ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και ανθρώπινων ωαρίων

Μία σοβαρή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και ωαρίων, στην οποία, μάλιστα, εμπλέκεται γνωστός γιατρός-ιδιοκτήτης κλινικής, όπου γίνονται εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις συνέλαβαν δύο Βούλγαρους, 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για σωματεμπορία, δύο Ρουμάνες, 26 και 37 ετών, αντίστοιχα, καθώς και τον 47χρονο ιατρό.
Επίσης συνελήφθησαν δύο 18χρονοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι,...
 από τη Βουλγαρία, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων. Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη, μια Βουλγάρα 20 ετών, η οποία κατηγορείται για σωματεμπορία.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία στις αρχές Νοεμβρίου του 2009, μέλη του κυκλώματος πλησίασαν 32χρονη ομοεθνή τους στη Βουλγαρία, εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική της κατάσταση και της υποσχέθηκαν εργασία στην Ελλάδα. Τελικά την μετέφεραν οδικώς για τη χώρα μας, κρατώντας όμως τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.
Μετά την άφιξη τους, την πούλησαν στον 26χρονο Βούλγαρο (έχει συλληφθεί), ο οποίος με σωματική και ψυχολογική βία την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε διάφορους πελάτες σε ξενοδοχεία της Αθήνας.
Στο κύκλωμα συμμετείχε και ο γιατρός, ο οποίος μαζί με την 37χρονη Ρουμάνα-συγκατηγορούμενη- χορήγησαν ενέσιμα φάρμακα στην 32χρονη Βουλγάρα, υποχρεώνοντάς την να ακολουθήσει αγωγή για 12 μέρες. Αμέσως μετά την οδήγησαν σε κλινική όπου ο γιατρός της αφαίρεσε 8 ωάρια, τα οποία παρέλαβε η Ρουμάνα με σκοπό να τα δώσει σε ενδιαφερόμενες γυναίκες για εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η 37χρονη Ρουμάνα τα τελευταία 4 χρόνια είχε υποβληθεί και η ίδια σε αφαίρεση ωαρίων 3 φορές εισπράττοντας 2.000 ευρώ κάθε φορά. Η ίδια έχει οδηγήσει άλλες 6 αλλοδαπές στην κλινική για αφαίρεση ωαρίων έναντι της ίδιας αμοιβής.
Την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κλινική, παρουσία εισαγγελέα, προσήλθε η δεύτερη Ρουμάνα, 26 χρόνων, που συνόδευε η 20χρονη ομοεθνής της για αφαίρεση ωαρίων και συνελήφθη.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
πηγή:  http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου