ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αντίσταση. Αντίσταση. Αντίσταση!

Γράφει ο "anthropakos"

image Σωπάτε, αδέλφια. Μιλάει, λέει, ο..."πρωθυπουργός μας"! Ο βολεμένος, πάμπλουτος, προκλητικά υψηλόμισθος και στενός συνεργάτης των Γερμανογαλλικών και αμερικανικών συμφερόντων. Ο Λουκάς Παπαδήμος! Ναι!!!! Να τον ακούσουμε. Μας καλεί, να σφίξουμε το ζωνάρι ακόμα περισσότερο - καθώς ο ίδιος μες στα σαλόνια της φασιστικότερης εξουσίας που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα  θα γεύεται το μαύρο χαβιάρι, τον σολομό και τους αστακούς - και να πεινάσουμε, για το..."΄καλό", λέει, "της πατρίδας μας"!
Ποιας πατρίδας ρε; Αυτής που ξεπουλήσατε; Εκτός και αν εννοεί, βέβαια...

Δυναμική πορεία από το ΠΑΜΕ το πρωί (11-2-2012) στο Ηράκλειο (φωτ. & βίντεο)

DSC05271Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου πραγματοποίησαν το πρωί της 11ης-2-2012 μέλη του ΠΑΜΕ, ενάντια στα νέα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση. Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.
Στην πορεία συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες παρακάτω:

Έφτασε η ώρα της αλήθειας για την αλυσίδα Carrefour. Ή πληρώνει τις οφειλές της ή πτωχεύει.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στην οποία έλαβε μέρος πλήθος πιστωτών της, έκρινε ότι εν όψει της πιθανότητας επερχόμενης πτώχευσης της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, έπρεπε προληπτικά να απαγορευθεί σε αυτήν να προβεί σε κάθε πράξη μεταβίβασης, υποθήκευσης, ενοικίασης, ή κάθε άλλη πράξη που θα επιφέρει αλλαγή στην πραγματική και νομική κατάσταση σε ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της εταιρείας, τουλάχιστον μέχρι την συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών τον Ιούνιο αλλά και των αλλεπάλληλων αιτήσεων πτωχεύσεως σε βάρος της Carrefour ΑΕ που ξεκινάνε να συζητούνται από τον Απρίλιο φέτος.
asfalistika_0136-2
Οι Έλληνες παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων που ενώθηκαν και εντάσσονται ακόμα στην ομάδα πιστωτών της Carrefour ΑΕ ....

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στον Άγιο Νικόλαο στις 10-2-12 (φωτ. & βίντεο)

Γέμισε από κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής 10-2-12  η πλατεία Αγίου Νικολάου στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πόλη.
image
Τη συγκέντρωση κατά του νέου μνημονίου, των νέων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής  οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, οι Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Νικολάου, ο σύλλογος  Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεραμπέλλου - Οροπεδίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΑΕΑΝ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου.

Ολόκληρο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2, για να μη μας πουν πάλι ότι “ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ”

Για να μην πει ποτέ κανείς ότι “ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ” ή “ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ”,  παρουσιάζω το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 που καλείται να ψηφίσει η βουλή αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 12-2-2012.

MNHMONIO 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ -2012

Βίντεο από τη μεγάλη ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο 10-2-2012

image Μεγαλειώδης Αντιμνημονιακή , βραδινή συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στις 10-2-2012. Περίπου 20.000 κόσμος, απλοί πολίτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν με κεριά στα χέρια ενάντια στα προωθούμενα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ  και το μνημόνιο 2 που θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί την Κυριακή 12-2-2012 από τη βουλή.
Δείτε το βίντεο παρακάτω. Ανανεώνουμε το ραντεβού το Σάββατο 11-2-2012 στις 10πμ στο ΕΚΗ και την Κυριακή 12-2-2012 στις 6μμ στην Πλ. Ελευθερίας.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλειώδης Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο 10-2-2012 (φωτογραφίες)

Μεγαλειώδης ήταν η αποψινή (10-2-2012) , βραδινή συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης.
DSC05247
Περίπου 20.000 κόσμος, απλοί πολίτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν με κεριά στα χέρια ενάντια στα προωθούμενα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ  και το μνημόνιο 2 που θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί την Κυριακή 12-2-2012 από τη βουλή.
Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, και πολύ περισσότερος στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συνέχεια.....

NYT:Οι τράπεζες έρχονται πρώτες στο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας!

image Με τον παραπάνω τίτλο φιλοξενείται άρθρο στους New York Times, σχετικά με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την ΤΡΟΙΚΑ.
Με λίγα λόγια,  ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το σχέδιο που επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών, και ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, απλά δίνει χρόνο σε Ευρώπη και Τράπεζες να ανασυνταχθούν και να αντιμετωπίσουν τη σίγουρη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Δείτε το άρθρο όπως κατάφερα να το μεταφράσω (συγχωρέστε μου τυχόν λάθη):
Φαίνεται τώρα ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να πληρώσει ό, τι χρειάζεται να πληρώσει για να σώσει τις τράπεζές της.
Όχι όμως για να σώσει και την Ελλάδα.
Για άλλη μια φορά, υπάρχει αισιοδοξία ότι ένας νέος γύρος συνομιλιών των ευρωπαίων ηγετών πρόκειται να οδηγήσει σε μια ανακοίνωση της ελληνικής διάσωσης. Την Πέμπτη, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα υπέκυψαν και συμφώνησαν σε ένα νέο πακέτο λιτότητας που θα ικανοποιήσουν και τις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Μην παραιτείστε, κύριοι βουλευτές. Καταψηφίστε!

Άρχισαν οι παραιτήσεις βουλευτών που δε θέλουν να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα!
image Πριν λίγο παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα. Αυτή όμως δεν είναι η λύση. Γιατί στη θέση κάθε βουλευτή που παραιτείται, θα έρθει κάποιος άλλος που θα τα υπερψηφίσει!
Αν θέλετε να είστε εντάξει κύριοι βουλευτές με το λαό...

Στο χέρι μας η καταψήφιση των νέων μέτρων!

imageΤρεις όρους έθεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες προς τη χώρα μας, ώστε να υπάρξει η καταβολή του νέου δανείου:
  • Να εγκριθεί από τη βουλή το νέο πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε με την ΤΡΟΙΚΑ την Κυριακή.
  • Να εξευρεθούν πρόσθετες περικοπές ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012.
  • Η παροχή «ισχυρών δεσμεύσεων» από τους πολιτικούς αρχηγούς για την εφαρμογή του προγράμματος και μετά τη διεξαγωγή εκλογών.
Για τους 2 τελευταίους, δεν μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες και πολλά. Για τον πρώτο όμως, που είναι και ο βασικότερος, μπορούμε!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Το καλοκαίρι του 2011 το πέρασα στην πλατεία. Όχι μόνιμα, ούτε μέρα-νύχτα. Αλλά κάθε Κυριακή ή άλλη μέρα που είχε συγκέντρωση αγανακτισμένων, ήμουν εκεί. Στην πρώτη μας συγκέντρωση στις 25 του Μάη. Και στην επόμενη, ογκώδη συγκέντρωση της 29ης Μαΐου.  Και στις 3 του Ιούνη, και στις 5.
image
Στις 29 του Ιούνη, ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου από τη βουλή,  ήμουν ξανά στην πλατεία Ελευθερίας. Πίστευα ότι αν ξεσηκωθούμε όλοι, αν μαζευτούμε πολλοί, οι βουλευτές θα φοβηθούν τη δύναμή μας, και δε θα ψηφίσουν την καταδίκη μας. Όμως ήμασταν απελπιστικά λίγοι. Και οι βουλευτές ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο με μεγάλη ευκολία, και με χαρές και πανηγύρια.  Και τότε είχα πει με μεγάλη μου απογοήτευση, ότι “τα θέλαμε και τα πάθαμε”.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η λυπητερή

image Σε διάφορα ειδησεογραφικά portals έχουν αναρτηθεί τα βασικά σημεία της συμφωνίας της κυβέρνησης και των 3 πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν με την ΤΡΟΙΚΑ. Τα μέτρα που προβλέπονται είναι:
Α) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
1. Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012
2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Αντιμνημονιακή πορεία την Παρασκευή 10-2-2012 στο Ηράκλειο

Κοινή πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου διοργανώνουν την Παρασκευή 10- 2- 2012 όλα τα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜEΤΩΠΑ της πόλης.

image

Στις 18:30 το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι θα ξεκινήσουν από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και θα κινηθούν ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές της πόλης.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να προσέλθει στην πορεία, και με αναμμένους πυρσούς. με ντουντούκες, με σημαίες, με τύμπανα, με σφυρίχτρες να βροντοφωνάξουν συνθήματα κατά του μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης.

Με την πρωτότυπη αυτή πορεία αυτή σκοπεύουν να ξεσηκώσουν τον κόσμο του Ηρακλείου, και να βγάλουν από το καβούκι τους όσους παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις. Να αναδείξουν ότι υπάρχει διέξοδος στην μεθοδευμένη κρίση και πως όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να την ξεπεράσουμε!

Η χτεσινή ομιλία (7-2-2012) του Δημήτρη Καζάκη στο Ηράκλειο (βίντεο)

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε χτες το βράδυ στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση του βιβλίου του  Δημήτρη Καζάκη «Η Ελληνική Πομπήια» . Όλοι ήθελαν να ακούσουν τι έχει να πει για την κρίση που βιώνουμε, και τι λύση προτείνει. 
Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την ομιλία του, και τι απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού:


Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η σημερινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

imageΜε κεντρικό σύνθημα "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ" εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και τοπικών σωματείων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 7/2/2012 στην είσοδο του Νοσοκομείου και διαδήλωσαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που με πρόσχημα τις συνεχείς σωτηρίες της χώρας από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας οδηγεί σε "φτωχοποίηση"  των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων.

We are aneythynous… H απάντηση των 300 της βουλής στους Anonymous!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 7-2-2012. Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

image 24ωρη απεργία κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΣΕ για αύριο ΤΡΙΤΗ 7-2-2012. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί , έξω από το ΕΚΗ και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου. Το ΠΑΜΕ συμμετέχει στην απεργία με ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι θέσεις των νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το ζήτημα των ναρκωτικών

imageΤο Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με αφορμή τη συζήτηση, στην Ελληνική Βουλή, για το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών», θεωρεί πως είναι υποχρέωση του να παρέμβει και να κάνει γνώστες τις θέσεις του για το ζήτημα των Ναρκωτικών.
Όπως κάθε ομάδα ανθρώπων αποτελείται από διαφορετικούς χαρακτήρες με διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα ζητήματα, έτσι και τα μέλη του Τμήματος Νέων είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το ποια κατεύθυνση κινείται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τελικά τι σκοπούς εξυπηρετεί. Πάρα ταύτα πιστεύουμε πως είναι τουλάχιστον ύποπτο, το γεγονός πως ανακινείτε το ζήτημα των ναρκωτικών σε μια περίοδο κοινωνικής κατάρρευσης, σε μια περίοδο που οι μισοί νέοι δεν έχουν δουλειά!

Να συνταχθεί άμεσα σημείωμα με τις συνέπειες της αποδοχής των προτάσεων της ΤΡΟΙΚΑ

image Αργά το βράδυ, ήρθε η φαεινή ιδέα στον Παπαδήμο: να συνταχθεί σημείωμα από  το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οποίο θα αναγράφονται οι συνέπειες για τη χώρα σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Για να γνωρίζει, λέει, ο ελληνικός λαός ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας της χώρας και μιας πιθανής κατά συνέπεια εξόδου από την ευρωζώνη και το ευρώ… Και πιθανότατα θα αναγνωστεί σήμερα το σημείωμα μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πρέπει να το παραδεχτούμε: ούτε ο Παπανδρέου δεν είχε τέτοιες ιδέες! Το μόνο που απομένει είναι να δούμε …

Έκτακτη ανακοίνωση

image

Η φωτογραφία είναι από βιτρίνα ανθοπωλείου στη Φιλολάου.
(Από τον Πιτσιρίκο)

Ίδια σωτηρία, άλλοι οι σωτήρες

imageΔεν κοιμήθηκα όλη νύχτα... από τη χαρά μου! Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί διαπραγματεύονται με την ΤΡΟΙΚΑ για το καλό μας!!! Μας σώζουν όλοι μαζί, και ο καθένας ξεχωριστά και μόνος του!
Με δηλώσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί έπαιρναν ο καθένας πάνω του “τη νίκη της χώρας” στις διαπραγματεύσεις! Έσωσαν λέει...

Να τους ανταποδώσουμε τη χάρη με την πρώτη ευκαιρία

image Τι κι αν οι κοινωνικοί εταίροι με κοινή επιστολή τους ζητούσαν από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που προβλέπεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση . Αργά χτες βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρωθυπουργός συμφώνησαν στη μείωση του κατώτατου μισθού.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Στερούνται βασικών οικονομικών γνώσεων, ή ενεργούν βάσει σχεδίου;

Πριν από ένα χρόνο, στις 15 Φεβρουαρίου 2011, στο ιστολόγιο “αντίπαλοι” είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: Τι σημαίνει η μείωση του ΑΕΠ για τους Έλληνες. Βλέπετε το κείμενο παρακάτω:
antipaloi aep
Μόλις χτες, 4 Φεβρουαρίου 2012, η Ναυτεμπορική είχε θέμα με τίτλο: Αναθεωρείται λόγω της ύφεσης ο προϋπολογισμός του 2012. Δείτε το κείμενο: