Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Απλήρωτοι οι προμηθευτές στα Carrefour!!

image Είμαι προμηθευτής των Carrefour και είμαι απλήρωτος για 8 μήνες (το ίδιο ισχύει και για άλλους προμηθευτές). Έχουμε καταστραφεί από την πολιτική τους να σε πληρώνουν όποτε θέλουν και όσα θέλουν. Τώρα μάθαμε ότι εκκρεμούν και δύο αιτήσεις πτώχευσης εις βάρος των carrefour και ότι πάει να γίνει το επόμενο Aτλάντικ.
Άραγε υπάρχει κανείς αρμόδιος σε αυτό το κράτος να σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική τους;
Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα μπορούν να χρηματοδοτούν οι Έλληνες παραγωγοί και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις την Γαλλο-Ολλανδική πολυεθνική που πάει να χρεοκοπήσει στην χώρα της με πτώση τζίρου 30%, όταν και οι ίδιοι πιέζονται από το Δημόσιο για φόρους και ΦΠΑ που χρωστάνε και από τις τράπεζες που βγάζουν καθημερινά τα χωράφια, τα σπίτια και τα μηχανήματά τους σε πλειστηριασμούς.
Θεωρείτε λογικό ο μικροπαραγωγός να περιμένει την όποια Καρφούρ Ελλάδας να πληρώσει σε δύο -τρία χρόνια (κι αν πληρώσει τελικά), όταν αυτή χρωστάει πάνω από ένα δισεκατομμύριο στην Ελληνική αγορά, χώρια τις Τράπεζες; Προσωπική μου γνώμη είναι ότι παίζει η Καρφούρ με τον χρόνο ώσπου τελικά να ζητήσει την υπαγωγή της στο Αρ. 99 του πτωχευτικού νόμου, ή να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις πτωχεύσεως που έχουν κατατεθεί σε βάρος της και δικάζονται Απρίλη.
Έχει στο γενικό σχέδιό της προφανώς, το να ζητάει πίστωση χρόνου από αυτούς που χρωστάει, διότι τέλος Φλεβάρη περιμένει να πάρει στην Ευρώπη τα δύο ομολογιακά δάνεια 600.000.000 και 500.000.000 ευρώ αντίστοιχα με λήξη 2016 και 2017 για να χρηματοδοτήσει τις εκεί ζημιές της. Πιστεύω ότι αυτό το γεγονός περιμένει, μετά δεν έχει πρόβλημα να ανακοινώσει το τέλος της Ελληνικής θυγατρικής της....
και μετά μας λένε εμάς τους Έλληνες πονηρούς! τι τους νοιάζει αφού πάρουν το ζεστό ομολογιακό δάνειο που θα χρησιμοποιήσουν για να χρηματοδοτήσουν τις ζημιές τους έξω, αν μετά θα αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλον οι Έλληνες παραγωγοί.....
Από τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν, προκύπτει ότι χρωστάει όσο σχεδόν ο ετήσιος τζίρος της.... Με δεδομένο ότι το 2010 είχε ζημιές 80.000.000 και το 2011 είχε επίσης ζημιές 176.000.000 ευρώ (ούτε μπορώ να φαντάζομαι πόσες ζημιές θα έχει το πρώτο τρίμηνο του 2012 που οι πωλήσεις της πιάσανε πάτο), πότε υπολογίζει να ξοφλήσει το ένα δίς περίπου που χρωστάει; Το 2086; Αν δεν βάλει τώρα κάποιος πάνω από 500.000.000 στο ταμείο της εταιρείας θα πέσει έξω άμεσα, διότι τα έξοδα τρέχουν και τα έσοδα πέφτουν, γι' αυτό προφανώς η ξένη πολυεθνική αυτή, θέλει να την... κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.... από την Ελληνική αγορά παρά τα όσα περί του αντιθέτου, αλλά χωρίς να δίνει δεκάρα, μιλάνε τα στελέχη της.
Τόσα χρόνια ρουφούσαν το μεδούλι της αγοράς, πληρώνοντας όποτε ήθελαν και όσο ήθελαν με την εκβιαστική τακτική των πιστωτικών, λεφτά που πήγαιναν από τον Έλληνα παραγωγό και τον Έλληνα καταναλωτή στα ταμεία της πολυεθνικής έξω.
Ήδη, όμως η αγορά έχει μυριστεί την πορεία της και οι περισσότεροι προμηθευτές της της έχουν κόψει μαχαίρι την πίστωση. Εταιρείες όπως ΦΑΓΕ, 3Ε, ΚΑΛΑΣ και πολλές άλλες ξεκαθαρίσανε ότι αν δεν ξοφληθούν τα τιμολόγια που ξεκινάνε από τις αρχές του 2011 (πάνω από έτος καθυστέρηση) δεν παραδίδουν τίποτα και ήδη προμηθευτές της εταιρείας έχουν βγάλει διαταγές πληρωμής (που ακόμα και αυτές δεν πληρώνει η Καρφούρ), με αποτέλεσμα η Καρφούρ να είναι ήδη στον πιο... μαύρο Τειρεσία. Τα ράφια είναι άδεια, ο κόσμος ψωνίζει όλο και λιγότερο από τα Καρφούρ, ειδικά μετά τα πρόστιμα μαμούθ που έφαγε για την απίστευτη βρώμα που επικρατεί στα μαγαζιά της, κρίνω αμφίβολο να επιβιώσει μέχρι τον Απρίλιο.
Θα ήθελα αν γίνετε να δημοσιεύσετε το πρόβλημα μας αυτό με την συγκεκριμένη εταιρία έτσι ώστε να μην πέσουν στην παγίδα τους και άλλοι προμηθευτές...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
(θα ήθελα να μην δημοσιευθεί το όνομα μου στην παρούσα φάση και αν δεν υπάρξει κάποια λύση θα μιλήσουμε με ονόματα και ποσά)
Αναγνώστης, προμηθευτής των Carrefour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου