην Τσεχία, για να νικήσει τον εφιάλτη της ανεργίας γι’ αυτόν, αλλά και για άλλους φοιτητές.  Ο 21 ετών Katka Kopecka , ίδρυσε το πρακτορείο “Crazy Cleaners”, το οποίο χρεώνει με περίπου 170 ευρώ την ώρα για τις υπηρεσίες καθαρισμού,οι οποίες περιλαμβάνουν μια επιλογή από πράκτορες που καθαρίζουν φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, ή τόπλες , ή εντελώς γυμνοί!!!

    Ο ιδρυτής του πρακτορείου εξήγησε: «Έπρεπε να βρούμε δουλειά και δεν μπορούσαμε, οπότε σκεφτήκαμε αυτό”. “Σε κανένα δεν αρέσει να καθαρίζει, αλλά σε όλους αρέσει να κοιτάνε ένα ωραίο σώμα”, πρόσθεσε ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα.
    Μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι το πρακτορείο αυτό προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού από κυρίες και μόνο. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα ένα μείγμα από 15 φοιτητές και φοιτήτριες στα βιβλία της.

    Όπως τονίζει ο 21χρονος φοιτητής, η υπηρεσία δεν έχει καμία σεξουαλική μορφή :  «Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζητούν τις υπηρεσίες μας είναι πολυάσχολοι άνθρωποι των επιχειρήσεων που θέλουν να χαλαρώσουν”. “ Παρατηρώντας κάποιον να καθαρίζει το το σπίτι σας με τα εσώρουχα είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε. Αλλά αυτό δεν είναι μια υπηρεσία της πορνείας, είναι απλά μια υπηρεσία καθαριότητας", επισημαίνει ο Katka Kopecka .

    Επειδή και στη χώρα μας η ανεργία χτυπάει κόκκινο, φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν αρκετοί που θ’ αντιγράψουν την ιδέα αυτή. Ελπίζω μόνο να μην εκμεταλλευτούν διαφορετικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, και οι ιδρυτές των πρακτορείων, αλλά και οι πελάτες!!!

    Ούτε πεζός δεν χωράει να περάσει από την οδό Κόσμων, όταν εκφορτώνουν εμπορεύματα!!!

    Την παρακάτω φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης, και είναι από την οδό Κόσμων, στην παραδοσιακή αγορά του Ηρακλείου, με τη σημείωση ότι αυτό συμβαίνει κάθε μέρα!!!

    kosmon

    Είναι λογικό στους πεζόδρομους, όπου υπάρχουν καταστήματα, να μπαίνουν και αυτοκίνητα τα οποία θα φορτοεκφορτώνουν τα εμπορεύματα. Αυτό άλλωστε προβλέπεται και στον κανονισμό οδών και πεζοδρόμων του δήμου Ηρακλείου. Όμως προβλέπεται αυτό να γίνεται συγκεκριμένες ώρες, δηλαδή πριν τις 9 το πρωί, και 3-5 το μεσημέρι. Αυτό σε καθημερινή βάση καταστρατηγείται από κύριους όπως αυτοί που βλέπετε στη φωτογραφία, οι οποίοι από τις 2 το μεσημέρι μπουκάρουν στους πεζόδρομους, και κοντεύουν να πατήσουν τον κόσμο που κυκλοφορεί!!

    Το άλλο μεγάλο θέμα, είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!! Βλέπετε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάνω στον οδηγό τυφλών έχει σταθμεύσει το ένα φορτηγό, και το άλλο έχει αφήσει πάνω κούτες!!! Και τα δύο φορτηγά μαζί δε, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΖΟΣ!!!

    ΤΟΣΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; Μην ξεχνάτε όμως ότι, αν εμείς φερόμαστε σαν γαϊδούρια, ΣΑΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ!!!

    Αναστολή της αποχής των εργαζομένων στους δήμους από τις εκλογικές εργασίες

    Την αναστολή της αποχής των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις εκλογικές εργασίες αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των συλλόγων-μελών της και την κατάσταση που επικρατεί σ’ όλους τους Δήμους της χώρας .

    Το σκεπτικό που υιοθετήθηκε είναι ότι από τη μία , με τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, έγινε αισθητό το πόσο καθοριστικός και απαραίτητος είναι ο ρόλος τους στην όλη διαδικασία των εκλογών, και από την άλλη ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ’ μέρους τους για μποϊκοτάρισμα των εκλογών.

    Σωστή κίνηση, που δεν φέρνει τους δημοτικούς υπαλλήλους απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, και ταυτόχρονα τους απεμπλέκει και από τυχόν πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα στα οποία θα υπέπιπταν αν απείχαν από τις εκλογικές εργασίες παρά τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

    poe-2010

    fast track, ή fast nature f@ck ?

    Το νομοσχέδιο για τις fast track  επενδύσεις, ή αλλιώς για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

    Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα, ακόμα και του ΠΑΣΟΚ, για το άρθρο 11, στο οποίο προβλέπονταν η δυνατότητα απαλλοτρίωσης δασικών εκτάσεων, με παράκαμψη άρθρου νομοσχεδίου του 1979, που αφορούσε την διαδικασία κανονικού χαρακτηρισμού τους. Το συγκεκριμένο άρθρο μάλιστα, σύμφωνα με παρατήρηση του κου Καρτάλη, ερχόταν σε αναντιστοιχία με την πρόσφατη υπερψήφιση εκ μέρους της πλειοψηφίας, του άρθρου 24 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούσε την κατάρτιση δασικών χαρτών.

    image Από τη μεριά της κυβέρνησης, ο κος Παμπούκης εξέφρασε την έκπληξή του για το «πάθος το οποίο έχει προκαλέσει η διάταξη» και διευκρίνισε πως το άρθρο δεν αφορά «αποχαρακτηρισμό εκτάσεων», αλλά μονάχα  «απαλλοτριώσεις» εκτάσεων που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως δασικές. Δέχθηκε δε, να αφαιρεθεί η αναφορά στην παράκαμψη του νόμου του 1979, η οποία είχε δεχθεί μεγάλο μέρος του όγκου των αμφισβητήσεων.

    Κάτι είναι και αυτό. Και το παρήγορο είναι ότι σε αυτό συνέβαλλαν και οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος. Γιατί ναι μεν καλές είναι οι επενδύσεις, και ασφαλώς τις χρειάζεται η χώρα μας ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά πρέπει πάντα να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον. Και αυτό πρέπει να διασφαλίζεται με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. Γιατί χωρίς αυτό, το fast truck θα οδηγήσει σε …fast nature f@ck!!!!

    Τέλος, και αφού ο υπουργός Επικρατείας δέχθηκε  να επανεξετάσει  το ρόλο της Βουλής στην επικύρωση των συμβάσεων επενδύσεων στρατηγικής σημασίας, δηλώνοντας την πρόθεσή του να έρχονται στη Βουλή προς επικύρωση, όσες συμβάσεις προβλέπουν ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους επενδυτές, κατά τα προβλεπόμενα και από το Σύνταγμα, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί των άρθρων από την αρμόδια επιτροπή.

    Ισχυρή σεισμική δόνηση ανατολικά της Σαμοθράκης

    samothraki

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα, στις 4:51 τα ξημερώματα της Τετάρτης 3-11-2010. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε ανατολικά της Σαμοθράκης, 279 χλμ Ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το εστιακό βάθος είναι 32 χλμ.

    Στις 5:24 τα ξημερώματα, στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

    “Είστε όλοι ίδιοι!”

    “Είστε όλοι ίδιοι!”

    ατάκα αγανακτισμένης άνεργης ενώ στεκόταν στην ουρά του ΟΑΕΔ, Δευτέρα πρωί
    Η λογική του “όλοι είναι ίδιοι” αν και δικαιολογημένη, αν και γίνεται αντιληπτή από πολλούς συμπολίτες σαν πράξη εναντίωσης προς το πολιτικό σύστημα, τελικά μάλλον συμφέρει το πολιτικό προσωπικό που οδηγεί στοχευμένα την κοινωνία στην εξαθλίωση. Η παραπάνω ατάκα, λοιπόν, που άκουσα στον ΟΑΕΔ, έξι μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη ήταν η αιτία για να γράψω αυτές τις σκέψεις.
    Αλήθεια, είμαστε όλοι ίδιοι; Δεν νομίζω.
    Αναρωτιέμαι τι κοινό έχουν οι δήμαρχοι-αυτοκράτορες που επί μία οκταετία και ενώ διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα δεν έχουν παρουσιάσει ούτε μία φορά το πόθεν έσχες τους με αυτούς που καθημερινά έδιναν μάχη εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου αποκαλύπτοντας σκάνδαλα, κάνοντας προτάσεις, πυροδοτώντας κινήματα για μία ανθρώπινη πόλη.
    Το “όλοι είναι ίδιοι” καταλήγει συνήθως στην αποχή από την εκλογική διαδικασία. Μήπως, όμως, αν απέχουμε από τις κάλπες, τους δίνουμε άθελα μας συγχωροχάρτι;

    Απίστευτο!! Κοριτσάκι 15 μηνών έπεσε από τον 7ο όροφο στην αγκαλιά περαστικού!!!

    Απίστευτο κι όμως αληθινό!! Δεν είναι σκηνή από ταινία δράσης, αλλά πραγματικό γεγονός! Ένα κοριτσάκι 15 μηνών που έπαιζε με την τετράχρονη αδερφή της χωρίς την επίβλεψη κάποιου ενήλικου, έπεσε χθες από το παράθυρο του διαμερίσματος όπου διαμένει, που βρίσκεται στον 7ο όροφο της πολυκατοικίας που βλέπετε στη φωτογραφία, στο βορειοανατολικό Παρίσι. Για καλή του τύχη όμως, αναπήδησε πάνω στην ανοικτή τέντα ενός καφέ που βρίσκεται στο ισόγειο, και…προσγειώθηκε στην αγκαλιά ενός περαστικού που είχε αντιληφθεί την πτώση!!!

    image

    Το απίστευτο αυτό περιστατικό περιγράφεται στην εφημερίδα le Parisien. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καφέ, η τέντα του οποίου έσωσε το τυχερό μωράκι, δήλωσε: "Συνήθως την κλείνω για να μην πιάσει φωτιά γιατί συνηθίζουν να ρίχνουν πάνω της τις γόπες των τσιγάρων τους"!!!

    "Οι γονείς δεν ήταν παρόντες και είναι λίγο δύσκολο να μάθουμε ρωτώντας τα δύο κοριτσάκια, αν σκεφτεί κανείς την ηλικία τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ερωτούμενος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το απίστευτο αυτό περιστατικό.

    Το τυχερό μωράκι, που δεν έπαθε σχεδόν τίποτα από την πτώση, παρακολουθείται σε νοσοκομείο του Παρισιού.

    Ιδιωτικός χώρος ο … πεζόδρομος της Αγίου Τίτου!!!

    agioytitou1Άλλος ένας συμπολίτης μας Ηρακλειώτης, και μάλιστα κάτοικος του κέντρου  της πόλης, έχει αποφασίσει ότι … ο πεζόδρομος της Αγίου Τίτου, είναι ιδιωτικός χώρος στάθμευσης!!! Μάλιστα, όπως θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω, η οποία τραβήχτηκε χθες το μεσημέρι στις 12:30, έχει αφήσει και σημείωμα στο αυτοκίνητο, που γνωστοποιεί στους περίεργους περαστικούς (όπως εμένα!!) ότι Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!!!

    agioytitou2

    Προφανώς για τον κύριο δεν έχει σημασία ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ. 

    Άσε που ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ. Φαίνεται ξεκάθαρα από την πλακόστρωση ότι το όχημα βρίσκεται τουλάχιστον κατά το ήμισι σε δημόσιο χώρο, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ!!!

    Αλλά όσο ο έλεγχος της δημοτικής αστυνομίας περιορίζεται ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ, οι “κύριοι αυτοί θα παίρνουν θάρρος αντί για κλήσεις… Να σημειωθεί ότι ο χώρος αυτός (πρώην καφέ ΑΜΑΝ) βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το δημαρχείο Ηρακλείου, όπου καθημερινά περνάει η μισή δημοτική αστυνομία!!!

    Στις 12 Νοεμβρίου ο επαναληπτικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της Ούλαφ Πάλμε

    Για τις 12 του Νοέμβρη ορίστηκε μετά από απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου ο επαναληπτικός διαγωνισμός (τρίτος στη σειρά) για το έργο ανάπλασης της Ούλαφ Πάλμε. Θυμίζουμε ότι οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί είχαν αποβεί άγονοι, αφού οι εργολάβοι δεν είχαν καταθέσει προσφορές. Μάθετε για τους προηγούμενους διαγωνισμούς πατώντας εδώ κι εδώ.

    oylaf2

    Σύμφωνα με  πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατατεθούν προσφορές αυτή τη φορά, καθώς οι εργολήπτες φοβούνται ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση του έργου αν και ο τρίτος διαγωνισμός είναι άγονος.

    Παράνομα οκτώ δημοτικά πάρκινγκ του Ηρακλείου

    Ούτε ένα, ούτε δύο ΑΛΛΑ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!! Αυτό αναφέρεται σε απόφαση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Ηρακλείου, αφού οι εν λόγω χώροι στάθμευσης της  ΔΕΠΤΑΗ λειτουργούν παράνομα, χωρίς άδειες λειτουργίας και άδειες κυκλοφοριακής σύνδεσης.

    Το όλο θέμα,σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας   “Πατρίς”, ανακινήθηκε από την εισαγγελική παρέμβαση για το πάρκινγκ που λειτουργεί έξω από το ΠΑΓΝΗ. Το πάρκινγκ αυτό αρχικά το λειτουργούσε η ΔΕΠΤΑΗ, με σύμβαση που είχε υπογράψει με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Επειδή όμως στην πορεία δεν μπορούσε να εκδώσει άδεια για τη λειτουργία του, ανέλαβε ιδιώτης τη διαχείρισή του. Για την κατασκευή όμως του συγκεκριμένου πάρκινγκ υπήρχαν καταγγελίες, οπότε παρέμβηκε ο εισαγγελέας Ηρακλείου . Ο κος Μαρκάκης ζήτησε να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλο Ηράκλειο, και ένα χρόνο μετά εκδόθηκε η απόφαση της Νομαρχίας.

    deptah copy

    Οι χώροι αυτοί, που σύμφωνα με την απόφαση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, βρίσκονται:

    1. Στη λεωφόρο Ικάρου, στην είσοδο της πύλης του Αγίου Γεωργίου.
    2. Στην περιοχή Κομμένο Μπεντένι.
    3. Στην παραλιακή λεωφόρο, βόρεια και νότια της περιοχής Τάλως
    4. Στην Βίγλα ( πλατεία Ελευθερίας, και στον Προμαχώνα Βιττούρι)
    5. Στην πλατεία Κύπρου
    6. Στο Κομμένο Μπεντένι
    7. Στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
    8. Στην οδό Πλαστήρα (Μαρτινέγκο)

    Από το Δήμο Ηρακλείου βέβαια υπάρχει έντονη δυσφορία για την απόφαση αυτή της Νομαρχίας. Μάλιστα, η  ΔΕΠΤΑΗ έχει ήδη προσφύγει στην Περιφέρεια, ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης.

    Κατά τ’ άλλα η ΔΕΠΤΑΗ, μια δημοτική επιχείρηση, δεν έχει πάρει άδεια από το δήμο ή τη νομαρχία για να λειτουργεί τα δημοτικά πάρκινγκ!! Το πιο τραγελαφικό θα ήταν, ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου να έχει βάλει και κάνα πρόστιμο σε αυτά, και να κληθεί ο δήμος να πληρώσει πρόστιμο στον εαυτό του!!!!

    Αν δεν ήταν τόσο ενδεικτικό αυτό το παράδειγμα για το κλίμα που επικρατεί στους δημοτικούς άρχοντες,  και την έπαρση που έχουν απέναντι σε νόμους και κανόνες, θα μπορούσαμε και να γελάσουμε. Αλλά όταν οι ίδιοι οι ελέγχοντες δεν ακολουθούν τους νόμους, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Γιατί ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου, που (καλώς) επιβάλει πρόστιμα και σφραγίζει επιχειρήσεις που δε διαθέτουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, βγάζει χρήματα λειτουργώντας παράνομα δικές του επιχειρήσεις!!!

    Αυτά κάνει το 73% ….

    Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

    Ιδού ο “χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων” στον κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο Τζάμπο!!!

    Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις (πατήστε εδώ κι εδώ) για την παραπλάνηση του κόσμου του Ηρακλείου από τη δημοτική αρχή , όσον αφορά στον κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο Τζάμπο. Ο χώρος που στο σχέδιο πόλης είναι χαρακτηρισμένος ως '”ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ” , διαμορφώνεται αυτές τις μέρες από τους ιδιοκτήτες του Τζάμπο με δικά τους έξοδα, και έχει παρουσιαστεί αυτό το γεγονός από το δήμαρχο κο Γιάννη Κουράκη ως μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής.

    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΖΑΜΠΟ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΣΚΕΙΤ-ΜΠΟΑΡΝΤ.

    TZAMPO11

    Αυτή τη στιγμή, το έργο έχει πάρει μορφή, και είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ τι ακριβώς κατασκευάζεται. ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ, που ούτε ο άνθρωπος με την πιο ζωηρή φαντασία στον κόσμο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ως ΧΩΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Και το κάνουμε αυτό, γιατί κάποια στιγμή ελπίζουμε ο κόσμος του Ηρακλείου να ξυπνήσει, και να μην ΤΡΩΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κος ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ!!!

    TZAMPO2

    TZAMPO3

    TZAMPO44

    Καταλαβαίνεται τώρα γιατί αυτός ο καλός κύριος, ο ιδιοκτήτης του Τζάμπο, κατασκευάζει όλο αυτό το πράγμα με δικά του έξοδα!!! Φυσικά και δεν τον έπιασε ο πόνος για τα καημένα τα παιδιά των δυτικών συνοικιών που δεν έχουν αθλητικούς χώρους να παίξουν και ν’ αθληθούν, αλλά θέλει να εξασφαλίσει χώρους στάθμευσης για το κατάστημά του!!!

    TZAMPO66

    Και μια λεπτομέρεια: βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία ότι οι χώροι που προορίζονται για φύτευση, έχουν μπαζωθεί με χοντρό σκύρο, που δε νομίζω να μπορεί να φυτευτεί και να μεγαλώσει εκεί δέντρο!!!

    TZAMPO7

    Τρίτη και… φαρμακερή για την ανάπλαση της Ούλαφ Πάλμε!!

    image Για τρίτη φορά θα “βγει στον αέρα” ο διαγωνισμός του έργου “Ανάπλαση – Ανακατασκευή της οδού Ούλαφ Πάλμε”. Σύμφωνα με πληροφορίες του blog “Αντίπαλοι” , ο επαναληπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατατεθούν προσφορές αυτή τη φορά, καθώς οι εργολήπτες φοβούνται ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση του έργου αν και ο τρίτος διαγωνισμός είναι άγονος.

    Μια βδομάδα πριν τις εκλογές αναθέτονται καθήκοντα στο γραφείο του Περιφερειάρχη σε…τεχνίτη!!!

    Ιδού η αξιοκρατία που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός ότι θέλει να επιβάλλει στη δημόσια διοίκηση, σε όλο της το μεγαλείο!!!

    Μια βδομάδα πριν τις εκλογές, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, μετακινείται ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ από μία υπηρεσία της Περιφέρειας σε άλλη, ενώ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ!!!!

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣΤώρα, τι δουλειά έχει ένας τεχνίτης στο γραφείο του Περιφερειάρχη  και τι μπορεί να προσφέρει εκεί, αυτό μόνο ο κος Καρούντζος το ξέρει, κι ελπίζουμε να το πει και σε μας, αλλά κυρίως στον κόσμο που πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, και θέλει να αξιοποιούνται ανάλογα με τα προσόντα που έχουν και για τα οποία προσλήφθηκαν!!!

    Και ρωτώ: που νομίζεται ότι θα περνά το χρόνο του ο υπάλληλος αυτός;  Στην υπηρεσία του, ή στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα; Και ποιος προϊστάμενος θα τον ελέγξει που βρίσκεται και τι κάνει, όταν υπάρχει αυτή η απόφαση που τον καλύπτει;;;

    Αυτό, για να δείτε ότι το κακό στο δημόσιο τομέα ξεκινάει από την πολιτική ηγεσία…

    Πάντως, για να λέμε και τα καλά, την απόφαση αυτή τη βρήκα στην ιστοσελίδα της “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” , στην οποία ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, ο κάθε πολίτης μπορεί να βλέπει ΟΛΕΣ τις αποφάσεις ΟΛΩΝ των βαθμίδων διοίκησης.

    Απεργία εργαζομένων "Βοήθεια στο σπίτι" την Τρίτη 2 Νοεμβρίου

    image Απεργούν την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Την 24ωρη πανελλαδική απεργία καλύπτει συνδικαλιστικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
    Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ημέρα της απεργίας, στις 9 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα.
    Διεκδικούν –μεταξύ άλλων:

    1. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

    2. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ,ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    3. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

    Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

    Προφητική επιστολή Ηρακλειώτη πολίτη προς ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους φορείς το 2001!!!

    Αυτή η επιστολή είχε σταλεί επώνυμα σε όλους το 2001
    "ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2001
    Αξιότιμοι Κύριοι.
    Είμαι Έλληνας πολίτης γεννημένος σ’ αυτήν την πόλη, στην οποία επέστρεψα το 1988, μετά από πολλά χρόνια απουσίας στην Αθήνα και εκτός Ελλάδος. Δεν ήταν μόνο το ανυπόφορο επίπεδο της ζωής στην Αθήνα που με έφερε πίσω (το 1988 δεν ήταν ακόμη τόσο τραγική η Αθήνα...) αλλά κυρίως η μεγάλη μου νοσταλγία και αγάπη για την γενέτειρα μου.
    Δεν θα αναλωθώ, αναλώνοντας και τον χρόνο σας, με το να σας απαριθμήσω πόσες πίκρες φροντίζει η πόλη μας καθημερινά να δίνει στον πολίτη της (και στον επισκέπτη της!!!), εξ’ άλλου, κάποτε μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω σε φιλικό προφορικό επίπεδο στον κο Δήμαρχο στην αρχή μάλιστα της Δημαρχίας του, αλλά οι επισημάνσεις μου, ουδεμία ανταπόκριση βρήκαν μέσα στα χρόνια…
    Γενικά, είμαι ένας από τους πολλούς πολίτες αυτής της Χώρας, που θέλετε από συνήθεια, θέλετε από απογοήτευση, θέλετε από μαζοχισμό, πορεύομαι καθημερινά μέσα στα δεδομένα που μου προσφέρονται και αρκούμαι να θαυμάζω κάποια πράγματα που βλέπω «παραέξω», σιωπηλά μάλιστα, γιατί κινδυνεύει κανείς να χαρακτηριστεί και ...ξενομανής, όταν επισημαίνει ότι σε κάποιες πόλεις ...αλλού, οι μητέρες με τα καροτσάκια μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους, ενώ στο Ηράκλειο, θα ήταν μεγάλη τύχη εάν όλες οι γυναίκες γεννιόταν ως... μαρσιποφόρα.
    Αυτό που με έκανε όμως να φθάσω στο να σας απευθύνω αυτή την επιστολή, είναι κάτι πέρα και πάνω από όλες τις πίκρες που η Ελλάδα συνολικά και η πόλη μου ειδικότερα με έχει ποτίσει...

    Απελευθέρωση άγριων πτηνών στο Γιούχτα (βίντεο)

    ΠΤΗΝΑ3Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11.30 το πρωί στην περιοχή του Γιούχτα στις Αρχάνες  ,η  απελευθέρωση - επανένταξη άγριων πτηνών  (Φιδαετός   και γεράκια) στη πανίδα του νησιού μας μετά από την αποθεραπεία τους στο Ελληνικό κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στην Αίγινα.
    Η προσπάθεια αυτή ήταν αποτέλεσμα τoυ  Ελληνικού κέντρου περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ)  σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  του Πανεπιστημίου Κρήτης ,το Δήμο Ηρακλείου και τη Περιφέρεια Κρήτης .
    Αρκετοί φίλοι της φύσης βρέθηκαν στο Γιούχτα, και είδαν από κοντά τα σπάνιας και εντυπωσιακής ομορφιάς πτηνά. Ήμασταν κι εμείς εκεί, και σας παρουσιάζουμε ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την απελευθέρωση των πτηνών (κάντε κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα).

    Χωρίς “στενό” πολιτικό μήνυμα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Χωρίς “στενό” πολιτικό μήνυμα ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, μετά τη μαραθώνια διαδρομή των 10 χιλιομέτρων:

    “Πριν από 2.500 χρόνια είχαμε τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Σήμερα, γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα μέσα από το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ειρήνης, της συνεργασίας, της αγάπης, του αθλητισμού.
    Και για μένα, είναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτή την ιστορική ημέρα, που προβάλει την Ελλάδα, την Ελλάδα που έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά που σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο.
    Να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της πάρα πολύ ωραίας γιορτής. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετέχουν.”

    Βέβαια η αναφορά στο μαραθώνιο που τρέχει η Ελλάδα έγινε, περίπου στο νόημα που είχα προβλέψει σε προηγούμενη ανάρτηση . Αλλά ήταν πολύ σύντομη, και δεν είχε πολιτικά υπονοούμενα για το πως φτάσαμε να τρέχουμε σαν τρελοί… Δεν υπέπεσε σε ατόπημα ο Γιώργος αυτή τη φορά, και κράτησε τις δηλώσεις του σε σωστά πλαίσια…Είναι μια πρόοδος και αυτή…

    Πάντως οφείλουμε να του πούμε συγχαρητήρια για τη συμμετοχή του, και για το παράδειγμα που δίνει η ενέργειά του αυτή κυρίως στα παιδιά της Ελλάδας.

    Επιτέλους τρέχουν προγράμματα για την εργασία!

    Μπορεί να άργησε λίγο η κυβέρνηση, και η ανεργία να πρόλαβε να εκτιναχτεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, όμως επιτέλους τις τελευταίες μέρες άρχισαν να τρέχουν διάφορα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ είτε για διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις ατόμων με αναπηρία και εργαζομένων ηλικίας 50 ετών και άνω, είτε για εύρεση εργασίας σε νεοεισερχόμενους στην αγορά, ηλικίας 16-24 ετών.

    Κι επειδή προφανώς είχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, και στα δύο παραπάνω προγράμματα βρίσκει κανείς πάρα πολλά θετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν επιχειρήσεις σε αυτά είναι Η ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ.

    Πολύ σημαντικά αυτά τα στοιχεία κατά την άποψή μου, που θα αποκλείσουν ΑΜΕΣΑ αυτές τις επιχειρήσεις που ψάχνουν μόνο και μόνο να πάρουν κάποια χρήματα από το κράτος, προσλαμβάνοντας κάποιους και απολύοντας κάποιους άλλους.

    Επειδή όμως τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι στοχευμένα είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες ηλικίες, θα πρέπει άμεσα ν’ ανακοινωθούν και άλλα για τον πολύ κόσμο, τον 35άρη, τον 40άρη και τον 45άρη, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το μέγιστο των υποχρεώσεων του βίου του, καθώς αυτές είναι οι ηλικίες που είναι βεβαρυμμένες με στεγαστικά δάνεια και οικογενειακές υποχρεώσεις (ανατροφή παιδιών).

    Πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα, αλλά και αιτήσεις υπαγωγής σε αυτά, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

    Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : 2-1 για την 8η αγωνιστική της superleague (Βίντεο)

    Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της superleague. Με δύο γκολ του Γάλλου Σισσέ στο 57’ και στο 62’ (πέναλτι) κέρδισε 2-1 τον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό με 2-1. Οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί στο σκορ με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ του Μιραλάς στο 37’ . Έτσι, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο –1 βαθμό τον Ολυμπιακό.

    Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί.