ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίων δημοσίων, μεταφορείς εναντίων επιχειρηματιών, αγρότες εναντίων ναυτεργατών: το σχέδιο βαίνει καλώς…

epeisodia Πριν λίγο καιρό (ίσως και ακόμα να ισχύει αυτό σε μεγάλο βαθμό), ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας είχε στραφεί εναντίον του δημοσίου. Όλο το κακό της χώρας βλέπετε, κατά την κυβέρνηση πάντα, έχει προέλθει από αυτόν. Και, προκειμένου στον ιδιωτικό να μην θιχτούν οι μισθοί και τα δώρα, έπρεπε να θυσιαστεί το σπάταλο δημόσιο.

Λίγο αργότερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών σταμάτησαν τις μεταφορές προϊόντων επειδή η κυβέρνηση έσπασε το μονοπώλιο στις μεταφορές, με αποτέλεσμα να υπάρξει και έλλειψη καυσίμων, αλλά και προϊόντων στην αγορά. Τότε, οι εμποροβιομήχανοι είχαν στραφεί κατά των μεταφορέων, επειδή αντιμετώπιζαν πρόβλημα οι επιχειρήσεις τους.

Τη βδομάδα που μας φεύγει, οι ναυτεργάτες απεργούν και τα πλοία μένουν δεμένα στα λιμάνια, με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος, που τα προϊόντα του μένουν αδιάθετα, και σαπίζουν στα ψυγεία των φορτηγών. Για να το αποφύγουν αυτό, αναγκάζονται να τα πουλούν σε μεγαλεμπόρους σε εξευτελιστικές τιμές.Χθες μάλιστα, παρακολουθήσαμε σκηνές έντασης στα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας, μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών.

Μάλιστα, οι αγρότες με τη σειρά τους, επειδή πλήγονται από την απεργία των ναυτεργατών, κλείσανε την εθνική οδό, και δημιούργησαν πρόβλημα σε όλους τους  διερχόμενους.

Σε λίγο καιρό, θα κατέβουν σε κινητοποιήσεις και οι κτηνοτρόφοι, απ’ ότι διαβάζω… Δεν ξέρω αν αυτοί κατεβάσουν τα πρόβατα στην εθνική, αλλά κάποιο τρόπο θα βρουν κι αυτοί να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του δικού τους επαγγέλματος.

Το θέμα είναι το εξής: γίνεται απεργία χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανείς; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Είναι όμως θεμιτό, μια διαφωνία μιας κοινωνικής τάξης με την εκάστοτε κυβέρνηση, να δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης σε μια άλλη; Μάλλον όχι, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα στην απεργία. Απεργία όμως σημαίνει ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, και με αυτό τον τρόπο πιέζω τον εργοδότη μου ή την κυβέρνηση να δεχτεί κα αιτήματά μου. Από εκεί και πέρα, είναι και χρέος της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το δημόσιο αγαθό των ελεύθερων μεταφορών. Όχι φυσικά με επιτάξεις καθεστωτικού τύπου, αλλά με άλλους τρόπους, πιο δημοκρατικούς.

Όμως πολλές φορές αυτό δε γίνεται, και μάλιστα επίτηδες. Την κάθε κυβέρνηση, τη συμφέρει οι κοινωνικές ομάδες να βρίσκονται απέναντι, και μην έχουν κοινά αιτήματα. Έτσι είναι εύκολο να στρέφουν τη μία ομάδα εναντίον της άλλης, και να χτυπούν την κάθε ομάδα ξεχωριστά, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Έτσι, αποφεύγεται η γενικευμένη κοινωνική αναταραχή, που μπορεί να έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα για την κυβέρνηση.

Πρέπει λοιπόν από τη μία, ως απεργοί, να σκεφτόμαστε τρόπους πίεσης προς την κυβέρνηση, που να μην φέρνουν άλλες κοινωνικές ομάδες στα πρόθυρα της καταστροφής. Και από την άλλη, ως δεχόμενοι τις συνέπειες μιας απεργίας, να είμαστε αρκετά ανεκτικοί. Γιατί κάποια στιγμή, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι νομίζουμε, θα βρεθούμε κι εμείς αντιμέτωποι με την κυβέρνηση. Και τότε θα θέλουμε την υπόλοιπη κοινωνία μαζί μας, και όχι απέναντι…

Σ’ ευγνωμονούμε, δήμαρχε, που έφτιαξες πάρκινγκ για το Τζάμπο!!! (Βίντεο)

Επιτέλους αντέδρασαν οι κάτοικοι της περιοχής των Δειλινών, για τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στο Τζάμπο. Το “πάρκινγκ” πλέον έχει πάρει σάρκα και οστά… Κι εκεί που όλοι θα λέγανε “τα ψέματα τελείωσαν” και αποκαλύφθηκε η αλήθεια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Κουράκης έχει αντίθετη άποψη!!! Μάλιστα, είναι ενοχλημένος για την κριτική που του γίνεται!!! Μέσα σε όλα βέβαια που είπε, και που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο παρακάτω, είπε και μια μεγάλη αλήθεια: “ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΡΑΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ”!!!

Ακριβώς κε Κουράκη! Το αποτέλεσμα είναι ορατό, και δεν θα αλλάξει όταν μπουν και τα ομολογουμένως αρκετά δέντρα που προβλέπονται… Το πάρκινγκ απλά θα γίνει πιο πράσινο, αλλά θα παραμείνει πάρκινγκ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟ.

“Θέλετε να σας δείξω πως ήταν πριν”, είπε ο δήμαρχος… “Ο χώρος άνοιξε…”. Όντως, άνοιξε, και μας περιμένει, να κάνουμε τα χριστουγεννιάτικά μας ψώνια, χωρίς να ψάχνουμε που να σταθμεύσουμε. Σ’ ευγνωμονούμε, δήμαρχε, που έφτιαξες πάρκινγκ για το Τζάμπο!!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κλείνουν τις καντίνες στο ΠΑΓΝΗ επειδή δεν έχουν κυκλοφοριακή σύνδεση, την ίδια ώρα που οκτώ πάρκινγκ του δήμου Ηρακλείου λειτουργούν και αυτά χωρίς κυκλοφοριακή σύνδεση!

Διαβάζω στον τοπικό τύπο για την επίσκεψη του εισαγγελέα Ηρακλείου στο ΠΑΓΝΗ, για το θέμα του εξωτερικού χώρου, με τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και τις καντίνες. Μάλιστα, ο κος Μαρκάκης έδωσε “τελευταία προθεσμία” στους ιδιοκτήτες καντινών, οι οποίοι δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες, να αποχωρήσουν μέχρι 7 Δεκεμβρίου.

image Το θέμα όμως σε αυτή την υπόθεση είναι άλλο: γιατί δεν έχουν άδεια οι καντίνες; Επειδή ο δήμος Ηρακλείου δεν τους την ανανεώνει.. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κ, Περυσινάκη: “Καμία από αυτές τις καντίνες δεν έχει κυκλοφοριακή σύνδεση και γι’ αυτό θα πρέπει να φύγουν. Δεν μπορούμε να τους δώσουμε άδεια”.

Εξηγήστε μας τότε κε Περυσινάκη δύο πράγματα:

  1. Πως οι καντίνες αυτές λειτουργούσαν τόσα χρόνια, που τους είχατε δώσει άδεια; είχαν τότε κυκλοφοριακή σύνδεση, ή παρανομούσατε τόσο καιρό; Η μία καντίνα λειτουργεί εκεί 25 χρόνια, 23 χρόνια έπαιρνε κανονικά την άδεια λειτουργίας, και μόνο τα 2 τελευταία δεν της δώσατε άδεια… Και μην ξεχνάτε ότι είσαστε δημοτική αρχή τα τελευταία 8 χρόνια…
  2. Πως λειτουργούν τα 8 δημοτικά πάρκινγκ χωρίς κυκλοφοριακές συνδέσεις και οι καντίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν; Δύο μέτρα και δύο σταθμά υπάρχουν;

Αλλά και στον κο Μαρκάκη θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση: Γιατί δεν έχουν σφραγιστεί ακόμα τα 8 παράνομα δημοτικά πάρκινγκ στο Ηράκλειο; Η απόφαση της νομαρχίας Ηρακλείου που εκδόθηκε στις 15-9-2010 έδινε περιθώριο ενός μήνα για τη σφράγισή τους, και σήμερα έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες…

Η δική μου άποψη είναι ότι ο νόμος θα πρέπει να ισχύει για όλους, και όχι επιλεκτικά. Ότι ισχύει για τις ιδιωτικές καντίνες, ισχύει και για τα δημοτικά πάρκινγκ, αλλά και για άλλες πολύ γνωστές αλυσίδες καφεστιατορίων, που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά του Ηρακλείου, σε παραλίες, σε εθνικές οδούς, κλπ., χωρίς να τους ενοχλεί κανένας…

Ως επίλογο, θα παραθέσω τη δήλωση του ενός ιδιοκτήτη καντίνας, του κου Σάββα Πέπα, όπως αυτές προβάλλονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Τόλμη” : “Θα χάσουμε τη δουλειά μας. Τί θα κάνουμε αν κλείσουμε τις καντίνες μας; Θα πάμε να κλέβουμε; Στο κάτω κάτω είμαστε νομοταγείς πολίτες. Γιατί να κλείσουν; Πληρώνουμε στο δήμο, πληρώνουμε στην εφορία, πληρώνουμε παντού και το μόνο που κάνουν είναι να μας αρνούνται να μας ανανεώσουν τις άδειές μας από το δήμο! Εγώ είμαι 25 χρόνια εδώ, μόνο για τα 23 είχα άδεια και τα τελευταία δύο αρνούνται να μου την ανανεώσουν. Γιατί όμως; Πως αφήνουν εδώ να ανοίξουν άλλες αλυσίδες τροφίμων;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Επιτέλους…λουκέτο για τους σωστούς λόγους!!!!

image Τον τελευταίο χρόνο, εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, παρασυρόμενες από την οικονομική κρίση. Όμως, στην πλειοψηφία τους, αυτές οι επιχειρήσεις που κλείνουν, είναι αυτές που προσπαθούν να είναι νόμιμες, να αποδώσουν το ΦΠΑ, να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί, να μη χρωστάνε στο προσωπικό τους….

Υπάρχουν όμως και οι “έξυπνοι” επιχειρηματίες… Αυτοί που δεν κόβουν τις μισές αποδείξεις, που δεν αποδίδουν το ΦΠΑ, που κρατούν διπλά βιβλία, που δεν πληρώνουν τις εισφορές στο ΙΚΑ για το προσωπικό τους, που έχουν τους εργαζόμενους για μήνες απλήρωτους… Και αυτοί οι κύριοι μέχρι σήμερα έχουν αφεθεί να δρουν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα… 

Και λέω “μέχρι σήμερα”, γιατί χθες ο Υπουργός Οικονομικών  εξέδωσε μια πολύ σημαντική απόφαση: θα μπαίνει «λουκέτο» από το ΣΔΟΕ στις  επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν - και για παραδειγματισμό προς τους υπολοίπους -  στο πλαίσιο υλοποίησης και των διατάξεων του τελευταίου φορολογικού νόμου. Στη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται ακόμα ότι η απαγόρευση στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα μπορεί να είναι ακόμη και οριστική σε περίπτωση υποτροπής.

Βέβαια θα τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία πριν μπει το λουκέτο. Δηλαδή,αφού κληθεί ο επιχειρηματίας να εκφράσει τις απόψεις του, η καταλογιστική πράξη θα κοινοποιείται με αποδεικτικό επίδοσης από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και θα εκτελείται εντός μηνός από την παρέλευση του χρόνου προσφυγής του επιχειρηματία. Στο «λουκέτο» θα μπαίνουν οι σφραγίδες του ΣΔΟΕ και θα τοποθετούνται δύο κλειδαριές ασφαλείας στην κεντρική πόρτα εισόδου, καθώς και σε κάθε άλλη είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης. Το ΣΔΟΕ θα κρατά τα κλειδιά της μιας κλειδαριάς, ενώ της άλλης θα τα έχει ο επιχειρηματίας.

Θέλω να ελπίζω ότι με αυτή την απόφαση, που αποτελεί ουσιαστικά εντολή για την εφαρμογή της διάταξης που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νόμο, θα συνετιστούν οι “πονηροί” επιχειρηματίες… Ειδικά αν δουν τα λουκετάκια με το βουλοκέρι του ΣΔΟΕ στην πόρτα τους, ή στην πόρτα του γείτονα- συναδέλφου τους…

Γιατί δυστυχώς, στην Ελλάδα, επειδή “δεν πίπτει λόγος”, θα πρέπει κάποια στιγμή να πέσει ράβδος!!

Παντού υπάρχει ένας…. Πάγκαλος!!!

image Τη χάρη και την τσαχπινιά, αλλά κυρίως την…πολιτική σοβαρότητα του δικού μας Θόδωρου, φαίνεται ότι ζήλεψαν ακόμα και στην Ιρλανδία!!!

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας που πρόσφατα προχώρησε σε συμφωνία με την Τρόικα για να λάβει οικονομική βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, σε τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το σχέδιο λιτότητας είναι άδικο. Ανέλαβε τις ευθύνες του ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και δέχτηκε τις αποτυχίες του πολιτικού συστήματος.

Όμως, προσπαθώντας και αυτός να δικαιολογήσει το σινάφι του, είπε: “Ας είμαστε ειλικρινείς. Αποδέχομαι ότι υπήρχαν αποτυχίες στο πολιτικό σύστημα. Αποδέχομαι ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη σαν μέλος του κυβερνώντος κόμματος εκείνη την περίοδο. Αλλά ας είμαστε δίκαιοι: όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι”.

Είδατε λοιπόν ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε την αποκλειστικότητα; Φαίνεται ότι η ανευθυνότητα, η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, αλλά και η αναίδεια είναι χαρακτηριστικά των απανταχού πολιτικών τελικά…

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι “κύκλοι” Καραμανλή…

ΚΥΚΛΟΙ

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο Ηρακλειο Κρητης (Βίντεο)

Η μεγαλύτερη σε όγκο μαθητική πορεία των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2010, στους δρόμους του Ηρακλείου, στα πλαίσια Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου. Συμμετείχαν μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της πόλης αλλά και της περιφέρειας, καθηγητές, και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την παρέμβαση της Εισαγγελίας, η οποία με έγγραφό της "προειδοποιεί" μαθητές, γονείς αλλά και καθηγητές των υπό κατάληψη σχολείων πως στο εξής θα τηρείται αυστηρά το γράμμα του νόμου, το οποίο προβλέπει ποινικές διώξεις για τους καταληψίες αλλά και τους κηδεμόνες τους.

Υπενθυμίζεται πως στο Ηράκλειο λουκέτο, μέχρι χθες, είχαν βάλει 12 σχολεία και συγκεκριμένα το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 11ο, 13ο Λύκεια, το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, το 3ο ΕΠΑ.Λ., το ΕΠΑ.Λ. Μοιρών καθώς και το Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Οι μαθητές διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση του κονδυλίου για την παιδεία,επιστροφή της ενισχυτικής διδασκαλίας, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, βελτίωση των σχολικών υποδομών και πλήρωση των κενών διδακτικών θέσεων.

 

πορεία μαθητών στο Ηράκλειο 25-11-2010 http://antipaloi.blogspot.com/

Η βία κατά των γυναικών - Γενική θεώρηση του προβλήματος

image Η βία κατά των γυναικών –παγκόσμιο και πανάρχαιο φαινόμενο, τόσο παλιό όσο και οι πολιτισμένες κοινωνίες μας– έγινε «ορατή» τις τελευταίες δεκαετίες χάρη στους αγώνες, τις έρευνες και τις μελέτες των φεμινιστριών.
Οι διεθνείς οργανισμοί, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και τις συνέπειές του, ασχολήθηκαν αρχικά κυρίως με τη βία στο χώρο της οικογένειας. Πολύ αργότερα «ανακάλυψαν» και άλλες μορφές και χώρους άσκησης βίας. Το 1995, στη Διάσκεψη του Πεκίνου, αναγνώρισαν πέντε (5) διαστάσεις της: τη σωματική, τη σεξουαλική, την ψυχολογική, την οικονομική και την πνευματική βία, επιπλέον δε τοποθέτησαν μεταξύ των δραστών της και το ίδιο το κράτος...

Παραμένουν στις υπηρεσίες τους όσοι από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ

Μέχρι τώρα, με  εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., όσοι από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είχαν προσληφθεί προσωρινά με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ , και τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν σε προσωρινούς πίνακες, προβλέπονταν να απασχοληθούν στις υπηρεσίες τους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων. Μετά από αυτό, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών, και σύμφωνα και με την αναλογία 5 προς 1 που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, οι ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ αυτοί θα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΝ, μέχρι να έρθει η σειρά τους να προσληφθούν!!!

Οι άνθρωποι αυτοί όμως, είχαν αφήσει τις δουλειές τους, με την προοπτική ότι μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων, θα γινόταν η οριστική τους πρόσληψη!!! Έτσι, κάποιοι έχουν ήδη βρεθεί χωρίς δουλειά (π.χ. στο Δήμο Χερσονήσου έχουν ήδη διώξει άτομο).

Αυτή την αδικία έρχεται να διορθώσει η με αρ. πρωτ. ΔΙΠΠ / Φ.2.9./30/οικ.24208 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία “στις περιπτώσεις ΝΠΙΔ και ΟΤΑ που έχει προσληφθεί προσωπικό ορισμένου χρόνου με βάση προσωρινά αποτελέσματα και εφόσον περιλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες, θα εξακολουθήσει να υπηρετεί με την ίδια εργασιακή σχέση μέχρι τη δημοσίευση της ατομικής πράξης διορισμού εκάστου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως” .

εγκύκλειος

Επομένως, μπορεί να μη διοριστούν άμεσα ως μόνιμοι, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Έτσι, δε θα βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. θεωρώ πολύ καλή και απαραίτητη τη ρύθμιση αυτή, που αφορά κυρίως νέα άτομα, που έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικές διαδικασίες, και έχουν να προσφέρουν αρκετά στη δημόσια διοίκηση.

Να ποιοι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα…

Οι παρακάτω πίνακες και στοιχεία, είναι επίσημα, προέρχονται από το Υπουργείο Οικονομικών (Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων) και αφορούν το οικονομικό έτος 2007.

ΕΙΣΟΔΗΜΑ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΟΡΟΣ2

ΦΟΡΟΣ

Βλέπετε ότι το φορολογικό βάρος της Ελλάδας το σηκώνουν κυρίως οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, δηλώνοντας το 68% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος της χώρας, και πληρώνοντας το 50% των φόρων !! Αυτοί που επιλέχθηκαν πρώτοι από την κυβέρνηση, να δώσουν επιπλέον μέρος του εισοδήματός τους, για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους της χώρας μας!!

Την ίδια ώρα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες , δηλώνουν το 15,5% (;;;)του φορολογητέου εισοδήματος της χώρας, και πληρώνουν το 13,6 % των φόρων !!

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι, όσο και να κόψει το κράτος από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, δε θα λυθεί το πρόβλημα. Γιατί, μειώνοντας το μισθό, αυτομάτως μειώνεται και η φορολογία, από την οποία προέρχονται ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Αυτό που λέει η απλή λογική, και που ένα χρόνο τώρα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν, είναι να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή. Όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αρχίσουν να συνεισφέρουν ανάλογα με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΗ, τότε τα έσοδα του κράτους θα βελτιωθούν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους…

Πως θα βγούμε από τη χρεοκοπία...

imageΗ φοροδιαφυγή στην Ελλάδα πλησιάζει τα 30 δισ. ευρώ το χρόνο σύμφωνα με κάποιες μελέτες αξιόπιστων οργανισμών. Όσο περίπου ήταν και το έλλειμμα - ρεκόρ του 2009 που ξεπέρασε το 15% του ΑΕΠ.
Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον πολιτισμένο κόσμο με τέτοια εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη χώρα μας δηλώνουν μόνο το 4%, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι το 74% των εσόδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2007 τα 5,5 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι στην Ελλάδα πλήρωσαν 8,3 δισ. ευρώ σε φόρους δηλώνοντας εισόδημα 86,3 δισ. ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, περί τις 202.418 μικρές επιχειρήσεις πλήρωσαν φόρους μόνο 1,3 δισ. ευρώ ή 6.100 ευρώ ανά επιχείρηση, όταν η μέση οικογένεια με ετήσιο εισόδημα από 30.000 ευρώ και άνω πλήρωσε κοντά στις 9.000 φόρο εισοδήματος.
Οι 1.481 μεγάλες επιχειρήσεις πλήρωσαν 3,2 δισ. φόρο για κέρδη 12 δισ. περίπου, ήτοι 2,1 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση.
Είναι φυλετικό το πρόβλημα της εκτεταμένης φοροδιαφυγής; Είναι κάποιο γονίδιο που το βρίσκει κανείς στο ελληνικό DNA  ή έστω το μεσογειακό... Γιατί όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Έλληνες του εξωτερικού που διαπρέπουν εκτός από επιστήμονες και ως επιχειρηματίες; Ή γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μισθωτούς και συνταξιούχους;
Είναι προφανές ότι δεν συμβαίνει γιατί οι τελευταίοι έχουν περιορισμένα περιθώρια φοροδιαφυγής. Τα έσοδα που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο δεν μπορούν να αποκρυβούν.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η κομματικοποίηση των μαθητικών αγώνων δεν βοηθάει πουθενά και κανέναν..

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψειςΠριν λίγο έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις. Αφορούσε μια ανακοίνωση των μαθητών (;;;) της  Κομουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ). Το κείμενο όμως, το οποίο σας παραθέτω στο τέλος της ανάρτησης, ελάχιστα αναφέρεται στο σχολείο και στα προβλήματα των μαθητών (πέρα από μια σύντομη αναφορά στη μείωση των κονδυλίων για την παιδεία κατά 1/3, και  ) , και πολύ περισσότερο στην τρόικα, στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο…

Επειδή έχω υπάρξει κι εγώ καταληψίας μαθητής, στις μεγάλες καταλήψεις του 1990-91, και μάλιστα με δημιουργία ακόμα και ραδιοφωνικού σταθμού μαθητών, και πολύ έντονη δράση, έμεινα έκπληκτος με το κείμενο της ανακοίνωσης… Και σκέφτηκα: “από πότε οι μαθητές των 14,15,16 και 17 ετών οργανώνονται σε κόμματα, και εκδίδουν και κομματικές ανακοινώσεις; Τόσο πολύ άλλαξαν οι εποχές, ή συμβαίνει αυτό που κάποιοι λένε, ότι οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες ;”

Δε γνωρίζω να το απαντήσω αυτό. Πιθανολογώ όμως ότι το κείμενο αυτό δεν έχει γραφτεί από μαθητές. Στην καλύτερη περίπτωση, το κείμενο έχουν επιμεληθεί ενήλικες, μέλη της ΚΟΕ. Αυτό όμως δεν βοηθάει καθόλου την προβολή των πραγματικών αιτημάτων των μαθητών, ούτε τον αγώνα τους. Αντίθετα, φέρνει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών απέναντί τους, καθώς διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση, ή βλέποντας στις τηλεοράσεις εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης να υπερασπίζονται με πάθος τις καταλήψεις, σίγουρα θεωρούν ότι ο μαθητικός αγώνας δεν είναι και τόσο “αγνός”.

Ο χώρος της παιδείας δεν είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και προβολής κομματικών καθαρά θέσεων. Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Τα παιδιά, σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αποφάσισαν ν’ αντιδράσουν στις ελλείψεις βιβλίων, καθηγητών και σχολικών αιθουσών,  στη μείωση των κονδυλίων, και σε άλλα θέματα που τους απασχολούν. Ας τους αφήσουμε να τα εκφράσουν , αλλά και να τα διεκδικήσουν με το δικό τους τρόπο. Χωρίς “ξύλινο” πολιτικό λόγο. Η κομματικοποίηση των μαθητικών αγώνων δεν βοηθάει πουθενα και κανέναν…

 

KOE-ΜΑΘΗΤΩΝ

Επαναπρόσληψη εργαζομένου σε ιδιωτική επιχείρηση του Ηρακλείου, με δικαστική απόφαση

imageΕκδικάστηκε χθες, στο μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, η αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων εργαζόμενου, που απολύθηκε εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης.
Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τον εργαζόμενο, αφού η προσωρινή διαταγή, υποχρεώνει την διοίκηση του Ιατρικού Κρήτης στην επαναπρόσλήψη του, με του ίδιους όρους όπως και πριν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του, παρά τους ισχυρισμούς του εργοδότη ότι η απόλυση έγινε για οικονομικοτεχνικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του, το εργατικό κέντρο Ηρακλείου αναφέρει: “Θεωρούμε πως η παραπάνω περίπτωση αποδεικνύει περίτρανα, ότι υγιείς επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση, επιχειρούν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως αυτά απορρέουν από το σύνταγμα, όπως το δικαίωμα του «συνδικαλίζεσθε».
Η δημιουργία σωματείου για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές πολυκλινικές – πολυιατρεία του Νησιού μας είναι πλέον γεγονός και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το σωματείο τους με σκοπό την προστασία των μελών σε αυτό το σκληρό εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα μας
.”

Αναμφίβολα θετική εξέλιξη η δικαστική αυτή απόφαση, που ελπίζουμε να βάλει φρένο στις αναίτιες απολύσεις εργαζομένων στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί με πρόσχημα την κρίση, πολλοί θα θέλουν να ξεφορτωθούν αυτούς που τους  “ενοχλούν”…

Απαράδεκτη διαφήμιση από το ΙΚΤΕΟ Κρήτης!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πρωί – πρωί τους πολίτες που είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Ακαδημίας), αλλά και σε άλλους δρόμους του Ηρακλείου. Βρήκαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους χαρτάκια όπως αυτό που απεικονίζεται παρακάτω. Η πρώτη εντύπωση που είχαν φυσικά, είναι ότι πρόκειται για κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας ή της Τροχαίας, για παράνομη στάθμευση, παρόλο που η στάθμευση στο δρόμο αυτό δεν απαγορεύεται! Η έκπληξή τους μεγάλωσε, όταν το μάτι τους, από τη βιασύνη, έπεσε πάνω στα ποσά που αναγράφονται στο χαρτί: 400 ευρώ!! Όπως μου περιγράφει η φίλη που μου έστειλε το “σημείωμα” αυτό, “μέχρι να καταλάβουμε ότι δεν είναι κλήση, αλλά διαφημιστικό έντυπο, καρδιοχτυπήσαμε!!!”

ikteo 

Πραγματικά, μέχρι που θα φτάσουν πια για να διαφημιστούν κάποιοι; Φαντάζεστε πως ξεκίνησε η μέρα όλων αυτών που, πλησιάζοντας το αυτοκίνητό τους, είδαν ένα χαρτί- αντίγραφο κλήσης πάνω στο παρμπρίζ τους; Και πόσο τους ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, μέχρι να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται; Άσε που, αν κάποιος είναι ηλικιωμένος, ή δεν ξέρει γράμματα, και δει μόνο το 400 ευρώ, μπορεί να πάθει και κανένα έμφραγμα…

Λάθος τρόπο βρήκατε να διαφημιστείτε κύριοι του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ Κρήτης. ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΑΝ ΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ… Άραγε, imageαυτό σας συμβούλεψε ο κος Γιάννης Λιονάκης, ο οποίος είναι επιστημονικός σας συνεργάτης; Ελπίζω πως όχι, γιατί φαίνεται σοβαρός άνθρωπος. Και ο τρόπος που διαλέξατε να  “διαφημιστείτε”, συνιστά ψυχολογικό εκβιασμό…

Ευτυχία κατά τον Πάγκαλο το μνημόνιο!!!

image Για άλλη μια φορά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται να εντυπωσιάσει με τις δηλώσεις του!!! Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010», ο κος Πάγκαλος είπε:

«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» .

Και γιατί εγώ δε νιώθω ξαφνικά πιο ευτυχισμένος; Γιατί αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής (σύμφωνα με δηλώσεις των νοσοκομειακών γιατρών);  ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να κάνετε τις όποιες σωστές, διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα;

Και κυρίως, γιατί αφού αναγνωρίζετε ότι υπάρχει και κακή πλευρά του μνημονίου,δεν κρατάτε μόνο την καλή του πλευρά; Εσείς είσαστε κυβέρνηση στον τόπο. Άλλωστε, (σύμφωνα και με το ΣτΕ) με το μνημόνιο δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών…

European Family Photo, ή “Τα πουλιά”....

Μια γλυκιά....οικογενειακή φωτογραφία....


Πηγή : Μου το έστειλαν με mail!
Δεν το πήρα από το "Ράδιο Αρβύλα"....

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εκτός Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Αυγενάκης, και πιο κοντά στη Ντόρα

Αυγενάκης Κ. Λευτέρης«Είμαι βουλευτής της ΝΔ και συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου με την ίδια ένταση», δήλωνε από τη μία ο Λευτέρης Αυγενάκης σε Ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ από την άλλη, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, απέφυγε να δεσμευτεί ότι δε θα το κάνει:

«Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, που τι να δεσμευθείς;...Αυτή τη στιγμή, οι εξελίξεις, τα πράγματα, ο κόσμος, δημιουργούν νέες συνθήκες και νέα δεδομένα σχεδόν καθημερινά». Σχολιάζοντας μάλιστα τη Δημοκρατική Συμμαχία, ο κ. Αυγενάκης εκτίμησε ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη, «δρόμο με πολλά ρίσκα και παγίδες» και συνέχισε: «Βέβαιο είναι ότι δεν φέρνει κάτι πρωτότυπο, πρωτόγνωρο, φοβερό και τρομερό σε ιδεολογικό επίπεδο. Ωστόσο αφήνει ένα άρωμα ρεαλισμού, το οποίο πιθανόν να έχει ανάγκη η κοινωνία. Μένει να δούμε πράγματα, να εξελιχθεί. Και επαναλαμβάνω, ότι ο δρόμος είναι μακρύς και κρύβει πολλές παγίδες».

Άκουσε και ο Αντώνης Σαμαράς περί αρώματος ρεαλισμού και ανάγκης της κοινωνίας, και προκειμένου να μη βγει και καμιά άλλη “βρώμα” στη συνέχεια, αποφάσισε να διαγράψει το Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ που τα λέμε, τι άλλο μπορούσε να κάνει; Να τον αφήσει να αυτομολήσει μόνος του; Γιατί για εκεί πήγαινε το πράγμα… Έτσι, έκανε ο Σαμαράς την πρώτη κίνηση, για να δείξει ποιος είναι ο αρχηγός, και για να αποτρέψει και σε άλλους βουλευτές της ΝΔ να κάνουν παρόμοιες δηλώσεις…

Με αυτά και μ’ αυτά όμως, και ΑΝ ο Αυγενάκης τελικά προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία, η Ντόρα θα έχει 4 βουλευτές στο Ελληνικό κοινοβούλιο και έναν στο Ευρωκοινοβούλιο, πριν ακόμα ιδρύσει επίσημα το κόμμα της!!!  Αυτό αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό…

Λέω όμως ΑΝ, επειδή κατά τη γνώμη μου, ο Αυγενάκης δεν θα πάει αμέσως με τη Ντόρα. Δεν θα θέλει να δυσαρεστήσει τόσο γρήγορα τους Ηρακλειώτες που τον ψήφισαν ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, όταν το κάνει αργότερα, θα έχει το επιχείρημα ότι δεν έφυγε αυτός, αλλά τον έδιωξαν… Έτσι, το πάνω χέρι θα το έχει αυτός, και όχι ο Σαμαράς…

Ανακοίνωση της Τρόικα για την αξιολόγηση της Ελλάδας

image
Κλιμάκιο στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επισκέφθηκε την Αθήνα από 14 έως 23 Νοεμβρίου για τη δεύτερη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης το οποίο υποστηρίζεται από δανειακή διευκόλυνση 80 δις ευρώ προερχομένων από τις χώρες της ευρωζώνης και 30 δις ευρώ μέσω συμφωνίας stand-by του Ταμείου.
Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του προγράμματος είναι να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση. 
Ύψιστη φροντίδα του προγράμματος παραμένει η διατήρηση δικαιοσύνης στο πρόγραμμα, η οποία και θα συνεχίσει να κατευθύνει τις πολιτικές της προσεχούς περιόδου. Η συνολική μας αξιολόγηση είναι ότι το πρόγραμμα παραμένει σε γενικές γραμμές σε καλό δρόμο. Όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου πληρούνται. Παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, σημαντική πρόοδος έχει συντελεστεί κυρίως όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή.
Όσον αφορά στις προοπτικές...,

Γρηγόρη, σταμάτα!!!

Μια ωραία κατασκευή πήγε να φτιάξει το γνωστό κατάστημα “Γρηγόρης coffee right” στην οδό Ζωγράφου, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, προκειμένου μάλλον ν’ ανακαινίσει το κατάστημα… Μόνο που η κατασκευή αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία είναι…λίγο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Δεν ξέρω ποια ακριβώς επρόκειτο να είναι η χρήση αυτής της μεταλλικής κατασκευής. Έψαξα όμως το θέμα, και γνωρίζω ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι ενήμερη. Μάλιστα, έχει επέμβει και έχει σταματήσει τις εργασίες, οι οποίες δεν έχουν καμία αδειοδότηση από την υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, που δίνει άδειες για καταλήψεις πεζοδρομίων. Επιπλέον, η Δημοτική αστυνομία έχει κάνει έγγραφο για το θέμα στην πολεοδομία.

Πέρα από το θέμα του νόμιμου η μη, η κατασκευή αυτή ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, καθώς ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ, χωρίς να έχει τηρηθεί η κατάλληλη απόσταση των 15-20 εκατοστών από την άκρη. Έτσι, ένας δικυκλιστής που πηγαίνει στην άκρη του δρόμου, μπορεί να χτυπήσει με το σώμα του σε αυτές, και να πέσει… Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει ν’ απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ.

Επειδή όμως ο “Γρηγόρης” όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές, έχει τις “άκρες” του, περιμένω να δω την εξέλιξη του θέματος… Γιατί, μπορεί να “ξεφυτρώσει” και καμιά άδεια από το πουθενά…

Ποια εθνική κυριαρχία;;;

Θα γνωρίζετε βέβαια ότι οι εισηγήτριες του Συμβουλίου της Επικρατείας (κυρίες  Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου) για το θέμα της συνταγματικότητας του Μνημονίου, προτείνουν την απόρριψη όλων των προσφυγών που έχουν γίνει, ζητώντας την ακύρωσή του. Μεταξύ άλλων, λένε ότι το μνημόνιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ, αλλά και ότι “δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, που να περιορίζουν την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας”.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν γιατί επί 2 ημέρες η κυβέρνησή μας, αφού δεν έχει παραχωρήσει εξουσίες, διαπραγματεύεται με την ΤΡΟΙΚΑ για τα εργασιακά και για τις ΔΕΚΟ; Και γιατί τελικά δέχτηκε ότι της είπαν σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, δηλαδή ότι αυτές θα υπερισχύουν των κλαδικών, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με αυτό που ήθελε η αρμόδια Υπουργός;

Φαίνεται καθαρά ότι έχουμε χάσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας… Το έχει άλλωστε πει και ο Πρωθυπουργός. Παρ’ όλα αυτά, το Συμβούλιο της Επικρατείας, λειτουργώντας καθαρά ως ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, χρησιμοποιεί το αντίθετο ως επιχείρημα για να απορρίψει τις προσφυγές κατά του μνημονίου…

Να θυμάστε τα ονόματα των εισηγητριών του ΣτΕ… Που ξέρετε, σε κάνα-δυο χρόνια, μπορεί να τις δούμε σε άλλα, πιο υψηλά αξιώματα… Και πάντα αξιοκρατικά κρινόμενες…

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα Δ.Ν.Τ, στο Ηράκλειο … Δ.Κ.Μ !!!

image Με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Συζήτησαν για  το έργο της δυτικής περιμετρικής , το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, αλλά και για την υποστελέχωση του νέου δήμου Μαλεβιζίου… Για το τελευταίο δε, ο κος Κουράκης υποσχέθηκε  αμέριστη συμπαράσταση μέσω προγραμματικών συμβάσεων, ώστε ο νεός δήμος Μαλεβιζίου να μπορέσει να κάνει σε στέρεα βάση τα πρώτα του βήματα…

Πως σας ακούγεται αυτό; Οι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου, θα δουλεύουν και για το δήμο Μαλεβιζίου, προκειμένου ο φίλος του κου Κουράκη, και μέχρι πρότινος, συνεργάτης του, να δείξει έργο και στο νέο δήμο που αναλαμβάνει, αυτή τη φορά ως δήμαρχος!!!

Τι επιδιώκει όμως ο δήμαρχος Ηρακλείου με αυτό; ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ!! Εκτός από αυτό όμως, μήπως θα έχει και τον έλεγχο της περιοχής, αφού θα του είναι υπόχρεος ο νέος δήμαρχος; Αυτό από τα δυτικά του δήμου Ηρακλείου… Γιατί, και από τα ανατολικά, ο νέος δήμαρχος Χερσονήσου, ο κος Δοξαστάκης, είναι και σύμβουλος του κου Κουράκη!! Έτσι, με τους δύο φίλους “εκ δυσμάς και εξ’ ανατολάς”, ο δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει σημαντικό λόγο στο ότι γίνεται σε ολόκληρο το βόρειο μέτωπο του νομού Ηρακλείου!!!

Και κλείνω μ’ ένα ωραίο που άκουσα από ένα φίλο σχετικά με το θέμα αυτό: Στην Ελλάδα έχουμε το Δ.Ν.Τ., στο νομό Ηρακλείου όμως, από την 1η του χρόνου, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Κ.Μ (Δοξαστάκης-Κουράκης-Μαμουλάκης)!!!

“Άλλα κόλπα” από την Τράπεζα Πειραιώς

imageΠρωτοπόρα παρουσιάζεται η Τράπεζα Πειραιώς σε εργασιακά θέματα… Με εγκύκλιό της προς του εργαζόμενους, ζητάει από αυτούς, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, να κάνουν χρήση μακροχρόνιας άδειας -διάρκειας από 1 έως 3 έτη- καλύπτοντάς τους τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και μέρος του μισθού τους! Μετά τη λήξη αυτής της άδειας, οι εργαζόμενοι θα επιστρέφουν στις θέσεις τους, ή ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ…

Το παραπάνω “πρόγραμμα” απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του εσωτερικού (και στις θυγατρικές του ομίλου), αλλά στοχεύει κυρίως σε μητέρες με παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπως και άτομα που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αλλά και εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση καθώς οι υπαγόμενοι σε αυτό δεν θα έχουν υποχρέωση παρουσίας και εργασίας στην τράπεζα.

Όσον αφορά στις αποδοχές, ανάλογα με το χρόνο άδειας, 1, 2 ή 3 χρόνια, στον εργαζόμενο θα καταβάλλεται το 40% των ετήσιων μικτών αποδοχών (για άδεια 1 έτους), το 45% για άδεια 2 ετών και το 50% αν ο χρόνος άδειας είναι 3 έτη.
Η Τράπεζα Πειραιώς καθ’ όλη τη διάρκεια της άδειας θα καταβάλλει κανονικά τις εργοδοτικές εισφορές -που αναλογούν- στο Ταμείο των υπαλλήλων της, ενώ το ποσοστό του μισθού θα πιστώνεται στο λογαριασμό μισθοδοσίας του δικαιούχου. Κανονικά θα καταβάλλονται οι εισφορές και στο Ταμείο Υγείας, ενώ θα ισχύουν και τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα. Για τα άτομα που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, θα αποζημιωθούν με βάση τις αποδοχές που ίσχυαν πριν από τον χρόνο υπαγωγής στο πρόγραμμα.Τέλος το πρόγραμμα προβλέπει και την περίπτωση που ο υπάλληλος έχει δανειακές υποχρεώσεις προς την τράπεζα, καθώς θα μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές του, με βάση τη νέα του μισθολογική κατάσταση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από την Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, θέλω να ελπίζω επειδή δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν.  Αν όμως γίνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση, θα βρει σίγουρα και μιμητές.

Και το θέμα με την όλη πρόταση είναι τι πιέσεις ασκούνται στους υπαλλήλους σε ατομικό επίπεδο, και τι διλλήματα τίθενται σε αυτούς προκειμένου να επιλέξουν ή όχι την υπαγωγή τους σε αυτό το πρόγραμμα. Γιατί αν είναι καθαρά εθελοντικό, θα πουν ένα απλό “ευχαριστώ, δεν θα πάρω”, και τελείωσε. Αν όμως πίσω από το τραπέζι π.χ. ειπωθεί ότι η τράπεζα θα εξοικονομήσει 20 εκατ. το χρόνο “είτε έτσι, είτε αλλιώς…”, το πράγμα αλλάζει, και γίνεται πολύ σοβαρό…

Περιμένουμε να δούμε επίσημες αντιδράσεις….

“Θέλουμε σχολεία αληθινά, κι όχι θερμοκήπια για μαθητές-φυτά” (Βίντεο)

Πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές από διάφορα σχολεία, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον κόσμο τα αιτήματά τους, και τους λόγους για τους οποίους τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη. Το φυλλάδιο που απεικονίζεται παρακάτω, μοιράζονταν από τους μαθητές στους πολίτες. Αυτή τη στιγμή (12:30 μ.μ) οι μαθητές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο της Λότζια (Δημαρχείο).

μαθητες1

Απόπειρα φίμωσης του Αρχιπελάγους: Αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ από την Creta Farm

image Με αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ εναντίον του Αρχιπελάγους, του κ.Τσιμπίδη Δ/ντή του Ινστιτούτου και του επικεφαλής του εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κ Λιοδάκη, απάντησε η Creta Farm στις έρευνες που πραγματοποιήσαμε για τον εντοπισμό και το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου, δίπλα στις χοιροτροφικές μονάδες της γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών.
Μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70 και έχει υποβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό τη συγκεκριμένη περιοχή. Το εξελισσόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα διογκώνεται καθημερινά καθώς πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις εις βάρος της Creta Farm μένουν ανεφάρμοστες και τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί στη βιομηχανία είτε δεν εισπράττονται είτε διαγράφονται. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στους μεγαλοεπιχειρηματίες της Creta Farm να συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους και να θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. 

Ιστορία…τρέλας και γαϊδουριάς!!!

Το τι μπορείς να δεις αν βγεις μια βόλτα στους δρόμους του Ηρακλείου, δεν λέγεται!!!

diabasi2

diabasi1

Στη γνωστή διάβαση της οδού Δικαιοσύνης και μικρής Έβανς, είναι πρωί-πρωί (8:30 π.μ.) ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ, ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΤΑ Α.Μ.Ε.Α. Στα 10 μέτρα πιο πέρα, στην 25ης Αυγούστου, βρίσκεται δημοτικός αστυνομικός. Του δείχνω λοιπόν το αυτοκίνητο, και του λέω ότι είναι σταθμευμένο παράνομα. Και τι νομίζεται μου απαντά;;;

“Αυτός είναι ΑΜΕΑ, και επειδή η θέση πίσω του ήταν κατειλημμένη, το στάθμευσε εκεί. Τι να του κάνω; Να τον γράψω;” … Δεν του απάντησα προς το παρόν… Αλλά έκανα μια βόλτα προς το αυτοκίνητο, να δω αν όντως είναι αναπηρικό… ΤΙΠΟΤΑ…Ούτε ειδικές πινακίδες, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ. Οπότε ξαναπάω στον κύριο της Δημοτικής Αστυνομίας:

- “ΔΕΝ είναι αναπηρικό το αυτοκίνητο. Δεν έχει ειδικό σήμα”, του λέω…                                                                                                - “ Δεν έχει, ε;” με ρωτάει, αυτός που πριν μερικά λεπτά με είχε διαβεβαιώσει ότι είναι αναπηρικό το αυτοκίνητο.  “Θα το τακτοποιήσω σε λίγο”, μου λέει, και συνεχίζει να κοιτάει μια απόδειξη από κάποια αγορά που είχε κάνει, που κρατούσε στα χέρια του πριν τον διακόψω…

Καμία κίνηση προς το αυτοκίνητο, που κλείνει το δρόμο σε πεζούς και ΑΜΕΑ… Αναγκάστηκα να πάρω τηλέφωνο στη Δημοτική Αστυνομία, και να καταγγείλω και τον παράνομο οδηγό, αλλά και το Δημοτικό Αστυνομικό…

Και να σας πω την αλήθεια, ανακουφίστηκα που το όχημα αυτό δεν ανήκει σε ΑΜΕΑ (ελπίζω όντως να μην ανήκει, και να μην έχει το καρτελάκι στο ντουλαπάκι του). Γιατί αν οι ίδιοι οι ΑΜΕΑ δε σέβονται τις ράμπες και τις διαβάσεις, δε θα τα σεβαστούν ποτέ οι άλλοι οδηγοί!

Όσο για το δημοτικό αστυνομικό, τα συμπεράσματα δικά σας…

Υ.Γ.: Βλέπετε πως έχουν καταντήσει οι ωραίες κίτρινες διαβάσεις πεζών, που σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν με αυτό το χρώμα μόνο στο Ηράκλειο;  Φαίνεται πάσχουν από τη νόσο Hansen, γιατί έχουν αρχίσει να φεύγουν κατά ολόκληρα κομμάτια…

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πολύ “Δημοκρατία” μας έπεσε τελευταία….

Από τη μεταπολίτευση και μετά, υπήρχαν αρκετοί αποστάτες κομμάτων οι οποίοι ίδρυσαν δικά τους κόμματα. Στα ονόματα αυτών , συναντάμε ένα κοινό χαρακτηριστικό : τη λέξη “Δημοκρατική” ή “Δημοκρατικό” ή κάποιο παράγωγό της…

 

  • 1976: ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ (Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού)
  • 1985: ΔΗ.ΑΝΑ (Δημοκρατική Ανανέωση)
  • 1995: ΔΗ.Κ.ΚΙ  (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα)
  • 2003: Δημοκρατική Αναγέννηση

Και φτάνουμε στο 2010…. Στις 27 Ιουνίου , και αφού προηγουμένως είχε παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΝ, ο Φώτης Κουβέλης  ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με την επωνυμία «Δημοκρατική Αριστερά» του οποίου εξελέγη πρόεδρος.

Σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2010, ιδρύεται και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Και το όνομα αυτού: «Δημοκρατική Συμμαχία» (ΔΗ.ΣΥ.).

Γιατί επιλέγουν άραγε όλοι οι “αποστάτες” να έχουν στο όνομα των κομμάτων που ιδρύουν παράγωγα της λέξης “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ; Τόσο έντονα είχαν βιώσει μέσα στα κόμματά τους την έλλειψή της; Ή μήπως το κάνουν από ενοχή, επειδή τόσα χρόνια έχουν αποτύχει να την υπηρετήσουν;

Στο πρόσφατο παράδειγμα δε της Ντόρας Μπακογιάννη, αν δεν κάνω λάθος, μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες ΔΕΝ είχε εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Άρα δεν δικαιολογείται να θεωρεί ότι αποκλείστηκε από τη ΝΔ αντιδημοκρατικά. Προσωπικά, νομίζω ότι το επεδίωξε κιόλας να διωχθεί, για να εξυπηρετήσει στη συνέχεια τις προσωπικές της φιλοδοξίες.

Αυτό όμως που νομίζω ότι τελικά συμβαίνει, και ο κύριος λόγος που επιλέγουν τη λέξη “δημοκρατικός” στις ονομασίες των κομμάτων, είναι επειδή θέλουν να καρπωθούν τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο για πολιτικές και μέτρα που έχουν εφαρμοστεί παρά τη θέληση μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού. Για να πάρουν με το μέρος τους αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει κρίση στο πολιτικό σύστημα και στη δημοκρατία, όπως αυτή εφαρμόζεται σήμερα.

Αυτό όμως που ξεχνάνε, είναι ότι και ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ”, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κυρίες και κύριοι πολιτευτές, είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Γι’ αυτό καλά θα κάνετε να την αφήσετε ήσυχη και έξω από τους τίτλους των κομμάτων σας, και από τις διακηρύξεις σας, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ με την κυριολεκτική της έννοια...

«Αντάρτες» ιδρυτές νέων πολιτικών κομμάτων στη Μεταπολίτευση

Σήμερα, ανακοινώνεται η ίδρυση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής προσθέτει το όνομά της στον κατάλογο των πολιτικών, οι οποίοι, όταν αποχώρησαν από το κόμμα τους, επέλεξαν να «εκτεθούν» στην πολιτική σκηνή, ως αρχηγοί νέων πολιτικών φορέων
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι «αντάρτες» ιδρυτές νέων κομμάτων και η τύχη των κομμάτων τους στα χρόνια της Μεταπολίτευσης είναι οι εξής:

Έτσι κρύβονται οι Ταλιμπάν από τους Αμερικάνους….

america

ΚΗΦΗΝΕΙΟΝ “Η ωραία Ελλάς”

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η … εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλιά, φοβάται τη δουλειά.
Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώ­νει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων»… παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετι κό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι’ αυτό τουμπάραμε…