ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Διχασμένες προσωπικότητες οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

image Παρακολούθησα χτες σε απογευματινή εκπομπή τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κο Γιάννη Δαγνωνάκη να λέει ότι θα προσέλθει στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, εφόσον είναι στέλεχος του κινήματος, και ότι ότι οφείλει να ακούσει τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τα όσα οραματίζεται για το μέλλον. Και μετά από λίγες ώρες, πρωτοστατούσε σε διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια στα μέτρα που… οραματίστηκε και εφάρμοσε το ίδιο πρόσωπο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος!!!
Δυστυχώς , και το λέω με μεγάλη μου λύπη , το ίδιο συμβαίνει και...

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ποιος χρειάζεται οικοδομική άδεια, όταν έχει την… άδεια του Θεού!

analipsi2Σε μια περίοδο που η πολιτεία προσπαθεί να δώσει κάποια λύση στο θέμα των αυθαιρέτων, η ενορία της Ανάληψης στο Ηράκλειο δε φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την προσπάθεια! Και, παρά το γεγονός ότι ο ιερός ναός της Αναλήψεως του Σωτήρος βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, στη συνοικία της Ανάληψης, αυτό δεν εμπόδισε τους ιερείς της Α’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Αρχιεπισκοπής Κρήτης (στην οποία ανήκει ο ναός) να επεκτείνουν την εκκλησία, χτίζοντας αυθαίρετα ένα αρκετά μεγάλης έκτασης ημιυπόγειο χώρο, με ένα τεράστιο  καμπαναριό!
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω…

Είναι κομματικά γραφεία οι δημοτικές αίθουσες;

image Δημοσιεύτηκε η λίστα με τις αίθουσες στις οποίες θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως βλέπετε (βλέπετε παρακάτω την εικόνα ), όλες οι αίθουσες είναι ιδιοκτησίες δήμων!!
Δεν κατάλαβα, μετατρέπουν τις δημοτικές αίθουσες σε κομματικά γραφεία; Ή θεωρούν, επειδή στο νομό Ηρακλείου όλοι οι δήμαρχοι προέρχονται και ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ότι είναι δική τους και η δημοτική περιουσία;
Γιατί δεν κάνουν τις εσωκομματικές εκλογές κάθε κόμμα στις...

Με εξώδικο προσπαθούν να αποτρέψουν την ξενάγηση για το Ηρώο Ηρακλείου. Η παρουσία μας θα είναι η απάντηση.

ΕΞΩΔΙΚΟ11 Φαίνεται πως ενόχλησε τους φερόμενους ιδιοκτήτες της έκτασης όπου βρίσκεται το Ηρώο Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας η επικείμενη την προσεχή Κυριακή ξενάγηση που διοργανώνουν αρκετοί φορείς της πόλης, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο- ΤΑΚ,ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Κρήτης και οι Minoistas, και αποφάσισαν να.. εκφοβίσουν διοργανωτές και επισκέπτες με ένα εξώδικο!
Όπως θα δείτε , το εξώδικο στάλθηκε χτες στα δύο πρόσωπα που έχουν αναλάβει να ξεναγήσουν τους Ηρακλειώτες, όχι τόσο στο φυσικό χώρο του Ηρώου, όσο στην πορεία του μέσα στο χρόνο,  και να αναδείξουν το ρόλο που αυτό διαδραμάτισε από τη θεμελίωσή του το 1930 έως και την καταστροφή του από τους Γερμανούς το 1941. Σημειωτέον ότι και τα δύο πρόσωπα στα οποία απευθύνεται το εξώδικο είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης του Ηρακλείου!
Δείτε το εξώδικο:

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα…

Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτή για όλους”, δήλωσε σήμερα κατά την πρώτη του “προεκλογική” συγκέντρωση ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος κος Βενιζέλος. Με τη φράση αυτή θέλησε να καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκλογή για τον πρόεδρο του κινήματος.
image
Φαίνεται ο κος Βενιζέλος συνεχίζει να ζει στο δικό του κόσμο. Νομίζει ότι με το κάλεσμά του, ο κόσμος θα τρέξει να στηθεί στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ για να δείξει την αφοσίωσή του. Νομίζει ότι...

Ούτε την άνοιξη του 2013 δε θα λειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

imageΘα θυμάστε σαφώς την περίφημη δήλωση της Γ.Γ. Πολιτισμού κας Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο Ηράκλειο το Σεπτέμβριο του 2010:  “το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου δεν θα είναι έτοιμο πριν από την άνοιξη του 2012 . Ε, λοιπόν , έπεσε μέσα!!! Η άνοιξη του 2012 ήρθε, και το μουσείο όχι απλά δεν είναι έτοιμο, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η απαραίτητη προμήθεια των προθηκών για την επανέκθεση των συλλογών του μουσείου!
Για την επανέκθεση των συλλογών του μουσείου, απαιτούνται όπως είναι φυσικό κάποιες προθήκες. Για τις προθήκες αυτές λοιπόν, αλλά και για το φωτισμό τους που θα αναδείξει τα εκθέματα, έγινε διεθνής διαγωνισμός, το αποτέλεσμα του οποίου, αλλά και η σύμβαση με τη Βελγική ανάδοχο εταιρία εγκρίθηκε...

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Άλλα ‘λεγες κι άλλα ‘κανες, άλλα πες κι άλλα κάνεις, κε Σαμαρά (βίντεο)!

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τι έλεγε  ο Αντώνης Σαμαράς για το PSI στις 27 Οκτώβρη 2011 μετά το eurogroup που ενέκρινε το κούρεμα των ομολόγων κατά 50%, και τι δήλωσε λίγες μέρες πριν, στις 11 Μαρτίου 2012, μετά την ολοκλήρωση του PSI. Εγώ χωρίς άλλα σχόλια, θα αφιερώσω στον Αντώνη Σαμαρά τη γνωστή μαντινάδα:

"Άλλα ‘λεγες κι άλλα ‘κανες
άλλα πες κι άλλα κάνεις
άλλα λογιάζεις κι άλλα λες
κι άλλα στο νου σου βάνεις."

Υποκύπτει ο δήμος Ηρακλείου στους εκβιασμούς της ΔΕΗ και …αναστέλλει το τέλος χρήσης υπεδάφους!

image
Αναστολή τμήματος της 192/2008 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που αφορούσε στην επιβολή Τέλους Χρήσης Υπεδάφους στη ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε …το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με την 162/2012 Απόφασή του!!
Με την 192/2008 απόφαση καθορίζονταν το τέλος που πλήρωναν ΟΛΕΣ οι εταιρίες που χρησιμοποιούσαν δημόσιο χώρο και για τον εξοπλισμό τους αλλά και για τα δίκτυά τους. Η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε με την 639/2011 απόφαση  η οποία, όπως βλέπετε παρακάτω...

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δ.Τ: Ξενάγηση στο κτήριο του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας

image
Σε μια περίοδο διαρκούς μετασχηματισμού της καθημερινής μας συνθήκης, θεωρούμε πως η έμπρακτη εναντίωσή μας στους μηχανισμούς της λήθης, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη συμβολή στην υπεράσπιση και την ανάδειξη της συλλογικής Μνήμης και της ταυτότητας του Τόπου μας.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας για την επαφή και τη γνωριμία με τις πολύπλευρες αναφορές που χαρακτηρίζουν ιστορικά την εξέλιξη του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής μας και τη διαμόρφωση των πόλεων και των οικισμών της Κρήτης («Τόπου διήγησις»), σας καλούμε ...

Συνέντευξη για δουλειά…το 2013 (βίντεο)!

Αποτελεί σενάριο του σατιρικού comedy show του MEGA “κάψε το σενάριο”, αλλά δυστυχώς δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα που θα βιώσουμε λίαν συντόμως στην Ελλάδα, με τις ανατροπές στα εργασιακά και την εκτίναξη της ανεργίας. Περιγράφει την τελική συνέντευξη δύο υποψηφίων υπαλλήλων. Η … κωμικοτραγική συνέχεια στο παρακάτω βίντεο:

Η Ελλάδα αντιστέκεται χωρίς να μασάει το...PSI

Γράφει ο  "Anthropakos"
imageΚουρέψανε το PSI. Πςςςςςςςςς!!!!!! Φοβερό!!!!!!! Παιδιά, αντί να πληρώσουμε 350 δισεκατομμύρια ευρώ, τα χρέη μας μειώνονται γύρω στα...200 δισεκατομμύρια ευρώ. Σιγά το πράμα. Πότε θέλουν να έρθουν να τους... "κόψουμε καμιά επιταγή"; Κοιτάξτε. Αν θέλει ο Βενιζέλος, μπορώ εγώ να τα δανείσω στην Ελλάδα και μου τα χρωστάει το ελληνικό κράτος. Τί λέτε; Μέσα είμαι...
Λοιπόν. Κακά τα ψέματα. Μας έσωσε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Κουρεύτηκε το χρέος μας; Ε, λοιπόν, να τους ξαναψηφίσουμε μωρέ. Γιατί δηλαδή, να πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πέσει στο 8%; Άδικο δεν είναι;  Η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η μεγάλη κατάρα του έθνους. Εγώ θα έλεγα, γιατί να μην παρθούν μέτρα εναντίον τους, τόσο εξοντωτικά που να πεθαίνουν σαν τα κουνέλια από την φτώχια οι μπαγάσηδες; Υπάρχουν στον πανελλήνιο Τύπο ανάλογες απόψεις, άλλωστε. Σχόλια και ρεπορτάζ που θεωρούν τους εκπαιδευτικούς τεμπέληδες, τους δημοσίους υπαλλήλους τους πρώτους ενόχους της κατάντιας της Ελλάδας. Που βάζουν στην πρώτη κατηγορία υπαιτιότητας τον ίδιο το λαό. Επομένως, οι συγκεκριμένοι "δημοσιογράφοι" ξέρουν. Γιατί να μην τους ακολουθήσουμε;
Μα καλά. Από την άλλη...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι αφοί Ψωμιάδη διώκονται επειδή “εσπαζαν” έργα και τα ανάθεταν χωρίς διαγωνισμό. Ακούτε εκεί στο δήμο Ηρακλείου;

image Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους. Για την ίδια υπόθεση διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την τετραετία 2006 - 2009.
Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» μεγάλα έργα σε μικρότερα (προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ) και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρείες. Η νομοθεσία βέβαια προβλέπει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έργων, απαγορεύει όμως την κατάτμησή τους!

Παπακωνσταντίνου, Μάιος 2011: “Το κούρεμα του χρέους θα ήταν τεράστιο λάθος (βίντεο)”

image «Η αναδιάρθρωση θα ήτανε - το κούρεμα του χρέους, για να καταλαβαίνει ο κόσμος - θα ήτανε τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα ήτανε ένα πάρα πολύ μεγάλο κόστος και δε θα είχαμε και το όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια, θα απομειωνόταν η περιουσία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, θα είχαμε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, άρα στην πραγματική οικονομία».
Δεν τα λέω εγώ τα παραπάνω. Δηλαδή τα λέω, αλλά τι λέω εγώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία έχει ότι τα παραπάνω λόγια είναι του τότε υπουργού Οικονομικών , Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το Μάιο του 2011. Ένα χρόνο μετά βέβαια, είχε αντίθετη άποψη.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του στην εκπομπή “πρώτη γραμμή” της ΝΕΤ παρακάτω:

Δε συνταγογραφούν ηλεκτρονικά οι ιατροί στα δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου;

image Δύο καταγγελίες για μη συνταγογράφηση φαρμάκων από δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου έφτασαν στα αυτιά μου την ίδια ημέρα.
Στην πρώτη περίπτωση, σε ασθενή ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ που εξετάστηκε στα επείγοντα (έκτακτα) ιατρεία (ορθοπεδική) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου...

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Λευκό στις κάλπες του παραλόγου

image Μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος , αφού οι υπόλοιπες υποψηφιότητες (άνευ υπογραφών υποστήριξης) κρίθηκαν άκυρες από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. Παρόλα αυτά, την επόμενη Κυριακή, θα στηθούν κάλπες για την εκλογή του.. προέδρου. Οι κάλπες του παραλόγου.

Το γενόσημό μου μέσα!

image Μεγάλος ντόρος. Αντιδράσεις, συνωμοσιολογίες, πανικός, ανάλυση νόμων, ατέλειωτες συζητήσεις στα παράθυρα, ποιος θα τα πάρει και ποιος θα γίνει φτωχότερος. Πολύ κακό για το τίποτα. Μη βιαστείς να φουντώσεις, θα το πιστέψεις κι εσύ αν ανοίξεις τα μάτια σου και κάτσεις να διαβάσεις, να σκεφτείς και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Και μετά θα μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση ξέροντας τι λέμε ο καθένας.
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Δεν είμαι γιατρός, ούτε φαρμακοποιός, ούτε φαρμακευτικός αντιπρόσωπος μα ούτε και τσιράκι κυβερνητικό. Πολίτης σαν κι εσένα είμαι, μόνο που μ’ αρέσει να μην καταπίνω σαν κουτορνίθι ό,τι μου πασάρουν. Ουσιαστικά, αυτή θα είναι μια επιφανειακή προσέγγιση του θέματος και μια απλή κατάθεση των δικών μου σκέψεων, χωρίς πολλά-πολλά. Ψάξ’το παραπάνω εσύ άμα σ’ ενδιαφέρει.
Τι είναι τα γενόσημα φάρμακα;