ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

“Βασιλικότερος του βασιλέως” ο δήμαρχος Χερσονήσου για του Μηχανικούς της Κρήτης!

H Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ανατολικής Κρήτης , με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. σε συνεδρίαση του στις 19 Ιανουαρίου, Καταγγέλλει το Δήμαρχο του Δήμου Χερσονήσου κ. Δοξαστάκη, ο οποίος για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται «βασιλικότερος του βασιλέως» και σπεύδει να εφαρμόσει πολιτικές και πρακτικές, που έχουν αποφασίσει άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς, ζητώντας τεχνική βοήθεια από τον τοποτηρητή της τρόικας Φούχτελ, απαξιώνοντας παράλληλα το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

image

Στην ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ ακόμα αναφέρεται:

“(Ο κος Δοξαστάκης)..συνεχίζει τη λογική της υποτέλειας, της οποίας τα αποτελέσματα είναι σήμερα περισσότερο ορατά από ποτέ και εκλιπαρεί για λίγη «τεχνογνωσία» από τους τοποτηρητές της τρόικας, αγνοώντας ότι με αυτή ακριβώς την έξωθεν «τεχνογνωσία», οι πραγματικοί φορείς της τεχνογνωσίας στην χώρα μας, καθημερινά, σπρώχνονται στο περιθώριο, με την ραγδαία αύξηση της ανεργίας του νέου επιστημονικού προσωπικού, την εξαθλίωση των όρων και συνθηκών εργασίας όσων «τυχερών» ακόμη εργάζονται και την ολοένα αυξανόμενη μετανάστευση νέων επιστημόνων.

Αλλά ούτως ή άλλως, δεν ήταν πολλές οι φορές που η πολιτική ηγεσία εμπιστεύτηκε το επιστημονικό προσωπικό στη διοίκηση. Έτσι και σήμερα που, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και επομένως και της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας το επιστημονικό της προσωπικό, ο κ. Δήμαρχος απαξιώνει το ελληνικό επιστημονικό προσωπικό και με «δέος » ανοίγει την πόρτα στον τοποτηρητή Φούχτελ και στα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να υπάρχουν πίσω από την -κατά τα άλλα- ανιδιοτελή βοήθεια.

Μέσα σε όλα αυτά, στόχος είναι και η εξασφάλιση ενός ακόμη δανείου - ή αλλιώς «χρηματοδοτικού προγράμματος» όπως πιο κομψά αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου -, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για τα ανταλλάγματα που θα απαιτηθούν γι’ αυτό, για το ποια αναπτυξιακή πολιτική θα εξυπηρετηθεί με αυτό και βέβαια για το ποιος θα κληθεί να το αποπληρώσει.

Σήμερα, που η λογική της υποτέλειας και των ανεξέλεγκτων δανειοδοτήσεων αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ και που τα αποτελέσματά των παραπάνω τα βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες εργαζόμενοι και μαζί τους και οι μηχανικοί του δημοσίου, που αποτελούν τμήμα του επιστημονικού προσωπικού της χώρας, ο κ. Δήμαρχος - δέσμιος των ιδεοληψιών και των συμπλεγμάτων κατωτερότητας που διακατέχουν την πλειοψηφία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας - ακολουθεί τον ίδιο αδιέξοδο και καταστροφικό για τα λαό μας δρόμο.

Ελπίζουμε, κ. Δήμαρχε, ο Φούχτελ – κατά δήλωση άλλωστε του ίδιου- «(…)να είναι ο τελευταίος Όθωνας» και μαζί του να φύγει και ο τελευταίος «Κόθωνας», όπως αποκαλούσε ο Δημήτρης Ψαθάς τον πρώτο βασιλιά της νεότερης Ελλάδας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου