ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση των οργανώσεων της ΚΟΕ στην Κρήτη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΟΕ
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010
Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται η πολιτική σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και ο πανικός της κυβέρνησης για το μαύρισμα της πολιτικής του μνημονίου και της αντιλαϊκής επίθεσης. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού, τα εκβιαστικά διλήμματα που ξαναέθεσε για τη χρεοκοπία της χώρας και τους δανειστές μας δείχνουν ότι για αυτούς οι εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές, ένα κρας τέστ του ενός χρόνου ΠΑΣΟΚ και έξι μηνών ΔΝΤ. Έτσι, επιβεβαιωθήκαμε κάποιοι όταν από τον Ιούνιο λέγαμε ότι «θα πρέπει οι εκλογές του Νοεμβρίου να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και την πολιτική της Τρόικας».
Από τότε μεσολάβησε ένα διάστημα στο οποίο η κοινωνία πλησίασε πιο πολύ στην χρεοκοπία, είχαμε σημαντικούς αγώνες που ανάγκασαν την κυβέρνηση να δείξει το κατασταλτικό της πρόσωπο (φορτηγατζήδες, συμβασιούχοι) και πλέον καμία πολιτική δύναμη δεν δηλώνει οπαδός του μνημονίου (τουλάχιστον στα λόγια).
Αν όμως δεχτούμε ως βασική έλλειψη αλλά και καθήκον το κτίσιμο ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα αποτελεί το αντίπαλο δέος σε κυβέρνηση – Τρόικα, τότε βλέπουμε ότι έχουν γίνει μετρημένα και άτολμα βήματα. Οι πιο πολλές από τις δυνάμεις της Αριστεράς συμπεριφέρνονται και πολιτεύονται σαν να βρισκόμαστε μια δεκαετία πριν.
Ειδικά για την Κρήτη, η ζωή του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας αλλάζει αλματωδώς προς το χειρότερο…
Η ανεργία μόνο τα τελευταία τρία χρόνια σημείωσε άνοδο ρεκόρ 126%, οι μικρομεσαίοι πνίγονται στα χρέη προς τις τράπεζες και ολόκληρο το νησί ετοιμάζεται να ξεπουληθεί από το κράτος του ΔΝΤ και της Τρόικας για “fast - Track” επενδύσεις όπως ανεμογεννήτριες, γιγάντιες ξενοδοχειακές μονάδες κλπ.
Τα τρία (ένα από το ΠΑΣΟΚ και δύο από τη ΝΔ) ψηφοδέλτια που προέρχονται από το χώρο του δικομματισμού, όχι μόνο έχουν υπηρετήσει αυτό το μοντέλο ανάπτυξης έως τώρα, όχι μόνο έχουν βρεθεί απέναντι από τους αγώνες των κατοίκων για να μην ξεπουληθεί η Κρήτη αλλά ζητούν την ψήφο μας για να εφαρμόσουν ως μικροί πρωθυπουργοί κάθε σχέδιο που θα εκπονήσει κράτος και Τρόικα. Ας τους μαυρίσουμε και ας καλέσουμε τις οικογένειες, τους συναδέλφους και τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο.
Για τους υπόλοιπους τέσσερις συνδυασμούς που προέρχονται από την Αριστερά θα πρέπει να τους κρίνουμε με βάση δύο κυρίως κριτήρια:
α) αν προωθούν πρακτικά και ιδεολογικά την αναγκαιότητα του κοινωνικού και πολιτικού μετώπου και της ένωσης ενάντια στην Τρόικα και
β) τι θα κάνουν στην πράξη, για να μην περάσουν όλα τα νέα μέτρα που θα έρθουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη που είναι το ΔΝΤ στην αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν αρκεί πλέον μια αρνητική ψήφος μέσα σε ένα περιφερειακό συμβούλιο για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη.
Δυστυχώς κανείς από τους τέσσερις συνδυασμούς της Αριστεράς δεν πληρεί τα δύο αυτά κριτήρια. Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά περιχαρακώθηκε και αρνήθηκε να έρθει στην παραμικρή συνεννόηση με άλλες κινήσεις ενάντια στο μνημόνιο, για αυτό και ανακοίνωσε από το Μάιο(!) τον επικεφαλής του, στοχεύοντας στην καταγραφή του κομματικού ποσοστού του.
Ο συνδυασμός υπό τον Αν. Ανιψυτάκη που στηρίζεται από τη Δημ. Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους αρνείται οποιαδήποτε αναφορά στο Μνημόνιο λέγοντας ότι αυτές οι εκλογές είναι μόνο αυτοδιοικητικές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αδιαφορεί στην ουσία για την πλατιά λαϊκή απεύθυνση επιμένοντας μέχρι τέλους σε ένα πλήρες αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που διώχνει όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις.
Τέλος ο συνδυασμός υπό τον Γ. Σταθάκη δεν έκανε καμία προσπάθεια τολμηρού ανοίγματος για να φτιαχτεί ένα πλατύ ψηφοδέλτιο με ξεκάθαρο μαχητικό λόγο και έργο (ενώ άλλες ήταν οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο) και φάνηκε ότι επιθυμεί την πεπατημένη με την καταγραφή των στενών δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή όμως η άκυρη ή λευκή ψήφος δεν δίνει ένα ξεκάθαρο αντικυβερνητικό – αντιμνημονιακό μήνυμα, είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε αριστερά.
Καλούμε σε υπερψήφιση στην Περιφέρεια Κρήτης τον συνδυασμό του Γ. Σταθάκη γιατί υπήρξε μια κοινή διαδρομή και προσπάθεια με τις δυνάμεις που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο αυτό και πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον.
Η μη συμμετοχή μας, στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο εκφράζει την κριτική στους χειρισμούς που προαναφέρθηκαν από την πλευρά των δυνάμεων του ΣΥΝ. Η υπερψήφιση του σηματοδοτεί την διάθεση να προχωρήσουμε από κοινού μετά τις εκλογές σε μια διαφορετική κατεύθυνση, μετωπική και ανατρεπτική.
Επίσης, σε επίπεδο δήμων στηρίζουμε από Δυτικά προς Ανατολικά:
· Στον ενοποιημένο Δήμο Κισσάμου – Μηθύμνης – Ιναχωρίου τον συνδυασμό του Κώστα Κουκουράκη
· Στον Δήμο Ρεθύμνου τον συνδυασμό “Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου” με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Βλαστό
· Στον Δήμο Ηρακλείου τον συνδυασμό “Ανθρώπινη Πόλη” με υποψήφιο Δήμαρχο των Κωστή Καμπιτάκη
· Στον Δήμο Ιεράπετρας τον συνδυασμό “Πολίτες εν δράσει” με υποψήφια δήμαρχο την Αλίκη Ξανθάκη

ΚΟΕ   Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (Οργανώσεις Κρήτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου