ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές δηλώνουν κάτοικοι του Βραχασίου

image H Συνέλευση κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου που συγκλήθηκε την Πέμπτη 29/3/12 μετά από πρόσκληση των συλλόγων της περιοχής, εκφράζει την αντίθεση της στη χωροθέτηση και αδειοδότηση εγκατάστασης Βιομηχανικών ΑΠΕ στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου , χωρίς καμιά ενημέρωση και χωρίς καμιά άδεια από την τοπική κοινωνία.
Εμβρόντητοι διαπιστώνουμε ότι χωρίς κανείς από τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς να γνωρίζει τίποτα, έχουν δοθεί άδειες παραγωγής για τεραστίου μεγέθους βιομηχανικές ΑΠΕ: Δύο υβριδικά υδροηλεκτρικά , ένα σταθμό με 13 ανεμογεννήτριες, ενώ υπάρχει αίτηση άδεια και για άλλες 9 ανεμογεννήτριες.
Και όλα αυτά σε μια περιοχή προστατευόμενη ως ζώνη ειδικής προστασίας του δικτύου ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 και σε δύο σημεία κυρηγμένα ως καταφύγια άγριας ζωής.
Μάλιστα το....

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πάρτε μια ιδέα για το κατοχικό δάνειο κε Σαχινίδη όσο ψάχνετε για το Φάκελο στο υπουργείο Οικονομικών!

Με έκπληξη πληροφορήθηκε χτες ο Ελληνικός λαός δια στόματος του υπουργού οικονομικών κου Σαχινίδη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το κατοχικό δάνειο!

Ο κος Σαχινίδης είπε μιλώντας στη βουλή: «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο». Ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης δε,  είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών»!  Τα οποία στοιχεία όμως από το Οικονομικών έχουν... εξαφανιστεί!
Κι επειδή μάλλον θα τους πάρει πολύ χρόνο να ψάχνουν, μήπως να έριχναν μια ματιά στο παρακάτω βιβλίο, που αναφέρεται με λεπτομέρεια στα ποσά που δόθηκαν από την Ελλάδα στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της κατοχής;
Δείτε το βιβλίο "Αριθμοί και κείμενα των εξόδων κατοχής και η αξίωσις της Ελλάδος", του κου Παναγιώτη Β. Δερτιλή παρακάτω:

Ολόκληρη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση στην Ελλάδα (Μάρτιος 2012)

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική ύφεση από τις αρχές του 2009. Το πραγματικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,8% το 2011, αναφέρει ΕΛ.ΣΤΑΤ, και αναμένεται πλέον να συρρικνωθεί κατά 4,7% το 2012. Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 15% από την αρχή της κρίσης. Η απασχόληση μειώθηκε κατά περισσότερο από 370 000 κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του 2011, και από ένα σύνολο 462 000 μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2009 και του αντίστοιχου του 2011 (δηλαδή κάτω από 9,4%).
image
Μια σειρά από εκτεταμένες νομοθετικές αλλαγές έχουν εισαχθεί από το 2010. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μια ριζική αναθεώρηση των διαδικασιών συλλογικής διαπραγμάτευσης, με επιπτώσεις για τον κατώτατο μισθό, το όριο μαζικών απολύσεων και τη διαιτησία. Οι νέοι κανόνες έχουν επίσης επεκτείνει την περίοδο δοκιμασίας για νέες θέσεις εργασίας στο ένα έτος, έχουν μείωσε το συνολικό επίπεδο της αποζημίωσης απόλυσης και έχουν εξασφάλισε ότι οι ίδιες προϋποθέσεις αποζημίωση απόλυσης ισχύουν για ανώτερα στελέχη και κατώτερους εργαζόμενους. Η νομοθεσία έχει μειώσει τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους.
Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος είναι σε πτωτική τάση, αντιπροσωπεύοντας κυρίως  τη μεγαλύτερη μείωση του ονομαστικού κόστους εργασίας παρά τη μείωση της παραγωγικότητας. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η παραγωγικότητα εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 2,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011, αφού σημείωσε πτώση της τάξης του 1,7% το 2010, ενώ η ονομαστική αμοιβή ανά εργαζόμενο μειώθηκε κατά 5,7% το πρώτο τρίμηνο του 2011 μετά από μείωση 3,3% το 2010.
Η καθοδική πίεση στους μισθούς έχει διφορούμενη επίδραση στη συνολική ζήτηση. Από τη μία πλευρά....

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ΝΔ υπόσχεται από 1-1-2013 να καταργήσει το χαράτσι της ΔΕΗ που … ισχύει μέχρι 31-12-2012!

image Μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως είναι σίγουρο ότι έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο! Και αυτό μπορεί εύκολα να το συμπεράνει κανείς από τις υποσχέσεις που άρχισαν να δίνονται από τα κόμματα. Αλλά προσοχή, γιατί οι περισσότερες θα αποδειχτούν… τζούφιες!!!

Για παράδειγμα, σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κος Ιωάννης Βρούτσης , κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α (Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Η Ν.Δ., όπως έχει άλλωστε δεσμευτεί και στο πρόγραμμά της, προτίθεται να καταργήσει το επαχθέστατο «χαράτσι» της ΔΕΗ (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και από 1/1/2013 θα αλλάξει ριζικά το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ακίνητη περιουσία.”

Μόνο που ξέχασε μια μικρή λεπτομέρεια: ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι έκτακτος φόρος, και ισχύει για το 2011 και για το 2012 μόνο!Δηλαδή παύει να ισχύει στις 31-12-2012!!! Η ΝΔ υπόσχεται λοιπόν να καταργήσει ένα φόρο που…δε θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αφού στο άρθρο 53 του Ν.4021/2011, αλλά και στις εγκυκλίους και τις οδηγίες που έχει εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών σαφώς ορίζεται ότι το ΕΕΤΗΔΕ ισχύει για τα έτη 2011 και 2012 μόνο.

Η υπόσχεση αυτή λοιπόν της ΝΔ είναι τζούφια! Παρόλα αυτά, σε πάρα πολλές ιστοσελίδες (και αύριο εφημερίδες, είμαι σίγουρος)προβάλλεται ως βασικό θέμα το ότι “η ΝΔ θα καταργήσει το χαράτσι της ΔΕΗ”! Χρειάζεται λοιπόν προσοχή από εδώ και πέρα, γιατί έχουμε ν’ ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλά τέτοια μέχρι τις εκλογές! Και να μην ξεχνάμε ότι η… γυμναστική εδάφους που περιλαμβάνει πολλές κυβισθήσεις  - κοινώς, κωλοτούμπες - έχει γίνει το αγαπημένο άθλημα των πολιτικών!

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Καταγγελία για προεκλογική απόφαση μετακίνησης υπαλλήλου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου  καταγγέλλει περαιτέρω αποδυνάμωση του προσωπικού του Νοσοκομείου με την έγκριση τρίμηνης μετακίνησης νοσηλεύτριας από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου  προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.
Η μετακίνηση εγκρίθηκε στις 15-3-12 με κοινή απόφαση των διοικητών της 7ης ΥΠΕ Π. Καρατσή και της 3ης ΥΠΕ Α. Μουσιώνη και είναι σαφές ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένους μικροκομματικούς σκοπούς λόγω της προεκλογικής περιόδου.
image Τη στιγμή που το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης λόγω των συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, τη στιγμή που…

Μαζί ζωντανεύουμε την πόλη μας!

Μετά τις πρωτόγνωρες θερμοκρασίες που βιώσαμε αυτό το χειμώνα ήλθε η ώρα επιτέλους να ευχαριστηθούμε επιτέλους την Άνοιξη.
imageΤο ραντεβού μας αυτή την φορά θα είναι την Κυριακή 1 Απριλίου 10-12 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου μπροστά από το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη όπου εκεί θα σας περιμένουν μέλη των Minoistas με 1.000 φυτά, προσφορά 4 ανθοπωλών και φυτωριούχων της πόλης μας, για να μετατρέψουμε την γκρίζα πόλη μας σε ένα μπαξέ. Η συμβολική μας κίνηση γίνεται για να…

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Δ.Τ: Η αρχαιολογία “εκτελείται” στα έργα. Κάτω τα χεριά από την πολιτιστική μας κληρονομία

Απεργία των Εκτάκτων Αρχαιολόγων Κρήτης, Τρίτη 27/3, και  συγκέντρωση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στις 11 π.μ.
image
«ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»……….ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ;
Με αυτό το δελεαστικό για την "ανάπτυξη" τίτλο, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», όπου στο «κεφάλαιο Γ΄» προβλέπονται ρυθμίσεις απλοποίησης και επιτάχυνσης των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών. Μετά τα μεγάλα δημόσια έργα, μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας προβλέπεται και για τα μεγάλα ιδιωτικά έργα, βάσει του οποίου την ευθύνη για την επιλογή του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού θα έχει ο κύριος του έργου!!!! Η Γενική Διεύθυνση αρχαιοτήτων θα ορίζει τον αριθμό κάθε ειδικότητας του προσωπικού και οι τοπικές Εφορείες θα πρέπει να παρέχουν τη σύμφωνη γνώμη τους  για το προσωπικό που θα επιλέγουν οι κατασκευαστικές εταιρείες!
Με λίγα και απλά λόγια, και πέρα από τα προσχήματα, η ευθύνη στο εξής για την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών στα μεγάλα ιδιωτικά έργα περιέρχεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία στους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!
Με το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο...

Γίνεται

samaras beni

Γίνεται να μην ξέρεις τι σου γίνεται; Ναι, γίνεται!

Γίνεται να είσαι συνταγματολόγος, και να θεσπίζεις αντισυνταγματικά μέτρα όπως η διακοπή της ηλεκτροδότησης ακινήτων που είναι αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο; Ναι, γίνεται!

image

Γίνεται να είσαι υπουργός οικονομικών και να θεσπίζεις μέτρα που αυξάνουν την ύφεση, προσδοκώντας αύξηση εσόδων από τους φόρους; Ναι, γίνεται!

Γίνεται να είσαι ο μόνος υποψήφιος για την αρχηγία ενός κόμματος, και παρόλα αυτά να κάνεις εσωκομματικές εκλογές; Ναι, γίνεται!

Γίνεται να αυξάνεις τους φόρους ακινήτων, να νεκρώνεις την κτηματαγορά, και ταυτόχρονα να σκοπεύεις να κάνεις αύξηση αντικειμενικών αξιών; Ναι, γίνεται!

Γίνεται να είναι στους δρόμους 1.000.000 Έλληνες, και εσύ να μιλάς για μειοψηφίες; Ναι, γίνεται!

Γίνεται στις δημοσκοπήσεις εδώ και 1 χρόνο να παίρνεις μονοψήφιο νούμερο, κι εσύ να μιλάς για αυτοδυναμία; Ναι , γίνεται!

Γίνεται να μην ξέρεις τι σου γίνεται; ΝΑΙ γίνεται!

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο χρόνος και ο τόπος που επιλέγεται για τους αγώνες παίζει καθοριστικό ρόλο για την έκβασή τους

Σήμερα, 25η Μαρτίου, απουσίαζα από το Ηράκλειο. Ενημερώθηκα από το διαδίκτυο για τα γεγονότα που αφορούσαν στην παρέλαση. Για την ακρίβεια, στη ματαίωσή της. Και λυπάμαι που θα το πω, αλλά δε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η στάση του κόσμου σήμερα.
image
Αλλά ας ξεκινήσω από λίγες μέρες πριν. Που κυβέρνηση και κανάλια όλη τη βδομάδα που μας πέρασε είχαν στην κορυφή της ατζέντας πως θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις με κάθε κόστος. Και πως οι “επίσημοι” θα σταθούν καμαρωτοί πάνω στις εξέδρες δίχως να δεχτούν γιαούρτια και… νεράτζια! Αυτό ήταν το στοίχημα για την κυβέρνηση. Και το κέρδισε στην Αθήνα, με μια μικρή λεπτομέρεια: την παρουσία κιγκλιδωμάτων, τον αποκλεισμό του κόσμου και την παρουσία 5000 αστυνομικών!! Τώρα, αν αυτό λέγεται παρέλαση, και αν οι κυβερνώντες θεωρούν ότι σήμερα “νίκησε” η δημοκρατία, τότε μάλλον χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση!
Και στο Ηράκλειο η εβδομάδα κύλισε με συσκέψεις επί συσκέψεων για το πως θα γίνει η παρέλαση, που θα είναι οι επίσημοι, αν θα υπάρχει εξέδρα, από που θα φυγαδευτούν, κλπ. Σα να ήταν δεδομένο ότι θα γίνουν επεισόδια. Και στις γειτονιές, αλλά και στα σωματεία, γίνονταν συσκέψεις για το ποια θα είναι η στάση τους τη σημερινή ημέρα.
Κι έφτασε η 25η Μαρτίου 2012.  Με τον...

Δ.Τ: Δεν άντεξαν και ματαίωσαν τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Η προσπάθεια ελέγχου των λαϊκών αντιδράσεων με κιγκλιδώματα, με πρωτοφανή αστυνομοκρατία και με μεταφορά του χώρου της παρέλασης οδήγησε τελικά στην ματαίωσή της.
image
Η απόφαση της ακύρωσης δεν ήταν απόφαση του λαού. Τους βαρύνει απόλυτα. Είναι ανεξήγητη τη στιγμή που όλος ο κόσμος είχε ειρηνικά παραταχθεί για να την παρακολουθήσει.
Οι Πολίτες κατά του Χρέους δεν αποδέχονται την πρόφαση ότι υπήρχε πρόβλημα για την ασφάλεια των μαθητών. Η παρέλαση έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Εκείνοι όμως ...

Δ.Τ: Ο Κολοκοτρώνης σήμερα θα ήταν πάνω στην εξέδρα ή απέναντι, μαζί με το λαό;

Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου χαιρετίζει την μεγαλειώδη παρέλαση του λαού, στην οποία συμμετείχαμε σήμερα στο Ηράκλειο. Ήταν άλλη μια μέρα αγώνα, σε συνέχεια του τριημέρου 10-12 Φλεβάρη και της παρέλασης του λαού που είχαμε ζήσει και στις 28 Οκτώβρη.
image
Η σημερινή μαζική, μαχητική κινητοποίηση δείχνει ότι ο λαός δεν ανέχεται να τιμούν τις εθνικές επετείους αυτοί που ξεπουλάνε τη χώρα, που υποθηκεύουν το μέλλον μας και μετά μιλάνε για αναγκαστικές λύσεις και δεμένα χέρια. Δεν μπορούν να τιμούν την ημέρα της ανεξαρτησίας μας αυτοί που κάνουν τις μεγαλύτερες υποκλίσεις στους γερμανοφερμένους τοποτηρητές του τόπου μας και που αφού τους φέρανε εδώ, τώρα ψάχνουν πως θα τους πουλήσουν όλη την Ελλάδα, απ'τον Έβρο ως τη Γαύδο. Η ενεργητική παρουσία του κόσμου σήμερα δείχνει πως…