Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκε το πλαφόν στα καύσιμα. Αντιδράσεις από τους πρατηριούχους στο Ηράκλειο

image Τό ‘πε και τό ‘κανε η κυβέρνηση…Στην επιβολή πλαφόν στα καύσιμα προκειμένου να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις με αφορμή την αυξημένη ζήτηση εξαιτίας της απεργίας των βυτιοφορέων, προχώρησε σήμερα το πρωί.
Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το πλαφόν ορίστηκε στα 1,473 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και 1,701 ευρώ για την 100 οκτανίων (βενζίνη LRP 1,561, πετρέλαιο κίνησης 1,282 ευρώ το λίτρο).Για την Κρήτη οι τιμές έχουν ως εξής:  1,545 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και 1,745 ευρώ για την 100 οκτανίων (βενζίνη LRP 1,605, πετρέλαιο κίνησης 1,326 ευρώ το λίτρο) .  Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για επτά ημέρες, οπότε θα επανεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών.
Παράλληλα ανακοινώθηκαν αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες:


«Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις εμπορίου των Νομαρχιών θα είναι εντατικοί, σε καθημερινή βάση και σε όλη τη χώρα. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ήδη όμως εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, με τους πρατηριούχους να διαμαρτύρονται ότι αγοράζουν τη βενζίνη πιο ακριβά απ’ ότι αναγκάζονται να πουλήσουν με το επιβαλλόμενο πλαφόν. Στη γενική συνέλευσή τους που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι, θα αποφασίσουν τους ακριβείς τρόπους με τους οποίους θα απαντήσουν.
Αναλυτικά η σημερινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων:
1. Η ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές (Α.Τ.Κ.) ορίζεται για τα πετρελαιοειδή προϊόντα Αμόλυβδη, Super Αμόλυβδη, Super και Πετρέλαιο Κίνησης ως εξής:
1) ΖΩΝΗ Αττικής (πλην Αργοσαρωνικού) και Θεσσαλονίκης
ΑΤΤΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1,473 / 95 - 1,701 / 100 - 1,561 / LRP - 1,282 diesel
2) Α' ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους Νομούς και περιοχές:
Ν. Βοιωτίας Ν. Αρκαδίας Ν. Λάρισας Ν. Πέλλας Ν. Φθιώτιδας Ν. Λακωνίας Ν. Καρδίτσας Ν. Ημαθίας Ν. Φωκίδας Ν. Μεσσηνίας Ν. Τρικάλων Ν. Χαλκιδικής Ν. Αιτ/νίας Ν. Ηλείας Ν. Πιερίας Ν. Κιλκίς Ν. Ευρυτανίας Ν. Αχαΐας Ν. Γρεβενών Ν. Σερρών Ν. Ευβοίας Ν. Άρτας Ν. Κοζάνης Ν. Καβάλας Ν. Κορίνθου Ν. Πρεβέζης Ν. Καστοριάς Ν. Δράμας Ν. Αργολίδος Ν. Μαγνησίας Ν. Φλώρινας Αργοσαρωνικός
1,496 /95 - 1,706 / 100 - 1,566 / LRP - 1,290 diesel
3) Β' ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους νομούς:
Ν. Θεσπρωτίας Ν. Ηρακλείου Ν. Ροδόπης Ν. Λευκάδας Ν. Ιωαννίνων Ν. Λασιθίου Ν. Έβρου Ν. Κεφαλονιάς Ν. Χανίων Ν. Ξάνθης Ν. Κέρκυρας Ν. Ζακύνθου Ν. Ρεθύμνης
1,545 /95 - 1,745 /100 - 1,605 / LRP - 1,326 diesel
4) Γ' ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τις κατωτέρω περιοχές με Φ.Π.Α. 16%:
Ν. Δωδεκανήσου Ν. Λέσβου Ν. Χίου Ν. Σάμου Ν. Κυκλάδων Βόρειες Σποράδες Λήμνος Θάσος Σαμοθράκη Σκύρος
1,561 /95 - 1,764 /100 - 1,624 / LRP - 1,322 diesel
2. Η χρονική περίοδος επιβολής του μέτρου καθορίζεται από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης των καθ' ύλην αρμόδιων Υπουργών και για επτά ημέρες.
3. Η απόφαση αυτή αποστέλλεται άμεσα στις οικείες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις οι οποίες μεριμνούν για την τήρηση των ανωτέρω προσδιοριζόμενων τιμών, επιβάλλοντας σε περίπτωση θετικής απόκλισης τις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
4. Οι αρμόδιες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις οφείλουν να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την άμεση δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής και να παρέχουν κάθε σχετική πληροφορία στους ενδιαφερόμενους.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 13. 09.2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου