ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πιέζει ο Λοβέρδος για φτηνά φάρμακα

«Σας ζητάμε να μειώσετε τα κέρδη σας. Δεν θεωρούμε κακή την επιχειρηματικότητα, αντιθέτως. Όμως υπάρχει κι ένα όριο. Θα μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Για την αύξησή της δεν υπάρχουν χρήματα. Το σύστημα, αν συνεχίσει έτσι, οδηγείται σε ξέρα»

Αυτά και άλλα πολλά είπε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στους φαρμακοβιομήχανους . Παρακολουθείστε το βίντεο, για να δείτε με πόσο πάθος ( και θεατρινισμό θα πρόσθετα) μιλάει για την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσει πόρους πάνω από 1 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους από τη δαπάνη των φαρμάκων, ώστε να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πολύ σωστή βέβαια η άποψη ότι την περίοδο αυτή, που η κρίση έχει αγγίξει όλους, και κυρίως τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες, δεν μπορεί να μένουν απέξω οι φαρμακοβιομήχανοι. Όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει με παραινέσεις και παρακάλια. Και πολύ σωστά η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση 20% της τιμής 6.500 φαρμάκων. Πρέπει με την ίδια αποφασιστικότητα να προχωρήσει και στα ιατρικά υλικά, τα οποία αποτελούν την άλλη μεγάλη πληγή του συστήματος υγείας, και κατά συνέπεια και του ασφαλιστικού συστήματος.

Τέλος, την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει, και την ίδια πίεση που ασκεί για μείωση των κερδών των φαρμακοβιομήχανων, πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση και προς τη μεριά των τραπεζών. Γιατί δε βλέπουμε κάτι αντίστοιχο εκεί; Οι τράπεζες δεν έχουν μεγάλη κερδοφορία; Με το ίδιο πάθος λοιπόν, θα πρέπει να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ μείωση της κερδοφορίας των τραπεζών, με μείωση των επιτοκίων σε δάνεια στεγαστικά (υπάρχοντα και νέα) και επιχειρηματικά , ώστε να μπορέσει να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία, και να κινηθούμε ( σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα φυσικά και σε βάθος χρόνου) σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου