ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αυτοί είναι οι αγρότες της Κρήτης (φωτ);

DSC07098
Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο. Μάλιστα, ήταν απ’ ότι λένε και Παγκρήτιο, ή τουλάχιστον της Ανατολικής Κρήτης, αφού συμμετείχαν και αγρότες από την Ιεράπετρα. Και ναι, η πορεία των οχημάτων ήταν εντυπωσιακή, ναι προκλήθηκε αναστάτωση, αλλά η συγκέντρωση στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ήταν τουλάχιστον απογοητευτική από πλευράς πλήθους. Και να σημειωθεί ότι στο όποιο πλήθος μαζεύτηκε - δεν έχει σημασία αν ήταν 500 ή 1000, όταν θα έπρεπε να είναι δεκάδες χιλιάδες – συμπεριλαμβάνονται και… υπάλληλοι δήμων που έκλεισαν για να τους συμπαρασταθούν!!!
Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται πράγματι ότι...

Δ.Τ: Κοινωνική διαβούλευση-ενημέρωση, αναφορικά με τις βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.) στον Κρουσώνα

image Την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα της ενορίας Κρουσώνα, διοργανώνουμε κοινωνική διαβούλευση-ενημέρωση, αναφορικά με τις βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.). Το θέμα της εκδήλωσης είναι:
«ΑΠΕ-ραντο εργοστάσιο ενέργειας: Αυτό θέλουμε για τον τόπο μας;»
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκτός από τα καθαρά πληροφοριακά θέματα για τις Β.Α.Π.Ε., ενότητες όπως:

Δ.Τ: Έκαναν κατάληψη στο γραφείο του διοικητή και τα έψαλλαν και στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

agios
Δίωρη κατάληψη - παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκη, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 4/10 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, για την κατάσταση στη δημόσια υγεία και για τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Στο γραφείο του διοικητή έτυχε να βρίσκεται την ώρα που πήγαν οι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας  Μ. Σταυρακάκης, ο οποίος είχε επισκεφθεί το διοικητή για θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου..
Οι εργαζόμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία και...

Βίντεο με το ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να δηλώνει παραίτηση αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών

image Την παραίτησή του από την κυβέρνηση θα δηλώσει ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης κος Γ. Δεικτάκης αν δεν ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των αγροτών. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τον κο Δεικτάκη να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, αφού προηγουμένως είχαν προηγηθεί αποδοκιμασίες εναντίων του και ρίψη κάποιων μπουκαλιών με νερό. Έντονα αποδοκιμάστηκε όμως και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) κος Τζωρτζάκης, από τον οποίο ζήτησαν οι παρεβρισκόμενοι επίσης να παραιτηθεί. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Γιορτή Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας την Κυριακή 7-10-12

afisaki teliko 2 Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας σας προσκαλεί στη Γιορτή που διοργανώνει την Κυριακή 7 Οκτώβρη 2012 στις οδούς...

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις, η προγραμματική συμφωνία για συγκυβέρνηση και τα νέα μέτρα

Επειδή ως λαός φημιζόμαστε ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, κι επειδή είμαστε ένα βήμα πριν την αθέτηση όχι μόνο των προεκλογικών δεσμεύσεων των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και της προγραμματικής τους συμφωνίας μετά τις εκλογές, θεωρώ σκόπιμο να υπάρχει ένα άρθρο το οποίο θα έχει συγκεντρώσει τις δεσμεύσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πριν τις εκλογές, μετά από αυτές ως προγραμματική σύγκλιση συγκυβέρνησης, αλλά και τα μέτρα στα οποία έχουν συμφωνήσει σήμερα. Έτσι, μπορείτε ν’ αποφασίσετε με στοιχεία ΠΟΙΟΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!

Αύξηση χρέους το 2013 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, παρά τα εξοντωτικά μέτρα!

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής σήμερα ο υπουργός οικονομικών έρχεται να επιβεβαιώσει ότι, παρά τα επώδυνα μέτρα ύψους 7,8 δις ευρώ για το προσεχές έτος, στα οποία και επίσημα πλέον περιλαμβάνεται και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί, και μάλιστα κατά 9,8% του ΑΕΠ, φτάνοντας τα 346,2 δις ευρώ!
image
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο προσχέδιο, …

Δ.Τ: Συμπαράσταση στους Οικοδόμους από τους Πολίτες κατά του Χρέους

ΙΚΑ.ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ.11012
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ συμπαραστάθηκαν σήμερα (1-10-2012) στο Συνδικάτο Οικοδόμων του Ηρακλείου που πραγματοποίησε διαμαρτυρία και αποκλεισμό των γραφείων του ΙΚΑ Ηρακλείου.
Απαίτησαν μαζί με τους Οικοδόμους του Ηρακλείου την ανατροπή της σημερινής δραματικής κατάστασης. Τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να ...

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για τη συναυλία «Κάνουμε τον αέρα μουσική ...για να μείνουμε στον τόπο μας»

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ β-ΑΠΕ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
bape
Ηράκλειο 30-9-2012
Την Τετάρτη το βράδυ στο Κηποθέατρο περίσσεψε η συγκίνηση για την Κρήτη, ένα νησί που η αγοραία λογική της ανάπτυξης των δεικτών προσπαθεί επίμονα, τις τελευταίες δεκαετίες να μετατρέψει,
• από ένα τόπο αυτάρκη σε αγροτικά προϊόντα σ’ ένα τόπο εξαρτημένο από τους tour operators,
• από ένα τόπο πλούσιο σε φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, σε ένα τόπο λεηλατημένο, όπου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ωθείται για μια ακόμα φορά, στο φαύλο κύκλο της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης.
Σήμερα οι αγορές σχεδιάζουν και πάλι ...για τον εαυτό τους.
Λένε: «Η ευκαιρία σας είναι ο αέρας κι ο ήλιος», «δώστε μας την ευκαιρία να σας βοηθήσουμε. Μας χρειάζονται όμως τα βουνά σας και η παραγωγική σας γη, γιατί τα έργα αυτά χρειάζονται πολλή και φθηνή γη». «Έτσι θα συμβάλλετε και στον πόλεμο που κάνουμε για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».
Στην πραγματικότητα εννοούν:

Πως να σωπάσω (βίντεο)

image Μια συμπαραγωγή του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ και της Τηλεόρασης από τους Πολίτες για το θέμα της επέλασης της «πράσινης» ενέργειας στην Κρήτη.Η κατάληψη ζωτικού χώρου εις βάρος του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργία – κτηνοτροφία) και οι επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα σπάνια πτηνά και ευρύτερα στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.
Ένα βίντεο αναφορά στη χωρίς μέτρο και σχεδιασμό χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές με μόνο σκοπό τα οφέλη των εταιριών από την πώληση του ρεύματος, στο όνομα μιας απροσδιόριστης και νόθας «ανάπτυξης».Οι πολίτες της Κρήτης αντιστέκονται, οργανώνονται και αγωνίζονται με κάθε τρόπο ενάντια στην καταπάτηση του τόπου τους (Κάντε κλικ παρακάτω να δείτε το βίντεο).