ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

26 σεισμοί σε 28 ώρες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης!

Με αμείωτη συχνότητα εδώ και 2 περίπου 24ωρα συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και βόρεια της Κρήτης. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 26-1-2012 06,μέχρι αυτή την ώρα ( 27-1-2012 10:46 π.μ.) έχουν σημειωθεί ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 26 σεισμοί μέσα σε 28 μόλις ώρες!!!

image

Οι δύο μεγαλύτεροι σεισμοί σημειώθηκαν στις 26-1-2012 και ώρα 06:25 π.μ (5.1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ)  και  στις 27-1-2012 και ώρα 03:33 π.μ. (5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ), ενώ οι υπόλοιποι κυμαίνονται σε ένταση από 2 έως και 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν αναστατωθεί όπως είναι φυσικό από την έντονη αυτή σεισμική δραστηριότητα. Ζημιές μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του εξήγησε ότι συμβαίνει πολλές φορές να έχουμε «δίδυμους» σεισμούς και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με το σεισμό της Σαντορίνης.

Σε διαφορετική κατεύθυνση όμως, ο καθηγητής ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης κ. Φίλιππος Βαλλιανάτος, μιλώντας το πρωί της πέμπτης στην ΕΡΑ Ηρακλείου,  ανέφερε ότι ο σεισμός είναι μεν ένας φυσιολογικός σεισμός για τα δεδομένα της Κρήτης, αυτό που προβληματίζει, δε, είναι η ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. "Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" - είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.

1 σχόλιο:

  1. Καθηγητής σεισμολογίας Ερτζάν: τους σεισμούς αυτούς (όπως δέχεται και η ΝΑΣΑ) ενδέχεται να τους προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις στον ήλιο και μπορεί να ακολουθήσουν μεγαλύτεροι σεισμοί.
    AΠΟΤΡΟΠΗ σεισμών-ηφαιστειακών εκρήξεων-αύξησης νεφοκάλυψης-νεροποντών-πλημμυρών με δίκτυα από Αλεξικέραυνα = αλεξισείσμια = αλεξηφαίστεια!
    Lightning-rod NETs around Earth faults and volcanoes =
    anti-quake = anti-eruptive = anti-volcanic winter.

    http://1.bp.blogspot.com/-GU4_t_Zzhko/TyUn6RVc6-I/AAAAAAAAAyw/F3UH5Elnecw/s1600/alexikeravna+lightning+rods+NETS+4.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή