ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ξεκινούν οι μετατάξεις υπαλλήλων σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες

Για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες, ξεκινά η διαδικασία των μετατάξεων, εν όψει της δημιουργίας των 325 Δήμων και των 13 Αιρετών Περιφερειών βάσει του «Καλλικράτη» .

Λεπτομέρειες και διευκρινίσεις επί της διαδικασίας αναμένονται τις επόμενες μέρες, οπότε κι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε ο κ. Ντόλιος θα έχει την Τρίτη συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες Συλλόγων Εργαζομένων Νομαρχιών και Περιφερειών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η εγκύκλιος θα ορίζει χρονοδιάγραμμα 3 μηνών από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Οι αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις υπολογίζεται ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μες τον Ιούλιο, ενώ το επόμενο δίμηνο (Αύγουστο - Σεπτεμβριο) θα αφορά στις υποχρεωτικές μετατάξεις, που εκτιμάται ότι θα είναι και οι περισσότερες.

Αναφορικά με αυτές το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευτεί ότι οι υπάλληλοι θα μεταταγούν στην ίδια ή κοντινή περιοχή της σημερινής τους κατοικίας κι εργασίας και πάντως στην ίδια πόλη, καθώς κι ότι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Όσον αφορά στο είδος των νέων θέσεων, που θα καλυφθούν με μετατάξεις, οι πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Εσωτερικών να στοχεύει κυρίως σε οργανικές κι όχι προσωποπαγείς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου