ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ολόκληρος ο εφαρμοστικός νόμος για το μεσοπρόθεσμο

ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Μονομερής αλλαγή όρων σε δάνεια και κάρτες από τράπεζα

Αναγνώστης του ιστολογίου μου έστειλε την παρακάτω επιστολή που έλαβε από τράπεζα, και αφορά στην ΜΟΝΟΜΕΡΗ αλλαγή των όρων δανεισμού και χρήσης πιστωτικών καρτών:

image

Η millennium bank αποφάσισε ξαφνικά, προφασιζόμενη την κρίση και την μεγάλη αύξηση των δανείων και των πιστωτικών καρτών που εμφανίζουν καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους,  να επιβάλει ένα ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΙ που ξεκινά από 8 ευρώ το μήνα και μπορεί να φτάσει και τα 120 ευρώ, ανάλογα με το είδος του δανείου (βλέπε τον παραπάνω πίνακα).

Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο είδα ότι η  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είναι ενήμερη για το θέμα, καθώς τον τελευταίο μήνα έχει δεκτεί πλήθος καταγγελιών. Η συγκεκριμένη τράπεζα δε φαίνεται να είναι η μόνη, καθώς τους τελευταίους μήνες οι περισσότερες τράπεζες έχουν σπεύσει να αλλάξουν τους όρους των συμβάσεων (δάνεια, κάρτες) μονομερώς και ενημερώνουν τους πελάτες τους με φυλλάδια που τα εσωκλείουν στους φακέλους των μηνιαίων λογαριασμών. Ωστόσο, οι αλλαγές στις συμβάσεις δεν διατυπώνονται με σαφήνεια, με αποτέλεσμα να μην είναι κατανοητές από μεγάλη μερίδα της πελατείας τους.

Η Γ.Γ. Καταναλωτή πάντως σημειώνει πως σύντομα θα κληθούν οι τράπεζες να δώσουν εξηγήσεις για τις νέες «αμφιλεγόμενες» πρακτικές που υιοθετούν και παράλληλα υπογραμμίζει πως: κάθε επιπλέον χρέωση δεν ευσταθεί, αφού σύμφωνα με τον νόμο οι τράπεζες «χρεώνουν» τις καθυστερούμενες οφειλές με τόκο υπερημερίας, που είναι 2,5% επιπλέον του συμβατικού τόκου, επομένως δεν μπορούν να επιβάλουν και άλλη ποινή.

Για αυτές τις τράπεζες, που τον καιρό που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους και τις κάρτες τους, επιλέγουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ να τους επιβάλλουν και άλλα βάρη, κάνει η (κάθε) κυβέρνηση τα αδύνατα – δυνατά να προσφέρει στήριξη και ρευστότητα. Και μάλιστα χωρίς καν να εξασφαλίζει ότι η συγκεκριμένη ρευστότητα θα μεταφερθεί στους πελάτες που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

Το συγκεκριμένο ζήτημα σίγουρα θα κριθεί παράνομο από τα αρμόδια δικαστήρια, όπως πολλά άλλα έχουν κριθεί στο παρελθόν. Μέχρι τότε όμως, οι τράπεζες θα έχουν κάνει το παιχνίδι τους βασιζόμενοι στην έλλειψη ενημέρωσης των καταναλωτών για τα δικαιώματά τους.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Παίρνεις 572 ευρώ το μήνα;;; Θα πλερώσεις!!!

Το είχε πει ο νέος υπουργός Οικονομίας στην πρώτη του συνέντευξη: “οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας σχετικά με τη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, και άλλες, θα ισχύσουν μόνο εαν συμφωνήσει η ΤΡΟΙΚΑ!” .  Και, προς έκπληξη όλων μας, η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΕΧΤΗΚΕ!!! ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Έτσι, ο κακόμοιρος μισθωτός και συνταξιούχος θα πληρώσει φόρο από τα 8.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο, δηλαδή ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ μόλις 572 ευρώ το ΜΗΝΑ!!! Ευτυχώς είδαν ότι αυτό το μέτρο πιάνει και τους κακόμοιρους νέους κάτω των 25 ετών που θα δουλεύουν για 2 χρόνια με 591 ευρώ βασικό μισθό με βάση το νόμο της Κατσέλη, και είπαν να εξαιρέσουν τους νέους μέχρι 30, αλλά και τους ανάπηρους και τους συνταξιούχους άνω των 65, που θα διατηρήσουν το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ!

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε σήμερα ο κος Βενιζέλος σε νέα του συνέντευξη, αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης  (60 ευρώ το χιλίολιτρο), ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελεύθερου επαγγέλματος ύψους 300 ευρώ , μείωση του αφορολόγητου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα, μείωση δαπανών στο Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και, φυσικά, κλιμακωτή εισφορά αλληλεγγύης από 1% έως 5% στα ετήσια εισοδήματα.

Κι επειδή μου αρέσει να βλέπω τα πάντα με παραδείγματα, ας πάρουμε για παράδειγμα τον αγαπημένο μου τυχερό μισθωτό Έλληνα που έχει μια καλή δουλειά βγάζει 25.000 ευρώ το χρόνο. Για το 2011 θα πληρώσει παραπάνω (12000-8000=4000 x 10% =)400 ευρώ πρόσθετο φόρο λόγω μείωσης του αφορολόγητου   και (25000 χ 2% = ) 500 ευρώ λόγο έκτακτης εισφοράς. ΣΥΝΟΛΟ 900 ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ, χωρίς να υπολογίζεται το πρόσθετο φπα σε αναψυκτικά, εστίαση, ο πρόσθετος φόρος στο πετρέλαιο, κλπ. Και αυτό επιπλέον των 2.940 ευρώ που πλήρωνε ούτως ή άλλως με τις παλιές φορολογικές κλίμακες.

Αυτά για όποιον είχε ελπίδες ότι ο Βενιζέλος θα κάνει τη διαφορά… Βέβαια θα κάνει τη διαφορά, αλλά όχι για μας, αλλά γι’ αυτούς που η κυβέρνηση μάχεται: για τους πιστωτές μας και τις τράπεζες και μόνο γι’ αυτούς, και πάντα εις βάρος μας!!

Βέβαια, μετά και από την τελευταία δημοσκόπηση μέσω της οποίας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ο κος Βενιζέλος επέβαλε έκτακτη εισφορά 5% για τα εισοδήματα των βουλευτών, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μετακλητών στελεχών.

image

Αν και γίνεται για ξεκάρφωμα, θα χαιρετήσω την ενέργεια αυτή του υπουργού, αφού βέβαια καταδικάσω όλες τις υπόλοιπες!!! Τέτοιες κινήσεις έπρεπε να κάνει, και να αναζητήσει τέτοιες ευνοημένες οικονομικά ομάδες για να επιβάλει έκτακτες εισφορές, και όχι μισθωτούς και συνταξιούχους!!!

Μετά βέβαια και τα σημερινά, περιμένω να δω τι θα γίνει με την εισφορά για τα ακίνητα από το 1ο τετραγωνικό… Γιατί μπορεί να ανακοίνωσαν ότι την παίρνουν πίσω, αλλά αν δε δω να μην περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, δεν πιστεύω τίποτε πια!!! Αλλά και να μην περιλαμβάνεται στο νόμο, μη σας φανεί παράξενο να το επαναφέρουν μέχρι το τέλος του χρόνου, όταν δε θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στα έσοδα και στις δαπάνες…

Περί καθαριότητας της πλατείας Ελευθερίας…

Χτες ένας αναγνώστης του ιστολογίου διαμαρτυρήθηκε με άρθρο του για την καθαριότητα της πλατείας Ελευθερίας, λέγοντας ότι και αυτός είναι αγανακτισμένος, αλλά εξ’ αιτίας της έλλειψης καθαριότητας δεν κατεβαίνει στην πλατεία… Ήθελα να τοποθετηθώ αμέσως επί του θέματος, αλλά είπα καλύτερα να μην το κάνω, αφού είχα μερικές μέρες να πάω από εκεί.

