ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αποκλειστικό: Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας στο δήμο Ηρακλείου από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 53 και 54 δημοτικών σχολείων

Εξώδική πρόσκληση – δήλωση – όχληση – διαμαρτυρία κατά του δήμου Ηρακλείου και του υπεύθυνου Αντιδήμαρχου Παιδείας στάλθηκε πριν περίπου 10 ημέρες από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων (53ο και 54ο) που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 8. 
image
Στο εξώδικο αυτό, οι γονείς κατηγορούν το δήμο Ηρακλείου για παντελή αδιαφορία, επειδή δεν έχει επέμβει με κανένα τρόπο να διορθώσει τα πολλά κτιριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος που έχουν επισημανθεί στο παρελθόν ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ από τους γονείς και τους καθηγητές. Συνέπεια αυτού, όπως καταγγέλλουν, ήταν να προκληθούν δύο ατυχήματα το τελευταίο διάστημα σε μαθητές, ο ένας από τους οποίους μάλιστα νοσηλεύτηκε και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου!!
image
Συγκεκριμένα, στο εξώδικο αναφέρεται:

“Στο μ ε αριθμό πρωτ . 193/14-10-2011 έγγραφο των Διευθυντών του 53ου και του 54ου Δημ. Σχολείου μας προς εσάς το οποίο μας κοινοποίησαν την 14-10-2011, επισημάνθηκαν και σας έγιναν γνωστά τα παρακάτω επικίνδυνα σημεία στο σχολικό συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας , όπου στεγάζονται το 53ο και 54ο Δημ . Σχ. Ηρακλείου και βρίσκεται επί της οδού Παπανδρέου , αριθμ. 8, και ειδικότερα:
1. Στο δεύτερο όροφο της βορεινής πτέρυγας και στο μπαλκόνι του
πρώτου ορόφου της βορεινής πτέρυγας του κτιρίου , υπάρχει σοβαρό
πρόβλημα αποκόλλησης σοβά.
2. Σε τάξη του πρώτου ορόφου και του μεσορόφου της βορεινή
πτέρυγας του κτιρίου μπαίνουν νερό από τους φεγγίτες και
σχηματίζονται μικρές λίμνες νερού , με σοβαρό κίνδυνο να γλιστρήσει
παιδί και να τραυματιστεί σοβαρά , ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο στεγασμένο χώρο του πρώτου ορόφου της δυτικής πτέρυγας του
κτιρίου .                                                                                           3. Στο αίθριο του τελευταίου ορόφου υπάρχει τοίχος που εμποδίζει την απορροή των όμβριων υδάτων , τα οποία λιμνάζουν με αποτέλεσμα η υγρασία να διαπερνά την οροφή της αίθουσας που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να αποκολληθεί ο σοβάς της οροφής και να τραυματίσει τους μαθητές την ώρα του μαθήματος.
4. Σε διάφορα σημεία του συγκροτήματος υπάρχει πρόβλημα με τις
σιδερένιες πόρτες που κρέμονται , με τις μασίφ κουπαστές , με κοντά και ακατάλληλα κάγκελα που 'χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις κ.λ.π.
Συγκεκριμένα τα κάγκελα που υπάρχουν στις σκάλες του
συγκροτήματος , δεν τηρούν τις κατάλληλες σύμφωνα με το
επιτρεπόμενο ύψος προδιαγραφές για σχολικά διδακτήρια με
αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός και άμεσος κίνδυνος να πέσει από
αυτές παιδί.

Επίσης , στο με αριθμό πρωτ. 10/31-1 -2012 έγγραφο των διευθυντών των σχολείων που μας κοινοποιήθηκε μας αναφέρεται ότι:
1. Στους ορόφους ολόκληρου του σχολικού συγκροτήματος δεν υπάρχουν σιδηρές κλίμακες (σκάλες διαφυγής) για την άμεση και ασφαλέστερη εκκένωση όλων των ορόφων , γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς και θεωρείται απαραίτητη η κατασκευή σιδηρών κλιμάκων
(εξωτερικών) , ώστε να οδηγούνται οι μαθητές των ορόφων του συγκροτήματος τάχιστα και με ασφάλεια στον αύλειο χώρο.
Συνεπεία της παντελούς αδιαφορίας σας και μη παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών σας για την αποκατάσταση όλων των άνω αναφερομένων, συνέβησαν τα εξής παρακάτω περιγραφόμενα πραγματικά περιστατικά, τα οποία έβλαψαν τη σωματική ακεραιότητα ανήλικων τέκνων μας , και ήδη θέτουν τα παιδιά μας σε άμεσο κίνδυνο και ειδικότερα:
1. Στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της βορεινής πτέρυγας του κτιρίου, την 13-2-2012 αποκολλήθηκε σοβάς, λίγο πριν την πρωινή άφιξη των μαθητών , μαθητής του οποίου όμως μπήκε σκόνη στα μάτια, (και επειδή το παιδί έτριβε τα μάτια του) έπαθε βλάβη στον κερατοειδή και ως εκ θαύματοςδεν είχαμε μεγαλύτερο ατύχημα.
2. Την 7-2-2012, λόγω της βροχής και των νερών που λιμνάζουν στο σχολικό συγκρότημα, μαθητής γλίστρησε στις σκάλες με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά και να νοσηλευτεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Και το γεγονός αυτό ότι υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει παιδί και να χτυπήσει σοβαρά , σας είχε επισημανθεί αρκετά νωρίτερα χωρίς όμως να προβείτε σε καμία ενέργεια όπως οφείλεται.

Επειδή ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών έχει
αποκλειστικά την ευθύνη για τις επισκευές των σχολικών διδακτηρίων και για την άμεση αποκατάση των επικίνδυνων σημείων.

Επειδή υπάρχει σοβαρός και άμεσος κίνδυνος για βλάβη της σωματικής ακεραιότητας των ανήλικων τέκνων μας που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα .
Επειδή είσαστε υπεύθυνοι για τις σωματικές βλάβες που ήδη έχουν
υποστεί οι μαθητές μας λόγω της αδιαφορίας σας.

Επειδή η συνεχιζόμενη αδιαφορία εκ μέρους συνεπάγεται δόλο των
αρμοδίων πλέον οργάνων για οποιαδήποτε σωματική βλάβη θα υποστούν τα παιδιά μας.

Επειδή νομιμοποιούμαστε από τους σκοπούς των καταστατικών μας , να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια , ώστε να προστατέψουμε τη σωματική τους ακεραιότητα, από πρόκληση τυχόν βλαβών.
Για όλους αυτούς τους λόγους
Ζητούμε
Να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την επιδιόρθωση κάθε βλάβης στα κτιριακά συγκροτήματα για την οποία έχετε ενημερωθεί η
για την οποία θα ενημερωθείτε στο μέλλον ή θα διαπιστώσει το αρμόδιο και ειδικό προσωπικό σας μετά από επίσκεψη στο σχολικό
συγκρότημα .
Άλλως σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για
να διαφυλάξουμε την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας , και για να αποδοθούν' ευθύνες (ποινικές ή αστικές ) σε κάθε αρμόδιο.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλετε να επιδώσει νόμιμα την παρούσα μου σε αυτόν τον οποίο απευθύνετε, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου