ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι θέσεις των νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το ζήτημα των ναρκωτικών

imageΤο Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με αφορμή τη συζήτηση, στην Ελληνική Βουλή, για το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών», θεωρεί πως είναι υποχρέωση του να παρέμβει και να κάνει γνώστες τις θέσεις του για το ζήτημα των Ναρκωτικών.
Όπως κάθε ομάδα ανθρώπων αποτελείται από διαφορετικούς χαρακτήρες με διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα ζητήματα, έτσι και τα μέλη του Τμήματος Νέων είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το ποια κατεύθυνση κινείται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τελικά τι σκοπούς εξυπηρετεί. Πάρα ταύτα πιστεύουμε πως είναι τουλάχιστον ύποπτο, το γεγονός πως ανακινείτε το ζήτημα των ναρκωτικών σε μια περίοδο κοινωνικής κατάρρευσης, σε μια περίοδο που οι μισοί νέοι δεν έχουν δουλειά!

Από κει και πέρα καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις για το ζήτημα των τοξικών ουσιών, ευελπιστώντας οι αρμόδιοι να τις λάβουν σοβαρά υπόψη.
1. Τασσόμαστε κατά της απελευθέρωσης των ναρκωτικών ουσιών. Η χρήση τους(είτε «μαλακών» είτε «σκληρών») είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως οδηγεί σε στάση ζωής «βουτηγμένη» στην μοιρολατρία και την αποξένωση.
2. Το ζήτημα των ουσιών και της εξάρτησης, είναι κοινωνικό ζήτημα και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε στην υποβάθμιση του σε ζήτημα «προσωπικό». Αυτό προκύπτει από το ότι κοινωνικά προβλήματα οδηγούν στη χρήση ουσιών και μετέπειτα η χρήση οδηγεί σε νέα κοινωνικά προβλήματα.
3. Αντιμετωπίζουμε τους χρήστες ως κοινωνικά θύματα.
4. Είμαστε υπέρ της ελάφρυνσης των ποινών για τους χρήστες . Ενώ προτείνουμε την υποχρεωτική ένταξη ενός χρήστη σε πρόγραμμα απεξάρτησης και επανένταξης, μόλις υποπέσει στην αντίληψη των αρμόδιων κρατικών οργάνων.
5. Επιθυμούμε την αυστηροποίηση στις ποινές που σχετίζονται με εμπορία ή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
6. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή,
α) να υποβοηθήσει τις ήδη υπάρχουσες μονάδες απεξάρτησης(π.χ. ΚΕΘΕΑ),
β)να πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα καμπάνια κατά των ναρκωτικών, με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Νεολαίας. Στη σχετική καμπάνια να ενταχτούν και επισκέψεις στα σχολεία του Δήμου.
γ) Να εκμεταλλευτεί το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου και να ιδρύσει Δημοτικό Κέντρο Πρόληψης, Απεξάρτησης και Επανένταξης. Στο οποίο η αποκατάσταση θα προσφέρεται δωρεάν για τους Δημότες.
ΚΑΘΑΡΑ ΜΥΑΛΑ! ΚΑΘΑΡΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
Τμήμα Νέων Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

1 σχόλιο: