ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δ.Τ: Κάλεσμα για κοινή συνέλευση γειτονιών-ΔΕΥΤΕΡΑ 5/11

image Την Τρίτη 6 και τη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου είναι ημέρες κατάθεσης και ψήφισης των Νέων Μέτρων,αντίστοιχα. Μέτρα που έρχονται να σφραγίσουν την εξαθλιωτική πολιτική των Μνημονίων τα 2,5 τελευταία χρόνια.
Μας πρόδωσαν,μας ξεπούλησαν! Οι κυβερνώντες δε χάνουν λεπτό απ' το να υπηρετούν με σκυμμένο το κεφάλι τις εντολές της Τρόικας και για τον Ελληνικό λαό τι;
Ανεργία, φτώχεια και υποσιτισμός σε κάθε σπιτικό.
Λουκέτα και συγχωνεύσεις στα σχολεία και τα νοσοκομεία.
Νέοι φόροι και χαράτσια,ακόμη και για...

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα προς τους βουλευτές του νομού Λασιθίου από εργαζόμενους στα νοσοκομεία του νομού

02112012222-001
Εμείς οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου μαζί με πολίτες που συγκεντρωθήκαμε την Παρασκευή 2/11/12 στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μετά από πρόσκληση των ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων,  αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Μόνο τα εργασιακά μέτρα είναι άδικα;

139b6bb8432e4c415232fa7de56563ba XLΔιαβάζω και ακούω τόσο καιρό που συζητιούνται τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση και την Τρόικα νέα μέτρα ότι η ΔΗΜΑΡ αλλά και άλλοι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ (κάποιοι την έχουν “κάνει” ήδη) διαφωνούν με τα εργασιακά και θέλουν να έρθουν στη βουλή σε ξεχωριστό άρθρο για να τα καταψηφίσουν. Και έχω την εξής απορία: συμφωνούν με όλα τα υπόλοιπα μέτρα, και θεωρούν ότι μόνο τα εργασιακά είναι άδικα;
Δηλαδή η περικοπή στη σύνταξη του ΟΓΑ των 360 ευρώ είναι σωστό και δίκαιο μέτρο; Οι περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα; Η κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά; Η γενική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια; Η κατάργηση των δώρων σε μισθούς ΔΥ και συντάξεις;
Αυτά τους φαίνονται δίκαια μέτρα και τα δέχονται για να σώσουν τη χώρα, αλλά δε δέχονται τα εργασιακά, γιατί θα φέρουν , όπως λένε...

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Αρβανίτης: “Αν είναι να φύγουμε από τη ΝΕΤ, θέλουμε να φύγουμε από τη μπροστινή πόρτα όρθιοι (βίντεο)”

image Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή από δημοσιογράφους, εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση αλλά και απλούς πολίτες, για την πρόσφατη απομάκρυνση των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη και το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση». Το παρόν έδωσαν και βουλευτές.
Ο Κώστας Αρβανίτης , όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, αφού τους ευχαρίστησε όλους για τη συμπαράσταση, δήλωσε  μεταξύ άλλων ότι σε καμία περίπτωση η ιστορία αυτή δεν πρέπει να προσωποποιηθεί (πιο σοβαρή είπε ότι θεωρεί την απομάκρυνση δημοσιογράφου της ΕΤ3 που απομακρύνθηκε για μια λέξη και μόνο) και ότι θέλει να πιστεύει ότι η διοίκηση...

Ασυνείδητοι αγρότες συνεχίζουν να … καίνε κλαδιά με ανέμους έντασης 7 μποφόρ (φωτ)!

fvtia
Τι κι αν η Πυροσβεστική υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς βοσκούς και αγρότες της Κρήτης να σταματήσουν να βάζουν φωτιές! Αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι να καίνε είτε τα κλαδιά και τα χόρτα από τα χωράφια τους , με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς. Σε μια τέτοια περίπτωση βρέθηκα μάρτυρας σήμερα λίγο έξω από το Ηράκλειο, σε αγροτική περιοχή, όπου αγρότης έκαιγε τα χόρτα και τα κλαδιά από το αμπέλι του, ενώ οι άνεμοι ξεπερνούσαν σε ένταση τα 7 μποφόρ!!  
Σε κάποια στιγμή οι φλόγες έγιναν τεράστιες...

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Έστησαν καζάνια στο δημαρχείο Ηρακλείου οι Τρίτεκνοι (βίντεο και φωτ)!

DSC07250
Καζάνια συσσιτίων έστησαν έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου οι Τρίτεκνοι του νομού, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τα παιδιά ως τεκμήρια. Τα καζάνια στήθηκαν γύρω στις 11 το πρωί, και αφού μοιράστηκαν μακαρόνια με ανθότυρο και βραστό κρέας στους περαστικούς, ακολούθησε πορεία από την πλατεία Καλεργών – Δαιδάλου με πρώτη στάση την Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα. Στη συνέχεια η πορεία  κατευθύνθηκε προς τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου, όπου οι τρίτεκνοι ζήτησαν να ισχύσουν ξανά οι εκπτώσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν καταργηθεί.
Δείτε το βίντεο από την πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία:

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Καταγγελία για το κοινωνικό φροντιστήριο της Περιφέρειας Κρήτης από το Σωματείο εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

Το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, «Γαλάτεια Καζαντζάκη» , καταγγέλλει το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, τη Μαθηματική Εταιρεία Ηρακλείου και την Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου. Καταγγέλλεται η συγκεκριμένη «φιλανθρωπική» κίνηση, γιατί πιστεύεται ότι έχει ως κύριο στόχο την προβολή των επιχειρήσεων, και όχι την ουσιαστική βοήθεια.
Το Κράτος καταργεί τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία στην πράξη και οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων καταγγέλλουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναγκάζοντας τους εργαζόμενους...

Παγκρήτιο Καραβάνι Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕΤ

biomet 3 μέρες συζητήσεων με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕΤ
  • Ηράκλειο : Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012 -ώρα : 18:00 - στο πολύκεντρο νεολαίας ,μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης στην Κατάληψη Ευαγγελλισμού (θεοτοκοπουλου 18 ).
  • Ρέθυμνο : Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 -ώρα : 18:00 -στο εργατικό κέντρο,μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης στο Στέκι των πολιτιστικών Ομάδων (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ στενό, Παλιά Πόλη)
  • Χανιά : Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012 -ώρα : 18:00 -στην Κατάληψη Rosa Nera,μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης στη Κατάληψη.(Λόφος Καστέλλι Παλιό Λιμάνι )
Δείτε το βίντεο προπαγάνδισης του Παγκρήτιου Καραβανιού αγώνα & αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕΤ ) κάνοντας κλικ παρακάτω:

Δ.Τ:Παράνομη υλοτόμηση στο Μαλεβίζι

Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται: Παράνομη υλοτόμηση στο Μαλεβίζι εν’ όψη χειμώνα και υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ακούει κανείς;
ylotomia
Όταν οι κοινωνίες και οι υπεύθυνοι φορείς χάνουν τα αντανακλαστικά τους, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να παρανομούν εις βάρος του συνόλου!
Από όλο το ορεινό Μαλεβίζι μας έρχονται καταγγελίες για συστηματική παράνομη υλοτόμηση της άγριας χλωρίδας, σε προστατευμένες δασικές περιοχές, αλλά και σε καλλιεργήσιμα εδάφη, με κοπή πρίνων στα βουνά, βελανιδιών στις κοίτες των ποταμών, αλλά και καρποφόρων αιωνόβιων ελαιοδέντρων σε καλλιεργημένες περιοχές. Επειδή και η δημοτική αρχή σύμφωνα με καταγγελίες...

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης ενάντια στη Δημοκρατία;

Ζούμε ιστορικές μέρες. Από αυτές που ελπίζαμε να μη ζήσουμε ποτέ.
Ζούμε μέρες που απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε πλατείες, που οι μαθητικές παρελάσεις γίνονται παρουσία στρατού και πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης, που δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται με αυτεπάγγελτη δίωξη επειδή αποκάλυψαν την αλήθεια, που δημοσιογράφοι παύονται από εκπομπές επειδή εξέφρασαν άποψη για τον υπουργό. Και όλα τα παραπάνω σε δύο μόλις μέρες.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Παρέλαση κόσμου μετά τους μαθητές στο Ηράκλειο (βίντεο και φώτ.)

image Πλήθος κόσμου παρέλασε στους δρόμους του Ηρακλείου σήμερα μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, τραγουδώντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Τα συνθήματα που ακούστηκαν είναι:
  • Όχι στα νέα μέτρα, όχι στη κατοχή, εμπρός λαέ για την ανατροπή!
  • Αέρα-αέρα, να φύγει η χολέρα!
  • Ετούτη η κυβέρνηση δεν είναι του λαού, είναι τα τσιράκια Μέρκελ και ΔΝΤ!
  • Έξω οι τσάτσοι των τροϊκανών!
  • Η χώρα δε θα γίνει της Μέρκελ αποικία, εμπρός λαέ για ανεξαρτησία!
  • Ανεξαρτησία-Λευτεριά-Δημοκρατία!
  • Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73!
Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το μαζικό μπλοκ του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου. Ο κόσμος τραγουδάει το "Πότε θα κάνει Ξαστεριά" και φωνάζει Ανεξαρτησία-Λευτεριά-Δημοκρατία! Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες:

Υπέστειλαν σημαία της Ε.Ε στο Ηράκλειο (βίντεο)!

image Στις 2.00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου μέλη του ΕΠΑΜ Ηρακλείου προέβησαν σε μία συμβολική κίνηση: υπέστειλαν τη σημαία της Ε.Ε. που βρίσκεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου (δείτε το βίντεο παρακάτω).  Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια παρόμοιων ενεργειών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας .Σε σχετική ανακοίνωση εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους υποστέλονται σημαίες της ΕΕ την παραμονή αλλά και ανήμερα της εθνικής μας εορτής:
“Η 28η Οκτωβρίου είναι για τον Ελληνικό Λαό ημέρα γιορτής, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ταυτόχρονα περισυλλογής.
Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά...