ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Εκλογές Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 25ης Απριλίου 2010

Οι παρατάξεις που λαμβάνουν  μέρος στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης είναι οι εξής:
•    Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης(ΑΜΑΚ)
•    Αδέσμευτοι Μηχανικοί & Ανεξάρτητοι Νέοι(ΑΜΑΝ)
•    Δημοκρατική Ένωση Μηχανικών (ΔΕΜ)
•    Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)
•    Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών
•    Μεμονωμένος υποψήφιος (Παπαδάκης Θεόδωρος)
•    ΠΑΣΚ Μηχανικών Συνεργαζόμενοι(ΠΑΣΚ-Σ)

Ισχνές αγελάδες και ώπα!

Του Μάνου Σιφονιού

Μου στείλανε προσφάτως ένα χιουμοριστικό mail για τα μαθήματα Οικονομίας και τις δύο αγελάδες με παραδείγματα: Αμερικανική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να  παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Μετά προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να  αναλύσει τους λόγους που έπεσε νεκρή. Γαλλική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες και διαδηλώνεις γιατί θέλεις τρεις. Γερμανική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι….

(Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Πρωταγωνίστρια στην νέα ταινία του Γούντι Άλεν η Κάρλα Μπρούνι

karla

Η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί που θα πρωταγωνιστήσει τελικά στην επόμενη ταινία του σκηνοθέτη Γούντι Άλεν, θα φιγουράρει στην διαφημιστική αφίσα της ταινίας μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της Μάριον Κουτιγιάρ καθως και……….

(Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Έξοδος από το ευρώ;;;

Ο γερμανικός τύπος φιλοξενεί σήμερα σε έντονο ύφος παραινέσεις στελεχών της συντηρητικής παράταξης  για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ( Bild : "Οι Έλληνες θέλουν τα λεφτά μας", Tagesspiegel : "Το τελευταίο ζήτημα για τους Έλληνες, εάν η βοήθεια δεν αποδώσει, είναι η έξοδος από τη ζώνη ευρώ"), λέγοντας ότι δεν έχουμε μόνο πρόβλημα ρευστότητας, αλλά και πρόβλημα διάρθρωσης και ανάπτυξης.

Βέβαια, σε παλαιότερη συνέντευξή του ο οικονομικός αναλυτής Ντέσμοντ Λάχμαν (διαβάστε εδώ ) είχε πει ότι αυτό ίσως είναι καλύτερο για την Ελλάδα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σουηδία: το 1992 η Σουηδία αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Η Σουηδία έκανε τότε υποτίμηση κατά 30% του νομίσματος οι εξαγωγές αυξήθηκαν και όταν αναγκάσθηκαν να περιορίσουν τις δαπάνες κατά 8%, οι εξαγωγές υποκατέστησαν αυτή την μείωση της ζήτησης.

Με την Ελλάδα όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά: εμείς δεν εξάγουμε σχεδόν τίποτα, γιατί δεν παράγουμε τίποτα!! Δεν έχουμε βαριά βιομηχανία, ενώ ο μόνος τομέας που ίσως ευνοηθεί θα είναι ο τουρισμός, αφού με τη σημαντική  υποτίμηση που θα υποστεί η δραχμή πλέον,  θα προσελκύσει αρκετό κόσμο, αρκεί να βελτιωθούν και οι υπηρεσίες μας.

Δε νομίζω λοιπόν ότι μας συμφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και σε κάθε περίπτωση, με τη βοήθεια από τους εταίρους μας και το ΔΝΤ, προς το παρόν το αποφεύγουμε. Το κατά πόσο θα το αποφύγουμε οριστικά βέβαια είναι ένα άλλο, μεγάλο κεφάλαιο. Γιατί, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα FINANCIAL TIMES του Λονδίνου (άρθρο):

Όταν η βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ φτάσει στη χώρα, η άμεση κρίση θα έχει αποφευχθεί. Όμως τα προβλήματα της χώρας, μόλις που θα ξεκινούν”.

Επιστολή μιας μάνας 2 καταζητούμενων για συμμετοχή ΣΠΦ που φωτογραφίζονται και για ΣΕΧΤΑ

«Μέχρι πριν λίγες μέρες, πίστευα πως δεν ήταν δυνατόν να αντιτάξω τίποτα απέναντι στην κατάσταση που ζω, εγώ και τα παιδιά μου, εδώ και έξι μήνες

Κατάσταση που παραπέμπει στην ατμόσφαιρα της δίκης του Κάφκα, με κύριους πρωταγωνιστές δημοσιογράφους, αλλά και άλλους μηχανισμούς που δεν ξέρω να τους κατονομάσω.

Παρακολουθώ βήμα - βήμα τον αγώνα δρόμου των δημοσιογράφων , ποιος θα «συλλάβει» τον «αρχηγό» , τον «συνεργό» που βέβαια για τον καθένα είναι άλλος άνθρωπος. Θα σταθώ στον δημοσιογράφο του «Βηματος» που βάλθηκε με πλήθος δημοσιευμάτων να «φωτογραφίζει» τα δυο μου παιδιά και κυρίως τον μεγαλύτερό μου γιο . Τίτλοι όπως « αυτός είναι ο αρχηγός» πληροφορίες για το που γεννήθηκε, που διαμένει, όλα με βεβαιότητα. Ενημερώνει ότι υπάρχει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, τη στιγμή που δεν υπάρχει όχι ένταλμα σύλληψης αλλά ούτε ένα στοιχείο εις βάρος του.

Μέσα από αυτά τα δημοσιεύματα καταλαβαίνω τι κρυβόταν πίσω από τη διάρρηξη του σπιτιού μου, στις αρχές Σεπτέμβρη, που θεώρησα τότε απλή προσπάθεια κλοπής, βέβαια δεν εκλάπη τίποτα , υπήρχε βλέπετε κι έλλειψη πολύτιμων αντικειμένων και ειδοποίησα το αστυνομικό τμήμα , αλλά στάθηκα εκεί, νιώθοντας λύπη για τους επίδοξους ληστές που δεν είχα τίποτα να μου κλέψουν. Ομολογώ πως η διάρρηξη έγινε αριστοτεχνικά κι έτσι δεν είχα ούτε μεγάλη ζημιά στην μπαλκονόπορτα. Διαβάζοντας σχετικό άρθρο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, κατάλαβα πως δεν επρόκειτο για απλή διάρρηξη.

Μέρα με τη μέρα παρακολουθούσα τα δημοσιεύματα, που έγιναν και αιτία τα παιδιά μου να εξαφανιστούν, γιατί θα βρισκόντουσαν στη δύσκολη θέση να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Όταν μάλιστα έγινε το περιστατικό στη Δάφνη ο «φωτογράφος» δεν δίστασε να δει τον γιο μου «συνεργό» του Λάμπρου Φούντα, «είδε» μάλιστα και τον άλλο μου γιο λίγο παρακάτω και τον είδε πίσω από κάθε ενέργεια προηγούμενη και θα πω εγώ και μελλοντική, καθώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει.

Ο ανελέητος τρόπος που « φωτογραφίζονται » άνθρωποι στήνει σκηνικό εγκλήματος, οπλίζει με φονικό όπλο όποιον βρεθεί απέναντι τους , αφού τα φανταστικά σενάρια μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων αποκτούν, αληθοφάνεια, και δεν έχει σημασία αν είναι κατασκευές της έμπνευσης του δημοσιογράφου, ή τα διοχετεύουν κάποιοι άλλοι , το χρονικό του προαναγγελθέντος εγκλήματος είναι το ίδιο.

Αυτός ο αδίστακτος μηχανισμός ενοχοποίησης έφτασε πριν λίγες βδομάδες, στην αποκορύφωση του και με έκανε να νοιώσω , πόση χυδαιότητα και αδιαντροπιά έχουν τέτοια δημοσιεύματα. Γιατί υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που ανατρέπουν σοβαρότατες «κατηγορίες» και «παρουσίες» κι αυτό βέβαια κατά τύχη, γιατί δεν κρατά κανείς αποδείξεις για τις μέρες της ζωής του. Όμως τα δημοσιεύματα έχουν πετύχει το σκοπό τους, όταν με κάνουν κι εμένα ακόμη να απολογούμαι για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά μου .

Τέλος, πριν κάποιες μέρες, μια περίεργη ιστορία, μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω ως που έχει προχωρήσει η προσπάθεια «αναζήτησης» ή κατασκευής ενόχων.

Στις 24-3-010 , ήρθαν έξω από το σπίτι μου δύο άνδρες κρατώντας πράσινα ντοσιέ και μία κόκκινη κορδέλα αποκλεισμού. Μου παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί του τμήματος δίωξης διαρρηκτών και μου επέδειξαν υπηρεσιακές ταυτότητες. Μου είπαν πως ψάχνουν στοιχεία για μια ομάδα διαρρηκτών που αποτελείται από αλλοδαπούς και λυμαίνονται την περιοχή.

Μου ανέφεραν πως λίγο πιο πάνω διέρρηξαν ένα σπίτι. Με ρώτησαν αν αντιλήφτηκα τίποτα και τους είπα όχι. Η επόμενη ερώτηση ήταν αν χρησιμοποιώ τους κάδους σκουπιδιών απέναντι από το σπίτι. Απάντησα πως ναι. Τότε μου ζήτησαν τα στοιχεία μου , εγώ τους τα έδωσα και ο ένας έβγαλε ένα είδος στυλού λέγοντάς μου να του δώσω δείγμα γενετικού υλικού (σάλιο). Ξαφνιάστηκα. Γιατί να το κάνω αυτό; -Βρέθηκαν λέει μέσα στους σκουπιδοτενεκέδες κάποια αντικείμενα και θέλουν να αποκλείσουν ότι ανήκουν στους κατοίκους. Τι αντικείμενα; -Δεν μπορούμε να σας πούμε. Είναι δυνατόν να δώσω αυτό που μου ζητάτε χωρίς να ξέρω γιατί πρόκειται; -Να βρέθηκαν κάτι όπλα , προφανώς των διαρρηκτών, αλλά καλό είναι να αποκλείσουμε τη πιθανότητα να είναι κάποιων άλλων . Καλά έδωσαν δείγμα και οι γείτονες ; - Μερικοί ναι. Εμένα θα μου επιτρέψετε να είμαι με τους άλλους που δεν έδωσαν.

Ήταν ευγενικοί και δεν προχώρησαν πιο πέρα. Όμως, καθώς την προηγούμενη μέρα είχα δεί στην πίσω μεριά του σπιτιού μια περίεργη πράσινη πλεχτή κουκούλα που δεν υπήρχε πριν, τους το είπα και τους οδήγησα εκεί ανυποψίαστη, και την πήρανε. Μέχρι που έφυγαν είχα τη άποψη πως όλα ήταν έτσι όπως τα είχαν πει. Μετά από λίγο, όμως , τηλεφώνησα στους γείτονες, οι οποίοι τους είχαν δει ότι κοίταζαν το σπίτι μου, αλλά στους ίδιους ποτέ δεν μίλησαν. Μπήκα τότε σε υποψίες και τηλεφώνησα στην τοπική αστυνομία, και βεβαιώθηκα πως οι δύο άντρες που κινούνταν με μηχανές η μία εκ των οποίων χωρίς πινακίδα , μαρτυρία των γειτόνων- είδα, δεν είχαν καμία σχέση με το κυνήγι των ανύπαρκτων διαρρηκτών και οι προθέσεις τους ήταν όχι απλά ύποπτες αλλά εγκληματικές γιατί πως αλλιώς ονομάζεται η χρήση ψέματος , η προσπάθεια παγίδευσης να μου αποσπάσουν γενετικό υλικό, και που ξέρω εγώ μετά που θα το έβαζαν και τι πράγματα θα μου φόρτωναν..

Μετά από όλα αυτά νιώθω παγιδευμένη. Και όχι, μη νομίσει κανείς πως παρακαλώ, πως ζητώ κατανόηση από τον οποιονδήποτε και η όποια κατάθεση της συναισθηματικής μου κατάστασης μάλλον ειρωνείες θα προκαλούσε, βλέπετε έχουμε εκπαιδευτεί αρκούντως από τα ΜΜΕ , όντας καθημερινά θεατές σκληρών εικόνων, και δεν μας αγγίζει πια εύκολα οποιαδήποτε κατάθεση ψυχής…δεν ζητώ λοιπόν. Διεκδικώ, Διεκδικώ την αλήθεια. Δεν θα αφεθώ να βλέπω να πλέκονται σενάρια ευρείας κατανάλωσης με «όμορφους» τριαντάρηδες , δεν θα είμαι απλή τρομοκρατημένη θεατής….»

πηγή: http://tvxs.gr/

Νεότερα για το σύμβουλο στο Δήμο Ηρακλείου...

Οι νεότερες πληροφορίες για τον “μελλοντικό” σύμβουλο στο Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος θα αναλάβει τις διαδικασίες  Υποστήριξης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων-Δράσεων του Δήμου δυστυχώς δεν είναι καλές…Δεν υπάρχει σκέψη οριστικής ανάκλησης της προκήρυξης… Απλά η προκήρυξη όπως βγήκε στον αέρα είχε αρκετά σοβαρά λάθη, και υπήρχε ενδεχόμενο υποβολής ενστάσεων και ακύρωσης της όλης διαδικασίας, γι’ αυτό και αναβλήθηκε…

Τις μέρες αυτές γίνονται οι διορθώσεις,και σύντομα η προκήρυξη-σκάνδαλο (θυμίζω 170.000 ευρώ συν ΦΠΑ για 18 μήνες) θα ξαναβγεί στον αέρα…. Προκήρυξη για ένα σύμβουλο, που θα αναλάβει δουλειά που ήδη κάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία, αφού τα πρώτα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ πανελλαδικά, είναι 2 έργα του Δήμου.

Κατά τα άλλα, μειώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων και κόβουν τις υπερωρίες, για να μειώσουν τα έξοδα του Δήμου..

Δείτε την προηγούμενη ανάρτηση εδώ

Εξεταστική Επιτροπή για τον H1N1

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Βέβαιη θεωρείται πλέον, μετά τη συγκέντρωση 200 και πλέον υπογραφών, η σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο που θα εξετάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η απειλή της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) βαπτίστηκε «πανδημία» από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης οδηγώντας τις ευρωπαϊκές χώρες- ανάμεσά τους και την Ελλάδα - να σπαταλήσουν μεγάλα ποσά για την προμήθεια εμβολίων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η επιτροπή θα εξετάσει επίσης τις συνθήκες υπό τις οποίες εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πιέστηκαν να γίνουν «πειραματόζωα» λαμβάνοντας εμβόλια που δεν είχαν δοκιμαστεί επαρκώς. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί 200 υπογραφές ευρωβουλευτών έναντι των 183 που απαιτούνται.

Απολύσεις μόνο στον ιδιωτικό τομέα

Μόλις τώρα, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην οικονομία της χώρας, κατάλαβα γιατί ο νεαρός ταλαντούχος ψυκτικός την κοπάνησε (κυριολεκτικά) από την μεγάλη κλιματιστική εταιρεία μέσα σε λίγους μήνες από τότε που με παρακάλεσε και μεσολάβησα να τον βολέψουν. Τον είχα παρεξηγήσει τότε που τον ρώτησα γιατί έφυγε και μου είπε: « Ξέρετε δεν έψαχνα τόσο για δουλειά. Για θέση να βολευτώ έψαχνα...».

Στην Τουρκία αντί του Ηρακλείου το κρουαζιερόπλοιο - γίγας

Η Ελλάδα ανέλαβε να παίξει το ρόλο του κακού

Bank Liabities / GDP

Το παταγώδες τέλος της μεταπολίτευσης και οι δικές μας ευθύνες

Το ότι δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στις 19 Μαΐου οπότε και πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν 11 και κάτι δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα ήταν «ηλίου φαεινότερον».

Τι προτείνει το ΔΝΤ από την Αθήνα

Εξειδικευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και δημοσιονομικό έλεγχο σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στις βασικές κατευθύνσεις και προτάσεις από την τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ για τη βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης και της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα.

Το ΔΝΤ απλά θα αναβάλλει τη χρεοκοπία;

Μια φίλη μου μετά από μερικά χρόνια σε κάποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, διορίστηκε σε ένα δημόσιο σχολείο. Ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της και είχε όρεξη για δουλειά....

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Προσοχή στον κόμβο Καλλιθέας….

Προσοχή όσοι οδηγοί κατευθύνεστε από Hράκλειο προς Αρκαλοχώρι μέσω της επαρχιακής οδού, στο ύψος της διασταύρωσης της Καλλιθέας.  Ή κάποιο ατύχημα έχει γίνει, ή κάποιος ασυνείδητος “επαγγελματίας”  οδηγός έριχνε επικίνδυνα για την κυκλοφορία υγρά κατά τη διέλευσή του από εκεί…..Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η πυροσβεστική (πιθανότατα) έχει ρίξει άμμο και πριονίδια για να απορροφήσουν τα λάδια και τα υπόλοιπα υγρά…  

vipe

Ο κύβος ερρίφθη…

Η φράση αυτή κυριαρχεί αυτή τη στιγμή σε όλα τα ειδησεογραφικά ηλεκτρονικά μέσα, και σίγουρα και στα έντυπα αύριο το πρωί. Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αίτημα προς το Eurogroup, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, δια του υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο διάγγελμά του ο κ. Παπανδρέου “μαλώνει” τις αγορές που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειες της Ελλάδας και έριξε για άλλη μια φορά το φταίξιμο στην προηγούμενη κυβέρνηση, λες και 6 μήνες τώρα  κυβερνάει η Ν.Δ.. Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι οι εταίροι μας «θα παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει προσπάθεια για ανύψωση του ηθικού μας , λέγοντας ότι «ξεκινάει μία νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό», πρόσθεσε όμως ότι «ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» (από μυθολογία καλά τα πάμε, από διακυβέρνηση όμως…) . Είπε ότι “ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες. Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους» κατέληξε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος, όπως είπε, ότι θα τα καταφέρουμε.

Αυτό βέβαια που δε μας είπε, αλλά που έχουν φροντίσει να κάνουν γνωστό όλα τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες, είναι ότι όπου έχει επέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Ουγγαρία, Ιρλανδία,Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία) η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα, το ΦΠΑ αυξήθηκε κατά 5 μονάδες περίπου,το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σημαντικά, και πολλά άλλα αρνητικά…Το χρέος  βέβαια μειώθηκε, αλλά το τίμημα για τον απλό λαό, το μισθωτό και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία ήταν μεγάλο.

Και όποιος νομίζει ότι η Ελλάδα δεν προσφεύγει στο ΔΝΤ, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι γελασμένος. Ο πρόεδρός του , ο Ντομινίκ Στρος Καν, είπε ότι το ΔΝΤ βάζει τους κανόνες, και είναι ίδιοι για όλους. Δε θα γίνει καμία εξαίρεση για την Ελλάδα… Και για να δώσει το ΔΝΤ 12 δις ευρώ, θα απαιτήσει ότι και στις άλλες χώρες…

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν (Alea Jacta Est)…Μόνο που ξεχνάμε κατι:Η φράση αυτή αποδίδεται στον Καίσαρα, όταν διάβηκε με τα στρατεύματά του τη γέφυρα του ποταμού Ρουβίκωνα,  κηρύσσοντας εμφύλιο πόλεμο……….

Ηράκλειο: Γκαζάκια σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο της νομαρχίας

Στην πολεοδομία έγινε αυτό…

Τα πανεπιστήμια έρμαια της διαπλοκής

Του Ιωακειμ Γρυσπολακη*

Η Ελλάδα αργοπεθαίνει βυθισμένη σε μια πολύπλευρη κρίση. Κι αυτό πρωτίστως οφείλεται σε εμάς. Εχει τις ρίζες του στον τρόπο με τον οποίο έχουν αρθρωθεί οι κώδικες της κοινωνίας και το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Οι περισσότεροι πολιτικοί, ακόμη και εκείνοι που διακήρυτταν την αξιοκρατία και την αριστεία όσο βρίσκονταν μακριά από την εξουσία, αντιλαμβάνονται γρήγορα πως αν ακολουθήσουν τον δρόμο που λαϊκίζει και ικανοποιεί τους κομματικούς μηχανισμούς, παρ’ όλο που οδηγεί με βεβαιότητα σε τέλμα, θα ανταμειφθούν.

Καθίσταται πλέον κοινή συνείδηση πως η χρεοκοπία της οικονομίας είναι απότοκο της χρεοκοπίας θεσμών, αντιλήψεων και πρακτικών, που επιπόλαια και άκριτα ακολουθήθηκαν επί τόσα χρόνια. Με το να θωπεύονται ώτα ψηφοφόρων και να ικανοποιούνται μικροκομματικές σκοπιμότητες εξασφαλίζεται η νομή της εξουσίας, χρεώνοντας τις επερχόμενες γενεές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ανατροπή του σκηνικού δεν μπορεί παρά να είναι οι θεσμικές εκείνες παρεμβάσεις, που θα αναδιατυπώσουν τους κανόνες του παιγνιδιού και θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση με νέους όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τα βαρίδια και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Τα πανεπιστήμια αποτελούν σε άλλες χώρες κινητήριο μοχλό παραγωγής γνώσης και οικονομικής ανάπτυξης. Δυστυχώς, στη χώρα μας ο χώρος της Ανωτάτης Εκπαίδευσης ήταν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ένας ιδιαίτερα προνομιακός χώρος για ασκήσεις μικροκομματικής πολιτικής «με πραγματικά πυρά». Η χαλαρότητα που επεβλήθη στον ακαδημαϊκό χώρο, και η παρουσία πολλών νέων, που μπορούσαν εύκολα να στρατολογηθούν τόσο σαν στρατιώτες των κομμάτων εξουσίας όσο και σαν πιονιέροι διαστρεβλωμένων ουτοπιών, μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε ακυβέρνητες πολιτείες, όπου από την επιδίωξη της αριστείας περάσαμε στην αποθέωση της ήσσονος προσπάθειας.

Ετσι, από την ακαδημαϊκή τάξη φτάσαμε σε άθλιες συναλλαγές φοιτητών, κομματαρχών και φιλόδοξων πανεπιστημιακών, όπου πρυτανείες εκλέγονται με τον εκμαυλισμό νέων ανθρώπων. Με νόμο, που επικρίθηκε από όλους τους φορείς, στις πρυτανικές εκλογές η ψήφος των φοιτητών επιμετρείται με το 40% (!) της συνολικής ψήφου, τη στιγμή που σε όσες εκλογές έλαβαν χώρα η συμμετοχή τους -που δείχνει περίτρανα το ανύπαρκτο ενδιαφέρον που έχει ο μέσος φοιτητής για διαδικασίες που ουσιαστικά αγνοεί- σπάνια άγγιξε το 10%. Ομως, εμείς μένουμε σταθεροί στις παρηκμασμένες πρακτικές τη στιγμή που δεύτερη μετά από εμάς στον κόσμο στο θέμα αυτό έρχεται ασθμαίνουσα η Πορτογαλία με 11%. Με το ισχύον σύστημα, για παράδειγμα, υποψήφιος πρόεδρος Τμήματος περιφερειακού πανεπιστημίου εξελέγη, λαμβάνοντας τη μειοψηφία των μελών ΔΕΠ και τον μοναδικό προσελθόντα στην κάλπη φοιτητή, η ψήφος του οποίου έδωσε 40% στον εκλεγέντα! Ας χαίρονται τη δημοκρατία τους εκείνοι που ακόμη στηρίζουν αυτές τις στρεβλώσεις.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων από τον Μάιο 2006, όσο και η ΠΟΣΔΕΠ, δεν παύουν να διακηρύσσουν ανελλιπώς την αναγκαιότητα άμεσης τροποποίησης ορισμένων διατάξεων του νόμου-πλαισίου, με προεξάρχουσα την ανωτέρω αναφερομένη, που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη εν όψει μάλιστα των επικείμενων πρυτανικών εκλογών στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Αναμένουμε, τουλάχιστον, τη στάθμιση της ψήφου των τριών κατηγοριών εκλεκτόρων με το ποσοστό συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία, όπως άλλωστε υποσχέθηκε κατ’ επανάληψη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Εστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει στα πανεπιστήμια η πολιτική του εκμαυλισμού των συνειδήσεων των νέων μας. Η κοινή γνώμη έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην παρούσα κυβέρνηση ότι θα σπάσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής και θα διορθωθούν οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, ανεχόμενη αγόγγυστα τις όποιες θυσίες της ζητούνται. Θα πρέπει δε να γνωρίζουν, τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και ο πρωθυπουργός, ότι αυτή η κατάσταση στα πανεπιστήμια, μας εκθέτει στην Ευρώπη, κάτι που το βιώνουμε στις συναντήσεις εκτός συνόρων. Εδώ και τώρα λοιπόν ας αποδείξουν πως όσα διακηρύσσουν τα εννοούν και πως είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ρήξη με το παρελθόν και να προβούν στις απαραίτητες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος.

* Ο κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης είναι πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

πηγή: kathimerini.gr

Στρος-Καν: Ολα βαίνουν καλώς

Για ποιους;;;;;;;;;;;

Χωρίς λόγια…….

xreos

Η γιορτή του Αη Γιώργη του Γαλατά στην Ασή Γωνιά

Η ASI_24BΑση Γωνιά έχει συνδεθεί με την ευλογία των κοπαδιών την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, ένα μοναδικό έθιμο στην Κρήτη.Οι βοσκοί της περιοχής θεωρούν προστάτη τους τον Αη-Γιώργη και στις 23 Απριλίου συρρέουν με τα κοπάδια τους στην εκκλησία του Αη-Γιώργη του Γαλατά.  Η εκκλησία βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία του χωριού κι είναι ιδιαίτερο το θέαμα των αιγοπροβάτων να έχουν περικυκλώσει τις προτομές asigoniaτου Βενιζέλου και του Γύπαρη περιμένοντας τη σειρά τους να κατέβουν στο εκκλησάκι.Τα ζώα, στολισμένα με τα πιο μελωδικά "λέρια" (κουδούνια), μαντρώνονται στην "κούρτα" έξω από την εκκλησία κι αρμέγονται ένα-ένα.

Συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 22/4/2010

Απρίλιος
22/04/2010

Συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 22/4/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σήμερα 22 Απριλίου 2010 και η συγκλονιστική παρουσία των απεργών, στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στην πορεία προς τη Βουλή, ανέδειξε, με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο, την απόφαση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να συνεχίσουν το αγώνα ενάντια τις πολιτικές της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που στοχεύουν στην υποβάθμιση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των δημοσίων υπαλλήλων, με νέες περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, αλλά και με δραστική περικοπή των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην πληρώσουν την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο, να ανακληθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μειώνουν τα εισοδήματα και δρομολογούν απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να στηριχθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιαίτερα το ΤΠΔΥ και ο ΟΠΑΔ, απαιτούν να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις και η μόνιμη και ενιαία εργασία στο Δημόσιο.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

πηγή: www.adedy.gr

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

PIXELοποίηση.....?

ΥΠΟΙΑΝ: Πρόστιμα σε 28 επιχειρήσεις ύψους €582 χιλ.

Να δούμε τελικά τι έκπτωση θα γίνει στα ποσά που θα πληρώσουν οι εταιρίες αυτές...Αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα είναι να βγαίνει μια νέα απόφαση η οποία μείωνε τα πρόστιμα, ή μετά από δικαστήρια το πρόστιμο καταλήγει να είναι αστείο για τις αντίστοιχες παραβάσεις (παράδειγμα). Ελπίζω με αυτή την κυβέρνηση τα πράγματα να αλλάξουν. Εξάλλου μόνο η ελπίδα μας έχει μείνει πια..
Δείτε εδώ τα πρόστιμα…

ΠΟΡΕΙΑ

Στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο, αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου από το ΠΑΜΕ...Η συμμετοχή όπως θα δείτε στο video είναι ικανοποιητική, και δεν έχει γίνει κανένα επεισόδιο μέχρι στιγμής..Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική, κι εξασφαλίζει την ομαλή διέλευση του κόσμου και μόνο...
Η πορεία έχει σταματήσει στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από το Νομαρχιακό Μέγαρο.

Απεταξάμην το Facebook

Σε απαγόρευση της χρήσης του Facebook στους κληρικούς προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. «Προτείνουμε, παρακαλούμε και εντελλόμεθα όπως μη χρησιμοποιείτε το μέσον τούτο» δηλώνει με εγκύκλιο που απευθύνει στους ιερείς των μητροπόλεων της μεγαλονήσου ο Αρχιεπίσκοπος της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δικαιολογεί την απόφασή του λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπήν μας και όλους όσοι το χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση». Οπως προσθέτει, «όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει αυτόπαρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθείτε διά την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας». Οι απόψεις αυτές προκάλεσαν αίσθηση καθώς ο κ. Ειρηναίος χαρακτηρίζεται ένας πολύ καλός ποιμένας που έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους νέους. Οπως έλεγαν κληρικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα πρέπει να αποσαφηνίσει γιατί έλαβε αυτή την απόφαση καθώς δεκάδες μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί διαθέτουν τις δικές τους σελίδες στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ακόμη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίσης μέσα από το Διαδίκτυο ιερείς επικοινωνούν με πιστούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αντίστοιχη είναι η στάση που τηρούν μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας αλλά ακόμη και αυτού του αυστηρού σε ζητήματα πρωτοκόλλου και δημόσιας εικόνας Πατριαρχείου Μόσχας- μεταξύ των οποίων και ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολομάνσκ κ. Ιλαρίωνας. Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, δηλαδή ο «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, διαθέτει 148 φίλους με τους οποίους επικοινωνεί στα ρωσικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά...

Πηγή: tovima.gr

Ημέρα της γης 2010

Το χαριστικό χτύπημα για τον τουρισμό στην Κρήτη

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Γ.Παπανδρέου + Α.Παπανδρέου (21η Aπριλίου 1967)

Λαζοπουλος....21η Απριλίου

Παράθυρο με....θέα για ημετέρους!!

Στο σχέδιο του νόμου «ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 παρ 18 (ολόκληρο το προσχέδιο θα το βρείτε εδώ), προβλέπεται ότι οι Επιχειρήσεις, Οργανισμοί και Φορείς του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα θα μπορούν κατ' εξαίρεση να πραγματοποιούν προσλήψεις με συμβάσεις μερικής απασχόλησης διάρκειας μέχρι έξι μηνών, με δυνατότητα ανανέωσής τους. Θα πρέπει βέβαια να υπάρχει αιτιολόγηση των προσλήψεων αυτών για «έκτακτες ή επείγουσες ανάγκες». Η σχετική προκήρυξη βέβαια αποστέλλεται πριν από τη δημοσίευση της στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο οφείλει να ελέγξει αυτήν από άποψη νομιμότητας μέσα σε δέκα (10) ημέρες. Αν παρέλθει όμως άπρακτη η προθεσμία αυτή, τότε αυτομάτως "τεκμαίρεται" η σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ.
Σαφώς και η διάταξη αυτή ανοίγει παράθυρο για προσλήψεις, και μάλιστα μερικής απασχόλησης (4ωρες), με αστείες αμοιβές, αφού αφενός το "επείγον" της υπόθεσης είναι άκρως υποκειμενικό (δεν μπαίνουν κάποιες προϋποθέσεις), και αφετέρου οι 10 μέρες προθεσμία που έχει το ΑΣΕΠ να ελέγξει τις προκηρύξεις είναι πάρα πολύ λίγες.
Έχει βέβαια ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, οπότε πιστεύω ότι τελικά το όλο θέμα θα αποσυρθεί... Στα φιλοκυβερνητικά sites όμως ούτε κουβέντα...
Ευτυχώς όμως, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι οι συμβάσεις αυτές "λήγουν αυτοδικαίως με την πάροδο της συμφωνηθείσας διάρκειάς τους, χωρίς να απαιτείται προς τούτο καμία άλλη διατύπωση και απαγορεύεται και είναι αυτοδικαίως άκυρη η για οποιονδήποτε λόγο ανανέωσή τους ή μετατροπή τους σε σύμβαση ή σχέση εργασίας αορίστου χρόνου".
Κάτι είναι κι αυτό..

Τα κουκιά είναι μετρημένα....

Αύριο έχει απεργία....Τέτοιες μέρες τα προηγούμενα χρόνια δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Ήμουν από τους πρώτους που απεργούσαν. Ήθελα τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μου ν' ακουστούν όσο πιο δυνατά γίνεται. Θα με ρωτήσεις: "φέτος, δεν θες"; Κάθε άλλο...Φέτος, αύριο, θέλω περισσότερο από ποτέ. Γιατί ποτέ άλλοτε δεν είχε μειωθεί τόσο το εισόδημά μου, δεν είχαν μειωθεί τα επιδόματά μου και τα δώρα μου, δεν είχαν χαθεί κεκτημένα δεκαετιών μέσα σε λίγους μήνες...Τα προηγούμενα χρόνια απεργούσα, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, θεσμικά και οικονομικά.. Η αυριανή απεργία γίνεται για να αποφευχθούν οι περαιτέρω απώλειες, η περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός μας.

Κι όμως...δεν μπορώ ν' απεργήσω....Τα λογαριάζω από 'δω, τα λογαριάζω από 'κει...δε βγαίνω...Το στεγαστικό δάνειο, οι λογαριασμοί, οι πάνες των παιδιών, τα φρούτα τους, το γάλα τους, ή ασφάλεια του αυτοκινήτου....και πολλά άλλα.. Δεν με παίρνει να χάνω δύο μεροκάματα το μήνα σε απεργίες, όσο κι αν το θέλω να συμμετάσχω...Τα κουκιά είναι μετρημένα, και δυστυχώς δε φτάνουν πια..

Πρόσφατα, στη γενική συνέλευση του κλαδικού μου οργάνου, ένας συνάδελφος της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ είπε: "ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, κι έτσι δε συμμετέχει στις απεργίες". Κάνεις λάθος συνάδελφε...Δεν τον παίρνει τον κόσμο να συμμετάσχει...Οι μισθοί παγώνουν, τα δώρα περικόπτονται, τα επιδόματα μειώνονται, αλλά η βενζίνη ακριβαίνει, το κουλουράκι από το φούρνο ακριβαίνει, το γάλα ακριβαίνει, οι υπηρεσίες ακριβαίνουν...

Κι έτσι μοναδικό πλέον μέσο για να δείξω τη δυσαρέσκειά μου, έμεινε αυτό το blog.. Και οι επερχόμενες εκλογές..Πρώτα στον επαγγελματικό μου χώρο, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο, οι Δημοτικές... Εκεί θα φανεί συνάδελφε αν ο κόσμος δέχεται τα μέτρα, κι όχι στις απεργίες....Κι εκεί επίτρεψέ μου να προβλέψω, σε περιμένει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη...

Δέκα επιστημονικοί φορείς προτείνουν οικονομικά μέτρα

Καλά είναι όλα αυτά, αλλά λίγο ως πολύ γνωστά...Και πολύ γενικά..Η εξιδείκευσή τους είναι το δύσκολο.. Άσε που για τα περισσότερα απαιτούνται πόροι, και ως γνωστόν: "Δεν υπάρχει σάλιο"!!! Πάντως έιναι προς τη θετική κατά τη γνώμη μου κατεύθυνση η όλη αντιμετώπιση...

Το Χρήμα ως Χρέος

Money As Dept - [Greek Subtitles] from Free and Real on Vimeo.

Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις με Ε.Ε. και ΔΝΤ

Άρχισαν τα όργανα...

Απεργία για μισθούς, Ασφαλιστικό


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με την κινητοποίηση τα συνδικάτα ζητούν να μην υπάρξουν ανατροπές στο Ασφαλιστικό και διεκδικούν ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς.
Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, το προσωπικό των δήμων και των νομαρχιών, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Στον χώρο της Υγείας απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί (ΠΙΣ και ΙΣΑ) αλλά και οι οδοντίατροι.
Επιπλέον στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι διπλωματούχοι μηχανικοί, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι δημοσιογράφοι. Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την ημέρα της απεργίας.
Συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ).
Λόγω της κινητοποίησης «ακινητοποιούνται» για 24 ώρες τα τρόλεϊ, το μετρό, ο προαστιακός και το τραμ, ενώ μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα πραγματοποιήσει ο ΟΣΕ.
Σημειώνεται πως καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί στα αεροδρόμια, καθώς απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τέλος θα «νεκρώσουν» και τα εμπορικά λιμάνια, αφού απεργούν οι λιμενεργάτες.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12 το πρωί πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).
Στο μεταξύ συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, από την οποία ωστόσο έχουν αποχωρήσει οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το έργο της επιτροπής θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου.

Ματαιώσεις και αλλαγές σε πτήσεις

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο προς και από τα ελληνικά αεροδρόμια λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, από την απεργία επηρεάζονται και ορισμένα από τα σημερινά και μεθαυριανά δρομολόγια. Συγκεκριμένα τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης σε πέντε σημερινές πτήσεις της Olympic Air, ενώ ματαιώνονται οι πτήσεις ΟΑ 463 & 464 Αθήνα - Βηρυτός - Αθήνα και ΟΑ 520 & 521 Αθήνα - Ηράκλειο - Αθήνα και ακυρώνεται η πτήση ΟΑ266 Λονδίνο - Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της 23ης προς 24η Φεβρουαρίου.
Το αεροσκάφος θα παραμείνει στο Λονδίνο και θα αναχωρήσει την 25η Φεβρουαρίου με αριθμό πτήσης ΟΑ 2260 από το Χίθροου, στις 07.00 τοπική ώρα. Οσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).
Σε τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος προχώρησε και η Aegean Airlines, η οποία ανακοίνωσε αλλαγή ώρας στις εξής πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα:

* A3 137 Θεσσαλονίκη - Αθήνα, αναχώρηση στις 22.45 αντί 23.20
* A3 136 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αναχώρηση στις 22.45 αντί 23.30
* A3 606/607 Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα, αναχώρηση από Αθήνα στις 14.45 αντί 17.20 και αναχώρηση από Λονδίνο στις 17.45 αντί 20.20 (τοπική ώρα).

Οι επιβάτες μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό) και 210 6261000 (από κινητό).

Πηγή: ethnos.gr

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Χωρίς Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες (www.illegalsigns.gov.gr)

Καλή πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού..ελπίζω ν' αποδώσει, με τη συμμετοχή όλων μας

Everything is OK

Άλλος ένας σύμβουλος....

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου διαβάζουμε:

"Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης προκηρύσσει Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την υλοποίηση του Έργου «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Υποστήριξης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων-Δράσεων Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 του Δήμου Ηρακλείου», σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από την Κοινοτική Οδηγία 18/2004 και το ΠΔ 60/2007.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ποσό των 170.000,00 € (πλέον ΦΠΑ), για συνολική διάρκεια δεκαοκτώ (18) μηνών. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών εκπνέει την Παρασκευή 23/04/2010 και ώρα 12:00 π.μ."

Τί σημαίνει αυτό; Ότι θα προσληφθεί ένας ακόμη σύμβουλος ο οποίος, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου," θα αναλάβει τον έγκαιρο και αποτελεσματικό σχεδιασμό, την προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών που σχετίζονται με τον προγραμματισμό, την ωρίμανση, ένταξη, διαχείριση και παρακολούθηση συγχρηματοδοτούμενων έργων και παρεμβάσεων του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013".
Η αμοιβή του "έμπειρου" αυτού συμβούλου ανέρχεται στο ποσό των € 9,444,00 το μήνα (συν το ΦΠΑ)!!! Την ίδια στιγμή, στο όνομα της κρίσης, δεν χορηγούνται πλέον υπερωρίες στους υπαλλήλους του Δήμου, για να περιοριστούν τα έξοδα!! Στους υπαλλήλους οι οποίοι μέχρι τώρα διεκπεραίωναν με επιτυχία ΌΛΕΣ τις διαδικασίες που προτείνονται στο σύμβουλο για τα έργα του Γ' ΚΠΣ, αλλά και για τα πρώτα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα..Δηλ σε αυτούς που ήδη κάνουν τη δουλειά του μελλοντικού συμβούλου!!!
Όλα τα παραπάνω μόνο ερωτηματικά μπορούν να δημιουργούν για τη σκοπιμότητα αυτής της προκήρυξης....Μοναδική ελπίδα ότι ο Δήμαρχος θα το ξανασκεφτεί, είναι η αναβολή της διαδικασίας, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου. Βέβαια αναφέρει ότι θα βγει νεότερη ανακοίνωση...
Μέχρι τότε, θα παρακολουθούμε το θέμα απο κοντά....

Έξυπνος οικισμος: e-Archanes


Στις Αρχάνες εκτελείται αυτή την περίοδο το έργο “Ανάπτυξη Έξυπνου Οικισμού με την ονομασία: e-Archanes”, που έχει προϋπολογισμό δαπάνης της τάξης του 1.980.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας”, κατά 80% από κοινοτικούς και κατά 20% από εθνικούς πόρους. Στα πλαίσια αυτού του έργου αναπτύσσεται δίκτυο ενσύρματων και ασύρματων υποδομών, οι οποίες θα συνδέσουν όλα τα δημόσια κτίρια του Δήμου . Όμως και ο δημότης θα ωφεληθεί από αυτό, αφού για 2 χρόνια θα έχει δωρεάν ασύρματο δίκτυο και μάλιστα υψηλών ταχυτήτων.
Στο άμεσο μέλλον όμως θα σπάσει και το μονοπώλιο του ΟΤΕ στις Αρχάνες, όσον αφορά τις ενσύρματες τηλεπικοινωνίες. Ήδη σήμερα ,όπως φαίνεται στη φωτογραφία και στο video, εκτελούνται εργασίες οι οποίες αφορούν την ολοκλήρωση του δικτύου της CYTA.
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ "ΕΞΥΠΝΟΣ"!!


Εχει παραγίνει το κακό με τα φορτηγά...



Πριν από μισή ώρα, το φορτηγό που βλέπετε στη φωτογραφία, ανέβαινε την οδό Σαπφούς αντίθετα στο μονόδρομο, με σίδερα να προεξέχουν από το πίσω μέρος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κατασκευαστές της οικοδομής η οποία καταλαμβάνει όλο το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Τίτου, Ευρώπης, Κορωναίου και Ιδομενέως, κλείνουν εντελώς την Κορωναίου, και δεν μπορεί να περάσει κανένα όχημα...
Επειδή το έψαξα στις αρμόδιες υπηρεσίες,είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν έχουν πάρει άδεια διακοπής κυκλοφορίας...
Και όλα αυτά συμβαίνουν στην καρδιά του Ηρακλείου, 100 μόλις μέτρα από το Δημαρχείο και από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου (πολεοδομία, τεχνικές υπηρεσίες). Φανταστείτε τι συμβαίνει στο υπόλοιπο Ηράκλειο, στις πιο απομακρυσμένες συνοικίες, που δεν υπάρχει καθόλου αστυνόμευση..Ελπίζω η Δημοτική Αστυνομία (η οποία ειδοποιήθηκε) να φροντίσει το θέμα...
Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν εντελώς δρόμοι για να εξυπηρετηθούν κάποιοι ιδιοκτήτες. Οι δρόμοι είναι για όλους. Και επιτέλους, δε νομιμοποιούνται με μια άδεια διέλευσης να περνάνε απ' όπου θέλουν. Οι άδειες αυτές δίνουν συγκεκριμένες διαδρομές τις οποίες οφείλουν να ακολουθούν. Ούτε με μια άδεια κατάληψης οδοστρώματος νομιμοποιούνται να κλείνουν εντελώς το οδόστρωμα, αφού πάνω σε αυτή αναγράφεται ότι πρέπει να διασφαλίζεται η ομαλή διέλευση πεζών και οχημάτων...

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Βουλευτές...

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ...Ελλάδας μας.
Αναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής. O νόμος απαιτούσε τα εξής:
1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.
Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν δεν έφθανε η χρηματική περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί και ΟΛΗ η υπόλοιπη περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν), και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν :
AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!

Έτσι γίνονται οι χρυσοί οι αιώνες........

Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου

Αυτή τη στιγμή στην Αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου «Ανδρόγεω», πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με θέμα : « Τι Αλλάζει με το Προσχέδιο του Προγράμματος Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το κοινό καλό είναι εκεί.....Για το δικό τους συμφέρον ούτε κουβέντα... Για του λόγου το αληθές,δείτε το
video....

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ποδοσφαιρο Περιφερειακο: Νίκη τίτλου ο ΑΟΧ

Ο ΑΟΧ κέρδισε 3-1 τον Γιούχτα και γίνεται το αδιαφιλονίκητο "φαβορί" στη Γ' εθνική

ΑΟΧ- Γιούχτας 3-1 14' Ογλού, 17' Τσαφαντάκης, 59' Ογλού,73' Μπουρμπάκης

Αστέρας Ρεθύμνου- Μοχός 1-0 75' Τσαγκαράκης

Ηρόδοτος- Αετός Ανωγείων 3-1 22' Τρουλάκης,37' Χατζής ,42' Μποστάκης, 91' Καλομοίρης

ΠΑΟΚ- Επισκοπή 3-1 24' Κουράκης, 65' Κουράκης, 77' Κουράκης,85' Τσακάλης

Ρούβας- Ακρίτας 3-2 7' Σηφακάκης, 21' Σηφάκακης, 25' Τερζίδης, 36' Γερονυνάκης

Πατούχας- Μινώταυρος 1-1 37' Ανδιαδάκης, 37' Νταγκουνάκης

Σπάθα- ΑΣΙ 4-1 37' Λειβαδίτης,91' Ατματζίδης, 91' (?),92' Παπαδομανωλάκης, 92' Παντελακάκης

Αναδημοσίευση από : athleticradio.gr

Αποτελέσματα Ποδοσφαίρου


ΕΛΛAΔΑ: Σούπερ Λιγκ

AEK 2 - 0 Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος 3 - 1 Πανθρακικός
Ηρακλής 2 - 4 Skoda Ξάνθη
Καβάλα 1 - 1 Πανιώνιος
Λάρισα 1 - 2 Λεβαδειακός
Ολυμπιακός 2 - 1 Άρης
ΠΑΟΚ 4 - 1 Εργοτέλης
ΠΑΣ Γιάννενα 0 - 1 Παναθηναϊκός

Ελλάδα Β' Εθνική

Αιγάλεω 0 - 0 Δόξα Δράμας
Εθνικός Πειραιώς 1 - 0 Κέρκυρα

Θρασύβουλος Φυλής 0 - 1 ΟΦΗ
Ολυμπιακός Βόλου 4 - 1 Αγροτικός Αστέρας
Πανσερραϊκός 1 - 0 Ηλιούπολη
Ρόδος 1 - 0 Παναιτωλικός
Καλαμάτα 2 - 1 Πιερικός (χτες)

Ο...ΔΙΑΣ στην υπηρεσία των πολιτών του Ηρακλείου


Στην υπηρεσία των πολιτών τίθεται από σήμερα και επίσημα ο… ΔΙΑΣ με τους 24 δικυκλιστές αστυνομικούς να περιπολούν στο Ηράκλειο, με σκοπό την άμεση επέμβαση τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.Το μέτρο αυτό, το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε Χανιά και Ρέθυμνο, ξεκινάει τη δράση του, με την αισιοδοξία, από την πλευρά του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου Γιάννη Μεσοδιακάκη να είναι διάχυτη, ότι η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τη μείωση των ληστειών, των διαρρήξεων και των υπόλοιπων εγκληματικών ενεργειών και παραβατικών συμπεριφορών.Η ομάδα ΔΙΑΣ θα είναι επιφορτισμένη με την περιπολία σε όλο το Ηράκλειο αλλά και στους όμορους Δήμους Γαζίου και Νέας Αλικαρνασσού. Στόχος της ομάδας θα είναι η άμεση επέμβαση της σε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό, κάτι που μέχρι σήμερα πολλές φορές ήταν ανέφικτο. Και αυτό γιατί τα περιπολικά τα οποία έσπευδαν στο σημείο της εγκληματικής πράξης έφταναν αργά, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Ενα θέμα το οποίο πλέον με τη χρήση των δίκυκλων μοτοσικλετών δεν θα υφίσταται.
«Επιδίωξη δική μας είναι σε κάθε γειτονιά να υπάρχει εμφανής αστυνόμευση και σε κάθε αίτημα του πολίτη να υπάρχει ανταπόκριση. Κάτι που θεωρώ σίγουρο, λόγω της ποιότητας των αστυνομικών που απαρτίζουν την ομάδα και εξαιτίας της ευελιξίας που παρέχουν οι μοτοσικλέτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεσοδιακάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λέγοντας ότι το βασικότερο γνώρισμα αυτής της νεοσύστατης ομάδας είναι η όρεξη για δουλειά.Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο είναι σίγουρο πως θα τονώσει το ήδη πληγωμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει τους κλέφτες και τους ληστές να σκεφτούν διπλά πριν αποφασίσουν να προβούν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.Οι περιπολίες της ομάδας θα ξεκινούν στις 7 το πρωί και θα σταματούν στη 1 το βράδυ, με την ομάδα Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκληματικότητας -που θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες- να αναλαμβάνει από εκεί και πέρα δράση.Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ακόμη και τροχονομικούς ελέγχους ή τον έλεγχο ύποπτων ατόμων, καθώς και να παρεμβαίνουν όπου εκείνοι κρίνουν σκόπιμο. Οπως επισήμανε ο κ. Μεσοδιακάκης, οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων.

Αναδημοσίευση από: tolmi.gr

Top 10 Biggest and Best Jumps Ever

Τρομερά πηδήματα, αλλά λείπει νομίζω το καλύτερο: αυτό των ελλήνων πολιτών από την κυβέρνηση (πρώην και νυν)...

Μάνος Ξυδούς~Στο πουθενά

Άλλος ένας αθόρυβος αλλά ουσιαστικός καλλιτέχνης έφυγε...και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και λιγότεροι καλλιτέχνες με ταυτότητα εμφανίζονται... Θα μας λείψει σίγουρα...

"Στο πουθενά οι αλήθειες σε πηγαίνουν,

τα παραμύθια λένε ψέματα,γι`αυτό και δεν πεθαίνουν".......

Bring Them Back

Τα λέει όλα το βίντεο...

Γκολάρα!!!

Τι γκολάρα ήταν αυτή του Μαικόν στο Ιντερ - Γιουβέντους 2-0 προχτες; Απλά Βραζιλιάνικο...Απολαύστε..