Σήμερα, επειδή είχα κάποιες δουλειές στο κέντρο, ο δρόμος με έβγαλε και στην πλατεία. Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα περνώντας από αυτήν στις 8.30 το πρωί, ήταν 3 άτομα από τους “αγανακτισμένους” που μένουν εκεί τα βράδια, να κρατάνε σκούπα και φαράσι και να καθαρίζουν (τοπικά βέβαια) την πλατεία από τα φύλλα και τους καρπούς των δέντρων.  “Ειδικά αυτές τις μέρες που φυσάει” , μου είπαν, “πρέπει να καθαρίζουμε παραπάνω”..

DSC00220

Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι ο αναγνώστης δεν έχει και αυτός δίκιο. Πολλά σημεία της πλατείας ήταν όντως πολύ χάλια… Μαύρα τα μάρμαρα από χυμένα υγρά που είχαν λασπώσει…

DSC00222

Όμως δεν είναι βρώμικη η πλατεία μόνο από αυτά… Όπως διακρίνεται πολύ καθαρά στην παρακάτω φωτογραφία, πολλά σημεία της πλατείας έχουν βρωμίσει από τις ροδιές οχημάτων που ανεβαίνουν πάνω… Και όλοι ξέρουμε ότι τα οχήματα αυτά είναι φορτηγά που ανεβαίνουν πάνω σε διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις, κλπ, και δεν είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά οι “αγανακτισμένοι” Ή τουλάχιστον όχι για τα περισσότερα από αυτά…

DSC00223Το πέρασμά μου αυτό από την πλατεία Ελευθερίας σήμερα απλά ενίσχυσε την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω ότι οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στην πλατεία ασφαλώς και έχουν ευθύνη για την καθαριότητά της, όπως έχουμε και όλοι εμείς που συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις. Πρέπει κατ’ αρχήν να προσπαθούμε να μη ρυπαίνουμε το χώρο, αλλά και να δίνουμε ένα χεράκι φεύγοντας για να καθαριστεί ο χώρος.

Όμως δεν υπάρχει ή δυνατότητα, ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ” να πλένουν με νερά την πλατεία ανά τακτά διαστήματα, καθαρίζοντάς την από τις βρωμιές και τις ροδιές. Ούτε φταίνε οι “αγανακτισμένοι” που τα δέντρα της πλατείας μαδάνε απ’ τον αέρα… Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Παλιότερα έβλεπα τα πρωινά μια υδροφόρα του δήμου που ανέβαινε στην πλατεία, και μερικούς εργάτες να πλένουν με λάστιχα και σκούπες. Για να είμαι ειλικρινής δεν περνάω πια συχνά από εκεί, αλλά η εικόνα της πλατείας δείχνει σαφώς ότι αυτό δε γίνεται πια… Θα πρέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αν το δει το θέμα, γιατί σαφώς και δεν πρέπει Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ του Ηρακλείου να έχει αυτή την εικόνα.

Ας στείλει λοιπόν το συντομότερο ο κος Κλάδος από εκεί ένα συνεργείο με μια υδροφόρα, να βάλει λίγη τάξη. Και ας το καθιερώσει έστω και 1 φορά την εβδομάδα, γιατί με τόσο κόσμο που μαζεύεται εκεί καθημερινά (αγανακτισμένοι και μη), σίγουρα θα χρειάζεται συχνό καθάρισμα, όση δουλειά και αν κάνουν καθημερινά οι “αγανακτισμένοι”.

Οι προβλεπόμενες διακοπές ρεύματος για σήμερα Πέμπτη 23-6-2011 στην Κρήτη

40άλεπτες διακοπές ρεύματος εκ περιτροπής έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ για σήμερα στην Κρήτη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος black-out εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην επιχείρηση. Το πρόγραμμα των διακοπών για τους 4 νομούς του νησιού το βλέπετε στους παρακάτω πίνακες:

image

image

Αναγνώστης: Κρήτη και “πράσινη” ανάπτυξη

Γράφει ο “anthropakos”:

Νομίζω πως οι φωτογραφίες αυτές, δείχνουν την... "Πράσινη Ανάπτυξη" του ΠΑΣΟΚ, της "αιρετής" Περιφέρειας Κρήτης και προσωπικά του Σταύρου Αρναουτάκη στο τιμόνι της Περιφέρειας...
Λύματα παντού... Ποτάμια λυμάτων διασχίζουν τα ρέματα μας, μολύνουν το νερό μας και καταλήγουν στις θάλασσες μας. "Μας". Ναι. "Μας"... Γιατί η φύση, είναι όλων μας. Και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ασελγεί πάνω της... Να αδιαφορεί για τα οικολογικά εγκλήματα. Να σφυρίζει αδιάφορα την ώρα που ο σύγχρονος άνθρωπος ουσιαστικά αυτοκτονεί, μολύνοντας και ρυπαίνοντας την ίδια του τη ζωή.
Θαυμάστε, λοιπόν, την "Πράσινη Ανάπτυξη" του ΠΑΣΟΚ. Του κυβερνώντος κόμματος που έφτιαξε τον "Καλλικράτη" και που έφερε στην Κρήτη τον Σταύρο Αρναουτάκη, κάνοντας τον, Περιφερειάρχη, τάχα μου ανεξάρτητο, μακριά από κόμματα, αντικειμενικό, δυναμικό, μαχητικό και...αποτελεσματικό. Με υπηρεσίες που - έχοντας γενικούς διευθυντές στο Περιβάλλον τους ίδιους που παρακολουθούσαν τα οικολογικά εγκλήματα της Κρήτης ως απλοί
θεατές και απλώς έπαιζαν παιχνίδια εξουσίας για μια...ανώτερη θέση και στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση - θα βάζουν, λέει, τώρα "το μαχαίρι στο κόκκαλο"... Όπου και όταν, θα χρειάζεται, για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Δεν έχει σημασία από που προέρχονται οι φωτογραφίες αυτές. Το σίγουρο είναι όμως, ότι τέτοιες εικόνες μπορεί να καταγράψει ο καθένας μας, παντού, σε πόλεις και χωριά.
Θαυμάστε τις, λοιπόν. Πιο..."πράσινη" δεν γίνεται η Κρήτη μας. Δε συμφωνείτε κι εσείς; Όχι, δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο αυτό... Είναι φαινόμενο πολλών δεκαετιών... Αλλά θα περίμενα, ρε παιδιά, τόσους μήνες που έχουμε την..."αιρετή" Περιφέρεια μας, εκτός των αναβαθμίσεων, προαγωγών, μετατάξεων, μεταθέσεων και λοιπών
διαδικασιών, να έβλεπα και ένα δείγμα... "πράσινης" ιδεολογικής προσέγγισης των ζητημάτων της ποιότητας ζωής
των πολιτών...
Επομένως, ας θαυμάσουμε τα μαύρα ποτάμια που μαυρίζουν τη ζωή μας, καλά κρυμμένα κάτω από γέφυρες μέσα στην πυκνή βλάστηση... Ας πίνουμε νερό γεμάτο με κολοβακτηρίδια, ας τρώμε προϊόντα με αυξημένη υπολειμματικότητα φυτοφαρμάκων, ας καλλιεργούμε σπόρους υβριδιακών ποικιλιών αντί για ντόπιους, ας κάνουμε
τα στραβά μάτια στις μεταλλαγμένες καλλιέργειες που απειλούν την Ευρώπη και σίγουρα βρίσκονται στο πιάτο μας σε πολλά προϊόντα χωρίς να το γνωρίζουμε... Ας μην ασχολούμαστε με την απειλή της Πυρηνικής Ενέργειας... Και όλα αυτά, κάποτε θα τα βρούμε μπροστά μας... Όχι εμείς, ίσως, όσο τα παιδιά μας. Και τα παιδιά των παιδιών μας...
Πάψτε, όμως. Μη μιλάτε... Μην τους χαλάσουμε, δηλαδή και καμιά... προαγωγούλα... Βλέπεις, "κουράστηκαν" για να
την πάρουν. Και θα ήταν...άδικο να τους χαλάσουμε τη...δημόσια εικόνα τους, σε μια Κρήτη που πνίγεται στη μπόχα, αλλά η μυρωδιά των λυμάτων δεν φτάνει, δυστυχώς, ως τα γραφεία των υποτακτικών υπαλλήλων ανωτέρας βαθμίδος , πιστών υποστηριχτών και χειροκροτητών, της εκάστοτε Εξουσίας!

P2260165P2260155 P2260129 P2260130 P2260147

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αναγνώστης: Διαμαρτυρία για την καθαριότητα της πλατείας Ελευθερίας

Αγαπητέ Αντίπαλε,

Έχω ενοχληθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό που περνώ από την Πλατεία Ελευθερίας κάθε πρωί στις 8.00 για να πάω στη δουλειά μου. Η βρώμα είναι ανυπόφορη. Καλά δεν το βλέπει κανείς αυτό. Σιχαίνομαι να περπατάω πάνω σ' αυτά τα βρώμικα μάρμαρα για να μην λερώσω τις ήδη λερωμένες σόλες των παπουτσιών μου. Μόνο αυτό με κάνει να μη θέλω να κατέβω κανένα βράδυ στην πλατεία. Αν και είμαι και αγανακτισμένος και θιγμένος απ' αυτή την κατάσταση, καθότι ένας φτωχός δημόσιος υπάλληλος πλην όμως ΚΑΘΑΡΟΣ.

Αναγνώστης

155 NAI και μερικά εκατομμύρια ΟΧΙ

Μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που πολύ απλά για μένα δεν τόλμησαν να στηρίξουν στο κοινοβούλιο την άποψή τους, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν ζωντανή την πολιτική τους καριέρα στο ΠΑΣΟΚ, και τον ανεξαρτητοποιημένο (δήθεν) κο Λιάνη να … απουσιάζει, η νέα(;;;) κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 ΝΑΙ και 143 ΟΧΙ.

Αυτά ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Και, παρόλο που δε δίνω γενικά μεγάλη βάση στις δημοσκοπήσεις, γιατί θεωρώ ότι μπορούν ανάλογα με τον εντολέα τους να παρουσιάσουν και μερικώς αλλοιωμένο αποτέλεσμα, στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA το 66,3% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το Μεσοπρόθεσμο, με το 23,4% να εκφράζει θετική γνώμη. Και όλοι ξέρουμε ότι για το μεσοπρόθεσμο έγινε ο ανασχηματισμός…

Πέρα των δημοσκοπήσεων όμως, όποιος κυκλοφορεί έστω και για λίγο στους δρόμους, γνωρίζει πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση. Όχι ότι έχει κάτι συγκεκριμένο με τα πρόσωπα (αν και αυτό ισχύει με κάποιους), απλά η πολιτική που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες είναι καταστροφική για τις ζωές των πολιτών, που καλούνται να πληρώνουν συνεχώς φόρους χωρίς να βλέπουν κανένα αντίκρισμα στην οικονομία, ενώ οι βουλευτές μένουν ουσιαστικά αλώβητοι.

imageΤο παραπάνω στοιχείο αποτυπώνεται πολύ έντονα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με το 95% των πολιτών ζητούν να συμμετέχουν και οι πολιτικοί στις θυσίες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει κάποια συναίνεση του κόσμου στην προσπάθειά της, θα πρέπει να βάλει και τους βουλευτές στην ίδια μοίρα με τον απλό πολίτη. Και όταν ο πολίτης πεισθεί ότι και ο βουλευτής πληρώνει για την οικονομική κρίση ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ με το εισόδημά του, ίσως να μπορέσει να κάνει λίγο περισσότερο υπομονή, και να δώσει (για λίγο ακόμα) ψήφο ανοχής σε αυτή την κυβέρνηση…

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τό ‘βλεπες, δεν τό ‘παιζες το στοίχημα με τα αυθαίρετα!!!

Με το που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, την περασμένη Παρασκευή  17 Ιουνίου, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο “ο Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ σημαίνει… άμεση τακτοποίηση αυθαιρέτων!” . Τέσσερις μέρες μόλις αργότερα, επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα γραφόμενα στο άρθρο αυτό!!!

image

Σε ομιλία του σήμερα στη βουλή ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε ουσιαστικά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, με την επιβολή φυσικά του αντίστοιχου προστίμου! Βέβαια  ο υπουργός τα ποσά που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τα ονόμασε  «κοινωνικά δίκαιες» εισφορές , ενώ τόνισε ότι θα εξαιρεθούν αυτά που προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση. δηλαδή είναι κτισμένα σε δάση, ρέματα, αιγιαλό και παραλίες. Προανήγγειλε ακόμη νέο νόμο που θα καθιστά αδύνατη την αυθαιρεσία.

Έπρεπε να παίξω και κανένα στοίχημα ή κανένα joker το Σαββατοκύριακο!!! Αν και μεταξύ μας, ούτε τύχη ήταν, ούτε είμαι ο μόνος που έκανα αυτή τη σκέψη για τον κο Παπακωνσταντίνου!!! 20 μήνες τώρα, τον έχουμε μάθει απ’ έξω κι ανακατωτά!!! Και οι μόνη έκπληξη που θα μπορούσε να μας κάνει πλέον, θα είναι να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο που αυτός συνέταξε!!! Όλα τ’ άλλα τα περιμένουμε από αυτόν!!!

Χώρος στάθμευσης για τα κανάλια η πλατεία Ελευθερίας!!!

Πέρασα σήμερα έξω από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφέρειας Κρήτης. Τι νομίζετε ότι αντίκρισα; Ο αύλειος χώρος του κτηρίου, δηλαδή το τμήμα της πλατείας Ελευθερίας που περιβάλει το κτήριο, είχε μετατραπεί σε ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ!!!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 6 αυτοκίνητα τηλεοπτικών συνεργείων (και ένα της νομαρχίας) ήταν σταθμευμένα έξω από το κτήριο!!! Και όσο και να έψαξα, δεν είδα καμία πινακίδα που να λέει ότι ο χώρος αυτός διατίθεται για στάθμευση των οχημάτων των μέσων ενημέρωσης!!!

image

image

image

Φαίνεται ότι το καθεστώς που υπήρχε επί Νομαρχίας διατηρείται και επί Περιφέρειας!! Η πλατεία Ελευθερίας, η κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης για τους… υμετέρους, που σε εξαίρεση με τον απλό πολίτη του Ηρακλείου, δε χρειάζεται να ψάχνει για στάθμευση όταν έχει κάποια δουλειά στην Περιφέρεια!!!

Ήλπιζα ότι ο νέος Περιφερειάρχης, μιας και έχει θητεύσει και εις τας Ευρώπας, θα είχε μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα της παράνομης στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους. Το ότι δε οι κύριοι και οι κυρίες των τοπικών καναλιών δεν έχουν καμία ευαισθησία για το θέμα όταν πρόκειται για… τα δικά τους οχήματα, το γνωρίζω πολύ καλά.  Αλλά αν δουν κάποιον πολίτη να έχει σταθμεύσει παράνομα στην πλατεία, μπορεί και να το κάνουν πρώτο θέμα  στο μέσο που εργάζονται!!!

Δ.Τ.: Πολίτες για τη Βικελαία: Εκδηλώσεις Ε2 και Πάρκο Γεωργιάδη

πολιτες βικελαια banner

Μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Απρίλιου και έχοντας συγκεντρώσει ως τώρα περίπου 6.000 υπογραφές, η ανεξάρτητη κίνηση δημοτών ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΚΕΛΑΙΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της για τη θεσμική και κτηριακή αποκατάσταση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, με εκδηλώσεις την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου, σκοπεύοντας στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24/6 στις 9 το βράδυ στην αυλή του εναλλακτικού καφενείου Ε2 και σε συνεργασία με την εφημερίδα FREEVOX, θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο το ντοκιμαντέρ «Βιβλιοθήκη Βέροιας» που σκηνοθέτησε η Κατερίνα Ευαγγελάκου για τη σειρά «Κιβωτός.gr» της ΕΡΤ, με θέμα τη βράβευση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Η βιβλιοθήκη βραβεύτηκε πέρυσι με 1 εκατομμύριο δολάρια για την ευφάνταστη αξιοποίηση υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας, και συγκεκριμένα για τα ονομαζόμενα «Μαγικά Κουτιά» της, που αποτελούν το τμήμα της βιβλιοθήκης για παιδιά και εφήβους, παρέχοντας χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρο για ακρόαση μουσικής, παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες. Με τη διεύθυνση του Γιάννη Τροχόπουλου, η βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει καταφέρει να γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα στον ελληνικό χώρο, με 21.000 μέλη σε μια πόλη 45.000 κατοίκων, αποδεικνύοντας περίτρανα τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί να παίξει μια βιβλιοθήκη στη ζωή μιας κοινότητας. Κι αν εκείνη της Βεροίας είναι ως επί το πλείστον δανειστική, γίνεται εύκολα αντιληπτός ο διεθνής αντίκτυπος που μπορεί να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη-θησαυροφυλάκιο όπως η Βικελαία, εφόσον λειτουργεί σωστά.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 25/6 από τις 6 το απόγευμα στο Πάρκο Γεωργιάδη με δραστηριότητες για τα παιδιά (θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, ανάγνωση παραμυθιών). Στις 7.30 θα ξεκινήσει συζήτηση με γενικό θέμα «Βιβλιοθήκη και δημόσιος χώρος», ενώ μετά το τέλος της συζήτησης θ’ ακολουθήσει μουσική από δύο συγκροτήματα. Η βραδιά θα ξεκινήσει με την Άσπα Ανωγιάτη (πολίτικη λίρα) που θα έχει μαζί της τον Γιάννη Σολικιώτη (φωνή), τη Μαρίτζια Κατσούνα (κρουστά) και τον Γιάννη Δερμιτζάκη (ούτι). Θα τους διαδεχτούν ο Άγγελος Αρβανίτης (κιθάρα) και Βάιος Ρίζος (μπουζούκι) με έντεχνο ρεμπέτικο πρόγραμμα.

Στις εκδηλώσεις θα συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών και βιβλίων για το δανειστικό τμήμα της βιβλιοθήκης. Επίσης, αποτελεί επιθυμία των Πολιτών για τη Βικελαία να διευρυνθεί η μέχρι στιγμής ολιγομελής ομάδα τους από εθελοντές που καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους τη μέρα της συγκέντρωσης στο πάρκο. 

Αναγνώστης: Η ξευτίλα των δημοσιογράφων!

Πριν λίγες μέρες είδα σε τοπικό κανάλι το ‘’επεισόδιο’’ κατά τα λεγόμενα του δημοσιογράφου που δημιουργήθηκε όταν ένας παππούς στην εκδήλωση για τους 62 εθνομάρτυρες στο Γάζι φώναξε κάτι..ακριβώς δεν κατάλαβα.. έξω οι κλέφτες ή κάτι τέτοιο.
Αμέσως οι παπάδες και οι πολιτικοί εξαγριώθηκαν με τον  γεράκο και δεν τον άφησαν να μιλήσει, αλλά η μεγάλη ξευτίλα είναι ο δημοσιογράφος που στο ρεπορτάζ είπε ότι ΕΥΤΥΧΩΣ μπήκε στην μέση (νομίζω ο Γκεγκέρογλου) και το ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ δεν είχε συνέχεια! Σιγά τα αβγά ρε θηρία! Επεισόδιο που ένας αγανακτισμένος συνταξιούχος τους είπε κλέφτες???
Καλά μωρέ ήθελα να ήξερα πως κυκλοφορούν χωρίς μπούρκα μερικοί δημοσιογράφοι έξω και άραγε τα βλέπουν τα ρεπορτάζ που κάνουν ή  είναι τόσο βλάκες που καμαρώνουν και από πάνω για την κατάντια τους?
Βρείτε το να δείτε ρεπορτάζ να γελάσετε!

Μαρία, Αναγνώστρια

---------------------------------------------------

Αγαπητή Μαρία,

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο τραγικό. Εκτός αν εννοείς σε άλλο κανάλι. Γιατί εγώ βρήκα το απόσπασμα από το Creta Channel, το οποίο και παραθέτω, και δε μου φάνηκε τόσο “υποκειμενικό” όσο άλλα των τοπικών καναλιών.

Φιλικά, “Αντίπαλοι”

Οι διακοπές ρεύματος για σήμερα στο Ηράκλειο

Χτες, ως καταναλωτές, νιώσαμε τις πρώτες συνέπειες της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρούν  (κατά τα λεγόμενά τους) στην περεταίρω μετοχοποίηση-ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Και σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος στην Κρήτη, μετά τις 1:00 με 1:30 το μεσημέρι και το απόγευμα  μετά τις 7:00. Η διάρκεια της διακοπής μπορεί να ποικίλει, και αν παραδειγματιστούμε από τη χτεσινή ημέρα, σίγουρα θα υπερβαίνουν τη μία ώρα…
Εκτός όμως από αυτές τις διακοπές, στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ δίνουν για το νομό Ηρακλείου και κάποιες κατά τόπους διακοπές, λόγω κατασκευών. Αυτές τις βλέπετε στους παρακάτω πίνακες:

  -------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι περιοχές που θα πραγματοποιηθούν οι διακοπές τις απογευματινές και βραδυνές ώρες σήμερα είναι :
  • 19:45 - 20:45 :Στις περιοχές Γεωργικά Αλικαρνασσού, Καρτερός,Πρασσά,126 Σ.Μ. Λαχαναγοράς, ΚΤΕΟ, Αμνισσός, Τομπρούκ, Κοκκίνι χάνι,Γούρνες.Στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Πλαστικών Κρήτης στη ΒΙΠΕΗ, στο ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ ,στη ΔΕΚΚ και στην πρώην Αμ.Βάση στις Γούρνες.
    Στο Δ.Ηρακλείου στις περιοχές, Κνωσσός και Σπήλια. Στον Άνω Μασταμπά, στην πλατεία Σινάνη, στο νότιο τμήμα Ατσαλένιου,στην περιοχή Χρυσοβαλάντου, στα σκαπτικά Σαριδάκη,στο νοτιοδυτικό τμήμα Αριφάκι μετόχι.Στις περιοχές ξυλουργείου Νταγιάση στη Φορτέτσα, Μαραθίτη, Σιλάμου, Βασιλειών και Αγ.Βλάση.Επίσης στις περιοχές Γιοφυράκια, Λειβάδα Βουτών, Γούρνες Τεμένους, Αθάνατοι, Σταυράκια, Βούτες,Πενταμόδι,Πετροκέφαλο,Αγ.Μύρων,Άνω και Κάτω Ασίτες.
  • 20:45 - 21:45 :Στο Δ.Μαλεβυζίου στις περιοχές Αγάκου μετόχι, Γάζι και Αμμουδάρα.Στο Δ.Φαιστού στις Μοίρες και στα χωριά Πετροκεφάλι, Κουσές, Αγ.Ιωάννης, Σίββας, Λίσταρος, Καλοί Λιμένες, Καμηλάρι, Καλαμάκι, Πιτσίδια, Μάταλα.Στο Δ.Γόρτυνας στα χωριά Προτόρια, Ασήμι,Αποϊνι,Σωκαράς, Φαραγγιανά, Μωριάς, Ά & Κ. Άκρια, Λαράνι, Γέννα, Δούλι, Αρδάκτια Πρεβελιανά, Μ.Βρύση, Αγ.Θωμάς, Πυρουνιανά.
  • 21:45 - 22:30 : Στο Δ. Χερσονήσου στις περιοχές Σταλίδα, Μεγάλη Χερσόνησος, Αγριανά, Χατζανά, Ανάληψη ,Κάτω Γούβες. Στα χωριά Μοχός, Κερά, Γωνιές, Αβδού, ασταμονίτσα, Ξυδάς,Καρουζανό,Καστέλι,Λιλιανό,Αγ.Παρασκευή,Αρμάχα,Μαθιά,Γεράκι καθώς και σ’ όλες τις επιχειρήσεις και αντλιοστάσια των παραπάνω περιοχών και χωριών