ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Παράνομα οκτώ δημοτικά πάρκινγκ του Ηρακλείου

Ούτε ένα, ούτε δύο ΑΛΛΑ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!! Αυτό αναφέρεται σε απόφαση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Ηρακλείου, αφού οι εν λόγω χώροι στάθμευσης της  ΔΕΠΤΑΗ λειτουργούν παράνομα, χωρίς άδειες λειτουργίας και άδειες κυκλοφοριακής σύνδεσης.

Το όλο θέμα,σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας   “Πατρίς”, ανακινήθηκε από την εισαγγελική παρέμβαση για το πάρκινγκ που λειτουργεί έξω από το ΠΑΓΝΗ. Το πάρκινγκ αυτό αρχικά το λειτουργούσε η ΔΕΠΤΑΗ, με σύμβαση που είχε υπογράψει με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Επειδή όμως στην πορεία δεν μπορούσε να εκδώσει άδεια για τη λειτουργία του, ανέλαβε ιδιώτης τη διαχείρισή του. Για την κατασκευή όμως του συγκεκριμένου πάρκινγκ υπήρχαν καταγγελίες, οπότε παρέμβηκε ο εισαγγελέας Ηρακλείου . Ο κος Μαρκάκης ζήτησε να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλο Ηράκλειο, και ένα χρόνο μετά εκδόθηκε η απόφαση της Νομαρχίας.

deptah copy

Οι χώροι αυτοί, που σύμφωνα με την απόφαση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, βρίσκονται:

  1. Στη λεωφόρο Ικάρου, στην είσοδο της πύλης του Αγίου Γεωργίου.
  2. Στην περιοχή Κομμένο Μπεντένι.
  3. Στην παραλιακή λεωφόρο, βόρεια και νότια της περιοχής Τάλως
  4. Στην Βίγλα ( πλατεία Ελευθερίας, και στον Προμαχώνα Βιττούρι)
  5. Στην πλατεία Κύπρου
  6. Στο Κομμένο Μπεντένι
  7. Στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
  8. Στην οδό Πλαστήρα (Μαρτινέγκο)

Από το Δήμο Ηρακλείου βέβαια υπάρχει έντονη δυσφορία για την απόφαση αυτή της Νομαρχίας. Μάλιστα, η  ΔΕΠΤΑΗ έχει ήδη προσφύγει στην Περιφέρεια, ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης.

Κατά τ’ άλλα η ΔΕΠΤΑΗ, μια δημοτική επιχείρηση, δεν έχει πάρει άδεια από το δήμο ή τη νομαρχία για να λειτουργεί τα δημοτικά πάρκινγκ!! Το πιο τραγελαφικό θα ήταν, ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου να έχει βάλει και κάνα πρόστιμο σε αυτά, και να κληθεί ο δήμος να πληρώσει πρόστιμο στον εαυτό του!!!!

Αν δεν ήταν τόσο ενδεικτικό αυτό το παράδειγμα για το κλίμα που επικρατεί στους δημοτικούς άρχοντες,  και την έπαρση που έχουν απέναντι σε νόμους και κανόνες, θα μπορούσαμε και να γελάσουμε. Αλλά όταν οι ίδιοι οι ελέγχοντες δεν ακολουθούν τους νόμους, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Γιατί ο ίδιος ο δήμος Ηρακλείου, που (καλώς) επιβάλει πρόστιμα και σφραγίζει επιχειρήσεις που δε διαθέτουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, βγάζει χρήματα λειτουργώντας παράνομα δικές του επιχειρήσεις!!!

Αυτά κάνει το 73% ….

2 σχόλια:

  1. Συνεχίστε να ξεμπροστιάζετε την χούντα του Κουράκη. Καλό θα ήταν να ελεγθούν και ιδιωτικά πάρκινγκ στα οποία ο Δήμος "κάνει πλάτες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνει πλάτες φίλε μου γι α τα μαγαζιά του ίδιου και το ξέρουν και οι πέτρες αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή