ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Εργασιακά: Απογοήτευσε ο κος Παπούλιας...

«Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες».

Κάρολος Παπούλιας: να δώσετε μάχη, να περιοριστούν οι απώλειεςΑυτό μόνο είχε να πει ο Κάρολος Παπούλιας στον Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη συνάντηση που είχαν χτες προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Μάλιστα συμπόνεσε και τον Υπουργό για τις δύσκολες ώρες που περνάει…Άλλο που δεν ήθελε και η Μάρθα Βούρτση του Υπουργικού Συμβουλίου, και άρχισε πάλι την κλάψα…

«Περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι.Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Για αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε, σε συνεννόηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να πάρουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ' αυτές τις δύσκολες περιστάσεις».

Στη συνάντηση αυτή φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Κάρολος Παπούλιας δεν προτίθεται να ασκήσει καμία πίεση στην κυβέρνηση, ώστε να αλλάξουν τα σημεία-τέρατα που αφορούν στις απολύσεις. Όταν ένας δημοσιογράφος πήρε την πρωτοβουλία και του είπε «Οι εργαζόμενοι πρσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε», αυτός αρκέστηκε να πει «Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα».

Έστω λοιπόν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πολίτευμα που ονομάζεται “Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”, δεν έχει αρμοδιότητα στα Προεδρικά Διατάγματα που ο ίδιος υπογράφει (λίγο δύσκολο, αλλά πάμε παρακάτω). Δεν έχει προσωπική άποψη; Δεν έχει υποχρέωση στον Ελληνικό λαό; Ας πει την άποψή του δημόσια.. Συμφωνεί ή δε συμφωνεί με την αύξηση των απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων που προωθεί η Κυβέρνηση;

Κι εντέλει, ας εξηγήσει και σε μας τους αμαθείς, που είχαμε εναποθέσει τις τελευταίες μας ελπίδες πάνω του, ποιες είναι ακριβώς οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας (πέρα από τις απολαβές και τη σύνταξη)….

Εγκύκλιοι για τις μετατάξεις υπαλλήλων από το ΥΠ.ΕΣ.

Δύο εγκυκλίους  για τις εθελοντικές μετατάξεις υπαλλήλων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.Η εγκύκλιος 9 αναφέρεται σε “Εθελοντικές μετατάξεις προσωπικού Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε Δήμους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 257 παρ.1 του ν.3852/2010”, ενώ η εγκύκλιος 10 σε “Μετάταξη προσωπικού των ιφυστάμενων κρατικών περιφερειών σε περιφέρειες του ν.3852/2010”. Διαβάστε ολόκληρο το περιεχόμενό τους στα link που σας δίνω παρακάτω, ή στο ypes.gr 

Εγκύκλειος 9                                                      Εγκύκλειος 10

Αφιερωμένο σε όσους μειώνουν τους μισθούς

Παραγωγικότητα, παραγωγικότητα, παραγωγικότητα είναι το?τρίπτυχο της επιτυχίας για τις σύγχρονες οικονομίες. Πολλά είπε η κυβέρνηση για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά ελάχιστα για την παραγωγικότητα η οποία είναι η βάση της ανταγωνιστικότητας.

Και όπως υποστήριζε ο αείμνηστος Αγγελος Αγγελόπουλος «η παραγωγικότητα αποβλέπει στην αποτελεσματική και ορθολογική χρησιμοποίηση των παραγωγικών πόρων για την παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος».

Δηλαδή αν θέλεις πολλά και υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες οφείλεις να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή της παραγωγικότητας. Και ασφαλώς οι χώρες με την υψηλότερη παραγωγικότητα είναι οι πλέον ανταγωνιστικές.

Για πολλούς η παραγωγικότητα συνδέεται ευθέως με το κόστος της εργασίας. Ομως η αντίληψη αυτή είναι παρωχημένη στις σύγχρονες τεχνολογικές κοινωνίες, γιατί η παραγωγικότητα εξαρτάται από την ποσότητα και ποιότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού, την τεχνολογία, την επιστημονική οργάνωση της εργασίας, την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και ασφαλώς τη δημόσια διοίκηση.

Εξάλλου, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής του MIT Λέστερ Θάροου, σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, οι καλύτερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι είναι και οι πιο παραγωγικοί.

Συνεπώς η υψηλότερη ή χαμηλότερη παραγωγικότητα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της εργασίας, ούτε υπόθεση μόνο των εργαζομένων, ώστε να εξαρτάται από το ύψος των αμοιβών.

Είναι ζήτημα που συνδέεται ευθέως με τις επενδύσεις, την τεχνολογία, το μάνατζμεντ που ανήκει στη σφαίρα ευθύνης των επιχειρήσεων. Συνεπώς αν αυτές επενδύουν σε τεχνολογία, σε επιμόρφωση και ειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού και έχουν καλύτερο μάνατζμεντ, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Αν επίσης βελτιωθεί η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, συνδεθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση με την οικονομία, εφαρμοστούν εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης τότε αυξάνεται η παραγωγικότητα. Όμως, αυτό απαιτεί συγκροτημένο κυβερνητικό σχέδιο, που δυστυχώς δεν βλέπουμε όσο κι’ αν ψάχνουμε.

του Θανάση Λυρτσογιάννη, από την imerisia.gr

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σιγά μην ανοίξουν οι λογαριασμοί υπουργών…

Ανοίγουν λογαριασμοί 10 υπουργώνΔιαβάζω σήμερα σε πάρα πολλά ενημερωτικά sites τον πολύ πιασάρικο τίτλο: “Ανοίγουν λογαριασμοί  υπουργών”. Η πρώτη μου σκέψη ήταν “επιτέλους, εισακούστηκαν οι απαιτήσεις των εκατομμυρίων πολιτών, όπως αυτές εκφράστηκαν όλο αυτό το διάστημα μέσα από διαδηλώσεις και από blogs”… Μετά όμως είπα: δε διαβάζω και τα ψιλά γράμματα, να δω τι ακριβώς έγινε, πως βρέθηκε λύση σε αυτό το νομικό πρόβλημα, αφού οι υπουργοί έχουν ασυλία”…Και αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα κράτησε η χαρά μου…

Στο κυρίως σώμα των άρθρων, αναφέρεται ότι μετά από απόφαση των μελών της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, θα αποσταλούν προσωπικές επιστολές στους Γιάννο Παπαντωνίου, Ακη Τσοχατζόπουλο, Τάσο Μαντέλη, Χρίστο Βερελή, Νίκο Χριστοδουλάκη (από πλευράς ΠΑΣΟΚ) και Γιώργο Αλογοσκούφη, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Βουλγαράκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Βύρωνα Πολύδωρα (από πλευράς ΝΔ). Στις επιστολές αυτές θα ζητείται από τους εν λόγω πρώην υπουργούς να ανοίξουν οικειοθελώς τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να παρουσιάσουν τις συναλλαγές τους για την περίοδο που κατείχαν υπουργικές θέσεις στα υπουργεία Οικονομίας, Μεταφορών και άλλα και το ελληνικό δημόσιο προχώρησε σε συμβάσεις με την εταιρεία Siemens.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ…Δεν καταλαβαίνω, λεπτομέρεια θεωρείται αυτό το πράγμα από τους δημοσιογράφους , που κατά τ’ άλλα ασκούν το λειτούργημα της ενημέρωσης, ώστε να μην περιλαμβάνετε στους τίτλους αυτό το μικρό “αν θέλουν”, ή το “οικειοθελώς”; Τόσο πολύ χώρο πιάνει πια; Τόσο ασήμαντο είναι;

Για άλλη μια φορά, η δημοσιογραφία παίζει το παιχνίδι των πολιτικών. Ξέρω ότι θέλουν να πουλήσουν, και σαν τίτλος είναι πιο πιασάρικος χωρίς το “οικιοθελώς”. Όμως είναι η μισή αλήθεια..Αυτή που βολεύει τους πολιτικούς, που θέλουν να δείξουν  ότι αυτοί έχουν τη βούληση να βρουν την άκρη στην υπόθεση Siemens….Απλά βρε παιδί μου δεν τους αφήνει το νομικό καθεστώς…

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ – ΝΙΓΗΡΙΑ 2-1. ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Ελλάδα- Νιγηρία 2-1. Βίντεο με το γκολ της νίκης…

Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Στο σημερινό παιχνίδι με τη Νιγηρία,παρόλο που βρέθηκε να χάνει στο 16’ με σκορ 0-1 από ένα απίστευτο λάθος της άμυνας σε στημένη φάση (φάουλ του Ούτσε), κατάφερε να συνέλθει και ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Μετά την αποβολή Νιγηριανού παίχτη (Κάιτα) για αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης, και με σημαντική βοήθεια από τον πάγκο, πήρε τα ηνία του αγώνα. Σε πρώτη φάση ισοφάρισε στο 44’ με σουτ του Σαλπιγγίδη (το πρώτο μας γκολ σε τελική φάση μουντιάλ), ενώ σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου χάθηκαν πολλές απίστευτες ευκαιρίες από τους διεθνείς μας, αλλά και μία από τους Νιγηριανούς.Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ένας από τους καλύτερους παίκτες της εθνικής, ο Βασίλης Τοροσίδης. Απολαύστε το….

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο, και ο Λοβέρδος αυξάνει τις απολύσεις!!!

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας  στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)σκαρφαλώνοντας στο 11,6%. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 9,3%. Μάλιστα στις γυναίκες και στους νέους το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο (15,9% και 29,8% αντίστοιχα).Και αυτό την ίδια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση, δια του υπουργού εργασίας κου Λοβέρδου, προτείνει αύξηση των απολύσεων και μείωση της αποζημίωσης (δες εδώ) !!!

anergia

Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα πω αυτό που σκέφτονται όλοι, και που πιθανότατα θα συμβεί κιόλας: του χρόνου τέτοια εποχή, πόσο θα έχει φτάσει η ανεργία με τα μέτρα που προωθούνται; Σίγουρα πάνω από 20% !!! Και αντί να παίρνει μέτρα η κυβέρνηση να το αποτρέψει αυτό , στηρίζοντας τις επιχειρήσεις με αναπτυξιακά προγράμματα και άλλες τυχόν διευκολύνσεις, κάνει ακριβώς το αντίθετο…

Τελικά στερείται απλής λογικής αυτή η κυβέρνηση..και αυτό είναι το σοβαρότερό της πρόβλημα….

Στην Κρήτη ο Κινέζος αντιπρόεδρος.Συμφωνία για το Κρητικό ελαιόλαδο

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου υπέγραψε 14 συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, βρέθηκε χθες το απόγευμα και στο Ηράκλειο. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής συναντήθηκε με τη  Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη. Το βασικό θέμα συζήτησής τους ήταν το Κρητικό ελαιόλαδο, για το οποίο επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για την απορρόφηση 250 τόνων ελαιολάδου από την Κινεζική αγορά. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι θα ζητηθούν άλλοι 50 τόνοι, ενώ απευθυνόμενος στη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Σχοιναράκη ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μη στεναχωριέστε για τις πωλήσεις ελαιολάδου, σε πέντε χρόνια θα ζητάμε τόσες ποσότητες που δεν θα μπορείτε να μας δώσετε"!
alt
Καλά τα νέα λοιπόν για τους Κρητικούς ελαιοπαραγωγούς, που τα τελευταία χρόνια βλέπουν συνεχώς τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος, αφού οι τιμή του ελαιολάδου “εξαιρετικής ποιότητας” κυμαίνεται γύρω στα 2 ευρώ… Μέσα από αυτή τη συμφωνία ελπίζω να προκύψει κάτι θετικό..

Πρέπει όμως κι εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια, ώστε το προϊόν που θα φτάσει στην Κίνα να είναι τυποποιημένο και πιστοποιημένο. Και να μη διανοηθούν κάποιοι επιτήδειοι  αγροτοσυνδικαλιστές να εκμεταλλευτούν και αυτή την ευκαιρία για να αυξήσουν την περιουσία τους με διάφορα τεχνάσματα και νοθείες…. Να σκεφτούν έστω για πρώτη φορά στη ζωή τους τον Κρητικό αγρότη που χαραμίζει τα χρόνια του στα χωράφια, και δε βγάζει ούτε τα έξοδα παραγωγής…

Έχουμε λοιπόν μια πολύ σοβαρή ευκαιρία ν’ αποδείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι το Κρητικό ελαιόλαδο είναι ανώτερο από αυτό της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Τυνησίας, της Αλγερίας και το Μαρόκου… Να βγούμε “λάδι” δηλαδή που λέμε και στα μέρη μας… Ας μη την χαραμίσουμε και αυτή…

Το μπαλάκι στον κ. Παπούλια για τα εργασιακά…

Χτες ο Υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να ξαφνιάσει δυσάρεστα το Πανελλήνιο. Με δύο σχέδια προεδρικών διαταγμάτων που έδωσε στους κοινωνικούς εταίρους δήθεν για διαβούλευση, υπερέβη ακόμα και αυτά που αναφέρονταν στο μνημόνιο της Ελλάδας με την Τρόικα για τα εργασιακά:

  • Στο 5% αντί του 4% που προβλέπονταν αρχικά , διαμορφώνεται το ποσοστό των απολύσεων για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους
  • για επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους μπορούν να απολύουν μέχρι έξι εργαζόμενους το μήνα
  • για τις αποζημιώσεις προβλέπεται η μείωση από ένα μήνα έως τέσσερις το πολύ της περιόδου προειδοποίησης πριν την απομάκρυνση ενός υπαλλήλου.Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 2 μήνες ως 10 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση ένα μήνα πριν από την απόλυση. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 10 χρόνια συμπληρωμένα ως δεκαπέντε 15 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 2 μηνών πριν από την απόλυση. Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 15 ως είκοσι 20 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 3 μηνών πριν από την απόλυση. Τέλος, για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 20 χρόνια συμπληρωμένα και άνω, απαιτείται προειδοποίηση τεσσάρων μηνών πριν από τη λύση της σύμβασης εργασίας

Να σημειωθεί ότι σήμερα εάν ο εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενο εγγράφως τόσους μήνες όσο τα μηνιάτικα που δικαιούται ως αποζημίωση, τότε το ποσό της αποζημίωσης μειώνεται στο μισό. Μάλιστα η αποζημίωση θα δίνεται σε διμηνιαίες δόσεις, λες και

Σαν να μην έφταναν όμως τα παραπάνω, έβαλε και τα θεμέλια για τη δημιουργία της γενιάς των 600 ευρώ..Οι νέοι ηλικίας έως 21 ετών θα προσλαμβάνονται όταν εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με το 80% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου, ενώ για τους νέους από 21 έως 25 ετών το ποσοστό προσδιορίζεται στο 85%. Κάτι λιγότερο δηλ. από 600 ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα..

Αυτός είναι κυρίες και κύριοι ο σοσιαλιστής Υπουργός Εργασίας κος Ανδρέας Λοβέρδος…Ίσως θα ήταν καλύτερα από εδώ και στο εξής να τον φωνάζουμε Υπουργό Ανεργίας, ή Υπουργό Κερδοφορίας Επιχειρήσεων…Θα του ταίριαζε καλύτερα νομίζω…

Για να πούμε όμως και “του Λοβέρδου το δίκιο”, υπάρχει πρόβλεψη στα διατάγματα αυτά για τους ηλικιωμένους που απολύονται και βρίσκονται σε στάδιο πριν τη συνταξιοδότηση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις. Εφόσον είναι αδύνατη η τοποθέτησή τους σε θέση εργασίας κατά τη διάρκεια της επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, έχουν το δικαίωμα της αυτασφάλισης, στην οποία υποχρεούται ο εργοδότης να συμμετέχει με το 50% του κόστους για ασφαλισμένους 57-60 ετών, και με το 80% του κόστους για ασφαλισμένους 60-64 ετών.Επίσης ο αριθμός των απολυομένων ηλικίας 55 έως 64 ετών, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10 % του συνολικού αριθμού των απολυομένων. Ουσιαστικά δηλαδή δίνονται αντικίνητρα στις επιχειρήσεις, αποτρέποντάς τις επί της ουσίας να απολύουν για ψύλλου πήδημα ανθρώπους που θέλουν λίγα χρόνια να συνταξιοδοτηθούν.

Τα προεδρικά αυτά διατάγματα βέβαια, για να ισχύσουν, θα πρέπει να υπογραφούν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια. Κατά καιρούς ο κος Παπούλιας έχει κάνει δηλώσεις και παρεμβάσεις υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Τώρα  όμως ήρθε η ώρα να αποδείξει έμπρακτα τις κοινωνικές του ευαισθησίες, αρνούμενος να υπογράψει τα Προεδρικά αυτά Διατάγματα ως έχουν. Οφείλει στο παρελθόν του αλλά και στον Έλληνα εργαζόμενο να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, και να αναγκάσει τον υπουργό να τροποποιήσει τα σημεία-τέρατα που αφορούν τις απολύσεις προς το ευνοϊκότερο.. Αλλά πάνω απ’ όλα, οφείλει στη Δημοκρατία να αποδείξει ότι ο Πρόεδρός της δεν είναι μια απλή “γλάστρα” με  τυπικό ρόλο, αλλά ο Ανώτερος Πολίτης της χώρας που έχει τον πρώτο ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνονται για το μέλλον της…

Σχετικές αναρτήσεις:  Έρχεται καυτό καλοκαίρι στα εργασιακά , Συμβάσεις μαθητείας;;;

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τα νέα της Εθνικής πριν τον αγώνα με τη Νιγηρία

Λίγο πριν την κρίσιμη μάχη με τη Νιγηρία, ο Ρεχάγκελ τόνισε ότι η Εθνική θα παρουσιαστεί πανέτοιμη για τη νίκη: "Αν είχαμε τον Μέσι, θα ήμασταν διαφορετικοί".

Ο Γερμανός εκλέκτορας επεσήμανε: "Μετά την ήττα από τη Νότιο Κορέα ανασυγκροτηθήκαμε και αύριο θα κάνουμε πράξη αυτό που έπρεπε να κάνουμε από το πρώτο ματς. Στο πρώτο παιχνίδι έγιναν ατομικά λάθη, αλλά αύριο θα δείξουμε ότι έχουμε ακόμα ελπίδες. Θα δώσουμε τη μάχη. Όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι, μόνο ο Κατσουράνης έχει μικρές ενοχλήσεις, αλλά δεν είναι τίποτα σημαντικό. Θα κατέβουμε με μία ομάδα η οποία θα είναι πανέτοιμη και θα κάνει ότι είναι δυνατόν. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος ούτε είναι ίδιος με τον άλλον. Ούτε να κάνεις προγνωστικά είναι εύκολο. Είδατε χθες τι έγινε με τη Βραζιλία".

Αναφορικά με τον αντίπαλο προπονητή, ο Ρεχάγκελ τόνισε: "O Λάγκερμπακ είναι ένας προπονητής με εμπειρία, αλλά εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Θα τα πάμε καλά νομίζω, αλλά ένα δευτερόλεπτο απροσεξίας είναι αρκετό για να δεχτείς ένα γκολ. Θα προσπαθήσουμε από την αρχή να προστατεύσουμε την εστία μας γιατί οι αντίπαλοί μας είναι ψηλοί και δυνατοί και πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Για τον καιρό ο Γερμανός ήταν κάθετος: "Οι παίκτες παίζουν καλύτερα με λίγο κρύο παρά με ζέστη. Δε αποτελεί δικαιολογία ο καιρός. Θα παίξουμε όπως θα παίξουν και όλοι οι άλλοι".

Κληθείς να μιλήσει για το σύστημά του είπε: "Εμείς προσέχουμε και το κέντρο και την άμυνα και την επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε γκολ και να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα μας και κάθε ευκαιρία. Εμείς παίζουμε με τον τρόπο μας και έτσι φτάσαμε εδώ. Όταν ανέλαβα την ομάδα, παίζαμε διαφορετικά, Νομίζω ότι από τότε έχουμε προοδεύσει, αλλά αν είχαμε τον Μέσι ή τον Κακά θα παίζαμε διαφορετικά. Δεν θέλω να μιλήσω για αδυναμίες της Νιγηρίας. Είναι προφανές για ποιον λόγο".

Ο Φάνης Γκέκας είπε: "Είναι ένα δύσκολο ματς. Αρχίσαμε και οι δύο με κακό αποτέλεσμα. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει το παιχνίδι αυτό. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να ευχαριστηθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη για να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι ότι καλύτερο το θέαμα στο Μουντιάλ. Οι ομάδες ψάχνουν τον εαυτό τους, στη συνέχεια περιμένω βελτίωση.

Η Νιγηρία είναι καλή ομάδα αλλά πρέπει να προσέξουμε τη δική μας. Να μην δεχτούμε γκολ και να βάλουμε ένα για πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Δεν αυξάνει την πίεση το γεγονός ότι δεν έχουμε σκοράρει σε Μουντιάλ, αντίθετα μας ανοίγει η όρεξη για να παίξουμε καλύτερα.
Σίγουρα επηρεάζουν οι βουβουζέλες γιατί οι παίκτες δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Καλό θα είναι πάντως να σταματήσουν.

Τέλος ο Σωτήρης Νίνης τόνισε: "Αύριο έχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το έχουμε καταλάβει όλοι αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Είναι η τελευταία ευκαιρία, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να γίνει κάτι καλό. Σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις αποτέλεσμα, αλλιώς θα φύγεις με σκυμμένο κεφάλι. Αν παίξουμε καλά, θα έρθει το γκολ. Δεν ξέρω αν αν θα παίξω, το ξέρει ο προπονητής. Εγώ είμαι διαθέσιμος όποτε μου ζητηθεί.

Δεν παίζουμε για πρώτη φορά με κρύο, δεν θα είναι πρόβλημα ο καιρός. Συμφωνώ με τον Γκέκα για τις βουβουζέλες. Είναι πολύ δυνατός ο θόρυβος και δεν μπορείς να συνεννοηθείς".

 

πηγή: contra.gr     video: in.gr  /  mega channel

Ισχυρή άνοδος των κοινωνικών επιχειρήσεων

imageΈνα νέο επιχειρηματικό μοντέλο κερδίζει έδαφος χρόνο με το χρόνο στη Μ. Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο παρά τη διεθνή ύφεση παρουσιάζει πρωτοφανή ανάπτυξη και κερδοφορία.

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις είναι οργανισμοί που λειτουργούν με βάση τους κανόνες της αγορές προκειμένου να πετύχουν κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. Πρόκειται για ένα ολόκληρο κίνημα που έχει βρει υποστηρικτές και εφαρμογή στην Ευρώπη, τη Β. Αμερική και την Αφρική. Σε αυτό το κίνημα υπάρχουν δύο μοντέλα λειτουργίας, το κερδοσκοπικό μοντέλο και το μη-κερδοσκοπικό μοντέλο. Στόχος τους πάντα είναι η επίτευξη κοινωνικών στόχων και η προστασία του περιβάλλοντος και παραμένουν πάντα στο επίκεντρο της λειτουργίας τους.

Διαβάστε περισσότερα στην kathimerini.gr

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΗ!

image Τελικά το ζήσαμε και αυτό. Επί υπουργίας Ευ.Βενιζέλου, ενός πολιτικού που υποσχέθηκε ότι θα εξαφανίσει του Παραλόγου τη θητεία, ο Παραλογισμός φτάνει σε άλλη διάσταση.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, την Παρασκευή 11-6, ενώ οι φαντάροι έπαιρναν φύλλο πορείας και ξεκίναγαν για τις Μονάδες της παραμεθορίου όπου στέλνονταν πρώτη μετάθεση, τους κάλεσαν  να πάνε στο Εφοδιασμό για να καλύψει το Κέντρο Εκπαίδευσης τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι των φαντάρων.

Αντί λοιπόν στους στρατιώτες να καταβληθούν οι μισθοί που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης και να τους δοθούν τα Οδοιπορικά, τους διέταξαν να υπογράψουν σε μια Ονομαστική Κατάσταση ότι παρέλαβαν Δύο Κονσέρβες Φασόλια και μερικά φακελάκια με κόκκους ζάχαρη, λέγοντας ότι «Λεφτά Δεν Υπάρχουν»!

Οι καταγγελίες που έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων προέρχονται από περισσότερους των ενός λόχους, ενώ θυμίζουμε ότι η Σειρά Κατάταξης Μαΐου είναι ιδιαίτερα πολυπληθής.

Με ευθύνη λοιπόν της διοίκησης του κέντρου Κατάταξης και των εμπλεκόμενων αξιωματικών ν και υπαξιωματικών όχι μόνο «έφαγαν» τους μισθούς των φαντάρων, αλλά τους υποχρέωσαν κιόλας να αναλάβουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους το κόστος μεταβίβασης τους ως μετατιθέμενοι στις μονάδες.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι το υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι διοικητές των μονάδων Καταργούν στην πράξη τον μισθό των 8 ευρώ με τον οποίο πληρώνουν τον κόπο των στρατιωτών.

Μέγα θέμα προκύπτει από το εξής: Η έννοια των υπεύθυνων αξιωματικών-υπαξιωματικών ήταν να υπογράψουν οι μετατιθέμενοι φαντάροι ότι πήραν τις κονσέρβες και τη ζάχαρη. Όχι πραγματικά να τα πάρουν οι τελευταίοι.

Επειδή οι φαντάροι υπερήφανα αρνήθηκαν τις περισσότερες φορές να πάρουν κονσέρβες και ζάχαρη, αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δημιουργήθηκε ένα υπόλοιπο από χρήματα και προϊόντα που αντιστοιχούν σε αυτά, που εικονικά φαίνεται ότι δόθηκαν στους φαντάρους. Ποιος κερδίζει από αυτό το απόθεμα;

Αναρωτιόμαστε, πιστεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι οι φαντάροι μπορούν να εφαρμόσουν μεσοπολεμικές μεθόδους κλήρινγκ, ανταλλάσσοντας κονσέρβες και  ζάχαρη με τα εισιτήρια ΚΤΕΛ και πλοίων, προκειμένου να φτάσουν στις μονάδες της παραμεθορίου;

Η Υποχρεωτική θητεία αποδεικνύεται ξανά ως ωμή φορολόγηση της εργατικής οικογένειας, περίοδος σκληρής εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων, συμπλήρωμα της πολεμικής προετοιμασίας των Αναλώσιμων της πρώτης γραμμής.

Αποκαλύπτεται η βαθιά ταξικότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που «καμαρώνει» την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των γόνων πλουσίων οικογενειών  στα «χαρακώματα των ακτών της Χονολουλού», συμβάλλει στην επιδείνωση της ανέχειας και απόγνωσης για την εργαζόμενη πλειοψηφία, την ώρα που ο κόσμος του πλούτου κάνει προκλητική επίδειξη πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι στο κατάστρωμα-πίστα του Αβέρωφ.

Μήπως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος αισθάνονται την ανάγκη να δώσουν κάποιες εξηγήσεις;

Καλούμε τους φαντάρους που τυχόν υπέστησαν ανάλογα μέτρα να μας τα καταγγείλουν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437      Diktiospartakos.blogspot.com

Παράσταση Διαμαρτυρίας Μαθητών και Εργαζομένων της Σχολής Τυφλών Θεσ/νίκης

Περισσότερα στο skai.gr

Είμαστε σοβαροί;!;! Από τις περικοπές στη Σχολή Τυφλών θα σωθεί η Ελληνική Δημοσιονομική Δημοκρατία;!;!!

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ…

 

melina

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Υποβάθμιση……βιοτικού επιπέδου…

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τέσσερις βαθμίδες προέβη ο οίκος αξιολόγησης Moody's, τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία εκείνων που θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αποπληρώσουν το δημόσιο χρέος…..Τώρα κάτι μας είπαν…. Βέβαια οι δικοί μας επαναστάτησαν… “Η υποβάθμιση δεν αντανακλά ούτε την πρόοδο των τελευταίων μηνών ούτε τις προοπτικές που ανοίγονται από την δημοσιονομική εξυγίανση”, τονίζει σε ανακοίνωση του το Υπ. Οικονομικών. Ακόμα και οι ελεγκτές της τρόικας είπαν καλά λόγια :«Προς το παρόν είμαστε αισιόδοξοι. Γίνεται καλή δουλειά», είπε ο κ. Αμαντέους Αλφατάζ. “ Ο προϋπολογισμός εκτελείται βάσει προγράμματος”. Για τον πληθωρισμό λίγο μόνο ανησύχησαν, ο οποίος έχει φτάσει στο 5,4% αλλά δε βαριέσαι….Ψιλά γράμματα γι’ αυτούς που δεν ψωνίζουν στην Ελλάδα…

Για την άλλη, τη μεγάλη υποβάθμιση, δε μας μιλάει κανείς…Την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου…Αυτή που συντελέστηκε μέσα σε μερικούς μήνες, με τη ραγδαία αύξηση των φόρων και τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, και επιδόματα…Και είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε μόνο για να ξεπληρώνουμε τα δάνειά μας, και να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των παιδιών μας…Κι αυτό όσοι είμαστε τυχεροί κι έχουμε δουλειά…Γιατί υπάρχουν και άλλοι σε χειρότεροι μοίρα, κι άλλοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα…

Αυτή είναι για μένα η πραγματική υποβάθμιση…τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα…

Συναυλία για την ενίσχυση της εταρίας νόσου Alzheimer "Αλληλεγγύη"

Ο Δήμος Ηρακλείου και η εταρία νόσου Alzheimer "Αλληλεγγύη", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2010", παρουσιάζουν σε Παγκόσμια Πρώτη το έργο ΓΑΙΑ του συνθέτη Δημήτρη Ζαϊμάκη.

Συμμετέχει Ορχηστρικό Σύνολο, το Κουιντέντο  Εγχόρδων και η Παιδική Χορωδία του Δήμου και οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Μυρτώ Γεωργιάδου και Γιάννης Ιδομενέως.



Θα διεξαχθούν δύο παραστάσεις, τη Δευτέρα 21/6 (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) και την Τρίτη 22/6, στην Πύλη Βηθλεέμ και ώρα 21:30.


Διαβάστε το σχόλιο του συνθέτη για το έργο:
ΓΑΙΑ

Ξεκινούν οι μετατάξεις υπαλλήλων σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες

Για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες, ξεκινά η διαδικασία των μετατάξεων, εν όψει της δημιουργίας των 325 Δήμων και των 13 Αιρετών Περιφερειών βάσει του «Καλλικράτη» .

Λεπτομέρειες και διευκρινίσεις επί της διαδικασίας αναμένονται τις επόμενες μέρες, οπότε κι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε ο κ. Ντόλιος θα έχει την Τρίτη συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες Συλλόγων Εργαζομένων Νομαρχιών και Περιφερειών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η εγκύκλιος θα ορίζει χρονοδιάγραμμα 3 μηνών από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Οι αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις υπολογίζεται ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μες τον Ιούλιο, ενώ το επόμενο δίμηνο (Αύγουστο - Σεπτεμβριο) θα αφορά στις υποχρεωτικές μετατάξεις, που εκτιμάται ότι θα είναι και οι περισσότερες.

Αναφορικά με αυτές το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευτεί ότι οι υπάλληλοι θα μεταταγούν στην ίδια ή κοντινή περιοχή της σημερινής τους κατοικίας κι εργασίας και πάντως στην ίδια πόλη, καθώς κι ότι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Όσον αφορά στο είδος των νέων θέσεων, που θα καλυφθούν με μετατάξεις, οι πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Εσωτερικών να στοχεύει κυρίως σε οργανικές κι όχι προσωποπαγείς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλείψεις στα νοσοκομεία….

 

flag

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ-άντρες-γυναίκες


Προς γυναίκες......

Το ποδόσφαιρο δεν είναι καμμιά επιστήμη.Δύο- τρεις απλοί κανόνες υπάρχουν, γιατί περισσότεροι θα μπέρδευαν τους άντρες.....τόσο τους παίχτες, όσο και αυτούς που το παρακολουθούν.......Απλά τα πράγματα.

Στο Μουντιάλ υπάρχουν εκατοντάδες άντρες (11 παίκτες ΕΠΙ Χ ομάδες + προπονητές,βοηθοί,οπαδοί κτλ). Σε τόσο κόσμο, κάποιοι ωραίοι θα υπάρχουν.Και υπάρχουν......Χαίρεται το μάτι σου.....(παλιά έβγαζαν τις μπλούζες τους και φαίνονταν οι κοιλιακοί που όλοι ζηλεύουν.....και γι'αυτό το απαγόρευσαν!!!!!).
Εμένα προσωπικά μου αρέσει όταν αγκαλιάζονται φιλικά, αλλά και όταν τσακώνονται.

Δεν είμαστε υποχρεωμένες να υποφέρουμε.Προσαρμοστείτε.....Τα μακρινά γκολ είναι απολαυστικά.Γενικά τα γκολ είναι ωραία.Δείτε τα καμμιά φορά,έχουν ενδιαφέρον.

Υ.Γ Υπάρχουν και άλλες πιο καλές φωτογραφίες παιχτών.Ερευνήστε το......
Ronaldo Cristiano (ο Πορτογάλος, όχι ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο)

Προς άντρες.......

Καλή μπάλα.Καλά να περάσετε, για να περάσουμε κι εμείς καλά.....

Με τις 'ευλογίες' Μαξίμου οι υποψηφιότητες Αρναουτάκη-Κουράκη

image

Ήταν αναμενόμενο. Και ο κ.Αρναουτάκης και ο κ.Κουράκης που ουσιαστικά ανήγγειλαν την υποψηφιότητά τους σήμερα (σ.σ. χθες) για Περιφέρεια και δήμο αντίστοιχα έχουν πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου. Την υποψηφιότητά του για την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα, επίσημα, όπως άλλωστε εδώ και μέρες έχει δημοσιεύσει το "Creta Live", ο υφυπουργός Οικονομίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Στοά Μακάσι, στο Ηράκλειο. "Έχω ήδη ενημερώσει τα αρμόδια όργανα. Με ενδιαφέρει να υπηρετήσω τη χώρα σε αυτή τη νέα εποχή", τόνισε ο κ. Αρναουτάκης δείχνοντας ότι έχει λάβει τις...ευλογίες Παπανδρέου για τον σκοπό αυτό.
Στην ίδια εκδήλωση ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη Κρήτης, σημειώνοντας οτι τον ενδιαφέρει ο νέος δήμος που πρόκειται να δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του σχεδίου "Καλλικράτης". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι των υπό ένταξη περιοχών στο νέο δήμο Ηρακλείου, κκ Σισαμάκης, Μπολάκης, Βιτώρος και Ματθαιάκης έχουν ήδη ταχθεί και συμφωνήσει υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Κουράκη, ως επικεφαλής για το νέο σχήμα.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα, η πρόταση που κατέθεσαν φίλοι, προκειμένου να είμαι υποψήφιος για την αιρετή περιφέρεια". Σημειώνεται οτι, χθες, ο βουλευτής εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του στη μάχη για την αιρετή περιφέρεια Κρήτης ενώ παρών έχουν δηλώσει και οι κ.Γιάννης
Σκουλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Δημήτρης Σαρρής και Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

πηγή: cretalive.gr

Τυχαίο...;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ανακαλύφθηκαν στο Αφγανιστάν τεράστια αποθέματα μεταλλευμάτων (περισσότερα εδώ).

Για το Αφγανιστάν, λοιπόν, έχουμε και λέμε:
  1. είναι κομβικό σημείο για τα πετρέλαια της Μ. Ανατολής και της Κασπίας,
  2. Αμερικανικός Στρατός δίπλα στο ανεξέλεγκτο Ιράν (το έχουν κυκλώσει από Ιράκ και Αφγανιστάν),
  3. ο "πρώην" ευνοούμενος των ΗΠΑ, Μπιν Λάντεν, άπιαστος από τη φοβερή και τρομερή super high-tech CIA,
  4. η σύμμαχος χώρα των ΗΠΑ, το Πακιστάν, υποστηρίζει υπόγεια τους Ταλιμπαν.... (διαβάστε  εδώ),
  5. ο πόλεμος του Αφγανιστάν έσωσε (το 2004) την ήδη καταρρέουσα κυβέρνηση Μπους και τους πετρελαιάδες που την υποστήριζαν και άρα και τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητές τους
  6. ο πόλεμος αυτός οδήγησε σε παγκόσμια συρρίκνωση των ατομικών ελευθεριών (μάλιστα, είπαμε και "ευχαριστώ" που μας έσωσαν),
  7. ο πόλεμος αυτός έχει ενισχύσει την τάση για τρομοκρατικές ενέργειες και έχει επιτείνει το γενικότερο χάος
  8. και τώρα, ανακαλύψαμε και τεράστια αποθέματα μεταλλευμάτων....
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!!

Και παρεμπιπτόντως, κάτι που μας αφορά άμεσα και δεν είναι καθόλου άσχετο με όλα αυτά. Ο περιβόητος, και ύποπτος για τη σχέση του με τη χούντα του '67, Henry Alfred Kissinger, ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί με Νόμπελ Ειρήνης (!!!), είχε δηλώσει:
"Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας"

Ακόμα κι αν η δήλωση αυτή δεν υπήρξε ποτέ, μου φαίνεται πως το καταφέρανε όμορφα και αναίμακτα.

Τυχαίο...;

Ο ΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΛΕΙ… [2/2]


Συνεχίζοντας λοιπόν το προηγούμενο άρθρο θα αναφερθώ προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν λύσεις και διεξόδους στην σημερινή κατάσταση.

  • Βασικό είναι να πιστέψουμε και να κατανοήσουμε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.
  • · Να δούμε τα πράγματα σαν μια ευκαιρία για αλλαγή και να βάλουμε υψηλούς στόχους.
  • · Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτό που κάνουμε ό,τι και αν είναι.
  • · Να αγαπήσουμε τον τόπο που λέγεται Ελλάδα αποβάλλοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά όσα είναι αυτά που αμαυρώνουν την εικόνα της.
  • Να είμαστε απαιτητικοί πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους.
  • Προσφορά ποιοτικής εργασίας και ποσοτικοποίησή της.
  • Μετρήσιμες αποδείξεις απόδοσης και απαίτηση ανάλογων αμοιβών.
  • Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τον χλευασμό και την αρκετά άδικη κριτική από τα ξένα κράτη και μέσα.
  • Δεν είναι δυνατόν να μην τους αποδείξουμε ότι σφάλουν όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.
  • Η ιστορία δεν μπορεί να ξεγράψει τον Λεωνίδα και τους 300 ούτε γεγονότα όπως η μάχη της Κρήτης αλλά και πολλά άλλα.
  • Μπορούμε να κάνουμε το ΔΝΤ να λειτουργήσει προς ώφελός μας.
  • Δεν είναι δυνατόν να είμαστε ακόμα στο ΕΓΩ και όχι στο ΕΜΕΙΣ όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.
  • Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε (;) να έχουμε βουλευτές και πολιτικούς που ασχολούνται με τα ρουσφέτια και τις μεταθέσεις στον στρατό.
  • Δεν ειναι δυνατόν να ανεχόμαστε (συμ)πολίτες που ανέχονται το παραπάνω.
  • Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε ανενημέρωτους και ανενεργούς πολίτες.
  • Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μια νεολαία επαναστατική και πεισματάρα.
  • Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια μέση ηλικία ριψασπίς.
  • Δεν είναι δυνατόν να μην απαιτούμε διαφάνεια, ανταγωνισμό και ποιότητα στις υπηρεσίες που δίνουμε αλλά και αγοράζουμε.

· Επισυνάπτω μια εικόνα που εμπεριέχει εμπειρία και άποψη ζωής 100 ετών. Νομίζω τα λέει όλα.

  • Δεν είναι δυνατόν να μην παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας
  • Είναι δυνατόν να φοβόμαστε;
  • Είναι δυνατόν μόνο να ελπίζουμε;
  • Είναι δυνατόν (να δεχόμαστε) να μην είμαστε ελεύθεροι;

Αφού λοιπόν με το τραγούδι δεν είδαμε προκοπή καιρός να αναζητήσουμε το ιδανικό... (βλ. φωτό)

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Γιορτή του πατέρα: ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

Από το ιστολόγιο του Γιάννη Ανδρεόπουλου :

Το χαμόγελο του Μπαμπά.

Κολώνα του σπιτιού! Σε φώναζε η μαμά.                                            Και ‘συ, πίνοντας τον καφέ σου στο τραπεζάκι της κουζίνας, την άκουγες με ικανοποίηση.

Τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μού ‘λεγες παραμύθια ..                 Αλήθεια.. που τους έβρισκες τόσους βασιλιάδες;                                Και με το τέλος, μου φώναζες.. «Πρίγκιπά μου!» και μ’ έστελνες να κοιμηθώ.

Θυμάμαι όλες σου τις μεταμορφώσεις, απ’ του χρόνου την σμίλη. Νεαρός, με σγουρά μαλλιά, με το γαρύφαλλο στο πέτο και το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο.

Μετά, τριανταπεντάρης, σαρανταπεντάρης…                                    Και τώρα… μια τεράστια φαλάκρα….Και λίγο γκρίζο στους κροτάφους.                                                                                       Όμως σού ‘μεινε το καλύτερο.

Το χαμόγελό σου.

…………………………………………………………………………………………..

Αυτό το ποίημα γράφτηκε από το Γιάννη Ανδρεόπουλο, για έναν πατέρα στην Αυστραλία που περνούσε τότε δύσκολες ώρες από σοβαρό κλονισμό της υγείας του, μετά από παράκληση των παιδιών του…

Όμως οι λόγοι υγείας δεν είναι οι μόνοι για τους οποίους οι πατεράδες περνάνε δύσκολες ώρες…Με αφορμή τη σημερινή μέρα, θα ήθελα ν’ αναφερθώ σε ένα δύσκολο θέμα…το θέμα του χωρισμένου πατέρα..Του πατέρα που είναι αναγκασμένος να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από τα παιδιά του, επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη βρίσκεται αιώνες πίσω, και βγάζει αποφάσεις με σκεπτικά που ούτε πριν από δεκαετίες δεν χρησιμοποιούνταν σε άλλα κράτη…Και δυστυχώς πολλές “μητέρες” το εκμεταλλεύονται αυτό , είτε για να εκδικηθούν τον πρώην σύζυγό τους για το κακό που (νομίζουν ότι) τους έκανε, είτε για να αποσπάσουν μεγαλύτερη διατροφή….

Κάποια στιγμή τα ελληνικά δικαστήρια θα πρέπει να υιοθετήσουν πιο σύγχρονα σκεπτικά, και να εφαρμόσουν επιτέλους και προς τη μεριά του άντρα αυτή τη ριμάδα την ισότητα (η οποία παρεμπιπτόντως πιστεύω ότι ουδέποτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει σε αυτή τη χώρα σε όλα τα ζητήματα). Είναι απάνθρωπο ένας πατέρας, επειδή δεν τα βρίσκει με τη μητέρα, να πρέπει να βλέπει το παιδί του 1 φορά τις 15 μέρες, και 15 μέρες το καλοκαίρι…

ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!