ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση του Συλλ. Εργαζ. Νοσοκομείο​υ Αγ. Νικολάου για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ανακοίνωση για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ
8/7/11
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου συνεδρίασε την Παρασκευή 8/7/11 με θέμα την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ και κατέληξε στις παρακάτω παρατηρήσεις:
1.   Η πρόταση στερείται αξιοπιστίας και σοβαρότητας γιατί στηρίζεται σε αριθμητικά στοιχεία που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αναφέρεται ότι εργάζονται 179 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ με βάση τα επίσημα προγράμματα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο απασχολούνται 152, δηλαδή 29 λιγότεροι (15%). Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς, αφού στα στοιχεία της πρότασης του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται και οι ειδικευόμενοι, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με 6 γιατρούς (ενώ έχει 4 που δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των εφημεριών) και η παιδιατρική με 8, ενώ έχει 3. Το ίδιο ισχύει και για άλλες κλινικές.
Είναι φανερό ότι η πρόταση που  στηρίζεται σε λανθασμένα στοιχεία, δεν μπορεί να καταλήξει σε αξιόπιστα και αποτελεσματικά συμπεράσματα.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εξώδικο αγροτικών ιατρών προς τον υπουργό υγείας για τη μη χορήγηση ρεπό μετά από εφημερία. Διαβάστε το ολόκληρο!

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπουργό υγείας κο Λοβέρδο απέστειλαν αγροτικοί γιατροί απ' όλη τη χώρα, ως απάντηση στη μη χορήγηση ρεπό μετά από εφημερία. Ολόκληρο το εξώδικο μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

Εξώδικο Αγροτικών Ιατρών προς τον Υ. Υγείας & Κ.Α. 04-07-2011

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

“Οι αιρετοί κινούνται στα όρια της νομιμότητας”, λέει ο Ρακιντζής. Οι πολίτες;;;

image Όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση, η έκθεση του Γ.Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, και το περιεχόμενό της απασχόλησε πολλές ιστοσελίδες. Όμως ο σχολιασμός αυτός έγινε επιλεκτικά και δικαιολογημένα ως ένα βαθμό, με βάρος κυρίως στις περιπτώσεις διαφθοράς. Μιας και το θέμα αυτό έχει καλυφθεί, θα ήθελα να σταθώ σε ένα άλλο σημείο της έκθεσης, στο οποίο δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από τον Τύπο: αυτό της ευθύνης των αιρετών αρχόντων! 

Η Έκθεση Ρακιντζή στη σελίδα 11 αναφέρει:

“Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας προκύπτει το συμπέρασμα ότι κυρίως μέχρι τώρα οι ΟΤΑ α΄ βαθμού αλλά και οι β’ βαθμού σε μικρότερο βαθμό, εμπλέκονται σε πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης η οποία όπως είναι γνωστό οδηγεί αρκετές φορές και στη διαφθορά ή ευνοεί την ανάπτυξή της.
Η άσκηση της εξουσίας εκ μέρους αρκετών αιρετών αρχόντων στα όρια της νομιμότητας ή και πέραν αυτής, η απότομη και χωρίς προηγούμενη οργάνωση της απαιτούμενης υποδομής μεταβίβαση σ’ αυτούς αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση, οι ανεπαρκείς έλεγχοι της κεντρικής διοίκησης, οι ανεπαρκείς μελέτες για την εκτέλεση έργων, που πολλές φορές γίνονται σκοπίμως για να δικαιολογηθούν πρόσθετες εργασίες, ακόμη η έγκριση αποφάσεων των ΟΤΑ εκ μέρους της εποπτευούσης αρχής μόνο δια της παρόδου της προθεσμίας προς αναπομπή και κυρίως η έλλειψη δυνατότητας ελέγχου εκ μέρους της Διοίκησης των δημοτικών επιχειρήσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν την κακοδιοίκηση και διαφθορά στο χώρο της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, καθημερινώς δε διαπιστώνονται υπεξαιρέσεις σε βάρος των ταμείων των Δήμων, αποτέλεσμα μη επαρκούς ελέγχου εκ μέρους των Δημάρχων. Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από τις ετήσιες εκθέσεις μας για τα έτη 2003 έως 2009 αλλά και από την παρούσα”.

Ο κος Ρακιντζής αγγίζει έστω και επιδερμικά το μεγάλο θέμα της μη νόμιμης άσκησης εξουσίας από τους αιρετούς άρχοντες, και κυρίως ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!! Ένα θέμα στο οποίο έχω αναφερθεί πάμπολλες φορές, και δε θα βαρεθώ ποτέ να κάνω αναφορές όσο καιρό θα λειτουργεί το παρόν ιστολόγιο.

Η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, αλλά κυρίως  η πολιτική πίεση προς τους υπαλλήλους να κινηθούν στα όρια της νομιμότητας αλλά και πέρα από αυτά, είναι ένα συνηθισμένο και σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και, επειδή η επανεκλογή δημάρχων (και περιφερειαρχών πλέον) και δημοτικών (και περιφερειακών) συμβούλων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από… την προσωπική επαφή με τον πολίτη, και κατά πόσο ο πολίτης μένει ευχαριστημένος από τη διευθέτηση των υποθέσεών του, καταλαβαίνετε ότι οι τοπικοί άρχοντες δε διστάζουν να πιέσουν ή ακόμα και να απειλήσουν υπαλλήλους προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υπαλλήλων τριών ας το πούμε “ταχυτήτων” και “κατηγοριών”: 1) αυτών που μένουν στην πιστή εφαρμογή των νόμων, πράγμα όμως που για τους αιρετούς δεν είναι ότι και πιο ευχάριστο, και το εκλαμβάνουν ως  αντιπολίτευση 2) αυτών που φοβούμενοι για τις επιπτώσεις που η άρνησή τους να εξυπηρετήσουν καταστάσεις κινούνται κάποιες φορές στα όρια της νομιμότητας, ή παραβαίνουν συγκεκριμένες διατάξεις για να εξυπηρετήσουν καταστάσεις και να μη μπουν στη μαύρη λίστα των αιρετών, και 3) αυτών που έχουν ως σύστημα την καταστρατήγηση της νομοθεσίας  για να εξυπηρετήσουν τα θέλω των αιρετών αλλά και των πολιτών, και φυσικά και τα δικά τους, που είναι φυσικά και οι αγαπημένοι και πιο ευνοημένοι υπάλληλοι κάθε πολιτικού προϊσταμένου.

Αυτά φυσικά και δεν τολμάει να τα αναφέρει με τ’ όνομά τους ο κος Ρακιντζής, παρόλο που σε άλλο σημείο της έκθεσής του γράφει σαφώς ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης στο δημόσιο τομέα είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Το θέμα λοιπόν είναι από τη μία η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά, αφού το ίδιο το πολιτικό σύστημα επωφελείται από αυτήν. Από την άλλη όμως θα πρέπει ν’ αναρωτηθούμε και ως κοινωνία αν κι εμείς επιθυμούμε την καταπολέμησή της. Να αναρωτηθούμε ποια κατηγορία υπαλλήλων από τις παραπάνω θέλουμε. Και μια καλή ευκαιρία να το πράξουμε είναι όσο θα περιμένουμε έξω από το γραφείο του δημάρχου, του αντιδημάρχου, του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη ή του βουλευτή για να ζητήσουμε εκείνη τη χάρη για το παιδί μας , το οικοπεδάκι μας ή την επιχείρησή μας…

Ολόκληρη η Έκθεση Ρακιντζή για τη δημόσια διοίκηση

ΕΚΘΕΣΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗ 2010 ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η έκθεση Ρακιντζή για τη δημόσια διοίκηση παραδόθηκε μόλις 1 μήνα πριν την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου. Τυχαίο;

Μόλις χτες, στις 7 Ιουλίου 2011, δηλαδή 6 ολόκληρους μήνες μετά το πέρας του περασμένου έτους, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κος Λέανδρος Ρακιντζής παρέδωσε στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής την έκθεση πεπραγμένων  για το 2010. Στην έκθεση αυτή περιγράφονται περιστατικά διαφθοράς αλλά και αδυναμίες του δημόσιου τομέα, και όπως είναι φυσικό προβλήθηκε αρκετά απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Είναι τυχαίο άραγε ότι η έκθεση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από ένα μήνα; Ένα ενιαίο μισθολόγιο που, ενώ υποτίθεται ότι θα έχει στόχο την ίση αμοιβή για ίση εργασία στο δημόσιο, κάτι με το οποίο δε διαφωνεί σχεδόν κανένας, ο πραγματικός του στόχος είναι η μείωση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων; Η απάντηση είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ!!!

Η κυβέρνηση απλά επιλέγει για άλλη μια φορά να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω σ’ ένα ζήτημα που έχει ευαισθησία ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της. Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Ρακιντζή τη δεδομένη χρονική στιγμή, επιχειρεί να τονίσει στην πλειοψηφία των Ελλήνων ότι ο δημόσιος τομέας είναι διεφθαρμένος και αναποτελεσματικός, ώστε να τον έχει σύμμαχο στην κατακρεούργηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζει να επιβάλλει με ο ενιαίο μισθολόγιο.

Δεν αρνούμαι φυσικά ότι υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο. Κάθε άλλο. Ίσως να υπάρχει και εκτεταμένη. Όμως γι’ αυτό ευθύνονται πέρα από τους επίορκους υπαλλήλους και αυτοί που με αδιαφανής διαδικασίες όλα τα προ του νόμου Πεπονή χρόνια διόριζαν τα δικά τους παιδιά, και τους έδιναν το θάρρος να θεωρούν το δημόσιο τσιφλίκι τους. Και εννοώ φυσικά τους πολιτικούς!

Θέλω να πιστεύω ότι με την καθιέρωση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ η διαφθορά στο δημόσιο τείνει να μειωθεί τα τελευταία χρόνια, και ειδικά με τις πολλές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Και θέλω να πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι που έχουν μπει ή θα μπουν στο δημόσιο έχουν άλλη νοοτροπία και υγιή τρόπο σκέψης. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να πληρώσουν τις αμαρτίες και τις παθογένειες τριών δεκαετιών αμειβόμενοι με μισθούς πείνας. Και μην ξεχνάμε ότι πολλοί από αυτούς έχουν ήδη πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις, που όταν τις αναλάμβαναν τα μισθολογικά τους δεδομένα ήταν διαφορετικά και πολύ καλύτερα από τα σημερινά, χωρίς καν την επιβολή των μειωμένων μισθών που θα φέρει το νέο μισθολόγιο.

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τα επικοινωνιακά κολπάκια τύπου 1 εκατομμύριο διεφθαρμένοι υπάλληλοι, και ας κοιτάξει την ουσία . Η οποία ουσία είναι ότι πίσω από καθένα από τους 450 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που θα υπηρετούν τους Έλληνες στις αρχές του 2012 βρίσκεται μια ολόκληρη οικογένεια, με δάνεια, φοιτητές και μικρά παιδιά. Και ας κοιτάξει να μειώσει τις πραγματικέ σπατάλες του δημοσίου, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις προμήθειες στα νοσοκομεία, οι μίζες στις προμήθειες και τα δημόσια έργα και οι εξοντωτικοί για την κοινωνία αμυντικοί εξοπλισμοί.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Νέα διεύθυνση στο Δήμο Ηρακλείου, με νέους πολιτικούς προϊστάμενους, και μελλοντικό αντιδήμαρχο τον…. Γιάννη Κουράκη!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Ιουνίου 2011 εγκρίθηκε ο Νέος Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου. Σε αυτόν υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη δομή του δήμου, και αφορά στην εκτέλεση έργων αλλά και στην καθημερινότητα του δημότη σε σχέση με τα έργα.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων σπάει στα δύο, και δημιουργείται μια νέα Δ/νση: η Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας. Στην Δ/νση Τεχνικών Έργων του δήμου Ηρακλείου παραμένουν τα μεγάλα έργα του δήμου που έχουν να κάνουν με αναπλάσεις πλατειών και οδών, και κατασκευές κτηρίων, ενώ η Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας θα  ασχολείται με τα “έργα καθημερινότητας” , δηλαδή τη συντήρηση του Ηλεκτροφωτισμού, τις διανοίξεις αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις οδών, και όλα τα έργα αυτεπιστασίας του δήμου, όπως π.χ. τη διαμόρφωση ενός πάρκου με αυτεπιστασία. Στην ίδια δ/νση θα υπάγεται πλέον και η διαχείριση των μηχανημάτων του δήμου Ηρακλείου που χρησιμοποιούνται στα έργα αυτεπιστασίας και συντήρησης.

Για τις ανάγκες του νέου οργανισμού, ορίσθηκαν και νέοι πολιτικοί προϊστάμενοι από το δήμαρχο Γιάννη Κουράκη. Με τροποποίηση παλαιότερης απόφασής του, ορίζεται πολιτικός προϊστάμενος με αρμοδιότητα την προετοιμασία μελετών για ένταξη στο ΕΣΠΑ ο κος Σπυριδάκης Δημήτρης, ενώ αντίστοιχα για την εποπτεία του Ηλεκτροφωτισμού και των Υπαιθρίων Χώρων ορίζεται πολιτικός προϊστάμενος ο κος Λαζαρίδης Αλέξανδρος.

image

Όσον αφορά τις Αντιδημαρχίες, σε πρώτη φάση φαίνεται να αναβαθμίζεται ο νυν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κος Κώστας Καμπανός, αφού θα έχει υπό την εποπτεία του και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και τη Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας. Ένα μέρος όμως της (πρώην) Τεχνικής Υπηρεσίας, αυτό που αφορά στα συνεργεία συντήρησης σχολικών κτιρίων θα  υπάγεται πλέον στον Αντιδήμαρχο κο Γιαλιτάκη Νίκο.

image

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου “Αντίπαλοι”, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Γιάννης Κουράκης σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναλάβει ο ίδιος υπό τη δική του επιμέλεια τη Δ/νση Τεχνικών Έργων του δήμου, αφού δίνει μεγάλη σημασία στην προετοιμασία των μελετών έργων που προτίθεται να προτείνει ο δήμος για ένταξη στο ΕΣΠΑ (εξάλλου άλλα λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!!!), αλλά και στην κατασκευή των έργων του ΕΣΠΑ και των υπολοίπων μεγάλων έργων που του έχουν δώσει μέχρι σήμερα τα πολύ μεγάλα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η εμμονή που έχει τελευταία στα δελτία τύπου του δήμου ο κος Κουράκης να μας ενημερώνει ότι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΝΑ ΕΡΓΟ. Μάλλον κάνει πρόβα για τα μελλοντικά του καθήκοντα …

Βροχή ερωτήσεων από Κεγκέρογλου προς την κυβέρνηση, αφού αποχώρησε από αυτήν!!!

Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου αποφάσισε να κάνει … αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, της οποίας πριν μόλις λίγες ημέρες αποτελούσε μέλος, και μάλιστα σε πολύ κρίσιμο υπουργείο!

Έτσι, μόνο σήμερα, έστειλε 2 επιστολές στον υπουργό μεταφορών, υποδομών και δικτύων: με την πρώτη ζητάει το λόγο από τον κο Ραγκούση για την αλλαγή σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, και με τη δεύτερη, αφού εκφράζει την άποψη ότι η Κρήτη είναι από τις πλέον αδικημένες περιοχές της Ελλάδας από υποδομές, ζητάει να επιταχυνθούν τα μεγάλα έργα στο νησί, όπως η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι και η Εθνική οδός Ηρακλείου – Μεσαράς. 

Καλά, κε Κεγκέρογλου, τόσους μήνες που ήσασταν υφυπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν τα βλέπατε αυτά;  Δε βλέπατε ότι ο ένας υπουργός έλεγε και ο άλλος ξέλεγε; Δε βλέπατε ότι η Κρήτη είναι αδικημένη; Δε βλέπατε ότι κανένα μεγάλο έργο δεν προχωράει στην Κρήτη; Ή μήπως τότε υπήρχε οργασμός έργων; Γιατί δε λέγατε τίποτα, παρά μόνο βγαίνατε στα κανάλια και λέγατε το ποιηματάκι σας υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής; Γιατί δεν κάνατε την κριτική αυτή που κάνετε τώρα από τη θέση του Υφυπουργού, που ο λόγος σας είχε μεγαλύτερη αξία;

Ή μήπως τώρα που δεν είστε πια στην κυβέρνηση, από τη μία προσπαθείτε να δείξετε τη δυσαρέσκειά σας για την απομάκρυνσή σας, και από την άλλη να κρατήσετε μερικούς κρητικούς ψηφοφόρους κοντά σας;

Φοβάμαι κε Κεγκέρογλου ότι αυτή η ιστορία με τις ερωτήσεις και από εσάς, αλλά και από τους συναδέλφους σας του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, την έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Και οι λόγοι που γίνονται οι ερωτήσεις είναι προφανείς… Εξάλλου τόσα χρόνια έχουμε καταλάβει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική χαράζεται όχι από τις ερωτήσεις που δίνονται πρώτα στον Τύπο και μετά στους υπουργούς, αλλά στο παρασκήνιο…Στα κρυφά, και με υπόγειες συνεννοήσεις… 

Τώρα και δήμαρχος και μηχανικός!!!

Γράφει ο Eupalinos 2810:

Με χαρά διάβασα στον ιστότοπο του δήμου Ηρακλείου ότι εγκαινιάζεται σήμερα το κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις πλήρως ανακαινισμένο. Απόρησα ωστόσο διαβάζοντας ότι «οι επεμβάσεις έγιναν με κατευθύνσεις του Δημάρχου…». Και αναρωτιέμαι λοιπόν με ποια ιδιότητα έδωσε τις κατευθύνσεις αυτές, που σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο όπως τα ενετικά τείχη απαιτούν απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό; Με την ιδιότητα του Αρχαιολόγου, την ιδιότητα του Αρχιτέκτονα, του ειδικού στην ακουστική ή αυτή του ειδικού στον φωτισμό (που ίσως να ισχύει λόγω της πρότερης εμπειρίας του στη ΔΕΗ);

image

Η τακτική αυτή του δημάρχου φαίνεται να γίνεται κανόνας τον τελευταίο καιρό αφού όπως φαίνεται έχει βάλει στόχο να γίνει επιβλέποντας σε μία σειρά από έργα του Δήμου. Κατανοώ βέβαια την ανάγκη να εμπλουτίσει το βιογραφικό του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και η ανεργία μαστίζει, καλό θα ήταν όμως να φροντίσει να πάρει και κανένα ανάλογο πτυχίο όπως απαιτείται από όλους τους μελετητές και επιβλέποντες έργων του Δήμου.

image

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο Σύλλογος Εργαζομένω​ν νοσοκομείο​υ Αγ.Νικολάο​υ για την απαγόρευση απόπλου του πλοίου "tahrir"

Άγιος Νικόλαος 5/7/11

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου από ελληνικά λιμάνια των σκαφών της ειρηνικής αποστολής «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Ο στολίσκος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» έχει καθαρά ειρηνικό χαρακτήρα και στόχο την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, όπου ζουν ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι. Τα καράβια και οι εθελοντές της πρωτοβουλίας μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και φάρμακα για τους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους κι όχι όπλα, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατούνται στα ελληνικά λιμάνια αποκλεισμένα.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εθελοντές του σκάφους "TAHRIR" που ακινητοποιήθηκε χθες από τις ελληνικές αρχές και βρίσκεται ακινητοποιημένο και φρουρούμενο στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να λειτουργήσει με γνώμονα τον ανθρωπισμό, την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών, τη διεθνή νομιμότητα κι όχι κάτω από το κράτος πολιτικών πιέσεων από ισχυρά κράτη και συμφέροντα.

Για το ΔΣ του συλλόγου
ο πρόεδρος                                ο Γ.Γραμματέας
Γ. Μανουσάκης                            Δ. Χαλκιαδάκης

7η έκθεση στατικού μοντελισμού και αεροπορικής φωτογραφίας στο Ηράκλειο

Η 7η έκθεση μοντελισμού  διεξάγεται από 7 έως 11 Ιουλίου 2011 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παλαιάς λαχαναγοράς του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, έναντι του νέου μουσείου φυσικής ιστορίας. Παράλληλα με την έκθεσης θα εκτίθενται στην αίθουσα και φωτογραφίες αεροπορικού ενδιαφέροντος με θέματα όπως αεροπλάνα πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας, ελικόπτερα κλπ. σε πτήση ή και στο έδαφος καθώς και των συναφών ειδικοτήτων όπως πιλότοι και μηχανικοί.

Την έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Στατικού Μοντελισμού Ηρακλείου. Όσοι πιστοί, προσέλθετε!!

image

Ακριβότερες οι οικοδομικές άδειες μετά την … απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών!

Με αφανισμό απειλείται η ήδη βαλτωμένη οικοδομική δραστηριότητα με πολλαπλασιαστικές συνέπειες στην ανεργία των μηχανικών αλλά και των υπολοίπων άμεσα εμπλεκόμενων στις ιδιωτικές κατασκευές εξαιτίας της εφαρμογής του νέου νόμου Ν. 3919/2011 (περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος των μηχανικών και ελάχιστων αμοιβών) που τίθεται σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου 2011, σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΤΕΕ, εξηγεί ότι ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ χωρίς την έκδοση των απαραίτητων Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων,  με αποτέλεσμα η εφαρμογή του νέου νόμου όσον αφορά στον υπολογισμό της νόμιμης αμοιβής των μηχανικών να βασίζεται στις προβλέψεις του Π.Δ. 696 / 1974 !! Αποτέλεσμα τούτου είναι αφενός να μην υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα στις πολεοδομίες για τον έλεγχο των κρατήσεων, αλλά κυρίως ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.

Τα παραδείγματα που δίνει το ΤΕΕ είναι χαρακτηριστικά, και τα βλέπετε παρακάτω:

image

image

Αν ισχύουν δηλαδή αυτά που ισχυρίζεται το ΤΕΕ, ο νόμος οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα έπρεπε!! Και αυτό γιατί οι εμπνευστές του δεν προνόησαν να εκδώσουν και το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο που θα τον συνοδεύει!

Το ΤΕΕ προτείνει την  αναστολή της επίμαχης διάταξης (άρθρο 7) και να δοθεί λύση στη βάση ενός και μόνου πραγματικού αναλυτικού προϋπολογισμού που θα συντάσσει ο μηχανικός σε κάθε έργο και θεσμοθέτηση της εθελοντικής εκχώρησης είσπραξης αμοιβών των μηχανικών από το ΤΕΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΤΕΕ κάνοντας κλικ εδώ.

Ολόκληρο το νέο μνημόνιο

Για να μην ακούμε διάφορα από δεξιά αριστερά και κέντρο, σας παρουσιάζω ολόκληρο το επικαιροποιημένο μνημόνιο που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών κος Βενιζέλος με την Τρόικα το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011.

Όποιος έχει υπομονή και... άριστες γνώσεις της Αγγλικής γλώσσας μπορεί να διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες. Οι υπόλοιποι θα περιμένουμε την επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά, αν και σε αυτή στο παρελθόν έχουν γίνει διάφορες "παραφράσεις"...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 en

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αναγνώστης: για την ανακοίνωση του κ. “Πτέραρχου”

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια ανακοίνωση  του κ. Πτέραρχου σχετικά με τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, με την οποία επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ακροδεξιά (!).
Πρόκειται για μια θρασύτατη ανακοίνωση με εμφανή στόχο να συσπειρώσει  τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με τη λογική της αντιπαράθεσης με άλλα κόμματα και άλλους πολιτικούς χώρους.
Αυτό που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ο κ. Πτέραρχος είναι ότι μεγάλο τμήμα των πολιτών έχουν γυρίσει την πλάτη σε ΟΛΑ τα κόμματα του Κοινοβουλευτικού συστήματος, που μόνο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό δεν είναι. Αυτοί που φτύνουν και γιουχαϊζουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομματικά στελέχη και ψηφοφόροι κανενός κόμματος. Είναι πολίτες που πίστεψαν και ψήφισαν το "λεφτά υπάρχουν" και τους προέκυψε το "μαζί τα φάγαμε". Είναι πολίτες που στις επόμενες εκλογές δεν θα πάνε καθόλου να ψηφίσουν γυρίζοντας την πλάτη σε αυτό το στημένο παιχνίδι των εκλογών της κοινοβουλευτικής κεφαλαιοκρατίας.
Αυτό που ζούμε στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Πρόκειται για την εφαρμογή της πιο άδικης για το λαό πολιτικής από τον πόλεμο και μετά. Εργασιακά δικαιώματα που χρειάστηκαν δεκαετίες αγώνων να κερδηθούν, καταργούνται από τη μια μέρα στην άλλη υπό το συνεχή εκβιασμό μιας χρεοκοπίας που οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές ομολογούν ότι είναι εν τέλει αναπόφευκτη. Το εισόδημα των μισθωτών έχει μειωθεί κατά το 1/3 σε δύο χρόνια, ενώ η ανεργία έχει διπλασιαστεί. Την ίδια στιγμή η φοροδιαφυγή και η φοροπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρήσεων ανθεί, όπως δείχνουν και τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης.
Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Πτέραρχος ότι το φτύσιμο και το γιουχάϊσμα είναι πολύ ευγενείς τρόποι αντίδρασης των πολιτών απέναντι σε όσα κάνει η κυβέρνηση του, η κυβέρνηση της τρόϊκας και των οικονομικών συμφερόντων, η κυβέρνηση των στελεχών που έχουν το θράσος να αυτοδιαψεύδουν τους εαυτούς τους από τη μια μέρα στην άλλη.
Και βεβαίως καλό είναι να καταλάβει ο κ. Πτέραρχος ότι ούτε ο ίδιος είναι στο απυρόβλητο, αυτός που συνηθίζει να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για ρουσφετολογική πολιτική, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε το δικό του ρουσφετολογικό παρελθόν και παρόν, και έχουμε μάτια και βλέπουμε ποιους έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση του και με ποια κριτήρια σε όλες τις κρατικές θέσεις-κλειδιά στο νομό.

Γιώργος Μανουσάκης, αναγνώστης

-------------------------------------

Ιδού και η Δήλωση (όπου πτέραρχος βάλτε Καρχιμάκης):

3/7/2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ , Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου,

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως.

Δημιουργούν συνθήκες βίας κι φόβου.

Κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου.

Υπονομεύουν, ηγούμενοι του μπάχαλου με τις πρακτικές και τις εικόνες αυτές και την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία

Δίδουν τα περιθώρια και την ασυλία σε άτομα και σε ομάδες που κινούνται εκτός ορίων και κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας. Όλοι αυτοί κάνουν πάρτι εν ονόματι μιας επικείμενης ανεξέλεγκτης κατάστασης.

Υπονομεύουν τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται, αγωνιούν και με ήρεμο τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και την όποια διαμαρτυρία τους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2011"

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011

Και “μνημόνιο 3” μόνο με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών!!

Διαβάζω έκπληκτος (για άλλη μια φορά) στην Ελευθεροτυπία ότι ο νέος υπουργός οικονομικών κος παρέα με τον κο Προβόπουλο της Τράπεζας της Ελλάδος, ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (3) το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, χωρίς οι βουλευτές της χώρας μας να έχουν ιδέα!!

Το μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει δεκάδες νέες και εξαιρετικά επώδυνες δεσμεύσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εκ των υστέρων στους πολίτες αλλά και στο Κοινοβούλιο!! Και αυτό έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Κομισιόν!!!

Στην Ελλάδα θα μάθουμε το περιεχόμενο του μνημονίου 3 όταν γίνει η επίσημη μετάφραση. Η Ελευθεροτυπία όμως παρουσιάζει μερικά από τα στοιχεία που εμπεριέχει, συμπεριλαμβανομένου και του περιεχόμενο του «εφαρμοστικού νόμου 2», που έρχεται ως τις 15 Αυγούστου. Στο νόμο αυτό θα περιλαμβάνεται και το Ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δραστικές αλλαγές στις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις, η τοποθέτηση επιτηρητών της Τρόικα στα υπουργεία, συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΔΕΚΟ και πολλά άλλα (αναλυτικά διαβάστε στην Ελευθεροτυπία).

Το φοβερό δε είναι ότι η ψήφιση το “εφαρμοστικού νόμου 2” αποτελεί απαράβατο όρο για τη δόση του Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έγκριση του νέου δανείου που ετοιμάζονται να μας δώσουν οι εταίροι μας, για το οποίο εντελώς τυχαία ανέβαλαν όλες τις αποφάσεις  χρονικά για την ίδια περίοδο!!!

Ξανά η ίδια συνταγή λοιπόν από την κατά τ’ άλλα νέα ανανεωμένη κυβέρνηση.. Και για άλλη μια φορά όλα συμφωνούνται πρώτα με την Τρόικα και μετά με τους βουλευτές της χώρας, για να μην πω ότι όλα επιβάλλονται από την Τρόικα.  Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει τα λεγόμενα πολλών, αλλά τελευταίως και του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά". Μόνο που αυτό έχει γίνει εδώ και καιρό..

Δείτε συνοπτικά τι περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο

image image Φωτογραφίες από την Ελευθεροτυπία

-------------------------------------------

Νεότερη ενημέρωση:

Ο υπουργός οικονομικών με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα σημερινά δημοσιεύματα για αλλαγές εν’ αγνοία της βουλής:

«Η συνεχής ανακύκλωση γνωστών πληροφοριών, που κάθε ημέρα εμφανίζονται ως νέες, δημιουργεί μία αίσθηση αβεβαιότητος που καθηλώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου». Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου». «Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι να επικρατεί κλίμα ασφάλειας ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε».