ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

"Έκρηξη" διαρρήξεων στο νομό Ηρακλείου

"Έκρηξη" των διαρρήξεων και των κλοπών σε σπίτια και καταστήματα στο Ηράκλειο και στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας για το πρώτο οχτάμηνο του 2010.
Οι πολίτες θύματα απατεώνων βγάζουν κραυγή αγωνίας και οι ίδιοι οι αστυνομικοί παραδέχονται πως δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, ενώ φοβούνται πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες οπότε η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία θα χτυπήσουν «κόκκινο» στο νησί…

Και σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζει ο νομός είναι σαφώς χειρότερη από αυτή που δείχνουν οι αριθμοί και τα στατιστικά των διωκτικών αρχών, καθώς οι περισσότερες κλοπές-κυρίως στην ύπαιθρο- δεν καταγγέλλονται στα αστυνομικά τμήματα.
«Εάν είχαμε μια ολοκληρωμένη και πραγματική εικόνα του τι ακριβώς γίνεται στην πόλη και στα χωριά μας, τότε θα κρεμούσαμε τις στολές μας» τονίζει με νόημα αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Το τρέχον έτος, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου μήνα οι κλοπές που έχουν καταγραφεί είναι οι διπλάσιες από ό,τι πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα! Από την 1η Ιανουαρίου του 2010 μέχρι και τις 31 Αυγούστου έχουν γίνει 1625 κλοπές και διαρρήξεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τις καταγραφές των αστυνομικών.
Πέρυσι το ίδιο οχτάμηνο οι κλοπές ήταν πολύ λιγότερες. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκαν 772 κλοπές σε όλο το νομό Ηρακλείου. Ακόμη και οι απόπειρες που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία το 2010 είναι περισσότερες από ό,τι πέρυσι, παρά τους σχεδιασμούς των αξιωματικών, τις περιπολίες που γίνονται στη διάρκεια της νύχτας και τα μέτρα που πλέον λαμβάνονται από τους πολίτες.
Το πρώτο οκτάμηνο του 2010 σημειώθηκαν 35 απόπειρες κλοπών και διαρρήξεων, ενώ πέρυσι 33 απόπειρες.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό οι εξιχνιάσεις των κλοπών φέτος ανέρχονται σε ποσοστό 25%. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου από τις 1625 κλοπές εξιχνιάστηκαν οι 408, συνελήφθησαν 317 άτομα και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.
Πέρυσι από τις 772 κλοπές που καταγγέλθηκαν, εξιχνιάστηκαν οι 250 υποθέσεις και συνελήφθησαν 285 άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010 οι κλέφτες αλώνιζαν στο Ηράκλειο και τα χωριά του νομού.
Αναλυτικότερα: Το Γενάρη καταγράφηκαν 193 κλοπές, το Φεβρουάριο 170 κλοπές, 226 περιστατικά καταγγέλθηκαν το Μάρτιο, 195 τον Απρίλιο, 215 κλοπές τον Μάιο, 196 περιπτώσεις απασχόλησαν την ΕΛΑΣ τον Ιούνιο, 236 τον Ιούλιο και 228 κλοπές τον Αύγουστο.
Δεν είναι όμως μόνο οι κλοπές που παρουσιάζουν αύξηση τους τελευταίους μήνες αλλά και οι ληστείες σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.
Το πρώτο οκτάμηνο του 2010 σημειώθηκαν σε όλο το νομό 54 ληστείες, ενώ πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο 29. Το 2010 εξιχνιάστηκαν 26 περιπτώσεις και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα. Από τις καταγγελθείσες ληστείες πέρυσι εξιχνιάστηκαν οι δέκα και συνελήφθησαν 12 άτομα.
πηγή: goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου