ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε την άνοιξη του 2012 δε θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

image Στις καθυστερήσεις της  προηγούμενης πενταετίας έριξε το φταίξιμο η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, για το γεγονός ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου δεν έχει λειτουργήσει ακόμα μέχρι σήμερα. Μάλιστα, προς έκπληξη όλων που συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, η Γ.Γ. είπε ότι το μουσείο  δεν θα είναι έτοιμο πριν από την άνοιξη του...2012, αφού δεν είναι έτοιμη ακόμα ούτε η μουσειολογική μελέτη!! Τόνισε όμως ότι γίνονται προσπάθειες να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Οι προσπάθειες δυστυχώς δε φτάνουνε , κα Μενδώνη μου… Ο τουρισμός πάει κατά….Τουρκία μεριά, κι εμείς δεν μπορούμε τόσα χρόνια να τελειώσουμε ένα μουσείο. Δύο πράγματα έρχεται να δει ο τουρίστας στο Ηράκλειο: την Κνωσό, και το Μουσείο. Αν ξέρει ότι το μουσείο δε λειτουργεί, πιθανότατα να επιλέξει άλλο προορισμό.

Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά για όλα τα επαγγέλματα. Η Κρήτη στηρίζεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Πρέπει να γίνουν τ’ αδύνατα δυνατά, να λειτουργήσει το μουσείο του χρόνου το καλοκαίρι. Αλλιώς στο Ηράκλειο θα βλέπουμε τους τουρίστες με τα κυάλια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου