ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” χρωστάει 1.1 δις στις Τράπεζες. Με πρότυπο αυτήν θα ιδρυθεί η “Υποδομές Κρήτης Α.Ε.” ;

egnatiaodos Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η Εγνατία Οδός Α.Ε. έλαβε εξώδικο από την Εμπορική Τράπεζα, για χρέη 230 εκατομμύριων ευρώ της κρατικής εταιρίας προς αυτήν: “Προτιθέμεθα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για τη νομότυπη καταγγελία της συμβάσεως και για την, διά αναγκαστικής εκτέλεσης, είσπραξης της οφειλής μας”, λέει η Εμπορική Τράπεζα.

Φανταστείτε την Εμπορική να κάνει κατάσχεση…στην Εγνατία οδό…το δρόμο δηλαδή!!! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία χρωστάει συνολικά 1,1 δις ευρώ, ποσό που από το 2011 θα προστεθεί στο δημόσιο έλλειμμα, το οποίο θα “φουσκώσει” κατά 1%!!!

Και ρωτώ: με πρότυπο αυτή την εταιρία θα ιδρύσει η κυβέρνηση την αντίστοιχη στην Κρήτη «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», όπως πολλές φορές έχει ανακοινώσει, και μάλιστα πρόσφατα  αποφάσισε και η Διυπουργική Επιτροπή; Τα ίδια στελέχη λέει θα φέρει στην Κρήτη…

Βλέπω το ΒΟΑΚ, το ΝΟΑΚ, τον κάθετο άξονα, και το αεροδρόμιο Καστελλίου, να καταλήγουν σε Εμπορική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και  Millennium Bank αντίστοιχα!!!

Πληροφορίες για το άρθρο πήρα από το cosmo.gr

Η Κρήτη σήμερα χορεύει !!

Η Κρήτη σήμερα χορεύει !!
H Κρήτη ... χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς του πεντοζάλη.  Σήμερα, Σάββατο, στις 7:30 το απόγευμα, από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι, θα δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα ενώσει όλους όσοι δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη που γράφτηκε ειδικά για την αυριανή ημέρα και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι όσοι λάβουν μέρος, αγκαλιασμένοι, να ενώσουν το νησί.
  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο "Πλανήτης Κρήτη", θα στείλει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί του. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου Κρητικοί καλλιτέχνες θα δώσουν τον "τόνο" της γιορτής.
  Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί "Οδός των λαών της γης", με παράλληλη πρόταση αναβάθμισής του, δεδομένου ότι κάθε χρόνο…

Εκπτώσεις 10% – 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΕΗ Φαίνεται πως η κυβέρνηση είχε μια κρίση κοινωνικής ευαισθησίας χθες… Έτσι, εξέδωσε Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία τίθεται σε εφαρμογή από το 2011 το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:

  1. Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου
  2. Γονείς με τρία παιδιά
  3. Μακροχρόνια Άνεργους
  4. Άτομα με αναπηρία

Η έκπτωση που είναι είτε 10% για την 1η και τη 2η κατηγορία, είτε 20% για την 3η και την 4η , δεν εφαρμόζεται σε όλη την κατανάλωση, αλλά στις πρώτες 800  kWh ανά τετράμηνο, και μόνο για την πρώτη κατοικία, εφόσον η συνολική κατανάλωση τετραμήνου δεν υπερβαίνει τις 1000kWh για την 1η και την 3η κατηγορία, και 1200kWh για την 2η και την 4η.

Καλή κίνηση, δεν μπορώ να πω. Μετά την επ’ αόριστον αναβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, και την μετατροπή της 13ης και 14ης σύνταξης σε επιδόματα της πλάκας, τουλάχιστον κάποιες κοινωνικές ομάδες θα πληρώνουν λιγότερο για την κατανάλωση ενέργειας.

Βέβαια, έχω να παρατηρήσω δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι οι προϋποθέσεις που μπαίνουν είναι πάρα πολλές, και δεν ξέρω αν κάποιοι που πραγματικά έχουν ανάγκη τη μείωση αυτή, θα καταφέρουν να ενταχθούν … Το δεύτερο είναι ότι, παρά τις αυστηρές προϋποθέσεις, ίσως κάποιοι επιτήδειοι είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε αγρότες, είτε οποιοιδήποτε άλλοι που κατ’ εξακολούθηση δηλώνουν ψευδώς χαμηλά έως σχεδόν μηδενικά εισοδήματα (θα θυμάστε ασφαλώς τους γιατρούς του Κολωνακίου με εισόδημα 10.000 ευρώ) καταφέρουν να πληρώσουν και χαμηλό ρεύμα!!! Αυτό όμως ομολογουμένως επιχειρείται ν’ αποφευχθεί με την επιβολή ανώτατου ορίου στην κατανάλωση ,αλλά και με την εισαγωγή των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κ.Ο.Τ., κάθε ημερολογιακό έτος υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους. Για την πρώτη εφαρμογή (ένταξη το 2011) οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1/10/2010 έως και 15/12/2010.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Έρχεται «ηλιακό τσουνάμι»

Έρχεται «ηλιακό τσουνάμι»

Τι είναι και τι θα προκαλέσει

Ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων κατευθύνεται προς τη Γη έπειτα από μία ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο. Το ηλιακό «τσουνάμι» που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.
Την 1η Αυγούστου παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη...

Σεισμός στην Κρήτη!!

seismos Με σεισμική δόνηση ξημέρωσε σήμερα στην Κρήτη.

Στις 5:37 το πρωί,σε απόσταση 101 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, και 75 χιλιόμετρα νότια της Κρήτης, στο θαλάσσιο χώρο του Λυβικού πελάγους, εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση . Το μέγεθος του σεισμού σύμφωνα  με το Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό του βάθος είναι 27 χιλιόμετρα.

Ζημιές μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κλείνουν αστυνομικά τμήματα σε Μεσαρά και Αρχάνες

ASTYNOMIA Σε μια περίοδο που η  εγκληματικότητα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, και οι διαρρήξεις σε σπίτια αλλά και οι ληστείες σε τράπεζες, καταστήματα, και σε απλούς πολίτες είναι καθημερινό γεγονός, που ο κόσμος δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ από το φόβο μήπως μπουν στο σπίτι του “απρόσκλητοι επισκέπτες”, ο κος Χρυσοχοΐδης αποφασίζει να κλείσει αστυνομικά τμήματα… Ενόψει του “Καλλικράτη” που θα εφαρμοστεί και στην αστυνομία, πολλοί μεγάλοι δήμοι της Κρήτης (φαντάζομαι και της υπόλοιπης Ελλάδας) μένουν χωρίς αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα οι Δήμαρχοι δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα, αλλά “έφτασε στ’ αυτιά τους” ότι οι αστυνομικοί έχουν λάβει φύλλα πορείας, και πρόκειται σύντομα να εγκαταλείψουν τους δήμους αυτούς… Οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Ζαρού και Αρχανών , και οι Καλοί Λιμένες στο δήμο Μοιρών μένουν λοιπόν χωρίς αστυνομικά τμήματα… Όλες οι περιοχές αυτές έχουν έντονα προβλήματα παραβατικότητας, με τη Μεσαρά να έχει το σοβαρότερο πρόβλημα, αλλά και τις Αρχάνες να χρίζουν έντονης αστυνόμευσης, καθώς τα τελευταία 2 χρόνια τα κρούσματα διαρήξεων, αλλά και οι συμπλοκές ακόμα και με όπλα κατοίκων με “επισκέπτες” από την ενδοχώρα να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα...

Πραγματικότητα η εταιρεία "Υποδομές Κρήτης"

Είκοσι μεγάλες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα τμήματα του βόρειου και του νότιου οδικού άξονα της Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ, δημοπράτηση της επέκτασης του αεροσταθμού Χανίων εντός του 2010 -πρόκειται για έργο ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ περίπου- και μετατροπή του αεροδρομίου του Μάλεμε σε Κέντρο Αεραθλητισμού για όλη τη νότια Ελλάδα, είχε ανακοινώσει στις 23 Μαρτίου 2010 από τα Χανιά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι θα ιδρυθεί εταιρεία με την επωνυμία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.». Χθες, η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε και επίσημα τη σύσταση της εν λόγω εταιρείας.
Tη σύσταση της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» αποφάσισε χθες η Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.

Πτώση ελικοπτέρου στο Ρέθυμνο

Πτώση εργολαβικού ελικοπτέρου, επιφορτισμένου με το έργο του καθαρισμού πυλώνων της ΔΕΗ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, στη θέση Καστελάκια, 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου.


Από την πτώση και τη συντριβή οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας τρίτος συνάδελφος τους, ο οποίος δεν επέβαινε στο ελικόπτερο, καθώς επέβλεπε τη διαδικασία, αλλά έπαθε σοκ βλέποντας το ελικόπτερο να πέφτει.

Εξαιτίας της πτώσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου σημειώθηκε μπλακ άουτ.
Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν και έχουν ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πτώση οφείλεται σε πρόσκρουση του ελικοπτέρου με κυπαρίσσια, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Επί τόπου έσπευσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ, ενώ κλιμάκιο της ΥΠΑ βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος.
 
πηγή

Πως άλλαξαν τα πράγματα στις σχέσεις Αρναουτάκη - Κουράκη!!!

koyrakis arnaoytakis1

Όλο γέλια και χαρές ήταν χθες ο Αρναουτάκης με τον Κουράκη… Οι δύο κυριότεροι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, ο πρώτος για την Περιφέρεια (όχι επίσημα ακόμα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο) και ο δεύτερος για το δήμο του Ηρακλείου, συναντήθηκαν χθες στη Λότζια , όπου ανακοινώθηκε από το σημερινό Υφυπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης η χρηματοδότηση έργων του δήμου Ηρακλείου ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ (8 για περιβαλλοντικά έργα,2 για τη δυτική περιμετρική, 4 για τη δεύτερη φάση του Πολιτιστικού Κέντρου)!!

koyrakis arnaoytakis2 Πως αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε μερικά χρόνια πάντως!!! Θυμάμαι πριν 6 χρόνια περίπου, πριν τις ευρωεκλογές του  2004, αλλά και μετά από αυτές, που οι δύο αυτοί άνδρες δε μιλούσαν καν!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά μάλλον αρνητικά αναφέρονταν ο ένας για τον άλλο!!! Μάλιστα, αν τύχαινε να συναντηθούνε σε καμιά εκδήλωση, ούτε χειραψία δεν αντάλλαζαν, κι έφευγαν από διαφορετικές κατευθύνσεις!! Αφορμή ήταν το γεγονός ότι και οι δύο διεκδικούσαν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με τον Αρναουτάκη να παίρνει τελικά το χρίσμα από το Γιώργο Παπανδρέου, και τον Κουράκη να μένει αγκαλιά γι’ άλλη μια φορά με το δήμο… Βέβαια οι αιτίες ήταν βαθύτερες, αλλά ποτέ δε βγήκαν προς τα έξω.. Σύσσωμος ο κρητικός τύπος σχολίαζε τότε τις “εχθρικές” σχέσεις των δύο ανδρών..

Τι άλλαξε τα χρόνια που πέρασαν, και όλα είναι μέλι-γάλα μεταξύ τους; Ουσιαστικά τίποτα… Απλά ο Αρναουτάκης κατέβηκε βουλευτής, και χρειαζόταν τη στήριξη του Κουράκη, του 73% … Και ο Κουράκης δεν μπορούσε να μη στηρίξει, έστω και τυπικά, τον υποψήφιο του κόμματός του. Έμμεσα κέρδιζε και αυτός φυσικά, αφού η αποδοχή του Αρναουτάκη από τους Ηρακλειώτες ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη. Συν το γεγονός ότι ο Αρναουτάκης είναι προσωπική επιλογή του Γιώργου, οπότε δε συμφέρει και πολύ να μην τα έχεις καλά μαζί του… Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έγινε η αγγουρίδα μέλι, και οι δύο άνδρες πλέον έχουν αφήσει τα προσωπικά του στην άκρη, και δουλεύουν για το κοινό τους συμφέρον, και το συμφέρον του κόμματός τους…

Όμως ο Κουράκης φάινεται τελευταία να “αρκείται” σε όσα του “αφήνει” ο Αρναουτάκης… Θυμάμαι ότι σε συνέντευξή του πριν αρκετό διάστημα στο ΚΡΗΤΗ TV και στο Γιώργο Σαχίνη, είχε αποκαλύψει ότι έχει βλέψεις για παραπάνω από το Δήμο, για την αιρετή Περιφέρεια δηλαδή… Όμως ο Αρναουτάκης γι’ άλλη μια φορά τον πρόλαβε…

Παρά τ’ ολότελα, Γιάννη, καλός είναι και ο μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης. Υπάρχει κι εκεί, όπως πολύ καλά ξέρεις, πολύ πράμα..

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στην εκκλησία του Αφέντη Χριστού, στην κορυφή του Γιούχτα.

Στο Γιούχτα απάνω ανέβηκα κ' είδα την Κρήτη ολόρθη
να στέκεται σαν το θεριό απ' χει μαρμαρώσει .
Αντιφεγγίζει απ' τη Κνωσσό κι πέτρες σμιλεμένες
τις ιστορίες μολογούν που 'ναι βαθιά θαμμένες…

Ο Γιούχτας είναι το βουνό που δεσπόζει με τον όγκο του νότια της πόλης του Ηρακλείου και δυτικά της κωμόπολης των Αρχανών. Με υψόμετρο 811 μέτρα, έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Γ. Σακελλαράκη (με σημαντικό ερευνητικό έργο στην περιοχή) πως έπαιζε σημαντικότατο ρόλο στην Μινωική ναυσιπλοΐα καθώς είναι το πρώτο βουνό που φαινόταν για όσους έρχονταν στην Κνωσό.

Η σημασία του Γιούχτα στην θρησκευτική λατρεία των Μινωιτών είναι εξίσου σημαντική καθώς κατά την μυθολογία εδώ βρισκόταν ο τάφος του Δία. Το αίσθημα ενισχυόταν από το γεγονός ότι η όψη του Γιούχτα από τα βορειοδυτικά, θυμίζει έντονα ανθρώπινη μορφή ξαπλωμένη σε ύπτια θέση. Ο Γιούχτας συγκέντρωνε σημαντική λατρευτική δραστηριότητα καθώς εκεί βρίσκονταν δύο μινωικά ιερά, το ιερό κορυφής στην "Ψηλή Κορφή" στο υψηλότερο σημείο του βουνού , το ιερό στη θέση "Ανεμόσπηλια"  καθώς και δύο σπήλαια, το "Χωστό Νερό" και ο "Σπήλιος του Στραβομύτη" με πλούσια ευρήματα που αποδεικνύουν την χρήση τους σαν λατρευτικούς χώρους.
Η λατρευτική δραστηριότητα στον Γιούχτα μέσα από τους αιώνες πέρασε και στις μέρες μας. Σε μία από τις κορυφές του βρίσκεται ένας τετράκλιτος ναός με μία από τις κλίτες του αφιερωμένη στον Αφέντη Χριστό που γιορτάζει στις 6 Αυγούστου.

 

Ο Αφέντης Χριστός είναι ναός τετράκλιτος (μοναδικός στην Ελλάδα) καμαροσκεπής. Στην είσοδο είναι χαραγμένη στην πέτρα η χρονολογία αποπεράτωσης του: 1443, 10 χρόνια πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τα τέσσερα κλίτη του είναι αφιερωμένα στην Αγία Ζώνη, τη Μεταμόρφωση, τους Αγίους Αποστόλους και τους Αγίους Αναργύρους. Το εσωτερικό της εκκλησίας δεν έχει τοιχογραφίες, μόνον φορητές εικόνες. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ένας τεράστιος ξύλινος σταυρός που φωταγωγείται τις μέρες του πανηγυριού (6 Αυγούστου) και μια δεξαμενή βρόχινου νερού (σαρνίτσα), που σύμφωνα με την παράδοση έσκαψαν με τα νύχια τους οι δομινικανές καλόγριες που ζούσαν εκεί την εποχή της Ενετοκρατίας.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο Αφέντης Χριστός χτίστηκε από έναν ναυτικό, ο οποίος ναυάγησε στο Κρητικό πέλαγος και, βλέποντας από τη θάλασσα την κορυφή του Γιούχτα, έκανε τάμα πως, αν σωνόταν, θα έφτιαχνε εκεί εκκλησία στο Χριστό. Σώθηκε, πήρε εργάτες κι άρχισαν το χτίσιμο. Στις εργασίες συμμετείχε και ο ίδιος, αλλά εκεί που προσπαθούσε να βάλει μια μεγάλη πέτρα στη δυτική πλευρά της εκκλησίας, γλίστρησε κι έπεσε στον γκρεμό. Οι εργάτες τον νόμισαν νεκρό, γι' αυτό όταν τον είδαν να ανεβαίνει μετά από λίγο με την πέτρα στα χέρια, τον πήραν για φάντασμα. Απ' ό,τι φαίνεται, ο ναυτικός είχε... θεϊκή εύνοια. Πέφτοντας είπε «Σώσε με Χριστέ μου και θα σου τέσσερα ιερά» και σώθηκε για δεύτερη φορά. Γι’ αυτό ο Αφέντης Χριστός είναι τετράκλιτος.
Κάθε χρόνο, κυρίως στις 5 (παραμονή), αλλά και στις 6 Αυγούστου, εκατοντάδες επισκέπτες συγκεντρώνονται στην εκκλησία για να γιορτάσουν την Εορτή της Μεταμορφώσεως .

Σήμερα βέβαια η γιορτή έχει χάσει τη γραφικότητα που είχε τα παλιά χρόνια (προ 20ετίας αλλά και λίγο νωρίτερα). Τότε, παρέες των 10 και 15 ατόμων έδιναν ραντεβού στο κλειστό γυμναστήριο. Και ξεκινούσαν την ανάβαση στο Γιούχτα από το μονοπάτι, που έχει σε πολλά σημεία σμιλευτεί με σκαλίδες, για να είναι προσβάσιμο. Με τα παγουράκια το νερό στα σακίδια, τα καπελάκια στο κεφάλι, και τις μακρυμάνικες μπλούζες ζωσμένες στη μέση, καθώς στην κορυφή του βουνού ο αέρας δεν αστειεύεται… Και, όταν επιτέλους μετά από περίπου 1 ώρα γρήγορο βάδισμα, πατούσαν στο χωματόδρομο, έβλεπαν στη σειρά στημένους τους πάγκους των μικροπωλητών, όπως γινότανε σε κάθε πανηγύρι. Παιχνιδάκια για τα παιδιά,που περίμεναν πως και πως να φτάσουν στην κορυφή, μαλλί της γριάς, αναψυκτικά, αλλά και καπρικό για τους μεγάλους. Όλα αυτά φυσικά περίμεναν τη σειρά τους. Προτεραιότητα είχε πάντα η θεία λειτουργία, στη μοναδική εκκλησία του Αφέντη Χριστού. Φυσικά η θέα από την κορυφή του Γιούχτα ήταν και είναι απλά μαγευτική…Μετά το πέρας της λειτουργίας, ξεκινούσε η κατάβαση. Είτε από το μονοπάτι με τα πόδια, είτε με τη βοήθεια των αγροτικών αυτοκινήτων, στοιβαγμένοι στις καρότσες, από το χωματόδρομο.

Η συνέχεια δίνονταν στην πλατεία των Αρχανών… Το βραδάκι ντόπιοι κι επισκέπτες ξεφάντωναν σε ένα γλέντι από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά της Κρήτης. Τότε που οι Αρχάνες ακόμα έβγαζαν το βραβευμένο τους κρασί, και η γιορτή του κρασιού λάμβανε χώρα εκεί, κι όχι στις Δαφνές που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Άφθονα βαρέλια γεμάτα κρασί ήταν στημένα στην άκρη της πλατείας, και ο καθένας έβαζε ελεύθερα. Και οι υπάλληλοι του δήμου έψηναν σουβλάκια και μοίραζαν στον κόσμο…Κι ο χορός καλά κρατούσε μέχρι τα ξημερώματα…

Σήμερα, αυτό που συμβαίνει δυστυχώς δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτό που σας περιέγραψα… Εκτός από το μέρος της ανάβασης από το μονοπάτι, που αρκετοί, ντόπιοι κυρίως, ακολουθούν, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά… Η αρχαιολογία δεν επιτρέπει πια μικροπωλητές στο βουνό, λες και για μία μέρα θα χαθεί η ιστορία του βουνού, και θα χαλάσει η εικόνα του τοπίου… Όσο για το γλέντι στην πλατεία του χωριού, τα πράγματα είναι πολύ υποτονικά: ο Δήμος Αρχανών δεν έχει καμία συμμετοχή, και οι ταβερνιάρηδες, που έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας, προκειμένου να έχουν κίνηση τα μαγαζιά τους, φέρνουν δεύτερης ποιότητας μουσικούς και συγκροτήματα, προκειμένου να δώσουν την αίσθηση του πανηγυριού, και να προσελκύσουν πελατεία…

Παρόλα αυτά όμως, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε στις 5 κι 6 Αυγούστου τις Αρχάνες, ν’ ανέβετε στην κορυφή του Γιούχτα, και ν’ ανάψετε ένα κεράκι στην εκκλησία του Αφέντη Χριστού. Η διαδρομή από το μονοπάτι είναι απολαυστική, η θέα από την εκκλησία μοναδική… Σου παίρνει κυριολεκτικά την ανάσα.. Όσο για το γλέντι, το αφήνω στην επιλογή σας. Πάντως το φαγητό στις περισσότερες ταβέρνες των Αρχανών είναι πολύ καλό…

37χρονος σάτυρος πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

M006F01BNS50[1] Παγίδα σε ανήλικα αγόρια ηλικίας 13-17 χρόνων έστηνε παιδόφιλος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι είχε σεξουαλικές επαφές με 16 παιδιά, τα οποία δελέαζε με δώρα, μικροποσά και αρώματα. Η αστυνομία εντόπισε τις κινήσεις του ύστερα από καταγγελία μητέρας και τον ακινητοποίησε σε περιοχή της Τούμπας, όπου είχε συνάντηση με 14χρονμο θύμα του.
Η δράση του 37χρονου παιδόφιλου αποκαλύφτηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων και από όσα είπε ο ίδιος στην προανάκριση. Ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, όταν ακόμη διέμενε στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατάγεται, ενώ την τελευταία διετία ζει μαζί με τη μητέρα του στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ομολόγησε πως όλο αυτό το διάστημα ήρθε σε επαφή με 16 αγόρια, αφού προηγουμένως τα είχε προσεγγίσει σε σημεία όπου συχνάζουν ανήλικοι, ειδικά σε παιδικές χαρές της πόλης. Σύμφωνα με την ομολογία τα 14 εκ των 16 αγοριών ήταν από τη Θεσσαλονίκη.
Ο 37χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι με τα περισσότερα παιδιά-θύματα εξακολουθούσε να έχει επαφές τόσο με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων όσο και μέσω του διαδικτύου. Οι αστυνομικοί βρήκαν τέτοια μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του και στο τηλέφωνο ενός από τα θύματά του. Ακόμη στο τηλέφωνό του βρέθηκαν στοιχεία πορνογραφίας ανηλίκων, αφού είχε αποθηκευμένες τουλάχιστον πέντε φωτογραφίες γυμνών παιδιών που είχε κατεβάσει από σελίδες του διαδικτύου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλου υλικού συνεχίστηκαν χθες από αστυνομικούς της Αθήνας στο σπίτι στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του στην πρωτεύουσα.
Η σύλληψη
Το κουβάρι της δράσης του 37χρονου άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Μάιο, όταν η μητέρα ανήλικου κατέθεσε μήνυση στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, καθώς βρήκε στο κινητό τηλέφωνο του γιου της χυδαία μηνύματα από τον κατηγορούμενο και πανικοβλήθηκε. Η γυναίκα, χωρίς να είναι βέβαιη τι συνέβαινε, υποπτεύτηκε πως ο 14χρονος γιος της είχε πέσει θύμα αγνώστου, ενημέρωσε λοιπόν τις αρχές και έτσι οργανώθηκε σχέδιο εντοπισμού του 37χρονου. Το απόγευμα της Δευτέρας ο κατηγορούμενος φέρεται να επικοινώνησε με τον ίδιο τρόπο με το παιδί και έκλεισε ραντεβού στην περιοχή της Τούμπας, όπου τελικά συνελήφθη.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος διαπίστωσαν ότι αντιμετώπιζαν έναν κατ’ επάγγελμα παιδόφιλο, όπως οι ίδιοι είπαν, αφού κατά την προανάκριση απαρίθμησε τη μία μετά την άλλη τις περιπτώσεις των θυμάτων του, χωρίς να διστάζει να αναφέρει και λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές επαφές που είχε. Όπως είπε, δελέαζε τα θύματά του με αντάλλαγμα μικρά χρηματικά ποσά και άλλα μικρά δώρα, όπως αρώματα και άλλα.
Η ασφάλεια έχει αρχίσει έρευνα για τον εντοπισμό όλων των θυμάτων του 37χρονου, τα οποία, όπως είπε, είναι ηλικίας από 13 έως 17 χρόνων.
Πολλά τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα
Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με παιδόφιλους, οι οποίοι συνήθως περιορίζονται στη χρήση πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους από το διαδίκτυο και τις περισσότερες φορές ανταλλαγή τέτοιων αρχείων που περιλαμβάνουν εικόνες και βίντεο.
Ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα δύο περιστατικά που απασχόλησαν τις αρχές μέσα στο 2010 αφορούσαν σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και βιασμούς και τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Τον περασμένο Μάιο δύο αδέλφια, ηλικίας 53 και 55 χρόνων, στη Βέροια κατηγορήθηκαν ότι εκμεταλλεύτηκαν κοριτσάκι μόλις 5 χρόνων. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν ο ένας από τους κατηγορούμενους από λάθος έδειξε γυμνή φωτογραφία του παιδιού που είχε στο κινητό του και καταγγέλθηκε η δράση του στις αρχές.
Έναν μήνα αργότερα συνελήφθησαν δύο άτομα, 28 και 46 χρόνων, επειδή “ψάρευαν” ανήλικους μέσω του Facebook. Από την έρευνα του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν δύο θύματά τους, ηλικίας 12 χρόνων, που ήταν μάλιστα κάτοικοι οικισμών Ρομά.

πηγή

Όλη η αλήθεια για τα πρόστιμα στη μυκονιάτικη... άμμο

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 12 Αυγούστου 2009, το Capital.gr σας αποκάλυπτε την τρανταχτή υπόθεση φοροδιαφυγής στη Μύκονο, με τη συναυλία-πάρτυ γνωστού τραγουδιστή, κατά την οποία δεν κόπηκε ούτε δείγμα απόδειξης, καθώς οι ιδιοκτήτες του κέντρου είχαν δηλώσει ότι ήταν μια βραδιά για... φίλους (άσχετα αν – όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, η ελάχιστη κατανάλωση ήταν 150 ΕΥΡΩ ανά άτομο)!
Έκτοτε, παρακολουθούσαμε διαρκώς την εξέλιξη του θέματος, περιμένοντας να δούμε αν και ποια πρόστιμα θα επιβληθούν στην επιχείρηση.
«Έχουμε ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη και περιμένουμε τα στοιχεία από τις τράπεζες», μας έλεγαν το φθινόπωρο από το ΣΔΟΕ. Υποστήριζαν, μάλιστα, ότι κάποια εκ των τραπεζών, στην οποία διατηρεί λογαριασμό ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, καθυστερούσε σημαντικά την αποστολή των στοιχείων.
Το 2009 πέρασε, μπήκαμε στο 2010 και η υπόθεση – τα στοιχεία της οποίας είχαν ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Σύρου και της Αθήνας – ακόμα εκκρεμούσε. Οι… «αρμόδιοι» εξακολουθούσαν να επικαλούνται καθυστερήσεις στην αποστολή τραπεζικών στοιχείων.
Ώσπου, ξαφνικά, ενημερωθήκαμε τον περασμένο Μάρτιο ότι στην επιχείρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο… «μαμούθ» των... 10.000 ΕΥΡΩ !
Αυτό ήταν το ποσό, που επιβλήθηκε στην επιχείρηση για τη μη έκδοση αποδείξεων, το οποίο, μάλιστα, μπορούσε να μειωθεί έως το ένα τρίτο, μετά από προσφυγή. Τότε, λοιπόν, μας εξήγησαν ότι αυτό προβλέπει το ποινολόγιο ενός νόμου, που συντάχθηκε και ψηφίστηκε το 1997 και ισχύει ακόμα ! Ότι, δηλαδή, όταν διαπιστώνεται η μη έκδοση πολλών αποδείξεων, η κάθε μία εκ των οποίων δεν ξεπερνά τα 880 ΕΥΡΩ, τότε επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με 15 φορές το ύψος της ποινής, που αντιστοιχεί στην εκάστοτε κατηγορία βιβλίων (στη συγκεκριμένη περίπτωση έως 10.000 ΕΥΡΩ) !
Από το ΣΔΟΕ υποστήριζαν ότι το πρόστιμο αυτό αφορά μόνο στη μη έκδοση αποδείξεων και ότι οι έλεγχοι σε λογαριασμούς και στα βιβλία της επιχείρησης συνεχίζονταν. Τελικά, ενημερωθήκαμε χθες – ένα χρόνο μετά δηλαδή – επίσημα ότι στο «ΝΑΜΜΟΣ» και σε άλλες επιχειρήσεις του ίδιου επιχειρηματία επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα, που φτάνουν το ύψος των 4 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, αυτό είναι το ποσό, που καταλογίστηκε από το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, μετά από ελέγχους στους λογαριασμούς του ιδιοκτήτη. Μαζί με κάποια άλλα πρόστιμα από φορολογικές παραβάσεις, που διαπιστώθηκαν στα βιβλία για τις χρήσεις 2007 και 2008, τα συνολικά πρόστιμα φτάνουν τα 4,3 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Τι δείχνουν όλα αυτά;
1. Τις γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες του ελεγκτικού μηχανισμού. Πώς να προχωρήσουν άμεσα οι υποθέσεις, αν χρειάζεται ένας ολόκληρος χρόνος για να ληφθούν και να αναλυθούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών (γιατί, αν οι τράπεζες καθυστέρησαν τόσο, τότε – και πάλι – έπρεπε να τις εγκαλέσουν για να συντομεύσουν τη διαδικασία. Ούτε αυτό έγινε, προφανώς).
2. Το «στρεβλό» της νομοθεσίας 1: αν τα βιβλία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν εντάξει, τότε το πρόστιμο θα περιοριζόταν στα 10.000 ΕΥΡΩ για τη μη έκδοση αποδείξεων – το πολύ 20.000 ΕΥΡΩ για τέσσερις φορολογικές παραβάσεις -, όταν γνωρίζουμε ότι τη συγκεκριμένη βραδιά δεν είχαν δηλωθεί – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ – έσοδα τουλάχιστον 700.000 ΕΥΡΩ !
3. Το στρεβλό της νομοθεσίας 2: ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας – και οποιοσδήποτε του επιβληθεί πρόστιμο – μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απόφασης, καταβάλλοντας μόλις το 25% του ποσού. Πληρώνει, δηλαδή, μόλις το ένα τέταρτο του προστίμου και στη συνέχεια περιμένει το τι θα προκύψει από τη δικαστική διαδικασία, η οποία διαρκεί – στην καλύτερη περίπτωση – μία πενταετία. Γι΄ αυτό και οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν προτείνει – και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση – η προκαταβολή να αυξηθεί έως και το 80%. Έτσι, είτε θα λειτουργεί ως αντικίνητρο για την προσφυγή στα δικαστήρια, είτε – αν ο φορολογούμενος επιμένει – το Δημόσιο θα έχει διασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.
Πληροφορίες του Capitaltax αναφέρουν ότι γνωστός ξένος οίκος μόδας προσέφερε πριν από μήνες στον επιχειρηματία περί τα 4 εκατομμύρια ΕΥΡΩ – όσο δηλαδή το πρόστιμο που του επιβλήθηκε μετέπειτα (!) – ως «αέρα» για να αποχωρήσει από ακίνητο μέσα στη χώρα της Μυκόνου, όπου διατηρεί το άλλο του εστιατόριο. Η πρόταση απορρίφθηκε.

Του Νεκτάριου Β. Νώτη, από το capital.gr

Zει και βασιλεύει.. και κυκλοφορεί νέο άλμπουμ!

Zει και βασιλεύει.. και κυκλοφορεί νέο άλμπουμ!

 

Όταν είσαι Βασιλιάς, είσαι για πάντα... Και όταν οι άλλοι θρηνούν και τιμούν τον ένα χρόνο απουσίας, κυκλοφορείς ένα νέο άλμπουμ και ...τινάζεις τη μπάνκα στον αέρα.

Το νέο άλμπουμ του Michael Jackson θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβρη με δέκα ακυκλοφόρητα κομμάτια από sessions που ηχογραφήθηκαν από το αποκορύφωμα της καριέρας του στη δεκαετία του 80 μέχρι το ντουέτο του με τον frontman των Black Eyed Peas, will.i.am, το 2006.
Μετά το θάνατό του στις 25 Ιουνίου 2009 στο σπίτι του Jackson βρέθηκαν σκληροί δίσκοι γεμάτοι ακυκλοφόρητη μουσική, και συγκεκριμένα ο μάνατζέρ του Frank DiLeo είχε κάνει λόγο για πάνω από 100 ολοκληρωμένα κομμάτια, μεταξύ των οποίων και τα ντουέτα του με τον Akon και τον Ne-Yo, αλλά και δύο που είχαν ηχογραφηθεί για το άλμπουμ 'Bad'.
Πέρυσι δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια τα 'Another Day' και 'A Place With No Name', είδαν το φως της δημοσιότητας και τότε ο Rodney Jerkins, που ήταν συμπαραγωγός στο άλμπουμ του Jackson 'Invincible' (2001) αποκάλυψε ότι ήδη δούλευε για μία νέα συλλογή.
Και το καλύτερο... το άλμπουμ αυτό θα είναι το πρώτο από τα 10 που θα κυκλοφορήσουν στα πλαίσια του επταετούς συμβολαίου με την Sony BMG που υπέγραψαν οι Jacksons για λογαριασμό του Michael τον Μάρτιο του 2010.

πηγή

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Εκτιμήσεις για 1.000.000 ανέργους το φθινόπωρο

Η παραπάνω εκτίμηση ανήκει σε επιστημονικούς συνεργάτες της ΓΣΕΕ, οι οποίοι επεξεργάστηκαν τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2010 για την εργασία και την ανεργία στη χώρα μας. Σύμφωνα με αυτά, σε απόλυτους αριθμούς, το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας είναι 5.012.392 άτομα, από τα οποία 4.425.625 είναι απασχολούμενοι και 568.767 είναι άνεργοι. Έτσι, το ποσοστό ανεργίας για το πρώτο τρίμηνο του 2010 εμφανίζει αύξηση κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2009 (11,7% έναντι 9,3%). Το ποσοστό όμως αυτό αναμένεται ν’ αυξηθεί ραγδαία τους επόμενους μήνες, φτάνοντας το 20 % ,ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 1.000.000 ανέργους !!!

Πολύ θα ήθελα να πέσουν έξω οι κύριοι της ΓΣΕΕ, αλλά είναι λίγο δύσκολο με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Από τη μία η βαθιά ύφεση της οικονομίας μας, από την άλλη οι διευκολύνσεις της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις όσον αφορά τις απολύσεις, δε θέλει και πολύ…Να μη βάλω και τους συμβασιούχους του δημοσίου, που δεν πρόκειται ν’ ανανεωθούν οι συμβάσεις τους… Φανταστείτε ότι σε κάποιους νομούς της χώρας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, το ποσοστό της ανεργίας πλησιάζει ήδη το 20%, με την ύφεση να είναι μπροστά μας!!!

Κατά τ’ άλλα, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ κινείται με ρυθμούς χελώνας, οι τράπεζες δεν ανοίγουν τις κάνουλες προς τις επιχειρήσεις, και…η Κατσέλη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!!! Μόνο που κάποια στιγμή θ’ αναγκαστεί να ξυπνήσει, από τις φωνές ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που δε θα έχουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους…

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Εννιά μήνες τους πήρε για ν’ ανακαλύψουν τον …. Ροβέρτο Σπυρόπουλο!!!

Εννιά ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από το σχηματισμό της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Εννιά μήνες έμεινε και το ΙΚΑ χωρίς διοίκηση, με τα προβλήματα εξαιτίας αυτού του γεγονότος να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Και ξαφνικά, σήμερα , ορίστηκε ο νέος διοικητής!!! Και το όνομα αυτού: Ροβέρτος Σπυρόπουλος!!! Σας θυμίζει κάτι το όνομα;; Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ :

“Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1942 στην Τρίπολη.
Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.
Το 1974, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 1984, στο 1ο Συνέδριο του Κινήματος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ) από το 1975 έως το 1979, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) από το 1982 έως το 1985 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993). Την περίοδο 1993-1996, ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Το Μάιο του 2000, τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εξελέγη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος.
Ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα για πρώτη φορά
Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη και ένα γιο.”

Δεν είναι λοιπόν και τόσο νέο πρόσωπο ο κος Σπυρόπουλος, και προέρχεται φυσικά από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί τους πήρε 9 μήνες για να τον ανακαλύψουν, όταν το ΙΚΑ είναι πνιγμένο στα προβλήματα που χρήζουν άμεσων λύσεων;   Μη μου πείτε ότι αξιολογούσαν με αντικειμενικά κριτήρια τόσο καιρό τους υποψηφίους, γιατί δε θα σας πιστέψω… Πιο πιθανό έχω να υπήρχαν κι άλλοι κομματικοί υποψήφιοι για τη θέση, και τους πήρε καιρό να βρουν τη χρυσή τομή..

Κατά τ’ άλλα, ο νέος διοικητής γνωστοποίησε και τους στόχους του:  μείωση της εισφοροδιαφυγής που ανέρχεται σήμερα στο 30% , ολοκλήρωση και επέκταση των μηχανογραφικών υποδομών, εποπτείας και ελέγχου όλων των λειτουργιών, εξορθολογισμός των δαπανών, αυστηρή εποπτεία όλων των δαπανών περίθαλψης,  αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του ΙΚΑ, δημιουργία κοινοπρακτικής δομής ανάμεσα στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ για κοινές δράσεις προμηθειών και ελέγχου, μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών σε ενιαίο κτίριο για μείωση των δαπανών στέγασης και αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας με αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, και τέλος , έμφαση στη διαβούλευση με στόχο την εμπέδωση αντίληψης συνεργασίας, υπευθυνότητας και συνευθύνης.

Καλή επιτυχία κε Σπυρόπουλε στο δύσκολο έργο σας. Αλλά αν έχετε κι εσείς τα αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού, που εκλέγεται τον Οκτώβριο του 2009 και διορίζει ακόμα διοικητές σε τόσο κρίσιμους για την οικονομία της χώρας οργανισμούς τον Αύγουστο του 2010, δεν τα βλέπω και τόσο καλά τα πράγματα για το  ΙΚΑ!!!

Απογραφή και μείωση της δαπάνης του δημόσιου τομέα: η απλή λύση

Επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας μετά από ολιγοήμερες διακοπές…. Σε μια βδομάδα που έλειπα συμβήκανε αρκετά ενδιαφέροντα, άξια σχολιασμού πράγματα, όπως η ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Γκιόλια, ή επίταξη των φορτηγών δημοσίας χρήσεως μετά από μόλις 2 μέρες απεργίας, και η ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Μιας και έχω μόλις μία ώρα στο σπίτι, και λίγο χρόνο στη διάθεσή μου, θα ασχοληθώ με το πιο εύκολο, το τελευταίο, και θα πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα…
768.000 είναι λοιπόν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, και οι στρατιωτικοί. Και οι συμβασιούχοι κάθε είδους, οι οποίοι σήμερα είναι και αύριο δεν είναι… Που είναι το 1.000.000 που προπαγάνδιζαν τόσο καιρό οι κυβερνητικοί κύκλοι; Και απειλούσαν ότι με την απογραφή θα φανεί ότι η “τεράστια κρατική μηχανή” είναι αυτή που σπαταλά τα χρήματα του Ελληνικού λαού;  Άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα ήταν, που έσκασε στα χέρια των εμπνευστών της…