ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η “ροζ” γραμμή του ΕΟΠΥΥ

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ ή για εξετάσεις; Θέλετε να μάθετε ποιοι γιατροί ανά ειδικότητα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και πότε δέχονται; Θα το πληρώσετε ακριβά!
sextelephone1607 
Με κόστος που ανταγωνίζεται τις… ροζ γραμμές θα γίνεται από τη Δευτέρα 6 Αυγούστου η επικοινωνία των ασφαλισμένων με τον ΕΟΠΥΥ μέσω υπηρεσίας τηλεφωνικής εξυπηρέτησης * –που θα παρέχεται από τέσσερις εταιρείες (e-value, Newsphone, Callcenter, BPO-Vodafone).
Τα επιχειρήματα βέβαια του διοικητή το ΕΟΠΥΥ κου Βουδούρη, ότι ο οργανισμός θα γλυτώνει ετησίως 9 εκατομμύρια ευρώ και ότι οι τιμές θα είναι ανταγωνιστικές είναι τουλάχιστον αστεία, αφού η κάθε κλήση προβλέπεται να έχει ανώτερο κόστος 0,90 ευρώ ΣΥΝ ΦΠΑ, δηλαδή θα φτάσει και τα 1,08 ευρώ!  Το κόστος λοιπόν των 9 εκατομμυρίων όχι μόνο θα μετακυλήσει απευθείας στους ασφαλισμένους, αλλά θα πολλαπλασιαστεί!!! Και εξηγώ:

Δ.Τ: “Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης χωρίς ίχνους ντροπής”

Με αφορμή την περιπέτεια του συμπολίτη μας και μέλους του συλλόγου, Μηνά Χατζηδάκη γίναμε μάρτυρες μίας χωρίς κανενός ίχνους ντροπής, προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης. Είδαμε τον πρωθυπουργό της τριμερούς κυβέρνησης, να υποδύεται τον Ρομπέν των φτωχών και των κατατρεγμένων και να προβαίνει σε προσωπική παρέμβαση για την “δικαίωση” , ενός άνεργου πατέρα 7 παιδιών, ο οποίος αδυνατούσε να αποπληρώσει τις οφειλές του στον ΟΑΕΕ.
Η υποκρισία τους δεν έχει όρια, μιας και παρακολουθούμε την συντονισμένη προσπάθεια ,με επικοινωνιακά κολπάκια, όχι μόνο να....

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Γαμοκούλουρα» και κανίσκια

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Αρχική πρόθεση του κειμένου τούτου δεν ήταν να κάνει γνωστά τα περίφημα- τόσο περίφημα που μοιάζουν με έργα τέχνης- ξομπλιαστά κουλούρια που φτιάχνουν για τους κουμπάρους στους Ανωγειανούς γάμους μια και ήμουν εκ των προτέρων βέβαιη πως στη Κρήτη ειδικά δεν υπάρχει ουδείς που να μη τα γνωρίζει. Κατά συνέπεια πρόθεσης μου ήταν απλώς να πιάσω την άκρη του νήματος για να βρω την αρχή από πού κρατά και πότε ξεκίνησε το έθιμο αυτό… δυστυχώς όμως όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να το μάθω παρ΄ ότι μίλησα με γυναίκες του χωριού έως και ογδόντα χρονών!

«Έτσι το βρήκαμε κι εμείς κι έτσι το θυμόμαστε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας»
ήταν η απάντηση τους κι εξ ανάγκης αρκέστηκα σ’ αυτήν.Για να πω την αλήθεια ωστόσο δεν στενοχωρήθηκα κι ιδιαίτερα μια κι εμένα τουλάχιστον προσωπικά από πού κρατά ή από πότε ξεκίνησε ένα έθιμο του τόπου μου δεν υπήρξε ποτέ το βασικό μου ζητούμενο…μου φτάνει που υπάρχει! Πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για έθιμο που έχει να κάνει με το γάμο μια και...

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Καλλιρόη Σιγανού - Παρέν, η μεγάλη Ρεθυμνιώτισα

Η Κρητικά πρωτοπόρος της γυναικείας επανάστασης.
Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Βρισκόμαστε στο τέλος του 19ου αιώνα, μια μεταβατική εποχή που διαπλάθει ένα νέο γυναικείο τύπο. Η Καλλιρόη Παρέν δεν θα διστάσει να πρωτοπορήσει και να γίνει πολλές φορές στόχος ειρωνείας και αντιδράσεων. Σιγά - σιγά όμως θα δει να την ακολουθούν πιστά πολλές γυναίκες και τους στόχους της «επανάστασής» τους να προσεγγίζονται. Η Καλλιρόη Παρέν, γυναίκα με επαναστατική ιδιοσυγκρασία και διαυγέστατη διάνοια, δεν διοχέτευσε τις ικανότητές της αυτές σε επαναστάσεις και αιματηρούς πολέμους. Δόθηκε ολόψυχα στην ιδέα της γυναικείας εξύψωσης και στο πόλεμο για να μπορέσει να σταθεί η γυναίκα σαν ίση απέναντι στο «ισχυρό φύλο». Έτος 1861 η Καλλιρόη Σιγανού γεννιέται στα Πλατάνια Αμαρίου. Θα μεγαλώσει σε μια ταραγμένη περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη συνεχή λαχτάρα των κατοίκων του νησιού για απελευθέρωση. Το 1866 γίνεται το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και το 1867 οι γονείς της Καλλιρόης ...

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Προσωρινά αποτελέσματα βρεφικών- παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών ΕΣΠΑ


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης  (ΕΕΤΑΑ) τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για τις ωφελούμενες μητέρες . Οι επιλεγόμενες μητέρες που θα δουν τ’ όνομά τους στους πίνακες που ακολουθούν, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς που δήλωσαν.Όσες δεν έχουν επιλεχθεί, πρέπει να στείλουν τις ενστάσεις τους μέχρι την Πέμπτη 2 Αυγούστου.
Δείτε τους πίνακες κάνοντας κλικ παρακάτω:

Δ.Τ: Κατάληψη και πορεία για την ΑΤΕ στο Ηράκλειο

Στον αποκλεισμό του υποκαταστήματος Ηρακλείου της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησαν σήμερα οι απεργοί υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας , μαζί με στελέχη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλη της κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ» διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Έφυγε και ο Ιούλιος, και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραμένει κλειστό!

Θα θυμάστε στις αρχές Ιούνη του 2012, που η τότε ΓΓ Πολιτισμού και Τουρισμού κα Μενδώνη, ο δήμαρχος Ηρακλείου κος Κουράκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης είχαν δηλώσει ότι μέσα στον Ιούλιο του 2012 θα ξεκινήσουν να παραδίδονται νέες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου ! Ο Ιούλιος μας τελείωσε, και το μουσείο παραμένει κλειστό! Ούτε μία αίθουσα δεν παραδόθηκε ακόμα!
Και στο Ηράκλειο απλώνεται μια υπέροχη σιωπή! Τι κι αν οι επισκέπτες του μουσείου, ή καλύτερα της περιοδικής έκθεσης (αφού μόνο αυτή λειτουργεί) είχαν μειωθεί στους 119.000 πέρσι από 700.000 που ήταν το 2007 πριν κλείσει το μουσείο! Καμία ενημέρωση από το υπουργείο γιατί δεν έχει παραδοθεί η αίθουσα των αγαλμάτων...

Δ.Τ: «Μην ξεπουλάτε – Δεν είναι δικά σας»

Με το σύνθημα «Μην ξεπουλάτε – Δεν είναι δικά σας», δεκάδες εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα Ηρακλείου, στελέχη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλη της κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ» διαμαρτυρήθηκαν για το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς.
ATE BANK
«Εκποιούν το δημόσιο πλούτο, διαμοιράζουν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και φορτώνουν τις ζημιές στο Ελληνικό Λαό. Αυτή είναι η πολιτική τους. Αλλά θα ανατραπεί. Είναι μια πολιτική που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία και τους πολίτες. Οι κυβερνώντες δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση για αυτά που πράττουν. Η ΑΤΕ είναι ...

Προσοχή στις αγορές από εκπτωτικές ιστοσελίδες!

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) όσον αφορά στις αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών από εκπτωτικές ιστοσελίδες, με τη μορφή κουπονιών.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, στην ελεύθερη αγορά, οι τιμές διαμορφώνονται, ελεύθερα. Έτσι, ίδια προϊόντα μπορούμε να τα βρούμε, σε αρκετά διαφορετικές τιμές. Επειδή, όμως, σε αυτές τις ιστοσελίδες, με τις προσφορές, τις εκπτώσεις, τα κουπόνια κ.λπ, μπαίνουμε, με την πεποίθηση, ότι θα βρούμε το προϊόν, που θέλουμε, στη χαμηλότερη τιμή, δεν κάνουμε καμία έρευνα αγοράς, πριν αποφασίσουμε και πριν αγοράσουμε συγκεκριμένα προϊόντα. Γι’ αυτό το ΚΕ.Π.ΚΑ.επισημαίνει τα παρακάτω:

Μεγάλη επιτυχία του ΕΟΤ: η Τρόικα μένει Ελλάδα!

Μετά τα επιτυχημένα τηλεοπτικά και διαδικτυακά σποτάκια του ΕΟΤ, φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος της προσέλκυσης ξένων τουριστών στη χώρα μας! Πέρα από τις αφίξεις στα αεροδρόμια και τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, η μεγαλύτερη επιβεβαίωση γι’ αυτό έρχεται από το ..κλιμάκιο ελέγχου της ΤΡΟΙΚΑ!
Παρά το αρχικό τους σχέδιο, που προέβλεπε αποχώρηση  στο τέλος Ιουλίου και να επιστροφή τέλος Αυγούστου, ο Πολ Τόμσεν και οι εκλεκτοί των δανειστών μας αποφάσισαν να μείνουν όσο χρειαστεί στην Ελλάδα! Για να μας βοηθήσουν φυσικά!
Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Γιατί να μη μείνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, στην ομορφότερη χώρα για καλοκαιρινές διακοπές, με όλα τα έξοδα πληρωμένα; Να γυρίσουν στη Δανία και τη Γερμανία, που αυτές τις μέρες βρέχει; Καλύτερα στην Ελλάδα, ας είναι και στην Αθήνα… Εξάλλου, η Αθήνα το 15Αυγουστο είναι μια χαρά!
Βρε μέχρι το τέλος του μνημονίου, να μου το θυμηθείτε,...

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Yπάρχει κι αυτή η Ελλάδα και την κρύβουνε...

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Όχι, δεν είμαστε οι πεινασμένοι, οι ξυπόλητοι, ο διεφθαρμένος λαός που φροντίζουν να παρουσιάζουν οι εφιάλτες της χώρας, οι πολιτικοί μας.
Γιατί αυτή η χώρα μια κατάρα μόνο έχει, τους πολιτικούς της, τα παιδιά της όμως παλεύουν να της δώσουν την θέση που της αξίζει όσοι κι αν κι εκείνοι με την σειρά τους παλεύουν για να περάσουν κάποια πράγματα στα ψιλά:

Οι νέοι επιστήμονες ελπίδα για την Ελλάδα

Την Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης η ορκωμοσία των φετινών αποφοίτων. Δεδομένων όμως των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, δε θα μπορούσε να είναι μια απλή τελετή. Ειδικά όταν ένας αρκετά μεγάλος αριθμός Ελλήνων ιατρών έχουν το τελευταίο διάστημα μεταναστεύσει στο εξωτερικό – κυρίως στη Γερμανία.
Παρά τη χαρά των αποφοίτων, ιατρών πλέον, δεν έλειπε ο προβληματισμός για το μέλλον τους. Όμως, φαίνεται πως τα νέα παιδιά, οι νέοι επιστήμονες έχουν μεγαλύτερη πίστη στην πατρίδα τους απ’ ότι έχει η πατρίδα τους σε αυτά…
Κατά τη διάρκεια της τελετής λοιπόν, πάνω από την είσοδο του κτηρίου της σχολής είχε αναρτηθεί από τους απόφοιτους Ιατρούς ένα πανό, που έγραφε: “Οι νέοι επιστήμονες ελπίδα για την Ελλάδα. Δε θα φύγουμε εμείς, θα φύγουν ΑΥΤΟΙ!!”
image
Αλλά και στην ομιλία του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, Αλέξανδρου Ζαμπετάκη, ήταν έντονος ο προβληματισμός για το μέλλον, αλλά και το...