ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Να τα λέμε με υγεία και του χρόνου!

Εύχομαι το νέο έτος να έχουμε την υγεία μας, να ανταποκριθούμε στα δύσκολα που μας περιμένουν. Ας αντλήσουμε δύναμη από την οικογένειά μας και από τα παιδιά μας, να παλέψουμε κόντρα στις συνθήκες για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Και ας ευχηθούμε αυτοί που μας κυβερνούν να βάλουν λίγο μυαλό, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να δουν τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας, και όχι τις θεωρίες των συμβούλων…

Κι αν δεν μπορούν να δουν τι συμβαίνει στην κοινωνία, εδώ θα είμαστε να τους τα λέμε ένα χεράκι… Να διαβάζουμε ανάμεσα στις δηλώσεις τους, να κάνουμε υποδείξεις, να αποκαλύπτουμε καταστάσεις. Με συμμάχους φυσικά εσάς!

Καλή χρονιά να έχουμε, και υγεία πάνω απ’ όλα!!!

Κομφούζιο στο κέντρο του Ηρακλείου την τελευταία μέρα του χρόνου!!!

Σήμερα είπα να περάσω τη μέρα χαλαρά, μιας και δε δούλευα… Και είχα την ιδέα να κατέβω στο κέντρο του Ηρακλείου, να κάνω τα τελευταία (και μοναδικά) ψώνια μου. Φαίνεται όμως ότι την ίδια ιδέα είχε και όχι μόνο το υπόλοιπο Ηράκλειο, αλλά όλος ο Νομός Ηρακλείου!! 

DSC00127 Είχε και η τροχαία τη γραφική μεν, αλλά καθόλου λειτουργική δε, ιδέα να τοποθετήσει έναν τροχονόμο πάνω σ’ ένα βαρέλι στο Μεϊντάνι, για να ρυθμίζει την κυκλοφορία, και έγινε ο χαμός!! Γύρω στις 12 το μεσημέρι, η ουρά των οχημάτων από το Μεϊντάνι έφτανε στην Ικάρου, στη διασταύρωση με την Εθνικής Αντιστάσεως!! Τι κι αν είχαν εκτός από τον τροχονόμο, και 5 δημοτικούς αστυνομικούς επί τόπου, και άλλους 2 της αστυνομίας!! Δεν έφτιαχνε η κατάσταση με τίποτα! Τι να σου κάνει θα μου πεις και η τροχαία ή η δημοτική αστυνομία, όταν μπροστά στα μάτια τους ο κάθε ασυνείδητος αφήνει το αυτοκίνητό του στη διάβαση πάνω “για ένα λεπτό”, για να παραδώσει το εμπόρευμά του!! Φανταστείτε τι κάνει ο συγκεκριμένος, όταν δεν έχει μπροστά του 2 άνδρες τις τροχαίας και 5 της δημοτικής αστυνομίας!!

DSC00128

Τέλος πάντων, ας μη γκρινιάξω άλλο σήμερα, τελευταία μέρα του χρόνου! Ας κρατήσω δυνάμεις για το νέο έτος, το οποίο προβλέπεται το ίδιο, και περισσότερο, δύσκολο από αυτό που φεύγει σε μερικές ώρες.

Αναγνώστης: “Να οργανωθεί καλύτερα το κέντρο της πόλης”

Ναι όντως πολλοί από εμάς είμαστε γαϊδούρια και μάλιστα ξεσαμάρωτα. Πάνω στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από το κτίριο της Νομαρχίας ο χώρος έχει γίνει πάρκινγκ. Και ένα σωρό άλλα μπορεί να αναφέρει κάποιος αν κάνει μια βόλτα στο κέντρο. Αυτό όμως δεν γίνεται μόνο τώρα στις γιορτές, αλλά όλο το χρόνο.

Το ζητούμενο για μένα δεν είναι η "καταστολή" δηλαδή να πάει η Δημοτική Αστυνομία να γράψει τον "γάιδαρο", αλλά να οργανωθεί καλύτερα το κέντρο της πόλης. Δηλαδή να δημιουργηθούν δωρεάν χώροι στάθμευσης σε περιφερειακά σημεία του κέντρου (ή τέλος πάντων με συμβολικό αντίτιμο). Επίσης, να φύγουν τα λεωφορεία-μαούνες από το κέντρο (είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν λεωφορεία-φυσαρμόνικες σε αυτούς τους δρόμους τα οποία παρεμπιπτόντως είναι απίστευτο πόσο καυσαέριο βγάζουν). Δηλαδή καλύτερη και ποιοτικότερη οργάνωση των αστικών συγκοινωνιών με μικρότερα λεωφορεία και πυκνότερα δρομολόγια εντός του κέντρου που θα συνδέονται με περιφερειακά πάρκινγκ.

Τέλος, να απαγορευτεί το μόνιμο παρκάρισμα στους δρόμους του κέντρου. Δεν μπορεί ο άλλος να παρκάρει για 10 ώρες στο κέντρο και ο άλλος που θέλει να κατέβει για 5 λεπτά (π.χ. να βγάλει χρήματα από μια τράπεζα) να κάνει 10 γύρους το κέντρο για να βρει μια θέση (αν βρει) για να πάει να κάνει τη δουλειά του. Να επιτρέπεται δηλαδή το παρκάρισμα για μισή ώρα δωρεάν και για πάνω από μισή ώρα να πληρώνει.

Αν υπάρχει θέληση μπορεί να γίνει στολίδι το κέντρο του Ηρακλείου, αλλά βλέπετε ο Δήμαρχός μας θέλει να καταστρέψει το μοναδικό ουσιαστικά πάρκο του Ηρακλείου για να το κάνει πάρκινγκ ή κάνει πάρκινγκ δίπλα-κοντά στα μαγαζιά του γιου του (π.χ. απέναντι από το ΤΑΛΩΣ) ή φροντίζει να κάνει πάρκινγκ σε πολυκαταστήματα όπως το Jumbo.

Συγχαρητήρια, αυτό είμαστε, αυτό ψηφίζουμε και αυτό αξίζουμε εν τέλει.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τομ Χανκς: "Είμαι πιο Έλληνας κι από τους Έλληνες"

«Είμαι πιο Έλληνας και από τους Έλληνες, γιατί είχα την εξυπνάδα να παντρευτώ Ελληνίδα. Μερικοί Έλληνες δεν παντρεύονται Ελληνίδες, το πιστεύετε;»
Η παραπάνω δήλωση ανήκει στο γνωστό ηθοποιό Τομ Χανκς, και έγινε με αφορμή τη νέα του ταινία Larry Crown, το σενάριο της οποίας έχει γράψει ο ίδος και η Ελληνικής καταγωγής Νία Βάρνταλος.
Μάλιστα, το προχώρησε και λίγο παραπάνω το θέμα, καθώς στην ερώτηση αν είναι δύσκολο να είναι κάποιος παντρεμένος με Ελληνίδα, ο Τομ Χανκς απάντησε: «Ελάτε τώρα! Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι παντρεμένος με Ελληνίδα».
Το να είναι διασκεδαστικό μερικές φορές φίλε μου Τομ ,δε σημαίνει ότι τις υπόλοιπες δεν είναι δύσκολο!!! Και νομίζω ότι μπορώ να βρω μερικά εκατομύρια΄Έλληνες να το επιβεβαιώσουν!!
Άλλά και χωρίς δυσκολίες, τι θα ήταν η ζωή μας; Flat, όπως λέτε στη χώρα σου... επίπεδη! 
Γι' αυτό κι εμείς τις λατρεύουμε τις Ελληνίδες!!!

Μόνο για άντρες το παρακάτω: Μεταξύ μας... ποιες άλλες θα μας αντέχανε;;; 

Υποδομές Κρήτης Α.Ε. για...βόλεμα υμετέρων μηχανικών;;

Διαβάζω σήμερα στο διαδίκτυο σχετικά με την εταιρία “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.” ότι τον Ιανουάριο αναμένονται ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία..

image Μήπως μπορούν να μας πουν “οι αρμόδιοι”, πως γίνεται εδώ και μήνες, και πριν καν ιδρυθεί η εταιρία “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.” , να υπάρχει  συγκεκριμένη μηχανικός του δημοσίου, και μάλιστα κόρη γνωστής επίσης μηχανικού του δημοσίου, που “φέρεται” να είναι ήδη στέλεχος της εταιρίας αυτής;;;  Για να προετοιμάσει το έδαφος για τη δημιουργία της εταιρίας λένε κάποιοι…

Νομίζω ότι και αυτή η εταιρία, στη δημιουργία της οποίας είναι αντίθετοι οι σύλλογοι των μηχανικών του Δημόσιου Τομέα, θα αποτελέσει στο μέλλον έδρα όλων των κομματικών Τεχνικών στελεχών του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, ή που έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” .

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά το πρώτο δείγμα αυτό μου λέει…

Φεύγει το 2010 με 8.297 απολύσεις,1623 λουκέτα, αλλά και 1549 νέες επιχειρήσεις στο Ν. Ηρακλείου

image Τα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ): 1623 επιχειρήσεις έκλεισαν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στο νομό Ηρακλείου, ενώ άνοιξαν και 1549. Θα μου πείτε μικρό το κακό, αφού η διαφορά των δύο αυτών αριθμών σε επίπεδο νομού δεν είναι αρκετά μεγάλη… Μήπως όμως το στοιχείο αυτό δείχνει και κάτι άλλο;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το ότι περίπου για κάθε επιχείρηση που κλείνει, ανοίγει μια άλλη, οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα γενικότερα, ο καθένας μας θέλει να είναι αφεντικό. Έτσι, χωρίς τις κατάλληλες μελέτες βιωσιμότητας, ανοίγει μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση, προσλαμβάνει και 2-3 ή περισσότερους υπαλλήλους, και κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!!!

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει στην αρχή, αφού λίγο αργότερα διαπιστώνει ότι τα κέρδη που του αφήνει η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι τα αναμενόμενα… Και τι κάνει τότε; Κλείνει την επιχείρηση, απολύσει τον κόσμο που έχει, και … πάει να ανοίξει την επόμενη, που νομίζει ότι θα του αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη!!!

Φυσικά και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις όπως περιέγραψα παραπάνω. Δυστυχώς όμως οι ΣΟΒΑΡΟΙ επιχειρηματίες είναι λίγοι. Αυτοί που ξέρουν πως να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους, πως θα προωθήσουν τα προϊόντα ή της υπηρεσίες τους, ακόμα και πως θα φερθούν στους υπαλλήλους τους, δίνοντάς τους κίνητρα, είναι πολύ λίγοι… Έτσι, το κλείσιμο της επιχείρησής τους κάποια στιγμή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, και φυσικά και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, φτάσαμε στα τέλη του έτους 2010 να έχουν γίνει στο Νομό Ηρακλείου 8.297 απολύσεις, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας. Ο αριθμός αυτός βέβαια αναμένεται το 2011 να είναι σχεδόν διπλάσιος, αφού η οικονομική κρίση θα κορυφωθεί τη χρονιά που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες.

Εδώ ταιριάζει η φράση: kalo kouragio… όπως μας είπε και το Μάρτιο ο Όλι Ρεν, πριν μας ανακοινώσουν τα πρόσθετα μέτρα..

Άρον –άρον μετακόμιση στο δήμο Ηρακλείου!!

Πληροφορούμαι ότι στο δήμο Ηρακλείου επικρατεί πανικός από χθες, καθώς ο δήμαρχος “αποφάσισε και διέταξε” να γίνει η μετακόμιση των υπηρεσιών από το ένα κτήριο στο άλλο… Το θέμα είναι όμως ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ούτε για το πως θα γίνει η μετακόμιση, ούτε για το που θα πάει ο κάθε υπάλληλος, πέρα από γενικές κατευθύνσεις.

Θα αρχίσουν δηλαδή να μεταφέρονται κούτες και σακούλες ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, τα οποία θα στοιβαχτούν κάπου, μέχρι να βρεθούν τα γραφεία και οι χώροι που θα στεγάσουν τους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά!!! Γιατί, μπορεί να αποφάσισαν (μετά από εισηγήσεις διαφόρων που εξυπηρετούν συμφέροντα) το που θα στεγαστεί η κάθε υπηρεσία, αλλά αυτό που δεν έχουν δει είναι ΑΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ, αλλά ούτε και σε πιο γραφείο θα πάει κάθε υπάλληλος!!!! Άσε που οι μισοί υπάλληλοι είναι σε άδεια λόγω εορτών, και δε θα ξέρουν όταν γυρίσουν που είναι τα αρχεία τους!!! Βέβαια, μου λένε ότι κάποιοι υπάλληλοι αντιδρούν την όλη διαδικασία, και δε σκοπεύουν να αρχίσουν τη μετακόμιση αν δε λυθούν τα παραπάνω ζητήματα…

Λίγο ανάποδα το είδατε το θέμα εκεί στο δήμο, έτσι δήμαρχε;;; Πρώτα κάνουν ένα πλάνο για το που θα πάει ο καθένας, και μετά μετακομίζουν! Τι θα πείραζε δηλαδή να καθυστερούσε μερικές μέρες η μετακόμιση, ώστε να οργανωθείτε πραγματικά; Να ξέρει ο καθένας που θα πάει τα πράγματά του; Αλλά αυτό που ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα, είναι να φανεί προς τα έξω ότι ο δήμος Ηρακλείου είναι πολύ οργανωμένος, και ότι υπάρχει ένα σχέδιο για τη νέα εποχή…

Τα πάντα τελικά στο δήμο είναι θέμα παρουσίασης προς τα έξω, και όχι ουσίας. Δυστυχώς…

metakomish

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνώστης: “Το Χάος του κέντρου, με… γιορτινή μεταμφίεση”!!

image Δεν ξέρω αν η τσέπη σας σας επέτρεψε να κατεβείτε στο κέντρο του Ηρακλείου αυτές τις μέρες για ψώνια. Εύχομαι αν δεν τα καταφέρατε μέχρι σήμερα σύντομα να έχετε την ευκαιρία να πάρετε κάποιο δώρο στους αγαπημένους σας, μέρες που είναι. Όταν βέβαια το επιχειρήσετε φροντίστε εκτός από το πορτοφόλι σας να πάρετε μαζί και όλη σας την υπομονή για να αντιμετωπίσετε το ΧΑΟΣ με γιορτινή μεταμφίεση!!!!!!

