ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Όψιμο το δίλημμα για εκλογές ή μνημόνιο

Και να που έφτασε η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ώρα ν’ αποφασίσουμε ποιον θέλουμε για δήμαρχο και περιφερειάρχη. Η ώρα όμως για ν’ αποφασίσουμε, κατά τα λεγόμενα και των πολιτικών μας αρχηγών, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ‘Η ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Και απ’ τ’ αποτελέσματα των εκλογών αυτών, θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός αν θα πάμε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, για να υπάρχει εντολή στη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει ή όχι την πολιτική που υπαγορεύεται στο μνημόνιο με την Τρόικα.

Μήπως το δίλημμα όμως αυτό είναι όψιμο; Μήπως έχουν αργήσει μερικούς μήνες να μας ρωτήσουν, και εμείς αναγκαζόμαστε πλέον μέσω αυτών των εκλογών, που θα έπρεπε να έχουν καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, να στείλουμε το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε τόσο καιρό, και μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα;

Η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”. Υποσχέθηκε σε όλους αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πήρε διαφορά 10 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία. Γνώριζε ή δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας δεν έχει σημασία γι’ αυτό που θα πω, οπότε δεν το εξετάζω. Η ουσία είναι ότι ψηφίστηκε για να εφαρμόσει μια άλλη οικονομική πολιτική.

Όμως 5 μήνες μετά την εκλογή της, δηλαδή το Μάρτιο του 2010, αντί να κάνει αυτά για τα οποία ψηφίστηκε, έκανε ακριβώς τα αντίθετα: προχώρησε στην υπογραφή του μνημονίου, και μέσω αυτού, σε σοβαρότατες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τότε όλοι είχαν ξεσηκωθεί, φωνάζοντας ότι δε νομιμοποιείται να το κάνει, καθώς δεν έχει την εντολή του λαού γι΄αυτό. Μάλιστα, πολλοί είχαν ζητήσει και δημοψήφισμα, πράγμα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε.

Γιατί λοιπόν σήμερα, 8 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου, έρχεται και ζητά την νομιμοποίηση από το λαό, για να συνεχίσει να ισχύει το μνημόνιο; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ‘Η ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟ; Τώρα μόλις έλαβε τα μηνύματα του κόσμου; Ίσως αν έμενε και λίγο περισσότερο στην Ελλάδα αντί να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διακηρύσσοντας ότι θα μας κόψει τους μισθούς , κι έκανε και λιγότερες διακοπές το καλοκαίρι, να το είχε καταλάβει νωρίτερα.

ΛΙΓΟ ΟΨΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΥΤΟΥ  ΚΑΘΑΥΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ.Γιατί πολλοί συμφωνούν με τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται, αλλά λίγοι με τη δημοσιονομική πολιτική.

Και μαζί με το μνημόνιο, θα πάρει η μπάλα δυστυχώς και τον Καλλικράτη. Γιατί πλέον, μετά τα διλήμματα που έχουν τεθεί ένθεν και ένθεν, ποιος θα ψηφίσει για περιφερειάρχη με βάση καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια ; Ελάχιστοι…

Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα, θα σκέφτεται τώρα ο Πρωθυπουργός. Το κακό είναι όμως, ότι το έχουμε σκεφτεί κι εμείς, και μάλιστα άπειρες φορές, από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου