ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Έως και 20% αύξηση στα ασφάλιστρα I.X. σε ένα χρόνο! Αύξηση και στα ανασφάλιστα οχήματα.

Με αυξήσεις που κυμαίνονται από 5% έως και 10% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει το 2010, με τις περισσότερες από τις εταιρείες να δηλώνουν ότι ο δρόμος στο ζήτημα των ανατιμήσεων θα είναι μακρύς, αφού τα κατώτατα όρια αποζημιώσεων θα συνεχίσουν να αυξάνονται, έως το 2012 που θα εξομοιωθούν πλήρως σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ισχυρότερες εταιρείες με το μεγαλύτερο πελατολόγιο, δηλαδή οι Εθνική Ασφαλιστική, Αγροτική Ασφαλιστική και Interamerican, που αριθμούν περισσότερα από 1.500.000 αυτοκίνητα, έχουν ήδη εφαρμόσει αυξήσεις, που φτάνουν έως και 10% συνολικά, στον τομέα της αστικής ευθύνης. Σημαντική παράμετρο για την εξέλιξη των αυξήσεων αποτελούν και τα τελευταία λουκέτα που μπήκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες Ασπίς Πρόνοια και Γενική Ένωση, καθώς και στην εταιρεία Σκούρτης και EOS, που αποδέσμευσαν περίπου 1.000.000 αυτοκίνητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προμήθεια που πήραν οι εναπομείνασες εταιρείες δεν ξεπέρασε το 40% των ασφαλίστρων, οπότε τώρα πρέπει, μέσω των συνεχών ανατιμήσεων, οι ασφαλιστικές εταιρείες να αυξήσουν τα αποθεματικά τους. Ωστόσο, όπως τονίζεται από αρκετούς παράγοντες της αγοράς, το τελευταίο διάστημα για την εξοικονόμηση περισσότερων χρημάτων, οι εταιρείες έχουν μειώσει τις προμήθειες προς τους ασφαλιστικούς πράκτορες, έτσι ώστε τα ποσοστά των αυξήσεων να κρατηθούν σε όσο το δυνατό μικρότερα επίπεδα.

Μεγαλύτερες οι αυξήσεις στις «φθηνές» εταιρείες

Όπως είναι φυσικό, τα νέα δεδομένα που τίθενται σταδιακά στα κατώτατα όρια αποζημιώσεων δημιουργούν και νέα κριτήρια για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών. Επομένως, οι λεγόμενες "φθηνές" εταιρείες, που μέχρι πρότινος προσέφεραν αρκετά φθηνά προγράμματα ασφάλισης, εφαρμόζουν μεγαλύτερες αυξήσεις στο ύψος των ασφαλίστρων των αυτοκινήτων. Για να διαπιστώσουμε ποιο είναι τελικά το πραγματικό ποσοστό αυξήσεων που καταλήγει στους καταναλωτές, συγκρίνουμε στον παρακάτω πίνακα τις τιμές των ασφαλίστρων, όπως παρουσιάζονταν στο www.asfalistra.gr στις 5/1/2009, σε σύγκριση με τις τιμές που προκύπτουν από την έρευνά μας στις 11/2/2010. Ως βάση τόσο το 2009, αλλά και σήμερα, έχει ληφθεί ότι πρόκειται για αυτοκίνητο 11 φορολογήσιμων ίππων, ηλικίας 2 ετών και αξίας 18.000 ευρώ (με bonus-malus 2), που οδηγείται από άτομο 30 ετών, που δεν έχει δημιουργήσει κανένα ατύχημα. Τα παρακάτω ασφαλιστικά πακέτα είναι τα βασικά και δεν περιλαμβάνουν κάλυψη κλοπής. Επίσης, σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σας διευκρινίσουμε ότι οι παρακάτω τιμές αφορούν αποκλειστικά στις παραπάνω παραμέτρους, ενώ οι οποιεσδήποτε διαφορές που μπορεί να διαπιστώσετε μεταξύ του www.asfalistra.gr και ενός πρακτορείου ασφαλίσεων είναι αναμενόμενες, αφού όσο μεγαλύτερη δυναμική ασφαλισμένων διαθέτει κάποιο πρακτορείο, τόσο καλύτερες τιμές ασφαλίστρων μπορεί να πετύχει. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς παρακάτω, οι αυξήσεις που έχουν σημειωθεί μέσα σε ένα χρόνο, αγγίζουν το 20%, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η άνοδος των τιμών θα σταματήσει εδώ.

asfaleies

Στο γενικότερο πλαίσιο των ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων επιλέγουν την "ανασφάλιστη" οδό. Ειδικότερα, όπως υπολογίζεται, περισσότερα από 500.000 οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανασφάλιστα, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το νούμερο αυτό θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα, λόγω των υψηλών ποσών που θα καλεστούμε να καταβάλλουμε ως καταναλωτές. Επίσης, παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς τονίζουν, ότι τα έσοδα των εταιρειών μειώνονται το τελευταίο διάστημα όχι μόνο λόγω των ανασφάλιστων οχημάτων, αλλά και λόγω του ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες τους (με παράλληλη ακινητοποίηση του οχήματός τους), εξαιτίας των υψηλών τελών κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετές χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων ακυρώθηκαν, αν συνυπολογίσει κανείς ότι κατατέθηκαν περίπου 200.000 πινακίδες αυτοκινήτων. Φυσικά, αν η φορολογία των αυτοκινήτων συνεχίσει να είναι αντιλαϊκή, ο παραπάνω αριθμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: autotriti.gr

Περί Βουλής….

Γίνεται συνεδρίαση στην Βουλή μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μετρά για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλεία τους καλυτέρα.

Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε. Ψηφίζουν λοιπόν και το αποφασίζουν.

Προτείνει ο Σαμαράς να να στολιστεί η αίθουσα της Βουλής με ελληνικές σημαίες για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα. Ψηφίζουν και το αποδέχονται.

Προτείνει τέλος ο Καρατζαφέρης πριν από κάθε συνεδρίαση της Βουλής να παίζει ο εθνικός ύμνος. Ψηφίζουν και αυτό και το κατοχυρώνουν.

Όση ώρα ψηφίζουν τις αλλαγές, είναι μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή, που κάθεται στην πόρτα και κοιτάζει με απορία και απόγνωση τον Παπανδρέου.
Ο Γιώργος την βλέπει και αφού τελειώνει η ψηφοφορία, πηγαίνει προς το μέρος της και την ρωτά....

"Γιαγιούλα, γιατί όση ωρα ψηφίζαμε για τις αλλαγές στην Βουλή εσύ με κοιτούσες με απορία???"

Και με άνεση η γριουλα απαντά:

"Πριν διοριστώ με μέσο στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα μπ**ρδέλο. Όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, αλλάζαμε  τις  που***νες όχι τις μοκέτες!"

Ακρίβυνε η βενζίνη…

saving gas

Συζητάνε δύο φίλοι για την ακρίβεια, και για το πόσο έχει αυξηθεί το κόστος ζωής με τους έμμεσους και άμεσους φόρους.

Λέει ο πρώτος: αμ η βενζίνη; έχει πάει στα ύψη…Δεν πλησιάζεται πια..έχει γίνει είδος πολυτελείας….

“Μπααα”…λέει ο δεύτερος. “Εμένα δε με νοιάζει καθόλου…”

“Δε σε νοιάζει;” του  λέει ο άλλος…

“Ναι, δε με νοιάζει…Εγώ 20 ευρώ έβαζα πριν, 20 βάζω και τώρα”!!!!

Το τελευταίο λάθος του Μαντέλη

28/05/2010

του Τάσου Τέλλογλου

Ο μηχανισμός απονομής δικαιοσύνης δεν απονέμει δικαιοσύνη αλλά, σε όλο τον κόσμο, μία δικαιοσύνη. Η υπόθεση Siemens διαρκεί 3,5 χρόνια τώρα, από τον Δεκέμβριο του 2006 όταν ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου ξεκίνησε με λίγα αποκόμματα εφημερίδων μέχρι σήμερα που η δικογραφία της αριθμεί 150.000 σελίδες και εκατοντάδες τραπεζικούς λογαριασμούς από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ελβετία, την Αυστρία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό και τη Μ.Βρετανία. Φυσικά έγινε προσπάθεια να υπάρξει συγκάλυψη, όχι μόνο από την προηγούμενη πλειοψηφία, αλλά η υπόθεση, η αποδεικτική της δυναμική αποδείχθηκαν πιο ισχυρές.

Οι Γερμανοί έδωσαν τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία οικοδόμησε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου αλλά και ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκο Ζαγοριανός. Αυτοί οι δύο έφθασαν στο όνομα Τάσος Μαντέλης και άνοιξαν τον λογαριασμό Rocco. Βοήθησε ίσως και ο κ Μαντέλης που δεν έκανε προσπάθεια να εμποδίσει το άνοιγμα του λογαριασμού με προσφυγές (που δεν έκανε) στα ελβετικά δικαστήρια. Θεώρησε πιθανώς ότι το κόστος για μια νομική κάλυψη θα ήταν μεγαλύτερο από το όφελος. Θεωρώ βαθύτατη υποκρισία και φθηνό λαϊκισμό την διατύπωση έκπληξης για όσα είπε ο κ Τάσος Μαντέλης στη Βουλή. Ιδιαίτερα από τους πρώην συναδέλφους του που δηλώνουν έκπληκτοι από τον «κυνισμό» του.

Ο κ. Μαντέλης έκανε ένα τελευταίο λάθος στην υπόθεση αυτή - εκτός από ότι παραβίασε τον όρκο του να τηρεί το σύνταγμα και τους νόμους. Θεώρησε τους μηχανισμούς της ελληνικής πολιτείας, όχι του κράτους αλλά τους μηχανισμούς της δημόσιας ζωής μας, ανεπαρκείς στο να εντοπίσουν την ευθύνη του όποια και αν είναι.

Η υπόθεση Siemens ήταν κάτι καινούργιο για τον Τύπο, τη Δικαιοσύνη και τα Κόμματα. Για τον νομικό κόσμο και τους μηχανισμούς καταστολής. Πιθανόν οι πολλοί που τα «πήραν στο χέρι» να ξέφυγαν και να ξεφύγουν. Πιθανόν πολλοί από τους σημερινούς τιμητές να αποτελούν το υποκριτικότερο είδος των ενόχων, ιδιαίτερα εκείνοι που ηθικολογούν ανερυθρίαστα. Αλλά παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, στο τέλος της ημέρας μία δικαιοσύνη θα αποδοθεί για την υπόθεση Siemens. Για όσους δεν το εχετε αντιληφθεί, αποδίδεται ήδη. Οι συνέπειές της θα είναι βαθιές σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση από την 3η Ελληνική Δημοκρατία στην επόμενη εποχή της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας

πηγή: protagon.gr

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ BLOGERS


Σήμερα έγινε μια ανάρτηση στο τρωκτικό από αναγνώστη (http://troktiko.blogspot.com/2010/05/medialyse.html ) Η ανάρτηση αφορά κακή αντιγραφή δικαστικής αντιδικίας δυο εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας στις Σέρρες . θέμα λίγο άσχετο και αδιάφορο για τον πολύ κόσμο σε σχέση με αυτά που γίνονται κάθε μέρα … με εξαίρεση ίσως την τοπική κοινωνία των νεφροπαθών στις Σέρρες όπου και απευθυνόταν.
Με αφορμή το γεγονός ήθελα να πω εξής …

Πιστεύω ακράδαντα στην ελευθερία του λόγου και στο αναμφισβήτητο διακαίομαι του κάθε ένα να λέει ότι θέλει ακόμα κι αν αυτά που γράφονται είναι ανυπόστατα, δεν έχουν κανένα νόημα ή είναι βλακείες, γι’ αυτό εξάλλου γράφω και σε αυτό το Blog (θέλω να πιστεύω όχι για το τελευταίο). Μέσα από την ανωνυμία των blog όμως ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να προσλαμβάνει ένα δημοσιογράφο, που υποτίθεται ότι γράφει καλά και να φτυαρίζει λάσπη … πιστεύοντας ο δυστυχής δυνητικός συγγραφέας ότι παραμένει ανώνυμος ως αναγνώστης και σχολιαστής … αμ δε … όσοι ασχολούνται με τα blog και διαβάζουν προσεκτικά μπορούν να καταλάβουν ποιος είναι ποιος… ποιος είναι αμερόληπτος και ποιος όχι, ποιος γράφει για να συκοφαντήσει και ποιος γράφει απλά γιατί θέλει να εκφραστεί.
Μετά από την ανάρτηση στο τρωκτικό του εν λόγο δημοσιεύματος έγιναν και αναδημοσιεύματα από τοπικά Blog των Σερρών όπως είναι φυσικό. Ανάμεσα σε αυτά ήταν κι ένα από ένα έμπειρο και διαβαστερό bloger όπως αποκαλύπτεται …

Το serresites.blogspot.com γράφει λίγο μετά την ανάρτηση από το τροκτικό:
« Μη μου πείτε ότι δεν καταλαβαίνετε ποιος είναι ο ...ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που στέλνει τόσο εμπεριστατωμένη επιστολή στο TROKTIKO. Για σκεφτείτε λίγο. Δεν σας θυμίζει κάτι έντονα το γράψιμο. Για διαβάστε λίγο.....

(Στη συνέχεια κάνει αναδημοσίευση της καταγγελίας του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ … με κίτρινο χρώμα… μου άρεσε πολύ αυτό)

Και καταλήγει…Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει. Που θα μου πάει θα το βρω. Πάντως για κουίζ δεν κάνει γιατί σύντομα θα το δείτε και σε site, θα το δείτε και σε τοπική εφημερίδα. Τα σέβη μου στον ...ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.
Μπράβο ρε συ ωραία τακτική αλλά σε πήραμε πρέφα.
Διαβάστε το έχει ενδιαφέρον: http://serresites.blogspot.com/

Τελικά φίλοι μου δεν υπάρχει ανωνυμία…. Ο καθένας μας είναι αυτά που γράφει… ακόμα κι αν δεν ξέρεις (που για τους συκοφάντες πάντα ξέρεις) εάν είναι ο Νίκος ο Γιώργος ή ο Παναγιώτης.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κωδικός "ρουφιάνος"...

Μου έλεγαν ότι στη Γερμανία ουδείς τολμά να κλέψει την εφορία ή να παραβιάσει τα όρια ταχύτητας στους δρόμους, επειδή κινδυνεύει να τον καταδώσει ο γείτονάς του ή ο... συνεπιβάτης του! Τώρα μπορούμε να πούμε ότι θα γίνουμε, επιτέλους, Γερμανία!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Χωρίς στόχο δεν υπάρχει κίνηση

Τα δημοσιονομικά ανοίγματα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης –πρωτίστως του ευρωπαϊκού Νότου- μόνο ως ένα βαθμό ευθύνονται για την κρίση του Χρέους και για την υποτίμηση του ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η οικονομική κρίση

Μια οπτικοποίηση της πιστωτικής κρίσης που εξηγεί παραστατικά τη δομική λειτουργία του συγκαιρινού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Δείτε το βίντεο

Ένας στους δύο Έλληνες συμφωνεί με την απαγόρευση του καπνίσματος

Σχεδόν ένας στους δύο (52,76%) Έλληνες συμφωνεί με το νόμο για την απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους, ενώ ποσοστό 73,82%, δεν είναι ικανοποιημένο από την εφαρμογή του, γεγονός που εγείρει το ερώτημα «κατά πόσο αυτοί που συμφωνούν το εφαρμόζουν;».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ

Να μη γίνουμε Κίνα….

Με αυξήσεις μισθών των υπαλλήλων γίνεται προσπάθεια να σταματήσουν οι αυτοκτονίες στη μονάδα παραγωγής Foxconn, στη νότια Κίνα.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία «Hon Hai» μελετά τη δυνατότητα αύξησης των αποδοχών των υπαλλήλων της στην εταιρεία «Foxconn» στην Κίνα, κατά περίπου 20%, μετά τις αυτοκτονίες εργαζομένων σε παραγωγικές μονάδες.Τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι στην Foxconn, που κατασκευάζει το iPhone της Apple, έχουν αυτοκτονήσει από την αρχή του χρόνου, ενώ χθες έγινε και μία απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα» .

Η είδηση αυτή θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση, τους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι νομίζουν ότι με μειώσεις μισθών θα αυξηθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα…. Προς θεού, δε συγκρίνω ούτε τους μισθούς ούτε τις συνθήκες εργασίας της Ελλάδας με την Κίνα…Τουλάχιστον όχι ακόμα… Όμως τα μέτρα για τα εργασιακά που προωθούνται μέσα από το μνημόνιο της Ελλάδας με την τρόικα, σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών και την αύξηση της ανεργίας έχουν ήδη προκαλέσει οικονομική  δυσχέρεια σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας… Και όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί από ειδικούς, η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία του ανθρώπου, η οποία επιδεινώνεται και από τις αφόρητες πιέσεις των τραπεζών για εξόφληση οφειλών.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι με τις μειώσεις μισθών (οι οποίοι είναι από τους χαμηλότερους στην ευρωζώνη )ουσιαστικά δε λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους υπουργούς και τους επιχειρηματικούς φορείς. Ήδη έχουμε ακούσει και διαβάσει το τελευταίο διάστημα για αρκετές αυτοκτονίες είτε επιχειρηματιών, είτε εργαζομένων. Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε Κίνα στο θέμα αυτό, γιατί τα επόμενα χρόνια εκ των πραγμάτων θα είναι δύσκολα για όλους!!!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Οι δώδεκα άθλοι της Ελλάδος

H Ελλάδα χρειάζεται ένα σύγχρονο σχέδιο που θα χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα που είχε ο μυθικός Ηρακλής, το οποίο θα αποκαλύπτει τις αδυναμίες της χώρας και θα τις μετατρέπει σε δυνατότητες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αγοράκι 2 ετών καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα

image Πόση βλακεία, αναισθησία, ηλιθιότητα, και ότι άλλο δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σκεφτώ από τα νεύρα μου, κυκλοφορεί σε αυτό τον κόσμο; Μόλις είδα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube από τον “Όμορφο Κόσμο Το Πρωί” που τελικά δεν είναι και τόσο όμορφος…. Το βίντεο αυτό δείχνει ένα αγοράκι από την Ινδονησία μόλις 2 ετών, να καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα!!! Και μάλιστα το τσιγάρο του το έμαθε ο ίδιος του ο πατέρας όταν ήταν 18 μηνών, ο οποίος καμαρώνει για το κατόρθωμά του, και αρνείται να του το κόψει, γιατί λέει ο γιος του περνάει καλά!!!

Ψάχνοντας λίγο σε ξένα δίκτυα, ανακάλυψα κι άλλα… Το παιδί αυτό λέει στο βίντεο ότι “όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κλέφτης, και όλα του τα λεφτά να τα ξοδέψει σε πόρνες”!!! και το πιο αγαπημένο του πράγμα στον κόσμο είναι το  αιδοίο (αλλιώς θα έπρεπε να το μεταφράσω στα σύγχρονα ελληνικά, αλλά δεν κάνει)…

Η μητέρα του λέει ότι το παιδί είναι εξαρτημένο πλέον από το τσιγάρο, κι αν δεν του δώσουν όταν ζητήσει, νευριάζει, σκληρίζει, και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο!!! Και όταν δεν του δίνουν εμφανίζει συμπτώματα στέρησης, δηλαδή λέει ότι ζαλίζεται και ανακατεύεται…Επίσης , δεν καπνίζει τίποτε άλλο εκτός από την αγαπημένη του μάρκα!!!!

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων της χώρας δήλωσε ότι στο παιδί θα πρέπει να παρασχεθεί άμεση ιατρική και ψυχολογική βοήθεια, ενώ η προϊστάμενη του αρμόδιου υπουργείου για την προστασία  παιδιών  είπε : “Θα δώσουμε μια προειδοποίηση στους γονείς, και θα συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές  για να προλάβουμε παρόμοιες συμπεριφορές στο κοντινό περιβάλλον του παιδιού, ενώ μια άλλη ομάδα θα υποστηρίξει ψυχολογικά το παιδί, και θα παρακολουθεί από κοντά την ψοχοσωματική του εξέλιξη”

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι γονείς, και όχι μόνο στην Ινδονησία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα. Το βασικό είναι όμως να υπάρχουν και υπηρεσίες, οι οποίες να προλαμβάνουν τέτοιου είδους φαινόμενα, ή να αντιδρούν άμεσα κι αποτελεσματικά όταν τα εντοπίζουν..Φαινόμενα σαν αυτό ασφαλώς και συνιστούν ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!!! Και αν οι γονείς (αν και δυσκολεύομαι πάρα πολύ να τους πω έτσι) δε συμμορφώνονται άμεσα, θα πρέπει το παιδί να πηγαίνει σε πιο ασφαλές περιβάλλον…  Είναι το ίδιο για μένα να δίνεις στο παιδί σου τσιγάρο, με το να του δίνεις ναρκωτικά, ή να το υποβάλεις σε επικίνδυνες ακτινοβολίες, ή οτιδήποτε άλλο που προκαλεί άμεσο κίνδυνο στην υγεία του… Στο κάτω κάτω, αν κάποιος αποδεδειγμένα δεν είναι άξιος να προστατέψει τα παιδιά που έχει φέρει στον κόσμο, υπάρχουν άλλοι που μπορούν και θέλουν να το κάνουν, απλά δεν τους το αξίωσε ποτέ ο θεός….

Υ.Γ.: Το αρχικό βίντεο έχει κατέβει από το youtube επειδή θεωρήθηκε από τους υπεύθυνους προσβλητικό… Μάλλον οι υπεύθυνοι της εκπομπής “Όμορφος Κόσμο Το Πρωί” δεν είχαν την ίδια άποψη, ούτε και οι υπεύθυνοι των blogs που το αναπαράγουν από την εκπομπή αυτή…

πηγή: The Jakarta Globe , mybroadband.co.za

Πρώτη θέση στην ευρωζώνη η Ελλάδα σε αυξήσεις τιμών

Η Ελλάδα κατείχε και τον Απρίλιο την πρώτη θέση, στην ευρωζώνη, σε αυξήσεις τιμών, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Αυτό έρχεται να δείξει για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα την κάκιστη νοοτροπία των Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να αναλάβουν το μέρος της κρίσης, και αν θέλετε και της ευθύνης, που τους αναλογεί. Έτσι, προκειμένου να μη μειώσουν τα δικά τους κέρδη, προχωρούν σε αυξήσεις των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.Και αυτό αφού προηγουμένως, με πρόσχημα την κρίση, έχουν προχωρήσει είτε σε περικοπές μισθών είτε σε απολύσεις του προσωπικού τους. Οι αυξήσεις αυτές στα προϊόντα, σε συνδυασμό και με την αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας στα καύσιμα, εκτινάσσουν τον πληθωρισμό στα ύψη.

Η στάση όμως αυτή των επιχειρηματιών  θα τους γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς ο μισθωτός και ο συνταξιούχος δε θα μπορέσει να καταναλώσει τα προϊόντα τους και να κάνει χρήση των υπηρεσιών τους με αυτές τις τιμές. Αν δεν προχωρήσουν άμεσα στη μείωση των τιμών τους, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προβεί σε αγορές, το επόμενο στάδιο γι’ αυτούς θα είναι το λουκέτο!! Και το λυπηρό είναι ότι πολύ δυστυχώς διαλέγουν το τελευταίο, αρνούμενοι να προσαρμοστούν στις μειώσεις του εισοδήματος των εργαζομένων, που αποτελούν γι’ αυτούς το καταναλωτικό κοινό.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του mega για τις αυξήσεις τιμών και τα περιθώρια κέρδους σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες…

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παχυλή "χορηγία" SIEMENS στο πρώην υπουργό Τ.Μαντέλη

«Τα 200.000 μάρκα που βρέθηκαν στο λογαριασμό με το κωδικό όνομα Α. Ρόκος αποτελούσαν χορηγία της εταιρείας SIMENS» παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης αφήνοντας «άφωνα» τα μέλη της εξεταστικής Επιτροπής.

Παχυλή  χορηγία  SIEMENSΟ κ. Μαντέλης δεν έδωσε εξηγήσεις ποιον και τι ακριβώς αφορούσε η «χορηγία» αλλά συμπλήρωσε: «Αν θέλετε την αλήθεια να ψάξετε να βρείτε τους δυο δημοσιογράφους που στις 16/8/2002 ανέφεραν μια ανώνυμη πληροφορία για μίζες 10εκατομμυρίων μάρκων που θέλησαν κάποιοι να ξεπλύνουν στην πλάτη μου».

Άκρως αποκαλυπτική ήταν κατάθεση του Γιώργου Τσουγκράνη, κουμπάρου του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη ο οποίος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω τον τραπεζικό λογαριασμό με τον περιβόητο κωδικό «Ρόκος». Ο κ. Τσουγκράνης καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της SIΕMENS παραδέχθηκε ότι ο λογαριασμός ανήκει σε εκείνον και πως πράγματι μέσω αυτού του λογαριασμού διακινηθήκαν το 1998, 200.000 γερμανικά μάρκα προερχόμενα από τη SIΕMENS.

Ο κουμπάρος του πρώην υπουργού εξήγησε ότι ο κ. Μαντέλης του ζήτησε ως εξυπηρέτηση να παραχωρήσει το λογαριασμό του ώστε κάποιοι πολιτικοί του φίλοι από το εξωτερικό να του βάλλουν χρήματα ενώ τόνισε ότι ο κ. Μαντέλης τον ενέπλεξε σε μια υπόθεση που ίδιος δεν γνώριζε.

Ο μάρτυρας μάλιστα τόνισε ότι και ο ίδιος είχε βάλει στον ίδιο λογαριασμό ένα χρηματικό πόσο για τα δίδακτρα του γιου του κ. Μαντέλη ο οποίος σπούδαζε εκείνη την εποχή στην Αμερική.

 

Κρυφή "χαρά" στη Ρηγίλλης

Ως «βόμβες που σκάνε στην αυλή του ΠΑΣΟΚ» αντιμετωπίζει η Ρηγίλλης την εξέλιξη στην εξεταστική για τη Siemens, θεωρώντας ότι ύστερα και από τις παλαιότερες δηλώσεις Τσουκάτου, η τροπή στο συγκεκριμένο σκάνδαλο επιβαρύνει πλέον και την κυβερνητική παράταξη.

πηγή: ethnos.gr

Breakfast at Tiffany's, από τη Θεατρική Ομάδα: Ιυττός

Από Πέμπτη, 27 Μάιος 2010
Σε Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 
Κάθε μέρα 22:00

Η Θεατρική Ομάδα «Ιυττός» παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε «Breakfast at Tiffany’s». Με φόντο τη Νέα Υόρκη, τρεις μουσικοί και έξι ηθοποιοί ζωντανεύουν μια ιστορία αγάπης.


Η Χόλλυ, ένα call-girl με ανεξιχνίαστο παρελθόν, ψάχνει την ευτυχία στα διαμάντια του λατρεμένου της κοσμηματοπωλείου «Τiffany’s» και ο Πολ, ένας νεαρός άνεργος συγγραφέας που ζει ως ζιγκολό, στην έμπνευση που δύσκολα έρχεται. Θα συναντηθούν και θα ερωτευτούν. Είναι η αγάπη αρκετή να μείνουν δυο άνθρωποι για πάντα μαζί; Υπάρχει μια αγάπη που κρατάει για πάντα;
Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Μπάμπης Κουτουλάκης
Χορογραφία: Γιώργος Μιχελάκης
Φωτισμοί: Αντώνης Αλεξάκης
Παίζουν: Ελένη Αρναουτάκη, Μιχάλης Γενετζάκης, Άρης Delia, Δάφνη Di Gregorio, Χρυσούλα Καλομοιράκη, Πέτρος Φαρσαράκης.
Τραγούδι: Χριστίνα Insuratselu
Ηλεκτρική κιθάρα: Αλέκος Insuratselu
Κιθάρα - ντραμς: Μαρία Καλαθάκη
Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Από 27 έως και 31 Μαΐου στον πολυχώρο «Ξαστεριά», Ραδαμάνθυος 5 (έναντι του Άγιου Μηνά), Ηράκλειο. Ώρα έναρξης 22:00.        Γενική είσοδος: 7 ευρώ
  • Από 4 έως και 6 Ιουνίου στον πολυχώρο “Τεχνόπολις” (στο χώρο του cafe), Λ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα, Ηράκλειο. Ώρα έναρξης 22:00.

Προκριματικά Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών

Τα Προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης 2010 Ανδρών θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 28 μέχρι και την Κυριακή 30 Μαϊου 2010 στο Νέο κλειστό στα Δύο Αοράκια. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι Δήμοι Ηρακλείου και Νέας Αλικαρνασσού, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Π.Ε.Κ, και την ΕΟΠΕ  στα πλαίσια της διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων  Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών,  διοργανώνουν τουρνουά Μίνι Βόλεϊ (3Χ3), το οποίο θα διεξαχθεί: Σάββατο 29 Μαΐου (αγόρια) και Κυριακή 30 Μαΐου  (κορίτσια) στο Νέο Κλ. Αλικαρνασσού ( Δύο Αοράκια). 

Επίσης την Κυριακή 30 Μαϊου στο Κλειστό Γυμναστήριο θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα "Ταλέντο και Φυσική Κατάσταση σε Ατομικά και Ομαδικά Αθλήματα".

Volley_final

Πιέζει ο Λοβέρδος για φτηνά φάρμακα

«Σας ζητάμε να μειώσετε τα κέρδη σας. Δεν θεωρούμε κακή την επιχειρηματικότητα, αντιθέτως. Όμως υπάρχει κι ένα όριο. Θα μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Για την αύξησή της δεν υπάρχουν χρήματα. Το σύστημα, αν συνεχίσει έτσι, οδηγείται σε ξέρα»

Αυτά και άλλα πολλά είπε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στους φαρμακοβιομήχανους . Παρακολουθείστε το βίντεο, για να δείτε με πόσο πάθος ( και θεατρινισμό θα πρόσθετα) μιλάει για την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσει πόρους πάνω από 1 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους από τη δαπάνη των φαρμάκων, ώστε να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πολύ σωστή βέβαια η άποψη ότι την περίοδο αυτή, που η κρίση έχει αγγίξει όλους, και κυρίως τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες, δεν μπορεί να μένουν απέξω οι φαρμακοβιομήχανοι. Όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει με παραινέσεις και παρακάλια. Και πολύ σωστά η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση 20% της τιμής 6.500 φαρμάκων. Πρέπει με την ίδια αποφασιστικότητα να προχωρήσει και στα ιατρικά υλικά, τα οποία αποτελούν την άλλη μεγάλη πληγή του συστήματος υγείας, και κατά συνέπεια και του ασφαλιστικού συστήματος.

Τέλος, την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει, και την ίδια πίεση που ασκεί για μείωση των κερδών των φαρμακοβιομήχανων, πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση και προς τη μεριά των τραπεζών. Γιατί δε βλέπουμε κάτι αντίστοιχο εκεί; Οι τράπεζες δεν έχουν μεγάλη κερδοφορία; Με το ίδιο πάθος λοιπόν, θα πρέπει να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών, με μείωση των επιτοκίων σε δάνεια στεγαστικά (υπάρχοντα και νέα) και επιχειρηματικά , ώστε να μπορέσει να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία, και να κινηθούμε ( σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα φυσικά και σε βάθος χρόνου) σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η συμπεριφορά των οδηγών θεωρείται η κυριότερη αιτία θνησιμότητας: υψηλές ταχύτητες, κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών, κούραση, οδήγηση χωρίς ζώνη ασφάλειας ή χωρίς κράνος προστασίας, κ.λπ. Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι μείζον για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά όλους τους πολίτες, καθώς υπολογίζεται ότι συμβαίνουν ετησίως 1,3 εκατομμύρια τροχαία ατυχήματα που προκαλούν 43.000 θανάτους και 1,7 εκατομμύρια τραυματισμούς στην Ευρώπη.

Δυστυχώς στην Ελλάδα το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ υψηλό και είναι απαραίτητη η συνεχής δράση για την αντιμετώπισή τους. Μόνο το 2009 συνέβησαν 1.314 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, 1.389 που προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς και 12.072 με ελαφρά τραύματα.

 

  • ΑΛΚΟΟΛ. Σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο 10.000 συνάνθρωποι μας οδηγούνται στον θάνατο εξαιτίας της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ.
  • ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Κάθε χρόνο 7.000 ζωές Ευρωπαίων πολιτών θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν όλοι χρησιμοποιούσαν Ζώνη Ασφαλείας και φορούσαν κράνη.
  • ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Η υπερβολική ταχύτητα οφείλεται για το 1.3 των θανατηφόρων ατυχημάτων στους δρόμος της Ευρώπης.
  • Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

    1. Η ασφαλής οδήγηση είναι και φιλική προς το περιβάλλον

    2. Η συνομιλία μέσω κινητού με χρήση συσκευής ανοικτής ακρόασης ή Bluetooth επιτρέπεται. Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε ότι μπορεί να προκαλέσει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού

    3. Αποφεύγουμε τις σοβαρές συζητήσεις κατά την οδήγηση. Αν είναι αναγκαίο να μιλήσουμε στο κινητό για ένα θέμα που απαιτεί προσοχή, επιβάλλεται να σταματήσουμε σε ασφαλές σημείο στάθμευσης για να πραγματοποιήσουμε την κλήση

    4. Η πληκτρολόγηση ή η ανάγνωση σύντομου μηνύματος κατά την οδήγηση πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος

    5. Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Εάν πρόκειται να πιούμε, επιλέγουμε τον Οδηγό της Παρέας που δεν πίνει για να οδηγήσει τους φίλους με ασφάλεια στο σπίτι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ταξί ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    6. Ακόμη και μικρή ποσότητα αλκοόλ μειώνει την ικανότητα του οδηγού να αντιδράσει σωστά σε πιθανό εμπόδιο ή κίνδυνο. Ο κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά σε περίπτωση ταυτόχρονης λήψης φαρμάκων

    7. Πριν από το ταξίδι φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί καλά, ενώ κατά την διάρκειά του κάνουμε κάθε δύο με τρεις ώρες στάσεις για ξεμούδιασμα και ξεκούραση

    8. Η λήψη φαρμάκων πρέπει να αποφεύγεται γενικότερα κατά την οδήγηση. Αν υπάρχει απαγόρευση οδήγησης και στις σχετικές οδηγίες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την παραβούμε

    9. Πέρα από τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστήρα, τρίγωνο & πρώτες βοήθειες) καλό είναι να έχουμε μαζί μας αντανακλαστικό γιλέκο και μια κουβέρτα ή ζεστά ρούχα για περίπτωση ανάγκης, όπως και να ενημερωνόμαστε για τον καιρό πριν την αναχώρηση

    10. Μόνο η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων ασφαλείας είναι σε θέση να μας εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης για την αποφυγή ενός ατυχήματος

    Πηγή

    Τρίτη 25 Μαΐου 2010

    Λαζόπουλος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου 25 5 2010

    Γονείς εξέδιδαν την ανήλικη κόρη τους

    click to zoom Οι ίδιοι της οι γονείς εξέδιδαν μία 15χρονη από τη Βουλγαρία στο Ηράκλειο της Κρήτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Ειδικότερα, η 15χρονη, η οποία εξεταζόμενη ανέφερε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο 26χρονος εξάδελφός της, ο οποίος έπεισε τους γονείς της να έρθουν στην Ελλάδα, προ διμήνου, προκειμένου να εργασθούν.

    Στην συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την επιτακτική ανάγκη της οικογένειας να βρουν χρήματα προκειμένου να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες, την έπεισε να συνευρίσκεται ερωτικά με τον συλληφθέντα 59χρονο ημεδαπό, έναντι χρηματικού ποσού 30 εώς 50 ευρώ, για κάθε ερωτική συνεύρεση, ενώ ο 26χρονος δράστης, λάμβανε άγνωστο χρηματικό ποσό.

    Όπως προέκυψε, η ανήλικη συνευρέθηκε συνολικά δέκα φορές στο σπίτι του ημεδαπού, ο οποίος εκτός από τα χρήματα της προσέφερε και διάφορα άλλα ανταλλάγματα όπως κινητό τηλέφωνο, ρολόι κ.λ.π.

    Οι γονείς της 15χρονης  συναινούσαν στις ερωτικές συνευρέσεις της, καθότι γνώριζαν ότι διέμενε στο σπίτι του ημεδαπού και ότι της κατέβαλλε χρηματικά ποσά.

    Η ανήλικη οδηγήθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται η 45χρονη μητέρα της 15χρονης, ο 59χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ο 46χρονος πατέρας της και ο 26χρονος εξάδελφός της, κατηγορούμενοι για σωματεμπορία, μαστροπεία, αποπλάνηση παιδιών.

    Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

    πηγή : ethnos.gr

    Ντέιβιντ Χάρβεϊ : Η Ελλάδα κήρυξε στάση πληρωμών στους πολίτες

    Η περίπτωση της Ελλάδας

    Για την Ελλάδα, συγκεκριμένα, έχετε να προτείνετε λύσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της;

    Κατ’ αρχάς πρέπει να αλλάξουμε τη γλώσσα με την οποία μιλάμε για το τι συμβαίνει. Η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει το χρέος της - δεν αμφισβητείται αυτό. Το πιο ενδιαφέρον είναι ποιους αδυνατεί να πληρώσει. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλογές: είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει αυτά που υποχρεούται στους ίδιους τους πολίτες της, μειώνοντας τις συντάξεις και τους μισθούς, είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα σταματούσε να πληρώνει τον ίδιο της τον πληθυσμό. Όλοι υποστηρίζουν ότι η παύση πληρωμών είναι αδύνατη. Αυτό που στην πραγματικότητα εννοούν είναι ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τις τράπεζες, αλλά μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τους πολίτες. Με αυτούς τους όρους πρέπει να μιλάμε, γιατί διαφορετικά δεν κατανοούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

    Πολλές χώρες χρεοκόπησαν στο παρελθόν, όμως επανήλθαν. Είναι όπως όταν έχεις ένα χαλασμένο δόντι. Είτε το βγάζεις απότομα και σου προκαλεί πόνο για λίγο ή ζεις με αυτό και πονάς για είκοσι χρόνια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως η κυβέρνηση προτείνει να πονέσει το λαό για είκοσι χρόνια, αντί να «βγάλει το δόντι» λέγοντας: «ας κηρύξουμε παύση πληρωμών, ας ξεφορτωθούμε το χρέος και ας ξαναρχίσουμε».

    Πάντως δεν υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό παράδειγμα στην Ευρωζώνη.

    Πράγματι, θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης, όμως πάντα υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, όπως με τη Ρωσία το 1998. Και σε αυτή την περίπτωση, επιστρέφουμε στο κόστος των πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνονται εντός της ΕΕ. Προσωπικά δεν είμαι τόσο υπέρ της παύσης πληρωμών. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει είναι ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους και αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και ίσως η Ιρλανδία (οι λεγόμενες PIGS), οι οποίες θα έπρεπε συλλογικά να πουν: «ας κηρύξουμε μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους, ας αναδιαπραγματευτούμε το όλο πακέτο, κι έτσι θα μοιραστούμε τον πόνο».

    Η κρίση ως ευκαιρία;

    Νομίζετε πως η κρίση αποτελεί ευκαιρία για την Αριστερά, στην Ελλάδα και αλλού;

    Οι κρίσεις πάντοτε παρουσιάζουν ευκαιρίες για όλους. Ο υπεύθυνος του επιτελείου του Ομπάμα δήλωσε πως «αυτή η κρίση είναι πολύ μεγάλη για να την αφήσουμε να πάει χαμένη». Προφανώς, εκείνοι την είδαν ως ευκαιρία και το ίδιο ισχύει για την Αριστερά. Το θέμα όμως τώρα είναι η αντίδραση των πολιτών σε αυτή την κρίση. Έχουν περάσει τριάντα χρόνια προπαγάνδας για τις αρετές της νεοφιλελεύθερης ηθικής, η οποία προτάσσει την προσωπική ευθύνη, το να φροντίζεις τον εαυτό σου, να μην βασίζεσαι στο κράτος. Η τάση, λοιπόν, είναι όλοι να κατηγορούν τον εαυτό τους γι’ αυτά που συμβαίνουν. Και είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τον κόσμο πως το πρόβλημα είναι συστημικό και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι από εκείνους που έχασαν τα σπίτια τους έριχναν την ευθύνη στον εαυτό τους και όχι στο σύστημα που δημιούργησε τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου. Το κλίμα δεν είναι καλό για πολιτικό ακτιβισμό.

    Αυτό σχετίζεται και με κάτι άλλο: Σε κάθε κρίση, η συνήθης αντίδραση είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να περιμένουμε να περάσει. Η κρίση εκτυλίσσεται εδώ και δύο χρόνια, αλλά πολλοί απλώς ελπίζουν ότι θα την ξεπεράσουμε. Και φυσικά, ο κυρίαρχος πολιτικός λόγος υποστηρίζει ότι βρισκόμαστε προς την έξοδο από την κρίση. «Το χρηματιστήριο ανάρρωσε, το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιείται, το χρήμα άρχισε να κινείται, υπάρχει μια μικρή αναζωογόνηση της παραγωγής, η Κίνα ανθίζει – γι’ αυτό όλα είναι εντάξει». Από την άλλη, όμως, βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εντάξει, όπως στην Ελλάδα. Επομένως, θα χρειαστούμε λίγο ακόμα χρόνο μέχρι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει πως η κρίση είναι συστημική και απαιτεί γενναίες κινήσεις για να ξεπεραστεί. Η Αριστερά πρέπει να συνειδητοποιήσει ξεκάθαρα τη φύση της κρίσης και να αναπτύξει συνεκτικές στρατηγικές για να βγούμε από αυτή. Και, αυτή τη στιγμή, η Αριστερά είναι αδύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, και οι ίδιοι οι πολίτες πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν και ότι δεν θα χρειαστεί να βιώσουν μερικές από τις μεγάλες μεταμορφώσεις που πέρασαν στις δεκαετίες του ’30 και του ’70.

    Ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του τετραημέρου Μαρξισμός 2010, που οργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ), στις 13-16 Μαϊου, στην ΑΣΟΕΕ.

     

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη, στο tvxs.gr

    Απεργία υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στις 26-5-2010

    “Σας ενημερώνουμε ότι  η ΟΣΥΝΑΕ σε συνεργασία με τους α/θμιους Συλλόγους όλης της Ελλάδος, κηρύσσει απεργία την Τετάρτη 26 Μαίου 2010.
    Το Δ. Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στη Ν.Α Ηρακλείου να συμμετέχουν στην απεργία η οποία αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αιτήματα μας σε σχέση  με τη  νέα διοικητική μεταρρύθμιση  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
    Για να μην περάσει το συζητούμενο αυτές τις μέρες νομοσχέδιο για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με τις
           ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
           ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
           ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ
    Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ και πορεία που θα ξεκινήσει από την Νομαρχία  Ηρακλείου (πλατεία Ελευθερίας)   με κατάληξη την Περιφέρεια Κρήτης.
    Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο θα συμμετέχουν συνάδελφοι  απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης.
    Η απεργία θα γίνει σ’ όλη την Ελλάδα με κεντρικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.
    Η καθολική συμμετοχή όλων θα δώσει ώθηση στον αγώνα μας παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των θέσεων μας που αφορούν την αβεβαιότητα του εργασιακού μας μέλλοντος.”
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                                ΒΛΑΣΙΑΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΑΡΚΑΣ: Στα επικίνδυνα νερά (του ΔΝΤ)

    Η παρακάτω σελίδα από τα “Επικίνδυνα Νερά” του Αρκά, θα μπορούσε κάλλιστα ν’ αναφέρεται στην κατάσταση της Ελλάδας, με τους παρακάτω παραλληλισμούς:

    Χταπόδι = Ελλάδα                                                                      Μικρό ψάρι = ΕυρωπαικήΈνωση                                          Καρχαρίας = Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

    image

    Τα χρυσοπληρωμένα φίλτρα και τα απόκρυφα (ΦΕΚ) των πιράχνας της Σιών

    • Δέκα ολόκληρα χρόνια κανείς δεν ήξερε. Κανείς δεν άκουγε και κανείς δεν έβλεπε. Και τώρα, τελείως ξαφνικά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, η δικαιοσύνη, ο τύπος, όλοι αυτοί μαζί, ανακάλυψαν ότι, το κατ' επίφαση σύστημα υγείας μας, πληρώνει τα φίλτρα αιμοκάθαρσης 8 φορές περισσότερο από την Κύπρο, τους βηματοδότες 3 και 4 φορές περισσότερο από την κραταιά Γερμανία και τα ορθοπεδικά υλικά 5 φορές περισσότερο από την Αγγλία

    Θρηνωδεί λοιπόν το ΒΗΜΑ στην Κυριακάτικη Έκδοση του. Όχι όμως για τους έλληνες, που θα χρειαστεί να υποφέρουν για τα επόμενα πολλά χρόνια για να πληρώσουν το κόστος της απίστευτης και ασυγκράτητης διαφθοράς, που μόλυνε και το τελευταίο κύτταρο αυτής της ανέμελης και αδιάφορης κοινωνίας. Όχι, δεν θρηνωδεί γι' αυτούς. Για το δράμα του κ. Παπαδόπουλου και του κ. Κακλαμάνη νοιάζεται περισσότερο.
    "Φεύγω πριν με φάνε τα πιράνχας" κραύγαζε ο πρώτος εγκαταλείποντας το Υπουργείο Υγείας μετά από σκληρές μάχες γεμάτες ηρωισμούς και αυτοθυσία. "Φοβάμαι μη με φάνε και μένα" έλεγε στις εξομολογήσεις του ο "ανθρώπινος" Κακλαμάνης. Απογοητευμένοι και οι δύο για την διάψευση των ονείρων τους. Και νικημένοι από κάποιες σκοτεινές, αόρατες και πανίσχυρες δυνάμεις.
    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ποια είναι τα πιράνχας; Ποιες είναι αυτές οι ανίκητες δυνάμεις που το κράτος, με όλη την ισχύ, με όλη την δύναμη, με όλα τα απεριόριστα μέσα που διαθέτει δεν μπορεί χρόνια τώρα να εντοπίσει και να εξουδετερώσει; Μήπως τελικά αυτοί οι διαβόητοι δαίμονες δεν υπάρχουν; Και όλος ο μηχανισμός του φαύλου κατεστημένου επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, μια θρασύτατη απόπειρα αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης; 3
    Μήπως; Έψαξαν πολύ και εξαντλητικά οι εισαγγελείς και οι ελεγκτές του δημοσίου. Έψαξαν και ανακάλυψαν όλες αυτές τις φρικώδεις τιμές και τις τρομακτικές αποκλίσεις, που ρούφηξαν για τόσα χρόνια τον δημόσιο πλούτο και μας κατάντησαν αναξιοπρεπείς και αξιοθρήνητους επαίτες στις ευρωπαϊκές αυλές. Έψαξαν πολύ και παντού αλλά δεν έτυχε να περάσουν και τις πόρτες του Εθνικού Τυπογραφείου.
    Όχι επειδή αμέλησαν. Μάλλον επειδή απέφυγαν. Γιατί εκεί θα έβρισκαν τις απαντήσεις. Εκεί θα διαπίστωναν ότι τα πιράνχας δεν ευδοκιμούν στους σκοτεινούς διαδρόμους των νοσοκομείων αλλά στο περιστύλιο της Βουλής και στα ευρύχωρα και πολυτελή υπουργικά γραφεία. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
    Στα νεφρολογικά υλικά, λέει το ΒΗΜΑ, γίνονται φοβερά και τρομερά και ανήκουστα πράγματα που πρώτη φορά τα ακούμε και πρέπει να μας προβληματίσουν. Ένα φίλτρο υψηλής διαπερατότητας αγοράζεται από το ελληνικό δημόσιο 50 ευρώ, ενώ στην Κύπρο κοστίζει 7 και στιςΗΠΑ 8,5 δολάρια.
    Ο τελευταίος διαγωνισμός του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης, για την προμήθεια φίλτρων και υλικών αιμοκάθαρσης, διενεργήθηκε το 1997 με την διακήρυξη 308/97. Το καρτέλ των προμηθευτών προσήλθε στην διαδικασία συντεταγμένα. Κάτι που στην γλώσσα της, πάντα απούσας, Επιτροπής Ανταγωνισμού αποκαλείται "εναρμονισμένη πρακτική". Οι τιμές που προσφέρθηκαν ήταν ήδη από τότε υπερβολικά υψηλές. Πιο ψηλές από αυτές που αναφέρει το σημερινό ΒΗΜΑ ως διπλάσιες από της Κύπρου και των ΗΠΑ. Πιο υψηλές από τις σημερινές. Πριν από 13 χρόνια. Απίστευτο δεν είναι;
    Η επιτροπή του διαγωνισμού αρνείται να αξιολογήσει τεχνικά τις προσφορές προφασιζόμενη ότι τα προσφερθέντα υλικά δεν είναι συγκρίσιμα. Η ηγεσία του Υπουργείου παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει και με την απόφαση 4712/20-11-98 προχωρά στην προσφυγή σε εικονική διαπραγμάτευση. Που όμως δεν ήταν διαπραγμάτευση.
    Το αποτέλεσμα; Η σύναψη συμβάσεων με όλες τις εταιρείες που είχαν συμμετάσχει και η ανάθεση στους κατά περίπτωση γιατρούς να επιλέγουν κάθε φορά ελεύθερα "το πλέον κατάλληλο" φίλτρο για την νοσηλεία των ασθενών τους.
    Το καρτέλ μπορεί ανενόχλητο πλέον να μοιράσει την αγορά. Ασφαλώς οι συμβάσεις δεν περιέχουν ποσότητες. Δηλαδή, με άλλα λόγια δεν είναι συμβάσεις σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό. Πρόκειται για απλούς τιμοκαταλόγους ελεύθερης χρήσης. Απλά κουρελόχαρτα.

    Ο καιρός περνάει και, -όπως έχει αναλυτικά εκτεθεί στις προηγούμενες αναρτήσεις-, μεσούσης της υπουργείας Παπαδόπουλου, τα άλλα καρτέλ των ορθοπεδικών υλικών, των βηματοδοτών των καρδιολογικών κ.λ.π., επιτυγχάνουν την ψήφιση του άρθρου 7§2 του Ν.2955/2001, που τα απαλλάσσει οριστικά από την διενέργεια των ενοχλητικών διαγωνιστικών διαδικασιών. Διαγωνισμών, που ακόμη και εάν είναι μαϊμούδες είναι σκόπιμο να αποφευχθούν.
    Ο τομέας των φίλτρων δεν έχει προλάβει να υπαχθεί στην διάταξη. Οι έμποροι όμως βλέπουν την μοναδική ευκαιρία και δεν έχουν σκοπό να την χάσουν. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη επιχειρήσει, χωρίς επιτυχία, να διενεργήσει νέο διαγωνισμό με την διακήρυξη 198/2001. Οι προμηθευτές αντιδρούν. Μέσα από την παρωδία της διαδικασίας της προηγούμενης διακήρυξης 308/97, έχουν πετύχει τιμές ζηλευτές, είπαμε, μεγαλύτερες ακόμη και από τις σημερινές, και δεν έχουν σκοπό να ενοχληθούν για μια ακόμη φορά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπαχθούν και αυτοί στην διάταξη του Ν.2955/01. Για να μπορέσουν να ξενοιάσουν και να επιδοθούν ανενόχλητοι στο ακόμη αποτελεσματικότερο μοίρασμα της αγοράς και, ποιος ξέρει, να διεκδικήσουν στο μέλλον ακόμη και τιμαριθμικές αναπροσαρμογές. Τα ταμεία του κράτους είναι γεμάτα και οι κρατικοί λειτουργοί πρόθυμοι.
    Έτσι τον Μάϊο του 2003 φεύγει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, μια Υπουργική Απόφαση. Λέω τον Μάϊο και όχι την συγκεκριμένη τάδε του Μαΐου. Δεν πρόκειται για παράλειψη. Το κουρελόχαρτο αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι υπογεγραμμένο από τον Υφυπουργό Θεοδώρου, την Γενική Γραμματέα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αλήθεια σας θυμίζει κάτι το όνομα αυτό;) και τους υπηρεσιακούς παράγοντες δεν φέρει ούτε ημερομηνία ούτε αριθμό πρωτοκόλλου. Πρόκειται για πρόνοια που θα επιτρέψει να αποσιωπηθεί η έκδοση του σε περίπτωση που η δουλειά δεν περπατήσει; Ειλικρινά δεν ξέρω να απαντήσω. Σκεφθείτε κάτι μόνοι σας.
    Η απόφαση ορίζει ότι "Η προμήθεια των φίλτρων αιμοκάθαρσης θα γίνεται χωρίς διαγωνισμό, σύμφωνα με τον Ν.2955/2001(256/Α/2-11-2001) άρθρο 7§2".
    Το χαρτί όντως δεν περπατάει. Οι θέσεις των υπογραφών των Φλωρίδη (τότε υφ/ργου Οικονομικών), Σπυρόπουλου (τότε υφ/ργού Εργασίας) και Τσουρή (τότε υφ/ργου Υγείας), μένουν κενές. Αρνούνται. Μάλλον δεν πρέπει να είναι όλοι ίδιοι και να κολυμπάνε στο ίδιο καζάνι.
    Το χαρτί επιστρέφει ανυπόγραφο στο Ανάπτυξης και, μια και δεν είχε ούτε αριθμό πρωτοκόλλου ούτε ημερομηνία, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Μαζί του, οι ατσίδες του Ανάπτυξης, παραλαμβάνουν και μια εμπιστευτική επιστολή της υπευθύνης Υφυπουργού Υγείας, στην οποία παρατίθενται αναλυτικά όλες οι νομικές και ουσιαστικές αντιρρήσεις για μια τέτοια ρύθμιση.
    Επισημαίνεται μάλιστα "ο κίνδυνος παρεκτροπής συνολικά του συστήματος προμηθειών" και συστήνεται η διενέργεια διαγωνισμού.
    Το έγγραφο της κ. Τσουρή αποδεικνύεται μετα από τόσα χρόνια δραματικά προφητικό.
    Το καρτέλ, όπως είναι φυσικό, δεν το βάζει κάτω. Το χαρτί ξαναεμφανίζεται στο τέλος του Ιουλίου του ίδιου χρόνου και ενώ ο αμέριμνος λαός και οι ακόμη πιο αμέριμνοι αξιωματούχοι λείπουν στις παραλίες για τα μπάνια τους.
    Την φορά αυτή Υφυπουργός Ανάπτυξης είναι ο Κουλούρης, ο γνωστός αγωνιστής της δημοκρατίας Κίμωνας. Από το Οικονομίας υπογράφει πρόθυμα ο Φαρμάκης, από το Εργασίας ο ίδιος ο Ρέππας και από το Υγείας ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργικός ψυχίατρος Κ. Στεφανής. Στα δύο τελευταία υπουργεία οι υπουργοί Ρέππας και Στεφανής υπογράφουν κατ' εξαίρεση και καθ' υπέρβαση οι ίδιοι, αφού οι σχετικές αρμοδιότητες ανήκαν νόμιμα στους υφυπουργούς. Αυτό σίγουρα σημαίνει πολλά. Μια εξυπηρέτηση έκαναν οι άνθρωποι. Και μάλλον ήξεραν τι έκαναν.
    Προσέξτε εκείνο το αμίμητο στο πάνω μέρος με τον αριθμό 7. Εκεί στα "έχοντας υπ΄ όψιν". Το "γεγονός ότι από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκύπτει επιπλέον δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό". Απίστευτη ειρωνεία.
    Λίγο μετά, την 30-12-2003, δημοσιεύονται στο ΦΕΚ 1952/Β οι νέες τιμές των φίλτρων αιμοκάθαρσης με την Κοινή Υπουργική απόφαση 8130/30-12-2003. Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Όχι στο απόκρυφο δελτίο των μυστικών πιράνχας. Είναι οι τιμές που, με μικρές διαφορές και μετά από πολλές παρατάσεις και επανεκδόσεις, ισχύουν ακόμη και μέχρι σήμερα. Οι τιμές που τόση έκπληξη προκαλούν στην Υπουργό Μαριλίζα, τους αυστηρούς Εισαγγελείς, στους δραστήριους Δημόσιους Επιθεωρητές και στο πάντα ανυποψίαστο πλην έγκυρο, ανεξάρτητο και αδέσμευτο ΒΗΜΑ.
    (Τουλάχιστον η υπουργός Μαριλίζα που υπήρξε εκ των πρωτεργατών της υπαγωγής των φίλτρων στο καθεστώς του Ν. 2955/2001 δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεται. Τέλος πάντων όμως. Είναι προφανές ότι κάποιοι άνθρωποι μένουν για πάντα παιδιά.)
    Απολαύστε λοιπόν τις νέες τιμές ΦΕΚ (αυτών των μυστικών χαρτιών των πιράνχας ντε!). Κοιτάξτε τες παράλληλα με το έκπληκτο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Απολαύστε και μην ξεχάσετε να περάσετε από το ταμείο για να πληρώσετε.


    Και ένα μικρό κουίζ για τους αναγνώστες της στήλης που είναι νομικοί. Γιατί αφού το ΠΑΣΟΚ έκανε το κακό και εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση υπαγωγής και των φίλτρων αιμοκάθαρσης στις διατάξεις του άρθρου 7§2 του Ν. 2955/2001 η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (η οποία αν θυμάστε από τις προηγούμενες αναρτήσεις είχε ξεσαλώσει ως αντιπολίτευση) έκρινε σκόπιμο να τροποποιήσει και τον ίδιο τον νόμο (με την τροπολογία Παπαθανασίου, άρθρο 13 του Ν.3297/2004) προσθέτοντας στις ενδεικτικές αναφορές και τα υλικά αυτά;

    image

    Αναδημοσίευση από kostashan.blogpsot.com

    Νέοι διορισμοί στη Βουλή, με 6 μέρες προϋπηρεσία!!

    “Με την 4836/3327/13−4−2010 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων (ΦΕΚ 324 / 26 Απριλίου 2010) διορίζονται σε υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις ή σε συνιστώμενες, με την από
    φαση αυτή, προσωποπαγείς θέσεις κλάδων της Βουλής, μετά γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους υπαλλήλους της Βουλής (πρακτ. 4/26−2−2010), ως δόκιμοι υπάλληλοι και εντάσσονται κατά κλάδους, βαθμούς και πλεονάζοντα χρόνο στο βαθμό, οι παρακάτω αναφερόμενοι, που έχουν τις κατά τις διατάξεις του άρθρου 39 της από 25−6−2008 απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής (Συν. ΡΟΓ΄, ΦΕΚ 126/A΄/2−7−2008), με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 117 (πρώην 105) του Κανονισμού της Βουλής (ΦΕΚ 51/Α/1997), όπως ισχύει, τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις..”

    Με αυτό το κείμενο, επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Α. Παπανδρέου, και προεδρεύοντος της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικου, προσλαμβάνονται εν μέσω κρίσης νέοι υπάλληλοι στη Βουλή, μόλις με 6 μέρες προυπηρεσία!!!! Τα σχόλια νομίζω περιττεύουν, για την κυβέρνηση που απογοητεύει όλο και περισσότερο τον κόσμο που την ψήφισε…. Το θέμα είναι ότι αυτή η Βουλή , με τους 1400 σχεδόν υπαλλήλους που έχει, ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ; Και μια απορία ακόμα: Η Τρόικα δεν έχει πάρει χαμπάρι για τους διορισμούς αυτούς; Γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουν…Όταν αυτοί που πραγματικά μας κυβερνάνε σήμερα (ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση) τους απαγορεύσουν…

    Δείτε το ΦΕΚ:

    βουλη1 βουλή2

    Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

    Αποκαλύψεις από τον Α. Λοβέρδο για νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα για το Ασφαλιστικό

    Σήμερα το πρωί (24-05-2010) μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδος, και αποκάλυψε ότι την περασμένη Πέμπτη έφτασε μία επιστολή σε αυτόν και τον υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από την τρόικα, με την οποία ζητούνται πέντε νέα επιπλέον μέτρα και μάλιστα άμεσα, σχετικά με το Ασφαλιστικό.

    Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε επίσης πως οι νέες επιταγές της τρόικας συνδέονται ξεκάθαρα με τη δεύτερη δόση του δανείου που προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης της χώρας μας.

    Σε ό,τι αφορά την εισφοροδιαφυγή, ο υπουργός δήλωσε πως αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Δείτε τα μέτρα αυτά πως συνοψίζονται στο παρακάτω βίντεο. Αν υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, ζήτω που καήκαμε…Αν και ο υπουργός απέκλεισε κάποια από αυτά, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με αυτή την κυβέρνηση!!!

    ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΣΙΜΟ!!!

    Υπάρχει ποτέ περίπτωση να μπούμε στο αυτοκίνητο μας με μερικά αυγά χύμα στο κάθισμα να πάμε κάπου; Δε νομίζω! Όλο και καμιά σακουλίτσα θα βρούμε να τα βάλουμε, όλο και σε κάτι θα τα τυλίξουμε να είναι ασφαλείς, να μην σπάσουν,σωστά; Γιατί λοιπόν δεν κάνουμε το ίδιο με τα παιδιά μας; Αν είναι δυνατόν! Καθημερινά βλέπω μαμάδες, μπαμπάδες κτλ να έχουν τα παιδάκια χύμα στο κύμα και το μόνο μέτρο προστασίας τους είναι να κάθονται (και αν) στο πίσω κάθισμα! Και φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές που και με κόκκινο έχω δει να περνάνε, και παράνομα να προσπερνάνε, κτλ. Η κορυφή της αναισθησίας είναι ο macho τύπου μπαμπάς με τον γιο του  στα πόδια του να παίρνει τα πρώτα του μαθήματα οδήγησης στην θέση του αερόσακου!!!  Μήπως θα πρέπει να έχουμε τροχαία αποκλειστικά για παραβάσεις που απειλούν την ζωή παιδιών; Ακραίο; Ίσως, όμως ακραίο είναι να μπαίνει η ζωή παιδιών σε κίνδυνο των οποίων η ασφάλεια είναι στα χέρια μεγάλων!

    Κανείς μας δεν είναι ο τέλειος γονιός και κανείς δεν κάνει κάτι επειδή δεν αγαπάει το παιδί του। Όμως το να δένονται τα παιδιά στα ειδικά για αυτά καθίσματα στο αυτοκίνητο είναι κάτι που δεν σηκώνει διαπραγματεύσεις, ούτε έχει δικαιολογία। Πολύ απλά γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια τους, με την ζωή τους।

    Οπότε ας χρησιμοποιούμε λίγο την κοινή λογική και ας ακούμε λίγο παραπάνω το ένστικτο του γονιού μέσα μας αντί να φερόμαστε επιπόλαια από την βιασύνη μας και την κακή νοοτροπία μας του “δε βαριέσαι, δε θα συμβεί τίποτα”… Τα παιδιά μας και τα μάτια μας!

    Κυριακή 23 Μαΐου 2010

    Αποστασιοποιείται σιγά –σιγά η Μπακογιάννη από τις επιλογές Καραμανλή…

    «Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, καθώς ταξίδευα συνεχώς για διάφορα σημαντικά θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό και έκανα και δύο μήνες να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα ν’ αποδεχτώ τη λογική της υπονόμευσης της κυβέρνησης ή του κόμματος σου, για να πας μπροστά. Τώρα θεωρώ ότι για την περίοδο εκείνη, θα μπορούσε να υπάρχουν και τρίτες λύσεις, που εκείνη την εποχή δεν είχα επιλέξει».                                           Τάδε έφη Ντόρα Μπακογιάννη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, σε συνέντευξή της στο ράδιο Κρήτη. Μεταξύ άλλων δήλωσε ακόμα μια φορά ότι δεν αποκλείει τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στο μέλλον, του οποίου φυσικά και θα ηγείται…

    Δε θέλει δα και καμιά ιδιαίτερη σοφία, για να καταλάβει κανείς πως τα δύο αυτά σκέλη της συνέντευξής της συνδέονται άμεσα…. Βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου και την άποψη που έχει η μεγάλη πλειοψηφία πλέον του Ελληνικού λαού για τις επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή την προηγούμενη 5ετία, αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει αποστάσεις από αυτές… “Δεν είχα καλή εικόνα”,λέει…. “Έλειπα πολύ στο εξωτερικό”, λέει… Είναι σοβαρές κουβέντες αυτές από πολιτικό, κορυφαίο υπουργό της χώρας επί 5 χρόνια, που μάλιστα χειρίζονταν εθνικής σημασίας θέματα; Δε νομίζω… Απλά προσπαθεί κι αυτή να πάει με το ρεύμα, για να πάρει μαζί τις όσους μπορεί από τους Νεοδημοκράτες που είναι δυσαρεστημένοι με τον πρώην καταλληλότερο, και να προετοιμάσει το έδαφος για τη δημιουργία του κόμματός της.

    Δεν τρώμε κουτόχορτο όμως κα Ντόρα μας…Όσο κι αν εσείς οι πολιτικοί δε θέλετε (όπως φαίνεται) να το καταλάβετε, οι εποχές που μέναμε απαθείς έστω κι αν γνωρίζαμε ότι μας κοροϊδεύατε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και μην προσπαθείτε να μας το παίξετε αθώα περιστερά..Έχετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για την πενταετία Καραμανλή…Και δυστυχώς για εσάς, δεν είναι και λίγες…. 

    Τώρα πήραν χαμπάρι τις προμήθειες στα νοσοκομεία…

    Στο Βήμα και στην Ημερησία (ίσως και σε άλλες εφημερίδες και διαδικτυακές πύλες) σήμερα, δεσπόζουσα θέση έχει το θέμα των προμηθειών στο χώρο της υγείας. Σύμφωνα λοιπόν με το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές, η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στη Ευρώπη στα ιατρικά υλικά, ενώ μεγάλες διαφορές υπάρχουν και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!!!! Οι δε εταιρίες βγάζουν κέρδος έως και 800 % στα υλικά αυτά!!! Στα δημοσιεύματα μάλιστα αυτά, φιλοξενούνται και δηλώσεις πρώην υπουργών υγείας, περί “πιράνχας” στο χώρο αυτό, τα οποία τρώνε ακόμα και υπουργούς!!!

    ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

    Δε χρειαζόταν βέβαια η έρευνα αυτή για να καταλάβουμε τι χρήμα διακινείται στα νοσοκομεία…Όλοι το γνωρίζαμε.  Εκεί που θα χρησιμέψει αυτή η έρευνα, είναι στο να αποδοθούν (επιτέλους) ευθύνες σε αυτούς με τις υπογραφές των οποίων γίνονταν τόσα χρόνια (και εξακολουθούν να γίνονται έως σήμερα)οι προμήθειες αυτές. Αυτή είναι η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις της κας Ξενογιαννακοπούλου. Αφού όμως το γνώριζαν άπαντες (πρώην και νυν κυβερνήσεις) γιατί δεν έκαναν κάτι άμεσα; Από τον πρώτο, άντε, το δεύτερο μήνα της θητείας τους; Τόσο δύσκολό είναι να ξεριζωθεί το σάπιο αυτό σύστημα προμηθειών; Τι φοβούνται; Εξαντλήσανε όλη την αποφασιστικότητά τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων; Εκεί δεν είδα ούτε να καθυστερήσουν καθόλου, ούτε να υποκύψουν σε καμία πίεση…

    Δεν έχω καμία σχέση με το χώρο της υγείας, αλλά μου έρχεται μια πολύ απλή σκέψη στο μυαλό:Γιατί δεν έκαναν άμεσα ότι έγινε και με τα φάρμακα; Να ληφθούν δηλαδή οι 3 χαμηλότερες τιμές σε κάθε ιατρικό υλικό από τις χώρες της Ευρώπης (ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης), και ο μέσος όρος να εφαρμοστεί ΜΕ ΝΟΜΟ στην Ελλάδα, χωρίς άλλη συζήτηση; Και επ’ αυτών των αρχικών τιμών να γίνονται οι όποιοι διαγωνισμοί; Να υπάρχει δηλαδή τιμή εκκίνησης του κάθε υλικού παρόμοια με αυτές που υπάρχουν στις άλλες χώρες, και σε αυτή την τιμή να δίνεται η οποιαδήποτε έκπτωση από την εταιρία που ενδιαφέρεται να προμηθεύσει το δημόσιο;

    Βέβαια την απλή αυτή σκέψη, ακολούθησε άλλη μία , απλούστερη: γιατί έτσι, θα σταματούσε να τρώει από το δημόσιο χρήμα (από το χρήμα των ταμείων) ο γιατρός που συνταγογραφεί και χρησιμοποιεί αλόγιστα τα υλικά, ο διευθυντής που εγκρίνει τις δαπάνες, ο διοικητής που υπογράφει τις προμήθειες και ο υπουργός υπό τον έλεγχο του οποίου είναι το όλο σύστημα…Και ξέρετε, όσο πιο ψηλά είσαι, τόσο μεγαλώνει η μίζα…Οι γιατροί τρώνε τα ψίχουλα…. Και βέβαια, αυτοί που επωφελούνται περισσότερο απ’ όλους είναι οι εταιρίες που προμηθεύουν τα υλικά αυτά…

    Τα πιράνχας λοιπόν για τα οποία κάνουν λόγω οι υπουργοί, αναφερόμενοι στις εταιρίες, φυσικά και υπάρχουν..Αν δεν μπορείς να τα πιάσεις όμως, επειδή φοβάσαι ότι θα σε φάνε, είτε δεν μπαίνεις για κολύμπι, είτε  βρίσκεις τρόπο (ΑΝ ΘΕΣ) να τους στερήσεις το νερό…Στη δεύτερη περίπτωση, τα πιράνχας θα εξαλειφθούν οριστικά…