ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αποκλειστικό: Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας στο δήμο Ηρακλείου από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 53 και 54 δημοτικών σχολείων

Εξώδική πρόσκληση – δήλωση – όχληση – διαμαρτυρία κατά του δήμου Ηρακλείου και του υπεύθυνου Αντιδήμαρχου Παιδείας στάλθηκε πριν περίπου 10 ημέρες από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων (53ο και 54ο) που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 8. 
image
Στο εξώδικο αυτό, οι γονείς κατηγορούν το δήμο Ηρακλείου για παντελή αδιαφορία, επειδή δεν έχει επέμβει με κανένα τρόπο να διορθώσει τα πολλά κτιριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος που έχουν επισημανθεί στο παρελθόν ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ από τους γονείς και τους καθηγητές. Συνέπεια αυτού, όπως καταγγέλλουν, ήταν να προκληθούν δύο ατυχήματα το τελευταίο διάστημα σε μαθητές, ο ένας από τους οποίους μάλιστα νοσηλεύτηκε και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου!!
image
Συγκεκριμένα, στο εξώδικο αναφέρεται:

"Κανείς δεν ξέρει αύριο το τι μας ξημερώνει κι εσύ το έβλεπες αυτό και επαναστατούσες (βίντεο)"…

Γράφει ο "Anthropakos"
image To αντιμνημονιακό διπλό CD του Γιάννη Ζουγανέλη, με τίτλο «Με γεια το κούρεμα», είναι εξαιρετικό...
Όλη η συλλογή είναι ένα αριστούργημα, κατά τη δική μου γνώμη. Ένα όμως τραγούδι, είναι συγκλονιστικό. Το τραγουδούν ο Γιάννης Ζουγανέλης με την κόρη του Ελεονώρα.
Το ντουέτο τους ονομάζεται «Να φυλάγεσαι» και όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Ζουγανέλης, μέσω του συγκεκριμένου τραγουδιού, απολογείται για όσα ζει η νέα γενιά και της ζητά συγγνώμη.
Οι στίχοι του τραγουδιού - που είναι ένας γλυκός, πολύ συγκινητικός και ανθρώπινος διάλογος μεταξύ του πατέρα και της κόρης - είναι οι παρακάτω:

Κι όμως, υπάρχει χώρα που ο πρώην πρωθυπουργός παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο επειδή δεν απέτρεψε την κρίση χρέους!

image Κι όμως, υπάρχει τέτοια χώρα. Όπου οι πολιτικοί της, πριν παραδώσουν τη χώρα στους στα Τρωκτικά του ΔΝΤ, εξαναγκάστηκαν από τους πολίτες να διεξάγουν δημοψήφισμα για να δουν τι πραγματικά θέλει ο λαός.
Υπάρχει αυτή η χώρα που προτίμησε να πτωχεύσει παρά να μεταφέρει τα χρέη των τραπεζών και των αδιέξοδων πολιτικών των κυβερνήσεών της στους πολίτες.
Υπάρχει αυτή η χώρα, που οι πολίτες έριξαν κυβερνήσεις, έκαναν νέο σύνταγμα γραμμένο από πολίτες, κρατικοποίησαν τράπεζες και έδιωξαν πολιτικούς και τραπεζίτες. Και σήμερα, 4 χρόνια μετά, έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της!
Και όπως καλά γνωρίζετε, αυτή η χώρα, δεν είναι η Ελλάδα!
Υπάρχει λοιπόν αυτή η χώρα, και ονομάζεται...

Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος για το χαράτσι!

image Με χτεσινή της απόφαση (2-3-2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος (χαράτσι)!
Με την απόφαση αυτή, δικαιώνονται οι αγώνες τόσων και τόσων πολιτών που από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκε αυτό το “χαράτσι” θεώρησαν ως στυγνό εκβιασμό την απειλή της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που από το Ελληνικό Σύνταγμα χαρακτηρίζεται ως αγαθό πρώτης ανάγκης.
Όμως, όσον αφορά στην επιβολή  του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το ΣτΕ έκρινε ότι...

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ήρθε η ώρα να αυξηθεί η ανεργία…ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ!

image Το “κίνημα της πατάτας”, όπως ονομάστηκε η προσπάθεια εθελοντών από την Κατερίνη να προωθήσουν πατάτες απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή σε πολύ χαμηλή τιμή, αφενός είχε μεγάλη επιτυχία, αφετέρου απέκτησε γρήγορα πολλούς θαυμαστές, και επίδοξους μιμητές.
Έτσι, από πολλές περιοχές της Ελλάδος ενώσεις παραγωγών ή καταναλωτών άρχισαν να “ψάχνονται”, για να κάνουν κάτι ανάλογο και με άλλα προϊόντα. Φαίνεται όμως ότι η κίνηση αυτή ενόχλησε αυτούς που ζημιώνονται από αυτή την προσπάθεια: ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ! Και, όπως δημοσιεύεται σήμερα, άρχισαν ήδη τις απειλές προς τους παραγωγούς και απαιτούν...

Η μείωση επιδόματος ανεργίας είχε προαποφασιστεί από το Μάιο του 2010! Θα ακολουθήσει και αποκλεισμός ανέργων από το επίδομα, με κριτήρια διαβίωσης!

image Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπογράφηκε χτες. Νομίζετε όμως ότι αυτό είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε πρόσφατα, για να πάρουμε το δεύτερο δάνειο; ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!!!
Η μείωση της δαπάνης για τα επιδόματα ανεργίας του 2012 έχει αποφασιστεί από το Μάιο του 2010, και ψηφίστηκε από τη βουλή των Ελλήνων με την κύρωση του προϋπολογισμού του 2011 στις 4 Οκτωβρίου του 2010!!
Στον πίνακα 2.3 του προϋπολογισμού του 2011 με τα δημοσιονομικά μέτρα, στις δαπάνες, υπάρχει εξοικονόμηση ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας για το έτος 2012! Δείτε τον πίνακα:

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αθώοι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τη “δίκη της παρέλασης” στη Θεσσαλονίκη

image Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου 2011 που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει. Μαζί τους, αθωόθηκε και ο αστυνομικός που κατηγορήθηκε ότι , παρότι βρισκόταν σε  διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη.
Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι (μεταξύ των οποίων και φίλαθλοι του Ηρακλή) παραδέχτηκαν ότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του Μνημονίου (και οι φίλαθλοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους), όμως αρνήθηκαν ότι...

Σας πήρανε χαμπάρι και οι Γερμανοί εφοριακοί, “κυρίες και κύριοι” πολιτικοί!

eforiakoi1 “Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα γνώσης σχετικά με την εκτέλεση της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά υστερεί σε ότι αφορά την πολιτική βούληση για αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις φορολογικών νόμων, για εισπράξεις φόρων, και προπάντων για κατακρατήσεις φόρων και αποτροπή και πάταξη της της φοροδιαφυγής”.
Όχι φίλοι μου, δεν το λέω εγώ αυτό ετούτη τη φορά, παρόλο που το έχω γράψει άπειρες φορές (δείτε ενδεικτικά εδώ κι εδώ )  και το είχε πει επίσημα και ο Φλωρίδης κατά την παραίτησή του. Αυτή τη φορά το λέει το Συνδικάτο Γερμανών Εφοριακών σε ανακοίνωσή του, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για αποστολή 160 Γερμανών Εφοριακών στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο www.dstg.de, και βλέπετε παρακάτω τη μετάφρασή της:

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

“Η υπόθεση του Μετώπου, υπόθεση του Λαού”

image Σας καλούμε σε συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη 1η Μαρτίου, στις 12μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (Λότζια)
σχετικά με τη διοργάνωση διημέρου ανοιχτής συζήτησης με θέμα:
"Η υπόθεση του Μετώπου, υπόθεση του Λαού"  
το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 
Στο πλαίσιο του διημέρου θα αναπτυχθούν τρεις κύκλοι συζητήσεων:

Οδηγίες αποτροπής κοψίματος ρεύματος από τη Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου-Θερίσσου

clip_image002
Οδηγίες αποτροπής του κοψίματος:
Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα στις γειτονιές αποτρέποντας τα συνεργεία της ΔΕΗ και τους εργολάβους από το να κόψουν το ρεύμα. Δεν ασκούμε βία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την ισχύ μας με τη μαζική μας παρουσία.
Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο παρουσία εισαγγελέα.
Αν ο μετρητής ρεύματος βρίσκεται σε προαύλιο χώρο...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνώστης: Ενημέρωση για ΟΕΚ και ΟΕΕ “από μέσα”

image Σχετικά με το θέμα που προέκυψε στις 16 Φεβρουαρίου στο προς ψήφιση Μνημόνιο ΙΙ σχετικά με το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, θέλω να δώσω μια συνοπτική ενημέρωση ‘από μέσα’, ως υπάλληλος του Ο.Ε.Κ..
Οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκαν οι δύο αυτοί φορείς είναι οι εξής:

Κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου αύριο από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση

image
Σε κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου προχωρούν αύριο Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 οι εργαζόμενοι στο δήμο, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν και τα τρία σωματεία εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

"Καλημέρα Ελλάδα". "Κοινωνία Ώρα Mega" με Λοβέρδο και Καψή

Γράφει ο  "Anthropakos"

image Το κρύο, έξω. Η φτώχεια μέσα στο σπίτι. Και η προπαγάνδα των αθηναϊκών καναλιών στην τηλεόραση. Ωραίο σκηνικό, σήμερα... Ο Λοβέρδος - το πιο μεγάλο στήριγμα του ΔΝΤ και των μνημονίων, αφού ήταν ο πρώτος υπουργός Εργασίας όταν ξέσπασε στη χώρα μας η νέα κατοχή - αυτή την ώρα που γράφω, είναι στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και προσπαθεί στον μονόλογο, (ουσιαστικά) που κάνει προς την κοινή γνώμη, να μας πείσει ότι η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει το μεγάλο "φαγοπότι" που γίνεται στα φάρμακα, μέσα από τα αντίγραφα των φαρμάκων και ένα σωρό άλλες μνημονιακού τύπου "καινοτομίες" στο πειραματόζωον "η Ελλάς"...
Στο Mega οι Καμπουράκης και Οικονομέας, έχουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή. Το δημοσιογράφο του ΔΟΛ, που τώρα βέβαια ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αφού συμμετέχει στην προπαγάνδα της, λες να μην συμφωνεί, να μην κάνει υποκλίσεις στους τροϊκανούς και τους εδώ εντολοδόχους τους;
Μας ξεπουλούν μέρα με την ημέρα. Το ξέρουν. Και το κάνουν σκόπιμα. Και ο λαός πια το γνωρίζει. Θα αντιδράσει. Ότι και αν κάνουν για να τον (ξανα) κοιμίσουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.
Οι ιώσεις θερίζουν τους έλληνες. Δεν μπορούν να κοιτάξουν την υγεία τους. Στοιβάζονται στα νοσοκομεία. Οι γιατροί είναι ήρωες. Αλλά πόσο να αντέξουνε κι αυτοί; Ούτε φάρμακα πολλές φορές δεν έχουν στα νοσοκομεία, έτσι που τους κατάντησαν. Η τιμή του πετρελαίου, (για να πάμε και σε άλλα επίπεδα της κοινωνικής κατάστασης)....

Μην ψαρώνετε (νο 2)!

image Όσες φορές κι αν άνοιξα αυτές τις μέρες την τηλεόραση - και πιστέψτε με, ήταν ελάχιστες - έπεφτα πάνω στο μεγάλο κατά τα κανάλια θέμα των ημερών: ποιος είναι ο – η βουλευτής με το έμβασμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού! Μα πρωινή εκπομπή ήταν, μα δελτίο ειδήσεων, πάντα πρώτο θέμα, με τα παράθυρα να παίρνουν φωτιά!!
Μέχρι και η κουτσή Μαρία στη γειτονιά αυτό συζητούσε! Ποιος είναι ο κλέφτης που έβγαλε τόσα λεφτά έξω, που τα βρήκε, να το βάλουν φυλακή, κλπ. Όχι το ότι η τιμή της λαγάνας και του εφτάζυμου έφτασε εκεί που κανένας χαρταετός δεν κατάφερε να φτάσει, ούτε το ότι οι πολίτες, παρά την κακοκαιρία, στήνονταν σε ουρές για να φάνε τσάμπα ένα κομμάτι λαγάνα και ένα πιάτο φασολάδα. Αυτά ήταν δευτερεύοντα θέματα.
Και μετά και από αυτά, γίνονταν μια μικρή αναφορά και στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου 2, που κατά συρροή και με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος κατατίθεντο στη βουλή…
Τι κι αν οι νόμοι αυτοί θα επηρεάσουν τη ζωή μας για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια! Τι κι αν....