ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλειστικό: Προσφυγή ετοιμάζουν οι υπάλληλοι της ΤΥΔΚ κατά της διαπιστωτικής πράξης του Περιφερειάρχη που τους μετατάσσει στους δήμους!!

image

Κατά της διαπιστωτικής πράξης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης (6658/2-12-2010), που μετακινεί όλους τους υπαλλήλους από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) της Περιφέρειας Κρήτης στους δήμους της έδρας του αντίστοιχου νομού ετοιμάζονται να προσφύγουν οι υπάλληλοι της ΤΥΔΚ Περιφέρειας Κρήτης. Μάλιστα, οι υπάλληλοι αρνούνται να μετακινηθούν στις νέες τους (σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη) υπηρεσίες, δηλαδή στους δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Αγίου Νικολάου. Τα επιχειρήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στην προσφυγή τους είναι τα παρακάτω:

  1. Η μετακίνησή τους είναι αποτέλεσμα  μονομερούς απόφασης από την πλευρά του εργοδότη τους, δηλαδή της Περιφέρειας Κρήτης, που γίνεται χωρίς τη δική τους συμφωνία.
  2. Ο Νόμος “Καλλικράτης” που ουσιαστικά εφαρμόζεται με την παραπάνω διαπιστωτική πράξη, δε δίνει κανένα δικαίωμα  στους υπαλλήλους της ΤΥΔΚ να επιλέξουν σε ποια υπηρεσία θέλουν να πάνε. Μάλιστα, ως παράδειγμα δίνουν αυτό των υπαλλήλων των Νομαρχιών, οι οποίοι επέλεξαν σε ποιο φορέα επιθυμούν να μετακινηθούν. Αντίθετα, οι υπάλληλοι των ΤΥΔΚ μετατάσσονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στους δήμους της έδρας των αντίστοιχων νομών.
  3. Με τη μετάταξή τους, αλλάζουν ουσιαστικά εργοδότη, αφού πριν εργοδότης τους ήταν ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ενώ με τη μετάταξή τους εργοδότης τους θα είναι Ο ΔΗΜΟΣ. Αυτή η ουσιαστικότατη διαφορά, δημιουργεί διάφορα προβλήματα, όπως μεγάλη μείωση μισθού, αλλά και περιορισμό στη δυνατότητα μετάθεσης των υπαλλήλων, αφού τώρα μπορούν να μετακινηθούν εύκολα μόνο εντός δήμου, ενώ πριν μπορούσαν να μετακινηθούν εντός της περιφέρειας, που είναι πολύ μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή.
  4. το τελευταίο επιχείρημα έχει να κάνει με το συνταγματικό δικαίωμα του “εκλέγεσθαι”, το οποίο στερείται πλέον από τους (πρώην;) υπαλλήλους της ΤΥΔΚ όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, αφού δεν επιτρέπεται ένας εργαζόμενος στο δήμο να είναι και υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος.

Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια θα έχει τύχη η συγκεκριμένη προσφυγή στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια, μιας και η διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ. της Περιφέρειας απλά εφαρμόζει τον Καλλικράτη. Τα θέματα όμως που θα τεθούν με αυτή είναι ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ, και δείχνουν την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί πλέον το Ελληνικό Κράτος, υπό το “ζυγό” και την πίεση της ΤΡΟΙΚΑ.

Μέχρι όμως να εκδικαστεί αυτή η προσφυγή (η οποία ακόμα δεν έχει κατατεθεί, αλλά ετοιμάζεται), αλλά και οι υπόλοιπες από όλες τις ΤΥΔΚ σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, και εφόσον κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν ανωμαλίες στη λειτουργία των υπηρεσιών και στους δήμους αλλά και στην ΤΥΔΚ…

Που πάμε βρε παιδιά; 1,10 € οι πατάτες;;;

patata Είμαι έξω φρενών!! Μόλις γύρισα από το σούπερ μάρκετ! Αυτό που συμβαίνει είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Είναι δυνατόν ΤΟ ΚΙΛΟ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ 1,10 ευρώ;;; Που πάμε βρε παιδιά;

Κατά τα άλλα διάβαζα χτες ότι οι πατατοπαραγωγοί του οροπεδίου Λασιθίου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η τιμή του προϊόντος τους, έχει πέσει πολύ χαμηλά, ενώ οι τιμές των γεωργικών εφοδίων ολοένα αυξάνονται!!! Μάλιστα, μεγάλες ποσότητες αδιάθετου προϊόντος παραμένουν στις αποθήκες των παραγωγών σύμφωνα με τα δημοσιεύματα!!

Μα εγώ πριν λίγο μίλησα με έναν ιδιοκτήτη συνοικιακού μανάβικου, και μου είπε ότι αγόρασε από τη λαχαναγορά πατάτες Λασιθίου 0,92 ευρώ… “Πόσο θες να τις πουλάω εγώ”; μου είπε με νεύρα όταν του παραπονέθηκα… Γιατί λοιπόν δεν τις βγάζουν από τις αποθήκες οι παραγωγοί να τις πουλήσουν φτηνά στον κόσμο, να μην τις αγοράζει 1,10 από τα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ;

Και όχι μόνο αυτό…Και οι εισαγόμενες πατάτες Κύπρου, είχαν την ίδια τιμή (1,10). Αυτές που μέχρι πριν λίγο καιρό πουλιόταν 50 λεπτά..

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ… Σε λίγο θα αναγκαστούμε να κόψουμε (μαζί με τ’ άλλα) και τις πατάτες… ΒΑΛΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ, και δώστε προϊόντα σε λογικές τιμές, γιατί σε λίγο θα πεινάτε κι εσείς μαζί μας!!!

Υ.Γ.: Το κλιμάκιο της  Επιτροπής Ανταγωνισμού που βρίσκεται στην Κρήτη και κάνει έλεγχο για τη βενζίνη, δε ρίχνει και μια ματιά στην πατάτα;

Ο Ντόλιος, ο Παπακωνσταντίνου, το ενιαίο μισθολόγιο, και η … Τζούλια !!!

image

Βγήκε χτες ο υφυπουργός εσωτερικών κος Ντόλιος και δήλωσε για το επερχόμενο ενιαίο μισθολόγιο των δ.υ: «Δεν έχουμε στόχο δια του νέου μισθολογίου να μειώσουμε το συνολικό μισθολογικό κόστος στο δημόσιο. Εάν προκύπτει μείωση μισθολογικού κόστους προκύπτει από άλλες πρωτοβουλίες, από άλλους λόγους”.

Τότε πως εξηγείτε κε Ντόλιο δεκάδες ταυτόχρονα χθεσινά δημοσιεύματα που επί λέξη ΟΛΑ αναφέρουν: “Στο υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν σε μία νέα εξοικονόμηση δαπανών ύψους 1 δισ. ευρώ για φέτος, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με το 0,5% του ΑΕΠ, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου”. Μάλιστα, κάποιες εφημερίδες, επικαλούμενες πάντα “κύκλους του υπουργείου Οικονομικών” , προσδιορίζουν την περεταίρω μείωση μισθών στο 15%.

