ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Επιτυχίες της Αστυνομίας στον τομέα των ναρκωτικών

Φαίνεται ότι υπάρχει μια έξαρση της διακίνησης ναρκωτικών τελευταία στο νομό Ηρακλείου… Έτσι τουλάχιστον συμπεραίνει κανείς παρακολουθώντας το αστυνομικό δελτίο. Για χτες, Παρασκευή λοιπόν, είχαμε τέσσερις συλλήψεις ανδρών σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο, που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από  αστυνομικούς. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορες ποσότητες ηρωίνης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Αλλά και στους Αγίους Δέκα, στη Μεσσαρά,

Τιμωρούσαν την οικιακή βοηθό, μπήγοντας καρφιά στο σώμα της!

A Sri Lankan housemaid has returned home from Saudi Arabia with 24 nails embedded in her body after allegedly being tortured by her employer, according to officials.«Η γυναίκα ζέσταινε τα καρφιά και τα έδινε στο σύζυγό της για να τα μπήξει στο σώμα μου. Όταν ούρλιαζα από τον πόνο, τα παιδιά τους μου έδειχναν ένα μαχαίρι και απειλούσαν να με σκοτώσουν».

Άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ…

ντορα-κουράκης

Οι παραπάνω στίχοι από το τραγουδάκι του Μιχάλη Χατζηγιάννη (Μοιάζουμε) μου ήρθαν στο μυαλό αμέσως μόλις διάβασα το περιεχόμενο της χτεσινής συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στο Creta Channel:

"Τον εκτιμώ αλλά είναι ο επίσημος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ", είπε η Ντόρα για τον Γιάννη Κουράκη, και τόνισε ότι δεν θα τον στηρίξει γιατί δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικο-ιδεολογικό χώρο…

Άλλα έλεγες Ντόρα μέχρι χθες… Ανεπίσημα βέβαια, αλλά τα έλεγες…Μέχρι και ο ίδιος ο Κουράκης τα είχε επιβεβαιώσει… Τί έγινε τώρα; Μήπως τα γκάλοπ που παρήγγειλες δεν είχαν τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα, και αποφάσισες να κάνεις λίγο πιο “δεξιά” για να πιάσεις τους στόχους σου;

Τελικά το να πηγαίνεις με το ρεύμα, όπως προσπάθησες να κάνεις συντασσόμενη με τον Κουράκη, δεν είναι πάντα καλό… Γιατί καμία φορά, το ρεύμα σε παρασύρει σε βαθιά νερά, και πρέπει να κολυμπήσεις πολύ περισσότερο απ’ ότι περίμενες για να επιστρέψεις στη στεριά…

Πάντως, εμάς μας έβγαλες ασπροπρόσωπους, που είχαμε προβλέψει ότι το νέο κόμμα θα ιδρυθεί αμέσως μετά τις εκλογές

Απελευθερώνονται 3.000 στρέμματα από την Αρχαιολογία

Εκλογές έρχονται, λεφτά για θέσεις στο δημόσιο δεν υπάρχουν οπότε για να πάρουμε τα ψηφαλάκια "ξεπουλάμε" την ήδη απαράδεκτη Κνωσσό. Μπράβο.... Η Κνωσσός θα είναι εκεί για πολλά χρόνια, όπως πολλά θα είναι και τα απολεσθέντα έσοδα απο τον τουρισμό ως συνέπειας ενεργειών σαν κι αυτή.

Αντί να γκρεμίζουμε τα αυθαίρετα τα νομιμοποιούμε.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ σταθμεύει σε ράμπα για Α.Μ.Ε.Α!!

aberwf2

Τι να πει κανείς γι’ αυτό τον ασυνείδητο οδηγό, που μάλιστα είναι και υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης…. Με το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ παρακαλώ, είχε σταθμεύσει σήμερα στις 2:40 το μεσημέρι εξ’ ολοκλήρου πάνω στο πεζοδρόμιο, και μάλιστα ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!! Και όλα αυτά σ’ έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, την οδό Αβέρωφ (γωνία με Ανωπόλεως)!! Οι πεζοί ήταν αναγκασμένοι να κατεβαίνουν εντελώς κάτω από το πεζοδρόμιο, μέσα στο οδόστρωμα!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!! Αλλά όταν υπάρχει ατιμωρησία, και έλλειψη ελέγχου, αυτά συμβαίνουν!!

Αιτία όμως είναι η έλλειψη οδικής παιδείας που υπάρχει στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα, η έλλειψη ευαισθησίας προς τα άτομα που δεν έχουν κινητικά τις ίδιες δυνατότητες με τους περισσότερους από εμάς, αλλά και η κακή μας νοοτροπία, σύμφωνα με την οποία κάτι τέτοιες ενέργειες θεωρούνται “μαγκιές”. Μα πάνω απ’ όλα, φταίει η έλλειψη γενικής παιδείας …

Κακή βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 98% των Ελλήνων

image «Εξαιρετικά κακή» βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 98% των Ελλήνων, σύμφωνα με το εαρινό ευρωβαρόμετρο, τη στιγμή που ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 77%. Όσον αφορά στις προοπτικές απασχόλησης, «άθλια» βλέπει το 99% των Ελλήνων την αγορά εργασίας.
Οι Έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι ανά την ΕΕ, αναφορικά με το πώς βλέπουν το παρόν της οικονομίας, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ενώ μόνο οι Βούλγαροι είναι πιο απαισιόδοξοι για τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, το 49% των Ελλήνων αναφέρει πως είναι άσχημη η κατάσταση στη δουλειά τους, με το 18% να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Κακή και η κατάσταση των νοικοκυριών απαντά το 63% των Ελλήνων –τρίτη υψηλότερη αναλογία στην ΕΕ.
Τα χειρότερα τώρα έρχονται λέει το 75% των Ελλήνων, ενώ οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η κρίση πλέον «φεύγει».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι ζήτησε ο Παπανδρέου από τον Άγιο Φανούριο…

Agios_Fanourios_papandreoy

Χαμός στα δημοτολόγια και στα ΚΕΠ από τις αιτήσεις μεταδημότευσης!!!

image

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός στα Δημοτολόγια και στα ΚΕΠ, με τις αιτήσεις δημοτών για μεταδημότευση!!!  Λήγει στις 31 Αυγούστου η προθεσμία για τη μεταδημότευση  προκειμένου οι εκλογείς να μπορούν να ψηφίσουν στο νέο δήμο στις 7 Νοεμβρίου.

Στα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου δε, οι πληροφορίες λένε ότι οι φάκελοι μεταδημότευσης από το Δήμο Ηρακλείου προς το νέο Δήμο Μαλεβιζίου, καταφτάνουν κατά δεκάδες καθημερινά!!! Κάποιος φαίνεται θα αποχωρήσει με τους ψηφοφόρους του σύντομα από το Δήμο Ηρακλείου!!!

H Κύπρος, τα ρολόγια κι ο προγραμματισμός (?) και η συνείδηση του..... Χατζή!

image Ζούμε σε μια χώρα όπου ρολόγια κτυπούν παντού και αδιακρίτως. Όλοι τρέχουν. Πιεσμένοι, αγχωμένοι, μ'ένα κινητό στο χέρι να προλάβουν τα πάντα. Και δε βγάζω τον εαυτό μου εκτός. Τα προλαβαίνουμε όμως όλα; Προγραμματιζόμαστε σωστά; Και ποιός είναι ο στόχος; Θα μπορούσα να μετρήσω δεκάδες στόχους που βάζουμε καθημερινά και σπάνια κάποιος μπορεί να πει ότι τα πρόλαβε όλα. Αυτό που με προβληματίζει κατά βάθος είναι που κινούμαστε στη βάση του μετρίου και του λίγου.
Λίγο επαγγελματίες, λίγο άνθρωποι, λίγο φίλοι, λίγο γονείς λίγο απ'όλα. Η φαινομενική σημερινή μας κουλτούρα μοιάζει να μπάζει νερά, αφού ολωνών το όνειρο είναι να καταφέρουν να μοιάζουν με μοντέλα, να μη έχουν παρακατιανή δουλειά (λες και υπάρχει τέτοια), να οδηγούν το καλύτερο αυτοκίνητο, να έχουν το πιο βιτρινάτο σπίτι που υπάρχει.
Γιατί; Γιατί τόσος ανταγωνισμός και γιατί στ'αλήθεια να μας νοιάζει πως μας βλέπουν οι άλλοι; Έχουν στο κεφάλι μας μαζευτεί πολλές απάτες μου μας θέλουν μικρούς θεούς. Ικανούς να κάνουμε τα πάντα. Σαν επαγγελματίες μπορούμε να καταπιαστούμε με όποιο θέμα κινείται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. «Αυθεντίες» να θέλεις. Και διερωτάται εύλογα κάποιος : Αυτός ο άνθρωπος τι ακριβώς έχει σπουδάσει; Σε ποιό τομέα έχει ειδικευτεί και η εμπειρία του πως μετριέται; Η απόδοση του; Στη δουλειά που έχει προσληφθεί είναι σε θέση να δημιουργήσει, να βάλει το στίγμα του, να καταθέσει πλάνο και όραμα; Δυστυχώς γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ημιμαθών αυθεντιών οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και από θέση ισχύος αποφασίζουν και διατάζουν, μπλέκουν και μπλέκονται.

Μεγάλη μέρα χτες για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!

Μάγκας στην Πόλη!  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΠΑΟΚ : 1-1

image Ο ΠΑΟΚ πέταξε εκτός συνέχειας τη Φενέρμπαχτσέ και πανηγύρισε στην Τουρκία την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Μουσλίμοβιτς στο 102' "σφράγισε" το εισιτήριο για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ισοφαρίζοντας το γκολ που πέτυχε ο Εμρέ στο 50'.

Τρόμαξε αλλά προκρίθηκε (ΑΕΚ –ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: 1-1)

Ο Ντιόπ ήταν ο σκόρερ του τέρματος της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε το υπέρ της 1-0 από το ματς στο "Tannadice Park", προηγήθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" της Νταντί Γιουνάιτεντ, χάρη στο γκολ του Ντιόπ στο 23', όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε! Οι Σκωτσέζοι αναθάρρησαν, έφτασαν στην ισοφάριση στο 78' με τον Ντέιλι και καρδιοχτύπησαν τους "κιτρινόμαυρους" που τελικά προκρίθηκαν με πολύ άγχος στους ομίλους του Europa League...

Πανηγυρικά στους ομίλους ο Άρης  ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ– ΑΡΗΣ :1-1 

Οι παίκτες του Αρη πανηγυρίζουν το γκολ του Ρουίς...Την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League πανηγυρίζει ο Αρης. Οι "κίτρινοι" με μια μεστή εμφάνιση στη Βιέννη κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερο κόπο να πάρουν αυτό που ήθελαν. Ο Ρουίς "ξαναχτύπησε" εναντίον των Αυστριακών της Αούστρια, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με τον Λιντς για το τελικό 1-1.

πηγή: novasports.gr

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του νεκρού πιλότου!!! (βίντεο)

Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω στις δηλώσεις των κομμάτων για τη σύγκρουση των δύο F16 σήμερα πάνω από το Γαϊδουρονήσι…

«Καλούμε την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος και να δώσει άμεσα απαντήσεις», λέει η Ν.Δ.  «Η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να δώσει εξηγήσεις στο λαό για τις αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών, καθώς πληθαίνουν τα ατυχήματα», λέει το ΚΚΕ.

ΜΠΡΑΒΟ σ’ αυτόν τον σοφό άνθρωπο που άφησε το στουπί στο φοινικόδασος του Βάι!!!

Μια τουρίστρια, μας πληροφορούν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης, βρήκε αναμμένο αυτοσχέδιο στουπί στο φοινικόδασος του Βάι Λασιθίου,και αμέσως ειδοποίησε το προσωπικό κοντινού εστιατορίου. Αμέσως, συνεχίζουν τα ρεπορτάζ, ενημερώθηκε η πυροσβεστική, η αστυνομία και το Δασαρχείο, και ξεκίνησε έρευνα…
Λέτε να ήθελε να βάλει κάποιος φωτιά στο φοινικόδασος, και να μην τα κατάφερε; Τι ακριβώς τον εμπόδισε δηλαδή; Μήπως οι αρχές που φυλούσαν το μέρος; Ή το ότι δε φυσούσε αρκετά; 6-7 μποφόρ φυσάει και σήμερα, αν δεν το έχετε καταλάβει…

Στη δική μας ΕΡΤ δε χωράνε πλαφόν…

image Γύρω στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι μισθοί στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα δεν πρέπει να υπερβαίνουν την βασική αμοιβή του προέδρου του Αρείου Πάγου η οποία είναι στα 6.200 ευρώ. Καλή κίνηση θα μου πείτε…Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, που όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υπόκεινται σε μειώσεις μισθών, καλό θα είναι και τα λεγόμενα “golden boys” του δημοσίου να μην ‘χρυσοπληρώνονται”…
Χθες όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού ήρθε ν’ ανατρέψει εν μέρει την απόφαση αυτή.. Έτσι με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή,   εξαιρούνται από το μισθολογικό πλαφόν του Δημοσίου τα στελέχη της ΕΡΤ. Μάλιστα προβλέπεται ότι οι αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και των γενικών διευθυντών της Δημόσιας ΕΡΤ θα ορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, «κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη»…
Βέβαια , τα στελέχη της ΕΡΤ, δεν είναι οποιαδήποτε στελέχη του Δημοσίου, αυτό είναι αλήθεια!!! Είναι ακριβώς αυτοί που θα δίνουν τις κατευθύνσεις για το ποιες ειδήσεις θα προβάλονται και ποιες θα αποσιωπούνται, ...

Αυτή την παιδεία έχουμε, αυτούς τους φοιτητές αξίζουμε…

image Χτες ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας… Και για άλλη μια φορά, φάνηκε το χάλι της παιδείας μας… Φέτος λοιπόν, θα έχουμε φοιτητές, που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ!!!
Συγκεκριμένα το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι 0,91 !!!  Στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι 0,9 !! Στο Τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα εισάγονται με μέσο όρο βαθμολογίας 1,08,  στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα με μέσο όρο βαθμολογίας 1,4 , και στο Τμήμα Βιολογικών και Θερμοκηπευτικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας με μέσο όρος βαθμολογία 1,68…. Και σε αρκετά άλλα τμήματα ΤΕΙ συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε όλα ονομαστικά.
Και σας ρωτώ τώρα: τι βάσεις μπορεί να έχει ο φοιτητής που έγραψε 0,9 στις Πανελλαδικές, για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σπουδών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Καμία βάση είναι η απάντηση… Και τι θα γίνει; Εύκολο να το προβλέψει κανείς…

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Αποφάσισαν …. την αναγέννηση του Φοινικόδασους στην Πρέβελη!!!

Πως γίνεται και κάποια μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, βλέπουν “ελπίδες για την σταδιακή αναγέννηση του φοινικόδασους” , δεν μπορώ να καταλάβω… Μάλλον έτσι αποφάσισαν οι “αρμόδιοι” στη σύσκεψη του Ρεθύμνου σήμερα, και είπαν και οι δημοσιογράφοι να βάλλουν ένα χεράκι… Μήπως πειστεί και η  Φύση βρε αδερφέ, και αναγεννήσει το φοινικόδασος της Πρέβελης!!!
Βέβαια δεν είναι και λίγα αυτά που της τάξανε :

  • Οριοθέτηση καμένης έκτασης (Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας)
    (Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας)

  • Κήρυξη αναδασωτέας της έκτασης που κάηκε(Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας)

112 χρόνια από τη σφαγή της 25ης Αυγούστου στο Ηράκλειο Kρήτης

image Ένα δραματικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή πολλών Hρακλειωτών και την καταστροφή ενός μεγάλου τμήματος της πόλης, εκτιλύχθηκε σαν σήμερα εκατόν δώδεκα χρόνια πριν στο Hράκλειο και αποτέλεσε την αιτία να δρομολογηθεί ταχύτατα η απελευθέρωση της Kρήτης από τον τουρκικό ζυγό. Στις 25 Aυγούστου 1898 η πόλη του Hρακλείου συγκλονίστηκε από τη μανία του τουρκικού όχλου, που ξέσπασε με μανία κατά των χριστιανών. Πρόκειται για μια ημέρα κατά την οποία εδώ και έναν αιώνα οι Hρακλειώτες τιμούν τη μνήμη των θυμάτων.
Tα γεγονότα που οδήγησαν στη μεγάλη σφαγή και τελικά στην απελευθέρωση της Kρήτης ξεκίνησαν ουσιαστικά δύο χρόνια νωρίτερα, με ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και των Mεγάλων Δυνάμεων, καθώς και της άρνησης των τουρκικών αρχών να αποχωρήσουν από το νησί.

Έως 3.500 ευρώ οι εκλογικές δαπάνες υποψηφίων δημοτικών συμβούλων..Πόσο κοστίζουν άραγε τα πάρτυ στα high class μπαρ;

παρτυ3 Τα μάθατε τα νέα υποψήφιοι;; Περιορισμός Δαπανών για τις προεκλογικές σας καμπάνιες!!! Ο Ραγκούσης το πάει καλά το συγκεκριμένο θέμα. Με αποφάσεις του, καθορίζει ανώτατα όρια για τις δαπάνες ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!!!
Αν είστε λοιπόν πουλάκια μου σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους, μόνο 1.500 ευρώ μπορείτε να ξοδέψετε για την προβολή σας!!! Αν τώρα είσαστε σε λίγο μεγαλύτερη περιφέρεια, δηλ. μέχρι 60.000 κατοίκους τότε είσαστε λίγο πιο τυχεροί...,

To Amita Motion Tour 2010 σήμερα στο Ηράκλειο

Το Amita Motion Tour ανοίγει την αγκαλιά του για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και χαρίζει στο κοινό όλης της Ελλάδας μοναδικές εμπειρίες παρέα με κάποια από τα αγαπημένα του συγκροτήματα: τους Sunrise Avenue, τους Stavento feat. Ήβη Αδάμου, τους Professional Sinnerz & τον Κόμη Χ, το Μύρωνα Στρατή, τις Μελιssεs και τους Decibell, που και φέτος θα ανεβάσουν την ενέργεια στα ύψη με τη βοήθεια των πιο θετικών και απολαυστικών events.

Το μουσικό αυτό ταξίδι περιλαμβάνει και την πόλη του Ηρακλείου. Έτσι, σήμερα, 25 Αυγούστου 2010 στις 6.00 το απόγευμα, στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, το κοινό της πόλης  αλλά και πλήθος επισκεπτών, θα έχει την ευκαιρία ν’ απολαύσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

image

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ:

Β1-ΑΕΙ ΑΠΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ

 ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

image Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500.

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες!

Για όσους δεν τα κατάφεραν σε αυτό τον τομέα της ζωής τους, απλά να θυμίσω, όπως έχω κάνει και σε προηγούμενη ανάρτηση,  ότι το μέλλον δεν εξασφαλίζεται μόνο μέσω των σχολών ανώτατης εκπαίδευσης . Υπάρχουν πολλά μονοπάτια στη ζωή, και το Πανεπιστήμιο είναι μόνο ένα από αυτά.

"Βροχή" πυροβολισμών στην εθνική οδό Ηρακλείου–Μοιρών

image
Μια παλιά διένεξη για τα μάτια μιας γυναίκας αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι στο 5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ηρακλείου-Μοιρών στο ύψος των Αθανάτων, που μετετράπη σε σκηνικό αστυνομικής ταινίας και μάλιστα σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.
Από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή τραυματίστηκε σοβαρά ένας 53χρονος από τα Ανώγεια, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς οι σφαίρες εκτός από το αυτοκίνητο-στόχο βρήκαν και άλλα σταθμευμένα οχήματα, ενώ σημειώθηκαν και εξοστρακισμοί.
Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος έμπαινε στην εθνική οδό εξερχόμενο συνεργείου της περιοχής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στόχος δεν ήταν ο οδηγός αλλά....

Αγαπητέ μαλάκα...

...Την στιγμή που για πολλούς φταίνε τα μνημόνια κτλ κάποιοι κάνουν κάτι πιο πρακτικό. Το άρθρο στους FT είναι πιο αισιόδοξο και πιο χρήσιμο για την Ελλάδα παρά αυτά που γράφονται στον Ελληνικό τύπο, αλλά βέβαια δεν συμφέρει τα κόμματα.
Όπως έλεγε παλαιότερα και κάποιος καθηγητής μου ανά τον κόσμο

-2% των ανθρώπων κανουν τα πράγματα να συμβαίνουν
-3% καταλαβαίνουν τι γίνεται
-95% ζουν στον δικό τους κόσμο (ποσοστό που μάλλον ειναι μεγαλύτερο για την Ελλάδα, γνωστή και ως μπουρδέλο...)

Παρακολουθείστε τον δίγλωσσο ιστότοπο: http://greekeconomistsforreform.com/EL/

και το άθρο στους Φ. Ταϊμς

August 23 2010 9:33 PM GMT
Greek reforms can yet stave off default
--
Costas Meghir, Dimitri Vayanos and Nikos Vettas
--
Public healthcare is one of the most dysfunctional and corrupt sectors. A drastic restructuring will bring high-quality healthcare to all and remove an important source of tax evasion, write Costas Meghir, Dimitri Vayanos and Nikos Vetta
Read the full article at: http://www.ft.com/cms/s/0/a39c6a50-aee8-11df-8e45-00144feabdc0.html?ftcamp=rss


ΥΓ: εάν διάβασες ως εδώ θα αναρωτήθηκες που κολλάει ο τίτλος. Η φράση αναφέρεται σε άρθρο που υπάρχει με σύνδεσμο στο άρθρο και χρησιμοποιήθηκε γιατί κατά το αμερικάνικο μάρκετινγκ με τον τίτλο αυτό οι πιθανότητες να διαβάσεις αυτό το κείμενο είναι κατά 213% αυξημένες σε σχέση με το αν το τίτλος ήταν "άρθρο των FT"....
americanikes malakies (?)

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Περισσότερα για την πώληση της εφημερίδας “Μεσόγειος” του Ηρακλείου

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Επανήλθε ο αναγνώστης του blog που μας ενημέρωσε για την επικείμενη πώληση της εφημερίδας Μεσόγειος του Ηρακλείου. Με νεώτερό του email, στην ερώτηση τι παραπάνω γνωρίζει για το θέμα, και αν είναι σίγουρος για τις πληροφορίες, μας απαντά:
“ Το γνωρίζω ο ίδιος από.... έγκυρες πηγές!!!! ο κ. Ζαγοριανίτης είχε κατέβει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κρήτη και ...

ΑΓΓΛΟ-ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ (CRETAN – ENGLISH DICTIONARY)

Α
·         Αγλακώ: to run
·         Αίγα: the female goat
·         Αλάργο: far
·         Ανεμαζώνω: to collect
·         Ανεκουλουρίδα: a turnaround by radians
·         Ανεντρανίζω: to recover, to regain strength
·         Ανερούβαλος: a man without brains
·         Απίδι: pear
·         Αποκάμω: to finish
·         Άρκαλος: Cretan badger Melesmeles-  arcalus
·         Αρμηνεύω: to give advice
·         Αφορδακός: a frog
Β
·         Βαρήχνω: to be injured
·         Βιόλα: a flower, symbolizing beauty of a woman
·         Βολόσυρος: traditional threshing machine
·         Βοσκικό: graziers car. Usually it is a black car with shaded black windows, decorated  with saricki, dantela, huge polished rims, riding around playing Cretan Music.
·         Βούργια: rucksack, a backpack usually carried by shepherds

Πώληση της εφημερίδας “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” του Ηρακλείου;

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ  “Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις της πώλησης της ιστορικής εφημερίδας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» του Ηρακλείου από τον πρώην διευθυντή του «VETO» Παντελή Ζαγοριανίτη. Ακούγεται πως από πίσω του βρίσκονται πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στο παρελθόν με τις εκδόσεις και τώρα έχουν αποσυρθεί…. Ίδομεν….. Γιατί στο Ηράκλειο πραγματικά υπάρχει πρόβλημα με τα ΜΜΕ και τον τρόπο που τα χειρίζονται κάποιοι….”

Λάβαμε το παραπάνω κείμενο με e-mail από αναγνώστη, και το δημοσιεύουμε... Περιμένουμε περισσότερα στοιχεία από τον αναγνώστη.

Με 2922 € μέσο μισθό ο Γερμανός, τρώει μια σαλάτα στα δύο στην Ελλάδα..

image Σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, σχεδόν τα 2/3 των εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης στη Γερμανία (14,9 εκατομ. εργαζόμενοι) έχουν μηνιαίο εισόδημα 2922 ευρώ μεικτά, 118 ευρώ περισσότερα από ότι το 2006!!!

Και μετά η Μέρκελ πιέζει το δικό μας τον Γιώργο για μειώσεις μισθών στην Ελλάδα.. Εμείς εδώ, από το 2006, παίρνουμε τουλάχιστον –118 ευρώ, με τις ελάχιστες και μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς, και τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και τις υπηρεσίες!!!

Αλλά τώρα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: γιατί  ο Γερμανός τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα, με τόσο μεγάλο μισθό, τρώει για μεσημεριανό μία χωριάτικη στα δύο;; Ο Έλληνας με 1000 ευρώ μικτά, ξοδεύει σε 5 μέρες διακοπών τουλάχιστον δύο μισθούς!!

Εμ, πως να πάει μπροστά η Ελλαδίτσα μας κα Μέρκελ, με εσάς που κάνετε τουρισμό στη χώρα μας!!

Τα όμορφα δάση, όμορφα καίγονται…

image “ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Μόνο αυτές οι λέξεις μου έρχονται στο μυαλό, όταν σκεφτομαι τις εκβολές του Κουρταλιώτη, το Σελάκανο, το Ροδάκινο, τ’ Ακούμια, το Κουτσουνάρι, τις Μέλαμπες, το Αποπηγάδι,το Χαμαίζι, και τόσες άλλες περιοχές που έχουν καεί φέτος στην Κρήτη και αλλού. Τα δάκρυα (κροκοδείλια) περίσσεψαν.
Ας μας πουν λοιπόν οι αιρετοί (με τη δική μας ψήφο εμπιστοσύνης) αυτού του τόπου, πως συνδέονται οι προχθεσινές φωτιές στο Ρέθυμνο με την προτεινόμενη ΠΕΡΠΟ (Περιοχή Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης) στην Τριόπετρα, με τους τεράστιους δρόμους τεσσάρων λωρίδων που οραματίζονται να κατασκευάσουν...

Αυτοκτόνησε 35χρονος στο Ηράκλειο λόγω οικονομικών προβλημάτων!!

image*  Άλλος ένας συμπατριώτης μας, δυστυχώς πολύ νέος, πατέρας μάλιστα τριών ανήλικων παιδιών, έδωσε χτες τέλος στη ζωή του, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε!!
Ο άτυχος επιχειρηματίας από τα Σταυράκια Ηρακλείου εντοπίστηκε από τον αδερφό του...

Προσεχώς, σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας….

dora family1Άκουγα χτες διάφορους της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ να λένε ότι ως ένδειξη τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη, και στους αγώνες που έχει κάνει για τη δημοκρατία, είτε θα στηρίξουν το γιό του Κώστα για το Δήμο Καρπενησίου, είτε δε θα στηρίξουν κάποιο άλλο υποψήφιο…

Είμαστε σοβαροί;;; Είναι λόγος αυτός για να γίνει κάποιος δήμαρχος; Δηλαδή επειδή εμένα ο μπαμπάς μου ήτανε πολύ καλός χειρούργος, σημαίνει ότι μπορώ να κάνω εγχειρήσεις; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα, γιατί σε λίγο θα μας κυβερνάνε τα τρισέγγονα του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου!!!

Ανοιχτή Μουσική εκδήλωση για την Πανσέληνο του Αυγούστου στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει στις φετινές εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου που διοργανώνονται σε  αρχαιολογικούς χώρους τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα, Τρίτη 24.8.2010 και ώρα 21.30΄μ.μ  θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση...

Ανοιχτοί και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ανοιχτοί θα είναι τελικά οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου για τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου στις 24 Αυγούστου, καθώς αίσιο τέλος είχε η τελευταία συνάντηση μεταξύ αρχαιοφυλάκων και υπουργείου Πολιτισμού τη Δευτέρα.
Περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα ανοικτοί για το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς έχουν προγραμματιστεί μουσικές εκδηλώσεις.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα - Ποιοι χώροι θα είναι ανοικτοί.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται: «Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. 
» Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά,...

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τι κι αν βάλει αλλιώς τα ρούχα του ο Μανωλιός…

before-after   “Δομικές αλλαγές” στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Πεταλωτής σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους για πρώτη φορά μετά τις πολυήμερες διακοπές της κυβέρνησης. Παράλληλα τόνισε όμως ότι “οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι αν κυβερνητικά στελέχη μεταπηδήσουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, θα αντικατασταθούν”
Τα είπε όλα με την τελευταία αυτή πρόταση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πιθανόν άθελά του… Τι μας ενδιαφέρει εμάς αν αλλάξουν τα πρόσωπα, τη στιγμή που  η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει η ίδια;

ΒΙΝΤΕΟ με δηλώσεις του Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης κου Καρούντζου για την πυρκαγιά στο φοινικόδασος της Πρέβελης

Το δικό μας σχόλιο: τι να σου κάνει άλλη μια Ε.Δ.Ε… Το δάσος κάηκε, και το τοπίο δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο…Κρίμα και ντροπή…

Σκεφτείτε το διπλά πριν τοποθετήσετε καρέκλα στο οδόστρωμα για να παρκάρετε αργότερα!!

karekla Το πρόβλημα στάθμευσης, όπως φαίνεται, δεν είναι αποκλειστικότητα του Ηρακλείου… Όπως δεν είναι και αποκλειστικότητα του Ηρακλειώτη να τοποθετεί διάφορα αντικείμενα έξω από το σπίτι του (π.χ. καρέκλες, γλάστρες, τελάρα), στο οδόστρωμα, για να μη σταθμεύει κάποιος άλλος εκεί, θεωρώντας ότι ο χώρος αυτός του ανήκει… Τι μπορεί να πάθει όμως όποιος εφευρίσκει τέτοιες μεθόδους για να γλυτώσει την ταλαιπωρία του ψαξίματος θέσης στάθμευσης; Μα…να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα φυσικά!!!
Αυτό έπαθε ένας 70χρονος στην Αλεξανδρούπολη, όταν οι γείτονές του κάλεσαν την αστυνομία, επειδή τοποθετούσε συνεχώς καρέκλες στον δρόμο, κρατώντας μία θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό του.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Καίγεται η Κρήτη!! Αποτεφρώθηκε μεγάλο μέρος του Φοινικόδασους στην Πρέβελη!!

Ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά εγκλήματα συντελείται σήμερα στην Κρήτη!!
Σε εξέλιξη βρίσκονται 3 φωτιές στο νομό Ρεθύμνου.
Πρόκειται για τη φωτιά στο Ροδάκινο του δήμου Φοίνικα, που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.Λίγη ώρα αργότερα, μία νέα εστία ξεκίνησε στην Ακουμιανή - Γιαλιά του δήμου Λάμπης στα Ακούμια, ενώ νωρίς τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στη Γιανιού - Πρέβελη του Δήμου Φοίνικα.Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 3.000 στρέμματα αγροτική και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί στην Περιοχή Ροδάκινο.

Κουρασμένες ψυχές…. Ε και;

Την Παρασκευή βράδυ βγήκα για φαγητό σε μία από τις παραλιακές ταβέρνες στο Ηράκλειο με θέα τον Κούλε. Γύρω στις 12 και κάτι περνάει ένα από τα πολλά παιδάκια που περιφέρονται στους δρόμους κάθε μέρα και κάθε βράδυ πουλώντας χαρτομάντιλα από τραπέζι σε τραπέζι, από κατάστημα σε κατάστημα βγάζοντας χρήματα για κάποια ανενόχλητα από το νόμο κτήνη. Την επόμενη το βράδυ έτυχε (εξαιρετικά σπάνια περίπτωση) να βγω ξανά για ένα ποτό σε ένα από τα πολλά στέκια της πόλης μας. Και πάλι, το ίδιο παιδάκι πέρασε, κοίταξα το πρόσωπο του, κουρασμένο, ταλαιπωρημένο, ράγισε η καρδιά μου! Σκέφτηκα τα παιδιά μου που ήξερα ότι κοιμόταν εκείνη την ώρα στα καθαρά τους κρεβατάκια, στην ασφάλεια του σπιτιού τους έτσι όπως πρέπει να είναι όλα τα παιδιά του κόσμου. Έτσι όπως έπρεπε να είναι και αυτό το αγοράκι, στο σπίτι του να κοιμάται, να ξεκουράζεται, να μεγαλώνει ανθρώπινα.
Ποιος θα βρεθεί να πάρει το παιδάκι αυτό από τους δρόμους, να του παρέχει ασφάλεια, προστασία, αγάπη;;; Γιατί έχουμε επιτρέψει όχι μόνο να πάθουμε ανοσία στο θέαμα των παιδιών που ζητιανεύουν αλλά ακόμα χειρότερα τα βάζουμε μαζί τους γιατί μας “ενοχλούν” ενώ εμείς απολαμβάνουμε την έξοδο μας;;;

Ας μην προκαλούν οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων…

Τι ζήτημα είναι αυτό που έχει προκύψει πάλι με τους Αρχαιολογικούς χώρους και την λειτουργία τους ή όχι στις 22 Αυγούστου το βράδυ; Μου φαίνεται ότι κάποιοι παρατραβάνε το σχοινί… Είναι δυνατόν κάποιοι υπάλληλοι να αξιώνουν, και μάλιστα επίσημα, να πληρωθούν πάνω από αυτά που προβλέπει ο νόμος, για να δουλέψουν το βράδυ της Αυγουστιάτικης πανσελήνου; Πως πληρώνονταν δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια;  Παράνομα;;
Αυτό να μας ενημερώσουν παρακαλώ από το Υπουργείο Πολιτισμού.. Πως πληρώνονταν μέχρι σήμερα.. Και αν υπήρξε παράβαση των νόμων, ας παραπεμφθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στις πληρωμές τους.

Μην κάνεις το λάθος Γιώργο να ξαναεμφανιστείς με επιχείλιο έρπητα…

Δεν έφτασαν φαίνεται οι διακοπές στην Πάρο τον πρωθυπουργό μας, και είπε να τις συνεχίσει στην Κρήτη μας. Επέλεξε λοιπόν ένα φτωχό ξενοδοχειάκι στις Γούβες, για να ξεκουραστεί λίγο από το κανό που έκανε στην Πάρο 15 μέρες!!!

Όσο για τη χώρα που κυβερνάει, δε βαριέσαι βρε αδερφέ!!! Το ΔΝΤ νά ‘ναι καλά!! Έχει χαράξει πολιτική!! 

Μόνο μην κάνεις το λάθος Γιώργο, να ξαναεμφανιστείς με κανά επιχείλιο έρπητα όταν θα ανακοινώνεις τα πρόσθετα μέτρα… Γιατί, όσο και να έχει πάει η τιμή της ντομάτας, δε θα το υπολογίσει ο κόσμος… Και θα σου χαρίσει απλόχερα μερικά καφάσια…

Φτηνά την έχεις γλυτώσει εσύ προσωπικά μέχρι τώρα από τους πολίτες… Τώρα που σε κράζουν και τα κανάλια, να δούμε που θα κρυφτείς