ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Εθισμένες οι νέες γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter)

Αρκετά αποκαλυπτική είναι μελέτη που   διεξήχθη από την “The Oxygen Media Insights Group”, και αφορά στις συνήθειες των γυναικών που χρησιμοποιούν τα λεγόμενα “μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, δηλαδή το facebook, twitter, κλπ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο «εθισμός» των γυναικών στους ιστότοπους αυτούς είναι τόσο μεγάλος , που ένα μεγάλο ποσοστό ξυπνάει μέσα στη νύχτα για να ελέγξει ένα μήνυμα, ή τσεκάρει το λογαριασμό του στο Facebook  το πρωί πριν το πλύσιμο του πρόσωπου τους ή το βούρτσισμα των δοντιών τους!!! Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης, ηλικίας 18-54, διερευνά τις σοβαρές επιπτώσεις από τα κοινωνικά μέσα που είχε στην νεαρές γυναίκες σήμερα στην αναζήτησή τους για "να τα έχουν όλα σε μία στιγμή» .


Η σύγχρονη γυναίκα ηλικίας 18-34 έχει τη μόνιμη εξάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συντριπτική πλειοψηφία (57%) παραδέχονται ότι μιλάνε με τους ανθρώπους “σε απευθείας σύνδεση” περισσότερο από πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ το 34%,  ελέγχει το  Facebook  το πρωί πριν το βούρτσισμα των δοντιών ή χρησιμοποιώντας το μπάνιο. Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι το 26% παραδέχτηκαν ότι έχουν σηκωθεί στη μέση της νύχτας για να διαβάσουν τα μηνύματά τους, ενώ το 21%  ομολόγησε ότι ελέγχουν το λογαριασμό τους στο Facebook κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα:

  • Περισσότερες από το ένα τρίτο των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα (39%) αυτοαποκαλούνται “εθισμένες” στο Facebook
  • 37% κοιμήθηκαν με PDA τους στα χέρια τους
  • 84% πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό να ενημερώνεις την “κατάστασή σου” (status) περισσότερο από μία φορά την ημέρα
  • 78% πιστεύουν ότι είναι εντάξει για να ελέγξει κάποιος  το Facebook προφίλ του άλλου περισσότερο από μία φορά την ημέρα
  • 19% λένε ότι έχουν τσακωθεί με τους αγαπημένους τους για το πόσο χρόνο ξοδεύουν με τα PDAs / κινητά τηλέφωνα
  • 31% αισθάνονται πιο σίγουροι για την “ηλεκτρονική τους προσωπικότητά”ς από ό,τι για την πραγματική τους ζωή!!
  • 50% των γυναικών 18-34 συμφωνούν ότι θα μπορούν να βασίζονται σε ένα φίλο στο Facebook για να βοηθήσει σε μια κατάσταση κρίσης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της έρευνας που αφορά στις μητέρες:

  • 88% των νέων μητέρων ηλικίας 18-34 πιστεύουν ότι είναι εντάξει να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες από τα παιδιά τους στο Facebook
  • 73% αυτών λένε ότι Facebook είναι "προσωπικός τους χρόνος"
  • 25% λένε ότι συμπαθούν τους φίλους τους το Facebook περισσότερο από ότι τους αληθινούς τους φίλους!!!!
  • 80% των μητέρων ηλικίας 18-34 θεωρούν ότι το Facebook είναι ένας τρόπος για να διατηρήσει τις αναμνήσεις τους ζωντανές - ένα «σύγχρονο λεύκωμα”

Παρά την ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως, η εμπιστοσύνη των νεαρών γυναικών σε αυτά δεν είναι το ίδιο μεγάλη, αφού το 54% των νεότερων γυναικών (18-24) δεν εμπιστεύονται το Facebook με τις ιδιωτικές πληροφορίες τους, το 72% συμφωνούν ότι αυτό που βάζουν στο Facebook θα ζει για πάντα και το 89% συμφωνούν δεν πρέπει ποτέ να βάλεις τίποτα στο Facebook που δεν θέλεις να το δουν οι γονείς σου….

Το δικό μου σχόλιο όσον αφορά το θέμα αυτό: όλα με μέτρο!!!

πηγή

"Όσοι προσελήφθησαν ρουσφετολογικά θα απολυθούν"

Να δούμε αν γίνει, έχει κάποια πιθανότητα μιας και πρόκειται για Α.Ε.
Οι νόμιμοι υπάλληλοι πάντως κιχ δεν έβγαλαν τόσο καιρό. Είναι και αυτό μια ένδειξη ανευθυνότητας....
Το άρθρο εδώ

Δημοψηφίσματα…κατόπιν εορτής!!!

Όταν η Ν.Δ. προσπαθούσε να περάσει το νομοσχέδιο Πετραλιά για το ασφαλιστικό , ο κος Παπανδρέου, σημερινός Πρωθυπουργός, είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής να γίνει δημοψήφισμα για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, ώστε ν’ αποφασίσει ο Ελληνικός λαός αν το αποδέχεται… Αυτό θύμισε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη Βουλή, για να πάρει την απάντηση ότι  σήμερα υπάρχει η δυνατότητα –βάσει του Συντάγματος– αλλά δεν υπάρχει ο εκτελεστικός νόμος για τη διεξαγωγή τους, πράγμα που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο διάστημα…

Τότε γιατί ζητούσε επί Νέας Δημοκρατίας δημοψηφίσματα; Για να δημιουργήσει εντυπώσεις και μόνο, είναι η απάντηση… Και αφού έχει τη βούληση να φέρει εκτελεστικό νόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, γιατί δεν το έκανε πριν λάβει αποφάσεις και περάσει τόσο σοβαρά νομοσχέδια, που επηρεάζουν τις ζωές και το μέλλον όλων των Ελλήνων, αλλά κυρίως των νέων;

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε προτροπή στους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας, που δρομολογεί η κυβέρνηση, αλλά και έκκληση στα κόμματα να συμπεριλάβουν νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στους ΟΤΑ….

Σαν ειρωνεία μου φαίνεται όλο αυτό… Οι νέοι άνθρωποι έτσι όπως τους καταντήσατε, πασχίζουν καθημερινά είτε να βρουν δουλειά, είτε να κρατήσουν με νύχια και με δόντια αυτή που έχουν!! Στα ψηφοδέλτια ξέρουμε πολύ καλά ποιοι θα μπούνε πάλι: οι γόνοι των κάθε λογής χρωματισμένων οικογενειών, και τα κομματόσκυλα…Αυτοί που από παιδάκια κουνάνε τις σημαίες, χωρίς να ξέρουν τι κρατάνε στα χέρια τους, και είναι γραμμένοι στις κλαδικές από τα 12 τους…

Κατόπιν εορτής λοιπόν κε Παπανδρέου θα καταθέσετε νόμο για τα δημοψηφίσματα, αφού περάσατε όλα όσα ο λαός θα καταψήφιζε…Κατόπιν εορτής ζητάτε συμμετοχή από τη νεολαία, αφού πρώτα της έχετε τσακίσει το ηθικό. Τελικά ίσως δεν είσαστε και τόσο ανοργάνωτοι όσο μας δείχνετε…Μάλλον βαδίζετε βάσει οργανωμένου σχεδίου…

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Έκθεση που…μας εκθέτει!!

Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα : «Τι να ζητήσω από το Θεό».

Θεέ μου! θέλω να με κάνεις.....τηλεόραση!!! by perivleptos

"Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση!
Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές. και ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί Όταν είμαι τηλεόραση, θα χω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος.
Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί. Θέλω τ΄αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νοιώθω ότι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε-πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους. Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!"
Η δασκάλα που την διάβασε (καθώς τη βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει.
Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: "τι συμβαίνει;"
Αυτή απάντησε: "Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου".
Ο σύζυγος είπε: "Το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς που είναι αυτοί!"
Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε: "Αυτή η έκθεση είναι του γιου μας!"

----------------------------------------------------------------

Με την ευκαιρία αυτή θυμήθηκα ένα φίλο μου ....Πήγαμε στην γιορτή του.... και ενώ θα έπρεπε να χαιρόμαστε με την χαρά του, βλέπαμε τηλεόραση.. Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Βασίλης, ανοίγει την μπαλκονόπορτα, αρπάζει την τηλεόραση και την πετάει από το μπαλκόνι.... ΣΟΚ!!!! Ψυχρολουσία.... Πόσο λάθος ήμασταν...!!!
Πέρασαν πάνω από 20 χρόνια από τότε...και δεν μπήκε ποτέ τηλεόραση στο σπίτι του...

πηγή: perivleptos / Kostas Kastaniotis

Πέρασε και το ασφαλιστικό…Και τώρα τι ακολουθεί;;;

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων χθες, χωρίς να υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, το σ/ν είχε ψηφιστεί και επί της αρχής με 159 υπέρ, 137 κατά και δύο «παρών» (Βασ.Οικονόμου και Γ.Δημαράς).Αποσύρθηκαν τα άρθρα 73 και 74 για τον θεσμό της διαιτησίας ,  προκειμένου να τροποποιηθούν.
Κατά την ψηφοφορία επί των άρθρων, την Πέμπτη, οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 43, ενώ οι βουλευτές του ΛΑΟΚ υπερψήφισαν τα άρθρα 17 και 73. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και δήλωσε «παρούσα» στο άρθρο 75.
«Παρών» δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Κιλτίδης, ενώ «όχι» σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.
Επίσης, όλα τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάει λοιπόν κι αυτό…Παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, πέρασε… Και τώρα τι;;; Τι άλλο να περιμένουμε;

Κατά την άποψή μου τίποτε άλλο για φέτος.. Και αυτό για 2 λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι τα θέματα με τα οποία έχει καταπιαστεί η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι πάρα πολλά και πολύ σοβαρά, και οι επιπτώσεις από αυτά στον κόσμο πολύ επώδυνες. Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να κρατήσει πιο χαμηλό προφίλ, και να δώσει βάρος ίσως σε άλλα θέματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκτυπο στον κόσμο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι π.χ. θέματα εξωτερικής πολιτικής, ή να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης, τώρα που έχει τελειώσει (ελπίζω) με τα εισπρακτικά μέτρα. Παράλληλα, ο κομματικός μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για να προσπαθήσει να μαζέψει όσο μπορεί τις απώλειες που έχουν προκαλέσει τα σκληρά οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δεύτερος λόγος, και κυριότερος, είναι ότι δεν προβλέπονται άλλα οικονομικά μέτρα στο μνημόνιο για το 2010. Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. Αλλιώς, ίσως το Σεπτέμβρη δούμε διορθωτικές κινήσεις…

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ότι ήτανε να δούμε και να πάθουμε για το 2010, το έχουμε ήδη πάθει… Ας περάσουμε όσο μπορούμε πιο χαλαρά το καλοκαίρι μας στην Ελλαδίτσα μας που όλη η Ευρώπη πλεόν περιφρονεί (αυτό τουλάχιστον δεν μπορεί να μας το κόψει ο Παπακωνσταντίνου, ούτε να μας φορολογήσει τον ήλιο και τη θάλασσα). Γιατί το 2011 μας περιμένουν άλλα….Δείτε χωρίς άλλα σχόλια τι προβλέπεται στο μνημόνιο για την επόμενη χρονιά….

2011

Έλα….Τζούλια στον τόπο σου!!!!

image Άλλο πάλι και τούτο…. Σύμφωνα με ανακοίνωση στο προσωπικό site παρακαλώ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, το νομικό επιτελείο της θα καταθέσει αγωγή ύψους 600.000 € στον κ. Θεοδωράκη και στην κ. Τσιμτσιλή εντός των ημερών. Μάλιστα θα ζητήσει στην περίπτωση που δεν έχουν να την πληρώσουν την προσωπική τους κράτηση. Αναφέρει δε η ανακοίνωση ότι “το να είσαι δημοσιογράφος δεν σου δίνει αυθαίρετα το δικαίωμα να σπιλώνεις και να θίγεις προσωπικότητες για να πουλήσεις όπως κάνει ο συγκεκριμένος κύριος…”

Τι είναι οι αγωγές και οι μηνύσεις; Η μόδα της εποχής; Δεν έχω τι να κάνω σήμερα, χρειάζομαι και 600.000 ευρώ, δεν τραβάω καμία αγωγή να περάσει και η ώρα;

Τι είπανε δηλαδή κοπέλα μου για σένα; Πορνοστάρ σε είπανε…Πορνοταινίες γυρίζεις… Και αν δεν το ξέρεις, αυτές που πρωταγωνιστούν σε πορνοταινίες, λέγονται πορνοστάρ. Εκτός αν έχεις αντίρρηση για το “σταρ”…Εκεί δεν μπορώ να πω τίποτα, πάω πάσο… Η συμπατριώτισσά μας η Shasha Grey (Μαρίνα – Άννα Χατζή είναι το πραγματικό της όνομα) που είναι όντως πορνοΣΤΑΡ, με τεράστια καριέρα στην Αμερική, δεν είδα να κάνει καμία αγωγή σε κανένα..

Σταμάτησε ο Κούγιας και η Σαρρή τις μηνύσεις, και της άρχισες εσύ…

Έλα…Τζούλια στον τόπο σου!!!!

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Βουλευτές …εν βρασμό ψυχής

Την προηγούμενη βδομάδα σε κάποιο γάμο στο Ηράκλειο, υπήρχε έντονη πολιτική παρουσία. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και κάποιοι από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ. Μετά τα συγχαρητήρια λοιπόν στους νεόνυμφους, ένας πολίτης την “έπεσε” σε έναν από αυτούς, λέγοντάς του ότι λέει όλη η Ελλάδα σήμερα: ότι έχουν κόψει λεφτά από τον κόσμο, έχουν βάλει φόρους, κόβουν συντάξεις, άλλα λέγανε πριν, κλπ. Ο βουλευτής έχασε την ψυχραιμία του και του απάντησε:

“Καλά σας κάναμε”

Ωραίος είστε, κε Βουλευτά… Δείξατε επιτέλους το πραγματικό σας πρόσωπο…Γιατί γυρνάτε από εδώ κι από εκεί δείχνοντας τις δήθεν κοινωνικές σας ευαισθησίες… Να ξέρουμε τουλάχιστον τις πραγματικές σας σκέψεις και πεποιθήσεις.

Να ξέρετε κι εσείς όμως κάτι: ο άνθρωπος αυτός σας ψήφισε. Και περίμενε από εσάς άλλα πράγματα. Περίμενε να κάνετε αυτά που του είπατε στις προεκλογικές σας συγκεντρώσεις, όταν σας κούναγε το σημαιάκι με τον πράσινο ήλιο, κι εσείς του λέγατε: “ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”… Τώρα του λέτε “ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ” …

Σύντομα θά ‘ρθει και πάλι ο καιρός τον εκλογών, και θα γυρνάτε από πόρτα σε πόρτα να ζητάτε ψήφους… Και θα τον συναντήσετε πάλι τον άνθρωπο αυτό, και θα κάνετε ότι δε θυμάστε..Αυτός όμως θα θυμάται. Όπως θυμάται όλη η Ελλάδα το “Λεφτά υπάρχουν” και το “Δε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, δε θα βάλουμε νέους φόρους”. Και τότε θα πάρετε αυτό που πραγματικά σας αξίζει. Μέχρι τότε, σας δίνω μια συμβουλή: αποφεύγετε τους γάμους και τις βαφτίσεις…

Η λύση στην κρίση...*

Όλοι μοιάζει σήμερα να αναζητούν μια κάποια λύση ως προς την κρίση που ταλανίζει την χώρα. Σαχλαμάρες! Στη πραγματικότητα κανένας δεν αναζητεί …λύση. Απάντηση σε ερωτήματα που ο καθένας θέτει με κριτήριο το δικό του συμφέρον στην συγκυρία αναζητεί. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν υπάρχουν αντικειμενικές λύσεις. Αντικειμενικότητα η πολιτική πρακτική αποκτά αποκλειστικά μέσω της κοινωνικοποιητικής διαδικασίας. Άρα το ερώτημα είναι αν η κρίση αντιμετωπίζεται σήμερα μέσω μιας δημοκρατικής κοινωνικοποιητικής διαδικασίας ή όχι. Η απάντηση είναι κοινός τόπος: προφανώς όχι, καθώς όχι μόνον ο λαός δεν μετέχει στις αποφάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά πολύ περισσότερο η χώρα κυβερνάται πλέον με...

κανόνα το Μνημόνιο και όχι το Σύνταγμα – όπως παραδέχονται και υπουργοί της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση πέτυχε να αντιστρέψει την φιλοσοφία του Συνταγματικού Δικαίου. Δεν νομοθετεί ξεκινώντας από αυτό, αλλά αγνοώντας το εντελώς σαν να μην υπάρχει, υποστηρίζοντας ότι αν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της με βάση το Μνημόνιο – η ύπαρξη του οποίου και μόνον παραβιάζει τη συντακτική τάξη του ελληνικού κράτους – κριθούν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια στο μέλλον …θα δούμε τι μπορεί να γίνει! Ο έλληνας νομοθέτης λοιπόν αναζητεί λύση στη κρίση παραβιάζοντας την δημοκρατική τάξη στη χώρα με τον πλέον χυδαίο τρόπο: αγνοώντας το Σύνταγμα.
Αυτό σημαίνει ότι ο νομοθέτης μας αγνοεί την θεσμική πηγή της εξουσίας του. Ασκεί τα καθήκοντα με έναν «ημι-επαναστατικό» τρόπο! Κάνει ότι κάνουν οι χούντες, αλλά με μια κρίσιμη διαφορά. Αυτές αναστέλλουν την εφαρμογή διατάξεων του Συντάγματος, ενώ η σημερινή κυβέρνηση τις παραβιάζει συνειδητά, αφήνοντας τον δικαστή να κρίνει για την συνταγματικότητα των νόμων του κράτους, αργότερα. Έτσι όμως δεν προσβάλλονται απλώς κάποιες συνταγματικές διατάξεις, αλλά αυτή καθαυτή η φύση του Συνάγματος στη χώρα μας, που προνοεί η νομοθετική λειτουργία να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Σ. και όχι απλώς να ελέγχεται δικαστικά σε αυτό το πλαίσιο.
Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι χειρότερο από εκείνο που πράττουν χούντες. Περιστέλλει την λαϊκή κυριαρχία άδηλα και αυτό το ονομάζει περιστολή της εθνικής κυριαρχίας στη συγκυρία εξαιτίας της κατάστασης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Αυτή είναι η έννοια του Μνημονίου. Το θέμα δεν είναι ασφαλώς αν η κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή έχει αυτό το δικαίωμα – προφανώς δεν το έχει στο πλαίσιο του Σ. – αλλά αν ο λαός νομιμοποιεί αυτή την πρακτική που ουσιαστικά καθιστά ολόκληρο το πολιτειακό οικοδόμημα της Ελλάδας χάρτινο πύργο δίχως σοβαρή βάση για την άσκηση των εξουσιών.
Αν το νομιμοποιεί σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει κάτι …αναχρονιστικές λεπτομέρειες σαν το Σύνταγμα και ότι είναι έτοιμος να αποδεχτεί οποιαδήποτε μορφή αυταρχισμού αρκεί να μην χάσει και τον ένατο μισθό που του απέμεινε ( αυτό του απέμεινε αν κάνεις σωστό λογαριασμό)! Η κυβέρνηση αυτή την ώρα κυβερνά «ημι-επαναστατικώ δικαίω». Αυτή ήταν φαίνεται η αλλαγή που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος. Τελικά, μοιάζει εκείνη τη μέρα που συναντήθηκαν για την παράδοση-παραλαβή Καραμανλής-Παπανδρέου, ο δεύτερος να δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει αυτό που φαιδρά επαγγέλθηκε ο πρώτος: την επανίδρυση του κράτους σε μια άλλη αυταρχική βάση, όπου το Σύνταγμα θα καταστεί ο πολιτικός φερετζές μιας ολιγαρχικής εξουσίας νεο-αποικιακού τύπου. Αν είναι έτσι κάντε το τουλάχιστον ολοκληρωμένα. Καταργήστε το Σύνταγμα, δεν χρειάζεται! Πολιτική νομιμοποίηση θα σας προσφέρουν αποκλειστικά οι δημοσκοπήσεις. Αν δεν φτάνει αυτό δημιουργείστε και κανένα διαδικτυακό τόπο να υποβάλλουμε μαζί με προτάσεις και αιτήσεις υποψηφιότητας - για να κατασκευάζετε αποκλειστικά στατιστικές βάσεις - και την ψήφο μας προς «διαβούλευση»! Γιατί να τρέχουμε στις κάλπες, σε διαδηλώσεις και άλλα …αναχρονιστικά; Καταργήστε τη δημοκρατία αν θέλετε, μη βάζετε όμως φερετζέ στη χούντα που με επιμέλεια δομείτε! Μην παραπλανάτε τόσο τον λαό. Δεν χρειάζεται! Όσοι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες θα αντιδράσουν έτσι ή αλλιώς, όσοι δεν έχουν θα το προτιμούσαν …καυτό! Θα ήθελαν μια καθαρή χούντα, όπως ποθούν και οι δεξιοί σύμμαχοι της σοσιαλδημοκρατικής μας κυβέρνησης.
Για να συζητήσουμε λοιπόν για την λύση στην κρίση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα: την μορφή της κρίσης και την μορφή της λύσης. Αν η κρίση δεν εξετασθεί πολιτικά η λύση δεν μπορεί να είναι δημοκρατική. Αν η κρίση παραμείνει στο επίπεδο της οικονομικής απειλής προς την κοινωνία, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε νέες αυταρχικότερες μορφές διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Ας το προσέξουν όσοι έχουν μάτια να βλέπουν πέραν της τηλεοπτικής οθόνης και των κατασκευασμένων δημοσκοπήσεων.

* Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, από το press-gr.blogspot.com

Αποκλεισμένη η Νομαρχία Ηρακλείου από τις 7:30 το πρωί

Αυτή τη στιγμή (7:30 το πρωί) το Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου είναι αποκλεισμένο και από τις δύο μεριές από μέλη του Π.Α.ΜΕ., στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα σήμερα σε όλη την Ελλάδα για το ασφαλιστικό. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα.

nomarxia1

nomarxia2

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Το χταπόδι του Μουντιάλ... μάντεψε σωστά....



Άκουσα για το χταπόδι που μαντεύει τα αποτελέσματα των αγώνων στο Μουντιάλ.Λέγεται Πολ, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά τώρα ζει σε ενυδρείο στη Γερμανία.
Είπαν ότι θα κερδίσει η Ισπανία την Γερμανία, κι έγινε.....
Να το δανειστούμε για τα στοιχήματά μας;;

Παιδόφιλος διάσημος διευθυντής ορχήστρας

image Ο διάσημος ρώσος διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας Μιχαήλ Πλέτνεφ κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, μικρότερου των 15 ετών, στην Ταϊλάνδη.
Ο Πλέτνιοφ συνελήφθη την Δευτέρα στην Πατάγια, γνωστό παράκτιο θέρετρο της Ταϊλάνδης, και σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για το βιασμό ενός 14χρονου Ταϊλανδού.
"Το αγόρι συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του και θα προχωρήσουμε στην εκδίκαση της υπόθεσης", δήλωσε στέλεχος της διεύθυνσης προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών της αστυνομίας της Ταϊλάνδης.
  Εάν κριθεί ένοχος ο Πλέτνιοφ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 20 ετών.
  Ο Ρώσος μουσικός παραθέριζε συχνά στην Πατάγια, 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, όπου είχε αγοράσει αρκετά σπίτια και είχε ιδρύσει ωδείο, σύμφωνα με την αστυνομία.
Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στην Πατάγια ο πιανίστας έχει ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο θέρετρο, το οποίο έχει γίνει διαβόητο--καθώς "προσφέρει" αχαλίνωτη νυχτερινή διασκέδαση και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πορνείας.
    "Συγκεντρώναμε στοιχεία εναντίον του εδώ και καιρό", είπε αξιωματούχος της αστυνομίας στην περιοχή, αναφερόμενος στο Ρώσο μουσικό.
    Ο 53χρονος Πλέτνεφ, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ορχήστρας της Ρωσίας αφέθηκε ελεύθερος, αλλά πρέπει να ζητήσει την άδεια των αρχών για να εγκαταλείψει τη χώρα.

πηγή: newsit.gr

“Χρυσώνουν το χάπι” με... εκπτώσεις στο ασφαλιστικό

- Μειώσεις στην εξαγορά πλασματικών χρόνων
- Παράθυρο για αύξηση του επιδόματος των 800 ευρώ
- Σώζονται οι επικουρικές

Οι αλλαγές του υπουργού Εργασίας, είναι:
1) Το κράτος εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο συντάξεων
2)  Μειώνεται το κόστος για εξαγορά πλασματικών ετών ως 50% για το στρατό.
(Μέχρι σήμερα η εξαγορά ήταν 16.000 ευρώ για τις γυναίκες & 22.000 ευρώ για τους άνδρες)
3) Θεσπίζεται η δυνατότητα αναπροσαρμογής του επιδόματος των 800 ευρώ, ανάλογα με τα οικονομικά του κράτους.
4) Το κράτος εγγυάται με τον πιο δεσμευτικό τρόπο τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Παπασταθόπουλος : “πως σταμάτησα τον Μέσι”

SOKRATIS PAPASTATHOPOULOS

Τι ΔΕΝ μας είπε η κα Κατσέλη για την ανάπτυξη…

Χθες η  υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κα Κατσέλη,  έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τις δράσεις του υπουργείου της. Εν συντομία, μας είπε ότι:

  1. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο με στόχο να έχει ψηφιστεί πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
  2. Έχουν ξεμπλοκαριστεί έργα 1 δισ. ευρώ από το σύνολο των 20 δισ. που μένουν μπλοκαρισμένα και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν απεγκλωβιστεί αρκετά από τα συνολικά 25 έργα που αφορούν σε αυτή την κατηγορία
  3. Σημείωσε τις δράσεις του υπουργείου που αφορούν στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη συμβολή των νομοσχεδίων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και για την υπερχρέωση των επιχειρήσεων , ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ και της ρύθμισης για τις εμπορικές μισθώσεις.
  4. το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες για την πάταξη του πληθωρισμού και τη μείωση των πιθανοτήτων σύστασης καρτέλ στην αγορά. Σε αυτές εντάσσεται και η υπογραφή της σχετικής αγορανομικής διάταξης με την οποία επιβάλλεται η διαφάνεια στις συναλλαγές προμηθευτών και λιανεμπόρων για καθαρές τιμές στο ράφι.
  5. Στόχος είναι η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ να φτάσει στο 15% στο τέλος του έτους

Το καλύτερο όμως όλων είναι αυτό που είπε για την ανάπτυξη: “Αν θέλαμε τα μέτρα να έχουν απόδοση στην ανάταξη της οικονομίας και στην εμφάνιση αναπτυξιακών ενδείξεων θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πριν από δύο με τρία χρόνια”. Και συμπλήρωσε: “Σήμερα πασχίζουμε από τώρα για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη σε δύο χρόνια''…

Μερικά πράγματα όμως δεν μας τα είπε καλά η κα Κατσέλη, ή δε μας τα είπε καθόλου:

  1. Από τον Οκτώβριο του 2009 που ανέλαβε Υπουργός, έχουν περάσει 9 μήνες. Γιατί άργησε τόσο να ετοιμαστεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όταν η ανάπτυξη είναι, κατά γενική παραδοχή, το όχημα που θα μας βγάλει από την κρίση;
  2. 1 δις από τα 20 που αφορούν μεγάλα έργα έχει ξεμπλοκάρει σε 9 μήνες, και αυτό θεωρείται επιτυχία; Ας σοβαρευτούμε…
  3. Ο πληθωρισμός από την αρχή του έτους έως τώρα τρέχει και δεν τον προλαβαίνουμε, αλλά μόλις χθες υπογράφτηκε η αγορανομική διάταξη που αφορά στις ''καθαρές τιμές'' στο ράφι των σούπερ μάρκετ. Έχω βέβαια αμφιβολίες για το αν θα φέρει αποτελέσματα το ότι π.χ. οι προσφορές στα προϊόντα θα περιορίζονται σε κάποιο χρονικό διάστημα και για 2 ή 3 φορές το χρόνο… Μου φαίνεται ότι εκεί που πότε πότε παίρναμε 3 προϊόντα στην τιμή των 2, τώρα θα το χάσουμε κι αυτό!!! 
  4. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ήταν 3,5% στο τέλος του 2009, και στην αρχή του Ιούνιου ήταν 6,5%. Με απλή μέθοδο των τριών, άντε να φτάσει το 9,5%-10% στο τέλος του έτους, κι όχι στο 15% που εκτιμά (εύχεται θα έλεγα εγώ) η κα Κατσέλη. Εκτός κι αν η απόδοση της κυβέρνησης αυξάνεται με εκθετικούς ρυθμούς και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι!!!

imageΤέλος, θα συμφωνήσω με το ότι θα έπρεπε να έχουν παρθεί  αναπτυξιακά μέτρα 2-3 χρόνια πριν…Αυτό όμως δεν απαλλάσσει την Υπουργό και την Κυβέρνηση από τις ευθύνες τους για την μεγάλη καθυστέρηση που έχει δείξει στον τομέα της ανάπτυξης και της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η έλλειψη της οποίας έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της ανεργίας…

Και μέχρι να έρθει η ανάπτυξη που εικάζει η υπουργός σε  2 χρόνια από τώρα, που θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα, πολλές επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει, και ακόμα πολύ περισσότερες οικογένειες θα έχουν καταστραφεί οικονομικά…

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"Πεθαίνει" το σπίτι του Ν. Καζαντζάκη

image Με ένα μεγάλο όραμα ζουν οι κάτοικοι του Κρυονερίου Μυλοποτάμου, σύμφωνα με τον κύριο Μανώλη Βενιανάκη, ιδρυτή και πρώην πρόεδρο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ο κ. Βενιανάκης απευθύνει έκκληση προς όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν, προκειμένου να υλοποιηθεί η αναστήλωση του σπιτιού που ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του.
Το κόστος των αναγκαίων εργασιών είναι δυσβάστακτο για τους...
κατοίκους του Μυλοποτάμου, μηδαμινό, όμως για τον κρατικό κορβανά.
Αντίθετα, το κόστος της απώλειας ενός τόσο σημαντικού μνημείου είναι τεράστιο.
Στο σημείο αυτό σας παραθέτουμε αυτούσιο το ηλεκτρονικό μήνυμα που μας απέστειλε ο κ. Βενιανάλης:
"Η μητέρα του ήταν από το χωριό μου ΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ. Το πατρικό σπίτι υπάρχει ακόμα. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Σε διπλανό χωριό πήγε στην πρώτη τάξη του δημοτικού.ΘΕΛΟΥΜΕ εμείς οι ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΕΣ να αναστηλώσουμε το σπίτι του αλλά χρειάζονται πολλά λεφτά.
ΕΧΟΥΜΕ ζητήσει από την ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ να μας βοηθήσουν αλλά περά βρέχει.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Ευχαριστώ,
ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΝΙΑΝΑΚΗΣ
ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ"
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά το ζήτημα θα φτάσει σε... ώτα ακουόντων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διάσωση αυτού του ιστορικού μνημείου.
(το παρόν ρεπορτάζ εστάλη στους βουλευτές όλης της Κρήτης όλων των κομμάτων)

πηγή: Απόδημοι Κρήτες

Νέα έκδοση ομολόγων; Που πας ρε Καραμήτρο;;;;

ODDHX Σε έκδοση εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων θα προχωρήσει στις 13 Ιουλίου η Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του χρέους από τις αγορές. Το ακριβές ποσό, σύμφωνα με το πρακτορείο, θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον ΟΔΔΗΧ (Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους), το οποίο τονίζει ότι τα ομόλογα που “λήγουν” στις 16 Ιουλίου ανέρχονται στο ποσό των 2,16 δις ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 20 Ιουλίου θα ακολουθήσει και άλλη δημοπρασία έντοκων 13 εβδομάδων για την αναχρηματοδότηση χρέους 2,4 δισ. ευρώ που λήγουν στις 23 Ιουλίου. 

Όλα αυτά μία μέρα μετά την έκθεση της CMA DataVision, που κατατάσσει τα ελληνικά ομόλογα δεύτερα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, με το spread να βρίσκεται πάνω από τις 1000 μονάδες βάσης!!!!

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι: που πας ρε Καραμήτρο !!!!

Τριπλό φονικό στην Ερέτρια για οικονομικές διαφορές

image Στο εισαγγελέα Χαλκίδας οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 54χρονος δράστης  (γνωστός ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων στην Χαλκίδα ) που πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα για προσωπικές οικονομικές διαφορές χθες το μεσημέρι στην Ερέτρια.  Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα τρία θύματα μαζί με έναν ακόμα δικηγόρο,  είχαν μεταβεί στη Χαλκίδα όπου ήρθαν σε επαφή με τον δράστη που είναι πατέρας ιδιοκτήτη "Ιντερνετ-καφέ", προκειμένου να τακτοποιήσουν ζητήματα οικονομικής φύσεως που αφορούσαν οφειλές του ιδιοκτήτη της καφετέριας προς τα θύματα.
    Ο 54χρονος τους έκλεισε ραντεβού σε παραλιακή ταβέρνα στην Ερέτρια, λέγοντας ότι θα πήγαινε για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, αλλά όταν εμφανίστηκε, έβγαλε πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε τους τρεις, ενώ ο τέταρτος γλίτωσε γιατί την ώρα εκείνη είχε απομακρυνθεί από το σημείο μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο.
    Ο δράστης παραδόθηκε λίγο αργότερα, ύστερα από επικοινωνία που είχε με τους αστυνομικούς , εξηγώντας τους λόγους της εγκληματικής πράξης.

“Και 100 σφαίρες να είχα, θα τις έριχνα όλες” …. Αυτό φέρεται (σύμφωνα με το halkida.tv ) να είπε στους αστυνομικούς κατά την παράδοσή του ο δράστης . Φράση που δείχνει την οργή που είχε μέσα του, αλλά και την κατάσταση που είχε βρεθεί λόγω των χρεών του…

Δείγμα των καιρών; Ας ελπίσουμε όχι… Ας ευχηθούμε το περιστατικό αυτό να είναι μεμονωμένο, και να μη βρει μιμητές. Γιατί σε παρόμοια κατάσταση με το δράστη βρίσκονται πολλοί επιχειρηματίες αυτή τη στιγμή. Και η λύση σίγουρα δεν είναι αυτή, ούτε σε απαλλάσσει από τα χρέη. Ας είναι όμως αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα καμπανάκι για το Υπουργείο Ανάπτυξης, που έχει αφήσει τις επιχειρήσεις στο έλεος της κρίσης, χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο.

Σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Επίσης, δίδονται σήμερα στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου (Ομάδας Β’) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:

http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1902

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι:

  • Η κλιμάκωση της βαθμολογίας δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 2009. Μικρή μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν  μεταξύ 18-20 (15,51% έναντι 16,69% για το έτος 2009)
  • Αντίστοιχα, παρατηρείται μικρή αύξηση στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (19% έναντι 18,33% για το έτος 2009. Τέλος, μικρή αύξηση παρατηρείται στο ποσοστό των γραπτών που πήραν βαθμολογίες μεταξύ 0-5. (16,48% έναντι 15,7% το 2009).
  • Στις εξετάσεις προσήλθε το 98,4% του  συνόλου των υποψηφίων (90593 από 92081 υποψηφίους). Το 2009 είχε προσέλθει το 98,01% (85354 από 87091).
  • Εφέτος αναβαθμολογήθηκαν   λόγω διαφοράς α’ και β’ βαθμολογητή 40.089 γραπτά (ποσοστό 7,08%). Παρατηρείται δηλαδή μείωση σε σχέση με το 2009. (Το 2009 είχαν αναβαθμολογηθεί  41.180  (ποσοστό 7,7%)).
  • Υπήρξαν 210.114 γραπτά (37,09%) που βαθμολογήθηκαν κάτω από 10. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2009 ήταν 192.367 γραπτά (35,97%).

Για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων που δεν θα έχουν την δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους στα σχολεία τους όπου θα αναρτηθούν, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου αύριο το απόγευμα.

Δεύτερα..πιο επικίνδυνα στο κόσμο τα Ελληνικά ομόλογα!!!

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης κρατικών τίτλων βάσει κινδύνου βρέθηκαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου εξαιτίας της επιδείνωσης του χρέους της χώρας κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με έκθεση του CMA DataVision. Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονταν στην ένατη θέση της λίστας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου Απριλίου – Ιουνίου, το κόστος ασφάλισης κρατικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) διογκώθηκε στις 1.003,4 μονάδες βάσης. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας ανήλθε στο 55,6%. Στο Νο1 της κατάταξης βρέθηκε η Βενεζουέλα με τα CDS να ανέρχονται στις 1.305,7 μονάδες βάσης και τον κίνδυνο πτώχευσης να διαμορφώνεται στο 58,7%.

πηγή: ependitis.gr

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Απογραφής…προπαγάνδα

et3 pasok Σήμερα τα κατάφερα και είδα 10 λεπτά τηλεόραση…Τι το ‘θελα; Είχε ειδήσεις στην ΕΤ3, είπα να “ενημερωθώ”. Πέφτω λοιπόν σ’ ένα ρεπορτάζ για την απογραφή. ο δημοσιογράφος φυσικά έλεγε πόσο καλό θα κάνει η απογραφή, που θ’ αποκαλυφθούν επιτέλους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσα παίρνουν, ποιοι παίρνουν επιδόματα που δεν τα δικαιούται, τι θέσεις κατέχουν χωρίς να έχουν τα προσόντα, κλπ. Και το “αντικειμενικότατο” αυτό ρεπορτάζ καταλήγει ως εξής:

“ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 300 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ” 

Πως ακριβώς βρε παιδιά υπολογίστηκε αυτό; Και από ποιον; Εδώ μας  έχουν τρελάνει στην προπαγάνδα ότι δεν ξέρουν καν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, και ούτε καν ξέρουν πόσα παίρνουν. Έχουν όμως ήδη υπολογίσει το κέρδος από την απογραφή,ε;;;  Δε μας έχουν πει βέβαια πόσο θα κοστίσει αυτή στο δημόσιο…

Εποχές ΥΕΝΕΔ ζούμε λοιπόν στην κρατική τηλεόραση ξανά…Όχι ότι η προπαγάνδα στα κρατικά κανάλια σταμάτησε ποτέ από οποιαδήποτε κυβέρνηση..Αλλά η συγκεκριμένη έχει ένα χάρισμα ιδιαίτερο, να μετατρέπει την τηλεόραση που όλοι εμείς πληρώνουμε χωρίς να το θέλουμε, σε κυβερνητικό εκπρόσωπο…

Όταν όμως βγουν τ’ αποτελέσματα από αυτή την απογραφή, και φανεί πόσοι είναι πραγματικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα τρέχουν να κρυφτούν όλοι αυτοί που σήμερα προσπαθούν να ρίξουν στο δημόσιο την κατάντια της Ελλάδας. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα εκατομμύριο, όπως προπαγανδίζουν αυτοί οι κύριοι. Εκτός αν υπολογίζουν και όλους αυτούς που έχουν στα γραφεία τους συνεχώς με 2μηνες συμβάσεις (που τις ανανεώνουν με ποιο τρόπο δεν ξέρω και πως περνάνε αυτές από τους επιτρόπους), για να ικανοποιούν τις κομματικές τους ανάγκες. Αυτούς να απογράψετε κύριοι, και πόσο κοστίζουν τα κομματόσκυλά σας στον Ελληνικό λαό…