Πως θα μειωθεί λοιπόν κατά 1 δις το μισθολογικό κόστος, χωρίς να μειωθούν περεταίρω οι μισθοί; Θα κάνετε κανένα από τα γνωστά σας μαγικά; Θα παρουσιάσετε κανένα πίνακα που θα δείχνει ότι για κάποιους, ελάχιστους υπάλληλους δε θα μεταβληθεί ο μισθός, και θα προσπαθήσετε να το γενικεύσετε; Τα έχουμε μάθει πια τα επικοινωνιακά σας τρυκ.

Είναι σίγουρο ότι με εντολή της ΤΡΟΙΚΑ πάτε για νέα, γενικευμένη μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα. Άλλο τόσο σίγουρο είναι όμως ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ένα μεγάλο τμήμα καταναλωτών θα χάσει την όποια (έστω μικρή) αγοραστική δύναμη της έχει απομείνει.

Δεν μπορώ τέλος να μη σχολιάσω το γεγονός ότι ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για το ενιαίο μισθολόγιο των δ.υ. την έκανε ο κος Παπακωνσταντίνου σε ΔΥΟ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (Hay Group και Icap Group έναντι του ποσού των 71.955 ευρώ). Ο κος Παπακωνσταντίνου σε ρόλο Σειρινάκη, έφερε τους ΔΥΟ ξένους (μαύρους) να… πηδήξουν τη δική του Τζούλια, δηλαδή το δημόσιο!!!

Άντε, και ..καλό download !!!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το κίνημα ‘δεν πληρώνω διόδια” φαίνεται να φέρνει αποτελέσματα!

image Παρά τι   μηνύσεις και τις απειλές διαφόρων προς πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, το κίνημα κατά των διοδίων που έχει γιγαντωθεί σε Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συνεχίζει ακάθεκτο τη δράση του. Τι κι αν και ο Υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε ότι “το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές και αυτό που χρειάζεται είναι να το εφαρμόσουμε” για όσους αρνούνται να πληρώσουν. Μάλιστα, την ερχόμενη Κυριακή 6 του Φλεβάρη θα δώσουν δυναμικότατο παρόν στα διόδια της Αττικής και της εθνικής οδού.

Το θετικό όμως είναι ότι το κίνημα αυτό αρχίζει να βλέπει τα πρώτα αποτελέσματα της δράσης του. Ο υφυπουργός Μεταφορών κος Μαγκριώτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πλέον συζητάει για μειώσεις στις τιμές των διοδίων, και υπόσχεται ότι θα τις πετύχει.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τις εταιρίες παραχώρησης που εκμεταλλεύονται τα διόδια , έχουν τεθεί στο τραπέζι η δραστική μείωση της τιμής των διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή, η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου, η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές. Υποστήριξε δε ότι τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και επισήμανε πως σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για την μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν.

Ο λαός λοιπόν φαίνεται τελικά ότι μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να βρει λύσεις. Αρκεί να το πιστέψει!!! Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές του κινήματος “δεν πληρώνω”. Εύχομαι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλα κινήματα, για να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι αποφάσεις ερήμην του λαού δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν. Γιατί απλά δε θα εφαρμοστούν στην πράξη…

Εκταμιεύει δάνειο ο δήμος Ηρακλείου για έργα που…ήδη χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ!!!

image Δηλώσεις του δημάρχου Ηρακλείου κου Κουράκη φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα “Πατρίς” σχετικά με την εκταμίευση ποσού 15 εκ ευρώ από το δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ως γνωστόν, το ποσό που έχει εγκριθεί είναι 50 εκ. ευρώ, με επιτόκιο 1,40 %  με διάστημα αποπληρωμής 25 χρόνια. 

Ο κος Κουράκης λοιπόν δηλώνει ότι “ τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν για να εκτελεστεί το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την «πράσινη ανάπτυξη» και παράλληλα για να δρομολογηθεί η κατασκευή έργων όπως η Ούλαφ Πάλμε, τα οποία θα αλλάξουν δραστικά την καθημερινότητα των Ηρακλειωτών”.

Μα αν δεν κάνω λάθος δήμαρχε, η Ούλαφ Πάλμε χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ!! Γιατί να πάρετε δάνειο για την ανακατασκευή της; Το ίδιο και η Παπαναστασίου!!! Μήπως λοιπόν δηλώνετε αυτά τα έργα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ;

Βέβαια ο δήμαρχος λέει ότι η λίστα με τα έργα μπορεί να αλλάξει, και κάποια που θα ενταχθούν σε χρηματοδοτήσεις μπορεί να αντικατασταθούν με άλλα.. Αυτό το καταλαβαίνω, αλλά γιατί δήμαρχε δηλώνετε αυτά που είναι ήδη ενταγμένα και έχουν χρηματοδότηση;;; Μα απλά για να εκταμιεύσετε μεγαλύτερο ποσό!! Γιατί χωρίς ώριμα για εκτέλεση έργα, δεν θα πάρετε χρήματα!!!

Ας ελπίσουμε μόνο ότι τα χρήματα του δανείου θα πάνε “σε καλή μεριά”, δηλαδή για την ανάπτυξη του τόπου…Γιατί στην Ούλαφ Πάλμε και στην Παπαναστασίου μια φορά δε θα πάνε…

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως αναγνωρίζετε αυτό το δρόμο-παγίδα κε Αρναουτάκη;

Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης, με αφορμή τα θανατηφόρα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί της τελευταίες ημέρες, συγκάλεσε χθες σύσκεψη με τους προϊσταμένους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και την εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, με αποκλειστικό θέμα την οδική ασφάλεια στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Μάλιστα, ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε  να γίνει μια καταγραφή και να του δοθούν άμεσα τα στοιχεία σε σχέση με τα επικίνδυνα σημεία και τις ανάγκες που προκύπτουν από τις ελλείψεις στη σήμανση τους και τις κακοτεχνίες στην κατασκευή των δρόμων, ώστε να προωθηθούν με στόχο τη χρηματοδότησή τους μέσα από το ΕΣΠΑ.

Μιας και ψάχνετε επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο της Κρήτης κε Αρναουτάκη, να σας δώσω κι εγώ ένα, από το οποίο έτυχε να περάσω ξανά σήμερα. Μάλιστα, απ’ ότι γνωρίζω, και απ’ ότι μπορώ να δω από τις κατεστραμμένες μπάρες ασφαλείας, έχουν γίνει πολλές φορές εκεί ατυχήματα. Δείτε σας παρακαλώ προσεκτικά την παρακάτω φωτογραφία:

arxanes1

Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτός ο δρόμος; Αν όχι, να σας παρουσιάσω άλλη μια φωτογραφία, μερικά μέτρα παραπάνω από το σημείο αυτό:

arxanes2

Τώρα; Μήπως αναγνωρίζετε στο δρόμο αυτό κε Αρναουτάκη;

ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ “ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΧΟΥΔΕΤΣΙ-ΠΥΡΓΟΣ” , ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΧΑΝΩΝ!!!

Μάλιστα κε Περιφερειάρχη, είναι ακριβώς έξω από την πόλη από την οποία κατάγεστε και ζείτε! Βέβαια δε σας αδικώ αν δεν αναγνωρίσατε τα δύο αυτά σημεία. Μπορεί να νομίσατε ότι είναι τμήματα κάποιου χειμάρρου ή ποταμιού!! Κι όμως, είναι τμήματα ενός έργου που έχει κατασκευαστεί πριν μόλις 4 χρόνια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Ειδικά το πρώτο, η άκρως επικίνδυνη αυτή στροφή , έχει “προκαλέσει” πάρα πολλά ατυχήματα μέχρι σήμερα!

Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοια έργα, και να μην υπάρχει μέριμνα για την απορροή των ομβρίων!!  ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ;

Σημειώστε λοιπόν και αυτό το τμήμα κε Αρναουτάκη ως ΔΡΟΜΟ –ΠΑΓΙΔΑ, και φροντίστε να το δουν οι δικές σας υπηρεσίες οι οποίες είναι αρμόδιες πλέον για το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Γιατί από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα στο συγκεκριμένο σημείο. Αλλά η τύχη δε θα είναι πάντα με το μέρος μας, γι’ αυτό καλό είναι να σταματήσουμε να την προκαλούμε…

Κατάληψη και των 6 πολεοδομικών γραφείων της Ανατολικής Κρήτης από μηχανικούς (βίντεο)

DSC03011

Σε κατάληψη του πολεοδομικού γραφείου Ηρακλείου, αλλά και των υπολοίπων 5 της Ανατολικής Κρήτης(σε Άγιο Νικόλαο, Μοίρες, Καστέλι, Ιεράπετρα και Σητεία) ,  προχώρησαν σήμερα οι μηχανικοί – μέλη του ΤΕΕ-ΤΑΚ, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο-σκούπα που επιχειρεί να καταργήσει τις ελάχιστες αμοιβές τους, με πρόσχημα το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το νομοσχέδιο «για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» στέλνει τους  αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς κάτω από το όριο επιβίωσης και ταυτόχρονα αποτελεί για τους μισθωτούς μηχανικούς αιτία για περαιτέρω συρρίκνωσης μισθών και δικαιωμάτων. Η κατάργηση του κώδικα ελάχιστων αμοιβών και της διαδικασίας κατάθεσης της αμοιβής του μηχανικού ως όρου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σημαίνει ότι καταργείται κάθε διασφάλιση για την αμοιβή της εργασίας του μηχανικού. Η κίνηση αυτή στοχεύει στη μείωση του κόστους εργασίας σε όλα τα επίπεδα και θα ωφελήσει μόνο τις τράπεζες και τις μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες. Η απελευθέρωση των αμοιβών και η έκθεση στον αυθαίρετο ανταγωνισμό θα αφήσει τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς έρμαιο στην εκμετάλλευση των μεγάλων μελετητικών γραφείων και του εργοληπτικού κεφαλαίου. Επιπλέον, θα αποχαλινώσει την επίθεση των τεχνικών εταιρειών, στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα απέναντι σε χιλιάδες μηχανικούς, αποφοίτους ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ, που εργάζονται σε αυτές, με το πρόσχημα οι εταιρείες να γίνουν πιο «ανταγωνιστικές».

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης στο πολεοδομικό γραφείο του δήμου Ηρακλείου, απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης, η πρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου κα Φ. Κουτσουμπού και η πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ανατολικής Κρήτης κα Ειρήνη Βρέντζου. Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο.

Όπως δήλωσαν, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί η απόσυρση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του κώδικα αμοιβών των μηχανικών.

Δύσκολο το έργο των minoistas αυτή την Κυριακή

Τη δεύτερη δράση τους μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από τη σύστασή τους ετοιμάζουν οι minoistas. Μετά την επιτυχημένη επέμβασή τους στον κόλπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Παραλιακή, την Κυριακή 6/2/2011 και ώρα 11 π.μ. τα μέλη της ακτιβιστικής αυτής ομάδας θα συγκεντρωθούν στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο χώρο που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Στόχος: ο καθαρισμός της περιοχής.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο blog των minoistas, ο συγκεκριμένος χώρο έχει καταντήσει να είναι εστία μόλυνσης. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο δήμος Ηρακλείου μετά την κατεδάφιση των παραπηγμάτων που παλιότερα στεγάζονταν ιδιωτική εταιρία, βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από αμφισβητούμενες συνθήκες υγιεινής.

Είναι όμως φανερό από τις ίδιες εικόνες, ότι η συμβολή των πολιτών δεν μπορεί παρά να είναι επικουρική στα συνεργεία του δήμου Ηρακλείου, που έχουν κληθεί από τους διοργανωτές να βοηθήσουν. Η περιοχή ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩ-ΕΚΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.

Το έργο λοιπόν όσων πιστών στη δύναμη της εθελοντικής δράσης βρεθούν στο χώρο αυτό, δε θα είναι εύκολο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι βέβαια ακατόρθωτο. Γι’ αυτό η συμμετοχή θα πρέπει να είναι μεγάλη, ώστε ο δήμος Ηρακλείου να αναγκαστεί και αυτή τη φορά ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ τη θέληση των πολιτών που μάχονται για μια πιο όμορφη πόλη.

Έχω την αίσθηση πάντως ότι όσο είναι ακόμα αρχή, και το κίνημα λαμβάνει μεγάλης δημοσιότητας, ο δήμος θα συμβάλλει σε τέτοιου είδους δράσεις. Κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον όμως…

Πάμε με γρήγορους ρυθμούς από την πλήρη στη μερική και εκ’ περιτροπής απασχόληση!!

image Έχουμε κατά καιρούς ακούσει τους υπουργούς μας να λένε ότι “διεκδικήσανε και κερδίσανε” από την ΤΡΟΙΚΑ να μη μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ούτε να περικοπούν ο 13ος και 14ος μισθός! Μάλιστα λέγανε ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό για το κράτος, αφού θα υπήρχε αντίστοιχα και μείωση εισφορών προς το ΙΚΑ, αλλά και μείωση εσόδων του κράτους μέσω της μειωμένης φορολογίας. Όλα τα παραπάνω φυσικά έρχονται να διαψευστούν όσον αφορά την ουσία από έναν επίσημο φορέα, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ)!!

Σύμφωνα με έκθεση λοιπόν του ΣΕΠΕ για το 2010, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης έχουν μειωθεί, ενώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 67,5 % ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι συμβάσεις γι εκ’ περιτροπής απασχόληση. Φυσικά οι νέες συμβάσεις προβλέπουν και αντίστοιχη μείωση στους μισθούς, αντίστοιχη της μείωσης των ωρών εργασίας )άσχετα αν σε πολλές περιπτώσεις η μείωση των ωρών παραμένει μόνο στα χαρτιά.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων δέχονται οικιοθελώς τη μετατροπή της σύμβασής τους από πλήρους σε μερικής απασχόλησης.

Όποιος βέβαια ζει μέσα στην κοινωνία, και εργάζεται είτε αυτός είτε μέλη της οικογενείας του στον ιδιωτικό τομέα, αυτά τα στοιχεία τα γνωρίζει από πρώτο χέρι. Γνωρίζει επίσης και κάτι άλλο, που δεν καταγράφεται σε αυτή την έκθεση: ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις, και ότι στην ουσία σε πολλές από αυτές έχει καταργηθεί ή έχει περικοπεί ήδη ο 13ος και 14ος μισθός, και πάλι με τη σιωπηρή συναίνεση των εργαζομένων!

Αυτό δυστυχώς είναι το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται στον ιδιωτικό τομέα, για όποιον καταφέρει να κρατηθεί σε αυτόν και δεν καταλήξει στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Και αυτή είναι η κατάσταση που επιθυμεί η κυβέρνηση για τους Έλληνες εργαζόμενους προφανώς, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της δήθεν πολυπόθητης ανάπτυξης που κανείς δε βλέπει να έρχεται.

Ανταγωνιστικότητα όμως σημαίνει και μείωση των τιμών των προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών. Και αυτό θα πρέπει να διασφαλίσει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση ότι θα γίνει, ώστε οι μειώσεις στις αποδοχές μας  να πιάσουν τόπο. Γιατί, η μείωση των μισθών μέχρι στιγμής δε μεταφράζεται σε μείωση της τιμής του παραγόμενου προϊόντος, αλλά σε απόθεμα ή διατήρηση του ποσοστού κέρδους των επιχειρηματιών.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Υποχρεωτική πλέον η κάρτα ελέγχου ΚΤΕΟ για την ασφάλιση των οχημάτων

image Με το Ν.3987/ 2010 με τίτλο “Οδική ασφάλεια”, καθιερώνεται ως υποχρεωτική πλέον η έκδοση κάρτας ΚΤΕΟ οχήματος, προκειμένου αυτό να μπορεί να ασφαλιστεί. Στο άρθρο 41 λοιπόν του νόμου αυτού στην παράγραφο 7 αναφέρεται:

“Στο άρθρο 18 του ν. 3446/2006 (ΦΕΚ 49 Α΄) προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής: Οι ιδιοκτήτες οχημάτων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να ασφαλίσουν αυτό, υποχρεούνται να έχουν εφοδιαστεί με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου όταν αυτό απαιτείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Ειδικά όταν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου χρησιμοποιείται για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου τότε το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου και μόνο για τους σκοπούς της έκδοσης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα ισχύει για δύο (2) μήνες επιπλέον της αναγραφόμενης ημερομηνίας ισχύος του.”

Από την προστιθέμενη αυτή διάταξη προκύπτει έμμεσα αλλά σαφέστατα ότι στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο αλλά δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, τότε οι ασφαλιστικές έχουν το δικαίωμα να μην αποζημιώσουν τον πελάτη τους ακόμα και στην περίπτωση που αυτός έχει καταβάλει τα ασφάλιστρα!!!

Με τη διάταξη αυτή προφανέστατα το κράτος επιχειρεί να βάλει “χέρι” σε μια μερίδα απερίσκεπτων οδηγών που μέχρι τώρα επέλεγαν να μη διενεργούν τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους, προκειμένου να “γλυτώσουν” το κόστος.

Το όφελος όμως από τον έλεγχο δε μετριέται σε ευρώ. Είναι μια διαδικασία με την οποία εξασφαλίζεται η σωστή, ασφαλής, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση. Ορθά λοιπόν κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται η έκδοση κάρτας τεχνικού ελέγχου οχήματος (γιατί υποχρεωτική ήταν έτσι και αλλιώς) έστω κι έτσι… Γιατί ο Έλληνας θέλει και λίγο λίγο φοβέρα..

Μετά τους Μinoistas, έρχονται και οι…Sarpidonistas!

image Μετά την άκρως επιτυχημένη πρώτη  εμφάνιση των minoistas, η κίνηση αυτή των ενεργών πολιτών του Ηρακλείου βρήκε μιμητές και στα Μάλια! Έτσι δημιουργήθηκαν οι sarpidonistas!!

Oι sarpidonistas είναι μια ομάδα δράσης από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που αγαπούν τα Μάλια! Όπως μάλιστα λένε στην εισαγωγική σελίδα του blog τους, χωρίς αρχηγούς συνδρομές και περιορισμούς, καθαρίζουν δρόμους, παραλίες και αναπλάθουν γειτονιές. Χωρίς πολύωρες συναντήσεις και ομιλίες.Αλλά με φρεσκάδα και με τρόπο χιουμοριστικό, ευαισθητοποιούν τους συμπολίτες τους.

Η πρώτη δράση των Sarpidonistas (από το βασιλιά των Μαλίων Σαρπιδώνα, γιο του Δία και της Ευρώπης και αδελφό του Μίνωα) έχει προγραμματιστεί για αυτήν την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Αγίου Νεκταρίου. Οι Sarpidonistas θα καθαρίσουν την εθνική οδό, από τις αρχαιότητες των Μαλίων μέχρι τη Σταλίδα!

Όσοι ανταποκριθείτε στην πρόσκληση, καλό είναι να κρατάτε μαζί σας σακούλες, σκούπα, γάντια ή  φαράσι.

Αλλά να δώσετε και μεγάλη προσοχή στην ασφάλειά σας, καθώς οι δράσεις αυτές πάνω σε εθνικό δίκτυο θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας. Αυτή είναι και η έκκλησή μου προς τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, που είμαι σίγουρος ότι έχουν καλή πρόθεση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Αν αυξηθεί το επιτόκιο της ΕΚΤ, ζήτω που καήκαμε!!!

image Πολλά σενάρια και εκτιμήσεις για άνοδο του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα. Η νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 2,4% τον Ιανουάριο - πάνω από το όριο του 2% που η ΕΚΤ θεωρεί συμβατό σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για τη σταθερότητα των τιμών - πυροδότησε εκτιμήσεις των επενδυτών για την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Πιθανότατα ένα δείγμα για το τι προτίθεται να κάνει η ΕΚΤ θα δώσει αύριο ο Τρισέ στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Τι θα σημάνει για εμάς όμως μια μικρή άνοδο του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά μισή μονάδα; Όλα τα δάνεια που έχουμε συνάψει, και είναι συνδεμένα με αυτό , θα έχουν αυξημένη δόση!

Για παράδειγμα, για ένα 20ετές στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ µε κυµαινόµενο επιτόκιο 4% (επιτόκιο ΕΚΤ 1% πλέον τραπεζικού περιθωρίου 3%) η μηνιαία δόση σήµερα είναι 909 ευρώ. Στην περίπτωση όµως που το επιτόκιο της ΕΚΤ ανέβει στο 1,5%, δηλαδή το συνολικό επιτόκιο διαµορφωθεί στο 4,5%, η μηνιαία δόση σκαρφαλώνει στα 949 ευρώ. Έτσι, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται µε 40 ευρώ τον µήνα ή 480 ευρώ τον χρόνο.

Υπάρχουν όμως και οι απόψεις που λένε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άνοδος του επιτοκίου της ΕΚΤ πριν τα τέλη του 2011. Ακόμα και τότε όμως, θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τους δανειολήπτες της χώρας μας, καθώς δεν προβλέπεται ούτε το 2012,αλλά ούτε το 2013 καμία αύξηση σε μισθούς, συντάξεις ή άλλου είδους εισοδήματα. Το αντίθετο μάλιστα…

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον η αύξηση αυτή, να έρθει όσο το δυνατόν αργότερα. Όσο χρόνο κερδίσουμε, θα είναι προς όφελός μας…

Επιμένει ο εισαγγελέας για τα παράνομα δημοτικά πάρκινγκ

image Δε φαίνεται να το βάζει κάτω ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ηρακλείου κος Μαρκάκης στο θέμα των παράνομων δημοτικών πάρκινγκ στο Ηράκλειο που λειτουργούν από τη ΔΕΠΤΑΗ. 

Μετά την απόφαση της (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για τη σφράγιση ΟΛΩΝ των δημοτικών πάρκινγκ του δήμου Ηρακλείου (πλην του κλειστού στην παλιά λαχαναγορά), και την απόρριψη από την Περιφέρεια Κρήτης της προσφυγής της ΔΕΠΤΑΗ, τα πάρκινγκ θα έπρεπε να είχαν σφραγιστεί και να μη λειτουργούν. Αντιθέτως όμως, συνεχίζουν να δέχονται κόσμο, και μάλιστα με αλμυρό αντίτιμο, αφού σε κάποια το εισιτήριο φτάνει τα 4 ευρώ, ενώ στα περισσότερα είναι 3,5 ευρώ.

Αυτή η άρνηση της ΔΕΠΤΑΗ να εφαρμόσει τις αποφάσεις έχει όπως όλα δείχνουν ενοχλήσει τον κο Μαρκάκη, ο οποίος στη χτεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ κο Παρασύρη του επεσήμανε ότι Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ενώ του ανακοίνωσε ότι θα διατάξει και επείγουσα προκαταρκτική εξέταση (που θα ολοκληρωθεί σε 2 εβδομάδες) προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι από τους εμπλεκόμενους κατά παράβαση καθήκοντος δεν εκτελούν τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων!!

Σωστός ο εισαγγελέας!! Είναι δυνατόν να κάνει η ΔΕΠΤΑΗ ότι γουστάρει; Αυτό το παράδειγμα δίνει στους ιδιώτες επιχειρηματίες, ότι μπορούν να αγνοούν επιδεκτικά αποφάσεις των οργάνων της πολιτείας, και να λειτουργούν παράνομα; Θέλει λέει να κινηθεί νομικά!! Ας το κάνει, αφού κλείσει τα παράνομα πάρκινγκ! Έχει κάθε δικαίωμα! Όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην υπακούει στους νόμους του κράτους και στις διαταγές του εισαγγελέα.

Κατεβείτε από το καλάμι που έχετε ανέβει εκεί στο δήμο! Μπορεί να πήρατε 72%, αλλά δεν είσαστε ανεξάρτητο κράτος !! Τους φουκαράδες με τις καντίνες στο πανεπιστημιακό τους κλείσατε παραμονές Χριστουγέννων, αλλά τα πάρκινγκ σας τα κρατάτε ανοιχτά με το ζόρι!

Κε εισαγγελέα, μήπως να προχωρούσατε σε καμία σύλληψη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης;

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συντονισμός δράσης της ομάδας “όχι ακριβό εισιτήριο”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιτροπή ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων στο αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου καλεί σε ανοιχτή συνάντηση την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο ίντερνετ καφέ του Δήμου Ηρακλείου στην Παλιά Λαχαναγορά.

Αυτές τις μέρες, η κίνηση μας προβλήθηκε και ευαισθητοποίησε την ηρακλειώτικη κοινωνία. Μαζεύτηκαν υπογραφές ενώ φτιάχτηκε και ηλεκτρονική σελίδα για τη συλλογή υπογραφών. Έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας ενώ παρουσιάσαμε τις θέσεις μας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αρκετές φορές.

Πρέπει να πυκνώσουμε τις προσπάθειες μας ενάντια στις εξωφρενικές τιμές των εισιτηρίων. Είναι αδιανόητο για έναν συνταξιούχο, έναν φοιτητή, έναν άνεργο να ξοδεύει 1,50 και 1,10 ευρώ για μία διαδρομή αυτήν την περίοδο.

Το επόμενο διάστημα, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ενάντια στο υψηλό κόστος μετακίνησης. Τέλος, είναι κομβικής σημασίας η αποφασιστική πίεση στους αρμόδιους είτε αυτοί είναι κρατικές είτε αυτοδιοικητικές αρχές είτε η διοίκηση του τοπικού αστικού ΚΤΕΛ.

επικοινωνία:    oxiakriboeisithrio@gmail.com

6973 784935                   6984 708109

9 στους 10 Έλληνες έχουν κάνει περικοπές εξόδων!

Η χώρα μας για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις μιας διεθνούς λίστας: αυτής της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της εταιρίας Nielsen, το δ' τρίμηνο του 2010 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κατέγραψε βουτιά εννέα μονάδων και έπεσε για πρώτη φορά στις 48 μονάδες, οδηγώντας τη χώρα στις τρεις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Χαμηλότερα βρίσκονται μόνο η Πορτογαλία και η Κροατία με 45 μονάδες. Σημαντικότατο στοιχείο της έρευνας είναι ότι 9 στους 10 Έλληνες έχουν προχωρήσει σε περικοπές εξόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2010, με το μέλλον να διαγράφεται εξίσου απαισιόδοξο, αφού το 83% των Ελλήνων δεν θεωρεί πως η χώρα θα καταφέρει να βγει από την ύφεση μέσα το 2011.

Το 81% των Ελλήνων έχει μειώσει τις δαπάνες για αγορά νέων ρούχων, το 80% δαπανά λιγότερα για διασκέδαση εκτός σπιτιού και το 64% έχει στραφεί σε φθηνότερα προϊόντα, ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει την μείωση της αγοραστικής δύναμης του (και του μισθού του να προσθέσω εγώ), ΕΝΩ 1 ΣΤΟΥΣ 4 ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΕΣΟΔΑ!

Η Οικονομία παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, με ποσοστό 40%, που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, ενώ το 34% δηλώνει ότι με τα χρήματα, που του περισσεύουν, ξεπληρώνει δάνεια, πιστωτικές κάρτες και χρέη, όταν το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό βρίσκεται στο 26%.Η εργασιακή ασφάλεια κατέχει και αυτή πολύ υψηλό ποσοστό ανησυχίας (36%), αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς, που έχει προκαλέσει η αυξημένη ανεργία, που έφτασε το 12,4%, στο 3ο τρίμηνο του 2010.

Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αφού για το ίδιο διάστημα 6 στους 10 έχουν προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, και 1 στους 5 δεν έχει περίσσεια εισοδήματος κατά μέσο όρο. Όμως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στη διεθνή επικαιρότητα μαζί με τη χώρα μας για τα προβλήματα της οικονομίας τους, όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης (παρέα με την Ελλάδα) για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη.

Είμαι σίγουρος ότι δεν εξέπληξε κανένα το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας. Αν έγινε, σίγουρα αυτός δεν είναι κάτοικος Ελλάδας, ή είναι…ο 1 στους 10 που δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών!!! Όλοι όσοι ζούμε πάντως τη Ελληνική πραγματικότητα, γνωρίζουμε ότι δυσκολευόμαστε ή αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές μας υποχρεώσεις έναντι τρίτων, που αναλάβαμε όταν τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά!! Και, ενώ οι όροι της αγοράς εργασίας και της (τοπικής) οικονομίας έχουν αλλάξει εις βάρος των εργαζομένων, οι αντίστοιχοι όροι των συμβάσεων για τις υποχρεώσεις μας προς τρίτους δεν έχουν μεταβληθεί καθόλου!!

Πως λοιπόν να μην υπάρχει απογοήτευση… Και αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ούτε η αγοραστική μας δύναμη θα αυξηθεί σύντομα, αλλά ούτε και το κράτος θα δει έσοδα στα ταμεία του. Γιατί, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, στην αρχή της εφαρμογής του μνημονίου, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!!!

Τουρισμός: παράδειγμα προς μίμηση!

image Δεν έχει περάσει ούτε τρίμηνο διάστημα από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ στο 6,5 % στον τομέα του τουρισμού, και οι κρατήσεις για τη χώρα μας έχουν εκτιναχτεί! Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρατήσεων και για τους μήνες Απρίλιο και Νοέμβριο!!! 

Φυσικά δε θα βγουν κερδισμένοι μόνο οι επιχειρηματίες του τουρισμού από αυτή την ιστορία, αλλά και το Ελληνικό κράτος, αφού αύξηση της τουριστικής κίνησης θα φέρει και αύξηση των κρατικών εσόδων, αλλά και νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο. Και βέβαια δεν ανακάλυψαν και πάλι οι Έλληνες τον τροχό, αφού το ίδιο είχε γίνει παλιότερα και στη Γερμανία, ενώ στη Λετονία που αυξήθηκε ο ΦΠΑ χάθηκε σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας και τα έσοδα έπεσαν κατακόρυφα.

Πως γίνεται λοιπόν, αφού γνωρίζουν ότι η μείωση του ΦΠΑ οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση, σε όλα τα άλλα αγαθά να τον αυξάνουν; Γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμα του τουρισμού, που τα αποτελέσματα της πολιτικής μείωσης του ΦΠΑ είναι ήδη ορατά και πραγματικά;

Έχει χιλιοειπωθεί και χιλιογραφτεί, αλλά θα το γράψω άλλη μια φορά: Η ανάπτυξη δε θα επιτευχθεί όσο το σύστημα βασίζεται στην άκρατη άμεση και έμμεση φορολόγηση των πολιτών. Όσο μειώνεται η αγοραστική δύναμη του πολίτη, τόσο πιο βαθιά στην ύφεση θα βυθίζεται η χώρα μας.

Δείτε λοιπόν το παράδειγμα του τουρισμού κύριοι της κυβέρνησης, και ακολουθήστε το και σε άλλους τομείς, μήπως βγούμε κάποια στιγμή από το αδιέξοδο που οι ίδιοι μας βάλατε.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μουσικές αντίστασης από την Τουρκία..στο Ηράκλειο!

Την 1η του Φλεβάρη στις 22:00, θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Ξαστεριά το συγκρότημα Grup Munzur, ένα από τα πιο σημαντικά και πιο γνωστά πολιτικά μουσικά σχήματα της Τουρκίας. Οι συναυλίες του –στην Τουρκία και την Ευρώπη-  συγκεντρώνουν χιλιάδες ανθρώπους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό (προαιρετική οικονομική ενίσχυση).

Μερικά στοιχεία για το συγκρότημα Grup Munzur από την ιστοσελίδα τους:

«Το συγκρότημα Grup Munzur ξεκίνησε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες το 1992 στην Σμύρνη και μετά από αρκετές εκδηλώσεις και συναυλίες, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Λόγω έλλειψης χώρου για τις πρόβες του, απευθύνθηκε σε συλλόγους και συνδικάτα, ξεπερνώντας έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα των μουσικών συγκροτημάτων που στέκονται ενάντια στο τουρκικό καθεστώς. Από το 1994 στεγάζει τις δραστηριότητες του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi» («Να Ανθήσουν Εκατό Λουλούδια») που αγωνίζεται για τη διάδοση της λαϊκής επαναστατικής κουλτούρας, της τέχνης και της λογοτεχνίας.
Το Grup Munzur φτιάχνει τραγούδια για τους αγώνες και γι’ αυτό διώκεται από το τουρκικό κράτος. Τα άλμπουμ του απαγορεύτηκαν, μέλη του φυλακίστηκαν, συναυλίες του κατεστάλησαν. Παρουσιάστηκε από το καθεστώς της Τουρκίας ως ένα «τρομοκρατικό» συγκρότημα και υπέστη κάθε είδους επίθεση. Παρ’ όλα αυτά δεν έκανε βήμα πίσω από την επαναστατική του στάση. Το Grup Munzur, με τη μουσική του, έχει κερδίσει την καρδιά των λαών της Τουρκίας και έχει πια ένα ευρύ κοινό φίλων και υποστηρικτών.
Το μουσικό συγκρότημα Grup Munzur δημιουργεί τέχνη για το λαό, ζώντας μαζί του και μαθαίνοντας από τα προβλήματα, τις χαρές, τις επιθυμίες αλλά και τις εξεγέρσεις του. Πηγή έμπνευσής του είναι τα βιώματα και οι ελπίδες του λαού, η δύναμη των εργαζόμενων, η πολιτιστική κληρονομιά αιώνων σε μελωδίες και γλώσσες (Τουρκικά, Κουρδικά, Ζαζάϊκα, Λαζικά, Ελληνικά, Αραβικά). Για το Grup Munzur η τέχνη είναι ένα όπλο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ισότιμου και ελεύθερου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Κίνημα “δεν πληρώνω εισιτήριο στο νοσοκομείο”

Άλλο ένα κίνημα ενεργών πολιτών έχει ξεκινήσει δράση στο Ρέθυμνο, αυτή τη φορά ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για προσπάθεια «σωτηρίας» του ΕΣΥ μέσα από την καθιέρωση και την αύξηση των εισιτηρίων στα Νοσοκομεία. Με ανακοίνωσή τους τα πρωτοβάθμια σωματεία Ρεθύμνου  υπογραμμίζοντας πως «οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια νοσοκομεία», και εκφράζουν την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών που θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, για δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Η ανακοίνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει που μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν φτάνει που με την «σωτήρια» πολιτική τους έχει οδηγηθεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ανεργία, την ανέχεια και την  απόγνωση.

Τώρα οι κυβερνώντες μας  αποφάσισαν ότι για να «σωθεί» το ΕΣΥ πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια  νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Σε λίγο θα μας πουν ότι για να «σωθούν» τα Ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας για όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα που χρειαζόμαστε.
Εκεί οδηγεί η λογική της αντιμετώπισης της δημόσιας Υγείας ως «περιττό βάρος» για το Κράτος, που πρέπει σταδιακά να μετακυλιστεί στις πλάτες  των πολιτών. Ήδη η Υγεία στη χώρα μας είναι σε ποσοστό πάνω από το 50% ιδιωτική!

Καιρός να βάλουμε ένα τέρμα!
Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τα χρέη των νοσοκομείων, για την κακοδιαχείριση, τη συναλλαγή, τη σπατάλη και τη διαφθορά είναι οι πολίτες.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πληρώσουν άλλο. Ούτε τα 5 ευρώ του κ. Λοβέρδου, ούτε άλλο χαράτσι. Έχουμε  ήδη προπληρώσει 2 φορές για τη Δημόσια  Υγεία , μια με τις εισφορές μας  στα Ταμεία και μια με τη φορολογία μας.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν είναι επιχειρήσεις, η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο.
Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπισή της είναι υπόθεση όλων.
Διεκδικούμε:
- Ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας
- Να μην πληρώνει κανείς το εισιτήριο των 5 ευρώ
- Δωρεάν εξετάσεις για τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών τη Δευτέρα 31/1 το πρωί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου για δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας»
.

Ποιος μπορεί αλήθεια να διαφωνήσει με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση; Δεν έχουμε πληρώσει τις κρατήσεις μας για την ιατρική μας περίθαλψη; Γιατί να πληρώνουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα στα νοσοκομεία; Για να τα δίνουν στους προμηθευτές φίλους τους; Δεν είναι αυτό ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ φορολογία;

Αυτό το κίνημα αφορά όλους μας και χρειάζεται τη συμμετοχή μας. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να εξαπλωθεί και σε όλη την Ελλάδα, για να μην περάσει στην πράξη το “χαράτσι” των 5 ευρώ του Λοβέρδου.

Η Ευρώπη μας χρωστάει εκατομμύρια ευρώ από νοσηλεία πολιτών χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Ελλάδα!!

image H αναποτελεσματικότητα του Κράτους μας δεν έχει όρια! Την ίδια στιγμή που οι δανειστές μας , χώρες τις Ευρώπης μας δανείζουν με ληστρικούς και εκβιαστικούς όρους, μας χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ τα οποία αδυνατούμε ή   απαξιούμε να ζητήσουμε.

Δεν αναφέρομαι  στην περίπτωση των πολυσυζητημένων τελευταία γερμανικών αποζημιώσεων που ξαφνικά θυμηθήκαμε μετά από 60 χρόνια και ασφαλώς δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ, αλλά για κάτι πολύ απλό και εξοργιστικό. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις αλλοδαπών , μελλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας μέσω της κάρτας Ε111 για  έκτακτα περιστατικά Ε112 για χρόνιους ασθενείς Ε119 ,Ε128 για παροχές ασθένειας σε είδος κτλ. Οι δαπάνες αυτές κάθε τέλος του χρόνου πρέπει να συγκεντρώνονται και να απαιτούνται από τις αντίστοιχες χώρες του εξωτερικού. Κάθε χρόνο έρχονται στην χώρα μας περίπου 13.000.000 τουρίστες οι περισσότεροι από την Ε.Ε. και κυρίως Γερμανία και Αγγλία. Φανταστείτε το 0,5% να έχουν κάποιο ατύχημα ή ασθένεια και να χρειαστούν φάρμακα, νοσηλεία κτλ. Αμέσως αυτό σημαίνει 65.000 περιστατικά. Στην πραγματικότητα βέβαια είναι είναι πολύ περισσότερα. …

Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: μόνο σε ένα από τα 3 υποκατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου υπάρχουν 5.000 υποθέσεις αλλοδαπών με Ε111 την τελευταία 2ετία οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε Ιδιωτικές κλινικές και Νοσοκομεία, τους χορηγήθηκαν φάρμακα και έκαναν χειρουργεία τα οποία  πλήρωσε το ΙΚΑ και ουδέποτε έως σήμερα τα απαίτησε από τις χώρες του εξωτερικού.

Οι λόγοι ; Ίσως ξεχάστηκε… ίσως δεν υπήρχε προσωπικό …ίσως απλά δε νοιάστηκε κανένας …και τα λοιπά ωραία της Ελληνικής πραγματικότητας….

Ανάμεσα στις υποθέσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται πολυήμερες νοσηλείες στην εντατική, αιμοκαθάρσεις και   ορθοπεδικά χειρουργεία  με τεράστιο κόστος αναλωσίμων, τα οποία εισάγουμε, και όμως απαξιούμε να ζητήσουμε πίσω από αυτούς που μας δανείζουν . Και την ίδια στιγμή, ζητάμε από τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα ασφαλισμένο, να πληρώσει σε κάθε επίσκεψη στο Δημόσιο Νοσοκομείο 5 ευρώ…

Αυτά πρέπει να διεκδικήσετε επιτέλους κε Σπυρόπουλε και κε Λοβέρδο. Τουλάχιστον να μην πληρώνουμε από τα δανεικά ΚΑΙ τα νοσήλια των δανειστών μας!!!

Προτάσεις για την..ανακούφιση του κυκλοφοριακού στο Ηράκλειο

image Αυτή τη βδομάδα μαθαίνω ότι ξανατίθεται επί τάπητος το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης του Ηρακλείου, και με ποιο τρόπο αυτή θα εφαρμοστεί. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Μανόλης Βασιλάκης έχει προσκαλέσει για το σκοπό αυτό τον μελετητή κ.Ρέντζο από τον οποίο θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση.

Γνωρίζω καλά ότι το θέμα δεν είναι απλό. Αν ήταν απλό, θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια. Κρύβονται πάρα πολλά συμφέροντα πίσω από αυτό, που εμποδίζουν τον εκάστοτε υπεύθυνο να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Π.χ. τι διαδρομές θα ακολουθούν τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ αστικά λεωφορεία, τι είδους λεωφορεία θα μπαίνουν στο κέντρο, που θα υπάρχει ελεύθερη στάθμευση και για ποιους, ποιοι δρόμοι θα μονοδρομηθούν ενάντια στις επιθυμίες των καταστηματαρχών που τους θέλουν διπλής κυκλοφορίας για να έχουν (όπως λανθασμένα νομίζουν) περισσότερους πελάτες, που και πως θα μπαίνουν τα ταξί στο κέντρο, τι έσοδα θα χάσει ο δήμος από την ελεγχόμενη στάθμευση αν γίνει ελεύθερη για τους μόνιμους κατοίκους, και άλλα πολλά.

Εγώ σήμερα θα κάνω κάποιες απλές προτάσεις. Τόσο απλές, που δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι μπορούν να εφαρμοστούν. Εξάλλου, ο κος Ρέντζος, ο μελετητής, είναι πολύ εξειδικευμένος στα κυκλοφοριακά, και σίγουρα θα έχει προτείνει επιμέρους λύσεις για διάφορα θέματα.

Τι λέει όμως η (δική μου) απλή λογική:

  • Καλές οι μονοδρομήσεις, σίγουρα βοηθάνε στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, αρκεί κάθε μονόδρομος να έχει το ζεύγος του προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι κινήσεις. Κάτι τέτοιο φυσικά και προβλέπεται στην κυκλοφοριακή μελέτη, ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΙΧΤΟΙ, οπότε αμέσως μπλοκάρει η εφαρμογή της στην πράξη. Πρέπει λοιπόν να γίνουν οι κατάλληλες διανοίξεις, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ χωρίς να εξετάσουμε την ιδιαιτερότητα των κτηρίων.
  • Τα λεωφορεία που θα κυκλοφορούν στο κέντρο θα πρέπει λόγω του μικρού πλάτους των δρόμων να είναι αντιστοίχως μικρά. Να κάνουν κυκλικές διαδρομές στο σταυρό της πόλης, και ο επιβάτης ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ στις γραμμές από και προς τις συνοικίες και τα Δ.Δ. του Ηρακλείου ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.
  • Περιφερειακά του κέντρου και από όλες τις εισόδους της πόλης, να δημιουργηθούν ή να αξιοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα δημοτικά πάρκινγκ, ώστε ο δημότης να παρκάρει εκεί είτε δωρεάν, είτε πολύ φτηνά, και με την απόδειξη του παρκινγκ να μπορεί να χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο που θα τον οδηγήσει στο κέντρο. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που εργάζεται στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά ζει εκτός αυτής, και μέχρι τώρα χρησιμοποιεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το αυτοκίνητό του για να μετακινηθεί.

Οι παραπάνω απλές, απλούστατες προτάσεις, φυσικά και είναι γνωστές στους αρμόδιους. Εκτός όμως από τα διάφορα συμφέροντα που ανέφερα πιο πάνω που δεν τις αφήνουν να υλοποιηθούν, υπάρχει άλλος ένας βασικότατος λόγος: ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το κυκλοφοριακό  για να βελτιωθεί (και όχι να λυθεί όπως μας αρέσει να λέμε), θα πρέπει να ενθαρρυνθεί ο δημότης να χρησιμοποιήσει με τους παραπάνω τρόπους που πρότεινα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για να το κάνει όμως, θα πρέπει να τον συμφέρει και οικονομικά. Και αυτό θα γίνει μόνο αν ο Δήμος Ηρακλείου ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ την περιμετρικά της πόλης στάθμευση και τις αστικές συγκοινωνίες.

Και φυσικά αν κι εμείς οι δημότες ξεφύγουμε από την αρρωστημένη νοοτροπία του “παρκάρω έξω από την πόρτα της δουλειάς μου ή του μαγαζιού που θέλω να επισκεφτώ”, που δυστυχώς στην πόλη έχει καταντήσει να είναι ο κανόνας…

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο

Δυστυχώς κάτι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά πλέον, που σε κάνει να αναρωτιέσαι “πόση" αρρώστια υπάρχει στον κόσμο”. Και σήμερα το πρωί λοιπόν αποκαλύφθηκε άλλο ένα τέτοιο γεγονός, που μόνο στεναχώρια μπορεί να φέρει σε όποιον το μάθει, και προβληματισμό για το πόσο απάνθρωπα μπορεί να φερθεί κάποιος.

Στην πόλη του Ηρακλείου, ένας 75χρονος πατέρας, αναγκάστηκε να καταφύγει τα ξημερώματα στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα και να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του από..το ίδιο του το παιδί!!! Οι αστυνομικοί συνέλαβαν φυσικά το 43χρονο γιο του  για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Κανείς δεν ξέρει τι δράμα κρύβεται πίσω από κάθε κλειστή πόρτα κάθε οικογένειας. Όμως τίποτα μα τίποτα στον κόσμο δε δικαιολογεί τον ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου ανθρώπου, πολύ περισσότερο δε του ίδιου του πατέρα σου, που πιθανότατα έχει περάσει όλη του τη ζωή για να σε μεγαλώσει και να σου δώσει ότι μπορεί για να προχωρήσεις στη ζωή. Διαφορές μπορεί να υπάρχουν με τους γονείς, και μάλιστα μεγάλες. Αλλά σε αυτή την ηλικία, πως μπορεί κάποιος να σηκώσει χέρι στον πατέρα του; Είναι πραγματικά αδιανόητο…

Επαναλαμβάνω, δε γνωρίζω τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία, αλλά ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ! Ας δείξουμε λίγο παραπάνω σεβασμό σε αυτούς που μας μεγάλωσαν με χίλιες στερήσεις. Ακόμα όμως και αυτή να μην είναι η περίπτωση, και αν δε μας φέρθηκαν καλά ως γονείς, δεν είναι λύση ο ξυλοδαρμός, και μάλιστα στα 75 τους! Ας αφήσουμε τους παλικαρισμούς για τους συνομήλικούς μας, και ας λύσουμε τις διαφορές με τους γονείς μας με άλλους τρόπους που δεν προσβάλλουν την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση…

Δελτίο τύπου της ομάδας “Όχι ακριβά εισιτήρια”

DSC00042-3 Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία για τα ακριβά εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου. 20 μέλη της επιτροπής πολιτών και φορέων που έχει συσταθεί, μοίρασε υλικό στους πολίτες που περίμεναν στις στάσεις στα GOODY's και στην ΑΣΤΟΡΙΑ και μπήκαν στα διερχόμενα λεωφορεία για να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό για τα αιτήματα της επιτροπής.
Τις τελευταίες μέρες έχουν μαζευτεί τουλάχιστον 600 υπογραφές από πολίτες της πόλης που διαφωνούν με τις υψηλές τιμές στα εισιτήρια ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
Ακόμα, αναφορικά με τις δηλώσεις του κου Βουλγαράκη, προέδρου του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, στο δίκτυο goodnet.gr την Παρασκευή το πρωί (Οι τιμές δεν αυξήθηκαν πολύ - δεν λαμβάνουμε κρατική επιχορήγηση - η φοιτητική κάρτα είναι 40 ευρώ μηνιαίως και συμφέρει) να υπενθυμίσουμε τα εξής: