ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ολόκληρο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αν έχεις τέτοιο πρόεδρο στη Βουλή, τι να την κάνεις την Τρόικα!

image Μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ είχε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλλιπος Πετσάλνικος, για να βοηθήσει τον φίλο του και υπουργό οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να συγκεντρώσει έσοδα στα κρατικά ταμεία. Του λέει, “τι ψάχνεις για δίκαια μέτρα και μαλ…κίες, βάλε μια έκτακτη εισφορά σε όλους να τελειώνουμε” !!! Και ο Γιώργος του είπε: ‘καλή ιδέα, θα το σκεφτώ! Να μην κουράζομαι και πολύ”!!!

ΒΡΕ ΔΕ ΣΟΒΑΡΕΥΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ! 

Αφήσατε πάλι να διαρρεύσουν τέτοια σενάρια, για να δείτε αν θα τσιμπήσει ο κοσμάκης! Τι θέλετε, να σας πουν κι ευχαριστώ που δε μειώνετε το αφορολόγητο στις 6.000 ευρώ, αλλά ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ με την έκτακτη εισφορά;;; Θεωρείτε δηλαδή ότι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος με εισόδημα πάνω από το αφορολόγητο όριο, που συμβάλει κατά 50% στη φορολογία της χώρας μας, ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ;;;

Ποτέ επιτέλους θα στραφείτε για φόρους σε αυτούς που δεν πληρώνουν και φοροδιαφεύγουν; Πάλι την ανικανότητά σας θα πληρώσει ο ευσυνείδητος φορολογούμενος; Πάλι την εύκολη λύση βρήκατε;

Με αυτές τις λύσεις, γίνομαι κι εγώ υπουργός οικονομικών, και ο καθένας! Αλλά βέβαια, πρέπει να δικαιολογήσει και ο Πετσάλνικος τη θέση του, και κάνει και προτάσεις! Σου λέει: να μην κρατάω μόνο χρόνο στη βουλή και να χτυπάω και το καμπανάκι, να φανώ χρήσιμος στον πρωθυπουργό που μου έδωσε αυτό το αξίωμα!

Με τέτοιο πρόεδρο βουλής που έχουμε, τι χρειαζόμαστε την Τρόικα αλήθεια; Αφού πιο σκληρές προτάσεις κάνει αυτός από τον Τόμσεν!! Nα μην παραπονιέται όμως μετά αν ακούει το γνωστό σύνθημα “Να καεί να καεί, το…μαγαζάκι του η Βουλή”!

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!!!

image

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αυτή είναι η δημοσιογραφία του Ηρακλείου…

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ποια είναι η δουλειά ενός δημοσιογράφου, και ενός μέσου “ενημέρωσης”. Να κάνουν ρεπορτάζ και να παρουσιάζουν στον κόσμο την αλήθεια, ή να σερβίρουν αυτά που έτοιμα τους δίνει ο κάθε πολιτικός, δήμαρχος, βουλευτής και υπουργός;

Τα παραπάνω τα γράφω με αφορμή τα άρθρα που βλέπω στα ειδησεογραφικά portals cretalive, Νέα Κρήτη, flashnews και 2810, αλλά και στα υπόλοιπα (με λιγότερες λεπτομέρειες). Τα άρθρα αυτά ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (!!!) κατά την υπογραφή της σύμβασης της Β’ φάσης του έργου, που αφορά στην αρχιτεκτονική αποκατάσταση του κτιρίου.

βικελαία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Για παράδειγμα, στο κείμενο αναφέρεται ότι η πρώτη φάση του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΑΦΟΥ Η ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΘΕΙ. Όσοι παρακολουθείτε αυτό το ιστολόγιο θα θυμάστε ότι έχω αναφερθεί στη μη ολοκλήρωση του έργου της στατικής ενίσχυσης του κτιρίου αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα. Αν πάλι τυχαία διαβάζετε αυτό το κείμενο, μπορείτε  να ενημερωθείτε πατώντας εδώ κι εδώ

Επίσης, στο κείμενο ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ (ημιώροφος)!  Όσον αφορά στο ισόγειο, γίνεται αναφορά μόνο στο κατάστημα που θα διαθέτει εκδόσεις της Βικελαίας βιβλιοθήκης και στο τμήμα της παιδικής βιβλιοθήκης, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το ισόγειο διαθέτει και άλλα δύο καταστήματα, που σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχω δημοσιεύσει (δείτε εδώ) έχουν έκταση το πρώτο 150τ.μ. ισόγειο και 140τ.μ. στον ημιώροφο, ενώ το δεύτερο είναι πολύ μικρότερο, με έκταση 30τ.μ. στο ισόγειο και άλλα τόσα στον ημιώροφο.

Θα το καταλάβαινα αν το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύονταν ως δελτίο τύπου του Δήμου Ηρακλείου και του δημάρχου Γιάννη Κουράκη. Όμως δεν είναι έτσι, αφού στο τέλος του κειμένου υπάρχουν και δηλώσεις του κου Κουράκη, που έγιναν μετά την υπογραφή της σύμβασης στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες!

Έτσι σας τη διδάξανε τη δημοσιογραφία στη σχολή σας κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου; Να σερβίρετε έτοιμα “δήθεν ρεπορτάζ”; Γράψτε τουλάχιστον στην αρχή κάτι που να δείχνει ότι το κείμενο που ακολουθεί είναι η άποψη του δημάρχου. Γράψτε ότι είναι δελτίο τύπου…

Λυπάμαι πραγματικά για το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην πόλη μας, το Ηράκλειο. Και δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου εύκολα τρώει ότι αυτοί οι κύριοι τους σερβίρουν. Ξέρω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά δεν είδα για παράδειγμα τον κο Μπογδανίδη του cretalive να διαφοροποιείται σήμερα από τους υπόλοιπος. Ξέρω επίσης ότι ο κος Ανδρικάκης αύριο θα παρουσιάσει στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ μια άλλη άποψη από αυτή που σερβιρίστηκε σήμερα. Αλλά κι αυτός στο παρελθόν για το ίδιο θέμα έχει με ψευδής τίτλους  (ΜΠΑΡ ΣΤΑ ΑΧΤΑΡΙΚΑ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ) να ξεσηκώσει τον κόσμο. Θα μου πείτε, καμιά φορά, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε, και απαίτησε να αποδοθεί ολόκληρο το κτίριο στη Βικελαία. Εντάξει, αλλά πρέπει να τον ξεσηκώνουμε με ψέματα και ανακρίβειες; Αυτό είναι το καθήκον του δημοσιογράφου; Γιατί δεν έγινε καμία ερώτηση στο δήμαρχο σήμερα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει με τα καταστήματα του ισογείου; Φοβόνταν να τον ρωτήσουν;

Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο τη δημοσιογράφο κα Συμαιαντωνάκη που εργάζεται στον όμιλο ΚΡΗΤΗ ΤV, 9,84 κλπ να διαμαρτύρεται  επειδή οι “αγανακτισμένοι” της πλατείας Ελευθερίας διώχνουν τους δημοσιογράφους από τις συγκεντρώσεις. Είπε ότι φυσικά και αυτή είναι αγανακτισμένη, και θέλει να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, και δεν της το επιτρέπουν. Θα ήθελα λοιπόν να της πω ότι οι δημοσιογράφοι έχουν καθημερινά την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο για τα παιδιά τους, αλλά για όλους μας, με το να μας παρουσιάζουν την αλήθεια, να μας ενημερώνουν σωστά, και να διασταυρώνουν αυτά που τους σερβίρουν οι πολιτικοί, για να μπορούμε κι εμείς να διακρίνουμε ευκολότερα το ψέμα από την αλήθεια, και να πράξουμε τα δέοντα.

Αν το κάνατε αυτό εσείς οι δημοσιογράφοι, θα ήσασταν αυτές τις μέρες πάνω στην πλατεία μαζί μ’ εμάς, χωρίς να σας διώχνει κανένας. Εσείς όμως επιλέγετε να είστε από κάτω, ή μάλλον μακριά από την πλατεία, παρέα με τους δημάρχους, τους βουλευτές και τους υπουργούς.

Δ.Τ.: Δημόσια εκδήλωση για τη σωτηρία του χώρου της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών

image Οι Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου, η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου και η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθες Ηρακλείου" οργανώνουν ανοικτή δημόσια εκδήλωση - συζήτηση για την αποτροπή των σχεδίων εκποίησης και ιδιωτικοποίησης της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών, για την ολοκλήρωση του δημόσιου σχεδιασμού με τη δημιουργία υποδομών πολιτισμού, εκπαίδευσης, αναψυχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, στις 19:00' στο χώρο της βάσης (προαύλιο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης - Ταβέρνα "ΚΡΗΤΕΣ").

Θα ακουλουθήσει μουσική βραδιά με τη φιλική συμμετοχή του Ross Daly, τον Κώστα Τρικάλη με το νεανικό μουσικό σχήμα "ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ;", το Γ. Γλυκοκόκαλο με το συγκρότημά του κ.α.

Συμβολικός καθαρισμός και ανάδειξη του φαραγγιού στο Βενεράτο από τους Minoistas

image Η επόμενη δράση των Minoistas έχει να κάνει με την συμμετοχή μας στον συμβολικό καθαρισμό του μαγευτικού φαραγγιού Βενεράτου μετά από πρόταση-πρόσκληση του πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 με στόχο την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στον υγροβιότοπο και την ανάδειξή του.
Και αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή των τοπικών συμβουλίων Βενεράτου, Αυγενικής, Σίβα, Κερασίων και όλων των τοπικών συλλόγων τους. Επίσης δήλωσαν παρών και τα μέλη του Τμήματος Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και του Σωματείου Εκπαιδευτών οδήγησης.
Το φαράγγι του Βενεράτου το οποίο διασχίζεται από τον ποταμό Απόλλωνα, ήταν κάποτε ένας πανέμορφος υγροβιότοπος με σπάνια χλωρίδα και πλούσια πανίδα. Σήμερα όμως ο υγροβιότοπος έχει χάσει την οικολογική ισορροπία του από τα βοθρολύματα των γύρω χωριών τα οποία επί χρόνια καταλήγουν στο φαράγγι.
Παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα, το φαράγγι εξακολουθεί να δέχεται τα λύματα αυτά που δημιουργούν μια εικόνα αποκρουστική αλλά και συνθήκες οι οποίες μπορεί να καταστούν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Ζητάμε λοιπόν να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει σύγχρονη εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων, πράγμα που θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χλωρίδας και της πανίδας στον πανέμορφο υγροβιότοπο. Επίσης, το φαράγγι να καταστεί επισκέψιμο (με εξαιρετικά προσεγμένες παρεμβάσεις που δεν θα αλλοιώνουν αλλά θα αναδεικνύουν τη φυσιογνωμία του) από όσους ενδιαφέρονται να περάσουν όμορφες ώρες μέσα στη φύση.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου έχει ως εξής:
-Συνάντηση στις 10 π.μ. στην είσοδο του χωριού Βενεράτο (Υπάρχει παράκαμψη για το Βενεράτο στην εθνική οδό Ηράκλειο – Μοίρες, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τον Εσταυρωμένο,,10-15 λεπτά με το αυτοκίνητο)
-Αναχώρηση από την είσοδο του Βενεράτου στις 10.30 πμ
-Άφιξη στον Άγιο Φανούριο που βρίσκεται στο φαράγγι στις 10.45 π.μ.
-Στον Άγιο Φανούριο υπάρχει χώρος και σκιά για όσους θέλουν να χαρούν τη φύση και να δουν ένα σημείο του φαραγγιού
-Σύντομες ομιλίες εκπροσώπων φορέων και παρουσίαση από γέροντες της περιοχής πώς ήταν το φαράγγι κατά το παρελθόν
-Όσοι το επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν μέσα στο φαράγγι. Θα χρειαστούν απαραιτήτως μπότες ή γαλότσες, γάντια, προστατευτικά κράνη εργασίας ή ποδηλάτου (για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος από πτώση πέτρας).
-Συμβολικός καθαρισμός του φαραγγιού από στερεά απορρίμματα
-Θα ακολουθήσουν ώρες χαλάρωσης, κουβέντας, μουσικής και φαγητού στον Άγιο Φανούριο.
Σας περιμένουμε όλους
Υ.Γ. Για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, κατά πάσα πιθανότητα και αναλόγως του αριθμού των ενδιαφερόμενων, θα υπάρξει εξυπηρέτηση με λεωφορείο προσφορά του Σωματείου Εκπαιδευτών οδήγησης. Επειδή το λεωφορείο μπορεί να πάρει μέχρι 50 άτομα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ώρα και ο τόπος αναχώρησης με λεωφορείο θα σας ανακοινωθεί με νέο μήνυμα.

Minoistas

Αγανάκτησε και ο Πάγκαλος!

Αγανακτισμένη και οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος για τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βενετίας, με κόστος δωματίου περί τα 2.800 ευρώ τη βραδιά!

Αφού αναφέρει ότι η εφημερίδα “Δημοκρατία” εμφανίστηκε από το πουθενά, και χωρίς οι πωλήσεις της να δικαιολογούν οικονομικά την ύπαρξή της, απέδωσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα “στο 2ο όροφο της Λ. Συγγρού”, και προειδοποίησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Όσον αφορά το θέμα της διαμονής του στη Βενετία, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διέμεινε στο ξενοδοχείο "Gabrielli Sandwirth" με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή. Βεβαίως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο: "Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σ’ όλο τον κόσμο - Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Biennalle".

image

Εγώ έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που λέει ο αντιπρόεδρος ότι διέμεινε, και όντως το κόστος είναι αυτό που αναφέρει. Βέβαια αυτό που δεν μας είπε ο κος Πάγκαλος είναι ότι π.χ. ένας διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας δικαιούται γύρω στα 80 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, που απέχει πάρα πολύ από τα 425 ευρώ. Αλλά κυρίως δε διευκρινίζει αν στο δωμάτιο αυτό  διέμεινε και η σύζυγός του, δημοσία δαπάνη!!

Πληρώνουμε που πληρώνουμε τον Πάγκαλο, να μην πληρώνουμε και τα … μαμησιάτικα!!

 image

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δ.Τ.: Ποδηλατοβόλτα στα Ενετικά Τείχηπο

clip_image002Το Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, σε μια προσπάθεια που κάνει, για την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης μας καθώς και για την ανάδειξη του ποδηλάτου, ως εναλλακτικού μέσου, σας προσκαλεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 10:30 σε ποδηλατοβόλτα πάνω στα Ενετικά Τείχη.

Τα Ενετικά Τείχη, είναι ανάγκη να αναδειχτούν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας. Να αναδειχθούν ώστε να είναι επισκέψιμα όλες τις ώρες τις μέρες , χωρίς να υπάρχει φόβος τις νυχτερινές ώρες. Επίσης σε κάποια σημεία ακόμη και η πρόσβαση με τα πόδια θεωρείται δύσκολη, καθώς τα νερά του χειμώνα παρέσυραν το χαλίκι και έχει δημιουργηθεί ρυάκι. Επομένως χρήζει επιτακτικής ανάγκης, να γίνουν από την Δημοτική Αρχή οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε το μεγάλο μονοπάτι από την Βίγλα ως και τον προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα, να ξαναγίνει ένα ευχάριστο μονοπάτι περιπάτου. Επίσης σε συγκεκριμένα σημεία τα Τείχη δείχνουν εγκαταλελειμμένα και κυρίως τις βραδινές ώρες γίνονται τόπος συνάντησης “περιέργων”. Ακόμη να τοποθετηθούν πινακίδες που θα επισημαίνουν στους ιδιοκτήτες ζώων πως πρέπει να φροντίζουν να απομακρύνουν τα περιττώματα των κατοικίδιων τους.

Ένα σημαντικό στοιχείο που θα έδινε παραπάνω ζωντάνια στα Τείχη είναι οι κοινωνικές δραστηριότητες πάνω σε αυτά. Θα ήταν ευχής έργον αν σε εβδομαδιαία βάση ο Δήμος σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών και άλλους φορείς φρόντιζε να πραγματοποιούνται, συναυλίες, αθλητικές δράσεις, κοινωνικές δράσεις κ.α. Επιτυχημένο παράδειγμα, αποτέλεσε η δράση που διοργάνωσε ο Δήμος, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, την περασμένη Κυριακή. Δεν χρειάζονται όμως αφορμές για την ανάδειξη και την φροντίδα των τειχών, πρέπει να είναι τακτικό μας μέλημα!

Είναι στο χέρι μας να πιέσουμε προκειμένου τα τείχη να γίνουν μέρος της ζωής μας, να τα νοιώσουμε γειτονιά μας και να μην τα αφήσουμε να ερημώσουν. Γι αυτό σας καλούμε το Σάββατο 10:30 στο Μηχανολογικό, για μια βόλτα πάνω στα τείχη, έως τη Βίγλα με επιστροφή!

Όποιος από εμάς δεν έχει ποδήλατο μπορεί να προμηθευτεί από τον δημοτικό σταθμό στον Καράβολα, με την ταυτότητα του.

Σας περιμένουμε για ορθοπεταλιές!

Για περισσότερες πληροφορίες: 2810 289 260 ,698 901 2972, herprotovoulia@gmail.com

Δε θα μας υποδείξετε με τι να αγανακτούμε, κε Παπανδρέου

image Ο πρωθυπουργός μας, κατά την εισήγησή του στο χτεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κίνημα των “αγανακτισμένων, αναγνωρίζοντας ότι «δικαίως πολλοί αγανακτούν με όσα βιώνουν». Είπε όμως και κάτι ακόμα:

«Αυτό το κίνημα να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό κίνημα πολιτών που αντιδρούν σε κάθε ανομία, κάθε παρανομία, κάθε ρουσφέτι, κάθε χαριστική μεταχείριση, κάθε περιστατικό διαφθοράς, αυθαιρεσίας, αδικίας. Κάθε φακελάκι, κάθε συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, κάθε πρακτική που μας υποτιμά και δεν μας σέβεται».

Σε λίγο θα μας πει ο πρωθυπουργός και πότε να πηγαίνουμε στην τουαλέτα!!!

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΕ ΠΑΠΑΝΔΕΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ!

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με το πολιτικό σύστημα που δεν έχει καταφέρει να τον εκφράσει και με την ευθύνη του οποίου η χώρα έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που υποδεικνύεται από την Τρόικα.

Φυσικά και η ανομία, η παρανομία και η διαφθορά τον ενοχλεί πάρα πολύ, και δε χρειάζεται την υπόδειξη κανενός για να ενοχληθεί  και να αγανακτήσει και με αυτά. Είναι και αυτά φυσικά μέρος του προβλήματος της χώρας. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει σώφρονας πολίτης αυτής της χώρας που να διαφωνεί με την προσπάθεια που γίνεται να εξαλειφθούν. Ενώ για τις υπόλοιπες επιλογές της κυβέρνησης, η αντίθεση και η αντίδραση είναι πολύ μεγάλη..

Αφήστε λοιπόν τις υποδείξεις κε Παπανδρέου, και ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Οι πολίτες αλλάζουν νοοτροπία. Καιρός είναι να αλλάξουν και οι πολιτικοί.

Η πρόταση του ιστολογίου: Να ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο!

Σε μια σημαντική δήλωση, αντίστοιχη της γνωστής “επιστολής των 16” στον πρωθυπουργό, προέβη χθες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης.

Εν συντομία, προτείνει και αυτός το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος να γνωστοποιηθεί άμεσα και έγκαιρα όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά και στον ελληνικό λαό, ώστε να γνωρίζουν όλοι πλήρως το ποια επώδυνα μέτρα περιέχει και ποιες νέες θυσίες θα απαιτηθούν. Ακόμα, ζητάει από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξηγήσει επαρκώς γιατί προχωράμε σε αυτές τις επιλογές και γιατί δεν πέτυχε η πρώτη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής, και το σχετικό νομοσχέδιο να συζητηθεί κατ’ άρθρον, ώστε οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν  τουλάχιστον τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Όμως κάνει και άλλη μία σημαντική πρόταση: ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ! Δεν είναι δυνατόν, αναφέρει ο Ηρακλειώτης βουλευτής, “να διεκδικούμε και να προτείνουμε αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα και ταυτόχρονα να μην αξιολογούνται  οι Υπουργοί”.

Θεωρώ ότι οι προτάσεις του κου Παρασύρη είναι πολύ σωστές, όποιος και αν είναι ο λόγος που γίνονται ειδικά αυτή τη στιγμή, και όποια και αν είναι η τελική στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Γιατί να το καταψηφίσει δε νομίζω τελικά…

Όμως θέλω να σταθώ στην πρόταση για αξιολόγηση των Υπουργών. Υποτίθεται ότι αυτή είναι θεσμοθετημένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που έχει δώσει την αρμοδιότητα αυτή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!!! Και φυσικά είναι στην ευχέρεια του ίδιου του Πρωθυπουργού να κάνει οποιαδήποτε στιγμή ανασχηματισμό.

Εγώ θα πάω την πρόταση αυτή ένα βήμα παραπέρα:

Φυσικά θα πρέπει να αξιολογούνται και οι Υπουργοί, αλλά και όλοι οι βουλευτές. Οι κύριοι αυτοί πληρώνονται από τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Από δημόσιο χρήμα. Και μάλιστα, οι απολαβές τους δεν είναι μόνο χρηματικές, αλλά έχουν και πολλές παροχές σε είδος, όπως γραφείο, ενοίκιο, αυτοκίνητο και καύσιμα, τηλέφωνα κινητά και σταθερά, αεροπορικά εισιτήρια κλπ. 

Όμως, αφού υπηρετούν το λαό, και πληρώνονται από το δημόσιο, είναι ένα είδος ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. Η πρότασή μου είναι λοιπόν ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ που σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση. ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ αυτοί οι κύριοι για άλλη μια φορά από τους πολλούς. Πληρώνονται από το δημόσιο, δηλαδή από δικά μας χρήματα, τα οποία βγάζουμε με πάρα πολύ κόπο. Δεν μπορεί λοιπόν αυτοί να λαμβάνουν ένα μισθό, ο οποίος διπλασιάζεται με τα έξοδα παράστασης σε επιτροπές και συνεδριάσεις της βουλής, και πολλαπλασιάζεται αν συνυπολογιστούν οι παροχές σε είδος. 

Να ενταχθούν λοιπόν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο, με μόνο το βασικό μισθό που θα καθοριστεί, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, έξοδα παράστασης, έξοδα συμμετοχής σε επιτροπές (που απλώς βάζουν μια υπογραφή και παίρνουν 240 ευρώ) κλπ. Να γνωρίζει επιτέλους ο Ελληνικός λαός πόσο ακριβώς τους πληρώνει.

Είσαστε δημόσιοι λειτουργοί κι εσείς, κυρίες και κύριοι βουλευτές,  όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν μπορεί να απαιτείτε ο γιατρός να λαμβάνει μισθό 1500 ευρώ, ο δικαστής 2000 ευρώ, ο δάσκαλος και ο αστυνομικός 1300 ευρώ, κι εσείς να λαμβάνετε περίπου 6.000 ευρώ βασικό μισθό,  να σας πληρώνουμε 2 κινητά τηλέφωνα και δύο σταθερά, ένα αυτοκίνητο, να λαμβάνετε για μια υπογραφή ,ή έστω μια συμμετοχή σε επιτροπή 240 ευρώ, και να πηγαινοέρχεστε σπίτια σας ΤΣΑΜΠΑ! Δεν μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος να υπόκεινται σε μεγάλες στερήσεις (για τον ιδιωτικό υπάλληλο ούτε συζήτηση φυσικά!), κι εσείς να λαμβάνετε περίπου 10.000 με 12.000 ευρώ το μήνα καθαρά, συν τις παροχές σε είδος!!

Δείξτε μας λοιπόν ότι δεν είστε βουλευτές για το χρήμα, αλλά για να προσφέρετε στην πατρίδα σας. Και μην ακούσω το επιχείρημα ότι πρέπει να πληρώνεστε καλά, για να μην έχετε ανάγκη τρίτους, και να ασκείτε σωστά τα καθήκοντά σας, γιατί το ίδιο ακριβώς λέει και ο δικαστής, ο γιατρός, ο μηχανικός, ο δάσκαλος και ο αστυνομικός, αλλά του έχετε μειώσει το μισθό κατά πολύ!

Δώστε πρώτοι το παράδειγμα. Ενταχθείτε στο ενιαίο μισθολόγιο. Και τότε, κανένας δημόσιος υπάλληλος δε θα φέρει αντίρρηση για τη μείωση μισθού που θα υποστεί από τον Ιούλιο. 

Δ.Τ: Κάλεσμα για συμμετοχή στο Δίκτυο Εθελοντών Ψυχικής Υγείας

venizeleio

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Από χθες βράδυ νιώθω λίγο καλύτερα…

Από χθες βράδυ νιώθω λίγο καλύτερα…

Βλέποντας σχεδόν μισό εκατομμύριο κόσμο στο Σύνταγμα, νιώθω λίγο καλύτερα..

Βλέποντας στον κόσμο στην πόλη μου, το Ηράκλειο, να αγκαλιάζει κάθε μέρα και περισσότερο το αυθόρμητο και ακομμάτιστο κίνημα των αγανακτισμένων, νιώθω λίγο καλύτερα…

Γιατί να σας πω την αλήθεια, είχα λιγάκι απογοητευτεί τον τελευταίο 1 χρόνο.

Είχα απογοητευτεί όταν στα τόσα μέτρα που ανακοινώνονταν κάθε τρίμηνο για να εκταμιευτεί η κάθε δόση, δεν έβγαινε κανείς στους δρόμους…

Είχα απογοητευτεί που, σε κάθε απεργία, αντί να δίνονταν βάρος στα αιτήματα, δίνονταν βάρος στα επεισόδια…

Είχα απογοητευτεί που ο συνδικαλισμός  ήταν ανήμπορος να εκφράσει και να προστατέψει τον κόσμο που (υποτίθεται) εκπροσωπεί..

Όμως από χθες νιώθω λίγο καλύτερα…

Έστω κι αν αυτοί οι χοντρόπετσοι πολιτικοί που έχουν φτιάξει έτσι το σύστημα για να τους θρέφει και να τους προστατεύει, επιλέξουν να αγνοήσουν το μήνυμα του κόσμου…

Έστω και αν από τον Ιούλιο μου βάλλουν να πληρώσω κι άλλο χαράτσι, στερώντας από τα παιδιά μου μια καλύτερη ζωή…

Έστω κι αν το χειμώνα δεν ανάψω καθόλου καλοριφέρ…

Νιώθω λίγο καλύτερα, γιατί οι φίλοι μου, οι συμπολίτες μου, οι συμπατριώτες μου, αποφάσισαν να εκφραστούν. Να διεκδικήσουν… Να προτείνουν…

Και αυτό από μόνο του, είναι μεγάλο κέρδος για την κοινωνία μας. Και μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να ξενυχτώ τα βράδια, να κλέβω χρόνο απ’ τα παιδιά μου, και να γράφω δυο αράδες σε αυτό εδώ το blog για τα κακώς κείμενα της πόλης και της χώρας μου… Γιατί φάνηκε λίγο φως από τη χαραμάδα...

Ας δουλέψουμε όλοι με το λίγο αυτό φως, και ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο την πόρτα… Ή ακόμα και να τη σπάσουμε…

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

2η πανευρωπαϊκή συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών σήμερα

DSC03496

Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν πολύ μεγάλες σε όγκο συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης. Πολίτες αγανακτισμένοι από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες, αλλά και από τα πολιτικά συστήματα που καθορίζουν τις τύχες τους χωρίς χωρίς να εκφράζουν τη θέλησή τους, διαδήλωσαν ειρηνικά απαιτώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, θα γίνει η δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση. Και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή ακόμα περισσότεροι πολίτες.

Στην Ελλάδα, η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει φυσικά στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Και η συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν έχει εξαιρετική σημασία, αφού για τη χώρα μας πρόσφατα αποφασίστηκαν και νέα μέτρα άκρατης φορολόγησης των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΑΥΤΑ.

Όσο περισσότερος κόσμος μαζευτεί, τόσο πιο ξεκάθαρο θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί. Βέβαια οι συγκεντρώσεις αυτές δεν  αφορούν μόνο στο μνημόνιο και τα φορολογικά μέτρα, αλλά τη διαχείριση της ζωής των πολιτών από το πολιτικό σύστημα, και ουσιαστικά τη μη εφαρμογή του συντάγματος της χώρας μας, που προστάζει ότι οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού, άρα εκφράζουν τις δικές τους απόψεις. Όμως το θέμα της επικείμενης ψήφισης του νέου μνημονίου είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον μας, άρα πολύ σωστά και σήμερα θα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Για το Ηράκλειο, το ραντεβού δίνεται για άλλη μια μέρα στην πλατεία Ελευθερίας. Και σήμερα το απόγεμα, ο Ηρακλειώτης θα κάνει αυτό που τον προστάζει η συνείδησή του, θα θα κατέβει με την οικογένειά του ή τους φίλους του να διαδηλώσει ειρηνικά. Στην πλατεία είμαστε όλοι συνάνθρωποι που, μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, μας ενώνει όμως κάτι βασικό: η αγανάκτηση για τη λήψη αποφάσεων που έρχονται σε αντίθεση με τα δικά μας θέλω! Και θα διεκδικήσουμε αυτό να αλλάξει επιτέλους!

Τα λέμε στην πλατεία…