Στα τέλη του Σεπτέμβρη, σε ερώτηση για τα πιθανά αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο κος Παπανδρέου απάντησε ότι πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό, αλλιώς δεν θα εφαρμοστεί σωστά. Πρόσθεσε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμνημονιακή τακτική της αντιπολίτευσης, ότι ο κόσμος όποιον ψηφίζει θα τον έχει στο κεφάλι του, είτε θετικά, αν ψηφίσει ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό, είτε αρνητικά, αν ψηφίσει αντιμνημονιακά (www.express.gr).
Πριν μερικές μέρες, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 18 του Οκτώβρη, και αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν είναι μικροπολιτικές εκλογές ούτε ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν κάποιοι, αλλά είναι μια ευκαιρία και μια μεγάλη δυνατότητα αλλαγής για τη χώρα» (www.skai.gr).
Από την Παρασκευή όμως, υπάρχει μια στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική της κυβέρνησης, όσον αφορά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Ο Γ. Παπανδρέου έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση. Πρόκειται σαφώς για μια στροφή στην στρατηγική του ΠΑΣΟΚ… Γιατί όμως έγινε αυτή;
Εκτιμώ ότι οι λόγοι είναι 2: ο πρώτος είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί από την αρχή εξέφρασαν την άποψη ότι οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα, άποψη την οποία φάνηκε από τις δημοσκοπήσεις ότι αποδέχτηκε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ο δεύτερος, που έχει και αυτός να κάνει με τις δημοσκοπήσεις, είναι για να υπάρξει, την κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή, συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και επηρεασμός μέρους των αναποφάσιστων, που αποτελούν μεγάλο ποσοστό. Ως γνωστόν, οι έως τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν αφενός ότι το κυβερνών κόμμα θα έχει σημαντικές απώλειες στα ποσοστά του, και αφετέρου ότι πρώτη δύναμη είναι…οι αναποφάσιστοι!!!
Έτσι, ο πρωθυπουργός διαλέγει να πολιτικοποιήσει και αυτός τις Περιφερειακές εκλογές . Να κάνει δηλαδή και αυτός την επανάσταση του αυτονόητου! Αυτό όμως που ελπίζω να μην κάνει, και που πολλά μέσα ενημέρωσης θεωρούν σίγουρο, είναι ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ δήθεν οπισθοδρόμησης ή καταστροφής της χώρας αν δεν πάρει υψηλό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ.
Η μείωση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές Εκλογές, η οποία για μένα είναι δεδομένη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.
Δε χρειάζεται να πάμε λοιπόν σε πρόωρες εθνικές εκλογές μετά τις αυτοδιοικητικές, επειδή το ΠΑΣΟΚ θα έχει χαμηλά ποσοστά. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΑΓΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Και φαίνεται ότι διαλέγουν να μην το καταλάβουν στην κυβέρνηση ούτε την ύστατη στιγμή.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ στη χώρα. Θέλουν να σπάσουν τα κατεστημένα δεκαετιών, να παταχθεί η φοροδιαφυγή, να σπάσουν τα μονοπώλια, να γίνει μηχανοργάνωση στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία, να κοπεί το φακελάκι, να κοπούν οι προμήθειες και οι μίζες κάθε λογής, να γίνει επιτέλους σωστός σχεδιασμός στην παιδία, να κοπεί το ρουσφέτι στο δημόσιο,να ελέγχονται τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών και πάρα πολλά άλλα που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό που δε θέλουν, είναι η μονόπλευρη οικονομική συμβολή των μικρομεσαίων στη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσω των περικοπών και της φορολογίας. Είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσουν αυτό;
Ας αφήσουν λοιπόν τα ψευτοδιλήμματα, και ας ακούσουν αυτό που λέει ο κόσμος. Ας αναλώσουν τις δυνάμεις τους και τη φαιά ουσία τους στο να βρουν τρόπους ν’ ανακάμψει η αγορά που βουλιάζει. Να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις ούτως ώστε αυτή η χώρα ν’ αρχίσει επιτέλους να παράγει κάτι, για να σταματήσει κάποτε να ζει με επιδοτήσεις και δανεικά.
Λες: "Αυτό που δε θέλουν, είναι η μονόπλευρη οικονομική συμβολή των μικρομεσαίων στη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσω των περικοπών και της φορολογίας. Είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσουν αυτό;"
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε μου φυσικά και το ξέρουν αυτό. Αλλά το παιχνίδι είναι αλλού. Να σου βάλω ορισμένα απλά ερωτήματα:
1) Οι μόνοι που συντάσσονται πλήρως με την κυβέρνηση και το μνημόνιο είναι ο ΣΕΒ. Βάση μνημονίου καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, κόβονται οι αποζημιώσεις και οι νέοι μπαίνουν στη εργασία με 592 ευρώ. Άρα ποιανού παιχνίδι παίζεται;
2) Απελευθέρωση ενέργειας. Η ΔΕΗ είναι μονοπώλιο. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να είναι ζημιογόνα. Τότε γιατί οι αυξήσεις των τιμολογίων κάθε τρεις και λίγο; Γιατί απλά φίλε μου τον Μυτιλιναίο και όποιον άλλο παράγει ρεύμα, δεν τον συμφέρει να βγει στην αγορά με την τιμή που πωλείται η κιλοβατώρα σήμερα. Μέχρι στιγμής δεν μιλάνε γιατί αγοράζουν πάμφθηνα από τη ΔΕΗ και της ξαναπουλάνε το ίδιο προϊόν στην 5πλάσια τιμή. Άρα η σοσιαλιστική κυβέρνηση ποιανού παιχνίδι παίζει;
Θα μπορούσα να σου αραδιάσω ένα σωρό ερωτήσεις ακόμα, για κατασκευαστικές, τράπεζες κτλ. για να καταλάβεις γιατί θέλουν να μας πατήσουν στο σβέρκο. Να καταλάβεις γιατί τα 700 και τα 800 μισθός ευρώ είναι πολλά για τα καρτέλ.
Αυτή τη στιγμή όλοι μας βλέπουμε μόνο το δέντρο που είναι η τσέπη μας, και αδυνατούμε να δούμε το δάσος, δηλαδή το χοντρό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος όλων μας...
TazManiac