Έμαθα ότι, μετά από “off the record” συνεννόηση που είχαν οι καταστηματάρχες του Ηρακλείου με την Δημοτική αστυνομία, είπαν και φέτος να μας θυμίσουν κάτι από Απόκριες στην καρδιά των Χριστουγέννων . Έτσι οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να ντυθούν ΑγιοΒασιλάκια και η Δημοτική Αστυνομία να κάνει την πάπια…..Εξαφανίστηκαν λοιπόν όοοολοι οι δημοτικοί αστυνόμοι από τους δρόμους της πόλης μας με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού και το κυκλοφοριακό πρόβλημα να γίνεται συνεχώς χειρότερο.

Από ότι φαίνεται τόσο πολύ θέλει ο δήμαρχος μας να διευκολύνει τους πολίτες να καταναλώσουν που σκέφτηκε να τους επιτρέψει να φτάσουν στα ταμεία με τα αυτοκίνητα τους….

Αναγνώστης

Όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι είναι ίδιοι (βίντεο)!!

Τελικά, όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι είναι ίδιοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, και εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα!!

Δείτε τι ερωτήσεις απευθύνει δημοσιογράφος του BBC σε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, που δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς ενώ βρισκόταν στην αναπηρική καρέκλα του κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης στο Λονδίνο, σχετικά με τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπαθεί να δικαιολογήσει την επίθεση των αστυνομικών, ψάχνοντας αγωνιωδώς να βρει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τον ανάπηρο φοιτητή. Μπράβο σε αυτό το παιδί, που μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε με τις απαντήσεις του να δώσει στον τηλεθεατή να καταλάβει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το ρόλο των τηλεαστέρων δημοσιογράφων, και των καναλιών στα οποία δουλεύουν…

 

Απ’ την ΟΚΑ στο ΚΙΛΟ, κι απ’ το ΚΙΛΟ στη… “ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ”!!

image Σαν σήμερα, το 1953, καθιερώθηκε στην Ελλάδα ως επίσημη μονάδα μέτρησης μάζας το “κιλό”, αντί για την “οκά” που χρησιμοποιούνταν έως τότε. Ο κόσμος λοιπόν, άρχισε να ζητάει στα μαγαζιά “ένα κιλό αλεύρι”, ένα κιλό ρύζι, ένα κιλό κρέας, αντί να ζητάει μια οκά… Το κιλό βέβαια, είναι μικρότερο ως ποσότητα, αφού, 1 οκά = 1,28 κιλά, ή 1 κιλό = 0,78 της οκάς. Στην ουσία δηλαδή, αγοράζοντας π.χ. 1 κιλό γάλα μετά τις 29 Δεκεμβρίου του 1953, έπαιρνες λιγότερη ποσότητα απ’ ότι όταν αγόραζες 1 οκά γάλα… Τώρα, αν έδινες και τα ίδια χρήματα (κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έγινε στη μετάβαση από τη δραχμή στο ευρώ) δεν το γνωρίζω…

Σήμερα, αν παρατηρήσεις τον κόσμο στα μανάβικα, τα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία, θα δεις όλο και περισσότερους ανθρώπους να αγοράζουν ποσότητες μικρότερες του κιλού. Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί…

Σκέφτηκα λοιπόν να προτείνω στην κυβέρνηση, με το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει, το οποίο θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Έλληνα πολίτη,  να καθιερώσει και μια νέα μονάδα μέτρησης της μάζας πλέον στη χώρα μας!!! Αυτή θα μπορούσε να είναι η “σταλιά” (ή στα κρητικά η “ολιά”)… Θα πηγαίνουμε λοιπόν στο σούπερ μάρκετ, και θα λέμε “βάλε μου μια σταλιά (ολιά) ζάχαρη, και μια σταλιά αλεύρι”, και ο πωλητής θα μας βάζει μια ποσότητα μικρότερη του κιλού!!!

Η αντιστοιχία αυτή θα μπορούσε να είναι: 1 σταλία (η 1 ολιά στα κρητικά) = 0,75 κιλά, αφού η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί κατά περίπου 25% !

Μάλιστα, προχωρώ περισσότερο την πρότασή μου, λέγοντας στον κο Παπακωνσταντίνου να προβλέψει στο νόμο αυτό ότι η αντιστοιχία της σταλιάς με το κιλό θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ανάλογα με τις τριμηνιαίες εκθέσεις του ΔΝΤ και της “ΤΡΟΙΚΑ”!!!

Θέτω λοιπόν ως σύγχρονος Έλληνας την παραπάνω πρότασή μου σε δημόσια διαβούλευση για μία εβδομάδα. Το τελικό κείμενο, όπως θα διαμορφωθεί από τις προτάσεις σας, θα σταλεί στον κο Παπακωνσταντίνου, φυσικά με email ή με ένα φλασάκι!!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Δημόσια δήλωση “Πόθεν Έσχες” Θεόφιλου Τρουλλινού

Σε λίγες μέρες λήγει η θητεία των οργάνων του Δ. Ηρακλείου της περιόδου 2007-2010 κι αναλαμβάνουν τα νέα όργανα του «Καλλικρατικού» Δήμου. Λήγει και η δική μου θητεία ως δημοτικού συμβούλου της περιόδου αυτής, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη».

Σε συνέντευξη τύπου στις 5 Οκτωβρίου 2006 ως υποψήφιος Δήμαρχος (βλέπε συνημμένο έγγραφο) είχα δηλώσει το «πόθεν έσχες» μου, δημοσιοποιώντας την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα της οικογένειάς μου το 2005, όπως αυτά βεβαιώνονταν στο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας. Δεσμεύτηκα τότε να γνωστοποιώ τις μεταβολές τους και είχα ζητήσει το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, πράγμα που δεν έκαναν.

Θεωρούμε πως η πλήρης διαφάνεια και η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των δημοσίων προσώπων είναι επιβεβλημένη, ιδίως σε εποχές σαν αυτή που περνούμε, εποχή γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και της ενασχόλησης με τα κοινά, αλλά και εποχής ύπαρξης περίεργων και άδηλων πόρων. Αυτό ίσχυε και ισχύει σε υπερθετικό βαθμό γι΄ αυτούς που κατέχουν δημόσια αξιώματα, όπως ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιήσει στους δημότες Ηρακλείου τη δήλωση «πόθεν έσχες» του.

Συνεπής στις δεσμεύσεις μου τότε, με τη λήξη της 4ετούς θητείας μου, δημοσιοποιώ ξανά σήμερα τα εισοδήματά μου και τα περιουσιακά μου στοιχεία:

• Τα περιουσιακά μου στοιχεία δεν έχουν καθόλου μεταβληθεί και είναι ακριβώς όπως περιγράφονταν αναλυτικά το 2006 (βλέπε συνημμένο κείμενο συνέντευξη τύπου της 5.10.2006).

• Εξακολουθώ να μην διαθέτω μετοχές, ομόλογα ή άλλους τίτλους.

• Σας επισυνάπτω το τελευταίο εκκαθαριστικό της Εφορίας που αναφέρεται στα εισοδήματα της οικογένειάς μου κατά το 2009.

Με τη λήξη της θητείας μου θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της δημοτικής μας κίνησης που στήριξαν τη δουλειά μας τα τέσσερα αυτά χρόνια.

Να μας συγχωρέσουν αν δεν καταφέραμε ν΄ ανταποκριθούμε όσο προσδοκούσαν.

Να είναι όμως όλοι βέβαιοι πως θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε και στη νέα δημοτική περίοδο, δίπλα στους εκλεγμένους της κίνησής μας στα νέα όργανα του Δήμου.

Θεόφιλος Τρουλλινός

troulinos1

Συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση υποθέσεως στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων

Πρός  τόν Εξοχότατο  Πρόεδρο  της  Ελληνικής  Δημοκρατίας  Κο  Κάρολο  Παπούλια
Βασ. Γεωργίου  Β΄ 2, Αθήνα, 10028
Θέμα : Συνεχείς  αναβολές  στην  εκδίκαση  υποθέσεως  στο  3μελές  Εφετείο  Κακουργημάτων

Αξιότιμε  κε  Πρόεδρε

     Επιτρέψτε  μου  να  θέσω  υπ’ όψιν  σας  ένα  απαράδεκτο  γεγονός, πού  αποδεικνύει  και  αυτό  ότι  στην  Πατρίδα  μας  μπορούν  …όλα  να  συμβαίνουν  κατά  ειδεχθή  τρόπο :
Tόν  Νοέμβριο  του  2007  εξεδόθη  Κλητήριο  Θέσπισμα, με  το  οποίο  παρεπέμποντο  στο  Τριμελές  Εφετείο  Αθηνών  να  δικασθούν  για  κακουργήματα  8  κατηγορούμενοι.
Σας  το  επισυνάπτω  ολόκληρο (39  σελίδες).Η  υπόθεση  αφορούσε  διαδικασίες & ενέργειες  πού  διεπράχθησαν  στις  προμήθειες  πολλών  συσκευών  του  Ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού  για  το  νέο  Νοσοκομείο  Θηβών (2002 – 2003). Ζημία  πολλών  εκατοντάδων  χιλιάδων  ευρώ  επισημαίνεται  στο  Κλητήριο  Θέσπισμα, και  αυτό  βεβαίως  απομένει  να  αποδειχθεί  στην  ακροαματική  διαδικασία  της  δίκης  κατά  αναντίρρητο  τρόπο.
Είμαι  ένας  εκ  των  19  μαρτύρων.Στο  κλητήριο  θέσπισμα  αναγράφεται  αυτολεξεί  για  τους  παραπεμπόμενους :
«ΑΠΟ  ΚΟΙΝΟΥ, ΜΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΑΠΟ  ΜΙΑ  ΠΡΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ  ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ  ΤΟΥ  ΙΔΙΟΥ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ  ΠΡΟΘΕΣΗ  ΠΑΡΕΒΗΣΑΝ  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ  ΤΑ  ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ  ΤΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΤΟΥΣ, ΜΕ  ΣΚΟΠΟ  ΝΑ  ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΟΥΝ  ΣΕ  ΑΛΛΟΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΟ  ΟΦΕΛΟΣ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΒΛΑΨΟΥΝ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΚΑΠΟΙΟΝ  ΑΛΛΟΝ, κ.λ.π.,  και  στον  επίλογο  αναγράφεται  ΔΗΛΑΔΗ  ΓΙΑ  ΠΑΡΑΒΑΣΗ  ΤΩΝ  ΑΡΘΡΩΝ  1 , 12 , 13α , 14 , 16 , 17 , 18 , 26  παρ. 1α , 27  παρ. 1 , 45 , 51 , 52 , 53 , 59 , 79 , 94  παρ. 1 , 98 , 242 παρ. 1 , 254 , 256  περ.  γ΄- ββ΄, 259 , 386  παρ. 1  του  Π. Κ.  σε  συνδ. με  το  άρθρο  1  παρ. 1  του  Νόμου  1608 / 1950  όπως  ισχύει»
Η  πρώτη  δικάσιμος  είχε  ωρισθεί  για  τον  Φεβρουάριο  του  2008, αλλά  δεν  έγινε  λόγω  ενσκυψάσης  δριμύτατης  κακοκαιρίας.
΄Ομως  από  τότε  έως  και  την  τελευταία  δικάσιμο (10 – 12 – 2010) τουλάχιστον  10  φορές,
·         Ωρίσθηκε  δικάσιμος, αλλά·         Δίκη  δεν  έγινε, με  διάφορες  δικαιολογίες / αιτίες, δηλαδή  εδώ  και  3  ολόκληρα  χρόνια !!!
              Κύριε  Πρόεδρε
     Ο  χρόνος  πάντοτε,
Αμβλύνει  την  μνήμη,
Αυξάνει  τον  κίνδυνο  αντιφάσεων, αλλά  και,
Στον  Νομικό, υποτιθέμενο, Πολιτισμό  μας  παραγράφει  διαδοχικά  και  κατά  σειράν  τά  αδικήματα (από  τά  ελαφρύτερα  προς  τά  βαρύτερα, συναρτήσει  του  διαρρεύσαντος  διαστήματος). ΄Ηδη, μού  λένε, τά  πλημμελήματα  της  υποθέσεως  έχουν  παραγραφεί ! Και  βαδίζουμε  ταχύτατα  προς  την  παραγραφή  ακόμη  και  των  κακουργημάτων ! Λαμπρά !!!
Τι  συμβαίνει  στην  περίπτωση  αυτή ? Γιατί  πρέπει  να  υφιστάμεθα  ασυστόλως  αυτήν  την  κοροϊδία ? Γιατί  τόσοι  μάρτυρες, αλλά  και  άλλοι, να  ταλαιπωρούνται ? Δουλειές  άλλες  δεν  έχουν ?
     Δεν  φθάνει  πού,
·         Η  έννομη  αδικία  έχει  νομοθετηθεί  στο  Κοινοβούλιο, σε  τόσα  ζητήματα, και  παραλλήλως  πραγματώνεται  στην  καθημερινή  βιοτή  από  όλους  μας,
·         Η  Πολιτική  Εξουσία  έχει  προβλέψει  την  νόμιμη  κατοχύρωση  της  ατιμωρησίας  της,
·         Πολύ  λίγες  τέτοιες  υποθέσεις  φθάνουν  στο  Ακροατήριο,
     Θα  φθάσουμε  στο  σημείο  να  μην  τελεσφορήσουν (από  διαδικαστικά  ζητήματα  πού  ανενοχλήτως  προβάλλονται / γίνονται) και  αυτές  οι  ελάχιστες ?
     Με  ενδιαφέρει, οι  όποιοι  ένοχοι  υπάρχουν  να  τιμωρηθούν  αλλά  και  οι  όποιοι  αθώοι  να  παραδοθούν  λευκοί  στην  κοινωνία. Γιατί  η  ατιμωρησία, με  τον  τρόπο  πού (δεν) λειτουργεί  η  Δικαιοσύνη  στην  Χώρα  μας, γίνεται  συστηματικά  καθολική…
    Τι  θα  έλεγαν  οι  …Κατοχικές  Δυνάμεις  της  Τριμερούς  εάν  μάθαιναν  πώς  μία  δίκη  για  κακουργήματα, πού  φαίνεται   νά  διεπράχθησαν  πρίν  από  8  χρόνια, δεν  έχει  ακόμη  γίνει?
Χώρα  της  Ευρ. Ενώσεως  υποδουλώνουν  διά  των  ανηλεών  δανεισμών  τους  ή  κάποια  τριτοκοσμική ? Θέλουμε  την  Ελλάδα  μας  πίσω, χωρίς  την  καθημερινή  ΄Υβρι  που  βιώνουμε.
     Επειδή  πιστεύω  το  ρηθέν «αναζητήσατε  την  Βασιλείαν  του  Θεού  και  την  Δικαιοσύνην  Αυτού  και  ταύτα  πάντα  προστεθήσεται  υμίν», και  επειδή  φθάσαμε  ως  ΄Εθνος, μάλλον, στο  κατώτατο  σκαλί  πρίν  την  Ολική  Εθνική  Καταστροφή,
     Σας  παρακαλώ  θερμά  όπως  παρέμβετε.
     Γνωρίζω  πώς  το  υστεροβούλως  ενισχυθέν  Πρωθυπουργοκεντρικό  Πολιτικό  μας  Σύστημα  Σάς  έχει  με  πολύ  περιωρισμένες  δυνατότητες, αλλά  είμαι  βέβαιος  πώς  όσες  έχετε, θα  αποφασίσετε  να  τις  ασκήσετε  αδόλως  προς  πάσαν  κατεύθυνσιν.
    Καλήν  επιτυχία  στό  έργο  σας.

     Ξενοφών  Καραγεωργίου, τέως  Δκτής  τού  Γ. Ν. Θηβών,
     Χρυσ. Σμύρνης  184, Βύρωνας, 16232


Υστερόγραφο – Συγχωρείστε  με  πού  θα  κοινοποιήσω  την  επιστολή  μου  στον  Τύπο, έντυπο  και  ηλεκτρονικό. Θέλω  να  καταστήσω  γνωστό  το  γεγονός, και  μία  από  τις  ελπίδες  μου  είναι  μήπως  συναισθανθούν  οι  αναγνώστες  πώς  ο  καθένας  μας  έχει, μικρό  ή  μεγάλο, μερίδιο  ευθύνης  σε  ό,τι  δομήθηκε  ως  Μεταπολιτευτική  Ελλάδα, εδώ  και  36  χρόνια… Οπότε  η  ωρίμανση  των  συνθηκών  θα  είναι  η  καλύτερη  βάση  οικοδομήσεως  των  θεσμικών  αλλαγών  πού  αδηρίτως  χρειαζόμαστε, αλλά  δεν  έχουμε  πρόθυμο  ή / και  ικανό    Πολιτικό  Προσωπικό  να  τις  υλοποιήσουν. Ανάγκα  και  θεοί  πείθονται !

Οι τιμές τραβάνε την ανηφόρα, και η ζωή την..κατηφόρα!

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 4,9 % τον Νοέμβριο 2010,σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2009.

Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Νοεμβρίου 2010, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2009, προκύπτει αύξηση 4,9%, έναντι αύξησης 2,0%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008 (Πίνακας 2).
Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Νοέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2010, παρουσίασε αύξηση 0,2%, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους (Πίνακας 1) .
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 09 – Νοεμβρίου 10, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 08 – Νοεμβρίου 09, παρουσίασε αύξηση 4,5%,

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2120,75 ευρώ τον Νοέμβριο του 2010, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2009, όταν το καλάθι της νοικοκυράς κόστιζε 2020,52 ευρώ.
Η αύξηση σε πραγματικούς αριθμούς είναι κατά 100,23 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.

Σε ποσοστιαίες μονάδες το «καπέλο» που πλήρωσαν οι καταναλωτές είναι  5%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν:

α) κατά 19% τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός

β) κατά 16% οι μεταφορές

γ) και κατά 6% η στέγαση

image

elstat

Άντε τώρα εσύ, να τα βγάλεις πέρα με όλες αυτές τις συνεχόμενες αυξήσεις! Κι ακόμα δυστυχώς δεν είδαμε τίποτα, καθώς από το 2011 θα αναπροσαρμοστούν οι τιμές σε αρκετές κατηγορίες αγαθών πρώτης ανάγκης (φπα σε 13% από 11%) , και θα αυξηθεί περίπου 50% η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης!

Και σα να μη φτάνουν οι αυξήσεις, έχουμε και τις συνεχόμενες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό (πλέον) τομέα. Δυστυχώς, η τιμές τραβάνε την ανηφόρα, και η ζωή την κατηφόρα!!!

*Οι πίνακες και τα σχεδιαγράμματα είναι από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Το “φαινόμενο της πεταλούδας” και στο…. πετρέλαιο!!!

images "Αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα"… Αυτό είναι το λεγόμενο “φαινόμενο της πεταλούδας”, το οποίο βιώνουμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Αμερική, και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τις τελευταίες μέρες όμως, παρατηρείται κάτι αντίστοιχο με την τιμή του πετρελαίου!!! Εξαιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας που πλήττει τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έφτασε σήμερα (Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010) το πρωί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 μηνών, στα 91,86 δολάρια το βαρέλι!

Στη χώρα μας δε, δε θέλουν και πολύ οι βενζινοπώλες! 82 λεπτά το λίτρο πετρελαίου θέρμανσης είδα σήμερα το πρωί σε κάποιο βενζινάδικο λίγο έξω από το Ηράκλειο, και είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για τις ανοδικές τάσεις του “μαύρου χρυσού”!

Τι κι αν η τιμή στις διεθνείς αγορές αφορά πετρέλαιο ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ !! Στην Ελλάδα είμαστε πολύ μπροστά, και βάζουμε τις αυξήσεις από τώρα!! Αν γίνει όμως (που δεν το βλέπω) καμία μείωση στις διεθνείς τιμές, πρώτα θα πουλήσουν όλες τους τις ποσότητες, και μετά θα προσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα κάτω!

Να ‘ναι καλά το τζάκι και το πάπλωμα και φέτος!!!

Τα οικονομικά των δήμων….εν δήμω, με πρόβλεψη για νέο εσωτερικό μνημόνιο!!

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης αναρτώνται από την παραμονή Χριστουγέννων τα οικονομικά στοιχεία των δήμων των νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου. όπως αυτά ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. Και κάθε άλλο παρά αισιοδοξία για την μετά Καλλικράτη εποχή δεν εμπνέει η ανάγνωσή τους.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο ο παλιός Δήμος Ηρακλείου (κάντε κλικ στη φώτο) έχει έλλειμμα πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ (8.900.000 προς τρίτους και 4.273.000 σε δάνεια)!! Βέβαια ο κος Κουράκης σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά μέσα, έσπευσε να δικαιολογήσει εαυτόν και συναδέλφους του, λέγοντας ότι τα χρέη δεν έχουν προέλθει τόσο από κακοδιαχείριση, όσο από τη μειωμένη χρηματοδότηση του κεντρικού κράτους προς τους δήμους!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όπως και να έχει το πράγμα, δε νομίζω ότι είναι μακριά η χρονική στιγμή που θα επιβληθεί στους πολίτες ένα νέο “μνημόνιο”. Το μνημόνιο αυτό, ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουν, θα επιβληθεί από την κυβέρνηση ή την εκάστοτε Περιφέρεια στους δήμους, και θα έχει σκοπό σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τα χρέη του κάθε δήμου σε “ανεκτά” επίπεδα.

Όπως όμως και με το κεντρικό, ορίτζιναλ μνημόνιο, αυτό θα φέρει είτε κατάργηση κοινωνικών δομών, είτε περεταίρω μείωση της (τοπικής) ανάπτυξης, είτε αύξηση των δημοτικών τελών, ΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!! Και θα κληθεί πάλι ο πολίτης να πληρώσει την κακοδιαχείριση, όπως τη λέει ο απλός κόσμος ή την υποχρηματοδότηση, όπως τη βαφτίζουν οι δήμαρχοι!

Το παραπάνω προς το παρόν αποτελεί ένα απλό δημιούργημα της φαντασίας μου, και δε βασίζεται σε κανενός είδους πληροφόρηση… Επειδή όμως δε φημίζομαι και για την πολύ μεγάλη φαντασία μου, έχω την αίσθηση ότι κάτι παρόμοιο με αυτό που περιέγραψα θα κληθούμε πολύ σύντομα να εφαρμόσουμε…Και κυρίως να υποστούμε!!!