ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Στοά Μακάσι:Τόπος θυσίας Κρητών εθνομαρτύρων και αφανών ηρώων!!

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη.
Κάτω ακριβώς από το Προμαχώνα του Μαρτινέγκο, εκεί δηλαδή που αναπαύεται ο μεγάλος μας πατριώτης Νίκος Καζαντζάκης, υπάρχει μια στοά – στοά Μακάσι λέγεται- την οποία  πιθανόν κάποιοι να έχουν προσέξει, ενώ σε κάποιους άλλους πάλι, ίσως και στους περισσότερους,  δεν αποκλείεται να έχει περάσει απαρατήρητη εντελώς..
Η ύπαρξη ωστόσο της στοάς ετούτης  σημάδεψε τραγικά τη ζωή εκατοντάδων συμπατριωτών μας κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αφού εκεί μέσα οι Γερμανοί συγκέντρωναν όλους όσους  συλλάμβαναν και στη συνέχεια επέλεγαν για να τους μεταφέρουν  στη φρίκη των  Ναζιστικών  στρατοπέδων.
Εν τούτοις, ελάχιστα  γνωστή είναι στους πολλούς- κι ειδικά στους νεώτερους- η ανθρώπινη οδύνη που βίωσαν τις μέρες εκείνες τα  χοντρά, πέτρινα ντουβάρια της Στοάς Μακάσι. Και ίσως και να παρέμενε για πάντα στην αφάνεια αν ένας άνθρωπος  του οποίου η ζωή  συνδέθηκε άμεσα με τη τραγικότητα της, δεν  αποφάσιζε πριν  εφτά  χρόνια να την ξεθάψει κι έκτοτε ν’ αρχίσει ακατάπαυστα  να  μάχεται για να ανασύρει από τη λήθη την ιστορία της .

Αναγνώστης: “Παλαιάς κοπής παράγοντες”

Φίλε ''αντίπαλε” καλησπέρα,

Με λύπη αλλά όχι με έκπληξη διαπιστώνω ότι δήμαρχος τουριστικού δήμου του νομού μας, στα πλαίσια παλαιών πρακτικών(έτσι έμαθε) προσπαθεί να ακυρώσει απόφαση περιφερειακού συμβουλίου με το να ''γλύφει'' το νέο υπουργό μεταφορών.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, μιλάμε για την απόφαση του Π.Σ όσον αφορά τις εποχιακές μεταφορές των ταξί στις τουριστικές περιοχές.

Υπ' όψιν ότι στη συγκεκριμένη απόφαση ο δήμαρχος αυτός είχε συναινέσει και μάλιστα έκανε και προτάσεις. Τι άλλαξε από τότε;

Προφανώς κάποιοι δυσαρεστήθηκαν και  σαν καλός δήμαρχος προσπαθεί να μην τους χαλάσει χατίρι!

Αυτού του είδους οι πρακτικές πρέπει να τελειώσουν.

Βαρέθηκα να βλέπω αυτούς του μεγαλο-παράγοντες να περιφέρονται και να πουλάνε πνεύμα και τσάμπα μαγκιά.

Αναγνώστης

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Νατάσα Γκουτζικίδου: «Γραφή σημαίνει ελευθερία…»

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Ασχολείται με τη γραφή από τις πρώτες δεκαετίες της ζωής της καταρρίπτοντας  έτσι τον ισχυρισμό  που θέλει την γραφή να είναι απόρροια ωριμότητας.
Έχει ήδη τέσσερα βιβλία στο ενεργητικό της- «Το μυστικό των αλόγων», «Ο χορός της νύμφης», «Της φωτιάς και του έρωτα» και «Άγγελοι πολέμου" ενώ έχει συμμετάσχει και στη συγγραφή του συλλογικού έργου «Οίκαδε» με  ταξιδιωτικό χαρακτήρα.- τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ελληνική Πρωτοβουλία»  και σύντομα θα την δούμε ξανά στις προσθήκες των βιβλιοπωλείων με  το νέο της βιβλίο «ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΣΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ» που κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις "Δυάς" που δυναμικά έχουν εισχωρήσει στην ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Καταιγισμός απευθείας αναθέσεων έργων και μελετών στο δήμο Μαλεβιζίου!

Σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα είναι σε μεγάλη ύφεση, που τα δημόσια έργα που δημοπρατούνται είναι ελάχιστα και σχεδόν όλα με κοινοτική χρηματοδότηση, που οι μηχανικοί μελετητές ή εργολήπτες δημοσίων έργων δεν έχουν δουλειές, ο δήμος Μαλεβιζίου έχει επιλέξει να αναθέτει έργα και μελέτες σε “ολίγους και εκλεκτούς”, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Μια διαδικασία που, μπορεί να προβλέπεται από το νόμο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, συχνά όμως καταστρατηγείται από τους δημάρχους κυρίως, και θα εξηγήσω παρακάτω πως.
Με μια γρήγορη βόλτα στη “Διαύγεια” του δήμου Μαλεβιζίου διαπιστώνει κανείς ότι μόνο στις 21/6/2012, δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές (δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σχέση), δημοσιεύονται όχι μία, όχι δύο, αλλά ΔΕΚΑ αποφάσεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ! Και – κατα σύμπτωση φυσικά – ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ (3,5 εκατομμύρια παλιές δραχμές =) 10.271,46 ευρώ σύν ΦΠΑ, δηλαδή σύνολο 12.633 ευρώ!!!
image  Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που ανατίθενται απευθείας ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 21-6-2012 είναι:

Δομίνικος ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Έλληνας

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ: Γεννήθηκε  το 1541 στο Βενετοκρατούμενο Χάνδακα, το σημερινό Ηράκλειο Κρήτης, που όμως σε αντίθεση  με όλες τις υπόλοιπες, τουρκοκρατούμενες περιοχές της Ελλάδος,  εκείνη την εποχή  ήταν κέντρο  πολιτιστικής κίνησης και ανάπτυξης αφού το εξαγωγικό εμπόριο ανθούσε και οι σχέσεις του νησιού με την Ευρώπη απλώνονταν όχι μόνο σε εμπορικό επίπεδο  αλλά και στον πνευματικό και καλλιτεχνικό τομέα..
Ήδη από τον προηγούμενο αιώνα στη Κρήτη ανθούσε η περίφημη Κρητική σχολή  η οποία εξήγαγε φορητές εικόνες κατά παραγγελία σε ναούς και ιδιώτες της Δύσης και κυρίως της Ιταλίας.
Σε ένα  τέτοιο πολιτιστικό περιβάλλον λοιπόν  διαμορφώθηκε η αρχική καλλιτεχνική αντίληψη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου με έντονη  τη βυζαντινή επίδραση στα πρώιμα τουλάχιστο έργα του μια και τότε ξεκίνησε να υπογράφει με το βυζαντινό τρόπο ( Διά χειρός  Δομήνικου Θεοτοκόπουλου) τον οποίο και διατήρησε για όλη την υπόλοιπη ζωή του. 
Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος όμως από πολύ νωρίς αποχωρίζεται τη γενέτειρα του και ξεκινά...

Καταψήφισε τη συνθήκη ACTA το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε χτες με μεγάλη πλειοψηφία τη Συμφωνία ACTA με 478 ψήφους κατά και μόλις 39 ψήφους υπέρ. Σημαντική απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν τέθηκε ποτέ σε δημόσιο διάλογο, αλλά αποτελεί προϊόν μυστικών διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων.

Δεδομένου ότι η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει νόμος της ΕΕ χωρίς την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όλων των χωρών-μελών, με τη σημερινή καταψήφιση της δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ στην Ευρώπη, τουλάχιστο στη σημερινή της μορφή.

Υπενθυμίζω ότι η Ελληνική βουλή είχε υπερψηφίσει τη συμφωνία ACTA.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μια άλλη εκδοχή για τον αληθινό πυρπολητή του Αρκαδίου

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας αρκετά μεγάλος θόρυβος για το ποιος ήταν πράγματι ο αληθινός πυρπολητής του Αρκαδίου. Κι ενώ όλοι είχαν αποδεχθεί τον γνωστό έως σήμερα Κωνσταντίνο Γιαμπουδάκη, προκύπτουν ξαφνικά μεγάλες πιθανότητες να είναι ένας άλλος, ο Ε. Σκουλάς.
Εκείνος βέβαια που δεν εκφράζει ουδεμία αμφιβολία είναι ο μητροπολίτης Κρήτης Τιμόθεος Βενέρης αφού στο βιβλίο του «Το Αρκάδι δια των αιώνων» παρουσιάζει λεπτομέρειες, ζωντανούς διαλόγους και χωρίς δισταγμό καταλήγει ότι ο «ήρως Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης εξεκένωσε την πιστόλα του εις την χαμαί χυμένην πυρίτιδα εξ ης το πυρ μετεδόθη και εις τα περιέχοντα την πυρίτιδα βαρέλια και εγένετο πάραυτα η έκρηξης.»
Ο ίδιος παρακάτω επισημαίνει πως δεν ανταποκρίνεται εις την πραγματικότητα το « δημώδες ποίημα αδόμενον εν Ανωγείοις» το οποίο «φέρει αυτόν ( τον Ε. Σκουλά) ως θέσαντα το πυρ εις την πυρίτιδα
Η εφημερίδα όμως των Αθηνών «Αιών» στο φύλλο της 2 Μαρτίου 1867, δημοσιεύει εκτενή περιγραφή του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, όπως την αφηγήθηκε στο δημοσιογράφο η Χαρίκλεια Δασκαλάκη, η γνωστή Δασκαλάκαινα. Η ηρωίδα που με μοναδική αυταπάρνηση πήρε μέρος με τα παιδιά της στον αγώνα κι έζησε από κοντά το δράμα....

Υπογράψτε τη Διακήρυξη της Ελευθερίας του Διαδικτύου

image Μια νέα πρωτοβουλία για την διατήρηση ενός Ελεύθερου και Ανοικτού Διαδικτύου έχουν αναλάβει εταιρείες, οργανισμοί και απλοί χρήστες του Διαδικτύου από όλο τον κόσμο.
Η κίνηση αυτή ακούει στο όνομα  ’Διακήρυξη της Ελευθερίας του Διαδικτύου’ και προασπίζεται πέντε βασικές αρχές:

  1. Έκφραση: Όχι στη λογοκρισία του Internet
  2. Πρόσβαση: Πρόωθηση της διεθνούς πρόσβασης σε γρήγορα και οικονομικά δίκτυα
  3. Ελευθερία: Διατήρηση του Διαδικτύου ως ένα ανοιχτό δίκτυο όπου καθένας είναι ελεύθερος να συνθεθεί, να επικοινωνήσει, να διαβάσει, να παρακολουθήσει, να μιλήσει, να ακούσει, να δημιουργήσει και να καινοτομήσει...

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ρατσιστές και επαγγελματίες αντιρατσιστές

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη:
image Μια πολύ καλή μου φίλη, νοικιάζει εδώ και περίπου δύο χρόνια ένα σπίτι σε μια οικογένεια έντιμων και αξιοπρεπών Βουλγάρων, καθότι η εντιμότης και η αξιοπρέπεια δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο καμιάς φυλής και καμιάς ράτσας.
Η γυναίκα- η Βουλγάρα εννοώ, απασχολείται σε διάφορες εργασίες, οι οποίες όμως τώρα με την κρίση δεν της αποφέρουν ούτε τα απαραίτητα.-τώρα θα μου πεις σε ποιον αποφέρουν;-
Αποτέλεσμα; Η φίλη μου, αυτή δηλαδή που της έχει νοικιάσει το σπίτι, έχει να πάρει ενοίκιο από το  Μάη που μας πέρασε, και όχι μόνο καν δεν πέρασε από το μυαλό της να πετάξει έξω την οικογένεια, αλλά αντίθετα, από την αρχή του χειμώνα της πληρώνει και το πετρέλαιο θέρμανσης για να μην κρυώνουν τα παιδιά....
Αυτή λοιπόν είναι η προσωπική άποψη της φίλης μου περί ρατσισμού και ανθρωπισμού, μιλά από μόνη της και δεν χρειάζεται να την σχολιάσω εγώ. Αποδεικνύει έμπρακτα την ανθρωπιά και τον αντιρατσισμό της, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, αντίθετα με κάποιους άλλους, που....θα τα πούμε παρακάτω.
Πάμε στην γενική άποψη της τώρα.
Σε γενική άποψη λοιπόν, η γυναίκα που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει τον αλλοδαπό, είναι εντελώς κατά της παράνομης και λαθραίας μετανάστευσης, εισβολής θα την έλεγα εγώ, που σαρώνει  την χώρα μας τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα όλο ετούτο το αλαλούμ  να έχει γυρίσει μπούμερανγκ κατά των απλών πολιτών αυτής της δύσμοιρης χώρας.
Και δεν μιλώ εγώ, δεν μιλά κανείς, μιλάνε οι στατιστικές...

Και ο παιδόφιλος θέλει… τα δικαιώματα του…

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη:
Μα σηκώθηκαν όρθιοι όλοι οι δαίμονες της γης;
Θα τρελαθώ; Θέλει λέει κι ο παιδόφιλος τα δικαιώματα του;;;;;  Μα ποια δικαιώματα;
Τι είναι αυτά που διαβάζω; Ή μήπως δεν τα διαβάζω και απλά ονειρεύομαι; Τι ονειρεύομαι δηλαδή, ζω σε ένα συνεχή εφιάλτη!
Γιατί δεν μπορεί να είναι παρά μόνο εφιάλτης ο ισχυρισμός ότι  ζήλεψαν τώρα από τους ομοφυλόφιλους οπότε και οι παιδόφιλοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους αφού λέει έχουν γεννηθεί έτσι-born that way-
Παλεύουν λέει να διώξουν το στίγμα από πάνω τους και να περάσουν το μήνυμα στην κοινωνία ότι κι αυτοί έχουν δικαίωμα στην αγάπη…άρα όλοι εμείς προς χάριν αυτής της «αγάπης» και κάποιων σύγχρονων προσωπικών ελευθεριών οφείλουμε να παραδώσουμε τα παιδιά μας στο έλεος τους.
Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζονται πρόσφατες μελέτες «επιστημόνων» που πιστοποιούν πως...

Κατάργηση 263 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο δήμο Ηρακλείου

Στην κατάργηση 263 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε η προηγούμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση.

image

Η απόφαση αυτή , που δημοσιεύτηκε μόλις χτες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ), έρχεται σε συνδυασμό με άλλες παρόμοιες αποφάσεις που αφορούν σε άλλους δήμους της χώρας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 33 του Ν.4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο). Δε συνεπάγεται δε καμία απόλυση, αφού οι καταργούμενες θέσεις είναι κενές, απλά σημαίνει ότι δε θα μπορούν να γίνουν νέες προσλήψεις ή μετατάξεις.

Τι είναι κρίση, παιδί μου;

“Η κρίση είναι μια λέξη, η οποία δεν ξέρουμε τι σημαίνει και για να πούμε την αλήθεια ούτε οι πολιτικοί ξέρουν τι σημαίνει, γιατί άμα ήξεραν τι σημαίνει θα είχαν κάνει κάτι… Η κυβέρνησή μας βάζοντας χαράτσια νομίζει ότι θα σώσει την Ελλάδα. Όχι όμως μόνο δεν τη σώζει αλλά την καταστρέφει, γιατί οι άνθρωποι άμα δεν έχουν να φάνε φεύγουν σε άλλες χώρες και έτσι απλά καταστρέφουμε την Ελλάδα…”
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Τζούλια Β., μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Με αυτά περιγράφει την “κρίση”, σε έκθεση με θέμα "Τι είναι οικονομική κρίση, πώς τη βλέπω, και τι προτείνω για να αντιμετωπιστεί".
Σε λίγο θα είμαστε άστεγοι και θα παρακαλάμε τους αστυνομικούς να μας βάλουν φυλακή για να έχουμε φαγητό να φάμε και να έχουμε στέγη…Το κυριότερο είναι ότι έχουμε τους πιο χάλια πολιτικούς στο σύμπαν, που αντί να κάνουν καλύτερα τα πράγματα τα έκαναν χειρότερα…”, γράφει ο Κωνσταντίνος Μ., ενώ ο Παναγιώτης Π. αναφέρει :

Η ανθρώπινη πλευρά του τελικού του Euro 2012 (βίντεο-φώτο)

image Μεγαλύτερη εντύπωση και από την άνετη επικράτηση της Ισπανίας επί της Ιταλίας στον τελικό του Euro2012 μου έκανε ο τρόπος που οι Ισπανοί επέλεξαν να γιορτάσουν τη νίκη τους: λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης, όλοι οι παίχτες κατευθύνθηκαν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι οικογένειές τους, και ζήτησαν και πήραν τα παιδιά τους αγκαλιά!
Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει την ανθρώπινη πλευρά του ποδοσφαίρου. Δείχνει ότι ακόμα και σε τόσο υψηλό επίπεδο, η οικογένεια αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στηρίγματα για την επαγγελματική επιτυχία.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εισβολή των παιδιών των Ισπανών ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και τους πανηγυρισμούς τους με .. το κύπελλο, κάνοντας κλικ παρακάτω:

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Νέα ήθη από τη CYTA: 25 ευρώ τίμημα για… υποβολή αίτησης για δουλειά!

Νέα ήθη φέρνει στην αγορά εργασίας η Κυπριακή εταιρία τηλεπικοινωνιών CYTA, που δραστηριοποιείται με δικός της δίκτυο στην Κύπρο αλλά και στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας - και στο Ηράκλειο. Ζητάει για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για θέση εργασίας ωρομίσθιου προσωπικού, την καταβολή τιμήματος 25 ευρώ! Μάλιστα, διευκρινίζει ότι το τίμημα δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση!
image
Στην προκήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της και αφορά θέσεις εργασίας...

Εκπληκτική Κρήτη (βίντεο)!

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ: «Δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι ο άνθρωπος είναι ένα αυθύπαρκτο ον στο σύμπαν….»

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Καταρχήν θέλησα να τον συναντήσω για μένα την ίδια….για να μου δώσει κάποιες απαντήσεις σε πολλά υπαρξιακά μα και συμπαντικά ερωτηματικά που εδώ και χρόνια τα νιώθω να στροβιλίζουν αναπάντητα στο μυαλό μου ζητώντας διεξόδους:
Στη συνέχεια σκέφτηκα ότι αφού όμοιες αναζητήσεις με τις δικές μου το πιο σίγουρο είναι ότι τις έχουν οι περισσότεροι, το να κρατήσω τις απαντήσεις του Γιώργη Γραμματικάκη για τον εαυτό μου θα ήταν πολύ εγωιστικό κι αποφάσισα να δημοσιεύσω τη συζήτηση μας σχεδόν αυτούσια όντας σίγουρη ότι από αυτήν θα βοηθηθούν πολλοί άνθρωποι,.
Για το τι είναι λοιπόν ο άνθρωπος και ποια η πορεία της εξέλιξης του μέσα σε ένα αδιανόητα μεγάλο και πολύπλοκο σύμπαν, τι σημαίνει αστεροειδής και ποια η συγκεκριμένη απειλή του για τη γη, γιατί λάμπει ο ήλιος, γιατί η νύχτα είναι σκοτεινή, τι ακριβώς πρεσβεύει η θεωρία της σχετικότητας, τι σημαίνει ο όρος «κβαντομηχανική» καθώς και σε πολλά άλλα ακόμα, απαντά όσο πιο κατανοητά γίνεται ο πρύτανης Γιώργης Γραμματικάκης.
Ποιος είναι.
Προσπαθώντας να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα σας, ψάχνω εδώ και καιρό στο ίντερνετ, σε αναφορές και σχόλια εφημερίδων και όπου αλλού τέλος πάντων θα μου δίνονταν η ευκαιρία να μάθω για εσάς έστω ακόμα και το παραμικρό.
Είδα λοιπόν...: