ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Άλλο ένα έργο βιτρίνας διαφημίζεται με … 6 μήνες καθυστέρηση!

imageΤι τον έπιασε το δήμαρχο Ηρακλείου κι έβγαλε δελτίο τύπου χτες για τα νέα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν στην 62 Μαρτύρων; Δε λέω, όμορφα είναι, αλλά… λειτουργούν εδώ κι ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!! Απλά ξεχάστηκε να διαφημιστεί το συγκεκριμένο έργο και το κάνει τώρα;

Ας βοηθήσω λοιπόν κι εγώ με μερικά στοιχεία: το έργο στοίχησε περίπου 550 χιλιάδες ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Και αυτό σε καιρούς κρίσης, σε ένα δρόμο ο οποίος φωτίζονταν μια χαρά. Μπορεί τα φωτιστικά που είχε να ήταν κάπως παλιά, περίπου δεκαετίας και κάτι παραπάνω, αλλά υπήρχε φωτισμός. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου και του διευρυμένου πλέον δήμου, και ολόκληρες συνοικίες, που είναι σκοτεινές! 

Θα μπορούσε λοιπόν ο δήμος Ηρακλείου με αυτά τα χρήματα να φωτίσει κάποιο άλλο δρόμο, μια άλλη γειτονιά. Ή να φτιάξει ένα πάρκο. Ή να αναπλάσει μια συνοικία. Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα έργο βιτρίνας.

Ναι, ο φωτισμός τώρα μπορεί να είναι καλύτερος, και ο δρόμος πιο όμορφος. Αλλά πιστεύω ότι οι προτεραιότητες του δήμου από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι διαφορετικές.  Και τα λιγοστά χρήματα που θα διαθέτει ο δήμος ή το κράτος, να ξοδεύονται σε έργα ουσίας, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητας ζωής όλο και περισσότερων δημοτών.

“Εξόφληση” Έκτακτου Τέλους Ακινήτων, χωρίς ουρές (βίντεο)!!

Αναστέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την επίσχεση συμβάσεων με το ΤΥΔΚΥ, συνεχίζει με τον ΟΠΑΔ

Σε αναστολή της επίσχεσης των συμβάσεών τους με τον Τόπο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) προχώρησαν από σήμερα οι συμβεβλημένοι ιατροί – μέλη του ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΙΣΗ), με απόφαση του ΔΣ τους, λόγω συνέπειας του ταμείου στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Ηρακλείου θα μπορούν να επισκέπτονται και πάλι τους συμβεβλημένους ιατρούς, χωρίς να καταβάλλουν το ποσό της επίσκεψης, αλλά απλά σφραγίζοντας μια σελίδα από το βιβλιάριό τους. 

tydki2

Αντίθετα, ανακοινώθηκε ότι σχετικά με την πανελλήνια επίσχεση συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου έχει τη βούληση να στηρίξει την δίκαιη αυτή προσπάθεια. Μάλιστα, οι ιατροί που δεν θα συμμετάσχουν στην διαδικασία της επίσχεσης θα ελεγχθούν πειθαρχικά.

Οι δανειολήπτες ελπίζουν στον… Μάριο!

image Με τα χαράτσια και τους υπόλοιπους λογαριασμούς να στοιβάζονται στο τραπεζάκι της εισόδου κάθε σπιτιού, και να περιμένουν το υποτιθέμενο δώρο Χριστουγέννων να εξοφληθούν (που να φτάσουν τα 400 ευρώ για 7 χαράτσια!), η αποψινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους δανειολήπτες.

Σε αυτήν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποφασιστεί περεταίρω μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25%, δηλαδή από το 1,25% στο 1%. Η μείωση αυτή θα προστεθεί στην ισόποση που έγινε το Νοέμβριο, οπότε η συνολική μείωση μέσα σ’ ένα μήνα θα είναι  0,5% .Αν γίνει αυτό, θα δοθεί άλλη μια μικρή ανάσα σε όσους έχουν συνδέσει το στεγαστικό ή το καταναλωτικό τους δάνειο με το επιτόκιο της ΕΚΤ. Ενδεικτικά, για ένα δάνειο 150.000 ευρώ που αποπληρώνεται σε βάθος 25ετίας, η μείωση θα είναι της τάξης των 40 ευρώ μηνιαίως, ή 500 ευρώ το χρόνο. Εδώ που έχουμε φτάσει όμως, τα χρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για κάποιον που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις.

Κι επειδή δεν περιμένουμε από πουθενά αλλού εμείς οι δανειολήπτες να γλυτώσουμε κάποια χρήματα, κρεμόμαστε από τα χείλη του Mario Draghi, του Δ/ντή της ΕΚΤ. Όχι βέβαια ότι θα σκεφτεί εμάς τα φτωχαδάκια και θα το κάνει! Τις τράπεζες σκέφτεται που δανείζονται από την ΕΚΤ και θέλει να τους προσφέρει πιο φτηνό χρήμα μήπως αυξηθεί η ρευστότητα στις αγορές!

Αλλά, όπως λέει ο πάντα σοφός λαός, μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Περιφερειάρχη Κρήτης από το Σύλλογο Ανέργων Ν.Ηρακλείου

Προς:

  1. Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  2. Τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Θέμα: “Να σταματήσει τώρα η ταλαιπωρία των ανέργων – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ”

Ως Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Ηρακλείου σας αποστέλλουμε σήμερα με ένταση ετούτη την επιστολή. Τις τελευταίες μέρες στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο εκτυλίσσονται εικόνες αδιανόητες για πολιτισμένη χώρα. Εκατοντάδες άνεργοι στοιβαζόμαστε έξω από το κατάστημα σαν τα ψάρια περιμένοντας το αυτονόητο: την εξυπηρέτηση μας.

Το μηχάνημα που εκδίδει τα κουπόνια προτεραιότητας δεν λειτουργεί και η καταγραφή γίνεται σε κόλλα τετραδίου με τους υπαλλήλους να φωνάζουν τα ονόματα μας! Κάποιοι άνεργοι για να εξυπηρετηθούν καταφτάνουν στο κατάστημα από τις πέντε το πρωί. Σήμερα στις 10:00 το πρωί η προτεραιότητα βρισκόταν ήδη στο 480. Οι πόρτες είναι ερμητικά κλειστές και επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ένα άτομο τη φορά λες και είμαστε λυσσασμένα τσακάλια. Μέσα στον γενικό χαμό ένας άνεργος τραυματίστηκε σήμερα το πρωί σοβαρά στα δάχτυλα του χεριού στην προσπάθεια του να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα του καταστήματος.

Βρισιές, προπηλακισμοί, φωνές, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ... Η υποστελέχωση των ΟΑΕΔ, η μείωση των υποκαταστημάτων και η κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας (περίπου τέτοιες εικόνες ζούσαμε μέχρι πέρυσι μόνο και μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν και όχι Δεκέμβρη μήνα!) που οφείλεται στην πολιτική που ακολουθείτε και στηρίζετε είναι τα αίτια για αυτές τις εικόνες “Ουγκάντας” (με μία επιφύλαξη γιατί ίσως εκεί να υπάρχει περισσότερος σεβασμός στον ΑΝΘΡΩΠΟ).

Απάντηση από κανέναν υπεύθυνο δεν έχουμε πάρει. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ταλαιπωρούμαστε σαν τα πρόβατα μέσα στο κρύο; Και όλα αυτά για ένα επίδομα της τάξης των 460 ευρώ; Αυτή η κατάσταση εξαντλεί τα ανθρώπινα όρια, τις αντοχές και την αξιοπρέπεια μας. Με βάση αυτήν την κατάντια, σε μία πολιτεία που λειτουργούν οι θεσμοί θα έπρεπε ήδη να έχουν υποβληθεί δεκάδες παραιτήσεις. Αυτό θα ήταν μία στοιχειώδης συγγνώμη για την απώλεια της αξιοπρέπειας που βιώνουμε κάθε πρωί...

  1. Δεν είμαστε ζώα – Να σταματήσει τώρα η ταλαιπωρία των ανέργων – Να δοθούν χωρίς άλλη χρονοτριβή επιδόματα, ανανεώσεις, βεβαιώσεις.

  2. Άμεση στελέχωση των καταστημάτων του ΟΑΕΔ – Δεν μας φταίνε οι ούτως ή άλλως υποαμοιβόμενοι και ελάχιστοι πλέον υπάλληλοι.

  3. Άρση της γραφειοκρατίας – Επιμήκυνση των χρονικών ορίων καταβολής αιτήσεων όπου χρειάζεται

Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Ηρακλείου

Έκαστος στο είδος του!

image Ενθουσιασμό στον Εμπορικό και  Βιομηχανικό κόσμο της χώρας έχει προκαλέσει η ιδέα του ιδιοκτήτη Σούπερ Μάρκετ στη Λάρισα να πληρώνει “σε είδος” τους εργαζόμενους. Μάλιστα, πολλοί εργοδότες δήλωσαν ότι θα υιοθετήσουν την πανέξυπνη αυτή ιδέα.

Έτσι, με το νέο έτος, οι υπάλληλοι στη Μινέρβα* θα πληρώνονται με σώβρακα, στου mimikos* με κοτόπουλα και στου Λουμίδη* με καφέδες!

Κι επειδή ως γνωστόν και στο δημόσιο δεν υπάρχει ρευστότητα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα κάνουν δωρεάν καρδιογραφήματα, στους δήμους θα υπάρχει συμψηφισμός της αμοιβής  με τα τέλη φωτισμού και ύδρευσης και στις εφορίες θα διανέμονται παράβολα του δημοσίου αντί μισθού!

Λέτε αυτό να εννοούν με το ‘Έκαστος στο είδος του”;

* Εννοείται ότι τα ονόματα των εταιριών είναι τυχαία και δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα

Ήρθε η σειρά των Τραπεζών να μειώσουν μισθούς

image Με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών οι αποδοχές των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στα οποία κύριος μέτοχος είναι το Ελληνικό δημόσιο, από 1η Νοεμβρίου έχουν υποστεί περικοπές κατά επιπλέον 25%, δηλαδή 35 % από το 2009.  Σε αυτό το μοτίβο θα βαδίσουν από 1-1-2012 και οι υπόλοιπες τράπεζες, επικαλούμενες τις απώλειες κερδών λόγω κουρέματος των ομολόγων.

Η Τράπεζα Πειραιώς μόλις χτες ανακοίνωσε ότι, προκειμένου να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας, προχωρά σε μείωση των μισθών από 10% έως 20% προκειμένου να περιορίσει κατά 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο το μισθολογικό κόστος. Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές ανάλογα με το ύψος του μισθού και διαμορφώνονται ως εξής: μισθοί μέχρι 1.500 ευρώ μειώνονται κατά 10%, από 1.500 έως 3.000 ευρώ κατά 15%, ενώ για το τμήμα του μισθού από 3.000 ευρώ και πάνω η μείωση φτάνει το 20%. Το σοβαρότερο όμως είναι ότι , στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να υπάρξει μείωση του μισθού, επειδή διαμορφώνεται κάτω από τα ελάχιστα όρια της συλλογικής σύμβασης της ΟΤΟΕ, υιοθετείται η λύση της 4ήμερης εργασίας!

Κι άλλες τράπεζες όμως έχουν ζητήσεις από τους συλλόγους των εργαζομένων τους αντίστοιχες μειώσεις.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε περιορισμό του μισθολογικού κόστους κατά 150 εκατ. ευρώ ετησίως, της  Εμπορικής Τράπεζας ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή του κόστους μισθοδοσίας τους κατά 20% -50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση με ανώτατο όριο μεικτών αποδοχών τις 6.000 ευρώ για τους διευθυντές διευθύνσεων και 5.000 ευρώ για τους διευθυντές τομέων (εξαιρούνται των περικοπών υπάλληλοι που έχουν μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.400 ευρώ μεικτά), ενώ της Γενικής Τράπεζας έχει ζητήσει μείωση μισθών και επιδομάτων κατά 15% και την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

Έχουμε λοιπόν μπει ήδη στην εποχή ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΟΚΟ ΤΟΜΕΑ. Και λέω επίσημης, γιατί ανεπίσημα στις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, γίνεται χαμός. Η ημιεργασία είναι καθεστώς στα χαρτιά, ενώ στην πραγματικότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό το ωράριο είναι πλήρες, ενώ ρεπό είτε δε δίνονται είτε δεν πληρώνονται. 

Όσο για την κυβέρνηση, έχει εγκαταλείψει προ πολλού “την κόκκινη γραμμή” όπως την ονόμαζε, και το επιχείρημα ότι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα φέρουν μειωμένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και θα τα οδηγήσουν σε κατάρρευση.

Άντε, με τις υγείες μας, και στα ιδιωτικά σχολεία με το καλό! Γιατί δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο  να παίρνει καθαρά 750 ευρώ, και στο ιδιωτικό περισσότερα (τον ειρωνικό τόνο ελπίζω να τον πιάσατε)!!!

Τι έφταιξε για τον 3ο θάνατο εργαζόμενου στα δίκτυα της ΔΕΗ

Μάθαμε χτες για τον 3ο θάνατο εργαζόμενου σε εργολάβο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο τον τελευταίο χρόνο. Πέρα από το προφανές αίτιο του δυστυχήματος, που είναι Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ του δικτύου της ΔΕΗ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι στύλοι, οι οποίοι θα πρέπει κατά καιρούς να πισσώνονται ή ακόμα και να αντικαθίστανται όταν κρίνεται απαραίτητο, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που έχουν συντελέσει, πιθανότατα όχι σε τόσο δευτερεύοντα βαθμό.

στυλος Ο άτυχος τεχνίτης λοιπόν με το συνεργείο του βρισκόταν στο σημείο για να εκτελέσει εργασίες συντήρησης του δικτύου, και του υποσταθμού που βρίσκονταν πάνω στο στύλο (μπορείτε να τον δείτε στη φωτογραφία από το cretalive). Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω,  ο στύλος αυτός ήταν ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ, δηλαδή τα καλώδια της ΔΕΗ τερμάτιζαν σε αυτόν, και από την άλλη μεριά δεν υπήρχαν καλώδια. Η τάση λοιπόν των καλωδίων, αλλά και η ροπή από το βάρος του υποσταθμού, εξισορροπούνταν από ένα ΕΠΙΤΟΝΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης λοιπόν, τα καλώδια του δικτύου ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ! ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΝΟ, το οποίο, ελλείψει της τάσης των καλωδίων, ασκούσε πλέον δύναμη προς της μεριά του στο στύλο, πάνω στον οποίο εργαζόταν ο άτυχος άνδρας! Χάθηκε λοιπόν έτσι η ισορροπία των δυνάμεων. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΣΑΠΙΣΕΙ, προκάλεσε το σπάσιμο του στύλου στη βάση του, και την πτώση του στο έδαφος, παρασύροντας και τον εργαζόμενο.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ από άτομα που γνωρίζουν το θέμα, και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. Αυτά που πρέπει όμως να κρατήσουμε και από αυτή την τραγική ιστορία, όπως και από τις προηγούμενες,  είναι δύο βασικά στοιχεία: το πρώτο είναι η ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ των δικτύων της ΔΕΗ, η οποία οφείλεται στην ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Το δεύτερο είναι η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ που εκτελούν εργασίες στα δίκτυα της ΔΕΗ ή η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ τους από άτομα έμπειρα και κατάλληλα καταρτισμένα, ώστε να μπορούν κάθε φορά να εκτιμούν σωστά τις συνθήκες και τους πιθανούς κινδύνους, και να λαμβάνουν τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Και πάνω στα δύο αυτά στοιχεία θα πρέπει να δοθεί άμεσα βάρος από τους αρμοδίους της ΔΕΗ και του Υπουργείου Εργασίας. Διαφορετικά, λυπάμαι που θα το πω έτσι ωμά, αλλά δε θα αργήσουμε να θρηνήσουμε και τέταρτο θύμα…

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συγκλονιστική ομιλία του Πάνου Καμμένου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού (βίντεο)

Άλλη μια συγκλονιστική ομιλία του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή κου Πάνου Καμμένου στη βουλή στις 3 Δεκεμβρίου 2011, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2012.

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται, κύριοι της ΝΔ!

image «Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες! Προφανώς, αργότερα θα ζητήσουν ανάλογα πιστοποιητικά τιμιότητας και από τους άλλους φορολογικούς παράδεισους... Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που – για λόγους λαϊκισμού - ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε».

Με αυτή τη δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ απάντησε αρνητικά στην πρόταση του κου Καρχιμάκη  να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων από τη Βουλή και να δώσουν εξουσιοδότηση στις ελβετικές τράπεζες και Αρχές να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, αν υπάρχουν.

Και ρωτάω , γιατί αρνείται η ΝΔ αυτή της πρόταση; Έχει κάτι να κρύψει; Αφού υπάρχει επίσημη δήλωση του βουλευτή Ελβετίας κου Ζησιάδη που λέει “οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί και του ΠαΣοΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία”.  Γιατί δε θέλουν να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης; Και μη μου πει κανείς ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι οι βουλευτές ως ένοχοι! Εδώ αντιμετωπίζεται ο κάθε Έλληνας πολίτης ως κλέφτης, φοροφυγάς και καταστροφέας της χώρας, τους βουλευτές θα σκεφτούμε; ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ! ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ! Και φυσικά, δε φτάνει μόνο να φορολογηθούν αυτές οι καταθέσεις, αλλά να επιβληθούν και οι νόμιμες κυρώσεις για παράνομο πλουτισμό!

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας! Φυσικά και είναι σωστή η πρότασή σας για έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων από το 1974 έως και σήμερα, αλλά δε φτάνει. Γιατί στο “πόθεν έσχες” δεν αναφέρονται οι λογαριασμοί στην Ελβετία, και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά!