ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τρέχει ο πρωθυπουργός στο μαραθώνιο…και δε φτάνει!!!

Τρέχει και δε φτάνει έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός μετά τη διακαναλική συνέντευξη, είπε τουλάχιστον να το κάνει και για συμβολικό σκοπό. Έτσι, αποφάσισε να τρέξει στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων στον ιστορικό 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή, 2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα. Μαζί του θα τρέξει και …το μισό υπουργικό συμβούλιο!!! Όχι, δεν εννοώ τον Πάγκαλο,ο οποίος δεν μπορεί να τρέξει ούτε 10 μέτρα, αλλά το Δρούτσα και την Μπιρμπίλη (στα 5 χλμ).

Είμαι σίγουρος πως το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού έχει ήδη ετοιμάσει το λογύδριο του Γιώργου μετά τον τερματισμό: “Η Ελλάδα, ως σύγχρονος Φειδιππίδης, θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια, να τρέξει το δικό της Μαραθώνιο, και στο τέλος όλοι μαζί οι Έλληνες να φωνάξουμε «νενικήκαμεν»”

Να τους θυμίσω όμως μια μικρή λεπτομέρεια: μετά Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ!!! Και η δική μου πρόβλεψη είναι ότι αν συνεχίσουμε όπως πάμε μέχρι τώρα, ακόμα και να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεωκοπία, οι Έλληνες θα είμαστε “κλινικά” νεκροί, παραδομένοι στις ορέξεις και στα θέλω των εταίρων και δανειστών μας.

Και άλλη μια μικρή λεπτομέρεια: Η Αθήνα είχε νικήσει τους Πέρσες στη μάχη του Μαραθώνα. Ενώ σήμερα η Ελλαδίτσα μας, για να το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ, είναι υπό την κηδεμονία της Τρόικας, με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, και άκρατη φορολογία. Και το χειρότερο, χωρίς καθόλου περηφάνια…

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

O Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων για το θάνατο του Γιάννη Σακελλαράκη

Το Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τη βαθειά λύπη του το για τον θάνατο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη.

Ο Γιάννης Σακελλαράκης εργάστηκε στην Κρήτη από το 1963 ως επιμελητής του Μουσείου Ηρακλείου και αργότερα ως Διευθυντής του και Έφορος Αρχαιοτήτων (1980-1987). Ανακάλυψε και ανέσκαψε πολυάριθμες αρχαιολογικές θέσεις, δημιούργησε νέους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους και συνέγραψε πολυάριθμα βιβλία και άρθρα για την κρητική αρχαιολογία, συμβάλλοντας καθοριστικά στον εμπλουτισμό και στη διάχυση της γνώσης για την προϊστορία και την ιστορία του τόπου μας. Εργάστηκε με ζήλο για την εκλαΐκευση της επιστήμης κάνοντας προσιτή την αρχαιολογία στο ευρύ κοινό. Αγάπησε με πάθος το παρόν και το παρελθόν της Κρήτης, στην οποία εργάστηκε με απόλυτη αφοσίωση, κυριολεκτικά μέχρι τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Στον σχεδόν μισό αιώνα της επιστημονικής παρουσίας του στην Κρήτη άφησε το δικό του στίγμα στην πορεία της αρχαιολογικής επιστήμης και ανέθρεψε επιστημονικά εκατοντάδες νέους αρχαιολόγους, τεχνίτες και συντηρητές μεταδίδοντάς τους το δικό του πάθος για την κρητική αρχαιολογία.

Ανακοίνωση των οργανώσεων της ΚΟΕ στην Κρήτη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΟΕ
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010
Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται η πολιτική σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και ο πανικός της κυβέρνησης για το μαύρισμα της πολιτικής του μνημονίου και της αντιλαϊκής επίθεσης. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού, τα εκβιαστικά διλήμματα που ξαναέθεσε για τη χρεοκοπία της χώρας και τους δανειστές μας δείχνουν ότι για αυτούς οι εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές, ένα κρας τέστ του ενός χρόνου ΠΑΣΟΚ και έξι μηνών ΔΝΤ. Έτσι, επιβεβαιωθήκαμε κάποιοι όταν από τον Ιούνιο λέγαμε ότι «θα πρέπει οι εκλογές του Νοεμβρίου να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και την πολιτική της Τρόικας».
Από τότε μεσολάβησε ένα διάστημα στο οποίο η κοινωνία πλησίασε πιο πολύ στην χρεοκοπία, είχαμε σημαντικούς αγώνες που ανάγκασαν την κυβέρνηση να δείξει το κατασταλτικό της πρόσωπο (φορτηγατζήδες, συμβασιούχοι) και πλέον καμία πολιτική δύναμη δεν δηλώνει οπαδός του μνημονίου (τουλάχιστον στα λόγια).
Αν όμως δεχτούμε ως βασική έλλειψη αλλά και καθήκον το κτίσιμο ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα αποτελεί το αντίπαλο δέος σε κυβέρνηση – Τρόικα, τότε βλέπουμε ότι έχουν γίνει μετρημένα και άτολμα βήματα. Οι πιο πολλές από τις δυνάμεις της Αριστεράς συμπεριφέρνονται και πολιτεύονται σαν να βρισκόμαστε μια δεκαετία πριν.
Ειδικά για την Κρήτη, η ζωή του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας αλλάζει αλματωδώς προς το χειρότερο…

Η μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στο Ηράκλειο!!!

Για μια ακόμη χρονιά, η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στη χώρα υψώθηκε ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο φρούριο του Κούλε.

ΣΗΜΑΙΑ_ΚΟΥΛΕΣ

Η σημαία που ύψωσε και πάλι ο ο δύτης Μανόλης Βουτσαλάς, γνωστός ως “ΜΠΛΟΜΠΛΟΣ”  , προσελκύοντας πολλούς Ηρακλειώτες αλλά και τουρίστες, είναι 745,5 τ.μ. και ζυγίζει 200 κιλά, έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ για ιστός της χρησιμοποιήθηκε ένας γερανός.

Πιο παχύσαρκοι σε Ελλάδα και Ευρώπη οι Κρητικοί!!!

Το ότι το νοτιοανατολικό μέρος της Κρήτης  βουλιάζει το ήξερα. Αλλά νόμιζα ότι αυτό οφείλεται στις τεκτονικές πλάκες!! Μια άλλη εκδοχή όμως μας παρουσιάζει ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Ιωάννης Μελισσάς, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάζονται στο 15ο  Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στα Χανιά 29 με 31 Οκτωβρίου.
«Βουλιάζει» χρόνο με το χρόνο η Κρήτη κάτω από το βάρος των πιο παχύσαρκων σε Ελλάδα και Ευρώπη κατοίκων της, μας λέει ο καθηγητής. Δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο αλλά για μια σκληρή πραγματικότητα, καθώς τα τελευταία 40 χρόνια (1970-2010) ο μέσος όρος βάρους των κατοίκων της Κρήτης αυξήθηκε κατά 20 κιλά.
«Δυστυχώς στο διάστημα των τελευταίων 40 χρόνων ο πιο υγιής πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο το 1970, μετατράπηκε στον πιο παχύσαρκο σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2010», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μελισσάς και προσθέτει «πράγματι η Κρήτη κινδυνεύει να βουλιάξει στον τομέα της Υγείας, αν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αφού ήδη στο βάρος των 700.000 κατοίκων της τα 40 τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί 14.000.000 κιλά».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών και στατιστικών μελετών...

32ο Ράλλυ Κρήτης

Με τη συμμετοχή 57 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το 32ο “Super Fast Ferries” Rally Κρήτης, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου.
Τον αγώνα διοργανώνουν, ο Αγωνιστικός Όμιλος Κρήτης (Α.Ο.Κ.) και ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου (Δ.Α.Ο.Η.), έχοντας την υποστήριξη της “Super Fast Ferries”.
Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο Κύπελλο Rally Sprint Κρήτης.
Η Αφίσα
Το Σάββατο το πρωί, από τις 9:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και ο τεχνικός έλεγχος, στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου “Strigos” στην περιοχή Μαλάδες. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκκίνηση μπροστά από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και στη συνέχεια τα αγωνιστικά είναι ελεύθερα.
Το πρωί της Κυριακής στις 8:30, το πρώτο πλήρωμα θα παραλάβει καρνέ και θα εκκινήσει από το χώρο του service park, στο πάρκινκ του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου.
Θα ακολουθήσουν οι ειδικές διαδρομές, οχτώ στον αριθμό, με τα ωράρια εκκίνησης του πρώτου πληρώματος να έχουν ως εξής:

1-7 Νοεμβρίου 2010: Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το ενημερωτικό φυλλάδιο για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2010Η UNICEF υποδέχεται τη φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με το σύνθημα «Μητρικός Θηλασμός: Μόνο 10 Βήματα - ο Φιλικός προς τα Μωρά Τρόπος» που εστιάζεται στο ζωτικό ρόλο των υπηρεσιών υγείας στην εμπέδωση ορθών πρακτικών μητρικού θηλασμού.
Κάθε χρόνο πεθαίνουν 8,1 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών κυρίως από αιτίες που μπορούν να προληφθούν. Ο σωστός μητρικός θηλασμός κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής μπορεί να έχει την πιο ευεργετική επίδραση στην επιβίωση των παιδιών από κάθε άλλη προληπτική παρέμβαση. Έχει τη δυνατότητα να προλάβει 12%-15% όλων των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών στον κόσμο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων συμβαίνει στις φτωχότερες χώρες. Η έγκαιρη έναρξη του μητρικού θηλασμού (κατά την πρώτη ώρα) μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα νεογνών περίπου κατά 20%.
Τα ποσοστά αποκλειστικού μητρικού θηλασμού παγκοσμίως εξακολουθούν να είναι περίπου 37% ενώ αυτά της έγκαιρης έναρξής του είναι μόνο 39%. Όμως, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανόμενων μερικών από τις λιγότερο αναπτυγμένες του κόσμου, έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν την αξία του μητρικού θηλασμού και κάνουν σημαντικά βήματα για την προώθησή του. Οι επιτυχίες αυτές δείχνουν πως όταν οι χώρες κάνουν συντονισμένες προσπάθειες να υποστηρίξουν το μητρικό θηλασμό σε κοινοτικό και εθνικό επίπεδο, στις υπηρεσίες υγείας και στα σπίτια, η πρόοδος είναι δυνατή ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Και με τη βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Σε αυτή αναφέρεται ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας . Αυτό βέβαια δεν είναι είδηση για εμάς τους εγχώριους, που καθημερινά ζούμε τ’ αποτελέσματα της έλλειψης ανταγωνιστικότητας. Η ακρίβεια δεν ελέγχεται πλέον, και κάθε μήνα διαπιστώνουμε και νέες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες!!
Στην έκθεση αυτή δίνονται και εξηγήσεις για το πρόβλημα αυτό της Ελλάδας, και γίνονται ορισμένες διαπιστώσεις:

Ο Κουράκης στο mega, και οι υπόλοιποι…στα αζήτητα!!!

Αυτή τη στιγμή ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κος Γιάννης Κουράκης δίνει συνέντευξη στo mega, στην εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα.

Είδατε εσείς κανένα από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους του Ηρακλείου να βγει σε κανάλια εθνικής εμβέλειας;;; Εδώ καλά καλά για να βγουν στα τοπικά, φτύνουν αίμα!!!

Διάβαζα χτες ένα δελτίο τύπου της παράταξης “Ανθρώπινη Πόλη”, που μεταξύ άλλων έλεγε: “(Η Ανθρώπινη Πόλη) Ευχαριστεί τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους που προβάλουν τη δραστηριότητα της κίνησης και συμβάλουν στη διάδοση του πολιτικού της λόγου. Λυπάται όμως και για εκείνα τα μέσα που δεν το κάνουν. Ελπίζει στη διόρθωση αυτής της συμπεριφοράς όπου υπάρχει. Γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν τιμά το «δημοκρατικό Ηράκλειο» ”.

Από τη μία λοιπόν έχουμε τον κο Κουράκη, με πρόσβαση με κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας, και από την άλλη τους υπόλοιπους υποψήφιους, που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ!!!

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ!!!

Δεν τα βρήκαν πάλι οι εργολάβοι στο διαγωνισμό για την Ανάπλαση της Ούλαφ Πάλμε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Ούτε στον επαναληπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου “Ανάπλαση – Ανακατασκευή της οδού Ούλαφ Πάλμε” κατέθεσαν προσφορές οι εργολάβοι, με αποτέλεσμα και ο δεύτερος διαγωνισμός να κηρυχτεί “άγονος”. Θυμίζω ότι το ίδιο είχε συμβεί και στον πρώτο διαγωνισμό, και τότε είχα δώσει μια εξήγηση για το γεγονός. Σήμερα θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο.
Το λογικό θα ήταν στη δεύτερη δημοπρασία να κατατεθούν προσφορές, αφού οι εργολάβοι, έχοντας δει ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον πρώτο διαγωνισμό, είχαν αρκετό καιρό να κάνουν τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Δύο είναι οι παράγοντες που πιθανότατα τους ξέφυγαν:

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Με τέτοια φρεάτια, μην απορούμε αν πνιγούμε από τη βροχή…

Παρακολούθησα σήμερα στην τηλεόραση τις προσπάθειες σωστικών συνεργείων, αλλά και πολιτών , να σώσουν ανθρώπους τους οποίους είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά χειμάρρων που υπερχείλισαν από τη χθεσινή νεροποντή. Κι αναρωτήθηκα γιατί κάθε χρόνο, μετά από μια βροχή, να παρακολουθούμε το ίδιο έργο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Βγαίνοντας έξω, και πηγαίνοντας μια εκδρομή σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο, παρατήρησα μερικά από τα φρεάτια υδροσυλλογής των νερών της βροχής (σχάρες)  που υπήρχαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού, και πήρα την απάντησή μου… ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΠΑΖΩΜΕΝΑ!!

Μην απορούμε λοιπόν όταν με την πρώτη βροχή πλημυρίζουν σπίτια, και παρασύρονται αυτοκίνητα και άνθρωποι. ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ‘Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ…

ΦΡΕΑΤΙΟ1

ΦΡΕΑΤΙΟ2

Παρέλαση…υποψηφίων!!!

Άλλοι πήγαν στην παρέλαση για να δουν τα παιδιά τους, και άλλοι πήγαν για..να τους δουν!!! Ο λόγος φυσικά για τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που την ημέρα της εθνικής εορτής μας παρέλασαν κουστουμάτοι από τις εκλογικές τους περιφέρειες, μοιράζοντας φυσικά τι άλλο, προεκλογικά φυλλάδια!!

Ειδικά στα χωριά της ενδοχώρας, που κάποιοι είχαν να πατήσουν κάτι χρόνια, τα θυμήθηκαν σήμερα. Μάλιστα ορισμένοι που ζουν πλέον στο Ηράκλειο, θυμήθηκαν φέτος την καταγωγή τους, και διεκδικούν ακόμα και το δημαρχιακό αξίωμα στους περιφερειακούς δήμους, ενώ δε ζουν καν σε αυτούς!!! Άσε που έπεσε και μεγάλο στριμωξίδι στις εξέδρες των επισήμων, αφού τόσοι υποψήφιοι που είναι σε κάθε δήμο, δε χωρούν φυσικά όλοι!!!

Πάντως, μια χαρά τους ευνόησε και ο καιρός, και δήλωσαν όλοι παρουσίες στα καφενεία των χωριών μετά την παρέλαση. Τα φυλλάδια δεν ξέρω μόνο ποιος θα μαζέψει αύριο το πρωί…

Έκθεση μαθητή:Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα. Η 27η Οκτωβριου και η 29η Οκτωβρίου δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα. Η 26η Οκτωβρίου κάτι λέει άμα σε λένε Δημήτρη. Ο Δημήτρης Καλπακλής που τον λένε Δημήτρη και πάει Δευτέρα, χαίρεται πάρα πολύ που τον λένε Δημήτρη γιατί γιορτάζει και παίρνει πάρα πολλά παιχνίδια και είναι πάρα πολύ τυχερός. Ενώ άμα σε λένε Νεκτάριο δεν είσαι και πολύ τυχερός, γιατί κανένας δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι. Κάποτε πρέπει να γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, γιατί ένα παιδί που το λένε Νεκτάριο μού είπε ότι κάποτε γιορτάζουν ακόμα και οι Νεκτάριοι, αλλά επειδή κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, αυτό το παιδί είναι πολύ στενοχωρημένο και τρέχουν και οι μύξες του.
Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα άμα πέφτει Δευτέρα, γιατί έχουμε τριήμερο και πάμε εκδρομή στο χωριό του μπαμπά μου. Εκτός αν δεν πάμε, γιατί η μαμά μου δεν χωνεύει τη μαμά του μπαμπά μου, ενώ χωνεύει πάρα πολύ τη δική της μαμά που δεν τη χωνεύει ο μπαμπάς μου, οπότε μπορεί να μείνουμε και σπίτι.
Εμείς τα παιδιά είμαστε πάρα πολύ περήφανα που έχουμε την 28η Οκτωβρίου. Γιατί ...

Όρθιος σκοπός…

Το γένος βουλιαγμένο μες στον αιώνα
να λυτρωθεί μονάχο του μπορεί
μα να ξυπνήσει πρέπει η πλέρια Μνήμη
βαθειά του, αδάμαστη και τρομερή

Κανείς δε θα ξεφύγει τη γενιά του!
το βάρος της θα σπάσει ως τη στιγμή
που βγαίνοντας από τη λησμονιά του
στο φως που πια δεν στέκουν δισταγμοί,
.................

Aκρίβεια-stop Ηρακλείου: Να πούμε ΟΧΙ ξανά!

Η επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια Ηρακλείου θα μοιράσει το υλικό της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

70 χρόνια μετά να πούμε :

 akriveia_stop_28_okt_2010_small

Πορεία προς το μέτωπο (28η Οκτωβρίου 1940)

Ξημερώνοντας τ' Αγιαννιού, με την αύριο των Φώτων, λάβαμε τη διαταγή να κινήσουμε πάλι μπροστά, για τα μέρη όπου δεν έχει καθημερινές και σκόλες. Έπρεπε, λέει, να πιάσουμε τις γραμμές που κρατούσανε ως τότε οι Αρτινοί, από Χειμάρρα ως Τεπελένι. Λόγω που εκείνοι πολεμούσανε απ' την πρώτη μέρα, συνέχεια, κι είχαν μείνει σχεδόν οι μισοί και δεν αντέχανε άλλο.
Δώδεκα μέρες κιόλας είχαμε μεις πιο πίσω, στα χωριά. Κι απάνω που συνήθιζε τ' αυτί μας πάλι στα γλυκά τριξίματα της γης, και δειλά συλλαβίζαμε το γάβγισμα του σκύλου ή τον αχό της μακρινής καμπάνας, να που ήταν ανάγκη, λέει, να γυρίσουμε στο
μόνο αχολόι που ξέραμε: στο αργό και στο βαρύ των κανονιών, στο ξερό και στο γρήγορο των πολυβόλων.

Νύχτα πάνω στη νύχτα βαδίζαμε ασταμάτητα, ένας πίσω απ' τον άλλο, ίδια τυφλοί.
Με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι από τη λάσπη, όπου, φορές, εκαταβούλιαζε ίσαμε το γόνατο. Επειδή το πιο συχνά ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μες στην ψυχή μας.

Αποκλειστικό: η τελευταία πρόβλεψη του χταποδιού “PAUL” πριν πεθάνει….

Θα μάθατε φυσικά όλοι ότι ο Paul, το χταπόδι που  έγινε   “παγκοσμίως” γνωστό για τις προβλέψεις των νικητών, σε όλους σχεδόν τους αγώνες του... Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010, πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (26/10/2010). Ο Paul καθότανε πάνω στο κουτί με τη σημαία της χώρας στην οποία είχε προτίμηση, και όλος ο κόσμος στοιχημάτιζε υπέρ της χώρας αυτής!!!
Αυτό που σίγουρα δεν έχετε μάθει, και σας παρουσιάζουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, είναι ποια ήταν η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΨΗ!!!
Κάντε κλικ στο “διαβάστε περισσότερα”, για να τη μάθετε…

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Παπούλιας: «να απαλλάξουμε τους 18ρηδες από το βάρος του χρέους»


«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στη νέα γενιά που ξεκινά το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη της», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την Επέτειο της 28ής Οκτωβρίου.
Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει:

Πυροβόλησαν σκύλο στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης !

skylosΣε κινούμενο  στόχο μετέτρεψε ένα άτυχο  αδέσποτο σκυλί κάποιος ασυνείδητος  κουμπουροφόρος στην περιοχή  Σφαγίων Αλικαρνασσού  Ηρακλείου ! Επίδειξη δύναμης , μαγκιά .., ή άσκηση σκοποβολής σε κινούμενο στόχο ..( ? ) όποια κι αν ήταν  ακριβώς η διαστροφή του.. ,το ανθρωπόμορφο κτήνος  τα κατάφερε ! Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε πολύ άσχημη  κατάσταση από  υπαλλήλους  της Δημοτικής Αστυνομίας στη περιοχή των Σφαγείων ,βαρύτατα τραυματισμένο από τα πολλαπλά σκάγια στο κορμάκι του. Ειδοποιήθηκε  η Ζωόφιλη Δράση  και  αμέσως  έσπευσαν στο σημείο εθελοντές  με τη βοήθεια  των οποίων μεταφέρθηκε  στο κτηνιατρείο του Κυνοκομείου  Ηρακλείου .Ωστόσο ήταν  ήδη πολύ αργά , η κτηνίατρος  κα Μαρκάκη διαπίστωσε ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη και παρ όλες  τις  φιλότιμες προσπάθειες  που κατέβαλε  ,το άτυχο ζωάκι  σχεδόν αμέσως εξέπνευσε . Η απάνθρωπη και αναίτια επίθεση στο άτυχο σκυλί καταγγέλλεται από  τη Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου στην Εισαγγελία Ηρακλείου  που  θα  δώσει  εντολή  έρευνας για τον εντοπισμό του απάνθρωπου οπλοφόρου. Δεν ήταν  η πρώτη φορά που ένα αδέσποτο  πέφτει θύμα ασυνείδητων στην περιοχή, όπου το πρόβλημα παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση και καθημερινά εντοπίζονται νεκροί σκύλοι και γάτες από «φόλες» με δηλητηριασμένη τροφή. Η Ζωόφιλη Δράση  παρακαλεί οποιονδήποτε μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με το κατακριτέο περιστατικό να επικοινωνήσει στο τηλ.  6972443422 προκειμένου  να τιμωρηθεί ο Δράστης.

Πρόστιμα στο Δήμο Ηρακλείου για παραβάσεις κατά την ανάπλαση του χώρου γύρω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ντροπή χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης την επιβολή των προστίμων 40 και 50 χιλιάδων ευρώ που επέβαλε στο Δήμο Ηρακλείου το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων σχετικά με παραβάσεις που έγιναν κατά την εκτέλεση εργασιών για την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στην Παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Το σχετικό φάκελο είχε συντάξει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, και είχε σταλεί για μελέτη σε ειδική επιτροπή του Υπουργείου. Μετά τη μελέτη του φακέλου, εκδόθηκε η απόφαση για τα πρόστιμα.

Όπως είναι φυσικό, δεν πήραν και πολύ καλά στο Δήμο Ηρακλείου την απόφαση αυτή, και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές, και ήδη ετοιμάζονται να καταθέσουν ένσταση για τη συγκεκριμένη απόφαση. Υποστηρίζουν δε ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθούνται τέτοιες πολιτικές, για έργα και παρεμβάσεις σε περιοχές όπου επί δεκαετίες δέσποζε η… παρακμή!

Επειδή είχε πάρει το μάτι μου κάτι εκσκαφείς να σκάβουν στην ακτή πίσω και δυτικά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τον καιρό που εκτελούνταν τα συγκεκριμένα έργα, μου είχε πράγματι τότε κινήσει την περιέργεια. Κι αυτό γιατί τέτοιου είδους εργασίες, αλλά και οποιεσδήποτε παρεμβάσεις  που γίνονται εντός της ζώνης του αιγιαλού χρειάζονται τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ2

Υποθέτω λοιπόν ότι ο Δήμος, για άλλη μια φορά, θεώρησε ότι επειδή εκτελεί έργα αναβάθμισης της περιοχής, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να πάρει τις απαραίτητες άδειες!!! Και γι’ αυτό τώρα του επιβάλλουν πρόστιμα, και όχι επειδή εκτέλεσε έργα αναβάθμισης, όπως θέλει να παρουσιάσει το θέμα ο κος Κουράκης, για να κερδίσει τις εντυπώσεις!! Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου όμως, κε Δήμαρχε… Τουλάχιστον στα ευνομούμενα κράτη…

Περισσότερα όταν δω τι ακριβώς λέει η απόφαση…

Η ιστορία της ιαχής «Αέρα»

Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ελληνόπουλα που συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, θαύμαζαν τον ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το 1940. Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή αέρα και σε ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή αέρας.
Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι πρωτοακούστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης 30 χρόνια πρίν από το έπος του ΄40. Συγκεκριμένα, πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1908 από το 2ο τάγμα της Κρητικής πολιτοφυλακής του πρώτου τακτικού στρατού της Κρήτης, που τελούσε υπό την προστασία του ευρωπαϊκού στρατού. Χρησιμοποιήθηκε σε εκπαιδευτική πορεία, από κάποιον στρατιώτη, κατά τη  διάρκεια  ανεμοστρόβιλου και το επανέλαβαν, χάριν ευθυμίας, οι υπόλοιποι. Από τότε, το επαναλάμβαναν συχνά, κάθε φορά που διαλυόταν ή συντασσόταν το Τάγμα (αρχικά, ήταν, δηλαδή, μία ζητωκραυγή,  ένα “πείραγμα”, και όχι πολεμική ιαχή). Στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων (1912, 1913, Ήπειρο και Μακεδονία) η ιαχή διαδόθηκε από τους Κρήτες σε ολόκληρο το ελληνικό στράτευμα.

Αναγνώστης: Περί εκλογών και υποψηφίων

Βλέπω εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης πολλούς νυν αλλά και υποψήφιους για τις εκλογές οι οποίοι δεν μπορούν ούτε τα του οίκου τους να
τακτοποιήσουν, παρόλα αυτά ζητούν την ψήφο μας γιατί άραγε; για να τακτοποιήσουν τα δημόσια πράγματα; ΜΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Το κακό είναι ότι από ότι βλέπω ο μουζίκος λαός θα τούς ψηφίσει κιόλας.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.
Δημοτικοί σύμβουλοι με διαλυμένη οικογένεια κατέχουν θέσεις σημασίας με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και ο άλλος σύζυγος έχει εταιρεία μελετών.
ΜΠΡΑΒΟ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΧΑΜΕΝΑ Ή ΦΑΓΟΜΕΝΑ.

Αναγνώστης

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι ιστοσελίδες των συνδυασμών για την Περιφέρεια Κρήτης

Μετά από παράκληση αναγνώστη, σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες τις ιστοσελίδες των υποψήφιων συνδυασμών για την Περιφέρεια Κρήτης. Κάντε κλικ στις εικόνες, για να μεταφερθείτε στους αντίστοιχους ιστότοπους.

kritiprotidynami

plakiotakis2

miakriti

orfanos  Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν βρέθηκε ιστοσελίδα, και γίνεται παραπομπή στο “Ριζοσπάστη”

Απελευθέρωση άγριων πτηνών στο Γιούχτα

image003 Τo  Ελληνικό κέντρο περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ)  σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  του Πανεπιστημίου Κρήτης ,το Δήμο Ηρακλείου και τη Περιφέρεια Κρήτης  σας προσκαλούν   στις 31 Οκτωβρίου  και ώρα 11.00 στη περιοχή Γιούκτα στις Αρχάνες  ,για  την απελευθέρωση - επανένταξη άγριων πτηνών  (Φιδαετός   και γεράκια) στη πανίδα του νησιού μας μετά από την αποθεραπεία τους στο Ελληνικό κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στην Αίγινα.

-------------------------------------------

Φιδαετός (Circaetus gallicus): Έχει ύψος 63-70 εκ. , τρέφεται κυρίως με ερπετά και φωλιάζει σε δέντρα. Το άνοιγμα των φτερών του είναι περίπου 1.80μ. Το εντυπωσιακό κεφάλι αυτού του αετού είναι μάλλον στρογγυλό και μερικές φορές μοιάζει με αυτό των νυχτόβιων αρπακτικών. Τα μάτια του, πολύ μεγάλα και κατακίτρινα σε όλες τις ηλικίες, είναι εντυπωσιακότατα!

 

Σχόλια αναγνωστών για τη διακαναλική συνέντευξη Παπανδρέου

Απλά αξιολύπητος...θα ήθελα να μάθω ποιανού ιδέα ήταν να δώσει αυτή την στημένη παράσταση ο Γιωργάκης παρέα με τα φερέφωνα παπαγαλάκια δημοσιοκάφρους!!!!! Αλλά πιο αξιολύπητος είναι ο βλάκας ο κόσμος που θα τρέξει σαν γνήσιο και πιστό κομματόσκυλο να στηρίξει την πολιτική του μνημονίου δίχως ένοχες απλά και μόνο για μικροπολιτικά συμφέροντα...εμπρός λοιπόν βάψτε το χάρτη της Ελλάδας πράσινο και μπλε,αποδείξτε ποσό μαλ..κές είστε ακόμα μια φορά!! ξυπνήστε ζώα!

---------------------------------------------

Δε την είδα τη συνέντευξη, λόγω έλλειψης χρόνου. Τη φανταζόμουν στημένη (μόνος του "έπαιζε μπάλα'" ο Γιωργάκης), και απ' ότι καταλαβαίνω από αντιδράσεις κόσμου, ήταν [και] αυτό.
Επίσης, τη φανταζόμουν με το Γιωργάκη να λέει τα γνωστά, με τη βοήθεια των μεγαλοδημοσιογράφων, ότι δηλαδή, "μας έσωσε από τη χρεωκοπία", "οι θυσίες ήταν απαραίτητες", "για το καλό της πατρίδας ρημάζω το λαό και τα δίνω στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους", μπλα, μπλα, μπλα. Και απ' ότι κατάλαβα, ήταν [και] αυτό.
Αυτό που δε φανταζόμουν είναι πως λόγω της γνωστής του ηλιθιότητας ως άτομο, ο Γιωργάκης θα ξεφτιλιζόταν στα μάτια όλου του λαού. Διότι, απ' ότι κατάλαβα, αυτό έγινε. Είναι γνωστό βέβαια πως είναι δεν είναι απλά ένας καπιταλιστής, είναι ένας χαζός καπιταλιστής πολιτικός, που απλά λέγεται Παπανδρέου. Αυτό όμως, ειδικά σε μια κρίσιμη στιγμή, λειτουργεί πολύ αρνητικά, διότι εξαγριώνει τον κόσμο, που όχι μόνο βλέπει ότι ρημάζεται, αλλά ρημάζεται και από κάποιο άθλιο ανθρωπάκι που δε ξέρει καλά-καλά τι να πει, ακόμα και σε μια στημένη συνέντευξη, όπως ο Παπανδρέου. Και αυτό "πονάει" ακόμα πιο πολύ...Περισσότερα ίσως να γράψω αργότερα, όταν δω τη συνέντευξη σε μαγνητοσκόπηση.
«Στις σχέσεις ανάμεσα σε μια αδύνατη κυβέρνηση κι έναν εξεγερμένο λαό, αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή που κάθε βήμα της εξουσίας εξαγριώνει τις μάζες και κάθε άρνησή της να δράσει τους προκαλεί την περιφρόνηση».
Ο λαός βέβαια δεν είναι εξεγερμένος (ακόμα), αλλά ας πούμε πως "είναι στα σπάργανα"...

------------------------------------------

Καταρχήν να πω κι εγώ με την σειρά μου ότι η όλη ιστορία ήταν ένα ρεσιτάλ βαρεμάρας. Πραγματικά ακόμη και οι συμμετέχοντες (εκτός του Γιωργάκη που είχε ένα ψιλοάγχος) θα πρέπει να βαρέθηκαν τη ζωή τους. Ακόμη και το λεξιλόγιο ήταν τόσο φτωχό που άκουγες συνέχεια επί 2 ώρες τα ίδια ακριβώς πράγματα! Ούτε καν μια προσπάθεια να αλλάξει την σύνταξη, τις λέξεις, να κάνει μια τσαχπινιά βρε αδερφέ!! Το απόλυτο τίποτα!!! (Μ' αρέσει που ο Καψής έλεγε ότι ο πρωθυπουργός θα προκαλέσει σεισμό...κάτι λάθος κατάλαβε πάλι...)
Τραγικός πραγματικά, πολύ πιο "μπροστά" από άλλες φορές...
Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η ουσία:
Σε καμία περίπτωση δεν είπε καθαρά ότι θα κάνει εκλογές. Είπε ότι "ίσως", "αν", "θα συνεκτιμηθούν παράγοντες" και άλλες παρλαπίπες, γιατί η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα πίσω απ' ότι γίνεται που ΔΕΝ θα αφήσουν εύκολα την μαριονέτα τους να κάνει βουλευτικές εκλογές.
Είναι δύσκολο να τρομοκρατήσει τον κόσμο η απειλή ότι θα πέσει μια χούντα που έχει παραβιάσει το μισό σύνταγμα για να παραδώσει την χώρα στους τραπεζίτες και τα διεθνή λαμόγια των χρηματιστηρίων και των πολυεθνικών.
Απ' την άλλη όμως να ξέρουμε ότι ο αγώνας δεν θα είναι τόσο απλός. Το να τους λιώσουμε εκλογικά ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, είναι μια αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να ξεκουμπιστούν από την χώρα. Μακάρι να γίνει, αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες από τον Ελληνικό λαό που θα πρέπει να τους δώσει με κάθε τρόπο.
Όμως έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία η έλλειψη ΚΑΘΕ έννοιας πολιτικής νομιμοποίησης αυτών των ανθρώπων.
Είναι ξένοι στην χώρα τους, κι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το πάρουν ΜΕ ΚΑΘΕ τρόπο...

Νέο εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο. Ποιος ελέγχει τις συνθήκες εργασίας;

image Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο Ηράκλειο, και ήρθε να προστεθεί στα πολλά που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο στην πόλη μας , αλλά και στην Κρήτη γενικότερα. Το μεσημέρι της Δευτέρας, και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένας 35χρονος οικοδόμος υπέστη πολλαπλά κατάγματα, μετά από πτώση, από ταράτσα οικοδομής, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, την ώρα της εργασίας του. Μεταφέρθηκε αμέσως, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με κατάγματα σε χέρια, πόδια και τη λεκάνη, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση .

Πριν μερικούς μήνες, στις 20 Μαρτίου του 2010, ένας 40χρονος μετανάστης που δούλευε σε τριώροφη οικοδομή επί της Λ. Ικάρου με την οδό Μπαλαμούτσου στην Αλικαρνασσό έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να σηκώσει ένα σίδερο. Το σίδερο αυτό ακούμπησε τα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο εργάτης να κεραυνοβοληθεί.

Το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου 2010, είχε βρει τραγικό θάνατο ένας 60χρονος εργάτης στο λατομείο της Πόμπιας Μεσαράς του Ηρακλείου, πέφτοντας μέσα στον σπαστήρα. Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί αμέσως στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα παραπάνω περιστατικά θα πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα την επιθεώρηση εργασίας του νομού Ηρακλείου, που εκτός από το αν ασφαλίζονται οι τεχνίτες και οι εργάτες που δουλεύουν στις οικοδομές, έχουν υπό την εποπτεία τους και τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας στα έργα. Δεν ξέρω αν χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού ή οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές επειδή κάποιοι δε θέλουν να ξοδέψουν μια δεκάρα παραπάνω, για να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις οικοδομές. Παράλληλα όμως, χρειάζεται και μια εκστρατεία ενημέρωσης των ίδιων των οικοδόμων, ώστε να ξέρουν και οι ίδιοι τι κινδύνους αντιμετωπίζουν ανάλογα με τη δουλειά που εκτελούν, αλλά και ποιες είναι οι δικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

Διαμαρτυρία “αλά Ιρανικά” από τον υποψήφιο δήμαρχο Κωστή Καμπιτάκη έξω από τη Λότζια

kampitakis2

Ένα πρωτότυπο τρόπο διάλεξε για να διαμαρτυρηθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με την “Ανθρώπινη Πόλη”, ο Κωστής Καμπιτάκης. Ζηλεύοντας τους Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες που διαμαρτύρονται σιωπηλά στα Προπύλαια με ραμμένα τα στόματά τους για τη μη χορήγηση πολιτικού ασύλου από τη χώρα μας, έτσι και αυτός, αλλά και μέλη της παράταξής του διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στις 10.30 το πρωί έξω από το δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) για την άρνηση του υποψηφίου και νυν δημάρχου κου Γιάννη Κουράκη να προβεί σε διάλογο με τους συνυποψηφίους του.

kampitakis

Έχοντας κλειστά τα στόματά τους με ταινίες ( λιγότερο επώδυνο από το ράψιμο είναι η αλήθεια, αλλά το ίδιο συμβολικό) , μοίραζαν στους πολίτες μια “ανοιχτή επιστολή” προς τον Δήμαρχο, που τον καλούν σε ταυτόχρονη παρουσία με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Ολόκληρο το κείμενό της έχει ως εξής:

kampit1

kampit2

Ολόκληρη η συνέντευξη Παπανδρέου (βίντεο)

Για όσους την έχασαν, και ΘΕΛΟΥΝ (;;) να τη δουν!!! Περιμένουμε τα σχόλιά σας!!

πρώτο μέρος

δεύτερο μέρος

Χοντραίνουν το παιχνίδι οι εργολάβοι του Ηρακλείου

ERGOLABOI Τον τελευταίο καιρό, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι εργολήπτες δημοσίων έργων της Κρήτης, και του Ηρακλείου συγκεκριμένα, είναι όλο παράπονα για την κρίση στον κλάδο τους, ότι δεν βγαίνουν, ότι σφάζονται για τα έργα και δίνουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις…

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν γιατί σήμερα, σε ΔΥΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΕΡΓΩΝ στο δήμο Ηρακλείου, ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ , ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ; Δεν πρόλαβαν πάλι να “φτιάξουν” εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος; Θυμίζω ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν μερικές ημέρες και στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της Ούλαφ Πάλμε.

Έλα σου όμως που στον ένα από τους δύο διαγωνισμούς σήμερα, τους χάλασε τη δουλειά η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Νέας Αλικαρνασσού (Δ.EΠ.Α.Ν.ΑΛ.) Α.Ε., η οποία κατέβηκε μόνη της, δίνοντας έκπτωση 31 % !!! Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρία, επειδή είναι δημοτική επιχείρηση, δεν κάνει παζάρια με τους άλλους εργολάβους σε όποιους διαγωνισμούς κατεβαίνει.

Για να δούμε τώρα αν η Δημαρχιακή Επιτροπή του δήμου Ηρακλείου κατακυρώσει η όχι το έργο αυτό στη  (Δ.EΠ.Α.Ν.ΑΛ.) Α.Ε.. Έχει πάντως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα στους εργολάβους, ότι δεν μπαίνει στη λογική του φτιαξίματος των έργων, όπως έχει υποχρέωση να κάνει. Και, αφού η έκπτωση είναι ικανοποιητική για το δήμο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ…

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κέρδισαν οι κάτοικοι του Μασταμπά τη μάχη για τα πεύκα. Τι θα γίνει όμως αν συμβεί ατύχημα;;;

image Κέρδισαν σε πρώτη φάση τη δικαστική διαμάχη που έχουν με το δήμο Ηρακλείου  έξι κάτοικοι του Μασταμπά. Οι κάτοικοι αυτοί είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να μην υλοποιηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εκρίζωση εννέα δέντρων στην περιοχή του Μασταμπά.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των έξι κατοίκων της περιοχής κατά του δήμου εκδικάστηκε τον περασμένο μήνα . Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου,  ο Δήμος Ηρακλείου απαγορεύεται να προβεί στη διαδικασία κοπής των δέντρων μέχρι να εκδικαστεί του χρόνου τον Οκτώβριο η αγωγή που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” , στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται: “Πιθανολογήθηκε πως η εκτέλεση της επίμαχης απόφασης, όπως αυτή έχει ληφθεί, χωρίς να προηγηθεί τεχνική μελέτη περί της εκτίμησης της κατάστασης κάθε δένδρου ξεχωριστά ή οποιαδήποτε μελέτη διαμόρφωσης του χώρου και φύτευσης νέων δένδρων, προκειμένου να επέλθει στο μέτρο του δυνατού αποκατάσταση των πραγμάτων, οδηγεί σε προσβολή του δικαιώματος της προσωπικότητας των αιτούντων και των προσθέτως υπέρ αυτών παρεμβαινόντων, καθώς η κοπή των δένδρων θα παγίωνε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη, αποστερώντας από αυτούς τη χρήση και απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος».
Σε άλλο σημείο της απόφασης τονίζεται: “Πιθανολογηθέντων τόσο της επείγουσας κατάστασης όσο και του επικείμενου κινδύνου κοπής των δέντρων και συνακόλουθα της μόνιμης και διαρκούς προσβολής της προσωπικότητας των αιτούτων, η αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη και να ληφθούν τα κατάλληλα ασφαλιστικά μέτρα για την προσωρινή προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητας των αιτούντων αναφορικά με την ανάπτυξή της σε ένα υγιεινό και αισθητικά όμορφο περιβάλλον”.

Μάλιστα,σε περίπτωση που επιχειρηθεί το κόψιμο δέντρου στο Μασταμπά , θα επιβάλλεται χρηματική ποινή χιλίων ευρώ για κάθε παράβαση της δικαστικής απόφασης.

Αυτό όμως που δεν ξέρω αν λαμβάνει υπόψη της η δικαστική απόφαση, είναι ο κίνδυνος που δημιουργείται στους διερχόμενους οδηγούς από τη διατήρηση κάποιων από τα δέντρα αυτά. Ειδικότερα, ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΜΠΩΚΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΗΤΩΝ, και στο παρελθόν έχουν συγκρουστεί και οχήματα πάνω του!!

Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να γενικεύονται καταστάσεις, αλλά να βλέπουμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα; Μπορεί το πεύκο αυτό να είναι πολλών ετών, μπορεί να είναι χαρακτηριστικό της περιοχής, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. Φυσικά και δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να κόβονται δέντρα ανεξέλεγκτα. Αντίθετα, πιστεύω ότι στο στάδιο της μελέτης ενός έργου θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα διατήρησής τους, ή στη χειρότερη περίπτωση, αντικατάστασής τους. Κι επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, νομίζω ότι στο έργο της Πεταλοειδούς που διέρχεται από το σημείο που βρίσκονται τα συγκεκριμένα δέντρα, έχουν φυτευτεί αρκετά νέα.

Δε θα χαλούσε ο κόσμος λοιπόν (κατά τη γνώμη μου πάντα) αν ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ,  αφού φυτεύτηκαν  ήδη νέα δέντρα. Και αυτά μετά από κάποια χρόνια θα μεγαλώσουν.  ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, τι θα πουν οι κάτοικοι που έχουν προσφύγει (δικαίως για τα υπόλοιπα δέντρα) , και ποιος θα έχει την ευθύνη γι’ αυτό;;;

Η προσωπική υγιεινή του παιδιού είναι απαραίτητη

image Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά... και ολόκληρη η υγεία! Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψιν του πως ο πολιτισμός ενός κράτους υπολογίζεται -και- με βάση την κατά κεφαλήν κατανάλωση σαπουνιού, αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία της καθαριότητας.
Το θέμα της προσωπικής καθαριότητας είναι πάντα επίκαιρο. Τα παιδιά από μικρή ηλικία θα πρέπει να μάθουν να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή.
Ειδικότερα, για τα μικρά παιδιά που σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα, ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων αυξάνεται.
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;

Κλειστό Τετάρτη και Παρασκευή το οδικό τμήμα Κνωσός - Σπήλια - Πατσίδες

image Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι, στο επαρχιακό οδικό τμήμα Κνωσός-Σπήλια-Πατσίδες, θα εκτελούνται εργασίες ασφαλτικών εργασιών την Τετάρτη 27 και Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, γεγονός που καθιστά αδύνατη την διέλευση των οχημάτων.
Για το λόγο αυτό ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός και η κυκλοφορία των ΙΧ θα γίνεται μόνο από τον νέο δρόμο Ηράκλειο-Σκαλάνι-Πατσίδες.  
            (Πληροφορίες: κα. Κατερίνα Πουλινάκη, 2810 305712)

Στροφή 180 μοιρών του Παπανδρέου για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

image Στα τέλη του Σεπτέμβρη, σε ερώτηση για τα πιθανά αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο κος Παπανδρέου απάντησε ότι πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό, αλλιώς δεν θα εφαρμοστεί σωστά. Πρόσθεσε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμνημονιακή τακτική της αντιπολίτευσης, ότι ο κόσμος όποιον ψηφίζει θα τον έχει στο κεφάλι του, είτε θετικά, αν ψηφίσει ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό, είτε αρνητικά, αν ψηφίσει αντιμνημονιακά (www.express.gr).

Πριν μερικές μέρες, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις  18 του Οκτώβρη, και αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν είναι μικροπολιτικές εκλογές ούτε ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν κάποιοι, αλλά είναι μια ευκαιρία και μια μεγάλη δυνατότητα αλλαγής για τη χώρα» (www.skai.gr).

Από την Παρασκευή όμως, υπάρχει μια στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική της κυβέρνησης, όσον αφορά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Ο Γ. Παπανδρέου έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση. Πρόκειται σαφώς για μια στροφή στην στρατηγική του ΠΑΣΟΚ… Γιατί όμως έγινε αυτή;

Εκτιμώ ότι οι λόγοι είναι 2: ο πρώτος είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί από την αρχή  εξέφρασαν την άποψη ότι οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα, άποψη την οποία φάνηκε από τις δημοσκοπήσεις ότι αποδέχτηκε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ο δεύτερος, που έχει και αυτός να κάνει με τις δημοσκοπήσεις, είναι για να υπάρξει, την κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή, συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και επηρεασμός μέρους των αναποφάσιστων, που αποτελούν μεγάλο ποσοστό. Ως γνωστόν, οι έως τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν αφενός ότι το κυβερνών κόμμα θα έχει σημαντικές απώλειες στα ποσοστά του, και αφετέρου ότι πρώτη δύναμη είναι…οι αναποφάσιστοι!!!

Έτσι, ο πρωθυπουργός διαλέγει να πολιτικοποιήσει και αυτός τις Περιφερειακές εκλογές . Να κάνει δηλαδή και αυτός την επανάσταση του αυτονόητου! Αυτό όμως που ελπίζω να μην κάνει, και που πολλά μέσα ενημέρωσης θεωρούν σίγουρο, είναι ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ δήθεν οπισθοδρόμησης ή καταστροφής της χώρας αν δεν πάρει υψηλό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ.  

Η μείωση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές Εκλογές, η οποία για μένα είναι δεδομένη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. 

Δε χρειάζεται να πάμε λοιπόν σε πρόωρες εθνικές εκλογές μετά τις αυτοδιοικητικές, επειδή το ΠΑΣΟΚ θα έχει χαμηλά ποσοστά. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΑΓΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Και φαίνεται ότι διαλέγουν να μην το καταλάβουν στην κυβέρνηση ούτε την ύστατη στιγμή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ στη χώρα. Θέλουν να σπάσουν τα κατεστημένα δεκαετιών, να παταχθεί η φοροδιαφυγή, να σπάσουν τα μονοπώλια, να γίνει μηχανοργάνωση στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία, να κοπεί το φακελάκι, να κοπούν οι προμήθειες και οι μίζες κάθε λογής, να γίνει επιτέλους σωστός σχεδιασμός στην παιδία, να κοπεί το ρουσφέτι στο δημόσιο,να ελέγχονται τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών και πάρα πολλά άλλα που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό που δε θέλουν, είναι η μονόπλευρη οικονομική συμβολή των μικρομεσαίων στη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσω των περικοπών και της φορολογίας. Είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσουν αυτό;

Ας αφήσουν λοιπόν τα ψευτοδιλήμματα, και ας ακούσουν αυτό που λέει ο κόσμος. Ας αναλώσουν τις δυνάμεις τους και τη φαιά ουσία τους στο να βρουν τρόπους ν’ ανακάμψει η αγορά που βουλιάζει. Να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις ούτως ώστε αυτή η χώρα ν’ αρχίσει επιτέλους να παράγει κάτι, για να σταματήσει κάποτε να ζει με επιδοτήσεις και δανεικά.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Αναγνώστης: Σχετικά με το πάρκινγκ στην Κορωναίου

DSC02364

Συγχαρητήρια για το δημοσίευμα που αφορούσε στις ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του πάρκινγκ Σκουλούδη στην Κορωναίου. Επιπρόσθετα σε ενημερώνω ότι παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων μπήκε διαχωριστική νησίδα στην Επιμενίδου , στο μήκος που είναι διπλής κατεύθυνσης, αποκλειστικά και μόνο για να διευκολύνεται η πρόσβαση από προς το συγκεκριμένο πάρκινγκ. Έτσι δεν μπορεί κανείς να σταθμεύσει προσωρινά, όπως πχ οι γονείς που παραλαμβάνουν παιδιά από το νηπιαγωγείο ή οι κάτοικοι για να ξεφορτώσουν τα αυτοκίνητα τους.
Βέβαια, τώρα δεν χωράνε να στρίψουν τα φορτηγά και οι μπετονιέρες ενώ στο τέλος του δρόμου προς τη Μποφώρ, λιμνάζει το νερό αφού δεν μπορεί να φύγει προς τα κάτω. Όλα αυτά , γιατί τα "έργα" τους γίνονται με βάση τα συμφέροντα και όχι με μελέτες και σχεδιασμό.
Σημειώνω επίσης , ότι λόγω του έργου , για δύο και  πλέον χρόνια έχουν τοποθετηθεί εμπόδια κατά μήκος της Κορωναίου-Σαπφούς τα οποία μάλιστα αλείφουν με λάδι μηχανής έτσι ώστε αν τα πιάσει κανείς για να τα μετακινήσει να βρωμίζει τα χέρια του!
Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει να δημιουργηθούν θέσεις στάσης για φωρτοεκφωρτώσεις  καθώς οι περισσότεροι νοικιάζουν πάρκινγκ αλλού, όμως κανείς δεν τους δίνει σημασία. Πριν λίγες μέρες ο εργοδηγός έδιωξε με απαίσιο τρόπο ένα μάστορα που είχε παρκάρει  στη Σαπφούς, για να κάνει μια δουλειά σε διαμέρισμα  και αμέσως μετά πήγε το μηχάνημα και έβαλε στη θέση αυτή ένα εμπόδιο!
Ευχαριστώ.

Αναγνώστης

Οι λεπτομέρειες της διακαναλικής συνέντευξης του Πρωθυπουργού

Papandreou530Από το μέγαρο Μαξίμου θα μεταδοθεί τελικά αύριο Δευτέρα, στις 9 το βράδυ η διακαναλική συνέντευξη που ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός . Η συνέντευξη θα διαρκέσει περίπου 90 λεπτά, και θα συντονίζεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κο Πεταλωτή.

Η συνέντευξη θα έχει δύο κύκλους ερωτήσεων ,με δικαίωμα δεύτερης διευκρινιστικής ερώτησης από κάθε δημοσιογράφο, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Οι δημοσιογράφοι που θα θέσουν τις ερωτήσεις στον πρωθυπουργό θα είναι οι: Όλγα Τρέμη, Μαρία Χούκλη, Αιμίλιος Λιάτσος, Αντώνης Σρόιτερ, Σία Κοσιώνη,Προκόπης Δούκας και πιθανότατα  ο Ανδρέας Κωνσταντάτος.