ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Περί καθαριότητας της πλατείας Ελευθερίας…

Χτες ένας αναγνώστης του ιστολογίου διαμαρτυρήθηκε με άρθρο του για την καθαριότητα της πλατείας Ελευθερίας, λέγοντας ότι και αυτός είναι αγανακτισμένος, αλλά εξ’ αιτίας της έλλειψης καθαριότητας δεν κατεβαίνει στην πλατεία… Ήθελα να τοποθετηθώ αμέσως επί του θέματος, αλλά είπα καλύτερα να μην το κάνω, αφού είχα μερικές μέρες να πάω από εκεί.

Σήμερα, επειδή είχα κάποιες δουλειές στο κέντρο, ο δρόμος με έβγαλε και στην πλατεία. Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα περνώντας από αυτήν στις 8.30 το πρωί, ήταν 3 άτομα από τους “αγανακτισμένους” που μένουν εκεί τα βράδια, να κρατάνε σκούπα και φαράσι και να καθαρίζουν (τοπικά βέβαια) την πλατεία από τα φύλλα και τους καρπούς των δέντρων.  “Ειδικά αυτές τις μέρες που φυσάει” , μου είπαν, “πρέπει να καθαρίζουμε παραπάνω”..

DSC00220

Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι ο αναγνώστης δεν έχει και αυτός δίκιο. Πολλά σημεία της πλατείας ήταν όντως πολύ χάλια… Μαύρα τα μάρμαρα από χυμένα υγρά που είχαν λασπώσει…

DSC00222

Όμως δεν είναι βρώμικη η πλατεία μόνο από αυτά… Όπως διακρίνεται πολύ καθαρά στην παρακάτω φωτογραφία, πολλά σημεία της πλατείας έχουν βρωμίσει από τις ροδιές οχημάτων που ανεβαίνουν πάνω… Και όλοι ξέρουμε ότι τα οχήματα αυτά είναι φορτηγά που ανεβαίνουν πάνω σε διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις, κλπ, και δεν είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά οι “αγανακτισμένοι” Ή τουλάχιστον όχι για τα περισσότερα από αυτά…

DSC00223Το πέρασμά μου αυτό από την πλατεία Ελευθερίας σήμερα απλά ενίσχυσε την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω ότι οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στην πλατεία ασφαλώς και έχουν ευθύνη για την καθαριότητά της, όπως έχουμε και όλοι εμείς που συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις. Πρέπει κατ’ αρχήν να προσπαθούμε να μη ρυπαίνουμε το χώρο, αλλά και να δίνουμε ένα χεράκι φεύγοντας για να καθαριστεί ο χώρος.

Όμως δεν υπάρχει ή δυνατότητα, ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ” να πλένουν με νερά την πλατεία ανά τακτά διαστήματα, καθαρίζοντάς την από τις βρωμιές και τις ροδιές. Ούτε φταίνε οι “αγανακτισμένοι” που τα δέντρα της πλατείας μαδάνε απ’ τον αέρα… Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Παλιότερα έβλεπα τα πρωινά μια υδροφόρα του δήμου που ανέβαινε στην πλατεία, και μερικούς εργάτες να πλένουν με λάστιχα και σκούπες. Για να είμαι ειλικρινής δεν περνάω πια συχνά από εκεί, αλλά η εικόνα της πλατείας δείχνει σαφώς ότι αυτό δε γίνεται πια… Θα πρέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αν το δει το θέμα, γιατί σαφώς και δεν πρέπει Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ του Ηρακλείου να έχει αυτή την εικόνα.

Ας στείλει λοιπόν το συντομότερο ο κος Κλάδος από εκεί ένα συνεργείο με μια υδροφόρα, να βάλει λίγη τάξη. Και ας το καθιερώσει έστω και 1 φορά την εβδομάδα, γιατί με τόσο κόσμο που μαζεύεται εκεί καθημερινά (αγανακτισμένοι και μη), σίγουρα θα χρειάζεται συχνό καθάρισμα, όση δουλειά και αν κάνουν καθημερινά οι “αγανακτισμένοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου