ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δ.Τ.: Κάλεσμα σε εκδήλωση για την απεργία στη Ελληνική Χαλυβουργία από το Σύλλογο Ανέργων

image Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου με μεγάλη τιμή καλεί όλο το κόσμο της πόλης να παρακολουθήσει την εκδήλωση για την απεργία στη Ελληνική Χαλυβουργία , την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Ειδικά τώρα που φουντώνουν οι αγώνες στο Ηράκλειο από τους εργαζόμενους στην Αριάδνη ΑΕΒΕ και μας διδάσκουν ότι χαμένος είναι ο αγώνας που δεν εδόθηκε ποτέ, αυτή η εκδήλωση είναι πάρα πολύ επίκαιρη, καθώς έχει αναφορά σε ένα μεγάλο αγώνα, έναν αγώνα διαρκείας, έναν αγώνα παράδειγμα σε όλη τη χώρα που δίνουν εδώ και τρεις μήνες οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Είναι η δική τους απάντηση στην εργοδοσία που αξιοποιώντας τα νομικά εργαλεία που της έδωσε η κυβέρνηση του μνημονίου και τα δεκανίκια της στην Ελληνική Βουλή, μετατρέπει την εργασία σε λάστιχο, απολύει, καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα. Προσπαθεί να προστατέψει και ν' αυγατίσει τα κέρδη της επιβάλλοντας 5ωρη απασχόληση με 40% μείωση αποδοχών, πετάει στο δρόμο 51 εργαζόμενους, απειλεί με άλλες 180 απολύσεις.
Ο βιομήχανος Μάνεσης ήταν ο πρώτος στην Αττική που εφάρμοσε αυτά τα κατάφωρα αντεργατικά μέτρα που βλέπουμε τώρα να εφαρμόζονται και στη πόλη μας με αποτελέσματα ολέθρια για τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά.
Ο βιομήχανος Μάνεσης και οι εργοδότες πρέπει να ηττηθούν από τους αγώνες των εργαζομένων. Και στο πρόσωπό τους να ηττηθούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, και οι διεθνείς προστάτες τους που μας καταδικάζουν στην πείνα, στην αρρώστια, στον εξανδραποδισμό. Όλα αυτά για τα οποία ο ελληνικός λαός έχει πει με όλους τους τρόπους ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, που στέκονται όρθιοι για την οικογένειά τους, για τα παιδιά τους, για την αξιοπρέπειά τους, για την ίδια τους τη ζωή. Είναι ένα ακόμη βήμα στο μεγάλο δρόμο του λαϊκού ξεσηκωμού. Ένα ακόμη βήμα στη μεγάλη προσπάθεια να διώξουμε κυβέρνηση, μνημόνια, τρόικες και να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο γι' αυτό τον τόπο, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.
Ο σύλλογος μας ομόφωνα έχει αποφασίσει ψήφισμα αλληλεγγύης από τις 30 Νοεμβρίου 2011 καθώς και τη διάθεση συμβολικού ποσού για τις ανάγκες του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών.
Όλα τα ρυάκια να ενωθούν σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι
- Με τον οργανωμένο κι ανυποχώρητο αγώνα
- Με ενότητα και αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους
- Όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου