ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα υπέγραψε διεθνή συνθήκη κατά της διαδικτυακής πειρατείας !

Μπορεί τα νομοσχέδια SOPA και PIPA στις ΗΠΑ να έχουν τεθεί προς το παρόν σε αναμονή, όμως 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν την Πέμπτη μια παρόμοια συνθήκη με την ονομασία ACTA, η οποία καλύπτει τη διαδικτυακή πειρατεία και πολλά ακόμα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Μεταξύ των 22 πρώτων χωρών της ΕΕ που υπέγραψαν τη συνθήκη είναι και η Ελλάδα!
Η ACTA είναι μια διεθνής συνθήκη με στόχο τον εναρμονισμό της προστασίας του copyright και των στάνταρτ της πνευματικής ιδιοκτησίας. Καλύπτει όχι μόνο τη διαδικτυακή πειρατεία αλλά και τα λεγόμενα προϊόντα μαϊμού -ακόμα και τα πλαστά φάρμακα- και έχει την υποστήριξη της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου, καθώς και των φαρμακοβιομηχανιών.
Όπως και με τα SOPA και PIPA οι επικριτές του  ACTA πιστεύουν ότι...

Το καλύτερο … antivirus !!

antivirus

Αποδοκίμασαν τον Παντελή Οικονόμου οι ιδιοκτήτες ακινήτων!

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Παντελής Οικονόμου ήταν καλεσμένος στο συνέδριο των  ιδιοκτητών ακινήτων.  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δήλωσε ότι το τελος ακινήτων επιβλήθηκε επειδή το κράτος δεν μπόρεσε να εισπράξει τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αντίδραση του κόσμου που παρακολουθούσε:


Αποδοκίμασαν τον Π. Οικονόμου από babisflou

Οι «ατίθασοι» Έλληνες!

Αυτή είναι η κατάσταση και δεν πρόκειται να αλλάξει… Στη Γιάλτα ο κόσμος χωρίστηκε και οι «μεγάλοι» αποφάσισαν ότι η Ελλάδα  «ανήκει εις την δύσιν» και έκτοτε είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις «υποχρεώσεις» της, δηλαδή τα «τροφεία» για την τιμή που της κάνει η Δύση για να την δεχτεί στην αγκαλιά της, διαφορετικά θα μπαίνει σε τιμωρία. Αυτό βιώνουμε και σήμερα… Το ατίθασο παιδί που λέγεται Ελλάδα είναι σε τιμωρία, αφού αποτόλμησε να φλερτάρει με την Ανατολή. Θα πρέπει να κατανοήσουν οι ατίθασοι Έλληνες ότι δεν είναι τίποτα χωρίς τον θείο Σαμ…
Είχαμε ένα καλό βιοτικό επίπεδο, ζούσαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με τους κατοίκους άλλων κρατών, ακόμα και πιο προηγμένων από εμάς, ωστόσο σαν ατίθασα πνεύματα που είμαστε, θελήσαμε να «κάνουμε παρέα» με την Ρωσία και την Κίνα, οπότε μπήκαν σε δράση οι διεθνείς «καουμπόηδες» και «σερίφηδες», για να μας επαναφέρουν στην τάξη.
Κάτσε λοιπόν τώρα Έλληνα, χωρίς φράγκο στο παντελόνι, εξουθενωμένος και χωρίς την δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης για να μάθεις άλλη φορά να είσαι καλό παιδί.
Πάμε λοιπόν και πάλι στο χτεσινό ερώτημά μας, δηλαδή εάν η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες; Φυσικά και ΟΧΙ είναι η απάντηση. Ανήκουμε σε αυτούς που έχουμε την οικονομική μας υποθήκη και σε αυτούς που εξοφλούν τα γραμμάτια, στους Αμερικάνους και στους Γερμανούς.
Ο πολίτης δεν είναι τίποτ’ άλλο από μια αδύναμη σάρκα, χωρίς δυνατότητα κατανόησης των πολιτικών μηνυμάτων και πολύ περισσότερο της κατάστασης, που βιώνει.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Απλήρωτοι οι προμηθευτές στα Carrefour!!

image Είμαι προμηθευτής των Carrefour και είμαι απλήρωτος για 8 μήνες (το ίδιο ισχύει και για άλλους προμηθευτές). Έχουμε καταστραφεί από την πολιτική τους να σε πληρώνουν όποτε θέλουν και όσα θέλουν. Τώρα μάθαμε ότι εκκρεμούν και δύο αιτήσεις πτώχευσης εις βάρος των carrefour και ότι πάει να γίνει το επόμενο Aτλάντικ.
Άραγε υπάρχει κανείς αρμόδιος σε αυτό το κράτος να σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική τους;
Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα μπορούν να χρηματοδοτούν οι Έλληνες παραγωγοί και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις την Γαλλο-Ολλανδική πολυεθνική που πάει να χρεοκοπήσει στην χώρα της με πτώση τζίρου 30%, όταν και οι ίδιοι πιέζονται από το Δημόσιο για φόρους και ΦΠΑ που χρωστάνε και από τις τράπεζες που βγάζουν καθημερινά τα χωράφια, τα σπίτια και τα μηχανήματά τους σε πλειστηριασμούς.
Θεωρείτε λογικό ο μικροπαραγωγός να περιμένει την όποια Καρφούρ Ελλάδας να πληρώσει σε δύο -τρία χρόνια (κι αν πληρώσει τελικά), όταν αυτή χρωστάει πάνω από ένα δισεκατομμύριο στην Ελληνική αγορά, χώρια τις Τράπεζες; Προσωπική μου γνώμη είναι ότι παίζει η Καρφούρ με τον χρόνο ώσπου τελικά να ζητήσει την υπαγωγή της στο Αρ. 99 του πτωχευτικού νόμου, ή να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις πτωχεύσεως που έχουν κατατεθεί σε βάρος της και δικάζονται Απρίλη.
Έχει στο γενικό σχέδιό της προφανώς, το να ζητάει πίστωση χρόνου από αυτούς που χρωστάει, διότι τέλος Φλεβάρη περιμένει να πάρει στην Ευρώπη τα δύο ομολογιακά δάνεια 600.000.000 και 500.000.000 ευρώ αντίστοιχα με λήξη 2016 και 2017 για να χρηματοδοτήσει τις εκεί ζημιές της. Πιστεύω ότι αυτό το γεγονός περιμένει, μετά δεν έχει πρόβλημα να ανακοινώσει το τέλος της Ελληνικής θυγατρικής της....

26 σεισμοί σε 28 ώρες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης!

Με αμείωτη συχνότητα εδώ και 2 περίπου 24ωρα συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και βόρεια της Κρήτης. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 26-1-2012 06,μέχρι αυτή την ώρα ( 27-1-2012 10:46 π.μ.) έχουν σημειωθεί ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 26 σεισμοί μέσα σε 28 μόλις ώρες!!!

image

Οι δύο μεγαλύτεροι σεισμοί σημειώθηκαν στις 26-1-2012 και ώρα 06:25 π.μ (5.1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ)  και  στις 27-1-2012 και ώρα 03:33 π.μ. (5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ), ενώ οι υπόλοιποι κυμαίνονται σε ένταση από 2 έως και 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν αναστατωθεί όπως είναι φυσικό από την έντονη αυτή σεισμική δραστηριότητα. Ζημιές μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του εξήγησε ότι συμβαίνει πολλές φορές να έχουμε «δίδυμους» σεισμούς και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με το σεισμό της Σαντορίνης.

Σε διαφορετική κατεύθυνση όμως, ο καθηγητής ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης κ. Φίλιππος Βαλλιανάτος, μιλώντας το πρωί της πέμπτης στην ΕΡΑ Ηρακλείου,  ανέφερε ότι ο σεισμός είναι μεν ένας φυσιολογικός σεισμός για τα δεδομένα της Κρήτης, αυτό που προβληματίζει, δε, είναι η ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. "Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" - είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.

“Aς θέσουμε την κόκκινη γραμμή για την παιδεία”, προτρέπει ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Θραψανού

image Η πρόσφατη απομάκρυνση της δασκάλας της πρώτης τάξης του σχολείου μας, που κατείχε οργανική θέση στο Θραψανό, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήρθε να προστεθεί στα άλλα προβλήματα που απασχολούν το σχολείο τα τελευταία χρόνια.
Αρχικά ήταν η συγχώνευση της Ε με την ΣΤ τάξη. Το σχολείο μας υποβιβάσθηκε σε 5θέσιο γιατί τα 64 παιδιά δεν επαρκούν για να λειτουργεί σαν 6θέσιο.
Τα νήπια μας 39 στον αριθμό στοιβάζονται σε δυο αίθουσες κλουβιά στο νηπιαγωγείο. Εδώ βλέπετε έχουμε την «ατυχία»να έχουμε πολλά παιδιά.
Το σχολείο από το Σεπτέμβρη δεν έχει καθαρίστρια και παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για άμεση λύση του προβλήματος κοντεύουμε Φεβρουάριο και τίποτα. Μια δίμηνη σύμβαση σε μια καθαρίστρια για να καθαρίζει μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι με πρωτοβουλία των γονιών του νηπιαγωγείου, συνεισφέρουν οι ίδιοι σε χρήμα για να την πληρώνουμε ώστε να καθαρίζει τις υπόλοιπες τρεις μέρες που δεν πληρώνεται από τον Δήμο.
Οι έκκληση πολλών γονέων με παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες για δημιουργία τμήματος ένταξης έπεσε κι αυτή στο κενό.
Η στάση του σχολικού εξακολουθεί να είναι μια παγίδα κινδύνου για μικρούς και μεγάλους, από τον Οκτώβρη. Αυτά και άλλα προβλήματα μας απασχολούν, κοινά λίγο πολύ για όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
Πάνω που χαρήκαμε μιας και μια αξιόλογη δασκάλα μας επέστρεψε μετά την άδεια κύησης που είχε, κάτι που ήταν γνωστό στο γραφείο Α/βάθμιας Εκπ/σης, ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είχαν αλλού κενό που θα έπρεπε να καλύψει η δικής μας δασκάλα που η οργανική της θέση είναι στο Θραψανό. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το πρόβλημα των υπεράριθμων τμημάτων, αυτό όμως λύνεται ή με σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού ή με πρόσληψη νέου. Σε καμία περίπτωση η απομάκρυνση της δασκάλα δεν αποτελεί λύση, αντιθέτως είναι αντιπαιδαγωγική .Οι αρμόδιοι νούμερα μετράνε όχι παιδικές ψυχούλες.
Από την άλλη έχουμε μια ισοπεδωτική πολιτική επί δικαίων και αδίκων...

10 λεπτά χρόνου αξίζει για την κυβέρνηση η κάθε ανθρώπινη ζωή!

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό! Μου το είπε φίλος μου γιατρός και δεν το πίστευα! Οι ασφαλισμένοι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή το 95% των ασφαλισμένων της χώρας μας, δε θα μπορούν να εξετάζονται από τους συμβεβλημένους γιατρούς για περισσότερο από 10 λεπτά της ώρας!!!
image
Όπως βρήκα και σε ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Τρικάλων, αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως! Να τι αναφέρει ο σύλλογος ότι ισχύει με τον ΕΟΠΥΥ:
“Από 1.1.2012 τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ συγχωνεύτηκαν στον ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που περιλαμβάνει περισσότερους από 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Με απόφαση ΦΕΚ 262/ 16-12-2011 λύθηκαν αζημίως οι συμβάσεις όλων των ιατρών με τον ΟΠΑΔ, τον ΟΑΕΕ και η εξυπηρέτηση ασθενών του ΙΚΑ.   
Ο ΕΟΠΠΥ κάλεσε αιφνιδιαστικά και με προχειρότητα τους ιδιώτες ιατρούς εφόσον επιθυμούν, αντί σύμβασης, να δηλώσουν με FAX ότι συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του.
Οι αμοιβές των ιατρών που θα δηλώσουν συνεργασία ορίζονται ως εξής:

Ισχυρός Σεισμός στην Κρήτη 27-1-2012

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:33 τα ξημερώματα  της Παρασκευής 27/01/2012 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται 83 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Θηρών, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 14,2 χλμ.

Η διάρκεια του σεισμού ήταν σχετικά μεγάλη, και έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου, καθώς  και της Σαντορίνης.

Ο ισχυρός αυτός σεισμός έρχεται να προστεθεί στο χτεσινό σεισμό των 5.1 βαθμών, αλλά και στους δεκάδες μικρότερους μετασεισμούς που σημειώθηκαν από χτες τα ξημερώματα μέχρι αυτή την ώρα.

image

image

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δ.Τ.: Κάλεσμα σε εκδήλωση για την απεργία στη Ελληνική Χαλυβουργία από το Σύλλογο Ανέργων

image Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου με μεγάλη τιμή καλεί όλο το κόσμο της πόλης να παρακολουθήσει την εκδήλωση για την απεργία στη Ελληνική Χαλυβουργία , την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Ειδικά τώρα που φουντώνουν οι αγώνες στο Ηράκλειο από τους εργαζόμενους στην Αριάδνη ΑΕΒΕ και μας διδάσκουν ότι χαμένος είναι ο αγώνας που δεν εδόθηκε ποτέ, αυτή η εκδήλωση είναι πάρα πολύ επίκαιρη, καθώς έχει αναφορά σε ένα μεγάλο αγώνα, έναν αγώνα διαρκείας, έναν αγώνα παράδειγμα σε όλη τη χώρα που δίνουν εδώ και τρεις μήνες οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Είναι η δική τους απάντηση στην εργοδοσία που αξιοποιώντας τα νομικά εργαλεία που της έδωσε η κυβέρνηση του μνημονίου και τα δεκανίκια της στην Ελληνική Βουλή, μετατρέπει την εργασία σε λάστιχο, απολύει, καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα. Προσπαθεί να προστατέψει και ν' αυγατίσει τα κέρδη της επιβάλλοντας 5ωρη απασχόληση με 40% μείωση αποδοχών, πετάει στο δρόμο 51 εργαζόμενους, απειλεί με άλλες 180 απολύσεις.
Ο βιομήχανος Μάνεσης ήταν ο πρώτος στην Αττική που εφάρμοσε αυτά τα κατάφωρα αντεργατικά μέτρα που βλέπουμε τώρα να εφαρμόζονται και στη πόλη μας με αποτελέσματα ολέθρια για τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά.

Χρυσοχοΐδης: Το ξέρω το μνημόνιο, και μάλιστα πολύ καλά (βίντεο)!!

Συνέντευξη στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα mega” έδωσε πριν λίγο ο υπουργός κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μεταξύ άλλων, δίνει εξηγήσεις για τη φράση του “δε διάβασα το μνημόνιο” λέγοντας : “το ξέρω το μνημόνιο, και μάλιστα πολύ καλά”! Αλλά λέει και κάτι που επίσης θα προκαλέσει εντύπωση: ότι θέλει να αποδομήσει το πολιτικό σύστημα!!

Δείτε το βίντεο.

Το “costa concordia” του ιδιωτικού τομέα

image

«Είμαστε συνταξιδιώτες σε ένα καράβι που βουλιάζει και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να τα βγάλουμε πέρα», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά την πρώτη συνάντηση στα πλαίσια του διαλόγου των Κοινωνικών Εταίρων. Και με αυτή του τη δήλωση θέλησε να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι αν δεν πάνε καλά οι επιχειρήσεις, η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο.

Δε μας είπε όμως ο κος Δασκαλόπουλος τι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, αυτά της δήθεν μεγάλης ανάπτυξης της Ελλάδας, από το 2000 και μετά. Όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις έβγαζαν τεράστια κέρδη, αυτά τα κέρδη τα μοιράζονταν με τους εργαζόμενους; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Και τότε στο ίδιο καράβι βρίσκονταν εργοδότες και εργαζόμενοι! Μόνο που οι πρώτοι ήταν (και είναι) πλοιοκτήτες και καπετανέοι και οι τελευταίοι ήταν (και είναι) το πλήρωμα!

Η φράση βέβαια αυτή του κου Δασκαλόπουλου μου έφερε αμέσως στο μυαλό το ναυάγιο του Costa Concordia! Ο καπετάνιος, αφού οδήγησε το κρουαζιερόπλοιο στην ξέρα, πήδηξε πρώτος απ’ έξω!!

Βέβαια δε συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με το “καράβι” του ιδιωτικού τομέα. Τουλάχιστον όχι ακόμα , αν και το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης το έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι, με απολύσεις και μειώσεις μισθών μέσω αλλαγής του καθεστώτος εργασίας (ημιεργασία, εκ περιτροπής εργασία, κλπ).  Ακόμα ο καπετάνιος μένει στο καράβι, αν και έχει μετακινηθεί με ελαφρά πηδηματάκια προς τη σωσίβια λέμβο.

Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν θα αφήσει τις χαιρετούρες προς την στεριά (κυβέρνηση και τρόικα). Αν προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία στο καράβι και να το επαναφέρει στη θάλασσα, σώζοντας και τον εαυτό του και το πλήρωμα, ή αν πηδήξει στη σωσίβια λέμβο και σώσει μόνο τον εαυτό του.

Σεισμός πριν λίγο (26-1-2012) βόρεια του Ηρακλείου και νοτιοδυτικά της Σαντορίνης

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:25 τα ξημερώματα  της Πέμπτης 26/01/2012 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται 91 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και 44 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Θηρών, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10,6 χλμ.

Η διάρκεια του σεισμού ήταν σχετικά μεγάλη, και έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου, καθώς προφανώς και της Σαντορίνης.

image

image

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς ντροπή

image

Για μια χούφτα πατάτες, ένα κιλό κρεμμύδια και  ένα ματσάκι καρότα, ο Έλληνας του 2012 σχηματίζει ουρές στην πλατεία Συντάγματος. Περιμένει υπομονετικά τη σειρά του, για να πάει στο σπίτι του με μια τσάντα τρόφιμα.

“Είμαι άνεργη 2 χρόνια”, λέει μια γυναίκα στον τηλεοπτικό φακό. “Και ο άντρας μου δε βρίσκει δουλειά. Δεν τον παίρνουν γιατί είναι μεγάλος, 55 χρονών. Στην τσάντα έχω το χαράτσι της ΔΕΗ 600 ευρώ. Πως να τα βγάλω πέρα;”

Λίγα μέτρα πιο πέρα, η βουλή. Ο δήθεν βωμός της δημοκρατίας, που μετατράπηκε σε βάση εξυπηρέτησης  κάθε λογής συμφερόντων. Με τους σημερινούς ενοίκους της, οι περισσότεροι “μόνιμοι” επί πολλά χρόνια, πιθανότατα να κοιτάνε απ΄ τα παράθυρα προς την πλατεία. 

Για μια χούφτα πατάτες, ο Έλληνας του 2012 παραμερίζει την αξιοπρέπειά του, αφήνει πίσω του τα σκληρά χρόνια δουλειάς, και αναγκάζεται να στηθεί στην ουρά για να μην πάει σπίτι του με άδεια χέρια.

Χωρίς ντροπή. Γιατί η κύρια ευθύνη δεν είναι δική του. Ανήκει στις κυρίες και τους κυρίους που βρίσκονται στο μεγαλοπρεπές κτήριο πίσω τους, και συζητάνε πως να τον εξαθλιώσουν περισσότερο.

Χωρίς ντροπή κι εκείνοι…

Δ.Τ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς στη χαλυβουργία

image
Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
Την Παρασκευή 27-1-2012 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 7 μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για την αποτίμηση της απεργίας της Ελληνικής Χαλυβουργίας θα μιλήσουν εκ μέρους των απεργών της ελληνικής Χαλυβουργίας ο Μάρκος Καλαρίδης και ο Θανάσης Παυλάκης .Θα προβληθεί και βίντεο από τις κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη του κόσμου προς τους απεργούς
OΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
Οι απεργοί της Χαλυβουργίας βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου από την 31η Οκτωβρίου του 2011. Παραπάνω από δυόμισι μήνες το εργοστάσιο παραμένει κλειστό και περιφρουρημένο! Τίποτα και κανείς δεν μπόρεσε να κάμψει το ηθικό των απεργών. Ούτε οι απειλές του Μάνεση, ούτε οι απολύσεις, ούτε οι ψεύτικες υποσχέσεις των Κουτρουμάνηδων, ούτε ο φόβος μη μείνουν τα παιδιά τους χωρίς γάλα.Όταν ένας αγώνας δίνεται για τη ζωή και την αξιοπρέπεια δεν υπάρχουν περιθώρια οπισθοχώρησης. Αυτό δεν κατάλαβαν οι βιομήχανοι και τα τσιράκια τους και γι’ αυτό έφαγαν τα μούτρα τους. Πίστεψαν πως οι χαλυβουργοί θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας μέσα στο εργοστάσιο, με το πρόσχημα της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης. Πως θα φοβηθούν με τις πρώτες 34 απολύσεις στέλνοντας τους δικαστικούς κλητήρες στα σπίτια των απεργών. Πως θα τους κατατρομοκρατήσουν αναγκάζοντας τους να ανοίξουν το εργοστάσιο άρον-άρον, με τις υπόλοιπες 16 απολύσεις. Μάταιος ο κόπος τους!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τι θα ισχυριστούν και οι υπόλοιποι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο!

image 

Μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη περί μη γνώσης του περιεχομένου του Μνημονίου, αλλά και της Κατσέλη περί περιορισμένου χρόνου ανάγνωσης, ένας –ένας οι τότε υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις για το ίδιο θέμα:

  • Ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος θα ισχυριστεί ότι ήταν απασχολημένος γράφοντας το βιβλίο του “Μαζί τα φάγαμε”
  • Ο τότε υπουργός Εσωτερικών: Γ. Ραγκούσης θα πει ότι είχε καθήκον να αναμορφώσει το κράτος οδηγώντας άρον-άρον σε συνταξιοδότηση 200.000 δημοσίους υπαλλήλους και τους υπόλοιπους 500.000 στην εξαθλίωση, και όχι να διαβάζει μνημόνια…
  • η Τίνα Μπιρμπίλη θα πει ότι είχε συνάντηση με την ολομέλεια του ΣτΕ για να τους πείσει ότι η τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων είναι συνταγματική
  • ο τότε υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας είχε επείγουσα συνάντηση με τους ταξιτζήδες, για να τους ανακοινώσει ότι ήρθε η ώρα να χάσουν την περιουσία τους μέσα με μια νύχτα, και δεν πρόλαβε να το διαβάσει
  • ο τότε Υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος θα ισχυριστεί ότι δεν το διάβαζε γιατί αξιολογούσε μια μελέτη αύξησης της απασχόλησης στη χώρα μας
  • Η Υπουργός Παιδείας Τεχνολογίας και Έρευνας κα Α. Διαμαντοπούλου θα πει ότι είχε πέσει με τα μούτρα στο σχεδιασμό διανομής σχολικών συγγραμμάτων για την επόμενη χρονιά, ώστε να μη μείνει κανένας μαθητής χωρίς βιβλία, και δεν πρόλαβε να το διαβάσει
  • ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θα δηλώσει ότι εκείνο το πρωί του Σαββάτου είχε μυστική συνάντηση με τη Μέρκελ και το Σαρκοζί για την αγορά υποβρυχίων και αεροπλάνων
  • Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα επικαλεστεί συνάντηση με τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας για να μην κατρακυλήσει η τιμή του ελαιολάδου
  • Τέλος, ο τότε υπουργός δικαιοσύνης κος Καστανίδης θα δηλώσει ότι είχε τις πρώτες μυστικές επαφές για να διερευνηθεί η  δυνατότητα φίμωσης των ελευθέρων φωνών στο διαδίκτυο μέσω των blogs, πράγμα που αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, οπότε δεν ασχολήθηκε με το μνημόνιο.

Ο μόνος που διάβασε τελικά το μνημόνιο, όπως προκύπτει και δια της άτοπον απαγωγής είναι ο τότε Υπουργός Οικονομικών κος Παπακωνσταντίνου, που το υπέγραψε κιόλας.

Α, συγνώμη, το διάβασε κι άλλος ένας: ο πρωθυπουργός κος Γιώργος Παπανδρέου. Αλλά όχι επειδή είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Απλά, η πρώτη έκδοση του μνημονίου ήταν στη μητρική του γλώσσα, τα Αγγλικά, οπότε του ήταν πολύ εύκολη η ανάγνωση!

Σελίδα στο facebook έγινε η ατάκα Χρυσοχοΐδη: “Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί…”

Σελίδα στο facebook έγινε η δήλωση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη “Δε διάβασα το μνημόνιο”. Στη συγκεκριμένη σελίδα, οι χρήστες που εγγράφονται προσπαθούν να συμπληρώσουν τη φράση “Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί…” με ατάκες που θεωρούν ότι θα μπορούσε να είχε πει ο κος Χρυσοχοΐδης. Παραθέτω μερικές από αυτές:

image

ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ…

  • δεν ήταν στο job description!

  • οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..

  • είχα εμπιστοσύνη στην κρίση και την ευφυΐα του ΓΑΠ!!!

  • ήμουν άρρωστος

  • δεν είναι εικονογραφημένο

  • είχα διαβάσει την Kama Sutra παλιά. Τα ίδια να διαβάζω?

  • και αν το διάβαζα δηλαδή θα το καταλάβαινα?

  • κοίταζα την Χριστοπούλου που μιλούσε με την Γιαδικιάρογλου που μιλούσε με την Πολυχρονοπούλου."

  • έκαναν πολλή φασαρία κάτι αγανακτισμένοι απ’ έξω και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.

  • Περίμενα να βγει και το μνημόνιο 2 για να τα πάρω σε πακέτο προσφορά

  • ...ελάτε τώρα, μη κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, κανείς δε το διάβασε!

Δείτε τη σελίδα εδώ

Βίντεο με την παρέμβαση στην ομιλία του Σημίτη στο Βερολίνο

Με πλακάτ τα οποία είχαν πάνω το σήμα της Siemens υποδέχτηκε ομάδα νεαρών που ανήκουν στο “Real Democracy – Berlin” τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Παίρνοντας τον λόγο εκπρόσωπός τους, χαρακτήρισε "ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα", καθώς, όπως είπε, "έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό".

Η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και σε πρώην υπουργό Άμυνας, για τον οποίο η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει επίσης πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που "θυσίασε τον ελληνικό λαό" και είναι "ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει" να "αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί".

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση:

Απόφαση της γενικής συνέλευσης εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23/1/2012 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολαου στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου. Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γρ. Κοκοβάκης που ενημέρωσε τους εργαζόμενους για διάφορα θέματα. Μετά από διαλογική συζήτηση η Συνέλευση έλαβε την παρακάτω απόφαση:

image

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αυτές τις ημέρες φτάνουν στα χέρια των εργαζομένων τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με το νέο –ενιαίο μισθολόγιο. Όλοι οι εργαζόμενοι διαπιστώνουμε στην πράξη ότι δεν έγινε «αρση των αδικιών» που υπήρχαν στις μισθοδοσίες του δημόσιου τομέα, αλλά έγινε το αντίθετο, δηλαδή οριζόντια περικοπή, που πλήτει μάλιστα περισσότερο τους χαμηλόμισθους υπάλληλους.
Στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων, με την κατάργηση του Νοσοκομειακού επιδόματος μαζί με άλλα επιδόματακάθε υπάλληλος έχει υποστεί απώλειες από 200 έως 400 ευρώ το μήνα, ενώ οι μισθοί διαμορφώνονται σε επίπεδα φτώχειας, και σε κάποιες κατηγορίες (υε νεοδιόριστοι κλπ) ξεπερνούν ελάχιστα το ποσό του επιδόματος ανεργίας (μισθός νεοδιόριστου ΥΕ τραυματιοφορέα 540Ε). Οι μισθοί αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχούν με την εργασία που παράγουμε οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με ελλείψεις και κακή ποιότητα υγειονομικών υλικών, με συνεχή αύξηση των ασθενών που προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου αποτελούν ταφόπλακα για τα οικογενειακά εισοδήματα των εργαζομένων, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων  και των άλλων προϊόντων, τη στιγμή που οι οικογένειες πληρώνουν μεγάλα ποσά σε φροντιστήρια και σε φοιτητικά ενοίκια, τη στιγμή που τρέχουν τα ενοίκια και τα στεγαστικά δάνεια που ελήφθησαν με το δεδομένο ότι οι υπάλληλοι έπαιρναν αξιοπρεπείς μισθούς.
Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατημένων εισοδημάτων µας.
Επίσης έχουμε απώλειες στην ασφαλιστική μας περίθαλψη, αφού με το νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει εκ των πραγμάτων να πληρώνουμε τις επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς, ενώ θα πληρώνουμε το 15% των ιατρικών εξετάσεων στα ιδιωτικά εργαστήρια.
Το μέλλον μας και των οικογενειών μας προδιαγράφεται μαύρο, όσο συνεχίζεται η λεηλάτηση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, ενώ οι μεγαλοοφειλέτες και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται απυρόβλητο και καλπάζει η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
Αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για τους εργαζόµενους, το λαό και τη χώρα µας και πρέπει να ανατραπεί.
Ο αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας, που οδήγησε στην «πτώση» της προηγούµενης κυβέρνησης, θα πρέπει είναι διαρκής και έντονος για την ανατροπή όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις πολιτικές,  που ανεξάρτητα από το µονοκοµµατικό ή διακοµµατικό µανδύα διακυβέρνησης, καταστρέφουν τους εργαζόµενους, το λαό και τη χώρα.
Τα δικαιώµατα των εργαζοµένων και της Κοινωνίας, η ζωή η δική µας και των παιδιών µας δεν µπορούν να γίνονται θυσία στα συµφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να υπάρξει συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών ώστε να προκύψει ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων, καταλήψεων που θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη γενική απεργία διαρκείας – παράλυση του κράτους,  με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση που συνεχίζει να εφαρμόζει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Μια τέτοια νίκη θα αποτελέσει φόβητρο στα μάτια των επίδοξων μελλοντικών «τροϊκανών».
Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να ζητήσουν μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε :
• Επαναξιολόγηση και  διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ληστρικού  χρέους
• Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη για την κοινωνία και το λαό.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου
• Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής
• Να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που ευθύνονται. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις υποδομές αυτής της χώρας, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τις διευκολύνσεις που τους παρείχε και παρέχει η ελληνική πολιτεία, τα αποθεματικά των Ταμείων μας, αυτοί που  πριν από την κρίση θησαύρισαν, αλλά και τώρα, ακόμη, συνεχίζουν την κερδοφορία τους!!
Η χώρα μας ούτε μικρή ούτε φτωχή είναι!! Μικραίνει και φτωχαίνει εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις.
Ακόμη αποφασίζουμε:
1. Η παρούσα πρόταση να αποσταλεί σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, και να διατυπωθεί στο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.
2. Να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/1/2012 σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία δημοσίων υπαλλήλων του Αγ. Νικολάου και του ν.Λασιθίου (ΕΛΜΕ, Σύλλογος δασκάλων κλπ) τρίωρη παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (πρώην νομαρχία) από τις 10.00 π.μ. έως τις 1μ.μ. Για τη διευκόλυνση της κινητοποίησης να πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα και ώρα. Στόχος της κινητοποίησης να αναδειχθεί η οριζόντια ισοπέδωση των εισοδημάτων των δημόσιων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο.
3. -Να αναρτηθεί σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου όπου βρίσκονται ασθενείς, πολίτες και επισκέπτες ανακοίνωση με την οποία θα υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία με την έλλειψη προσωπικού, με τη δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων, με την έλλειψη των υγειονομικών υλικών και με την υποαμοιβή του προσωπικού.
4. -Να υπάρξει συνέχιση της στενής συνεργασίας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής μας (Εργ.κέντρο, σωματεία, Σύνδεσμοι συνταξιούχων κλπ) ώστε να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εργαζόμενων δημόσιου –ιδωτικού τομέα ενάντια την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.
5. Να υπάρξει έμπρακτη βοήθεια σε όλες τις μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμβάλουμε στη δημιουργία και στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στον Άγιο Νικόλαο. Να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικάμε το πως  μπορούν να αποφεύγουν τις επιπλέον και άδικες επιβαρύνσεις κατά την περίθαλψη τους στο Νοσοκομείο.
6. Να πραγματοποιούνται περιοδικές καταλήψεις του τμαείου στο οποίο εισπράτεται στο 5 ευρο από τους αθενείς στα εξ. Ιατρεία. Ξεκινούμε με κατάληψη του ταμείου την Πέμπτη 26/1/2012.
7. Να πραγματοποιήσουμε μείωση της εισφοράς των μελών στο Σωματείο κατά 25% (να γίνει 1,5 ε το μήνα από 2ε)

Τελικά έχει διαβάσει κανείς υπουργός το μνημόνιο;

image "Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο", δήλωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" ο επί δύο χρόνια υπουργός του μνημονίου Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και χτες βράδυ, στην εκπομπή ‘Ανατροπή” του mega, η άλλη επί μακρόν υπουργός του μνημονίου, η κα Κατσέλη, είπε ότι “το μνημόνιο το είδα ένα Σάββατο πρωί, για 3 ώρες”.

Μέχρι και ο Σημίτης είπε ότι το μνημόνιο επιδείνωσε την κατάσταση…

Τι γίνεται βρε παιδιά; Διάβασε τελικά κανένας υπουργός πλην του Παπακωνσταντίνου το μνημόνιο; Όλοι το παίζουν ανήξεροι τώρα που είδαν ότι το μνημόνιο ήταν σκέτη αποτυχία; Ή έχει να κάνει και με το γεγονός ότι πλησιάζουν κι εκλογές;

Πάντως, όταν σήκωναν το χεράκι τους υπερψηφίζοντας όλα τα νομοσχέδια για να εφαρμοστεί το μνημόνιο, δεν έλεγαν τα ίδια. Έλεγαν ότι έτσι θα σωθεί η Ελλάδα.

Να μην ξεχάσουμε λοιπόν αυτές τις στιγμές που με τα χέρια στην ανάταση ψήφιζαν για την εφαρμογή του μνημονίου που σήμερα κατακρίνουν. Γιατί δεν το έκαναν ούτε μία, ούτε δύο φορές, αλλά κατ’ επανάληψη.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τα επόμενα … έκτακτα τέλη!

image Προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλεί το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων διακόπτουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους που μένουν ξενοίκιαστα, για να γλυτώσουν το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων , αλλά και ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων προχώρησαν σε κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους. Έτσι, αναζητούν νέες λύσεις που θα φέρουν στα ταμεία του κράτους το ποσό που “χάνεται” από τις δύο αυτές πηγές.

Έπεσε βέβαια στο τραπέζι η πρόταση για φορολόγηση των αγρών, με τη λογική ότι… το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από τα χωράφια!!! Αλλά αναζητούνται κι άλλες λύσεις.

Κι επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά οι άστεγοι, και με την ίδια λογική ότι ούτε από τους άστεγους εισπράττει τίποτα το κράτος, είναι ζήτημα χρόνου να πέσει στο τραπέζι η επιβολή έκτακτου τέλους… χώρου κατάλυσης αστέγου!

Βέβαια το μέτρο δε θα είναι οριζόντιο, όπως άλλωστε και όλα όσα έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία! Άλλο συντελεστή θα έχει το παγκάκι στο Κολωνάκι, άλλο στο Σύνταγμα, άλλο στην Κηφισιά και στη Μύκονο, και άλλο στην Κουμουνδούρου και στο Περιστέρι! Και φυσικά, θα υπάρχει και συντελεστής επιφάνειας, ώστε να μην επιβαρύνεται το ίδιο ο άστεγος που στριμώχνεται σ’ ένα παγκάκι με αυτόν που κοιμάται άνετα στο γρασίδι ενός πάρκου!

Δεδομένης και της αύξησης των αυτοκτονιών στη χώρα μας, μελετάται ακόμα και η επιβολή έκτακτου τέλους αυτοχειρίας! Το τέλος θα επιβάλλεται στους στενούς συγγενής του αυτόχειρα, επειδή δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν από την αυτοκτονία, προκαλώντας στο κράτος οικονομική ζημία από την απώλεια φόρων!

“Βασιλικότερος του βασιλέως” ο δήμαρχος Χερσονήσου για του Μηχανικούς της Κρήτης!

H Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ανατολικής Κρήτης , με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. σε συνεδρίαση του στις 19 Ιανουαρίου, Καταγγέλλει το Δήμαρχο του Δήμου Χερσονήσου κ. Δοξαστάκη, ο οποίος για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται «βασιλικότερος του βασιλέως» και σπεύδει να εφαρμόσει πολιτικές και πρακτικές, που έχουν αποφασίσει άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς, ζητώντας τεχνική βοήθεια από τον τοποτηρητή της τρόικας Φούχτελ, απαξιώνοντας παράλληλα το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

image

Στην ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ ακόμα αναφέρεται:

“(Ο κος Δοξαστάκης)..συνεχίζει τη λογική της υποτέλειας, της οποίας τα αποτελέσματα είναι σήμερα περισσότερο ορατά από ποτέ και εκλιπαρεί για λίγη «τεχνογνωσία» από τους τοποτηρητές της τρόικας, αγνοώντας ότι με αυτή ακριβώς την έξωθεν «τεχνογνωσία», οι πραγματικοί φορείς της τεχνογνωσίας στην χώρα μας, καθημερινά, σπρώχνονται στο περιθώριο, με την ραγδαία αύξηση της ανεργίας του νέου επιστημονικού προσωπικού, την εξαθλίωση των όρων και συνθηκών εργασίας όσων «τυχερών» ακόμη εργάζονται και την ολοένα αυξανόμενη μετανάστευση νέων επιστημόνων.

Αλλά ούτως ή άλλως, δεν ήταν πολλές οι φορές που η πολιτική ηγεσία εμπιστεύτηκε το επιστημονικό προσωπικό στη διοίκηση. Έτσι και σήμερα που, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και επομένως και της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας το επιστημονικό της προσωπικό, ο κ. Δήμαρχος απαξιώνει το ελληνικό επιστημονικό προσωπικό και με «δέος » ανοίγει την πόρτα στον τοποτηρητή Φούχτελ και στα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να υπάρχουν πίσω από την -κατά τα άλλα- ανιδιοτελή βοήθεια.

Μέσα σε όλα αυτά, στόχος είναι και η εξασφάλιση ενός ακόμη δανείου - ή αλλιώς «χρηματοδοτικού προγράμματος» όπως πιο κομψά αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου -, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για τα ανταλλάγματα που θα απαιτηθούν γι’ αυτό, για το ποια αναπτυξιακή πολιτική θα εξυπηρετηθεί με αυτό και βέβαια για το ποιος θα κληθεί να το αποπληρώσει.

Σήμερα, που η λογική της υποτέλειας και των ανεξέλεγκτων δανειοδοτήσεων αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ και που τα αποτελέσματά των παραπάνω τα βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες εργαζόμενοι και μαζί τους και οι μηχανικοί του δημοσίου, που αποτελούν τμήμα του επιστημονικού προσωπικού της χώρας, ο κ. Δήμαρχος - δέσμιος των ιδεοληψιών και των συμπλεγμάτων κατωτερότητας που διακατέχουν την πλειοψηφία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας - ακολουθεί τον ίδιο αδιέξοδο και καταστροφικό για τα λαό μας δρόμο.

Ελπίζουμε, κ. Δήμαρχε, ο Φούχτελ – κατά δήλωση άλλωστε του ίδιου- «(…)να είναι ο τελευταίος Όθωνας» και μαζί του να φύγει και ο τελευταίος «Κόθωνας», όπως αποκαλούσε ο Δημήτρης Ψαθάς τον πρώτο βασιλιά της νεότερης Ελλάδας”.