ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αυτό το “κάτι” που δεν μου κολλούσε…

Όταν το Δεκέμβριο του 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τη διακήρυξη της “Σπίθας” στο ίδρυμα Κακογιάννη, αρκετοί φίλοι του ιστολογίου μου είχαν στείλει μήνυμα να κάνω σχολιασμό. Παρά το ότι το είχα σκεφτεί, δεν το έκανα ούτε τότε, ούτε αργότερα σε άλλες εκδηλώσεις του κινήματος. “Κάτι” με τράβαγε πίσω.. “Κάτι” δε μου κολλούσε…

Ένας φίλος όταν με είχε συνάντησε στο δρόμο, με ρώτησε επισταμένα γιατί δεν το κάνω… Του απάντησα : “Δεν ξέρω τι σκοπό μπορεί να έχει ένα κίνημα, που πουλάει τη διακήρυξη του σε βιβλίο και dvd”.

Δεν αμφισβητώ φυσικά την προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη. Και δεν είναι ότι δε συμφωνώ με πολλά από αυτά που λέει. Θεωρώ ότι η παρέμβασή του στα πολιτικά δρώμενα ήταν περισσότερο από αναγκαία. Όμως κάτι “απροσδιόριστο” με κρατούσε μακριά από το να επικροτήσω γραπτά την όλη κίνηση…

Σήμερα είδα το όνομά του ανάμεσα στους 850 που διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. Ξέρετε ποιους… Αυτούς που με 2 θητείες τους πληρώνουμε για την υπόλοιπή τους ζωή. Αυτούς που οι περισσότεροι δεν έχουν καν την ανάγκη των χρημάτων αυτών για να ζήσουν…

Η απόφαση του Μίκη Θεοδωράκη να διεκδικήσει δικαστικά περίπου 250.000 ευρώ από το Ελληνικό κράτος ως αναδρομική αύξηση στη βουλευτική του σύνταξη, ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Προκαλεί όμως τουλάχιστον απορία σε όλους τους Έλληνες, γιατί ένας άνθρωπος με τέτοιο πολιτιστικό επίπεδο, παιδεία και προσφορά, τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να κάνει κινήσεις για προσωπικό οικονομικό όφελος σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, το οποιοδήποτε έλλειμμά του οποίου θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.

Ίσως αυτό να ήτα αυτό το “κάτι” που με τράβαγε πίσω. Μόνο που μέχρι σήμερα δεν το ήξερα καν…

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της κας Μενδώνη στο Ηρώο Ηρακλείου.

Μενδώνη Ηρώο Ηρακλείου

Όπως ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ και δεν ακούσατε τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης και τα γνωστά ενημερωτικά portals της πόλης, αλλά όπως ΕΓΚΑΙΡΑ (πριν 2 ημέρες) ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ σας είχε ενημερώσει το ιστολόγιο   “ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ”,  σήμερα το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας για θέματα πολιτισμού του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα Λίνα Μενδώνη, επισκέφτηκε το Ηρώο Ηρακλείου.

Στην περίπου 15λεπτη παραμονή της στο χώρο, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και φορείς της πόλης όπως εκπροσώπους του ΤΕΕ-ΤΑΚ, της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων και άλλους (και οι Minoistas ήταν εκεί), ζήτησε και πήρε πληροφορίες για την ιστορία του κτηρίου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τους τοπικούς φορείς.

“ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΗΡΩΟΝ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ; Πως πωλήθηκε σε ιδιώτη το Ηρώο μιας πόλης;”, απόρησε η κα Μενδώνη, για να ενημερωθεί στη συνέχεια για το πως ο ιστορικός αυτός χώρος καταπατήθηκε και στη συνέχεια με δικαστική απόφαση παραχωρήθηκε σε ιδιώτες.

Απόρησε πάντως και με τη στάση του δήμου Ηρακλείου μέχρι σήμερα, που τόσα χρόνια δεν έχει κάνει τις αποφασιστικές εκείνες κινήσεις για να κηρυχτεί το Ηρώο  διατηρητέο μνημείο. Και όλοι γνωρίζουμε ότι αν υπήρχε η πολιτική βούληση από το δήμο, θα γίνονταν πολλά σε αυτή την κατεύθυνση…  “ΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ;”  , ρώτησε χαρακτηριστικά… Το ίδιο βέβαια αναρωτιούνται και πάρα πολλοί Ηρακλειώτες…

Πάντως, η κα Μενδώνη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση. Και ο κόσμος του Ηρακλείου πλέον ελπίζει στη δική της συμβολή, ώστε το Ηρώο του Ηρακλείου να γίνει και πάλι μνημείο, όπως ήταν πριν λεηλατηθεί από τους Γερμανούς το 1941.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δ.Τ: 4ο Φεστιβάλ Maydays

Το 4o festival maydays είναι γεγονός .Στις 3 και 4 Ιούνη στο πάρκο Γεωργιάδη θα φιλοξενηθεί το festival που φέτος θα έχει τίτλο «1 χρόνος μνημόνιο είναι αρκετός . Ως εδώ!».

Το φεστιβάλ θα έχει θεματικές ενότητες που αφορούν τον ένα χρόνο κυριαρχίας της τρόικας στη χώρα μας καθώς και τις επιπτώσεις της στην Κρήτη.

Θα παρευρεθούν προσωπικότητες και κινήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που με τη δράση τους στιγμάτισαν τις σημαντικότερες αντιστάσεις σε αυτή την περίοδο .

Το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Η οργανωτική επιτροπή του  Μaydays .
Ηράκλειο 5 Μαΐου 2011

Επικοινωνία :    Μαρία :6973551728    Δημήτρης:6932523543

Ανακοίνωση για τις «μυστικές» συναντήσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων για την «αξιοποίηση» της πρώην βάσης γουρνών

clip_image002
Τη μέθοδο της «εν κρυπτώ» διαβούλευσης και των «μυστικοσυμβουλίων» επέλεξαν ορισμένα τοπικά πολιτικά στελέχη –μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Χερσονήσου- για την αναγκαία συζήτηση που πρέπει να γίνει για τη χρήση της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.
Αντί να πρωτοστατήσουν σε ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, διολισθαίνουν στη λογική της εκποίησης μέσω fast track, δίνοντας το απαραίτητο χέρι βοήθειας στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την εκποίηση του χώρου, αγνοώντας τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες.
Κάνουν πως αγνοούν ότι για την περιοχή, έχει εγκριθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας και έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 60 ΑΑΠ/ 26.2.2010), Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.)

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στο “Ηρώον” της πλατείας Ελευθερίας η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ανάδειξή του ως μνημείο

imageΣτο Ηράκλειο θα βρίσκεται την Πέμπτη 5/5 και την Παρασκευή 6/5 η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.  Η κα Μενδώνη, όπως είναι φυσικό, θα ασχοληθεί με διάφορα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, πιθανότατα την Παρασκευή το μεσημέρι, θα επισκεφτεί και ένα χώρο για τον οποίο έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά τελευταία, και ενδιαφέρει μια μεγάλη μερίδα πολιτών του Ηρακλείου: ΤΟ ΗΡΩΟΝ στην πλατεία Ελευθερίας.

Πως γίνεται όμως και η ίδια η Γ.Γ. του υπουργείου, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, ενδιαφέρεται προσωπικά για το Ηρώων;

Όπως έχω ξαναγράψει, το Ηρώον έχει προταθεί ήδη δύο φορές να ανακηρυχθεί διατηρητέο, κάτι όμως που δεν εισακούστηκε. Μάλιστα, στην δεύτερη κατάθεση  (το 2010) του αιτήματος της τοπικής Υπηρεσίας Νεωτέρων μνημείων, μετά την ανακίνηση του θέματος από το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το  ΥΠΠΟΤ γνωμοδότησε για την μή αναπομπή του θέματος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων,με την αιτιολογία ότι δεν είχαν προκύψει νεώτερα στοιχεία που να διαφοροποιούν την απόφαση του 2006!!!!.  Και όλα αυτά ενώ ο νέος φάκελος του αιτήματος του 2009 περιλάμβανε 20σέλιδη επιστημονική μελέτη για την ιστορία του ηρώου και όλα τις αποφάσεις των σχετικών φορέων υπέρ του Ηρώου, μαζί με 5 σχετικές ερωτήσεις βουλευτών και όλα τα ψηφίσματα και θετικές γνωμοδοτήσεις των φορέων!

Τότε ανέλαβε πρωτοβουλία το ΤΕΕ / ΤΑΚ, και συγκροτήθηκαν σε σώμα όλοι οι φορείς της πόλης που επιθυμούσαν τη διάσωση του υπέρ Ηρώου και τη διακήρυξή τους ως μνημείο . Ούτε και τότε όμως έγινε κάτι περεταίρω. Όμως, παράλληλα, υπήρξε και μια δημοσίευση στην εφημερίδα “Καθημερινή” με τίτλο “ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΗΡΩΟΝ”,  που αναφερόταν στον αγώνα των φορέων του Ηρακλείου, και στην ύποπτη άρνηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού να αναθεωρήσει την αρχική της απόφαση. 

Η κα Μενδώνη είδε τυχαία τη δημοσίευση και οσμίστηκε τη μυρωδιά του σκανδάλου προφανώς, αφού το θέμα σκάλωνε στην Κεντρική της Υπηρεσία. Ζήτησε λοιπόν κατεπειγόντως ενημέρωση από την εδώ Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για το θέμα, παρακάμπτοντας την κεντρική της Υπηρεσία! Ο φάκελος εστάλη και προφανώς προετοιμάζεται για αξιολόγηση στο Συμβούλιο. Και η Γ.Γ θέλει να έχει ίδια άποψη, γι’ αυτό και σκοπεύει να επισκεφτεί το χώρο του Ηρώου, να το δει από κοντά.

Πολύ θετική εξέλιξη αυτή, αρκεί να επιβεβαιωθούν και οι παραπάνω πληροφορίες, που λένε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι. Στην περίπτωση αυτή, καλό θα είναι οι φορείς, αλλά και το όργανο που έχει συσταθεί για τη διάσωση του Ηρώου υπό το ΤΕΕ/ΤΑΚ να είναι παρόντες, και να εκθέσουν τις απόψεις τους στην κα Μενδώνη.

Γιατί το Ηρώο δεν αξίζει να κρύβεται πίσω από δέντρα και σειρές αυτοκίνητα…Γιατί το Ελληνικό κράτος δεν έχει πια την πολυτέλεια να γκρεμίζει μνημεία…

----------------------------------------------

Το Ηρώον της πόλης του Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας θεμελιώθηκε το 1930, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη Νομαρχία από το Δήμο Ηρακλείου. Αφορμή της θεμελίωσής του υπήρξε ο εορτασμός της Εκατονταετηρίδας από την Εθνική Παλιγγενεσία, που εορτάστηκε σε ολόκληρη τη Ελλάδα.
Βασίστηκε στην ιδέα του Εφόρου Αρχαιοτήτων Σπυρ. Μαρινάτου και σε σχέδια του αρχιτέκτονα και μηχανικού του Δήμου Ηρακλείου, Δημήτρη Κυριακού, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Τοπική Επιτροπή Εορτασμού, που συστάθηκε από τη Νομαρχία Ηρακλείου και αποτελούνταν από προσωπικότητες της εποχής. Σχεδιάστηκε με γραμμές και αναλογίες της μινωικής αρχιτεκτονικής, όπως αυτή γινόταν τότε γνωστή από τις ανασκαφές και τις αναστηλώσεις του Έβανς στο ανάκτορο της Κνωσού, που ολοκληρώνονταν
εκείνα ακριβώς τα χρόνια.Ακολούθησε αρχιτεκτονικά τον τύπο του Μινωικού Μεγάρου, με πρόστωο από δύο κίονες, το οποίο οδηγούσε στην κυρίως αίθουσα, και απέδιδε ανακτορικού χαρακτήρα τριμερές ιερό, με ιερά θρανία και θρόνο στο εσωτερικό. Η ανέγερσή του χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από δημόσιους εράνους στους οποίους συμμετείχαν οι δήμοι και οι κοινότητες, σύλλογοι,
σωματεία εργαζομένων και απλοί ιδιώτες.
Αποτέλεσε για χρόνια το κύριο Ηρώον της πόλης, στις εκδηλώσεις των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821, ενώ παράλληλα λειτούργησε ως το πρώτο Ιστορικό-Εθνολογικό Μουσείο της Κρήτης, ανοιχτό στο κοινό, με ενθυμήματα και κειμήλια των Κρητικών Επαναστάσεων.Λεηλατήθηκε και εγκαταλείφθηκε οριστικά το Μάιο του 1941, κατά την κατάληψη της πόλης από τους Γερμανούς. Στην Κατοχή, από τα θραύσματα βόμβας που εξερράγη στον περιβάλλοντα χώρο του, το Ηρώον υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες διακρίνονται και σήμερα στον ανατολικό τοίχο του.
Ύστερα από δικαστικούς αγώνες, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’50 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ο χώρος που είχε διατεθεί το 1930 από τον Δήμο Ηρακλείου στη Νομαρχία για να χτιστεί το Ηρώο, αποδόθηκε σε ιδιώτες.
Τότε ξεκίνησαν τα αιτήματα των φερόμενων ιδιοκτητών του χώρου για την κατεδάφιση του μνημείου και την ανέγερση νέας οικοδομής, παρά τη ρητή επισήμανση, από το 1936, όλων των σχεδίων πόλης του Ηρακλείου, που χαρακτηρίζουν τον χώρο ως κοινόχρηστο και αδόμητο. Αυτονόητο είναι βέβαια πως το ακίνητο έχει αποκτήσει στο μεταξύ μεγάλη οικονομική αξία, ευρισκόμενο στην καρδιά της πόλης και τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια. Εδώ και 10 χρόνια ο περιβάλλων χώρος του μνημείου λειτουργεί ως πάρκινγκ, που εκμεταλλεύονται οι φερόμενοι ιδιοκτήτες.

Ντροπή σας άπληστοι!!!

image Όχι απλά πρόκληση όπως γράφεται – ευτυχώς – ευρέως στον τύπο θα χαρακτηρίσω τις αιτήσεις που έχουν καταθέσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο 850 συνταξιούχοι βουλευτές, διεκδικώντας περίπου 250.000 ευρώ ο καθένας αναδρομικά, αλλά ΑΙΣΧΟΣ, ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΙΑ!!!

Δε φτάνει που – κάποιοι από αυτούς – έφαγαν  όσα έφαγαν από το Ελληνικό κράτος, δε φτάνει που με τη διακυβέρνησή τους το κράτος χρεοκόπησε και την πληρώνει τώρα ο πολίτης, ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!

Και πότε παρακαλώ; Την ίδια χρονική στιγμή που το εισόδημα και οι αποδοχές όλων των εργαζομένων έχουν μειωθεί γύρω στο 20%, που η αγοραστική μας δύναμη έχει επιστρέψει σε επίπεδα του 2003 (σύμφωνα με την Τ.τ.Ε), που η ανεργία πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς το 20%, και τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν με κατάρρευση!!!

Εδώ ο κόσμος χάνεται, άνθρωποι ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πνιγμένοι από οικονομικά προβλήματα, και οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ διεκδικούν από το κράτος περίπου 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

Μάλιστα, η κυρία Φλωρεντία Καλδή, αντιπρόεδρος του Β' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  που έφερε χθες το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,  ζήτησε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα!! Αν γίνει και αυτό, τότε το σκάνδαλο θα είναι πολύ μεγάλο!!! Και αυτό, γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει αναγκάσει χιλιάδες υπαλλήλους να πηγαίνουν δικαστικά για να διεκδικούν επιδόματα των 176 ευρώ, αρνούμενη να λύσει το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση, επειδή ακριβώς θα τιναχτεί στον αέρα ο προϋπολογισμός!  

Για τους τωρινούς βουλευτές βέβαια, ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, όπως υπενθύμισε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης - έχει δεσμευτεί εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής,  ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση. Προς τιμήν τους βέβαια, που σκέφτηκαν να συμμετάσχουν και αυτοί οικονομικά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας, όπως όλος ο απλός κόσμος. Όμως, να το δούμε και όταν γίνουν και αυτοί συνταξιούχοι… Γιατί, τότε, τους έχω ικανούς να επικαλεστούν ακόμα και … γεροντική άνοια, και ότι δεν θυμούνται να υποσχέθηκαν ποτέ τέτοιο πράγμα, προκειμένου να διεκδικήσουν και αυτοί επιπλέον αποδοχές!!!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρίες επί δικαίων και αδίκων για τις εργασίες φρεζαρίσματος στο κέντρο του Ηρακλείου

φώτο από cretaliveΣήμερα είχα την τύχη να… μην κατέβω στο κέντρο του Ηρακλείου. Και λέω τύχη, γιατί απ’ ότι διάβασα και με πληροφόρησαν και φίλοι, υπήρχε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, λόγω των εργασιών φρεζαρίσματος που γίνονταν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ελευθερίας (Ξανθουδίδου και πάρκινγκ μουσείου, Αβέρωφ, ανώνυμος μπροστά από την πλατεία,Πεδιάδος).

Τα παράπονα ήταν πολλά από τον κόσμο, καθώς (απ’ ότι πληροφορούμαι) δεν υπήρχε καθόλου σήμανση, ούτε κάποιος να εκτρέπει την κυκλοφορία από άλλους δρόμους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και καθυστέρηση στο να φτάσει ο κόσμος στον προορισμό του.

Θα μπορούσε σαφώς να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη σήμανση, καθώς όταν εκτελούνται έργα οποιασδήποτε φύσεως, η σήμανση επιβάλλεται από το νόμο. Ειδικά στο κέντρο της πόλης, όταν δεν διακόπτεται η κυκλοφορία, θα έπρεπε στις “εισόδους” π.χ. Ικάρου, δημοκρατίας, κλπ να υπάρχει ταμπέλα που να πληροφορεί ότι γύρω από την πλατεία γίνονται εργασίες,ώστε ο κόσμος να μπορεί να επιλέξει εναλλακτικές διαδρομές.

Όμως θέλω να είμαι δίκαιος. Επειδή στο flashnews.gr γράφτηκε ότι “τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα έργα που ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα η Δημοτική Αρχή”, θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτό δεν ισχύει. Από τις 29/4/2011 , δηλαδή την προηγούμενη Παρασκευή, είχε βγει δελτίο τύπου, που δημοσιεύτηκε σε όλες τις εφημερίδες και σε πολλές ιστοσελίδες (ενδεικτικά σας λέω το cretalive). Το δελτίο αυτό ενημέρωνε ότι θα γίνουν εργασίες τις συγκεκριμένες ημέρες και στους συγκεκριμένους δρόμους. Μάλιστα, το δελτίο τελείωνε ως εξής:  “Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να προσέχουν κατά τη διέλευσή τους από τους παραπάνω δρόμους δεδομένου ότι δε θα διακοπεί η κυκλοφορία και οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μην σταθμεύουν κατά τη διάρκεια των εργασιών”.

Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλογίσουμε έλλειψη ενημέρωσης. Ανοργανωσιά ναι, έλλειψη ενημέρωσης όχι.

Θέλω να σταθώ όμως και στη δική μας στάση ως πολίτες. Ενώ είχε βγει το δελτίο τύπου, και είχαν μπει στους δρόμους χαρτάκια που ειδοποιούσαν τους οδηγούς να μη σταθμεύουν, κάποιοι κύριοι και κυρίες έκαναν πάλι του κεφαλιού τους, σταθμεύοντας στους δρόμους αυτούς, εμποδίζοντας, αλλά κυρίως ΚΑΘΥΣΤΕΡΩΝΤΑΣ τις εργασίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται και περισσότερο ο κόσμος. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι εργάτες μετακινούσαν τα αυτοκίνητα με τα χέρια!!!  Να βλέπουμε λίγο και τις δικές μας ευθύνες ως πολίτες, και όχι μόνο αυτές του δήμου!

Όπως ακόμα πληροφορήθηκα, η στάση των καταστηματαρχών της περιοχής, παρά τη μεγάλη όχληση που υπέστησαν και την απίστευτη σκόνη που “έφαγαν”, ήταν άψογη.

Τέλος, θα ήθελα να πληροφορήσω τους δημότες αλλά και τους καταστηματάρχες, ότι η ασφαλτόστρωση των δρόμων που ακολουθεί μετά το φρεζάρισμα, δε θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά το προσεχές Σαββατοκύριακο (Σάββατο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και Κυριακή από το πρωί) . Και αυτό επειδή  αφενός ο δήμος μετά τις σημερινές διαμαρτυρίες θέλει να “γλυτώσει” τα επιπλέον παράπονα, και αφετέρου (και κυρίως) επειδή η ασφαλτόστρωση απαιτεί ολικό κλείσιμο του δρόμου, όταν αυτός δεν έχει μεγάλο πλάτος, όπως είναι οι συγκεκριμένοι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν.

Οι οδηγοί δικύκλων θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή όταν περνούν από τις οδούς Ξανθουδίδου , ανώνυμο από Δημοκρατίας έως Αρχαιολογικό Μουσείο, Αβέρωφ από Δημοκρατίας έως Ανωπόλεως, Πεδιάδος έως Ανωπόλεως, Δελημάρκου, Μαλικούτη και  Επιμενίδου, καθώς η κυκλοφορία δικύκλων σε φρεζαρισμένες οδούς είναι άκρως επικίνδυνη!!

Ο … ποιοτικός λόγος του “τσάμπα μάγκα” Μεϊμαράκη, που έχει το “αντε γαμ..σου” για καλημέρα

- “Καλημέρα”

- “Αντε γα…σου μαλ…κα που τολμάς και μου λες καλημέρα”

Αυτός ο ωραιότατος διάλογος έλαβε χώρα σήμερα το πρωί όχι στη λαϊκή, ούτε στη λαχαναγορά, αλλά στους διαδρόμους της βουλής των Ελλήνων, έξω από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας . Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν αυτός που “στόλισε” με ένα σωρό Γαλλικά” τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Ι. Κοραντή, με αφορμή τα υπονοούμενα μεταξύ προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ και του πρώην υπουργού άμυνας της Ν.Δ. για το θέμα των υποβρυχίων.

Μάλιστα, ο κος Μειμαράκης εξάντλησε όλη τη “μαγκιά” του, λέγοντας στον κο Κοραντή να… πάνε έξω να τα βρούνε!!!

Αυτό θα πει επίπεδο και ποιότητα πολιτικής! Όταν βλέπεις τους βουλευτές να ξεδιπλώνουν τα… “επιχειρήματά” τους με τέτοια ευφράδεια και ευκολία, δε μπορεί παρά να νιώθεις “περηφάνια”!

Και για να σοβαρευτούμε και λίγο, σήμερα απλά είδαμε σε πόσο δύσκολη θέση έχουν πλέον έρθει οι πολιτικοί μας, που χάνουν την ψυχραιμία τους! Δεν μπορώ να ξέρω εάν και κατά πόσο ο κος Μεϊμαράκης έχει κάποια εμπλοκή στο θέμα των υποβρυχίων, όμως η συμπεριφορά του ήταν απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Για άλλο λόγο τον έστειλε ο λαός στη βουλή, και όχι για να φέρεται ως θαμώνας καφενείου! Και η συμπεριφορά του αυτή, απλά είναι δείγμα της παιδείας του…

Το επεισόδιο αυτό μου έφερε αμέσως στο μυαλό το σύνθημα που φώναζαν σε μια συγκέντρωση έξω από τη βουλή: “ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΜΠΟΥΡ..ΛΟ Η ΒΟΥΛΗ”. Γιατί σήμερα επιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι βουλευτές ότι σε τέτοιο την έχουν μετατρέψει. Όμως μου έφερε στο μυαλό και τη φράση “ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ” που κυκλοφορεί πολύ τελευταία. Γιατί μόνο “τσάμπα μάγκας” μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που βρίζει ασύστολα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να του επιβληθεί καμία μήνυση, αφού έχει βουλευτική ασυλία.

Επιτέλους ένα (οποιοδήποτε) σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Μπορεί να πήρε 1,5 χρόνο, να έπρεπε η Τρόικα να πιέσει και να "εκβιάσει" ουσιαστικά την κυβέρνηση, αλλά επιτέλους είναι έτοιμο!! Ποιο; Μα, το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής για τα έτη 2011 - 2013!

Από το σύνολο του τύπου έχει χαρακτηριστεί "πολύ φιλόδοξο", αφού έχει στόχο την είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια (ουσιαστικά 2, αφού το 2011 δεν προβλέπονται μεγάλα ποσά)!  Φανταστείτε ότι το ποσό αυτό είναι σχεδόν το 50% του κονδυλίου των 26 δισ. ευρώ, που αναζητά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έως το 2015!  Εγώ όμως προς το παρόν - και μη έχοντας προλάβει να το μελετήσω - θα δω το θετικό κομάτι του όλου ζητήματος: ότι γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.

Σίγουρα και αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης, που φαντάζομαι ότι θα πάρει σύντομα "νομοθετική" μορφή, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Δηλαδή στα τέλη του 2012, που το σχέδιο αυτό θα έχει εφαρμοστεί για 15 χρόνο,  θα έχουμε μια ιδέα αν όλα αυτά που σχεδίασε η κυβέρνηση απέδωσαν καρπούς. Πρέπει όμως όλοι οι ενεργοί πολίτες να δούμε κατά πόσον το σχέδιο αυτό "χτυπάει" στη ρίζα του το πρόβλημα, και δεν περιορίζεται απλά σε "εύκολες" λύσεις και περιπτώσεις φοροφυγάδων, αφήνοντας τους "μεγαλοκαρχαρίες" απ' έξω.

Για το λόγο αυτό, δημοσιεύω ολόκληρο το  Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής  2011 - 2013. Να το μελετήσουμε όλοι μαζί (κι εγώ μαζί με εσάς), και να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας, και τις τυχόν αμβιβολίες μας:

Εθν. Επ/κο Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής 2011 - 2013

Η “μπουρδελοποίηση” του ποδοσφαίρου…

Μέσα σε μια ζούγκλα επικρατεί τι άλλο , από το νόμο του ισχυρού. Έτσι και το Σάββατο στη ζούγκλα του ΟΑΚΑ, χιλιάδες οπαδοί έτοιμοι να παρέμβουν σε κάθε τεκταινόμενο εντός γηπέδου, διαιτητές που σφύριζαν υπό καθεστώς τρομοκρατίας και μια αστυνομία να χτυπάει στο ψαχνό ποιούς άλλους από τους αδικημένους , καθόριζαν το μέλλον του "ανίσχυρου " Ατρομήτου ως προδιαγεγραμμένο.

Η επόμενη μέρα βρήκε όλη την Ελλάδα να κράζει τους ανεγκέφαλους, τους βάρβαρους, τους κάφρους που μπουκάρουν και καταστρέφουν το άθλημα "ποδόσφαιρο". Τι είναι όμως που γέννα αυτή τη βία;  Μήπως το ποδόσφαιρο είναι αντανάκλαση της σημερινής κοινωνίας; Η "μπουρδελοποίηση" του ποδοσφαίρου μέσω των σάπιων παραγόντων και του προτύπου αθλητισμού-επιχείρηση καθρεφτίζει την διαφθορά ενός κοινωνικού συστήματος που θεοποιεί το κέρδος και αδιαφορεί για τον άνθρωπο. Η τυφλή βία , όλο και συχνότερα και μαζικότερα, εκφράζει την οργή, την απελπισία και τον αντικαθωπρεπισμό της νεολαίας (ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο) για μια κοινωνία που διαγράφει το μέλλον της και την αφήνει στο περιθώριο. Μια οργή που εκδηλώνεται με τρόπο επικίνδυνο για μας και ανώδυνο για το σύστημα.

Σήμερα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το σύνθημα "Μην ψάχνεις για εχθρούς σε άλλα σωματεία, έλα να παλέψουμε για άλλη κοινωνία!". Όλοι εμείς οι οργανωμένοι υγιείς οπαδοί να ενωθούμε, βάζοντας το λιθαράκι μας για να μετατρέψουμε αυτόν τον αναδυόμενο ριζοσπαστισμό σε κίνημα για μια νέα κοινωνία που θα βάζει τη νεολαία στο επίκεντρο και τα κέρδη στο περιθώριο.

Alternative fans of ergotelis

Το κείμενο παρέμβασης της Κίνησης “Όχι Ακριβά Εισιτήρια” στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3/5/11

Κύριε Δήμαρχε,Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με αφορμή τις νέες εξωπραγματικές αυξήσεις στις τιμές του αστικού ΚΤΕΛ (δεύτερη μέσα σε 2 χρόνια της τάξης του 26-30%!)εδώ και 4 μήνες δραστηριοποιείται ανοιχτή και ανεξάρτητη επιτροπή κοινωνικών φορέων και πολιτών που έχει μαζέψει πάνω από 2000 υπογραφές τις οποίες και καταθέτουμε σήμερα και παλεύει για:
· να μην περάσει το νέο χαράτσι της κυβέρνησης
· να πάρει το ΚΤΕΛ πίσω τις νέες αυξήσεις
· να αναλάβει ο δήμος τις ευθύνες του και να σταθεί πλάι στα αιτήματα των πολιτών
· δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους, μειωμένα στους εργαζόμενους που πηγαίνουν και έρχονται στη δουλειά τους, στα άτομα με πολύ χαμηλά εισοδήματα, μικρο συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές, ασθενείς που ανεβαίνουν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.
Θα θέλαμε αρχικά να θέσουμε υπ όψη σας κάποια ιστορικά και νομικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μεγάλη ευθύνη που έχει ο δήμος στο ζήτημα των Δημόσιων Μεταφορών και στο καθορισμό των κομίστρων, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές κοινωνικές ομάδες και μας φέρνει και μας σήμερα εδώ.
· Καταρχάς, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα των Δήμων στον καθορισμό δρομολογίων αλλά και κομίστρων των αστικών ΚΤΕΛ ενισχύεται με τον νόμο 3852/2010 (γνωστός και ως Καλλικράτης).
· Να σας θυμίσω ωστόσο, ότι ο Δήμος Ηρακλείου, είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο θέμα.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η αυτοκτονία της ημέρας στα Καμίνια Ηρακλείου

Έτσι όπως πάμε, θα γίνει στήλη στα δελτία ειδήσεων με τίτλο  “Η αυτοκτονία της ημέρας”, αφού κάθε μέρα και ένας άνθρωπος δίνει τέρμα στη ζωή του! Σήμερα, ένας άνδρας 50-55 ετών αυτοκτόνησε στα Καμίνια, σε σπίτι επί της οδού Ελευθέρνης.

Όπως γράφει το cretalive, ο άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος με καλώδιο από το ίδιο του το παιδί, το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας. Οι κάτοικοι της περιοχής που το άκουσαν, κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όταν οι άνδρες της έφτασαν στο σπίτι, ήταν ήδη νεκρός.

Δεν ξέρω πραγματικά που θα πάει αυτή η κατάσταση. Φαίνεται πως έχει πέσει επιδημία αυτοκτονιών. Και ίσως αυτοί οι άνθρωποι που είναι απελπισμένοι να παίρνουν θάρρος από τις προηγούμενες περιπτώσεις, και να δίνουν και αυτοί τέλος στη ζωή τους για να γλυτώσουν από τα προβλήματά τους.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, και να γλυτώσουν αυτοί, δημιουργούν μεγαλύτερα και ίσως αξεπέραστα προβλήματα στους οικείους τους. Πως μπορεί τώρα αυτό το αγοράκι, που αντίκρισε τον πατέρα του να κρέμεται από ένα καλώδιο, να έχει μια φυσιολογική ζωή; Να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που η συγκεκριμένη σκηνή σίγουρα θα του δημιουργήσει;

Χρειάζεται δύναμη για να παλέψεις με τα καθημερινά σου προβλήματα. Όμως από τα παιδιά μας και την οικογένειά μας πρέπει να αντλούμε δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε, και όχι να τους τα παραδίδουμε μεγεθυμένα, βάζοντας τέλος στη ζωή μας.

Και ο Βαξεβάνης δεν πληρώνει διόδια σε δρόμους… καρμανιόλες (βίντεο)!

Επεισόδιο σημειώθηκε χτες στα διόδια του Ρίο , όταν ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αρνήθηκε να πληρώσει διόδια. Ο δημοσιογράφος έχει αποφασίσει να μην πληρώνει αντίτιμο διέλευσης στη Πατρών- Κορίνθου, καθώς όπως  είπε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, πρόκειται για έναν δρόμο καρμανιόλα. Μίλησε για κοροϊδία και υποστήριξε ότι η εταιρεία, που εισπράττει τα διόδια, τον κρατούσε εγκλωβισμένο, καθώς η μπάρα δεν ανέβαινε.

Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια και πως η εταιρεία μπορεί να του κρατήσει τα στοιχεία και να του κάνει αγωγή, αλλά όχι να του εμποδίσει τη διέλευση. Είπε ότι η μπάρα πρέπει να ανοίγει για συνταγματικούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφαλείας. "Δεν έχουν δικαίωμα να με παρακρατάνε", ανέφερε.

Και η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο όμως, κράτησε στάση υπέρ της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια. Ο δημοσιογράφος τελικά για να περάσει, αναγκάστηκε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων, αφού κατήγγειλε τη στάση των αρχών: "Είναι τραγικό η ΕΛ.ΑΣ να φορά τη φόρμα για να μην πω τη ρόμπα της Ολυμπίας Οδού", δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ μετατράπηκε σε εισπράκτορα.

Διευκρίνισε επίσης ότι το ζήτημα της μη καταβολής των διοδίων δεν εστιάζεται στο ποσό, αλλά στο γεγονός ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος.

Δείτε το βίντεο.

Άλλο στρατολογία, και άλλο… εφετείο! Συγχώνευση των στρατολογικών γραφείων των τεσσάρων πρώην νομών της Κρήτης

image Μετά τον Καλλικράτη στις Περιφέρειες, στην Παιδεία με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στην Υγεία με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, έρχεται και ο “Καλλικράτης” στη Στρατολογία, αφού ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με έγγραφό του στη βουλή γνωστοποίησε ότι η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Έτσι τα 57 στρατολογικά γραφεία συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Αυτό για την Περιφέρεια Κρήτης μεταφράζεται στη δημιουργία μίας και μοναδικής Στρατολογικής Υπηρεσίας Κρήτης που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Στρατολογικών Γραφείων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Φυσικά η συγκεκριμένη κίνηση έχει σκοπό- τι άλλο- την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των 4 στρατολογικών γραφείων που λειτουργούν σήμερα, αλλά και των υπολοίπων της χώρας που θα καταργηθούν.

Με το έγγραφό του ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών των περιοχών στις οποίες καταργούνται τα στρατολογικά γραφεία, αφού “η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία, να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες

Με το απλό μου μυαλό όμως εγώ θα ρωτήσω τι θα γίνει όταν για κάποιο λόγο, ο οποίος δε θα είναι και τόσο σπάνιος όσο νομίζει ο κος Βενιζέλος, θα πρέπει ένας πολίτης από την Παλαιόχωρα Χανίων ή τη Ζάκρο Λασιθίου να επισκεφτεί το Στρατολογικό γραφείο. Θα πρέπει να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να διεκπεραιώσει μία υπόθεση!

Θα ήταν περισσότερο λειτουργικό, αν η κυβέρνηση στην περίπτωση της Κρήτης, που οι αποστάσεις από τη μία άκρη στην άλλη είναι πολύ μεγάλες, και οι δρόμοι σε πολύ κακή κατάσταση, προωθούσε τη λειτουργία τουλάχιστον δύο Στρατολογικών γραφείων, ανατολικής και δυτικής Κρήτης. Και αυτό αν η κατάργηση των υπολοίπων δύο είναι άκρως απαραίτητη. Δεν μπορεί  π.χ. στην περίπτωση του Εφετείου, να υπάρχει άλλο σκεπτικό και να δημιουργείται ένα νέο, ενώ στην περίπτωση των στρατολογικών γραφείων να καταργούνται τρία και να μένει μόνο ένα!

Αφήστε που οι κάτοικοι των Χανίων θα αρχίσουν αμέσως να μιλάνε για “δάκτυλο” από το Ηράκλειο που προκάλεσε αυτή τη συγχώνευση!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  θα εξοικονομηθούν από αυτές τις συγχωνεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα περίπου 500.000 ευρώ ετησίως. Ποσό σίγουρα όχι αμελητέο. Όμως, το ποσό αυτό είμαι σίγουρος ότι είναι μηδαμινό σε σχέση με τις μίζες που δόθηκαν για τα υποβρύχια, και τα χρήματα που έχασε το ελληνικό κράτος από τις διάφορες “προμήθειες” οπλικών συστημάτων κατά έτος τα προηγούμενα χρόνια.

Και μη γελιέστε, ακόμα τα ίδια γίνονται, απλά σε μικρότερο βαθμό, και ίσως πιο προσεκτικά…Και αντί το Υπουργείο να χτυπήσει τις μίζες, ή ακόμα και να περιορίσει δραστικά τους εξοπλισμούς, επιλέγει να υπερβάλει καταργώντας τα 2/3 των στρατολογικών γραφείων. Άλλο ένα δείγμα ότι όλα έχουν ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό τη μείωση του κόστους, έστω και αν αυτό συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία του πολίτη, και μετακύλιση του κόστους από το κράτος σε αυτόν.

Παρέμβαση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου για τα ακριβά εισιτήρια

Αύριο, Τρίτη 3 Μαΐου και ώρα 2.00μ.μ. στη Λότζια η κίνηση «ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ» θα παρέμβει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου, κατόπιν σχετικής ερώτησης των δημοτικών συμβούλων της «Ανθρώπινης Πόλης», θα συζητηθεί το θέμα των ακριβών μεταφορών στο Ηράκλειο.

Στις πολύ κρίσιμες συνθήκες που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το Μνημόνιο, την τρόικα και το ΔΝΤ, με την υποχρηματοδότηση παιδείας, υγείας και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι αυξημένες τιμές των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ είναι αβάστακτες.

Με τα μάτια στραμμένα στην κοινωνία του Ηρακλείου και την ανάγκη για διευκόλυνση των καθημερινών μας μεταφορών, καλούμαστε όλοι να δώσουμε ένα δυναμικό παρών για να αναγκάσουμε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.