ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ήρθε η ώρα να αυξηθεί η ανεργία…ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ!

image Το “κίνημα της πατάτας”, όπως ονομάστηκε η προσπάθεια εθελοντών από την Κατερίνη να προωθήσουν πατάτες απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή σε πολύ χαμηλή τιμή, αφενός είχε μεγάλη επιτυχία, αφετέρου απέκτησε γρήγορα πολλούς θαυμαστές, και επίδοξους μιμητές.
Έτσι, από πολλές περιοχές της Ελλάδος ενώσεις παραγωγών ή καταναλωτών άρχισαν να “ψάχνονται”, για να κάνουν κάτι ανάλογο και με άλλα προϊόντα. Φαίνεται όμως ότι η κίνηση αυτή ενόχλησε αυτούς που ζημιώνονται από αυτή την προσπάθεια: ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ! Και, όπως δημοσιεύεται σήμερα, άρχισαν ήδη τις απειλές προς τους παραγωγούς και απαιτούν...
να σταματήσουν τις απευθείας επαφές με καταναλωτές, οργανώσεις και δήμους ανά την Ελλάδα και να σταματήσουν τις αποστολές προϊόντων!
Όμως είναι στο χέρι μας να μην περάσουν οι απειλές τους. Το διαδίκτυο δίνει απεριόριστες δυνατότητες και στους παραγωγούς, αλλά και στους καταναλωτές. Έτσι, οι πρώτοι μπορούν ακόμα και ανώνυμα να αποκαλύψουν αυτούς που τους απειλούν, αλλά και να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό ποια είναι εκείνα τα ενδιάμεσα στάδια στα οποία η τιμή του προϊόντος τους πολλαπλασιάζεται.
Και ο καταναλωτής μπορεί να βρει τις πληροφορίες εκείνες αλλά και τα εργαλεία που θα του επιτρέψουν να οργανωθεί, να παραγγείλει ομαδικά κάποια προϊόντα, και να τα αποκτήσει τελικά με χαμηλή τιμή.
Έτσι, μπορεί να αυξηθεί λιγάκι ακόμα η …ανεργία (!), αφού πολλοί μεσάζοντες θα χάσουν τη δουλειά τους, όμως καταναλωτές και παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου