ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

155 NAI και μερικά εκατομμύρια ΟΧΙ

Μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που πολύ απλά για μένα δεν τόλμησαν να στηρίξουν στο κοινοβούλιο την άποψή τους, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν ζωντανή την πολιτική τους καριέρα στο ΠΑΣΟΚ, και τον ανεξαρτητοποιημένο (δήθεν) κο Λιάνη να … απουσιάζει, η νέα(;;;) κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 ΝΑΙ και 143 ΟΧΙ.

Αυτά ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Και, παρόλο που δε δίνω γενικά μεγάλη βάση στις δημοσκοπήσεις, γιατί θεωρώ ότι μπορούν ανάλογα με τον εντολέα τους να παρουσιάσουν και μερικώς αλλοιωμένο αποτέλεσμα, στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA το 66,3% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το Μεσοπρόθεσμο, με το 23,4% να εκφράζει θετική γνώμη. Και όλοι ξέρουμε ότι για το μεσοπρόθεσμο έγινε ο ανασχηματισμός…

Πέρα των δημοσκοπήσεων όμως, όποιος κυκλοφορεί έστω και για λίγο στους δρόμους, γνωρίζει πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση. Όχι ότι έχει κάτι συγκεκριμένο με τα πρόσωπα (αν και αυτό ισχύει με κάποιους), απλά η πολιτική που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες είναι καταστροφική για τις ζωές των πολιτών, που καλούνται να πληρώνουν συνεχώς φόρους χωρίς να βλέπουν κανένα αντίκρισμα στην οικονομία, ενώ οι βουλευτές μένουν ουσιαστικά αλώβητοι.

imageΤο παραπάνω στοιχείο αποτυπώνεται πολύ έντονα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με το 95% των πολιτών ζητούν να συμμετέχουν και οι πολιτικοί στις θυσίες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει κάποια συναίνεση του κόσμου στην προσπάθειά της, θα πρέπει να βάλει και τους βουλευτές στην ίδια μοίρα με τον απλό πολίτη. Και όταν ο πολίτης πεισθεί ότι και ο βουλευτής πληρώνει για την οικονομική κρίση ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ με το εισόδημά του, ίσως να μπορέσει να κάνει λίγο περισσότερο υπομονή, και να δώσει (για λίγο ακόμα) ψήφο ανοχής σε αυτή την κυβέρνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου